abonnement Unibet Coolblue
pi_159351914
Het is inmiddels al een tijdje geleden dat het begon (2014) maar de laatste twee weken kwam het weer hevig in het nieuws, mede dankzij de politieke campagne. Aangezien er gek genoeg nooit een draad over is aangemaakt op dit forumpje bij deze alsnog, zodat ook Nederlanders weten hoezeer de USA in bepaalde opzichten voor bepaalde klasses mensen een ontwikkelingsland is. Laat het een goede waarschuwing zijn voor ons Nederlanders aangezien wij duidelijk deze kant op bewegen. Niet alleen omdat wij politiek gezien deze kant op bewegen, ook omdat wij vanuit de EU opgelegd (gaan) krijgen om ons drinkwater te liberaliseren. Ik kan het me niet voorstellen, maar voor wie de afgelopen jaren in een grot heeft geleefd wat toelichting: Frankrijk, wat al vele jaren geleden is gestart met het liberaliseren van het kraanwater, heeft hier flink voor gelobbyd. Waarom? De Franse bedrijven die dit leveren hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met de aanbestedingsprocedures en die verwachten dan ook dat ze dankzij hun bureaucratische vaardigheden de aanbestedingsprocedures winnen. Je kan het raden: het drinkwater is in Frankrijk veel duurder geworden terwijl de kwaliteit (zuivering) sterk daalde.
https://www.krnwtr.nl/pri(...)water-wel-beschermd/
http://www.krnwtr.nl/priv(...)er-is-onverantwoord/
http://www.dewereldmorgen(...)s-water-privatiseren
Wat in Flint gebeurde is een uiterst extreem (een pleonasme maar niet zo bedoeld) voorbeeld van een negatief gevolg van de liberalisering van drinkwater, iets waar de VVD en de D66 weleens een voorstander van zouden kunnen blijken te zijn aangezien die in het verleden de aanjager zijn geweest van talloze liberaliseringen. De minder extreme gevolgen zijn een verdubbeling tot verdrievoudiging van de prijs met een halvering van de kwaliteit, dit zien we veelvuldig in andere landen. Aangezien Nederland extreem goed werk levert voor een extreme lage prijs m.b.t. het drinkwater moet dat koste wat het kost worden voorkomen. Wij hebben ook nog eens grote risico's voor de vervuiling van het drinkwater hebben met dank aan de drugssynthese (http://www.metronieuws.nl(...)r-xtc-in-drinkwater)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
http://www.theguardian.co(...)torting-flint-crisis
https://en.wikipedia.org/wiki/Flint_water_crisis
http://www.news.com.au/te(...)6e119c9fa6bca0f7e122

Wat is er aan de hand? Het private kraanwaterleveringsbedrijf wat als enige bedrijf kraanwater levert aan de inwoners van Flint veranderde van bron en levert al heel erg lang met lood vervuild water. Dit is het water wat de bewoners hebben gedronken en waar ze mee douchen en in baden.
Voor wie denkt dat het wel meevalt, dit is hoe het eruit ziet:

Wat doet loodvergiftiging met een mens?
Ik laat Wikipedia aan het woord aangezien dit soort wiki's prima in orde zijn:
Lead poisoning (also known as plumbism, colica pictorum, saturnism, Devon colic, or painter's colic) is a type of metal poisoning and a medical condition in humans and other vertebrates caused by increased levels of the heavy metal lead in the body. Lead interferes with a variety of body processes and is toxic to many organs and tissues including the heart, bones, intestines, kidneys, and reproductive and nervous systems. It interferes with the development of the nervous system and is therefore particularly toxic to children, causing potentially permanent learning and behavior disorders. Symptoms include abdominal pain, confusion, headache, anemia, irritability, and in severe cases seizures, coma, and death.


Raad eens hoeveel ze per maand betalen voor hun met lood vervuilde water?
Op dit moment (gepubliceerd op 24 januari) $200 per maand!
http://www.news.com.au/te(...)6e119c9fa6bca0f7e122
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Aanzienlijk gestegen sinds 2014 terwijl bekend is dat het water zwaar vergiftigd is!
Raad eens wat een doorsnee Nederlands gezien per maand aan water betaalt? Ongeveer 20 euro.
http://gemiddeldgezien.nl/gemiddelde-kosten-gas-water-licht

Misschien denk je nu bij jezelf, Flint, die naam herken ik ergens van. Dat kan heel erg goed zo zijn. Flint is een van de plaatsen die het hardst werd getroffen door de laatste economische crisis, dit terwijl ze daar toch al veel klappen van de zweep kregen, het is toevallig ook de geboorteplaats van Michael Moore, hij besteedde dan ook uitgebreid aandacht aan de gevolgen van die crisis voor zijn geboorteplaats in een documentaire.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bram_van_Loon op 24-01-2016 14:21:17 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 24 januari 2016 @ 12:14:52 #2
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_159352080
Liberalisering werkt niet in corrupte landen. Juist omdat de overheid slecht aanbesteed omdat ze campagnegeld ontvangen oid. Wat dat betreft hoeft het dus in Nederland niet dezelfde gevolgen te hebben.

Dat gezegd hebbende: if it ain't broke, don't fix it. De Nederlandse overheid vervult haar taak mbt kraanwater prima.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_159352091
Zo'n beetje alles wat in Nederland geprivatiseerd is, is slechter geworden.
pi_159352143
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:15 schreef Hochwinter het volgende:
Zo'n beetje alles wat in Nederland geprivatiseerd is, is slechter geworden.
Telefonie is daarbij 1 van de weinige uitzonderingen, zoal niet de enige uitzondering.

Tenzij je als burger van leverancier kan veranderen (en dan niet zoals bij elektriciteit, want dat is puur een administratieve wijziging) is het nogal zinloos om dit te privatiseren.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 24 januari 2016 @ 12:19:05 #5
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_159352168
Wel, dat in Flint heeft meer te maken met het falen van de overheid dan met iets anders.

Ik ben in de meeste gevallen ook niet voor privatisering, maar hier ligt de schuld 100 procent bij een incompetente overheid. Had de financiën beter beheerd, dan was water oppompen uit de rivier (wtf ga je dat zomaar drinken trouwens :') ^1000) niet nodig geweest.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_159352431
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:15 schreef Hochwinter het volgende:
Zo'n beetje alles wat in Nederland geprivatiseerd is, is slechter geworden.
Er is in Nederland bijna niks geprivatiseerd.
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:17 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Telefonie is daarbij 1 van de weinige uitzonderingen, zoal niet de enige uitzondering.

Tenzij je als burger van leverancier kan veranderen (en dan niet zoals bij elektriciteit, want dat is puur een administratieve wijziging) is het nogal zinloos om dit te privatiseren.
Als het aan de NS had gelegen dan reden er geen treinen meer naar mijn dorp. Momenteel rijden er twee van die enge private bedrijven 4 treinen per uur over het traject. De NS is trouwens nog steeds een staatsbedrijf.
  zondag 24 januari 2016 @ 12:31:13 #7
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_159352439
http://www.tambuli.nl/tambak/article.php?articleid=146

quote:
De privatisering van het Filipijnse waterbedrijf in 1997 gold internationaal als een doorbraak. Nog niet eerder was een privatisering van dergelijke omvang doorgevoerd. Voortaan zouden de Filipino's verzekerd zijn van efficiënte en goedkope waterlevering. Na acht jaar blijkt niets minder waar te zijn. Terwijl veel armen in Manilla het dure drinkwater niet kunnen betalen, doen bedrijfsleven en internationale financiële instellingen de problemen bij de privatisering af als 'kinderziekten'.

Het leidingennet in Tondo, de grootste armenwijk van Metro Manilla, is een wirwar van oude en nieuwe buizen en ligt grotendeels bovengronds langs wegen en over voetpaden. De leidingen zitten vol lekken, op veel plaatsen zijn slecht aangelegde illegale aansluitingen gemaakt en hier en daar verdwijnen de leidingen in met goor water gevulde kuilen en greppels. In veel delen van Tondo wordt de waterleiding 's nachts afgesloten waardoor de druk terugvalt. Het vuile water dringt vervolgens door de lekken de leidingen binnen. Geen wonder dat tyfus aan de orde van de dag is en dat er ruim een jaar geleden nog een uitbraak van cholera was. De watervoorziening is de afgelopen tien jaar niet noemenswaardig verbeterd. In 1995 deden zich 480 gevallen van cholera voor en in 1997 werden ruim 100.000 infecties gemeld, veroorzaakt door besmet water.
http://beurs.com/2013/01/04/gevecht-om-water-barst-los-in-europa

quote:
Voor de consument zal zo’n privatisering grote gevolgen hebben. In Portugal en Griekenland is het al zover. Die landen moeten van de troïka hun watervoorziening verkopen in ruil voor noodhulp. In het stadje Pacos de Ferreira ging het waterbedrijf ‘Aguas de Portugal’ al in privé-handen over. Gevolg: de waterfactuur werd op slag 400% duurder. Jaarlijks komt daar nog eens een prijsaanpassing van 6% bij.
https://www.globalinfo.nl(...)r-privatisering.html

quote:
Aan de universiteit van Maastricht vindt op 25 februari [2005] een conferentie plaats over hoe mensenrechten in de knel kunnen komen door privatisering.

Deelname aan de conferentie kost 135 euro (studenten 45). Hieronder de uitndodigingstekst, overgenomen van de website van Observant, het universiteitsweekblad.

Na privatisering van het waterleidingbedrijf in Bolivia vloog de waterprijs omhoog en kwamen de armen zonder te zitten. Zie hier hoe privatisering kan leiden tot schending van de mensenrechten, zegt promovendus Antenor Hallo de Wolf. Een volledig onontgonnen onderzoeksterrein; vandaar dat de rechtenfaculteit een conferentie (eind deze maand) op poten zet.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_159352470
Loden waterleidingen zijn in Nederland al sinds 1960 verboden, dus die vergelijking kun je niet maken.
  zondag 24 januari 2016 @ 12:32:35 #9
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_159352474
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:31 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Er is in Nederland bijna niks geprivatiseerd.

[..]


Veel te veel wel, waaronder de sociale woningbouwverenigingen. En we weten allemaal wat daar het gevolg van is. De huizen zijn slechter, duurder, worden verkocht en de directeur rijdt in een Maserati.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_159352478
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:15 schreef Hochwinter het volgende:
Zo'n beetje alles wat in Nederland geprivatiseerd is, is slechter geworden.
:')

Potentieel Communisme shitstorm topic
  zondag 24 januari 2016 @ 12:35:54 #11
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_159352574
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:17 schreef sjorsie1982 het volgende:


Tenzij je als burger van leverancier kan veranderen (en dan niet zoals bij elektriciteit, want dat is puur een administratieve wijziging) is het nogal zinloos om dit te privatiseren.
Je kan als consument prima overstappen op een andere producent. Dat is niet alleen een administratief ding. Maar dat kan omdat de distributie is losgekoppeld van de productie. Zo is de distributie van NUON overgegaan in Alliander, en dat bedrijf is voor 100% in handen van de provincies. De mensen die via Alliander hun stroom krijgen kunnen overstappen van NUON naar een andere producent.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_159352592
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:32 schreef Dingflofbips het volgende:
Potentieel Communisme shitstorm topic
Geloof het of niet, ook de VVD-aanhang en de D66-aanhang zitten niet te wachten op 10 keer zo'n duur drinkwater wat je vergiftigt en wat de ontwikkeling van kinderen hun zenuwstelsel verstoort. Ik wil met alle liefde eens een discussie over socialisme, ook over communisme al betwijfel ik dat jij weet wat het verschil tussen beide is gezien deze reactie van jou, maar hier gaat het over iets wat nog niet eens in de buurt komt van sociaaldemocratie, laat staan dat het iets met communisme te maken heeft. Dit is gewoon boerenverstand. Met uitzondering van een paar mensen die er steenrijk van worden (minimale kwaliteit voor absurd extreem ultrahoge prijzen) wordt niemand hier vrolijk van. Als je beseft dat in Nederland de kosten van zuivering meer dan 2 keer zo hoog liggen terwijl de prijs 10 keer zo laag ligt dan besef je hopelijk wel wat voor oplichterij het is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159352626
quote:
7s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:32 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Veel te veel wel, waaronder de sociale woningbouwverenigingen. En we weten allemaal wat daar het gevolg van is. De huizen zijn slechter, duurder, worden verkocht en de directeur rijdt in een Maserati.
Als je dit 20 jaar geleden had gezegd, dan had iemand teruggeslagen met de gevolgen van de staatsbouw van woningen. Wijken zoals de Bijlmer waren niet erg goed uitgevallen. Honderdduizenden mensen kunnen nog steeds dagelijks in de file genieten van de gevolgen van het spreidingsbeleid om de groei van steden te stoppen.
Edit: vergeet ook niet dat een van de redenen voor het woningtekort de gemeentes zijn. Vastgoedhandelaar spelen over de ruggen van starters om zo de al bestaande inwoners te subsidiëren.
pi_159352661
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:36 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Geloof het of niet, ook de VVD-aanhang en de D66-aanhang zitten niet te wachten op 10 keer zo'n duur drinkwater wat je vergiftigt en wat de ontwikkeling van kinderen hun zenuwstelsel verstoort.
Het VVD snelwegen beleid is anders hard op weg om de waterprijzen duurder te maken voor de randstad.
pi_159352715
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Het VVD snelwegen beleid is anders hard op weg om de waterprijzen duurder te maken voor de randstad.
als het gaat over de Ransstad is er verder geen kind overboord
pi_159352739
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Het VVD snelwegen beleid is anders hard op weg om de waterprijzen duurder te maken voor de randstad.
Ik heb dan ook niet gesteld dat de VVD sociaal beleid heeft. De grootste joke ooit in de Nederlandse politiek: een VVD'er als minister van sociale zaken.
De VVD, idem voor D66 (op landelijk niveau!), geeft niets om iedereen wiens inkomen onder twee keer modaal bedraagt. Dit is echter iets wat het leeuwendeel van hun achterban eveneens hard raakt. Dat in tegenstelling tot snelwegen die de waterprijzen verhogen binnen de Randstad (er staat tenminste meer mobiliteit tegenover voor deze groep mensen).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159352787
Ten aanzien van de gang van zaken in Flint zijn er verschillende factoren die een rol spelen:
- De bevolking is voornamelijk zwart en arm en heeft niet direct de middelen om in te grijpen als er iets misgaat.
- Het controlesysteem voor water in de VS kan beduidend beter; in NL zouden bepaalde problemen veel sneller zijn opgespoord en aangepakt. Pas nadat de burgers uitgebreid gingen klagen en zelf ook monsters lieten nemen en er publiciteit werd gegenereerd, werd er iets gedaan.
- De besparing was marginaal, maar ja, omdat het toch maar minderwaardige burgers zijn (zo werkt het tenslotte), kun je er mee wegkomen.

Samengevat; dit is een combinatie van corrupte overheidsmedewerkers en incompetentie en falen van de overheid. Ik zie niet direct hoe je dit liberalisering kunt schuiven.

Kijk dat privatiseren van waterleidingbedrijven geen goed idee is, dat hebben we al uitgebreid gezien. Maar dit staat er los van.
pi_159352795
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:36 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Geloof het of niet, ook de VVD-aanhang en de D66-aanhang zitten niet te wachten op 10 keer zo'n duur drinkwater wat je vergiftigt en wat de ontwikkeling van kinderen hun zenuwstelsel verstoort. Ik wil met alle liefde eens een discussie over socialisme, ook over communisme al betwijfel ik dat jij weet wat het verschil tussen beide is gezien deze reactie van jou, maar hier gaat het over iets wat nog niet eens in de buurt komt van sociaaldemocratie, laat staan dat het iets met communisme te maken heeft. Dit is gewoon boerenverstand. Met uitzondering van een paar mensen die er steenrijk van worden (minimale kwaliteit voor absurd extreem ultrahoge prijzen) wordt niemand hier vrolijk van. Als je beseft dat in Nederland de kosten van zuivering meer dan 2 keer zo hoog liggen terwijl de prijs 10 keer zo laag ligt dan besef je hopelijk wel wat voor oplichterij het is.
ik zeg niet dat alle privatisering goed is en ben zeer tegenstander om dat bij drinkwater toe te passen maar dat betekent niet dat ALLE privatiseringen slechte resultaten oplevert of immorele activiteiten uitlokt. Iets wat de eerste paar posts in je topic wel deed vermoeden
pi_159353128
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik heb dan ook niet gesteld dat de VVD sociaal beleid heeft. De grootste joke ooit in de Nederlandse politiek: een VVD'er als minister van sociale zaken.
Bleker op natuurbeleid is ook een serieuze kandidaat voor de grootste joke ooit!
  zondag 24 januari 2016 @ 12:56:41 #20
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_159353140
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:17 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Telefonie is daarbij 1 van de weinige uitzonderingen, zoal niet de enige uitzondering.

Tenzij je als burger van leverancier kan veranderen (en dan niet zoals bij elektriciteit, want dat is puur een administratieve wijziging) is het nogal zinloos om dit te privatiseren.
Het lijkt me dan ook sterk dat de privatisering van de drinkwaterleveranciers op een andere manier zou gaan dan bij elektriciteit.... of ga ik Utrechts bronwater krijgen en de buren Haags duinwater?

Derhalve is het idd zinloos.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_159355298
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het lijkt me dan ook sterk dat de privatisering van de drinkwaterleveranciers op een andere manier zou gaan dan bij elektriciteit.... of ga ik Utrechts bronwater krijgen en de buren Haags duinwater?

Derhalve is het idd zinloos.
Klopt want een andere leiding per leverancier wordt er niet per huis gelegd.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 24 januari 2016 @ 14:06:15 #22
321876 Cherna
Fuck the System
pi_159355369
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Het lijkt me dan ook sterk dat de privatisering van de drinkwaterleveranciers op een andere manier zou gaan dan bij elektriciteit.... of ga ik Utrechts bronwater krijgen en de buren Haags duinwater?

Derhalve is het idd zinloos.
Dit
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_159355446
Die privatisering is dus een wassen neus, want de burger heeft nog altijd geen keuze (net als bij elektriciteit).
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 24 januari 2016 @ 14:12:25 #24
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_159355573
Zeg Bram, heb je ook concrete bronnen voor plannen van VVD en D66 om drinkwater te privatiseren of ben je tegen zelfbedachte standpunten aan het vechten?
pi_159355666
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:17 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Telefonie is daarbij 1 van de weinige uitzonderingen, zoal niet de enige uitzondering.
Telefonie is inderdaad een hele grote uitzondering. Ik denk echter niet dat veel mensen voorzagen dat de mobiele telefoon zo sterk in opkomst zou komen (ja, in die tijd had je nog nauwelijks mobiele telefoons) , de mobiele telefoon redde die privatisering en dit geldt dan nog enkel voor een paar landen, in de meeste landen betaal je belachelijk veel voor een internetaansluiting, niet omdat het zoveel kost om het te maken en in stand te houden maar omdat er monopolies en oligopolies (met kartels uiteraard, dat dat strafbaar is is weinig interessant) zijn ontstaan.

quote:
Tenzij je als burger van leverancier kan veranderen (en dan niet zoals bij elektriciteit, want dat is puur een administratieve wijziging) is het nogal zinloos om dit te privatiseren.
Het netwerk waarvoor de energie wordt geleverd moet in ieder geval publiek bezit zijn. De energie die je over dat netwerk levert zou je wel van tal van bedrijven kunnen halen. Maar goed, de bottomline is dat we niet voor niets vroeger ervoor kozen om bepaalde voorzieningen tot NUTS-voorzieningen te verklaren, de mensen waren toen heus niet minder slim dan nu.
Voor ons drinkwater geldt dat ons publieke waterzuiveringsbedrijven een superieure kwaliteit leveren voor een zeer lage prijs, het zou waanzin zijn om dat te verkopen aan private jongens, wetende dat de prijs minstens 2-3 keer zo hoog zou worden terwijl de kwaliteit in het beste geval halveert. Waanzin!
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159355796
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:12 schreef Hexagon het volgende:
Zeg Bram, heb je ook concrete bronnen voor plannen van VVD en D66 om drinkwater te privatiseren
Ik heb niet gesteld dat zij concrete plannen hebben om de levering van het kraanwater te privatiseren, ik heb gesteld dat er in de EU een zeer sterke lobby gaande is om voor elkaar te krijgen dat wij ertoe worden gedwongen om dit te doen - wat ik feitelijk heb onderbouwd met een van de gegeven bronnen - en dat de VVD en de D66 een geschiedenis hebben van het voorstander zijn van liberaliseringen van van alles en nog wat.
In alle eerlijkheid, ik denk dat zelfs D66 niet in zou stemmen met het privatiseren van drinkwater maar als de EU ons ertoe dwingt dan zullen we nog maar moeten zien wat voor D66 zwaarder weegt.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 24 januari 2016 @ 14:19:56 #27
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_159355831
Het zijn dus allemaal als..als..als speculaties. Duidelijk.
pi_159355898
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Niet alleen omdat wij politiek gezien deze kant op bewegen, ook omdat wij vanuit de EU opgelegd (gaan) krijgen om ons drinkwater te liberaliseren.
Het plan van de EU is al meer dan tweeëenhalf jaar geleden ingetrokken

https://www.oasen.nl/nieu(...)opa-van-de-baan.aspx
pi_159355911
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:19 schreef Hexagon het volgende:
Het zijn dus allemaal als..als..als speculaties. Duidelijk.
Nee!
Nogmaals, die lobby in de EU is alles behalve een speculatie. Als jij de bronnen die ik heb gegeven zou hebben bekenen dan zou jij dat weten!
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 24 januari 2016 @ 14:23:53 #30
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_159355971
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:22 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nee!
Nogmaals, die lobby in de EU is alles behalve een speculatie. Als jij de bronnen die ik heb gegeven zou hebben bekenen dan zou jij dat weten!
Er is in de EU overal wel een lobby voor te vinden. Het gaat erom dat jij partijen bepaalde standpunten in de mond legt en er dan tegen gaat ageren.
  zondag 24 januari 2016 @ 14:24:11 #31
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159355987
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:22 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nee!
Nogmaals, die lobby in de EU is alles behalve een speculatie. Als jij de bronnen die ik heb gegeven zou hebben bekenen dan zou jij dat weten!
Ja.

Je verzint standpunten van bepaalde partijen zodat je daarna die partijen kan aanvallen omdat je het daar niet mee eens bent. Een erg flauwe manier van het vullen van een topic.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159356012
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:21 schreef grimselman het volgende:

[..]

Het plan van de EU is al meer dan tweeëenhalf jaar geleden ingetrokken

https://www.oasen.nl/nieu(...)opa-van-de-baan.aspx
Ja, na grootschalige publieke verontwaardiging met dank aan wakkere journalisten! Denk jij dat die lobbybeweging op zijn lauweren is gaan rusten. Het is net als met TTIP, voorgangers van dit akkoord werden afgeschoten met dank aan journalisten die wakker waren, nu is TTIP het nieuwe gevaar. Het is de ene lobby na de andere.
Waar het hier om gaat is dat je in de USA de gevolgen ziet van een liberalisering van een duidelijke NUTS-voorziening en dat dit een mooie waarschuwing voor ons Nederlanders is aangezien wij vooralsnog op het nippertje zijn ontsnapt aan die liberalisering. De dreiging blijft helaas bestaan dus we moeten ons er bewust van blijven. In de EU primeert niet de oud-Hollandse cultuur.
Als TTIP wordt aangenomen dan wordt vast en zeker een nieuwe poging ondernomen, met TTIP in de hand hebben ze juridisch gezien een goed argument om private partijen toe te staan om een bod te doen. We kunnen op basis van het verleden van andere landen voorspellen wat er dan gaat gebeuren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159356071
Bram, een prachtig meeslepend boek over wat er zoals mis kan gaan met drinkwater is:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Een_civiele_procedure

Mocht je er eens tegenaan lopen.
Naar een waargebeurd verhaal. Hier was overigens geen sprake van privatisering. Wel van een langzaam maar zekere vergiftiging van vooral kinderen. De hardnekkige advocaat die deze zaak oppakte (Jan Schlichtmann) is er met zijn kantoor helaas failliet aan gegaan.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159356121
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:26 schreef Bart2002 het volgende:
Bram, een prachtig meeslepend boek over wat er zoals mis kan gaan met drinkwater is:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Een_civiele_procedure

Mocht je er eens tegenaan lopen.
Naar een waargebeurd verhaal. Hier was overigens geen sprake van privatisering. Wel van een langzaam maar zekere vergiftiging van vooral kinderen. De hardnekkige Advocaat die deze zaak oppakte (Jan Schlichtmann) is er met zijn kantoor helaas failliet aan gegaan.
Dat laatste is helaas typisch, advocaten die zich echt inzetten voor de goede zaak boeren heel wat slechter dan advocaten die zich inzetten voor de slechte zaak. Een ander voorbeeld is het pro deowerk voor onterecht ter dood veroordeelden, een Nederlandse advocaat werd hier bekend mee. Het boert slecht maar hij deed het omdat "iemand het moet doen". Wij zijn vaak kritisch op de advocatuur maar ook in die beroepsgroep zijn er nobele mensen die veel respect verdienen voor wat ze doen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159356243
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:24 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Ja.

Je verzint standpunten van bepaalde partijen zodat je daarna die partijen kan aanvallen omdat je het daar niet mee eens bent. Een erg flauwe manier van het vullen van een topic.
Jullie (jij en Hexagon) maken van een slordig geformuleerde bijzin in een uitgebreide OP een hele kwestie terwijl dat niet tot de kern van de draad behoort en ik dat al heb genuanceerd.
Nog 1 keer in Jip en Janneketaal, daarna zal ik niet reageren op opmerkingen hierover.

Ik ben slordig geweest bij die bijzin in de openingsreactie. Ik verwacht niet dat D66 principieel voor de privatisering van drinkwater zal gaan zijn, ik weet niet of dat ze het tegen zullen proberen te houden als de EU het opdraagt aangezien de D66 een zeer duidelijke geschiedenis heeft van EU-fiel zijn. Het punt in die bijzin was dat de VVD en de D66 een duidelijke geschiedenis hebben van het aanjagen van privatiseringen. Dit behoort niet tot de kern van deze draad.
De kern van deze draad is dit.
In de USA zie je momenteel extreme gevolgen van het privatiseren van het drinkwater, in Frankrijk zie je eveneens extreme gevolgen maar minder extreem, in de EU en dus ook in Nederland zijn we op het nippertje ontsnapt aan een verplichting om ons extreem goede (extreem goede kwaliteit voor een extreem lage prijs) drinkwater op te geven. We moeten dus waakzaam zijn en blijven en dit als waarschuwing ter harte nemen.
Graag hierover verder discussiëren en niet met een TEM-microscoop inzoomen op een miniscuul detail wat slordig was geformuleerd.

Hier had ik het notabene al sterk genuanceerd:
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:36 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Geloof het of niet, ook de VVD-aanhang en de D66-aanhang zitten niet te wachten op 10 keer zo'n duur drinkwater wat je vergiftigt en wat de ontwikkeling van kinderen hun zenuwstelsel verstoort.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 24 januari 2016 @ 14:37:55 #36
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159356395
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Jullie (jij en Hexagon) maken van een slordig geformuleerde bijzin in een uitgebreide OP een hele kwestie terwijl dat niet tot de kern van de draad behoort en ik dat al heb genuanceerd.
Nog 1 keer in Jip en Janneketaal, daarna zal ik niet reageren op opmerkingen hierover.

Ik ben slordig geweest bij die bijzin in de openingsreactie. Ik verwacht niet dat D66 principieel voor de privatisering van drinkwater zal gaan zijn, ik weet niet of dat ze het tegen zullen proberen te houden als de EU het opdraagt aangezien de D66 een zeer duidelijke geschiedenis heeft van EU-fiel zijn. Het punt in die bijzin was dat de VVD en de D66 een duidelijke geschiedenis hebben van het aanjagen van privatiseringen. Dit behoort niet tot de kern van deze draad.
De kern van deze draad is dit.
In de USA zie je momenteel extreme gevolgen van het privatiseren van het drinkwater, in Frankrijk zie je eveneens extreme gevolgen maar minder extreem, in de EU en dus ook in Nederland zijn we op het nippertje ontsnapt aan een verplichting om ons extreem goede (extreem goede kwaliteit voor een extreem lage prijs) drinkwater op te geven. We moeten dus waakzaam zijn en blijven en dit als waarschuwing ter harte nemen.
Graag hierover verder discussiëren en niet met een TEM-microscoop inzoomen op een miniscuul detail wat slordig was geformuleerd.
Er zitten dus aantoonbare lulverhalen in je OP. Hoe kunnen we dan discussiëren over de rest, als we eigenlijk geen idee hebben of je dat misschien ook zelf verzonnen hebt?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159356432
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ja, na grootschalige publieke verontwaardiging met dank aan wakkere journalisten! Denk jij dat die lobbybeweging op zijn lauweren is gaan rusten. Het is net als met TTIP, voorgangers van dit akkoord werden afgeschoten met dank aan journalisten die wakker waren, nu is TTIP het nieuwe gevaar. Het is de ene lobby na de andere.
Waar het hier om gaat is dat je in de USA de gevolgen ziet van een liberalisering van een duidelijke NUTS-voorziening en dat dit een mooie waarschuwing voor ons Nederlanders is aangezien wij vooralsnog op het nippertje zijn ontsnapt aan die liberalisering. De dreiging blijft helaas bestaan dus we moeten ons er bewust van blijven. In de EU primeert niet de oud-Hollandse cultuur.
Als TTIP wordt aangenomen dan wordt vast en zeker een nieuwe poging ondernomen, met TTIP in de hand hebben ze juridisch gezien een goed argument om private partijen toe te staan om een bod te doen. We kunnen op basis van het verleden van andere landen voorspellen wat er dan gaat gebeuren.
Ja ik denk dat men niet verder gaat. Het lobbyen doet men i.h.a. met het bedrijfsleven en niet met de burger. Aangezien dit plan door burgerprotesten is afgeschoten zie ik niet in waarom men zou doorgaan met lobbyen. Het bedrijfsleven was al overtuigd dus dat hoef je niet nogmaals te doen.
pi_159356453
quote:
1s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:38 schreef grimselman het volgende:

[..]

Ja ik denk dat men niet verder gaat. Het lobbyen doet men i.h.a. met het bedrijfsleven en niet met de burger. Aangezien dit plan door burgerprotesten is afgeschoten zie ik niet in waarom men zou doorgaan met lobbyen. Het bedrijfsleven was al overtuigd dus dat hoef je niet nogmaals te doen.
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Als TTIP wordt aangenomen dan wordt vast en zeker een nieuwe poging ondernomen, met TTIP in de hand hebben ze juridisch gezien een goed argument om private partijen toe te staan om een bod te doen. We kunnen op basis van het verleden van andere landen voorspellen wat er dan gaat gebeuren.
Met het TTIP-verdrag in de hand kan je vrij gemakkelijk klagen over oneerlijke concurrentie, wij zouden de Americaanse bedrijven moeten toestaan op onze markt en dus ook onze eigen private bedrijven.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  zondag 24 januari 2016 @ 14:40:28 #39
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_159356473
Ik vind overigens niet dat drinkwater geprivatiseerd moet worden. Ik zou niet weten voor welk probleem dat precies de oplossing is.
  zondag 24 januari 2016 @ 14:41:08 #40
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159356503
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:40 schreef Hexagon het volgende:
Ik vind overigens niet dat drinkwater geprivatiseerd moet worden. Ik zou niet weten voor welk probleem dat precise de oplossing is.
Nee, ik ook niet. Maar dat geldt eigenlijk voor ieder onderdeel van de infrastructuur waarvoor dubbele netwerken onwenselijk of onmogelijk zijn.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159356524
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:37 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Er zitten dus aantoonbare lulverhalen in je OP. Hoe kunnen we dan discussiëren over de rest, als we eigenlijk geen idee hebben of je dat misschien ook zelf verzonnen hebt?
Er zat 1 ongelukkig gedefinieerde bijzin in die niet klopte wat ik vele reacties geleden, al lang voordat jij en Hexagon (D66-lid) begonnen te mopperen, al had gecorrigeerd. Dat de rest klopt kan je heel erg gemakkelijk nagaan door de vele bronnen die ik heb gegeven te gebruiken.
Kunnen we alsjeblieft ophouden met op dit ene slakje kilogrammen zout te strooien en ontopic verder gaan of moet ik nog honderdduizend keer mea culpa doen voor de inquisitie?

[ Bericht 21% gewijzigd door Bram_van_Loon op 24-01-2016 14:47:31 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159356651
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:40 schreef Hexagon het volgende:
Ik vind overigens niet dat drinkwater geprivatiseerd moet worden. Ik zou niet weten voor welk probleem dat precise de oplossing is.
Voor geen enkele maar het scheelde heel erg weinig of de EU had het ons verplicht. In de USA is het helemaal gebeurd, in een land op pak hem beet 100 km. afstand van Nederland (Frankrijk) ook. Wat er nu in Flint gebeurt, maar ook wat er in Frankrijk gebeurt (wat in Flint gebeurt is veel spectaculairder en dus effectiever als angstwekkend voorbeeld) is een waarschuwing voor ons, het kan ons de waarde van NUTS-voorzieningen doen inzien. Ik hoop dat wij die weer gaan waarderen zoals we dat vroeger deden. Wat een NUTS-voorziening moet zijn kan veranderen in de loop van de tijd (opkomst mobiele telefoon) maar het principe blijft hetzelfde: niet alles kan goed door de markt worden geregeld en wanneer het essentieel is dat iedereen zo'n product heeft en wel in een goede kwaliteit voor een lage prijs dan moet het een NUTS-voorziening zijn.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_159359040
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:37 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Er zitten dus aantoonbare lulverhalen in je OP. Hoe kunnen we dan discussiëren over de rest, als we eigenlijk geen idee hebben of je dat misschien ook zelf verzonnen hebt?
Inderdaad, voor degenen die wat meer achtergrond willen hebben, is dit artikel wel een stuk beter in het uitwerken van het hele spel wat er achter het kopje schuilgaat:
http://www.latimes.com/na(...)-20160122-story.html
pi_159359182
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:37 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Er zitten dus aantoonbare lulverhalen in je OP. Hoe kunnen we dan discussiëren over de rest, als we eigenlijk geen idee hebben of je dat misschien ook zelf verzonnen hebt?
Dit getuigt wel een beetje van onwil. En je doet net alsof TS er bekend om staat dat hij dingen verzint. En dat is m.i. niet zo.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 24 januari 2016 @ 16:22:16 #45
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_159359285
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 16:13 schreef drexciya het volgende:

[..]

Inderdaad, voor degenen die wat meer achtergrond willen hebben, is dit artikel wel een stuk beter in het uitwerken van het hele spel wat er achter het kopje schuilgaat:
http://www.latimes.com/na(...)-20160122-story.html
Erg interessant, bedankt voor de link.

Het lijkt er in dat stuk toch sterk op dat het niet een commerciële partij is die er een zooitje van heeft gemaakt, maar een lagere overheid.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_159359305
quote:
7s.gif Op zondag 24 januari 2016 12:14 schreef SpecialK het volgende:
Liberalisering werkt niet in corrupte landen. Juist omdat de overheid slecht aanbesteed omdat ze campagnegeld ontvangen oid. Wat dat betreft hoeft het dus in Nederland niet dezelfde gevolgen te hebben.
Het zijn juist corrupte landen die aan dergelijke 'liberalisering' doen. Een andere reden is er niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 24 januari 2016 @ 16:29:12 #47
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_159359483
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 16:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het zijn juist corrupte landen die aan dergelijke 'liberalisering' doen. Een andere reden is er niet.
Dat lijkt idd de trend te zijn.

Diensten die sterk afhankelijk zijn van infrastructuur hebben toch vaak veel minder reden om geprivatiseerd te worden. Dus als dat toch gebeurt is dat meestal omdat er belangen zijn.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_159359568
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:19 schreef Hexagon het volgende:
Het zijn dus allemaal als..als..als speculaties. Duidelijk.
Je kan ook gewoon niet meer inhoudelijk reageren op de suggestieve reactie van Bram, zoals ik doe. Bram (en nog anderen) schrijft geregeld halve waarheden, doet aan beeldvorming en laat altijd het belangrijkste weg, zodat er een totaal verkeerd beeld ontstaat.
Ik ga er maar vanuit dat hij het niet expres doet (en gewoon niet het gehele plaatje kent), maar soms betwijfel ik dat.
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
pi_159359742
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 16:33 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Je kan ook gewoon niet meer inhoudelijk reageren op de suggestieve reactie van Bram, zoals ik doe. Bram (en nog anderen) schrijft geregeld halve waarheden, doet aan beeldvorming en laat altijd het belangrijkste weg, zodat er een totaal verkeerd beeld ontstaat.
Ik ga er maar vanuit dat hij het niet expres doet (en gewoon niet het gehele plaatje kent), maar soms betwijfel ik dat.
Ik vind Bram een goede gast met het hart op de juiste plek. En als hij ergens onrecht bespeurt dan schrijft hij daarover. Misschien niet volledig ongekleurd maar dat is niet zo erg want dat doet niemand. En je hebt het over niet meer inhoudelijk reageren. Je zou ook kunnen kiezen om helemaal niet te reageren, als de reactie toch al niet inhoudelijk bedoeld is. Just saying.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_159360018
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2016 14:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
maar ook in die beroepsgroep zijn er nobele mensen die veel respect verdienen voor wat ze doen
Hier ook nog een aardig stukje over deze held:

http://www.bostonmagazine.com/2009/09/in-the-shadow-of-woburn/

It was a bold claim, made all the bolder because environmental law was in its infancy then
Hij heeft o.a. door de Woburn zaak heel veel betekend voor de ontwikkeling van het milieurecht. Dat danken we aan hem.

[ Bericht 13% gewijzigd door Bart2002 op 24-01-2016 17:06:49 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')