chufi | zaterdag 2 april 2016 @ 23:52 |
![]() Wat is dit nou weer? ![]() Gewoon, een bak en kook rubriek, je bent toch niet blind? ![]() Ja, maar ouwe, daar hebben we CUL voor hč. ![]() Zeg snotjong, dat weten we hier ook wel en dit is net even anders. ![]() Oh ja joh, vertel... ![]() Nou, omdat we geen reet meer onthouden, gaan we hier zelf tips en recepten uitwisselen zodat het allemaal makkelijk terug te vinden is. Al die apparaten van tegenwoordig met moeilijke aan / uit knoppen schiet ook al niet op. ![]() Pfff, nou succes ermee ouwe. ![]() Ja bedankt en nou opbokken want we raken ook steeds sneller geirriteerd! ![]() De bedoeling is dus, dat er tips en recepten gepost worden, die makkelijk, snel én lekker zijn. Mag ook gezond zijn, maar hoeft zéker niet, want we zijn toch al oud. We hebben wel iets anders te doen dan urenlang in de keuken staan om dingen te maken die anderen dan weer binnen 5 minuten naar binnen schoffelen. Of die kruiswoordpuzzels niet af moeten, of de geraniums zichzelf water geven, nee toch. ![]() Maar goed. Neem bijvoorbeeld de tostie met zonder gat van chufi, of de smoothies van FANN, daar willen we de werkwijze van zien. Of dingen waarvan je denkt, dat is verdomde handig, dat ga ik voortaan ook zo doen. Zoals 'banketbakkersroom'. Hoop gedoe terwijl het heel simpel kan en net zo lekker en minder vet is: 35 gr custard 35 gr suiker 400 ml melk Flikker alles in een pan, 1 x flink roeren zodat je geen klonten krijgt en dan af en toe roeren tot het aan de kook is. Dan nog een minuut door laten pruttelen en blijven roeren, anders zal het zeker aanbranden. Dan mieter je de hele prut in een bak koud water en blijft roeren tot de zooi lauw is. Klaar. ![]() Kom dan met die tips! ![]() | |
Annagh | zondag 3 april 2016 @ 22:35 |
In diezelfde familie is er nu eentje bezig met een of andere bijencursus. ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 3 april 2016 @ 22:40 |
Ja, da's waar ook. ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 5 april 2016 @ 17:28 |
![]() ![]() | |
MaryMouse | woensdag 13 april 2016 @ 02:57 |
Bitterballen, croquetten ... Serranohamkroketjes 200 g serranoham, zeer fijn gesneden 2 sjalotjes, zeer fijn gesneden 2 eieren, losgeklopt 2 el peterselie, fijn gehakt 3½ el bloem 250 ml koude melk paneermeel Sjalotjes even smoren in olie+boter, bloem toevoegen, roeren en bloem garen maar niet bruinen, koude melk toevoegen en tot eengladde roux roeren. Ham en peterselie erdoor mengen. Massa in een beboterde platte schaal gieten in circa 2 uur in de koeling laten opstijven. Maak kroketjes van de massa. Wentel ze door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en op het laatst door de paneermeel. Op een schaal in de koeling laten opstijven. Vlak voor gebruik in hete olijfolie goudbruin afbakken. | |
Lucky2Bastard | woensdag 13 april 2016 @ 18:47 |
Dat was smullen! Heb er ook wat soepgroente doorheen gemieterd, want dat is zo lekker Egyptisch. ![]() ![]()
| |
Lucky2Bastard | zaterdag 7 mei 2016 @ 11:06 |
Frikandellen: 175 gram varkensgehakt 75 gram kippengehakt 1 ei 1,5 eetlepel ketjap manis 1 grote theelepel zout 2 eetlepels paneermeel 1 ui aan stukken snijden 1 theelepel zwarte peper 0,5 theelepel komijn 0,25 theelepel koriander (ketoembar) Mespunt kruidnagelpoeder Mespunt nootmuskaat Mespunt cayennepeper 1 theelepel mosterd Meng alle ingrediënten met een blender tot pulp. Buisjes ter grootte van een frikandel vullen met het mengsel (daar gebruikte ik buisjes van vitamine c tabletten voor), 8 minuten in kokend water leggen, daarna af laten koelen. Duw de frikandellen uit het buisje. Invriezen, of direct frituren. Smakelijk. ![]() | |
knokkels | donderdag 26 mei 2016 @ 23:47 |
Béétje laat......... Maar wow! Dat ziet er goed uit ![]() Recept kreeg ik van de neef van de eigenaar van de Visserman in Callantsoog. Mouthwatering | |
knokkels | donderdag 26 mei 2016 @ 23:48 |
wat is het verschil tussen invriezen en dán frituren of gewoon out of the tube frituren? | |
Lucky2Bastard | vrijdag 27 mei 2016 @ 07:47 |
Dat je bij invriezen langer moet wachten tot je het kan eten. ![]() | |
knokkels | vrijdag 27 mei 2016 @ 09:48 |
Goffer, ik zal nog eens iets vragen ![]() Klinkt "nogal" logisch | |
chufi | maandag 1 augustus 2016 @ 02:25 |
Iemand nog iets lekkers te melden? | |
FANN | zondag 18 september 2016 @ 00:00 |
Romige Plantaardige kip met pasta, chamignonnetje prei en blauwe stinkkaas... ![]() 1 Prei half bakje champignonnetjes 1 pakje plantaardige Kip stuk stinkkaas Olijolie Half litertje water en een wijntje voor tijdens het koken... ![]() 1 Prei in ringetjes snijden De champignonnetjes in plakjes snijden Pakje romige kip zooi van Maggi,
![]() Als Lien meesleest... Beetje olijfolie in de pan, eerst de stukje kip (kleingesneden) 2 minuutjes roerbakken, daarna de prei en champignonnetjes erij en nog 2 minuutjes roerbakken. ![]() Na 2 minuutjes pakje Maggi en half litertje water erbij doen, langzaam ongeveer 15 minuutjes laten koken, af en toe roeren. Ondertussen drink je je wijntje, doe je de afwas, breng je de vuilniszak naar beneden vooral als je last hebt van een muis in je keuken zoals ik nu ![]() Als het zo goed als klaar is doe je er nog een flink stuk stinkkaas doorheen, lekker laten smelten en doorheen roeren. ![]() Dan schep je je bord vol, doe je er voor de gezelligheid nog een beetje peterselie bij, schenk je nog een wijntje in en dan kan je eten.... ![]() ![]() Die pakjes van Maggi zijn wel érg zout trouwens ![]() Macaroni en een Roomsausje, de kaas hou ik er wel in ![]() | |
soapie | zondag 18 september 2016 @ 09:31 |
Niet verkeerd! Zonder prei dan..... ![]() | |
chufi | zondag 18 september 2016 @ 10:45 |
en met echte kip | |
FANN | zondag 18 september 2016 @ 14:17 |
Kan allemaal ![]() | |
chufi | zondag 20 november 2016 @ 18:06 |
Stamppot Koolraap met kaas en ananas Basic: stamppot maken van aardappel en koolraap.. ( ik had er ook nog wortels en uien door) spekkies uitbakken en door de stamppot mengen. blikje ananas uit laten lekken en door de stamppot mengen (ananassap ook te gebruiken als vocht om de stamp te stampen) worst opwarmen zoals voorgeschreven alles op smaak brengen met peper zout en mosterd. en eten maar of zoals gisteren in een ovenschotel met een laagje kaas en wat paneermeel de oven in . Smullen | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:06 |
Wat je niet moet doen met Gnocchi | |
chufi | maandag 8 mei 2017 @ 23:10 |
![]() Ik eet ze gekookt al nooit ![]() | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:11 |
Ik heb ze nog nooit gehad ![]() ![]() Toch dacht ik meteen aan jullie 40+'ers. Zie het als een waarschuwing van een nog net 40-'er ![]() | |
chufi | maandag 8 mei 2017 @ 23:14 |
Lief van je Knokkels.. EN weer een kik van een vergeten topic | |
chufi | maandag 8 mei 2017 @ 23:14 |
Waar blijft L2B? | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:15 |
Een relevante nog wel. ![]() Of moest dit topic dan een eenzame dood sterven? ![]() | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:15 |
Die zit aan de frikandelen, of pizza. Of Egyptisch gehakt ![]() | |
chufi | maandag 8 mei 2017 @ 23:16 |
Is ie op vakantie? | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:21 |
Nope, ik ben recepten aan het opnoemen hier waar hij direct of indirect mee te maken had. ![]() | |
chufi | maandag 8 mei 2017 @ 23:25 |
IC .. MaryMouse was soms ook wel goed met receptjes .. Goed Ik had vandaag iets bij elkaars gehusseld zooitje vegatarisch..... Niks bijzonders... | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:38 |
Vandaag uit eten geweest omdat een kennis morgen weer terugvliegt naar de VS. Hoofdgerecht: Thaise fishcurry met zeeduivel, Thaise curry, pompoen, krielaardappel, sugarsnaps, taugé,koriander en gele rijst met papadums Nagerecht: CHOCOLADE PASSIE: pure chocoladetaartje, crémeux van passievrucht, mascarpone, yoghurtijs Had wel wat meer mogen zijn, maar ik ben dan ook een bodemloze put ![]() Morgen gewoon aan de rijst, brocolli of sperciebonen met geroosterde varkensschouderkarbonade ![]() | |
chufi | maandag 8 mei 2017 @ 23:40 |
Dat laatste lijkt me het lekkerst idd ![]() | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:51 |
Dat was best goddelijk inderdaad. ![]() Ironisch genoeg had ik exact dat dessert al een paar dagen in mijn hoofd ![]() | |
chufi | maandag 8 mei 2017 @ 23:53 |
Ik doelde oa op je karbo's voor morgen | |
knokkels | maandag 8 mei 2017 @ 23:58 |
whehehehe ![]() | |
chufi | dinsdag 9 mei 2017 @ 00:03 |
Dat het mag smaken ![]() | |
knokkels | dinsdag 9 mei 2017 @ 00:09 |
Jammer van de halve marinade. Geen zin om naar de winkel te gaan, dus miste wat honing en wat andere kruiden. Nou ja, de eerste smaakte best ![]() | |
knokkels | vrijdag 6 oktober 2017 @ 17:58 |
Gefrituurde Snickers ![]() Of Mars, Bounty, whatever floats your boat. Errug makkelijk. Snickers, Mars, Bounty, Whatever ... Pleur ze in de vriezer! Beslagje maken. Meel + eitje + melk + (eventueel baking soda) door mekaar mixen tot een beslag. Pietsie zout, ietsiepietsie peper. Zout om de smaak van de chocolade en caramel wat omhoog te krijgen. Peper euh... for the hell of it ![]()
Gooi eerst maar wat olie (arachide, slaolie, oid in een pan/frituurpan. Tot 160 graden laten verhitten. Stukje brood erin. 5 seconden, dan is ie bruin? Klaar. Dunk de repen in het beslag. Na een tijdje komen ze bovendrijven. Eventueel nog een keer dippen in het beslag voor die extra crunch jongűh. Haal ze eruit, laat ze even uitlekken. Pig out! ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door knokkels op 06-10-2017 18:12:07 ] | |
chufi | vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:02 |
Hahaha Thk Knoks..
| |
knokkels | vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:05 |
Live a little ![]() ![]() | |
chufi | vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:08 |
Ben benieuwd naar Lucky's zoete muisbroodjes | |
knokkels | vrijdag 6 oktober 2017 @ 18:16 |
Hmmmmmmmmm ![]() | |
FANN | zondag 21 januari 2018 @ 00:47 |
Dit topic heeft een schopje nodig! | |
Treehut362 | zondag 28 januari 2018 @ 17:25 |
Waldkorn!Mozzarella!
| |
chufi | maandag 29 januari 2018 @ 02:31 |
Smile en een traan | |
sacha | vrijdag 14 december 2018 @ 19:30 |
spinazie met pasta! ![]() | |
Lucky2Bastard | vrijdag 14 december 2018 @ 20:05 |
Sas! Aap popcorn flashback. ![]() Net gehaktballetjes gemaakt voor oudejaarsavond. Lekker op tijd hč. ![]() | |
sacha | vrijdag 14 december 2018 @ 20:50 |
![]() | |
chufi | vrijdag 14 december 2018 @ 22:26 |
lucky ![]() | |
FANN | zondag 16 december 2018 @ 16:20 |
Spinazie á la creme gekookte Aardappeltjes met Visstics. stukje ijstaart Caramel ![]() en dan later Koffie natuurlijk....... maar dat is voor later want ik heb net mijn ontbijt achter mijn kiezen ![]() | |
Deisyy | zondag 16 december 2018 @ 16:55 |
Vanavond staat er Tiroler Gröstl op het menu, lekker gerecht wat ik regelmatig at als in in Oostenrijk was voor wintersport.![]() Ingrediënten voor 2 personen: 700 gram aardappelen 1 ui 1 teen knoflook 300 gram spek in dobbelsteentjes 2 keer 2 eetlepels boter zout en (vers gemalen) zwarte peper 1 theelepel marjolein 2 eetlepels gehakte peterselie 2 eieren Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schil. Giet de aardappelen af en verwijder de schil. Snijd de aardappelen in plakjes. Bak ondertussen de spekjes in boter. Als de spekjes bijna klaar zijn, zet dan het vuur lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak het geheel totdat de ui mooi glazig is. Smelt boter in een pan en voeg hier de aardappelplakjes aan toe. Bak de aardappeltjes tot ze goudbruin worden, schep het geheel regelmatig om! Voeg het mengsel met de spekjes toe aan de aardappelen en breng het geheel op smaak met zout, peper en marjolein. Wil je de Tiroler Gröstl nog voedzamer en smaakvoller maken, voeg dan nog 250 gram gekookt rundvlees of een restje varkensgebraad aan het gerecht toe. Bak ondertussen de eieren en breng op smaak met zout en peper. Doe de Gröstl op de borden, strooi er wat peterselie over en leg er een gebakken spiegelei bovenop. Eet smakelijk!! Tip: serveer de Tiroler Gröstl met een lekkere frisse salade. | |
FANN | zondag 16 december 2018 @ 16:58 |
Klinkt goed ![]() Kan ik met vegetarische spekkies doen ofzo ![]() | |
chufi | zaterdag 29 december 2018 @ 17:40 |
Paella Ik gebruik de methode, geen vast recept. - Gooi wat olie in de pan en bak je vlees (ik had nu kippedijfilets) - Wanneer het een kleurtje krijgt gooi je de groenten erbij (ik had nu groene asperges, wortels en snijbonen) - Wanneer je denkt mooi, voeg dan wat tomaten puree toe (ik had 2 verse gemengd met wat teentjes knoflook uit de mixer) en strooi hier wat rood paprika poeder (ik had pikant,e) door en roer direct goed door, even kort aanbakken. - Voeg water of bouillon (ik had groente) toe tot net boven de handvaten en laat dit even koken. - Als het water wat is ingekookt (2 mm of zo) voeg je de paella-rijst toe (een richel over de hele diameter tussen de handvaten) tot het boven het water. Meng hierdoor je saffraan (ik had nog een zakje speciaal poeder) en verdeel de rijst over de rest van de pan. - Voeg indien gewenst ook gelijk bv. Limabonen (gewerkt en gekookt of zoals ik had uit een potje) en roer het nog even. - Zet het geheel even goed aan de kook en zet het vuur na een minuten lager.. probeer niet te roeren. Laat het langzaam gaar en droogkoken en voeg eventueel nog wat water toe. - vlak voor het einde kun je er wat ontdooide garnalen op laten garen en een wat takjes rozemarijn. - Als je vind dat ie gaar is, zet je het vuur uit en laat je het nog even afgedekt 10 rusten (bv. onder zilverpapier) Eet smakelijk ![]() | |
Lucky2Bastard | zaterdag 29 december 2018 @ 19:20 |
Oh, dat ziet er lekker uit, chufi. Nog nooit zelf gemaakt. Dit ga ik een keer proberen. ![]() | |
chufi | donderdag 9 mei 2019 @ 19:22 |
Kikje voor de kokers | |
chufi | vrijdag 10 mei 2019 @ 14:01 |
Men neme bosvruchten, banaan, tomaat, kiwi en sinaasappelsap![]() | |
Lucky2Bastard | vrijdag 10 mei 2019 @ 18:46 |
Leuk gezicht zo! En zoals gewoonlijk weer erg lekker. | |
chufi | zaterdag 25 mei 2019 @ 17:44 |
niemand honger blijkbaar | |
Lucky2Bastard | zaterdag 25 mei 2019 @ 17:54 |
Er komt op één of andere manier niets van terecht. Moet ook nog steeds die paella van je maken. | |
chufi | zaterdag 25 mei 2019 @ 18:00 |
Er mag van alles door .. De paellapan had je toch al ? | |
Lucky2Bastard | zaterdag 25 mei 2019 @ 18:10 |
Ja, pannen heb ik, maar wil het eigenlijk bij mijn ouders maken. Zal wel de wokpan worden dan, want mijn pannen zijn te klein om voor drie man te bereiden. ![]() | |
chufi | zaterdag 25 mei 2019 @ 18:29 |
Dan maak je er een frisse salade naast ![]() De kleinste paella pan die ik ken is min. 2 personen | |
Lucky2Bastard | zaterdag 25 mei 2019 @ 18:33 |
Morgen ga ik inslaan. Met die kleinste pan gaat het niet lukken. Mijn ouders zijn grote eters, ondanks dat ze op leeftijd zijn en normaal gewicht hebben. Smulkonten zijn het en altijd geweest. ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 26 mei 2019 @ 18:22 |
@chufi, we hebben er een favoriet recept bij. ![]()
| |
chufi | zondag 26 mei 2019 @ 19:48 |
Mooi dat het gelukt is | |
Lucky2Bastard | zondag 26 mei 2019 @ 20:15 |
Was érg lekker! Alleen een getob om het plastic dekseltje van het saffraan potje er vanaf te krijgen. ![]() | |
chufi | zondag 26 mei 2019 @ 20:16 |
Als dat alles was ![]() | |
Lucky2Bastard | zondag 26 mei 2019 @ 20:19 |
De rest was vrij makkelijk te doen. Die saffraan was echt vloeken en tieren. ![]() Oh ja en Hollandse garnalen, om het allemaal een beetje authentiek te laten. ![]() | |
chufi | zondag 26 mei 2019 @ 20:20 |
Als jullie alledrie tevreden waren is het goed toch!? Dat is waar het hier om draait | |
Lucky2Bastard | zondag 26 mei 2019 @ 20:21 |
Yep. Mijn ouders vonden het ook zeer goed te nassen en voor herhaling vatbaar. | |
Lucky2Bastard | maandag 2 september 2019 @ 18:58 |
@Prisha, Courgette gratin voor 4 personen Ingrediënten: 1 ui 1 eetlepel olie 250 gr half om half gehakt 1 teen knoflook zout en peper naar smaak oregano 2 courgettes 3 eetlepels paneermeel ¾ dl gezeefde tomaten geitenkaas, of feta (feta heeft mijn voorkeur, anders een lekkere pittige geitenkaas nemen) Bereiding: ui in olie fruiten, gehakt plus teentje toevoegen en rul bakken. courgettes in plakjes snijden met kaasschaaf, afmaken met zout, peper en gedroogde oregano. Tegen beter weten in zeg ik hier 1 afgevlakte eetlepel oregano en niet in grammen. Weeg het maar lekker zelf, luie lamstraal. ![]() plakjes courgette op ingevette ovenschaal leggen (lees eerst ff verder...) 1 eetlepel paneermeel erover verdelen daar het gehakt op, dan de tomatensaus en weer paneermeel als laatste restant van plakjes courgette, plus de kaas toevoegen, zout en peper en de rest van paneermeel erover en een halve eetlepel olie erover sprenkelen. 40 minuten op 180 graden, boven en onderwarmte. Je hebt er aardappelpuree bij nodig, want het sap dat vrijkomt van de schotel, giet je dan als jus over de puree. Het geheel is smullen geblazen, al zit er totaal niets bijzonders in. Bij mijn ouders doen we het op deze wijze, zelf zou ik ervoor kiezen om de puree in de schotel onder de kaas en paneermeel te leggen en daar flink wat bieslook door. Voor diegenen die niet weten hoe je aardappelpuree maakt, is onderstaande recept van het net getrokken. ![]() Smul ze! Aardappelpuree basisrecept Aantal: 4 personen Ingrediënten: 1 kilo aardappelen 50 gram boter eidooier scheutje warme melk 1 eetlepel fijne mosterd peper en zout Bereiding: Schil de aardappel en snijd eventueel in stukken. Kook de aardappelen gaar. Giet de gekookte aardappelen af laat ze even uitstomen. Verwarm de melk in een pannetje of magnetron (niet koken). Voeg de melk, eidooier en boter toe aan de aardappelen en stamp ze fijn zodat een mooie puree ontstaat. Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door. | |
Prisha | maandag 2 september 2019 @ 19:00 |
dat ziet er goed uit! Thanks ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 2 september 2019 @ 19:00 |
@D., Had toch geen tijd om te draaien man! ![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 2 september 2019 @ 19:01 |
YW! | |
D. | maandag 2 september 2019 @ 19:44 |
![]() En? ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 2 september 2019 @ 19:46 |
1 woord: fantastisch! We hebben zitten smullen en er zijn ook zat variaties mogelijk. Appel is er lekker door en volgende keer proberen we het met garnalen. Smullen was het, een aanrader, dank je! ![]() | |
D. | maandag 2 september 2019 @ 19:49 |
Mooi! Ik was zelf ook erg enthousiast, vandaar dat ik het zo nodig moest delen ![]() | |
Lucky2Bastard | maandag 2 september 2019 @ 19:50 |
Ja, daar ben ik blij om. ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 3 september 2019 @ 11:44 |
Er ontbreekt iets op de afbeelding:![]() | |
chufi | dinsdag 3 september 2019 @ 11:49 |
welk recept is dit dan? | |
Lucky2Bastard | dinsdag 3 september 2019 @ 11:53 |
Dat van D.. ![]() | |
chufi | dinsdag 3 september 2019 @ 11:55 |
OK, ik zie geen fusilli's .. verwarrend allemaal | |
Lucky2Bastard | dinsdag 3 september 2019 @ 11:57 |
De zak boven de bosuitjes. Geef dat vanmiddag even door bij de comtrole, dat je het niet zag liggen. ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 3 september 2019 @ 11:58 |
Comtrole is een ander woord voor het checken van een intercom. | |
chufi | dinsdag 3 september 2019 @ 12:50 |
ik zie nergens een rezept met fussili... | |
Lucky2Bastard | dinsdag 3 september 2019 @ 13:47 |
Oh zo! Dat had D. ergens in een 40+ SC gepost. | |
chufi | dinsdag 3 september 2019 @ 14:15 |
Laat hem het plaatje en recept er dan bij zetten.... @D. | |
chufi | vrijdag 31 januari 2020 @ 01:07 |
Lucky !!!! Nog iets nieuws ? | |
Lucky2Bastard | vrijdag 31 januari 2020 @ 08:17 |
![]() Nee, op het moment niet. | |
oma-Nijn | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:03 |
Op verzoek van @cafca mijn recept voor kaaskroketten. ![]() Zo worden ze. ![]() Als ik er aan denk zal ik nog een foto maken van één die gefrituurd is. Je kan er natuurlijk ook een krokettenmodel van maken, maar mijn ervaring is, dat die sneller openbarsten en dit is een mooie maat voor tussen 2 boterhammen. | |
chufi | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:21 |
lekker hoor ![]() | |
Voxs | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:33 |
Ik zou bijna een frituurpan willen hebben! | |
oma-Nijn | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:39 |
Je kan ook een gewone pan op zetten met olie en ze met een schuimspaan eruit halen hoor. ![]() | |
Voxs | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:41 |
oh nou moet ik wel een keertje ![]() ![]() | |
cafca | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:47 |
Lekker! ![]() Zouden ze ook in de airfryer kunnen? | |
oma-Nijn | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:49 |
Oehhhh, geen idee. Dat heb ik nooit geprobeerd. | |
cafca | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:50 |
Ik zal het eens proberen. Laat het wel weten | |
Lucky2Bastard | vrijdag 31 januari 2020 @ 12:54 |
Als je het recept maakt, zou je die ballen kunnen inspuiten met wat zonnebloemolie. Denk dat de buitenkant anders barst en de boel leegloopt. Lekker recept zeg! ![]() | |
cafca | dinsdag 4 februari 2020 @ 12:37 |
Vegetarische linzen-walnotenburgers (8 stuks) Ingredienten: 100 g gedroogde linzenmix 100 g walnoten 100 g havermout 2 el. sesamzaad 100 g (kastanje)champignons 100 g geraspte kaas 1 ui 3 tenen knoflook 1-2 eieren 1 tl. koriander 1 tl. chilipoeder 1,25 el. sojasaus evt zout en peper Paneermeel Bereiden: Was en kook de linzen. Hak de walnoten fijn. Snijd de knoflook en de ui fijn en bak op een niet te hoog vuur totdat de ui glazig is. bak de champignons mee en voeg de chili en koriander toe. Als de champignons goed gebakken zijn, maal ze in de keukenmachine fijn tot een smeuďg mengsel. Mix in een mengkom met de hand de linzen, walnoten, het ui-champignonmengsel en de havermout door elkaar en voeg sojasaus, de kaas en het sesamzaad toe. Kluts het ei en meng het erdoor maak op smaak met peper en zout, en voeg eventueel paneermeel toe om een goed, plakkerig geheel te krijgen om burgers van te maken. Vorm burgers zo groot als je ze wilt, en bak ze in een koekenpan om en om tot ze goed stevig zijn. | |
espri | dinsdag 4 februari 2020 @ 12:41 |
![]() ![]() | |
Lucky2Bastard | dinsdag 4 februari 2020 @ 13:24 |
Ben niet zo van het vega gebeuren, maar dit (ooit) een keer proberen. Lekkere ingrediënten. | |
chufi | zaterdag 21 maart 2020 @ 16:40 |
kickje dan maar weer .. |