Oh, dat ziet er lekker uit, chufi. Nog nooit zelf gemaakt. Dit ga ik een keer proberen.quote:Op zaterdag 29 december 2018 17:40 schreef chufi het volgende:
Paella
Ik gebruik de methode, geen vast recept.
- Gooi wat olie in de pan en bak je vlees (ik had nu kippedijfilets)
- Wanneer het een kleurtje krijgt gooi je de groenten erbij (ik had nu groene asperges, wortels en snijbonen)
- Wanneer je denkt mooi, voeg dan wat tomaten puree toe (ik had 2 verse gemengd met wat teentjes knoflook uit de mixer) en strooi hier wat rood paprika poeder (ik had pikant,e) door en roer direct goed door, even kort aanbakken.
- Voeg water of bouillon (ik had groente) toe tot net boven de handvaten en laat dit even koken.
- Als het water wat is ingekookt (2 mm of zo) voeg je de paella-rijst toe (een richel over de hele diameter tussen de handvaten) tot het boven het water. Meng hierdoor je saffraan (ik had nog een zakje speciaal poeder) en verdeel de rijst over de rest van de pan.
- Voeg indien gewenst ook gelijk bv. Limabonen (gewerkt en gekookt of zoals ik had uit een potje) en roer het nog even.
- Zet het geheel even goed aan de kook en zet het vuur na een minuten lager.. probeer niet te roeren. Laat het langzaam gaar en droogkoken en voeg eventueel nog wat water toe.
- vlak voor het einde kun je er wat ontdooide garnalen op laten garen en een wat takjes rozemarijn.
- Als je vind dat ie gaar is, zet je het vuur uit en laat je het nog even afgedekt 10 rusten (bv. onder zilverpapier)
Eet smakelijk
[ afbeelding ]
Er mag van alles door .. De paellapan had je toch al ?quote:Op zaterdag 25 mei 2019 17:54 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Er komt op één of andere manier niets van terecht. Moet ook nog steeds die paella van je maken.
Ja, pannen heb ik, maar wil het eigenlijk bij mijn ouders maken. Zal wel de wokpan worden dan, want mijn pannen zijn te klein om voor drie man te bereiden.quote:Op zaterdag 25 mei 2019 18:00 schreef chufi het volgende:
[..]
Er mag van alles door .. De paellapan had je toch al ?
Dan maak je er een frisse salade naast .quote:Op zaterdag 25 mei 2019 18:10 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Ja, pannen heb ik, maar wil het eigenlijk bij mijn ouders maken. Zal wel de wokpan worden dan, want mijn pannen zijn te klein om voor drie man te bereiden.
Morgen ga ik inslaan. Met die kleinste pan gaat het niet lukken. Mijn ouders zijn grote eters, ondanks dat ze op leeftijd zijn en normaal gewicht hebben. Smulkonten zijn het en altijd geweest.quote:Op zaterdag 25 mei 2019 18:29 schreef chufi het volgende:
[..]
Dan maak je er een frisse salade naast .
De kleinste paella pan die ik ken is min. 2 personen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.L2B's Mixcloud
quote:Op zondag 26 mei 2019 18:22 schreef Lucky2Bastard het volgende:
@:chufi, we hebben er een favoriet recept bij.Mooi dat het gelukt isSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Was érg lekker! Alleen een getob om het plastic dekseltje van het saffraan potje er vanaf te krijgen.quote:
Als dat alles wasquote:Op zondag 26 mei 2019 20:15 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
Was érg lekker! Alleen een getob om het plastic dekseltje van het saffraan potje er vanaf te krijgen.
De rest was vrij makkelijk te doen. Die saffraan was echt vloeken en tieren. Rond doosje, waar 4 porties in zitten. Voor dat geld mogen ze er wel een ritssluiting aan maken.quote:
Als jullie alledrie tevreden waren is het goed toch!? Dat is waar het hier om draaitquote:Op zondag 26 mei 2019 20:19 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
De rest was vrij makkelijk te doen. Die saffraan was echt vloeken en tieren. Rond doosje, waar 4 porties in zitten. Voor dat geld mogen ze er wel een ritssluiting aan maken.
Oh ja en Hollandse garnalen, om het allemaal een beetje authentiek te laten.
Yep. Mijn ouders vonden het ook zeer goed te nassen en voor herhaling vatbaar.quote:Op zondag 26 mei 2019 20:20 schreef chufi het volgende:
[..]
Als jullie alledrie tevreden waren is het goed toch!? Dat is waar het hier om draait
dat ziet er goed uit! Thanksquote:Op maandag 2 september 2019 18:58 schreef Lucky2Bastard het volgende:
@:prisha,
.....
Voeg mosterd en peper en zout toe om de puree op smaak te brengen en meng dit goed door.
quote:Op maandag 2 september 2019 19:00 schreef Lucky2Bastard het volgende:
@:D.,
Had toch geen tijd om te draaien man!
[ afbeelding ]
1 woord: fantastisch!quote:
Mooi! Ik was zelf ook erg enthousiast, vandaar dat ik het zo nodig moest delenquote:Op maandag 2 september 2019 19:46 schreef Lucky2Bastard het volgende:
[..]
1 woord: fantastisch!
We hebben zitten smullen en er zijn ook zat variaties mogelijk. Appel is er lekker door en volgende keer proberen we het met garnalen. Smullen was het, een aanrader, dank je!
Ja, daar ben ik blij om.quote:Op maandag 2 september 2019 19:49 schreef D. het volgende:
[..]
Mooi! Ik was zelf ook erg enthousiast, vandaar dat ik het zo nodig moest delen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |