Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan.quote:Op vrijdag 22 april 2016 08:42 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou zeggen, probeer het eens. Is echt andere koek (kaas) dan gewone supermarktkaas.
En kleurstof en conserveermiddel, ohja en kaasdekmiddel.quote:Op vrijdag 22 april 2016 09:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan.
Beemster XO is goed te doenquote:Op vrijdag 22 april 2016 09:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik had laatst in een moment van optimisme boerenkaas bij de AH gekocht, maar die was heel erg flets, waarschijnijk stiekem gepasteuriseerd. Dan kun je beter gewoon beemster of zo halen, daar zit meer smaak aan.
Ik noem het altijd "stalsmaak".quote:Op vrijdag 22 april 2016 08:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Omdat pasteuriseren in de plaats komt van heel veel handelingen. Als je toch gaat pasteuriseren dan hoef je niet zo moeilijjk te doen over de hygiene in het hele traject, en het is een eenvoudige handeling. Vervolgens heb je constante kwaliteit, terwijl boerenkaas niet alleen kan mislukken, maar ook verschillend kan lukken. Boerenkaas is eigenijk altijd anders omdat de melk altijd anders is, pasteuriseren doodt de bacterien, en de karakteristieke verschillen. Daaroom laat een kaasboer je traditioneel ook altijd proeven, niet omdat je niet weet hoe jong belegen smaakt, maar omdat je niet weet hoe die ene kaas die op dat moment aangesneden is smaakt.
[..]
Het wordt niet gesteriliseerd he, maar gepasteuriseerd. Ik denk dat je van gesteriliseerde melk geen kass kunt maken. Maar vrij nieuw is dus het thermiseren, dat gebeurt weliswaar met een pasteur, het is wel een ander proces dat meer heel laat van de smaak van de melk. Het verdient dan ook zijn eigen plek in de kaasproductie. Je moet het alleen wel onderscheiden van rauwmelkse kaas, want met de constantere kwaliteit die thermiseren geeft tov rauwe melk, verdwijnen ook de grootste uitschieters in karakteristiek en daarmee de lekkerste, inclusief die met een stalsmaak die veel consumenten wat te gortig is.
Maar als mijn kaasboer een gethermiseerde kaas heeft dan wil ik die nog wel eens een kans geven, terwijl ik gepasteuriseerde aan mij voorbij laat gaan. Maar dat niet iedereen 's ochtends bij zijn broodje kaas verrast wil worden met de smaak van een zilte bodem en een zweempje koemest is ook een gegeven. Ze kunnen alledrie naast mekaar bestaan voor hun eigen markt, maar als ik boerenkaas ga halen wil ik kans maken op een zeer karakteristieke uitschieter, en dus geen gethermiseerde.
Een belegen jumboformaat met van die belletjes erin.quote:Op vrijdag 22 april 2016 11:10 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik noem het altijd "stalsmaak".
Krijg gelijk weer trek in Stolwijker.
Nee, wat daar weer op/in zit. Is een schimmeldoder.quote:Op vrijdag 22 april 2016 10:53 schreef Isegrim het volgende:
Kaasdekmiddel is die was die eromheen zit?
Ja. Die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje.quote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.quote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Ik hoor nu haar gebrabbel met haar kinderstemmetje alquote:Op woensdag 18 mei 2016 17:52 schreef Woods het volgende:
[..]
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.
Je hebt die docu al gezien?quote:Op woensdag 18 mei 2016 17:52 schreef Woods het volgende:
Dat mens is niet goed wijs. Beetje uitsloven dat je een vleesverslaving hebt.
Nee maar ze zat vorig jaar bij Pauw om erover te vertellen. Ze moest echt perse in de ochtend al stuk vlees eten hoorquote:
En daarom is ze niet goed wijs en slooft ze zich uit?quote:Op woensdag 18 mei 2016 19:23 schreef Woods het volgende:
Nee maar ze zat vorig jaar bij Pauw om erover te vertellen. Ze moest echt perse in de ochtend al stuk vlees eten hoor
Ik ben benieuwd naar de docu. Maar heel die 'aftertalk' vind ik dan weer nogal overratedquote:Op woensdag 18 mei 2016 16:52 schreef ddx het volgende:
En morgen ook Vleesverlangen van Marijn Frank direct na de Keuringsdienst aflevering :
http://www.npo.nl/npo3/marijn-frank-onderzoekt-ons-vleesverlangen
Een beetje kijk-mij-vlees-eten achtig.quote:Op woensdag 18 mei 2016 20:24 schreef golfer het volgende:
[..]
En daarom is ze niet goed wijs en slooft ze zich uit?
Ja. Daar gaat de docu inderdaad over.quote:
De hele vleesindustrie is rot. Ik hoop dat ze erachter komt en accuut vegateriër wordt.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |