egeltje1985 | zaterdag 23 januari 2016 @ 18:55 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: ![]() ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel: Myraela's cupcakes: ![]() RobinOoks bitterballen: ![]() Vinnypassy's hamburgers: ![]() En Vinnypassy's tietjesravioli ![]() ![]() Game on! ![]() [ Bericht 22% gewijzigd door egeltje1985 op 23-01-2016 19:04:56 ] | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 19:05 |
Hulde aan de OP ![]() | |
Trusten | zaterdag 23 januari 2016 @ 19:43 |
Pompoen-kokossoep met pittige garnalen met zelfgebakken naanbrood ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 23 januari 2016 @ 20:31 |
Schattig, die hartjes! | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 20:38 |
Lekker gerecht en mooie foto! | |
Wimperkruller | zaterdag 23 januari 2016 @ 20:45 |
De cupcakes zien er lekker uit! #volg | |
Trusten | zaterdag 23 januari 2016 @ 20:48 |
Merci, was erg lekker! | |
Zo-is-dat | zaterdag 23 januari 2016 @ 21:06 |
Toffe foto Trusten! ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 23 januari 2016 @ 21:44 |
Wat een hele mooie foto zeg ![]() Ik heb vandaag ook weer uitgepakt, omdat mijn ouders weer eens kwamen eten. Voor: in balsamico en sinaasappelsap gemarineerde bietencarpaccio met geitenkaas en sinaasappel. Hoofd: buikspek (gemarineerd met venkelzaad en wat knoflookpoeder en gegaard in appelsap, whisky en met wat venkelstronkjes) met appelmoes-/saus met gepekelde venkel en aardappelkroketjes. Na: chocoladeganachetaartje met sinasroom. Dus nu zit ik vol. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 januari 2016 @ 21:56 |
Ik wil graag bij jou eten, kan dat? | |
vinnypassy | zaterdag 23 januari 2016 @ 22:16 |
Tuurlijk joh, mijn deur staat altijd open. ![]() | |
Myraela | zaterdag 23 januari 2016 @ 22:17 |
Allemaal naar Vinny. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 januari 2016 @ 22:18 |
Ik wil er zo te zien wel voor betalen hoor. ![]() | |
Trusten | zaterdag 23 januari 2016 @ 22:28 |
Mooi (en lekker!) Vinnypassy ![]() | |
Trusten | zondag 24 januari 2016 @ 10:42 |
'Superfood' rotsjes en pistache mandarijntjes ![]() ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Trusten op 24-01-2016 11:52:16 ] | |
vinnypassy | zondag 24 januari 2016 @ 11:02 |
Die mandarijntjes ![]() | |
emmyemmy | zondag 24 januari 2016 @ 13:09 |
Die mandarijntjes maar eens maken voor mn vriend ![]() | |
Trusten | zondag 24 januari 2016 @ 13:36 |
Ja,thats it. Ik heb de choco niet getempereerd maar dan worden ze vast mooier. | |
deroow | zondag 24 januari 2016 @ 15:31 |
![]() Aziatische biefstukpuntjes met paddenstoelen, brocolli en sperzieboontjes. Ik heb de marinade/saus gemaakt van de ingrediënten die ik nog in de kast had staan. Mocht je benieuwd naar het recept zijn kun je hier klikken. | |
Isegrim | zondag 24 januari 2016 @ 15:59 |
Toffe stokjes. ![]() | |
n0a | maandag 25 januari 2016 @ 12:46 |
![]() Hawaiiaanse vissalade: poke. | |
Molo | maandag 25 januari 2016 @ 13:13 |
Oef. Dat ziet er lekker uit zeg! | |
n0a | maandag 25 januari 2016 @ 13:31 |
Ik zag je als laatste reactie staan en dacht: O jee, welke omschrijving past er bij ![]() | |
Molo | maandag 25 januari 2016 @ 13:33 |
Ik reageer heel vaak super positief joh ![]() ![]() ![]() | |
n0a | maandag 25 januari 2016 @ 14:04 |
Ik bedoel ik vooral de heel beeldende omschrijvingen ![]() | |
Molo | maandag 25 januari 2016 @ 14:06 |
Ow ![]() Zal ik volgende keer wel weer doen. Ik mag nu geen rauwe zalm hebben dus ik block de eetbeleving even, ziet er namelijk wel uit als iets wat ik direct als ik binnen kom en nog met mijn jas aan sta in mijn mond zou schuiven ![]() | |
n0a | donderdag 4 februari 2016 @ 15:10 |
![]() Koreaanse gefrituurde kip. En nog een keer als burger. ![]() | |
Molo | donderdag 4 februari 2016 @ 15:13 |
Ja hallo zeg! Nu heb ik wéér honger! ![]() Wanneer is het Fok restaurant geopend bij jou thuis? ![]() | |
Isegrim | donderdag 4 februari 2016 @ 15:14 |
Dit. ![]() | |
n0a | donderdag 4 februari 2016 @ 15:17 |
Ik zal kijken wat ik kan doen als ik eindelijk eens terug naar R'dam kan verhuizen ![]() | |
Molo | donderdag 4 februari 2016 @ 15:20 |
![]() Waar zit je nu dan? ![]() | |
n0a | donderdag 4 februari 2016 @ 15:23 |
Schiedam, maar dit huis is echt aftands. Te koud of te heet en te vochtig. Hier wil ik geen gasten ontvangen. Willen het liefst weer in het Oude Noorden wonen en ik kijk een beetje rond via internet. | |
Molo | donderdag 4 februari 2016 @ 15:32 |
Ah ok, oude noorden is leuk ja. Succes met zoeken! | |
n0a | donderdag 4 februari 2016 @ 15:34 |
Tnx ![]() | |
Isegrim | donderdag 4 februari 2016 @ 15:36 |
Boven de bakkerij! ![]() | |
n0a | donderdag 4 februari 2016 @ 15:48 |
Dat zou heel mooi zijn ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 4 februari 2016 @ 17:10 |
n0a wat een heerlijke foto's! ![]() ![]() | |
Fancyschmancy | donderdag 4 februari 2016 @ 17:23 |
Ik wil die kip! | |
n0a | donderdag 4 februari 2016 @ 17:26 |
Dank jullie ![]() | |
Pinnenmutske | donderdag 4 februari 2016 @ 17:31 |
![]() Mijn zelfgemaakte courgette-champignonschotel in de wok met pastinaak ![]() ![]() ![]() | |
Curiosity | donderdag 4 februari 2016 @ 17:59 |
Daar woon ik toevallig ook 😊. Kan ik nog aanschuiven. ? .😊 | |
Molo | donderdag 4 februari 2016 @ 18:01 |
Past beter in dit topic Sara CUL / Wat eten en drinken we vandaag #350 VVV (Vegetarisch, Vlees en Vis) | |
n0a | donderdag 4 februari 2016 @ 18:15 |
Van deze is helaas niks over gebleven ![]() ![]() | |
Pinnenmutske | donderdag 4 februari 2016 @ 18:32 |
oh ok maar het is toch een kookkunst of zit ik er weer naast? | |
Stimorol- | donderdag 4 februari 2016 @ 18:38 |
Dit is die topic waarin het gaat om hoe fantastisch je je kookdingetjes kan fotograferen. De smaak doet er niet zo toe. En de jouwe ziet er nu niet heel artestiek uit. ![]() | |
Elleska | donderdag 4 februari 2016 @ 18:43 |
het gaat hier niet alleen om de kookkunsten maar ook om fraaie foto's van mooi eten of drinken. Lees anders even de openingspost en de link in de eerste zin. daar lees je wat de bedoeling is en waar het idee vandaan komt. | |
Curiosity | donderdag 4 februari 2016 @ 19:01 |
Jammer. Beterschap. | |
Trusten | donderdag 4 februari 2016 @ 20:35 |
Twijfel of hij niet beter in 'Wat eten we vandaag' ![]() ![]() Ribollita soep Na de mislukte versie van Marley Spoon, deze versie van NRC gemaakt, erg geslaagd! | |
vinnypassy | donderdag 4 februari 2016 @ 20:50 |
Ik vind het een leuke foto. ![]() En aangezien we toch bezig zijn: deze week geen tijd om uitgebreid te koken, wel om een foto te maken van de carbonara die je dan snel in elkaar kunt flansen. ![]() | |
Molo | donderdag 4 februari 2016 @ 20:51 |
Mooie foto's beide hoor ![]() | |
RobinOok | donderdag 4 februari 2016 @ 21:09 |
Niet om te zeiken he, maar ben ik nou de enige die denkt "wat doen die EIEREN DAAR OP TAFEL?!?" | |
Molo | donderdag 4 februari 2016 @ 21:11 |
Die is kunstig neergelegd veur dass foto natürlich ![]() | |
RobinOok | donderdag 4 februari 2016 @ 21:15 |
Ja, dat begrijp ik. Maar het irriteert mij mateloos dus. Omdat het niet klopt. Omdat het nergens op slaat , drie eieren onder en naast je pastabord. De kaas en rasp, dat kan. Beetje slordig, maar het kan. Maar die eieren? Neen. Ik zie ook wel eens kaneelstokjes op tafel liggen. Dan denk ik ook, wat doet dat daar? Niemand heeft ooit kaneelstokjes op tafel liggen.... | |
Molo | donderdag 4 februari 2016 @ 21:17 |
Gewoon laten zien wat er in het gerecht zit. Niet heel bizar hoor, tuurlijk is het overbodig, maar kan me er niet aan storen. Als er aardbeien naast lagen wel ![]() | |
RobinOok | donderdag 4 februari 2016 @ 21:20 |
Ik geloof het ook wel hoor, dat ik daar alleen in sta.... Maar wie weet toch niet? Wil het nu wel eens weten. | |
Trusten | donderdag 4 februari 2016 @ 21:26 |
Ik kan me er wel en niet in vinden, soms vind ik het wel een toevoeging hebben zoals bij de genoemde kaneelstokjes. Het stoort me het minst als het erop lijkt alsof het er 'gewoon' nog ligt van het koken of inderdaad aangeeft wat er in zit. Bijv. ![]() Wat me meer stoort is zo'n hele geposeerde, opgemaakte foto: ![]() Hoewel ik het toch wel een mooie foto vind, zie ik dan vaak toch iemand voor me die dat zo heel geforceerd aan het positioneren is ![]() | |
RobinOok | donderdag 4 februari 2016 @ 21:33 |
Het maakt een foto ook niet lelijk, alleen irritant. ![]() | |
vinnypassy | donderdag 4 februari 2016 @ 22:06 |
Een beetje sier kan geen kwaad toch? Wat Molo zei: als het er maar bij pasten niet té geforceerd is. Al snap ik je wel een klein beetje met de eieren bij deze foto, een doosje eieren op de achtergrond was bv subtieler geweest. Maar voor jou wellicht nog steeds irritant. ;-) | |
potjecreme | donderdag 4 februari 2016 @ 22:51 |
Ze vielen mij eerst niet op. Ik vroeg mij wel af of hij het met room of ei had gemaakt. Door de eieren op de foto te zetten heb ik wel mijn antwoord. | |
Fancyschmancy | vrijdag 5 februari 2016 @ 03:20 |
Ik houd er ook niet van. | |
Noek | vrijdag 5 februari 2016 @ 05:51 |
Nou, geef mij dat ei maar ipv dat aanstellerige gejank van je. | |
#ANONIEM | vrijdag 5 februari 2016 @ 06:00 |
![]() | |
Vanyel | vrijdag 5 februari 2016 @ 06:37 |
+1 | |
RobinOok | zaterdag 6 februari 2016 @ 11:47 |
![]() Buikspek (ongeveer zo klaargemaakt: buikspek) op een gestoomd broodje, daarop hoisinsaus, sriracha chilisaus, verse koriander en ingelegde baby bamboestengeltjes (wegens geen komkommer in huis om in te leggn en die bamboestengeltjes had ik de week ervoor ingelegd om binnenkort eens over te schrijven) | |
Isegrim | zaterdag 6 februari 2016 @ 12:28 |
Omdat het woord 'bamboestengeltjes' hier op de volgende regel komt, staat er 'ingelegde baby'. ![]() | |
zeefje | zaterdag 6 februari 2016 @ 12:29 |
Hier ook ![]() | |
Steven184 | zaterdag 6 februari 2016 @ 12:53 |
Nee daar sta je niet alleen in, hier nog eentje. | |
RobinOok | zondag 7 februari 2016 @ 15:47 |
Gelukkig. :-) | |
RobinOok | zondag 7 februari 2016 @ 15:56 |
![]() Gedroogde shiitakes een nachtje laten weken in koud water. Vocht opvangen, shiitakes uitknijpen en in reepjes snijden (steeltjes weggooien). Vijf minuten bakken in olie, afblussen met shaoxing rijstwijn. Dan plens weekvocht, sojasaus en bruine suiker erbij. Zachtjes in laten koken en op het laatst wat sesamolie erover. Af laten koelen en bewaren in de koelkast. Te lekker! ![]() Recept : gestoofde shiitake Gewoon om te snoepen. Door roerbakgerechten. Op een broodje met steak. Verzin het maar. ![]() | |
marc0871 | zondag 7 februari 2016 @ 18:48 |
de bovenste foto lijkt wel een hoopje naaktslakken ![]() en je wil niet weten wat ik bij de onderste dacht. ![]() | |
RobinOok | zondag 7 februari 2016 @ 19:04 |
Wel!!! :-) | |
marc0871 | zondag 7 februari 2016 @ 19:18 |
beestjes met heel veel pootjes en iets wat ruim na de maaltijd komt. | |
SnoepTomaatje | zondag 7 februari 2016 @ 19:48 |
Waarom gooi jede steeltjes van de shiitakes weg? | |
Fancyschmancy | zondag 7 februari 2016 @ 20:00 |
![]() Toen ik klein was ging ik met mijn ouders elke week naar dezelfde kroeg, en daar nam ik altijd de uiensoep, mijn lievelingseten. Die werd met runderbouillon gemaakt. Ik heb zelf geprobeerd een goede vegetarische versie te bedenken. Vegetarische soepen smaken vaak vlakker doordat er groentebouillon wordt gebruikt, dus heb ik hem meer umami gemaakt door er wat shiro miso en een klein beetje sojasaus aan toe te voegen. Uiensoep met miso dus! | |
RobinOok | zondag 7 februari 2016 @ 22:44 |
Hehehehe. :-) Die zijn hard en houtig en dus niet lekker. | |
Isegrim | zondag 7 februari 2016 @ 22:52 |
Uiensoep. ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 14 februari 2016 @ 13:51 |
![]() Tostitijd! Brood, boter, geitenkaas met fenegriek, lente-ui en sriracha. ![]() | |
Myraela | zondag 14 februari 2016 @ 14:07 |
Jaaaaaa jouw tosti's. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 20 februari 2016 @ 13:30 |
Jongens, koken jullie zo weinig? Iedereen griep of zo? Vandaag de left-over entrecote van de Turk (ik overdrijf altijd tegen hem als ik zeg dat ie een dik stuk moet snijden omdat ik bang ben dat ie te dun snijdt. Maar hij begint me te kennen, want te dun is het eigenlijk nooit meer. ![]() ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 20-02-2016 13:49:46 ] | |
Isabeau | zaterdag 20 februari 2016 @ 13:35 |
Ik kook niet weinig, ik maak alleen niet zulke mooie foto's als jij, RobinOok ![]() Mijn foto's zijn kiekjes en soms ziet mijn eten er dan nog onappetijtelijk uit ook op die foto's (terwijl dat dus live reuze meevalt). | |
Skeletor. | zaterdag 20 februari 2016 @ 13:40 |
Wauw, dat is nog eens tosti-tijd! Wanneer kom ik eten ![]() | |
RobinOok | zaterdag 20 februari 2016 @ 13:40 |
Ja maar, Minilot, Myraela, Stavromulabeta, Vinnypassy, NoralyZ, N0a, Zo-is-dat, Applemoose en alle anderen dan? | |
RobinOok | zaterdag 20 februari 2016 @ 13:50 |
Die is al op. :-) Als ik een pop-up tostikraam zou beginnen, zou je dan wel langskomen? ![]() | |
habitue | zaterdag 20 februari 2016 @ 14:06 |
Hopelijk komt mijn steak sandwich door de jury. ![]() ![]() Zuurdesembroodje, biefstuk, gebakken champignons, sla, tomaat, pijnboompitjes, pecorino, gerijpte balsamico en een beetje citroenmayo. | |
vinnypassy | zaterdag 20 februari 2016 @ 14:24 |
Wacht maar, vanavond (en volgende week zaterdag én zondag) staat hier weer een driegangendiner op het programma. Dus er gaan wel weer foto's komen. ![]() Dat broodje vlees ziet er goed uit trouwens. ![]() | |
Isabeau | zaterdag 20 februari 2016 @ 15:40 |
Daar heb je een punt ![]() ![]() | |
Curiosity | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:00 |
Goedgekeurd | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:00 |
Die broodjes ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:11 |
Robin is echt mijn tostigodin. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:20 |
Ik ben vandaag zo vreselijk blij met mijn desem-brioche dat ik het niet kan laten om te crossposten. ![]() Eindelijk een goede formule gevonden! Helemaal zonder industriële gist! ![]() ![]() ![]() ![]() http://sourdough.com/recipes/brioche | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:21 |
Tof! Foto van de binnenkant? ![]() | |
Isegrim | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:25 |
Speciaal voor Meauleau eentje geslacht: ![]() | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 16:27 |
![]() Nou moet je wel de vorm van je hamburger er op aanpassen he ![]() Of lekker met boter en jam opeten, omnomnom! | |
potjecreme | zaterdag 20 februari 2016 @ 17:56 |
Sommigen mensen maken leuke foto's maar krijgen opmerkingen over hun aankleding. Dat schrikt wellicht af. | |
RobinOok | zaterdag 20 februari 2016 @ 18:00 |
Oh, jammer. | |
habitue | zaterdag 20 februari 2016 @ 18:54 |
Dan heb je wel erg lange tenen hoor.... Het is maar een mening over een foto van eten. | |
4EverBlackEyed | zaterdag 20 februari 2016 @ 19:22 |
Ik had voor Valentijnsdag een red velvet cake gemaakt in de vorm van een hart. Beetje cliché, maar oke ![]() ![]() ![]() | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 19:24 |
Heb je ook nog een overzichtsfoto? | |
4EverBlackEyed | zaterdag 20 februari 2016 @ 19:29 |
Jawel, maar daar lijkt het wel een beetje een kindertaart en het is niet foodgawker-waardig Want prut achtergrond ![]() | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 19:33 |
![]() Was de taart wel lekker? Ik had laatst een red velvet taart gemaakt. Zag er top uit maar smaakte alleen naar suiker en vanille, zware desillusie ![]() | |
4EverBlackEyed | zaterdag 20 februari 2016 @ 19:39 |
Laat ik het zo zeggen ... Ik weet niet of ik het nog een keer zou maken, het ziet er inderdaad mooi uit, maar qua smaak viel het wel een klein beetje tegen ![]() Vriendlief zei echter dat dit een van de betere taarten was die ik gemaakt had, terwijl ik zoiets had van: mehh. In het recept voor de topping moest ook 600 gram poedersuiker, dat heb ik gereduceerd tot 100 gram, want 600 leek mij echt veel te veel ![]() | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 19:43 |
Mijn stuiterende nichtjes hebben vooral topping gegeten, want mierzoet, dus ik denk dat dat de doelgroep is ofzo. Ik ga het in ieder geval nooit meer maken ![]() Geef mij maar een lekkere appeltaart of oldskool cake ![]() | |
4EverBlackEyed | zaterdag 20 februari 2016 @ 20:03 |
Eens Of brownies, of appelkruimeltaart... Ik heb vandaag blue berry muffins gemaakt met witte chocolade en een variant met chocolade -kokos. Helaas zien ze eruit alsof ze uit tjernobyl komen, dus geen materiaal voor hier ![]() Ik wil binnenkort eens millionair's shortbread maken. | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 20:05 |
Tsjernobyl muffins ![]() Dat shortbread is heel makkelijk, en lekker (en nogal calorierijk ook ![]() Ik ben normaal helemaal niet van de AH recepten, maar deze lukt perfect ![]() http://www.ah.nl/allerhan(...)ionaire-s-shortbread | |
4EverBlackEyed | zaterdag 20 februari 2016 @ 20:30 |
Volgend weekend maar even maken ![]() | |
Myraela | zaterdag 20 februari 2016 @ 21:42 |
Ik vind bij red velvet alleen de roomkaas topping lekker. ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 20 februari 2016 @ 21:55 |
Die briochebroodjes zien er goed uit ![]() Zelf ook brioche gemaakt, wel iets compacter. In plakjes gesneden, geroosterd, porcini-witteport-chutney erop en bij de bospaddenstoelenconsommé met truffelpecorino. Tsjongejonge. Echt ongelóóflijk lekker! ![]() Daarna ossenhaas met fondantaardappelen en bietjes op drie manieren (rood gepureerd en ingekookt, geel gepekeld en wit gewoon gekookt). ![]() En toe een citroen-limoen panna cotta met rood fruit, witte chocolade ganache en aardbei-frambozencoulis. ![]() Foto's niet met mijn eigen standaard geleende camera, dus heb ff moeten klooien met de belichting. Vooral de consommé met het toastje was belachelijk lekker. Toetje ook. Hoofd was niet buitengewoon, maar gewoon goed: biet was misschien toch wat te vlakjes bereid zo. | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 21:58 |
![]() ![]() ![]() Inhoudelijk commentaar: te weinig ossenhaas op je bord vind ik ![]() Ziet er wel geweldig uit zeg! | |
vinnypassy | zaterdag 20 februari 2016 @ 22:11 |
Thanks. ![]() Waren stukjes van 125 gram en ze lagen op grote borden (32 cm geloof ik). Als compleet menu was het precies genoeg: ik zit vol, maar totaal niet té vol. Dus ik kan het nog naar mezelf verkopen dat het wat kleinere stukjes waren. ![]() | |
Molo | zaterdag 20 februari 2016 @ 22:13 |
Oh ik ging uit van kleinere borden ![]() Maar lekker hoor, zou wel keer bij je willen komen eten als ik dit zo zie ![]() | |
Skeletor. | zaterdag 20 februari 2016 @ 23:50 |
Op handen en voeten! Wanneer gaat-ie open en kom je in Drenthe? | |
Isegrim | zondag 21 februari 2016 @ 01:28 |
Ik wil ook naar Robins tostikraam. | |
applemoose | zondag 21 februari 2016 @ 09:27 |
Mijn degelijke-foto's telefoon is overleden en nu moet ik het doen met de reserve die geen degelijke foto's maakt. | |
vinnypassy | zondag 21 februari 2016 @ 19:06 |
Vandaag gekookt met de restjes van gisteren: eigeel voor aioli en creme brulee, bouillon en brioche voor tomatensoep met toastjes met aioli. ![]() ![]() ![]() | |
NoralyZ | zondag 21 februari 2016 @ 20:45 |
:-) niet heel foodgawker-worthy hoor, een telefoonfoto in het donker. maar: ik had nog nooit soesjes gemaakt, en zo geschiedde! gevuld met 'n zachte lavendel-citroenroom. ![]() ![]() | |
NoralyZ | zondag 21 februari 2016 @ 20:54 |
wauwww ![]() ![]() | |
n0a | dinsdag 23 februari 2016 @ 13:07 |
Het heeft even geduurd. ![]() Gua bao met vis en mango. | |
Zo-is-dat | dinsdag 23 februari 2016 @ 13:33 |
Nommm! Ik moet echt weer eens lekker gaan koken, ben een beetje m'n zin kwijt ![]() ![]() | |
n0a | dinsdag 23 februari 2016 @ 13:38 |
Leuk! En je kan er onwijs veel mee variëren. Als je de broodjes koopt is het voor de rest zo gepiept. | |
Zo-is-dat | dinsdag 23 februari 2016 @ 16:39 |
Ik heb ze wel eens gehad ja! Toen ik zelf broodjes buikspek had gemaakt ![]() Ik denk dat een bezoekje aan de toko me sowieso wel weer nieuwe inspiratie gaat geven, goed plan! ![]() | |
vinnypassy | dinsdag 23 februari 2016 @ 19:13 |
Ik las op je blog dat het zelf maken wat tegenviel. Ik heb ze al wel eens met succes (de tweede keer dan ![]() 160 ml lauwwarm water 1 tl gist 0,5 el olie 2 el suiker 200 gr bloem 0,25 tl zout 0,5 tl bakpoeder Water met gist en suiker mengen en lekker laten borrelen. Dat bij het bloem met zout en bakpoeder voegen. Paar minuutjes mengen, 45-60 minuten laten rijzen (heb ik tegen de warme verwarming gedaan) met een natte theedoek. Daarna portioneren, platrollen en dubbelklappen met een kleine veeg olie tussen weerszijden, op een bakpapiertje leggen en nog 10 minuutjes laten rusten. Dan een goede 10-11 minuutjes stomen en toen was het bij mij dus heel goed eetbaar. Eerste keer wat korter gestoomd en toen was het wel wat klef. Bij het rijzen was het deeg bij mij overigens ook niet echt toegenomen qua volume, tijdens het stomen wel: +/- 1,5 keer groter. Overigens ziet het er súper lekker uit, mooie kleuren ook zo. ![]() | |
n0a | dinsdag 23 februari 2016 @ 19:27 |
Tnx ![]() | |
vinnypassy | dinsdag 23 februari 2016 @ 21:51 |
Gewoon zo'n simpele van bamboe. | |
minilot | donderdag 25 februari 2016 @ 10:52 |
Ja hoi! Ik heb momenteel overdag bijna geen vrij (is van voorbijgaande aard - collega is met zwangerschapsverlof) en 's avodns is het zo donker dat ik geen foto's kan maken. Maaarrr... daglicht komt alweer langzaam terug. Komt goed! ![]() De afgelopen weken alleen zelfgemaakte vegan chocolade op de kiek gezet, hier bestrooid met cacaonibs, gesuikerde pistache en blauwe snoepbolletjes. ![]() ![]() Lekker was het wel! ![]() | |
minilot | donderdag 25 februari 2016 @ 10:54 |
Dat ziet er echt bizar goed uit! ![]() ![]() | |
minilot | donderdag 25 februari 2016 @ 10:55 |
Vinnypassy! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 27 februari 2016 @ 13:34 |
![]() ![]() ![]() Brioche gevuld met sinaasappeljam. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 27 februari 2016 @ 13:39 |
Chocolade is toch van zichzelf al vegan? | |
minilot | zaterdag 27 februari 2016 @ 13:43 |
Pure wel ja. Goed punt, niet aan gedacht ![]() | |
minilot | zaterdag 27 februari 2016 @ 13:43 |
Mjam! ![]() | |
n0a | zaterdag 27 februari 2016 @ 13:51 |
Mooi gevlochten Ise. Experiment voor de bakkerij? | |
vinnypassy | zaterdag 27 februari 2016 @ 14:18 |
Frozen frambozenyoghurt voor het toetje van morgen. Potverdrie wat is dat lekker zeg. ![]() ![]() | |
Isegrim | zaterdag 27 februari 2016 @ 15:17 |
![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 27 februari 2016 @ 15:45 |
hoeveel vlecht je er per uur ![]() | |
Isegrim | zaterdag 27 februari 2016 @ 16:01 |
Inclusief vormen enzo denk ik een stuk of 20 als ik alleen maar dat doe? | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 27 februari 2016 @ 16:05 |
Valt me nog mee, is het niet vreselijk lastig vlechten met plakkerig deeg ? | |
Isegrim | zaterdag 27 februari 2016 @ 16:17 |
Neuh, briochedeeg vormt juist heel fijn. Soort zachte PlayDoh. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 27 februari 2016 @ 16:20 |
Dan deed ik vast iets fout, want die boter maakte het bij mij een groot plakfeest | |
Isegrim | zaterdag 27 februari 2016 @ 16:22 |
Nachtje in de koeling. ![]() | |
4EverBlackEyed | zaterdag 27 februari 2016 @ 19:06 |
Er komen weer lekkere dingen voorbij ![]() | |
Myraela | zaterdag 27 februari 2016 @ 19:59 |
Drukdrukdruk. Kook echt veel te weinig de laatste tijd. Maar vandaag had ik een dagje vrij, dus ik ben eens gaan experimenteren. Voor het eerst in mijn leven tonijn gebakken. Vroeger wel een keer gegeten, maar die was helemaal droog gebakken. Altijd gedacht dat ik het helemaal niet lust, maar zo kort gebakken is het eigenlijk wel erg lekker. ![]() Dit was dus tonijn met sesam en wasabimayonaise. | |
Smallish | zaterdag 27 februari 2016 @ 21:23 |
Woei, dat ziet er echt lekker uit! Leuke foto ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:17 |
Topcombi! Vandaag en morgen weer een driegangenmenu op het programma. Vandaag Italiaans 1) Mijn versie van caprese (zaadjes van de tomaat gemengd met extra vierge olijfolie en sjalot) 2) Risotto a la Milanese 3) Mijn versie van tiramisu. Mascarpone-vanille-roomcrème op een soort kletskopcrumble, sinasroom, rum-spongecake en koffiegelei met wat cacaopoeder. Helaas was de koffiegelei niet heel erg geslaagd: niet sterk genoeg van smaak en te weinig gelatine, dus te slap. Dit was de eerste keer dat ik geen recept volgde vwb gelatine en ik was te laat om te proefdraaien, dus dan krijg je dit. Gelukkig was het verder wel lekker. ![]() ![]() ![]() Nu maar hopen dat hier geen Italianen komen die mijn fratsen afkeuren. | |
Isegrim | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:20 |
Waarom ben jij niet ergens chefkok? Of ben je dat ook? | |
Myraela | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:24 |
Ik vind jouw bordopmaak altijd zo knap. ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:28 |
Thanks ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zaterdag 27 februari 2016 @ 22:29 |
Jeetje wat een heerlijks weer hier! Leuke foto met de tonijn zo! ![]() En weer drie zulke mooie gangen! Knap vind ik t, timing voor drie gangen én zulke opmaak, dat doe ik je niet zo makkelijk na en al helemaal niet zo vaak ![]() | |
Skeletor. | zondag 28 februari 2016 @ 02:14 |
Zouden die bestaan, dan? Volgens mij eet de meest kritische, nationalistische pastavreter dit graag. | |
HaverMoutKoekje | zondag 28 februari 2016 @ 05:15 |
niet als zijn mammie het andrs klaarmaakt ![]() | |
Skeletor. | zondag 28 februari 2016 @ 09:25 |
True ![]() | |
Njosnavelin | zondag 28 februari 2016 @ 09:35 |
![]() | |
Molo | zondag 28 februari 2016 @ 09:38 |
Die tonijn als aperitiefje en dan Italiaans menu erna, hmmm, lijkt me wel wat ![]() | |
Myraela | zondag 28 februari 2016 @ 20:47 |
Ik heb de chocolade fondant van n0a nagemaakt. ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Myraela op 28-02-2016 21:09:01 ] | |
n0a | zondag 28 februari 2016 @ 21:32 |
![]() | |
Myraela | zondag 28 februari 2016 @ 21:41 |
Ik vond hem heel erg lekker. ![]() ![]() | |
vinnypassy | zondag 28 februari 2016 @ 22:18 |
![]() | |
Fancyschmancy | dinsdag 1 maart 2016 @ 17:25 |
Wat! Wat lekker! Die sinaasappeljam ziet er ook zelfgemaakt uit? | |
Isegrim | dinsdag 1 maart 2016 @ 17:57 |
Nee, is van de Turk. Echt hele lekkere jam is dat. ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 1 maart 2016 @ 19:03 |
Snel fotootje maar Nommmm! ![]() Beetje anders gedaan, de komkommer ingelegd in zwarte rijstazijn, suiker en een beetje zout en ik had nog wat koriander en Thaise basilicum door de salsa. Erg lekker zo samen! Zomers wel ![]() | |
vinnypassy | dinsdag 1 maart 2016 @ 19:08 |
Onder het motto 'doe eens wat anders met je luxe eendenborstfilet'.![]() | |
n0a | dinsdag 1 maart 2016 @ 20:32 |
Leuk! Ziet er lekker uit. Goed gevuld ook ![]() | |
vinnypassy | woensdag 2 maart 2016 @ 21:57 |
Ik heb vanavond weer een driegangendiner gemaakt. Ik liep meer te ouwehoeren dan echt koken (gelukkig veel voorbereid) en goede foto's heb ik ook niet echt genomen. Maar dat dessert vind ik er wel heel goed uit zien, voor en na mag in de spoiler. Voor: lam/geitenkaaskroketjes met maïspuree Hoofd: drie keer lam met shirazsaus, hasselbackaardappel en zoetzure wortel Na: homemade frozen frambozenyoghurt met chocoladecrumble, kletskopgruis, framboos, granaatappel en bietjesroom ![]() En de slechte foto's, maar wel lekker eten. ![]()
| |
HaverMoutKoekje | woensdag 2 maart 2016 @ 21:59 |
dessert is echt een plaatje! | |
potjecreme | woensdag 2 maart 2016 @ 22:03 |
Zou je het recept willen delen van de frozen frambozenyoghurt? | |
vinnypassy | woensdag 2 maart 2016 @ 22:05 |
Tuurlijk, staat op m'n blog. ![]() | |
potjecreme | woensdag 2 maart 2016 @ 22:11 |
Top!! | |
Zo-is-dat | woensdag 2 maart 2016 @ 22:28 |
Jeetje wat mooi weer Vinny! | |
HaverMoutKoekje | woensdag 2 maart 2016 @ 22:29 |
We gaan vinnypassy opgeven voor Masterchef ![]() | |
minilot | woensdag 2 maart 2016 @ 22:43 |
Zeker! Vinny, wat een schitterend dessert! ![]() | |
Isegrim | woensdag 2 maart 2016 @ 22:55 |
Dat had een foto van bij Restaurant De Jong kunnen zijn. | |
FutureFairytale | woensdag 2 maart 2016 @ 22:58 |
Alledrie de gerechten zien er fantastisch uit! | |
vinnypassy | woensdag 2 maart 2016 @ 23:06 |
Dank u! Zat inderdaad wel na te denken over Masterchef, maar misschien volgend jaar. Eerst lekker thuis allerlei dingen proberen. ![]() | |
vinnypassy | vrijdag 11 maart 2016 @ 12:33 |
Lunchje: speltbrood (ze hadden geen kleiner bruin brood) met gegrilde aspergetips, gerookte zalm en gepocheerd ei.![]() | |
Helsinki | vrijdag 11 maart 2016 @ 13:09 |
Oh daar heb ik nu zin in ![]() | |
Lot_1 | vrijdag 11 maart 2016 @ 15:03 |
Ziet er heerlijk uit ![]() ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 12 maart 2016 @ 18:51 |
- California roll (surimistick, avocado, komkommer, tobiko en een klein beetje wasabimayo) - Tonijn sushi (verse tonijn, avocado, komkommer, sesamzaad en een klein beetje wasabimayo) - Zoetzure komkommer - Dichtgeschroeide tonijn (in een jasje van sesamzaad, chilivlokken en grof zeezout) met wasabimayo En ja, die mayo ziet er uit als hele dikke klodders, maar ik was stiekem gewoon niet snel genoeg met de foto nemen. Sushi maken met het norivel aan de binnenkant viel me trouwens reuze mee: ik vond het niet moeilijker dan met het norivel aan de buitenkant. ![]() | |
4EverBlackEyed | zaterdag 12 maart 2016 @ 18:57 |
Sushi ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 12 maart 2016 @ 19:23 |
Wat een lekkere sushi ![]() En mayo is lekker, niet teveel ![]() | |
minilot | dinsdag 15 maart 2016 @ 12:08 |
' Woah, dat ziet er kleurig uit! Niet heel verfijnd misschien, maar wel erg lekkermakend. ![]() | |
minilot | dinsdag 15 maart 2016 @ 12:09 |
Testje, homemade marshmallows met gezouten karamel (erop en in heel dunne laagjes erin/erdoor)![]() | |
DeKleineOnbekende | dinsdag 15 maart 2016 @ 13:28 |
Oh Lord.. Mag ik vragen welk recept je hebt gebruikt? ![]() | |
Myraela | dinsdag 15 maart 2016 @ 18:24 |
Ben je er tevreden over? Het ziet er wel goed uit, maar het is toch meer afhankelijk van de structuur of het ook echt lekker was. | |
vincevega82 | zondag 20 maart 2016 @ 09:44 |
Een Chinese maaltijd gemaakt![]() Knoflook stengels met spek Zoet zure komkommer Roerei met tomaat Gong bao kip Koude kip met szechuan dressing Mapo tofu | |
Isegrim | zondag 20 maart 2016 @ 10:00 |
Dat roerei ziet er erg lekker uit! Alles ziet er erg lekker uit! ![]() | |
RobinOok | zondag 20 maart 2016 @ 12:08 |
Eensch! ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 20 maart 2016 @ 12:15 |
Heerlijk! ![]() ![]() | |
habitue | zondag 20 maart 2016 @ 12:15 |
Ziet er idd heel goed uit. ![]() | |
RobinOok | zondag 20 maart 2016 @ 15:20 |
![]() Onion Pakora Van een simpele ui, wat specerijen en wat kikkererwtenmeel een heerlijk hapje. Een aanrader. ![]() ![]() Making Onion Pakora | |
Molleman | maandag 21 maart 2016 @ 11:53 |
![]() Kippendijfiletreepjes gemarineerd met Arachideolie, Piri piri, kerrie madras, gemalen chili’s, knoflook, sojasaus, honing, citroensap, chipotlesaus, tabascosaus. Half uur op 160 graden in de oven, daarna 5-10 minuutjes onder de hete grill. Met een chilimayo met mayonaise, sojasaus, gemalen chili’s, tabasco, citroensap, honing en extreem hete hotsauce. Op een broodje met komkommerplakken, rucola en rode ui. | |
Zo-is-dat | maandag 21 maart 2016 @ 13:10 |
Heel leuk! Die wil ik graag een keer maken ![]() | |
vinnypassy | maandag 21 maart 2016 @ 13:30 |
Oeh. Van dat broodje kip krijg ik honger. ![]() | |
minilot | maandag 21 maart 2016 @ 13:33 |
![]() ![]() | |
zeefje | maandag 21 maart 2016 @ 15:01 |
Ziet er goed uit. Heerlijk ![]() | |
RobinOok | maandag 21 maart 2016 @ 15:18 |
Sjesus, kon je niet kiezen? Of moesten de flesjes op? | |
Molleman | maandag 21 maart 2016 @ 15:22 |
Hehe, behoorlijk uitgebreid qua ingrediënten inderdaad als ik het zo zie maar het was heel geslaagd moet ik zeggen qua smaak. Ben gewoon begonnen met de olie in een bord en daarna gewoon dingen aan het toevoegen geweest tot ik het lekker genoeg vind smaken. En dan kan het nog wel eens voorkomen dat de gehele kruidenkast overhoop gehaald wordt ![]() | |
n0a | woensdag 23 maart 2016 @ 16:30 |
![]() Nieuwe foto's gemaakt voor mijn gebakken cheesecake. Oude foto's waren echt meh. | |
Isegrim | woensdag 23 maart 2016 @ 16:43 |
Oh mèn. ![]() | |
potjecreme | woensdag 23 maart 2016 @ 16:47 |
Ah een soort Kasekuchen. Lekker ![]() | |
vinnypassy | woensdag 23 maart 2016 @ 17:13 |
Nice hoor, mooi kleurtje. | |
Zo-is-dat | donderdag 24 maart 2016 @ 18:18 |
![]() Appel amandel kaneel broodjes ![]() | |
Myraela | zondag 27 maart 2016 @ 10:38 |
Carrotcake cupcakes. ![]() ![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 27 maart 2016 @ 10:39 |
Ik vind het ook qua porties veel praktischer ![]() | |
Molo | zondag 27 maart 2016 @ 10:42 |
Ziet er lekker uit man, niks om sorry voor te zeggen ![]() Fluffy opgepompte cupcakes van Funcakes met lading botercreme erop heeft weinig met jouw baksel te maken. Dit ziet er gewoon erg lekker en hapbaar uit ![]() | |
FutureFairytale | zondag 27 maart 2016 @ 12:04 |
Mooie foto Myraela! ![]() Ik heb altijd van kleine cakejes gehouden maar ik hou niet van die dikke laag glazuur/frosting bovenop. Cakeje zelf is lekker en zoet genoeg ![]() | |
minilot | zondag 27 maart 2016 @ 13:38 |
Die zien er nog best stoer uit Myraela! ![]() Ik vind het idee van wortelcake nooit zo lekker klinken, maar zal het toch eens proberen. ![]() | |
minilot | zondag 27 maart 2016 @ 13:39 |
Oh ja, ik had nog.. ![]() Momofuku's crack pie op poppenhuisformaat. ![]() | |
Isabeau | zondag 27 maart 2016 @ 15:13 |
Recept van Ottolenghi proberen! Is geweldig ![]() | |
Isegrim | zondag 27 maart 2016 @ 15:18 |
Myraela, ik vind cupcakes stom maar deze zijn tof! ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 27 maart 2016 @ 21:11 |
Ja zeker doen! Heel lekker! Sowieso wortel taart trouwens ![]() Zo iets ![]() ![]() | |
Helsinki | zondag 27 maart 2016 @ 21:13 |
Die heb ik vandaag nog gemaakt (en toen ik even niet op zat te letten deed mijn moeder er "van die leuke bloemetjes" op ![]() ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 27 maart 2016 @ 21:16 |
ziet er prachtig uit....wat voor taart is het | |
Helsinki | zondag 27 maart 2016 @ 21:17 |
Dankje! Worteltaart (Ottolenghi) ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 27 maart 2016 @ 21:20 |
![]()
| |
Molo | zondag 27 maart 2016 @ 21:51 |
Ziet er heerlijk uit, maar die bloemetjes passen er inderdaad voor geen meter bij hahahaha ![]() Lekker man, worteltaart ![]() Heb het ooit toen ik nog heel klein was gemaakt en gegeten met veel kardemom erdoor, wat toen eigenlijk nog nergens te krijgen was ![]() Was heerlijk maar is meer dan 20 jaar terug, en recept foetsie ![]() | |
RobinOok | maandag 28 maart 2016 @ 16:33 |
![]() Varkensoortjes van slagerij Schell ![]() Smaakmakers voor de bouillon ![]() Varkensoor gerechtje | |
minilot | donderdag 31 maart 2016 @ 11:02 |
Wat cool! ![]() Ik geloof niet dat ik wel eens varkensoren gegeten heb maar als ik dit zo zie krijg ik er wel erg veel zin in! ![]() Hoe zou je de textuur omschrijven, Robin? Edit: laat maar, staat achter de link. Aha! [ Bericht 8% gewijzigd door minilot op 31-03-2016 11:08:13 ] | |
minilot | donderdag 31 maart 2016 @ 11:04 |
Ganachetaartje met sinaasappelrasp, venkel en flink wat lange peper**:![]() Ik gebruikte dit recept als basis: http://www.undejeunerdeso(...)at-blanc-et.html?m=1 ..maar kwam, ondanks de lange peper, wat saai en al te machtig uit. Tweede batch venkelzaad en sinaasappelrasp in verwerkt en toen was -ie perfect. ![]() **http://www.coquinaria.nl/ingredienten/ingredienten-L.htm | |
LeeHarveyOswald | donderdag 31 maart 2016 @ 11:15 |
We hebben er al voor gepleit bij Sansan of'ie op de nieuwe kaart er weer bij kan. | |
LastRequest | dinsdag 5 april 2016 @ 22:59 |
Minilot, even een vraagje! Ik ben zo geïntrigeerd dat ik dit weekend de crack pie(s) wil gaan maken. Ik heb zaterdag een etentje, het gemakkelijkst zou daarom zijn als ik ze op vrijdag vast kan maken. Raad je dat aan/af? Hoor het graag ![]() | |
minilot | dinsdag 5 april 2016 @ 23:01 |
Crack pies stop je idealiter na het bakken een nachtje in de vriezer, dus dat komt perfect uit ![]() | |
LastRequest | dinsdag 5 april 2016 @ 23:02 |
Haha, dat is goed om te horen. Nog tips mochten ze niet in de vriezer passen? | |
Zo-is-dat | zondag 10 april 2016 @ 10:59 |
![]() Desem broodjes gebakken en een lief met een nieuwe camera ![]() | |
Myraela | zondag 10 april 2016 @ 16:32 |
Mooi! | |
HaverMoutKoekje | zondag 10 april 2016 @ 16:34 |
je hebt er een kunstzinnige draai aan gegeven ![]() | |
Hochwinter | zondag 10 april 2016 @ 16:39 |
Nice! | |
RobinOok | zondag 10 april 2016 @ 17:56 |
Nog een keer mijn Sichuan bitterballen. Nu met het perfecte sausje hiervoor. (Pietverdriet en andere mayonaisepuristen moeten even wegkijken). Twee delen mayo (Calvé! haha) met een deel gecondenseerde melk, peper en zout.![]() Bitterballen van Redcooked Beef | |
vinnypassy | zondag 10 april 2016 @ 18:08 |
Bijzondere keuze om gecondenseerde melk door je mayo te doen. Hoe ben je daarop gekomen? Kan me ook niet zo heel goed iets bij die combi voorstellen, dat heb ik niet zo vaak. ![]() Ziet er natuurlijk wel mooi uit die balletjes, maar dat was de vorige keer ook al zo. ![]() | |
RobinOok | zondag 10 april 2016 @ 18:23 |
Ik at bij Tai Wu wel eens gefrituurde kwarteleitjes en daar kwam ook een raar, zoet sausje bij. Zij noemden het mayonaise, maar het was wel erg zoet. Later heb ik het denk ik eens over gelezen mayo met gecondenseerde melk en heb ik die link met Tai Wu gelegd. Maar zit nu net te googelen en het is blijkbaar mayo niet mèt maar vàn gecondenseerde melk: Condensed Milk Mayo Condensed Milk Mayonnaise is a really old fashioned way of making mayonnaise - think back to a time when you couldn't buy mayonnaise or salad dressings. You can use it in a number of different salads, including egg salad, pasta salad or potato salad. It is rather sweeter than expected of the modern dressings, but still a nice standby. Ingredients: 1 tin condensed milk (395g) 1 teaspoon dry mustard 250ml white vinegar ½ teaspoon salt Method: Combine mustard and salt into condensed milk add the vinegar and mix well allow to stand until thick Ben ik toch uniek, om mayo en gecondenseerde melk te mengen, haha. Had het met azijn moeten mengen. Zal ik ook eens doen. [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 10-04-2016 18:29:05 ] | |
vinnypassy | zondag 10 april 2016 @ 21:04 |
Oké, ik blijf hem bijzonder vinden. ![]() | |
Isegrim | zondag 10 april 2016 @ 21:06 |
![]() | |
Njosnavelin | maandag 11 april 2016 @ 18:11 |
![]() Ziet er goed uit ![]() | |
NoralyZ | maandag 11 april 2016 @ 19:49 |
oh lord. ![]() | |
n0a | donderdag 21 april 2016 @ 19:44 |
![]() Aardappelkroketjes met cheddar en bieslook. | |
Isegrim | donderdag 21 april 2016 @ 19:45 |
Die kleur! ![]() | |
emmyemmy | donderdag 21 april 2016 @ 21:36 |
Je witbalans lijkt op die foto niet helemaal ok? Of ligt dat aan mijn scherm? ![]() | |
n0a | donderdag 21 april 2016 @ 22:26 |
Die is goed. Is zure room. | |
Zo-is-dat | donderdag 21 april 2016 @ 22:41 |
T water loopt me in de mond! ![]() | |
emmyemmy | vrijdag 22 april 2016 @ 12:29 |
Ja dat snap ik, maar geen schaduwen en dergelijk, ziet er een beetje onnatuurlijk uit ofzo. | |
Zo-is-dat | vrijdag 22 april 2016 @ 12:37 |
Er zijn wel schaduwen ![]() Het is gewoon mooi belicht, dat zie je niet zo vaak ![]() | |
Molo | vrijdag 22 april 2016 @ 12:59 |
Onzin, is gewoon een hele mooie foto dit | |
n0a | vrijdag 22 april 2016 @ 13:15 |
De saus is vrij dun en glad, vandaar dat je in de saus zelf weinig textuur ziet. Meer van opzij klein beetje meer schaduw.![]() Verder lekkere balletjes hoor ![]() | |
Isegrim | vrijdag 22 april 2016 @ 13:22 |
Ik vind ze er gewoon belachelijk lekker uitzien. ![]() | |
zeefje | vrijdag 22 april 2016 @ 13:24 |
Zoveel trek gekregen ![]() | |
n0a | vrijdag 22 april 2016 @ 13:26 |
Dank jullie! ![]() | |
RobinOok | vrijdag 22 april 2016 @ 18:36 |
![]() Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker! | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 22 april 2016 @ 18:42 |
ik kan het niet helemaal zien aan je foto maar hoe groot waren ze? Formaat gehaktbal of formaat bitterbal? | |
Molo | vrijdag 22 april 2016 @ 18:48 |
![]() | |
vinnypassy | vrijdag 22 april 2016 @ 19:12 |
Jij woont ook in Rotterdam toch? "Daarna leg je ze op keukenpapier en dept je ze goed droog." ![]() | |
RobinOok | vrijdag 22 april 2016 @ 19:14 |
Oh, thanks. *doet edit* [ Bericht 18% gewijzigd door RobinOok op 22-04-2016 19:20:38 ] | |
n0a | vrijdag 22 april 2016 @ 20:10 |
Formaat bitterbal. Ze moeten niet te groot worden anders lekken ze en kunnen ze na het bakken een beetje inzakken. Lekker! Ik ken wel gefrituurde schijfjes lotuswortel die gevuld en gefrituurd zijn. Bedenk mij net ook dat er een gevulde aubergine recept in het boek van de Dumpling Sisters staat. Die is zonder beslag. | |
Skeletor. | vrijdag 22 april 2016 @ 21:34 |
Straks "tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop schapenbrie-schijfje komkommer, kruidenbrie-schijfje komkommer, haringfilet-Philadelphia bieslook-uitjes, gerookte zalmfilet-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, palingfilet-Philadelphia bieslook. De extra snoeptomaatjes, banaan en peer ontbreken natuurlijk niet. | |
Molo | vrijdag 22 april 2016 @ 21:37 |
Tenzij foto, verkeerde topic schattepat ![]() | |
Isabeau | zaterdag 23 april 2016 @ 00:24 |
![]() ![]() | |
vinnypassy | zaterdag 23 april 2016 @ 22:18 |
Vanavond een vismenu op tafel gezet, met dit als amuse. De rest van de foto's moet ik qua kleur nog ff bewerken, want de invallende duisternis deed dat geen goed. Maar zonder mijn eigen laptop is dat ff klote. Dit zag er in ieder geval wel aardig uit en was echt een perfecte amuse: tonijntartaar met appel (aangemaakt met limoensap) met avocado-miso-limoenpuree, wasabimayonaise en wat lente-ui.![]() | |
RobinOok | zondag 24 april 2016 @ 18:42 |
![]() Op zoek naar de perfect frikandel djajung. (Indisch maiskoekje) Nu: Mais (niet geblenderd) wat rode puntpaprika, lente-ui en koriander door een beslagje van ei, rijstmeel, peper, zout, koenjit, djinten, ketoembar, tamarinde en vissaus. Not there yet. | |
FutureFairytale | zondag 24 april 2016 @ 19:01 |
Nou ik lust tot dan toe graag je 'afdankertjes' hoor ![]() ![]() | |
Isegrim | zondag 24 april 2016 @ 19:05 |
Dat! Ziet er echt yummmm uit! | |
RobinOok | zondag 24 april 2016 @ 19:24 |
Ik heb gewoon iets in mijn hoofd, hoe ze moeten smaken. En ik weet niet of ik ze ook echt ooit zo gegeten heb of dat het gewoon maar een idee fixe is. Op facebook kwam iemand met een ubersimpel recept, dus misschien zit het 'm daar in, less is more: http://www.kokkieblanda.n(...)l-jagung-maiskoekjes Hoewel ik het me eigenlijk niet kan voorstellen, maar goed. Toch maar eens proberen Ik at vroeger, thuis, toen ik nog bijna niks lustte heel vaak een blikje mais als groente. Gewoon een tartaartje met een blikje mais, opgewarmd met een klontje boter. Dat vind ik eigenlijk nog steeds gewoon lekker. Vandaar dat die maiskoekjes zo tot mijn verbeelding spreken. | |
Coolfool | maandag 25 april 2016 @ 13:16 |
![]() Ik maakte gisteren ragout naar een recept van mijn oma. Vond het plaatje zelf wel goed gelukt. | |
RobinOok | maandag 25 april 2016 @ 21:58 |
Jeugdtrauma. Sorry. :-D Maar wel een goede foto! | |
emmyemmy | maandag 25 april 2016 @ 22:27 |
Ragout uit blik met te slappe pasteitjes? Hier wel ![]() | |
FutureFairytale | maandag 25 april 2016 @ 22:43 |
Echt comfort food, ragout met pasteitjes. Bloedheet altijd lekker ![]() | |
Myraela | maandag 25 april 2016 @ 23:02 |
Kei lekker juist. ![]() | |
Isabeau | dinsdag 26 april 2016 @ 00:08 |
Dat kregen we met kerst, want in kerstpakket zaten dan van die bakjes + een blik. Huuuuu. Zelfgemaakt is wel lekker ![]() | |
n0a | dinsdag 26 april 2016 @ 11:55 |
Ik vond warme ragout altijd lekker bij koude aardappelsalade. Die bakjes vond ik minder. | |
4EverBlackEyed | woensdag 27 april 2016 @ 21:54 |
Ik vind ragout wel 1x per jaar lekker: met kerst ![]() Mooie foto hoor ![]() | |
HaverMoutKoekje | woensdag 27 april 2016 @ 21:56 |
het was vroeger toen ik klein was mijn favoriet, met doperwten en rijst ![]() | |
n0a | donderdag 28 april 2016 @ 11:23 |
![]() Zelfgemaakte koe lo kai, maar dan zonder ananas. | |
Isegrim | donderdag 28 april 2016 @ 11:32 |
Ohhhh dat korstje vind ik altijd zo ![]() ![]() ![]() ![]() | |
n0a | donderdag 28 april 2016 @ 12:19 |
Daar ben ik nog niet geweest ![]() | |
RobinOok | donderdag 28 april 2016 @ 15:07 |
Maar je hebt jouw kip wel gefrituurd, toch? | |
-Miauw- | donderdag 28 april 2016 @ 15:17 |
![]() ![]() | |
n0a | donderdag 28 april 2016 @ 15:54 |
Ja. Is na uitlekken ook niet heel vet. Bij de Indo/Chinees hier kun je ze bijna uitknijpen. ![]() Dank je Miauw! | |
zeer | donderdag 28 april 2016 @ 19:45 |
![]() Gebakken gerookte tofu met rode uien compote, aardappels en broccoli. | |
zeer | donderdag 28 april 2016 @ 19:51 |
![]() Quinoa met citroenschil, ingemaakte radijs, avocado, asperges, tuinkers, tomaat en een sojayoghurt-dille sausje. | |
Isabeau | donderdag 28 april 2016 @ 21:42 |
Wow, goeie foto's, zeer ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 29 april 2016 @ 16:35 |
![]() Broodjes gebakken ![]() | |
Luchtbel | vrijdag 29 april 2016 @ 18:23 |
Als je wil heb ik nog twee recepten van mijn Indische oma. Één heel simpele en één uitgebreidere versie maar ik vond de simpele versie altijd lekkerder. Maar mijn oma gebruikte wel zelfgeraspte ma is. Heb je dat al geprobeerd? Voor het verschil? | |
RobinOok | vrijdag 29 april 2016 @ 21:53 |
Ja, wil ik wel! ![]() | |
Luchtbel | zaterdag 30 april 2016 @ 22:33 |
Komt van de week. Nu alleen mobiel. Tikt niet zo handig. | |
Njosnavelin | zaterdag 30 april 2016 @ 23:14 |
Wat voor brood? Ziet er goed uit. | |
Zo-is-dat | zondag 1 mei 2016 @ 09:22 |
Desem met tarwe kiemen, Rogge, volkoren, tarwe en moutmeel | |
zeer | zondag 1 mei 2016 @ 10:36 |
![]() Soja yoghurt met aardbeienjam, gedroogde ananas, kiwi, muesli en rijststroop. En een kopje witte thee. | |
Crip | zondag 1 mei 2016 @ 10:43 |
Was lekker schat. | |
vinnypassy | zondag 1 mei 2016 @ 12:27 |
Mijn zus wilde gisteren een dragonroll maken, dus die uitdaging gingen we gewoon aan. Ik had eerder al uramaki gemaakt en dat ging prima. Ik had alleen teveel honger om nog een foto te maken van de goede kant, maar het was in ieder geval erg lekker.![]() Het moeilijkste was nog de garnalen zelf paneren en recht te houden. ![]()
| |
RobinOok | zondag 1 mei 2016 @ 13:24 |
Ik kon niet kiezen, dus een drieluik gemaakt. :-) Tosti van gatenkaas, beenham (restje van gisteren, was met vadouvan) en beetje samba taotje. Echt een beetje sambal maar deze keer. ![]() | |
Molo | zondag 1 mei 2016 @ 13:24 |
Jezus hoeveel kaas zit daarop joh ![]() | |
RobinOok | zondag 1 mei 2016 @ 13:25 |
Veel, heel veel. Voor ie de pan in gaat is het beleg net zo dik als een boterham, viel me vandaag op. (en het was een kontje kaas, dus of op de tosti of in de vuilnisbak ermee) | |
Molo | zondag 1 mei 2016 @ 13:30 |
Ja dan zou ik het ook lekker op de tosti mikken, daar hoef je niet over na te denken dan ![]() | |
vinnypassy | zondag 1 mei 2016 @ 14:23 |
Kolere wat een kaas ![]() | |
zeer | zondag 1 mei 2016 @ 15:05 |
Lekker hoor kaas met brood. | |
Isegrim | zondag 1 mei 2016 @ 15:14 |
Ik wil die tosti. | |
Prego | zondag 1 mei 2016 @ 15:22 |
ik haat de tostifoto's van RobinOok, iedere keer weer krijg ik trek en MOET ik een tosti eten ![]() | |
n0a | zondag 1 mei 2016 @ 16:07 |
De onderkant van de garnaal met kleine sneetjes insnijden. Dan trekt hij niet zo krom. | |
vinnypassy | zondag 1 mei 2016 @ 16:31 |
Zal hem onthouden voor de volgende keer. Nu hebben we ze geregen aan een houten sateprikker, maar daar hebben we ze heel vakkundig vanaf moeten snijden. | |
zeer | dinsdag 3 mei 2016 @ 20:00 |
![]() Sambal goreng tempeh kering, groente in gele kokossaus, komkommer en vette rijst. | |
FutureFairytale | dinsdag 3 mei 2016 @ 20:19 |
Wat houdt vette rijst in? En is de komkommer aangemaakt? Leuk gerechtje ![]() | |
vinnypassy | dinsdag 3 mei 2016 @ 20:46 |
Dat schaaltje heb ik ook. ![]() | |
zeer | dinsdag 3 mei 2016 @ 20:48 |
Met santen. En in dit geval met kurkuma natuurlijk en limoenblad ![]() Komkommer was zoetzuur aangemaakt ![]() | |
zeer | dinsdag 3 mei 2016 @ 20:49 |
Zijn wel toffe schaaltjes vind ik ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 3 mei 2016 @ 21:27 |
Klinkt lekker zeg ![]() |