abonnement Unibet Coolblue
  zondag 10 april 2016 @ 17:56:36 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161331745
Nog een keer mijn Sichuan bitterballen. Nu met het perfecte sausje hiervoor. (Pietverdriet en andere mayonaisepuristen moeten even wegkijken). Twee delen mayo (Calvé! haha) met een deel gecondenseerde melk, peper en zout.


Bitterballen van Redcooked Beef
  zondag 10 april 2016 @ 18:08:38 #227
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_161331948
Bijzondere keuze om gecondenseerde melk door je mayo te doen. Hoe ben je daarop gekomen? Kan me ook niet zo heel goed iets bij die combi voorstellen, dat heb ik niet zo vaak. :)

Ziet er natuurlijk wel mooi uit die balletjes, maar dat was de vorige keer ook al zo. ^O^
  zondag 10 april 2016 @ 18:23:40 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161332283
Ik at bij Tai Wu wel eens gefrituurde kwarteleitjes en daar kwam ook een raar, zoet sausje bij. Zij noemden het mayonaise, maar het was wel erg zoet. Later heb ik het denk ik eens over gelezen mayo met gecondenseerde melk en heb ik die link met Tai Wu gelegd. Maar zit nu net te googelen en het is blijkbaar mayo niet mèt maar vàn gecondenseerde melk:

Condensed Milk Mayo
Condensed Milk Mayonnaise is a really old fashioned way of making mayonnaise - think back to a time when you couldn't buy mayonnaise or salad dressings. You can use it in a number of different salads, including egg salad, pasta salad or potato salad. It is rather sweeter than expected of the modern dressings, but still a nice standby.
Ingredients:

1 tin condensed milk (395g)
1 teaspoon dry mustard
250ml white vinegar
½ teaspoon salt

Method:

Combine mustard and salt into condensed milk
add the vinegar and mix well
allow to stand until thick

Ben ik toch uniek, om mayo en gecondenseerde melk te mengen, haha. Had het met azijn moeten mengen. Zal ik ook eens doen.

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 10-04-2016 18:29:05 ]
  zondag 10 april 2016 @ 21:04:06 #229
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_161337140
Oké, ik blijf hem bijzonder vinden. :) Maar ik zal hem onthouden, lijkt me wel leuk om eens een keertje te proberen.
  zondag 10 april 2016 @ 21:06:12 #230
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161337215
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Nog een keer mijn Sichuan bitterballen. Nu met het perfecte sausje hiervoor. (Pietverdriet en andere mayonaisepuristen moeten even wegkijken). Twee delen mayo (Calvé! haha) met een deel gecondenseerde melk, peper en zout.

[ link | afbeelding ]
Bitterballen van Redcooked Beef

:9~
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161353703
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 21:13 schreef Helsinki het volgende:
Die heb ik vandaag nog gemaakt (en toen ik even niet op zat te letten deed mijn moeder er "van die leuke bloemetjes" op :'))!

[ afbeelding ]
:D
Ziet er goed uit :9
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_161355912
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Nog een keer mijn Sichuan bitterballen. Nu met het perfecte sausje hiervoor. (Pietverdriet en andere mayonaisepuristen moeten even wegkijken). Twee delen mayo (Calvé! haha) met een deel gecondenseerde melk, peper en zout.

[ link | afbeelding ]
Bitterballen van Redcooked Beef

oh lord. :9~
pi_161608526


Aardappelkroketjes met cheddar en bieslook.
  donderdag 21 april 2016 @ 19:45:06 #234
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161608550
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 19:44 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Aardappelkroketjes met cheddar en bieslook.
Die kleur! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_161612337
Je witbalans lijkt op die foto niet helemaal ok? Of ligt dat aan mijn scherm? :P de saus is wel erg wit
pi_161614203
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 21:36 schreef emmyemmy het volgende:
Je witbalans lijkt op die foto niet helemaal ok? Of ligt dat aan mijn scherm? :P de saus is wel erg wit
Die is goed. Is zure room.
pi_161614635
quote:
0s.gif Op donderdag 21 april 2016 19:44 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Aardappelkroketjes met cheddar en bieslook.
T water loopt me in de mond! :9
pi_161623436
quote:
1s.gif Op donderdag 21 april 2016 22:26 schreef n0a het volgende:

[..]

Die is goed. Is zure room.
Ja dat snap ik, maar geen schaduwen en dergelijk, ziet er een beetje onnatuurlijk uit ofzo.
  vrijdag 22 april 2016 @ 12:37:52 #239
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161623638
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 12:29 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ja dat snap ik, maar geen schaduwen en dergelijk, ziet er een beetje onnatuurlijk uit ofzo.
Er zijn wel schaduwen :? Op en naast t bordje

Het is gewoon mooi belicht, dat zie je niet zo vaak :)
  vrijdag 22 april 2016 @ 12:59:09 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161624130
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 12:29 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ja dat snap ik, maar geen schaduwen en dergelijk, ziet er een beetje onnatuurlijk uit ofzo.
Onzin, is gewoon een hele mooie foto dit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161624504
De saus is vrij dun en glad, vandaar dat je in de saus zelf weinig textuur ziet. Meer van opzij klein beetje meer schaduw.



Verder lekkere balletjes hoor :Y) .
  vrijdag 22 april 2016 @ 13:22:28 #242
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161624674
Ik vind ze er gewoon belachelijk lekker uitzien. :Y)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 22 april 2016 @ 13:24:55 #243
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_161624723
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 13:15 schreef n0a het volgende:
De saus is vrij dun en glad, vandaar dat je in de saus zelf weinig textuur ziet. Meer van opzij klein beetje meer schaduw.

[ afbeelding ]

Verder lekkere balletjes hoor :Y) .
Zoveel trek gekregen :9
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_161624747
Dank jullie! :)
  vrijdag 22 april 2016 @ 18:36:17 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161631262


Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes

Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker!
pi_161631383
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 13:15 schreef n0a het volgende:
De saus is vrij dun en glad, vandaar dat je in de saus zelf weinig textuur ziet. Meer van opzij klein beetje meer schaduw.

[ afbeelding ]

Verder lekkere balletjes hoor :Y) .
ik kan het niet helemaal zien aan je foto maar hoe groot waren ze? Formaat gehaktbal of formaat bitterbal?
  vrijdag 22 april 2016 @ 18:48:26 #247
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161631547
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 18:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes

Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker!
:9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 22 april 2016 @ 19:12:13 #248
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_161632145
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 18:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes

Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker!
Jij woont ook in Rotterdam toch? "Daarna leg je ze op keukenpapier en dept je ze goed droog." :P Maar ziet er goed uit hoor, ga ik denk ik ook eens maken.
  vrijdag 22 april 2016 @ 19:14:12 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161632177
Oh, thanks. *doet edit*

[ Bericht 18% gewijzigd door RobinOok op 22-04-2016 19:20:38 ]
pi_161633344
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 april 2016 18:42 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik kan het niet helemaal zien aan je foto maar hoe groot waren ze? Formaat gehaktbal of formaat bitterbal?
Formaat bitterbal. Ze moeten niet te groot worden anders lekken ze en kunnen ze na het bakken een beetje inzakken.

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 18:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Chinese, gefrituurde, met gehakt gevulde aubergine plakjes

Nogal wat werk, maar ja, goede herinneringen aan en nooit in Nederland op het menu gezien, dus dan zit er niks anders op dan zelf aan de slag te gaan. Lekker!
Lekker! Ik ken wel gefrituurde schijfjes lotuswortel die gevuld en gefrituurd zijn. Bedenk mij net ook dat er een gevulde aubergine recept in het boek van de Dumpling Sisters staat. Die is zonder beslag.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')