Een ei door de sla doen wij ook wel eens. Grappig dat Jacob van feta houdt!quote:Op donderdag 28 maart 2019 15:30 schreef Lemijn het volgende:
Mijn oma deed vroeger een gekookt ei door de sla, dat vond ik als kind heel tof. En Jacob zou feta en nootjes eruit snoepen. Sla zelf keurt hij geen blik waardig.
Pasta met spinazie a la crème is ook een van de lievelingsgerechten van mijn oudste. Hij eet het dan het liefst met een hardgekookt ei erbij ipv de spekjes.quote:Op donderdag 28 maart 2019 21:58 schreef Sisu het volgende:
Fusilli, spinazie a la crème en gebakken spekjes
Dit at ik dus als studente zonder geld en nu blijkt Mn kind het the bomb te vinden. Dit staat dus eens per week op het menu, zodat ze iig iets binnen krijgt.
Wij doen er vaak nog spekjes door, of kip. En natuurlijk kaas erover.quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:
En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
Lekkerquote:Op zaterdag 10 augustus 2019 19:51 schreef Lemijn het volgende:
Ik kom een snelheidstopper delen, zowel qua kooktijd als qua eettijd:
Gnocchi met spinazie, doperwten en tonijn
[ afbeelding ]
Hoeveelheden die ik gebruik voor 1 volwassene + 1 peuter:
- 200 gr gnocchi
- 50 gr doperwten (vriezer)
- 225 gr spinazie a la creme (vriezer)
- half blikje verantwoorde tonijn
- strooikaas (hier ook zelf geraspt uit de vriezer)
Letterlijk binnen 5 minuten op tafel.
Ik heb daar nooit zo over nagedacht eerlijk gezegd, maar Jacob kauwt vrij goed en ik vind het niet ultiem plakkerig. Deze op de foto's zijn trouwens mini's, bij de AH hebben ze verschillende soorten. Scheelt wellicht voor je gemoedsrustquote:Op zaterdag 10 augustus 2019 20:43 schreef Spees_Eend het volgende:
Lekkerik maak eigenlijk nooit gnocchi omdat ik het idee heb dat dit heel makkelijk in hun keel blijft steken/plakken ofzo. Snij jij het helemaal klein of valt het gewoon wel mee?
Ja leuk idee, dat ga ik zeker doenquote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:04 schreef Spees_Eend het volgende:
Broccoli wordt hier ook niet als 'stuk groente' geaccepteerd en wel in de stamppot, maar ook als ik het rauw super fijn hak tot het vooral korreltjes zijn (dat gaat rauw makkelijker), dat roerbak en door een witte pastasaus doe. De saus meestal van kookroom en/of kruidenkaas. Misschien is dat ook nog een idee
Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:09 schreef Lemijn het volgende:
Yes @Quoi foto welkom! Ik heb alleen geen keukenmachine. Alleen een staafmixer. Weet niet of het dan werkt...
En daarna gaat er dus geen als groente herkenbare groente meer bij? Doe je er dan voor je eigen groententax nog iets naast als salade of zo?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier is hij dol op alles met pesto, maar vooral pasta pesto.quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:
En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
quote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:27 schreef Quoi het volgende:
[..]
Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.
Omdat mijn kind eens vroeg slaapt, meteen maar even gedaanHierbij dus de pestootjes. Eerste foto wat vaag, de tweede geeft dus de recepten en variaties. Ik ben ooit gewoon met deze begonnen en doe het momenteel meer uit de losse pols en dus ook met allerlei groenten er in.
Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hierSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb gelijk honger.
En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed inquote:Op zaterdag 10 augustus 2019 21:32 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hier
Ik heb gelijk honger.
Jazeker! afgelopen vrijdag & maandag nog. Vrijdag heb ik het spul op een rauwe kipfilet gesmeerd, stukjes losse kruidenboter erover gegooid en in de oven laten garen, andere bak gevuld met tomaatjes/balsamico/peperzout (ook in de oven) en dat met gebakken aardappeltjes gegeten en maandag met een pasta.quote:Op woensdag 11 september 2019 09:37 schreef Quoi het volgende:
[..]
En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed in
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peutersquote:Op dinsdag 9 oktober 2018 18:40 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Dank voor het pompoencurryrecept! Jacob heeft ervan gesmuld vanavond.
Zo jammer hequote:Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters.
Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.quote:Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummerzeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Natte vinger werk qua gewicht qua hoeveelheden maar dit is voor ongeveer 2 personen..quote:Op donderdag 6 augustus 2020 11:48 schreef 1inamelon het volgende:
[..]
Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.
Oja, we hadden inderdaad ook soep bedacht (en ook al weer vergetenquote:Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummerzeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Incl spiegeleitjequote:Op donderdag 6 augustus 2020 14:06 schreef Burdie het volgende:
hamburger is hier altijd een succes..
Ik doe er vaak 200 gram linzen en 600 gram aardappel. Dan wordt de soep wat voedzamer. (Stevig). Veel plezier als je hem maakt. Jij ook @TolstoiFanquote:
Pompoencurry weer een jaar later: werd heel redelijk gegeten.quote:Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:
[..]
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters.
Ik denk ook wel dat ze het nodig hebben, omdat ze er niet heel dik van worden. En soms geven ze ook wel aan bij de laatste boterham dat ze genoeg hebben. Dan hoeft het ook niet op.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 09:38 schreef Lemijn het volgende:
Als ze normaal groeien en er normaal uitzien dan zou ik er niks mee doen. Als je je zorgen maakt dat ze zoveel nodig hebben, een keer het cb of de huisarts of een diëtist (is gratis) vragen mee te denken. Maar als ze actief zijn en energiek dan zou ik het loslaten denk ik.
Niet hetzelfde maar toch: hier is het enorm wisselend. Soms 7 boterhammen in 2 maaltijden, soms maar 2. En je merkt aan de peuter geen verschil. Dan denk ik: het zal wel.
Klinkt heerlijk dat je kinderen zo goed eten! Maar ik snap ook dat het wat onzekerheid op roept. Het kan ook zijn dat het een soort van gewenning is?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 09:41 schreef LeSage het volgende:
[..]
Ik denk ook wel dat ze het nodig hebben, omdat ze er niet heel dik van worden. En soms geven ze ook wel aan bij de laatste boterham dat ze genoeg hebben. Dan hoeft het ook niet op.
Het is zeker voor mij gewoon heel vreemd ook, omdat ik vroeger leefde van lucht, en hier het eten niet aan te slepen is.
Ik zal het in ieder geval bij het volgende cb/ggd-bezoek eens bespreken.
quote:Op maandag 22 maart 2021 10:05 schreef LadyBlack het volgende:
Ik heb gisteren met mijn dochter pici gemaakt, zag ergens een recept van Jamie Oliver voorbijkomen, zag er heerlijk uit en ik dacht: het is de moeite van het proberen waard! Mijn kinderen lusten namelijk géén spinazie. Maar deze pici waren gemaakt van verse spinazie en pastameel. Dat heb ik even buiten beeld in de keukenmachine tot deeg gekneed, en toen hebben we samen wormen zitten kleien
Wat parmezaanse kaas eroverheen en ze zaten te smullen!!!
Vriend en ik hadden er gegrilde courgettes en tomaatjes door, kinderen eten rauwkost tijdens het koken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |