Je zult er geen spijt van krijgen!quote:
Geloof me, hier zit ook genoeg knoflook inquote:Op maandag 7 maart 2016 23:13 schreef Geralt het volgende:
De lekkerste maak je nog altijd gewoon zelf, want dan kan je er zoveel knoflook in tiefen als je wil
Geloof me, niet dus. Maak hem eens zelf. Het is heel makkelijk. Zelfs ik kan dat. Dat wil wat zeggen.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:15 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Geloof me, hier zit ook genoeg knoflook in
Recept?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:17 schreef Geralt het volgende:
[..]
Geloof me, niet dus. Maak hem eens zelf. Het is heel makkelijk. Zelfs ik kan dat. Dat wil wat zeggen.
quote:Ingrediënten
ingrediënten: water, raapzaadolie, yoghurt, suiker, kruidenazijn (azijn, kruidenextract), azijn, gemodificeerd maiszetmeel, knoflook 2,3%, eigeel (scharrel), zout, specerijen 0,6% (komijn, kardemom, cayennepeper), peterselie, aroma, antioxidant e385.
Heb je de knoflook kebab van Calvé al geprobeerd?quote:
Dat denk ik inderdaad ja. Maar het maken van knoflooksaus laat ik liever aan professionals over.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:27 schreef RacerDKB het volgende:
Waarschijnlijk vind je het lekker omdat ze er kruiden als komijn aan toe hebben gevoegd. Dus als je zelf verse knoflooksaus maakt en er een lepeltje komijn doorheen tieft zal je het waarschijnlijk helemaal hemels vinden.
[..]
Probeer deze nouhou.quote:
Je kan ook zelf knoflookpoeder, komijn en peper bij die van Calve gooien als je hem extra hardcore wilt.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:34 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Dat denk ik inderdaad ja. Maar het maken van knoflooksaus laat ik liever aan professionals over.
Niet iedereen houdt denk ik van verse sauzen. Het gros van de mensen is gewend aan de sauzen van de supermarkt waar altijd genoeg suikers, toegevoegde aroma's en zout in zitten; bij knoflooksaus of pastasaus of mayonaise of wat dan ook.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:35 schreef Sarasi het volgende:
Gewoon de goedkoopste magere yoghurt halen, pot mayonaise, gehakte knoflook en wat bieslook. Ongeveer 50/50 yoghurt/mayo, maar je moet zelf even kijken hoe dik of vloeibaar je 'm wilt hebben. Net zoveel gehakte knoflook doorheen tyfen als je lekker vindt en voor het oog wat bieslook doorheen roeren. Veel goedkoper en veel lekkerder.
Ik vind hem nu perfect.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:36 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Je kan ook zelf knoflookpoeder, komijn en peper bij die van Calve gooien als je hem extra hardcore wilt.
Heb ik nu, maar die kleine kutflessies zijn rap leeg, en die dop he, daar word ik gestoord vanquote:
Er zijn ook grotere flessenquote:Op maandag 7 maart 2016 23:41 schreef Sounddragon het volgende:
[..]
Heb ik nu, maar die kleine kutflessies zijn rap leeg, en die dop he, daar word ik gestoord van
Het is heerlijk. En dan een zoete aardappel poffen in de oven, daarna over de lengte insnijden en de knoflooksaus erin gieten.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:40 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Niet iedereen houdt denk ik van verse sauzen. Het gros van de mensen is gewend aan de sauzen van de supermarkt waar altijd genoeg suikers, toegevoegde aroma's en zout in zitten; bij knoflooksaus of pastasaus of mayonaise of wat dan ook.
Als die mensen dan een verse saus voorgeschoteld krijgen dan verwachten ze die bekende fabriekssaus, maar dat is het niet.
Maar je "recept" klinkt wel goed.
ik weet, maar niet hier bij de Jumbo. Toen ze er net waren hadden ze die wel, maar dat was snel over. Als we wraps eten ofzo gaat er meer als een half flessie aan, dus je blijft nieuwe pakken elke keer.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:43 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Er zijn ook grotere flessenik haal alleen altijd de kleine, want zoveel eet ik het niet meer.
Als ik t op de heupen heb maak ik het gewoon zelf, op basis van yofresh
Holy cowquote:Op maandag 7 maart 2016 23:54 schreef Sounddragon het volgende:
[..]
ik weet, maar niet hier bij de Jumbo. Toen ze er net waren hadden ze die wel, maar dat was snel over. Als we wraps eten ofzo gaat er meer als een half flessie aan, dus je blijft nieuwe pakken elke keer.
Veul te veul, dat zoette is overheersend. Mijn shoarma moet wel gewoon naar knoflook smaken en niet naar suiker.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:04 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Zit dan ook bijna 14% aan suikers in.
Klinkt wel als een goed recept. Misschien yoghurt met wat gebruiken ipv slasaus? Eventueel wat MSG, paar druppels citroensap en bieslook erdoorheen lijkt me ook wel lekker.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:20 schreef marc0871 het volgende:
ik maak knoflooksaus met slasaus,
knoflook raspen met zo'n schaaltje
[ afbeelding ]
wat peterselie,
snufje peper en zout.
als je er genoeg knoflook in doet, brand het je mond uit![]()
Dit dus. Veul lekkerderquote:Op maandag 7 maart 2016 23:35 schreef Sarasi het volgende:
Gewoon de goedkoopste magere yoghurt halen, pot mayonaise, gehakte knoflook en wat bieslook. Ongeveer 50/50 yoghurt/mayo, maar je moet zelf even kijken hoe dik of vloeibaar je 'm wilt hebben. Net zoveel gehakte knoflook doorheen tyfen als je lekker vindt en voor het oog wat bieslook doorheen roeren. Veel goedkoper en veel lekkerder.
Dit topic is al een ode aan Calvéquote:Op maandag 7 maart 2016 23:42 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Stuur je wel even een bedankje naar Calvé dan?
En dan heb je een liter knoflooksaus. Hoe lang kun je dat bewaren? Ik ben groot liefhebber van goeie knoflooksaus, maar een liter per week gaat er nou ook weer niet door.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:35 schreef Sarasi het volgende:
Gewoon de goedkoopste magere yoghurt halen, pot mayonaise, gehakte knoflook en wat bieslook. Ongeveer 50/50 yoghurt/mayo, maar je moet zelf even kijken hoe dik of vloeibaar je 'm wilt hebben. Net zoveel gehakte knoflook doorheen tyfen als je lekker vindt en voor het oog wat bieslook doorheen roeren. Veel goedkoper en veel lekkerder.
eindeloos omdat het bol staat van de conserveringsmiddelenquote:Op dinsdag 8 maart 2016 09:07 schreef Hallojo het volgende:
En dan heb je een liter knoflooksaus. Hoe lang kun je dat bewaren? Ik ben groot liefhebber van goeie knoflooksaus, maar een liter per week gaat er nou ook weer niet door.
Dit ging over zelfgemaakte knoflooksaus.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 09:11 schreef liedetector het volgende:
[..]
eindeloos omdat het bol staat van de conserveringsmiddelen
Je maakt toch gewoon zoveel als je wilt, drol.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 09:07 schreef Hallojo het volgende:
[..]
En dan heb je een liter knoflooksaus. Hoe lang kun je dat bewaren? Ik ben groot liefhebber van goeie knoflooksaus, maar een liter per week gaat er nou ook weer niet door.
Omdat je anders elke keer als je een keer een likje knoflooksaus wil nieuwe saus moet gaan maken.quote:
bakje vol niet genoeg per maaltijd?quote:Op dinsdag 8 maart 2016 09:24 schreef Hallojo het volgende:
Omdat je anders elke keer als je een keer een likje knoflooksaus wil nieuwe saus moet gaan maken.
Klopt, maar dat zijn ze volgens mij allemaal die je bij de super kunt krijgen.quote:
Dat geld ook voor die meuk van Calve.quote:
Heb je de knoflook kebabsaus van Calvé al geprobeerd? Ik vind de Yildriz persoonlijk wat smaakloos.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 12:11 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Dat geld ook voor die meuk van Calve.
Yildriz is gewoonweg beter. Calve saus smaakt nog te Hollands.
Al geproefd?quote:
Graag gedaan. Gewoon de knoflook kebabsaus van Calvé gebruiken, dan hoef je verder niets meer toe te voegen.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 15:56 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik ga het zo ook maken(Dank voor dit topic)
Gewone yoghurt gebruiken of toch de griekse of turkse of een ander land?
Die is lekkerquote:Op dinsdag 8 maart 2016 16:16 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Graag gedaan. Gewoon de knoflook kebabsaus van Calvé gebruiken, dan hoef je verder niets meer toe te voegen.
Klinkt leuk en aardig, maar ik heb het idee dat de knoflook kebabsaus door Goden is gemaakt. En dat kan ik dus nooit overtreffen.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 15:55 schreef erodome het volgende:
Gewoon zelf maken. Lekkerder bestaat niet.
Kan je het helemaal aanpassen aan je persoonlijke smaak, beetje varieren per gerecht zodat het perfect bij dat gerecht past in bij jouw smaak bij dat gerecht past.
Dat boeit volgens mij geen neuk, maar ik heb altijd Griekse of el cheapo huismerk zonder land.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 15:56 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik ga het zo ook maken(Dank voor dit topic)
Gewone yoghurt gebruiken of toch de griekse of turkse of een ander land?
Zal ik es een geheimpje verklappen? Alleen het bekertje is anders.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 15:56 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik ga het zo ook maken(Dank voor dit topic)
Gewone yoghurt gebruiken of toch de griekse of turkse of een ander land?
Zoveel smaak geeft dat niet. Komijn is eerder het geheim denk ikquote:
Soms. Soms zit er 10% vet in en dan is het wel degelijk anders. De Griekse (weet niet of ze die nog hebben) en Turkse yoghurt bij Lidl zijn ook anders qua structuur. Niet dat dat iets met een land te maken heeft.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 17:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zal ik es een geheimpje verklappen? Alleen het bekertje is anders.
Welk merk (of eigenlijk 3, voor Bulgaars, Grieks en Turks) het was weet ik niet meer, maar dat werd door een boer zelfgemaakt, die ik hoorde spreken over zelf vermarkten van zuivel. Die gaf daar doodleuk toe dat ze alle drie hetzelfde b waren.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 18:15 schreef MrSalazar het volgende:
[..]
Soms. Soms zit er 10% vet in en dan is het wel degelijk anders. De Griekse (weet niet of ze die nog hebben) en Turkse yoghurt bij Lidl zijn ook anders qua structuur. Niet dat dat iets met een land te maken heeft.
'welke' merkquote:Op dinsdag 8 maart 2016 19:18 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Welke merk (of eigenlijk 3, voor Bulgaars, Grieks en Turks) het was weet ik niet meer, maar dat werd door een boer zelfgemaakt, die ik hoorde spreken over zelf vermarkten van zuivel. Die gaf daar doodleuk toe dat ze alle drie hetzelfde b waren.
Fijn dat je verder inhoudelijk reageert. Swipe/auto-correct.quote:
Wat zou ik überhaupt moeten zeggen op je post? 't Is niet relevant.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 19:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Fijn dat je verder inhoudelijk reageert. Swipe/auto-correct.
Die man is trouwens Jan Hoogeboon uit Oudewater, even terug gezocht.
http://www.zuivelboerderij.nl
http://www.omroepwnl.nl/video/fragment/Yoghurt_33240
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |