abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 18 februari 2016 @ 19:22:16 #1
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_160023485
registreer om deze reclame te verbergen
V&D is zojuist failliet verklaard

2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
  donderdag 18 februari 2016 @ 19:22:27 #2
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_160023491
quote:
1s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:15 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Mooi toch? Een zaak overnemen die leeg is en zonder personeel. Zal wel weer goedkoper zijn...
Ik vermoed dat de verhuurders denken dat ze nog dezelfde deal kunnen krijgen als vorige week. Ik vermoed dat Kahn daar nu geen trek meer in heeft: de toko is nu uit elkaar aan het vallen en hij weet niet waarvoor ie geld neerlegt. Z'n bank zal er ook wel geen trek meer in hebben.
  Moderator donderdag 18 februari 2016 @ 19:27:55 #3
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_160023655
Ik ook niet. ;(
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  donderdag 18 februari 2016 @ 19:29:52 #4
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_160023723
registreer om deze reclame te verbergen
Ik heb nog trek in de muffins van La Place. :'( :9~
  donderdag 18 februari 2016 @ 19:33:03 #5
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_160023830
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:22 schreef beantherio het volgende:

[..]

Ik vermoed dat de verhuurders denken dat ze nog dezelfde deal kunnen krijgen als vorige week. Ik vermoed dat Kahn daar nu geen trek meer in heeft: de toko is nu uit elkaar aan het vallen en hij weet niet waarvoor ie geld neerlegt. Z'n bank zal er ook wel geen trek meer in hebben.
Het ging toch niet door omdat de ING er niet zoveel in wilde steken ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 18 februari 2016 @ 19:33:55 #6
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_160023853
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:33 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Het ging toch niet door omdat de ING er niet zoveel in wilde steken ?
Die wilde dat Kahn er meer in stak begreep ik
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 18 februari 2016 @ 19:34:56 #7
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_160023879
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:33 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Die wilde dat Kahn er meer in stak begreep ik
Dat las ik ook in de krant. :Y
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 18 februari 2016 @ 19:38:27 #8
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_160023991
35 winkels is ook een beetje veel als je het mij vraagt. Begin er gewoon eens met 12. Dus elke hoofdstad (Flevo daargelaten)
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_160024175
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:33 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Die wilde dat Kahn er meer in stak begreep ik
Wat ik las is dat het twee kanten van dezelfde medaille waren.

Er was iets van 150 miljoen nodig, en Kahn wilde dat 50-50 (of beter: 75-75) opdelen tussen hem en ING terwijl ING wou dat Kahn 110 miljoen in zou brengen en ING slechts 40 miljoen. Of iets in die geest i.i.g.
pi_160024312
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:44 schreef Igen het volgende:

[..]

Wat ik las is dat het twee kanten van dezelfde medaille waren.

Er was iets van 150 miljoen nodig, en Kahn wilde dat 50-50 (of beter: 75-75) opdelen tussen hem en ING terwijl ING wou dat Kahn 110 miljoen in zou brengen en ING slechts 40 miljoen. Of iets in die geest i.i.g.
40 miljoen is een kruimeltje voor ING.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 18 februari 2016 @ 19:49:15 #11
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_160024322
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:44 schreef Igen het volgende:

[..]

Wat ik las is dat het twee kanten van dezelfde medaille waren.

Er was iets van 150 miljoen nodig, en Kahn wilde dat 50-50 (of beter: 75-75) opdelen tussen hem en ING terwijl ING wou dat Kahn 110 miljoen in zou brengen en ING slechts 40 miljoen. Of iets in die geest i.i.g.
ING was gek geweest als ze de helft hadden opgehoest. Zeker omdat ze aan de vastgoedkant vast ook nog wel mee moeten financieren en Kahn was gek geweest als hij de helft van zijn vermogen eraan gewaagd had.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 18 februari 2016 @ 19:50:03 #12
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_160024352
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:48 schreef luxerobots het volgende:

[..]

40 miljoen is een kruimeltje voor ING.
een hypotheek ook, wat niet wil zeggen dat ze niet naar de risico's kijken
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_160024393
quote:
1s.gif Op donderdag 18 februari 2016 17:31 schreef female81 het volgende:

Dat achteloze geslenter kon 10 jaar geleden ook nog bij Mediamarkt, maar tegenwoordig hijgen ze je (afgezien van de cd's e.d.) meteen in de nek als je langer dan enkele seconden ergens naar kijkt.
Ah, dat is wat ik laatst meegemaakt heb bij Mediamarkt! Ik werd voor de verandering eens aangesproken (in plaats van dat ik zelf op zoek moet naar een nooit te vinden medewerker). En dan ook nog tijdens de drukke BTW-dagen....
Somebody that I used to know
pi_160024446
Niet eens oftopic.

Herman Finkers en de V&D.

http://www.dumpert.nl/med(...)het_al_aankomen.html
  donderdag 18 februari 2016 @ 19:53:38 #15
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_160024465
quote:
2s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:51 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ah, dat is wat ik laatst meegemaakt heb bij Mediamarkt! Ik werd voor de verandering eens aangesproken (in plaats van dat ik zelf op zoek moet naar een nooit te vinden medewerker). En dan ook nog tijdens de drukke BTW-dagen....
Iedere keer als ik hulpbehoevend om mij heen kijk in een MM wordt ik straal genegeerd. Wat is er mis met mij? ;(
  Moderator donderdag 18 februari 2016 @ 20:01:49 #16
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_160024735
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:44 schreef Igen het volgende:
Er was iets van 150 miljoen nodig,...
Volgens sommigen eerder 250 miljoen.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_160024810
quote:
99s.gif Op donderdag 18 februari 2016 20:01 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Volgens sommigen eerder 250 miljoen.
Dat zal ook wel ervan af hebben gehangen hoeveel je voor de heropening had willen verbouwen.
pi_160025320
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 20:04 schreef Igen het volgende:

[..]

Dat zal ook wel ervan af hebben gehangen hoeveel je voor de heropening had willen verbouwen.
Dat moeten de vastgoedeigenaren maar doen.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_160025329
quote:
99s.gif Op donderdag 18 februari 2016 20:01 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Volgens sommigen eerder 250 miljoen.
Mwoah, meeste wordt door je leveranciers voorgefinancierd.
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_160025435
Wat een tragedie.
  Forum Admin donderdag 18 februari 2016 @ 20:34:59 #21
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_160025669
quote:
2s.gif Op donderdag 18 februari 2016 19:51 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ah, dat is wat ik laatst meegemaakt heb bij Mediamarkt! Ik werd voor de verandering eens aangesproken (in plaats van dat ik zelf op zoek moet naar een nooit te vinden medewerker). En dan ook nog tijdens de drukke BTW-dagen....
Verschilt heel erg per filiaal. Kameraad van me werkt er. Daar hebben ze een policy dat iemand in principe binnen 3 minuten gevraagd dient te worden of ze geholpen willen worden. natuurlijk kun je zelf als verkoper ook wel inschatten dat sommige mensen geen hulp nodig hebben en dat dus ook niet aanbieden.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator donderdag 18 februari 2016 @ 20:38:17 #22
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_160025761
quote:
1s.gif Op donderdag 18 februari 2016 20:34 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Verschilt heel erg per filiaal. Kameraad van me werkt er. Daar hebben ze een policy dat iemand in principe binnen 3 minuten gevraagd dient te worden of ze geholpen willen worden. natuurlijk kun je zelf als verkoper ook wel inschatten dat sommige mensen geen hulp nodig hebben en dat dus ook niet aanbieden.
En binnen hoeveel minuten moet de klant gestalkt en weggetreiterd worden met geneuzel over Essent? :?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Forum Admin donderdag 18 februari 2016 @ 20:53:24 #23
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_160026203
quote:
99s.gif Op donderdag 18 februari 2016 20:38 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

En binnen hoeveel minuten moet de klant gestalkt en weggetreiterd worden met geneuzel over Essent? :?
Ik heb geen idee. Ik weet waar je het over hebt :P

quote:
5s.gif Op donderdag 18 februari 2016 14:27 schreef eriksd het volgende:

[..]

Wat wil je verbieden? V&D maakte verlies, dat is niet zozeer de schuld van Sun die zelf daarmee het schip ingaat. Tamelijke loze post dit zeg, man man man.
Doe je nou alsof je het niet snapt, of wat :? Sun Cap. heeft onder andere de panden verkocht om ze vervolgens weer te huren. Die lui geven niets om continuïteit van een bedrijf, maar om korte termijn winst. Dat is slecht voor bedrijven en dus de economie. Duitsland heeft ze al verboden.

[ Bericht 38% gewijzigd door Straatcommando. op 18-02-2016 20:58:32 ]
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_160026637
quote:
7s.gif Op donderdag 18 februari 2016 20:53 schreef Straatcommando. het volgende:
Sun Cap. heeft onder andere de panden verkocht om ze vervolgens weer te huren.
Nee. De panden waren al verkocht voordat Sun V&D kocht.
  Forum Admin donderdag 18 februari 2016 @ 21:10:05 #25
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_160026771
quote:
3s.gif Op donderdag 18 februari 2016 21:06 schreef k_man het volgende:

[..]

Nee. De panden waren al verkocht voordat Sun V&D kocht.
Ik heb toch meermaals anders gelezen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_160026811
quote:
5s.gif Op donderdag 18 februari 2016 21:10 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ik heb toch meermaals anders gelezen.
Jeetje. Tja, als je het zo stelt... Hmm, dan moet het wel waar zijn hè?
  Forum Admin donderdag 18 februari 2016 @ 21:12:08 #27
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_160026831
quote:
10s.gif Op donderdag 18 februari 2016 21:11 schreef k_man het volgende:

[..]

Jeetje. Tja, als je het zo stelt... Hmm, dan moet het wel waar zijn hè?
Eh, het is niets anders dan een claim, net zoals jij die maakt hoor. :)
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_160027514
Zou bij een eventuele overname ook het vreemd vermogen overgenomen worden dan?
Man is de baas, vrouw kent haar plaats.
pi_160029373
quote:
2s.gif Op donderdag 18 februari 2016 21:12 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Eh, het is niets anders dan een claim, net zoals jij die maakt hoor. :)
Nee, ik vertel de feiten. :)
pi_160033063
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 17:13 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Makro met een k

er vallen overal en altijd ontslagen en er komen op andere plekken weer vacatures bij. De werkgelegenheid groeit al tijden in Nederland. Alleen niet op alle traditionele plekken
Waar komen die erbij in China of waar denk je aan?
  Moderator vrijdag 19 februari 2016 @ 06:59:50 #31
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_160034874
Nou ja, in magazijnen, bij koeriersdiensten en bij afhaalpunten en zo.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_160034880
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 06:59 schreef Cynix ® het volgende:
Nou ja, in magazijnen, bij koeriersdiensten en bij afhaalpunten en zo.
En de oudere werknemers op de grote stapel met weinig kans.
  Moderator vrijdag 19 februari 2016 @ 07:06:20 #33
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_160034897
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 07:01 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

En de oudere werknemers op de grote stapel met weinig kans.
Ja, daar is dan geen plaats meer voor. Een enkeling als postbode misschien.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_160034912
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 07:06 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ja, daar is dan geen plaats meer voor. Een enkeling als postbode misschien.
Ze zijn veel lopen wel gewend.
pi_160034949
quote:
5s.gif Op donderdag 18 februari 2016 21:10 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ik heb toch meermaals anders gelezen.
Nee was onder Maxeda, overigens denken mensen dat durfinvesteerders dat doen om de zaak leeg te halen, maar dat is gewoon een fabeltje. Veelal wil je als bedrijf helemaal geen eigen panden hebben, daarom is er ook bijna geen bedrijf wat een pand koopt. Je wilt namelijk je vaste lasten wegzetten tegenover je inkomsten, en daar je geld uit halen. Anders verleg je een deel van je business als het ware van handel naar speculatie in vastgoed.
pi_160034979
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 07:13 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nee was onder Maxeda, overigens denken mensen dat durfinvesteerders dat doen om de zaak leeg te halen, maar dat is gewoon een fabeltje. Veelal wil je als bedrijf helemaal geen eigen panden hebben, daarom is er ook bijna geen bedrijf wat een pand koopt. Je wilt namelijk je vaste lasten wegzetten tegenover je inkomsten, en daar je geld uit halen. Anders verleg je een deel van je business als het ware van handel naar speculatie in vastgoed.
Die winkelpanden die leeg blijven dat vind ik nog steeds vreemd, komen er alleen bij.
Je moet toch wat anders verzinnen ermee wanneer mensen niet meer gaan shoppen in de stad.
  vrijdag 19 februari 2016 @ 07:17:33 #37
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_160034982
Je kan altijd nog de V&D app downloaden _O-
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_160034991
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 07:17 schreef Zelfscanner het volgende:
Je kan altijd nog de V&D app downloaden _O-
Leuk. En dan?
pi_160035061
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 07:13 schreef raptorix het volgende:

[..]

Nee was onder Maxeda, overigens denken mensen dat durfinvesteerders dat doen om de zaak leeg te halen, maar dat is gewoon een fabeltje. Veelal wil je als bedrijf helemaal geen eigen panden hebben, daarom is er ook bijna geen bedrijf wat een pand koopt. Je wilt namelijk je vaste lasten wegzetten tegenover je inkomsten, en daar je geld uit halen. Anders verleg je een deel van je business als het ware van handel naar speculatie in vastgoed.
Speculatie in vastgoed :')

Als het pand eigendom is zijn je huisvestingskosten op de duur nihil, liever dan een pand huren waarbij je met je huurpenningen in 10 jaar het pand had kunnen kopen. :D
pi_160035230
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 07:17 schreef Zelfscanner het volgende:
Je kan altijd nog de V&D app downloaden _O-
Niemand gaat hem weg halen, waarom zou je daar moeite in steken, je krijgt er toch geen geld voor.
  vrijdag 19 februari 2016 @ 08:09:16 #41
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_160035271
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 08:02 schreef raptorix het volgende:

[..]

Niemand gaat hem weg halen, waarom zou je daar moeite in steken, je krijgt er toch geen geld voor.
het bedrijf die de app heeft gemaakt heeft nog geld tegoed van V&D die gaan er geen moeite in steken.
pi_160036402
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 07:33 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Speculatie in vastgoed :')

Als het pand eigendom is zijn je huisvestingskosten op de duur nihil, liever dan een pand huren waarbij je met je huurpenningen in 10 jaar het pand had kunnen kopen. :D
Daarnaast kun je als eigenaar zelf bepalen wat je wanneer verbouwt en onderhoudt, bij een huurconstructie is dat belang niet gelijkgeschakeld. Als particulier is dat nadeel wat gecompenseerd doordat je flexibel bent en desnoods vertrek je gewoon als het te slecht wordt, maar voor een bedrijf en zeker de V&D is het helemaal geen optie om een pand te verlaten of ergens anders te gaan zitten. Panden verkopen is dan echt een manier om snel even wat geld te creëren. En ondertussen zit je in verpauperende oude gebouwen voor de hoofdprijs.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pnothy72 op 19-02-2016 10:25:58 ]
  vrijdag 19 februari 2016 @ 10:49:39 #43
82396 nils7
De forumkrokodil
pi_160037117
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 08:02 schreef raptorix het volgende:

[..]

Niemand gaat hem weg halen, waarom zou je daar moeite in steken, je krijgt er toch geen geld voor.
Jawel hoor Apple haalt hem eruit als je je agreement niet update als developer zijnde.
Gebeurt meestal rond major iOS releases.
N/A
pi_160037122
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 10:01 schreef Pnothy72 het volgende:

[..]

Daarnaast kun je als eigenaar zelf bepalen wat je wanneer verbouwt en onderhoudt, bij een huurconstructie is dat belang niet gelijkgeschakeld. Als particulier is dat nadeel wat gecompenseerd doordat je flexibel bent en desnoods vertrek je gewoon als het te slecht wordt, maar voor een bedrijf en zeker de V&D is het helemaal geen optie om een pand te verlaten of ergens anders te gaan zitten. Panden verkopen is dan echt een manier om snel even wat geld te creëren. En ondertussen zit je in verpauperende oude gebouwen voor de hoofdprijs.
Ik merk wel dat jij echt verstand hebt van vastgoed. Mag ik vragen waar je deze kennis hebt opgedaan?
pi_160037632
quote:
Als je dringend naar het toilet moest, was de V&D toch wel heel handig. Ze werden ook nog eens goed schoongemaakt. Bij een McDonalds moest je dat maar afwachten.
  Moderator vrijdag 19 februari 2016 @ 11:28:23 #47
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_160037816
McDonalds heeft ook een tijd gehad dat er een code op je kassabon stond, waarmee je de toiletdeur kon openen. Bedoeld om gratis plassen lastiger te maken. Uiteraard stond de deur constant open of hield men die open voor de volgende. :')
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_160037989
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 11:18 schreef Nia het volgende:

[..]

Als je dringend naar het toilet moest, was de V&D toch wel heel handig. Ze werden ook nog eens goed schoongemaakt. Bij een McDonalds moest je dat maar afwachten.
Da's voor ons altijd reden om ergens een terrasje of cafétje op te zoeken.
Alleen daarvoor een zaak binnenlopen vind ik ook zo pauperig.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  Moderator vrijdag 19 februari 2016 @ 11:41:38 #49
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_160038055
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 11:37 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Da's voor ons altijd reden om ergens een terrasje of cafétje op te zoeken.
Alleen daarvoor een zaak binnenlopen vind ik ook zo pauperig.
Hier hetzelfde. Meestal zijn we dan toch wel toe aan koffie of iets te knagen. :)
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  vrijdag 19 februari 2016 @ 12:11:41 #50
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_160038567
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 11:28 schreef Cynix ® het volgende:
McDonalds heeft ook een tijd gehad dat er een code op je kassabon stond, waarmee je de toiletdeur kon openen. Bedoeld om gratis plassen lastiger te maken. Uiteraard stond de deur constant open of hield men die open voor de volgende. :')
Bij de Mac aan de Nieuwendijk in Amsterdam hebben ze dat nog steeds, maar de toiletjufmannen laten steevast iedereen 50ct betalen. De waardebon van 50ct waar je dan recht op hebt "vergeten" ze mee te vragen. Zal een leuke bijverdienste zijn.

Gisteren was het koopavond in Gouda en toevallig was ik dit keer om 20u aangekomen op het station aangekomen om naar huis te lopen. Ik liep door de een van de winkelstraten van Gouda en mijn mond viel gewoon open, zo uitgestorven was het. Het meeste personeel stond in keurig opgeruimde winkels achter de kassa te praten. Geen klanten om te helpen, geen goederen die terug gezet moesten worden in de winkel of een stapel truien die recht gezet moeten worden.

Zelfs de AH was rustig te noemen (of beter gezegd, niet drukker dan een andere willekeurige avond in de week wanneer de AH open is). De enige winkel waar wat volk te vinden was, was de winkel van KPN. 10 jaar geleden werkte ik zelf in de retail en ook toen hadden we wel eens een rustige koopavond, maar dat was nooit zó rustig. Tegen de tijd dat ik thuis was vroeg ik me echt af waarom die winkels überhaupt open waren.

Het bracht me ook in verwarring, want ik roep juist vaak dat winkels juist 's avonds open moeten zijn. Maar blijkbaar zijn consumenten al op het punt gekomen dat ze niet eens meer de moeite nemen om naar het stadscentrum te gaan na het werk op een avond dat de winkels open zijn.
Erg jammer, maar ik denk dat het "point-of-no-return" enkele jaren geleden ons al gepasseerd is. Ik vermoed dan niet eens door het internet, maar door de waanideëen van menig stadsbestuurder. Die leken 15 jaar geleden allemaal te dromen van grootst mogelijke winkelcentra in elke stad. Met als gevolg dat er grote winkelcentra uit de grond zijn gestampt en er veel tijd is gestoken in het binnen halen van grote ketens.

Maar wat men zich imho niet voldoende realiseerde bij gemeentes: meer winkels leidt niet direct tot meer aankopen. Hier in Gouda is bijvoorbeeld heel veel moeite gedaan om H&M in de stad te krijgen. Met veel bombarie werd in 2013 de winkel geopend. Iedereen blij. Nog geen 3 jaar later is Steps die twee deuren verder zat vertrokken en hebben zeker 3 kleinere kledingzaken de handdoek in de ring gegooid. En vervolgens zie je door de verschraling van het aanbod dat mensen wegblijven.

En door het wegblijven van mensen verkopen andere zaken weer te weinig en gaan op de fles. Tel daar het aanlokkende internet bij op en je hebt een rampenscenario voor de Nederlandse retail. En dat scenario is al volop actief.

Om terug te komen op het onderwerp van dit topic: met de kennis van nu zou ik zeggen dat de ondergang van Termeulen voor V&D een teken moest zijn geweest dat toen al écht anders moest. Dat hebben ze nagelaten en met dank aan het sentiment dat aan V&D kleeft (de meeste mensen kunnen zich geen winkelcentrum zonder V&D voorstellen) is de boel nog zo'n 20 jaar in leven gebleven, maar de noodzakelijke vernieuwingen komen te laat. Zo laat zelfs dat ik me afvraag of warenhuizen in Nederland nog wel levensvatbaar zijn.

Waar we (als Nederlanders in het algemeen) vanaf eind jaren '80 steeds meer de speciaalzaak opzochten zijn we sinds een jaar of 10 ook steeds meer de online specialisten en sinds 5 jaar de online warenhuizen op gaan zoeken. Gericht naar de V&D gingen we (gechargeerd) alleen nog maar voor een kop koffie van La Place en als we er dan toch waren werd er nog wel wat kleding meegenomen (want je liep er toch langs).

Een nieuw warenhuis als Inno of Kaufhof of welke andere keten Hudson's Bay Company in de V&D panden neer wil gaan zetten zal het imho per definitie zwaar krijgen.
So we just called him Fred
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')