abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 28 maart 2019 @ 15:34:25 #101
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_185898200
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2019 15:30 schreef Lemijn het volgende:
Mijn oma deed vroeger een gekookt ei door de sla, dat vond ik als kind heel tof. En Jacob zou feta en nootjes eruit snoepen. Sla zelf keurt hij geen blik waardig.
Een ei door de sla doen wij ook wel eens. Grappig dat Jacob van feta houdt!
in de haak.
  donderdag 28 maart 2019 @ 21:58:01 #102
480396 Sisu
Oudgediende
pi_185906109
Fusilli, spinazie a la crème en gebakken spekjes
Dit at ik dus als studente zonder geld en nu blijkt Mn kind het the bomb te vinden. Dit staat dus eens per week op het menu, zodat ze iig iets binnen krijgt.


Vind dat veel kinderen hier al veel lusten hoor. Sta er echt van te kijken!
Zonder hoop geen leven.
  donderdag 28 maart 2019 @ 22:37:10 #103
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_185907135
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2019 21:58 schreef Sisu het volgende:
Fusilli, spinazie a la crème en gebakken spekjes
Dit at ik dus als studente zonder geld en nu blijkt Mn kind het the bomb te vinden. Dit staat dus eens per week op het menu, zodat ze iig iets binnen krijgt.
Pasta met spinazie a la crème is ook een van de lievelingsgerechten van mijn oudste. Hij eet het dan het liefst met een hardgekookt ei erbij ipv de spekjes.
  donderdag 28 maart 2019 @ 23:23:49 #104
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_185908115
Hier nog een favoriet: doperwten stamppot. Eenvoudig te maken met van die hele dikke doperwten uit de vriezer. En dan nog verse munt er doorheen :9.
Recept komt dacht ik van Jamie, met aanpassingen van mezelf :Y). (Het origineel was geloof ik met bloedworst en dat vind ik niks :+).
Edit: en kennelijk ook met coquilles.

Ook altijd een succes is zelfgemaakte kibbeling.
KuikenGuppy
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 19:51:00 #105
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188379587
Ik kom een snelheidstopper delen, zowel qua kooktijd als qua eettijd:

Gnocchi met spinazie, doperwten en tonijn



Hoeveelheden die ik gebruik voor 1 volwassene + 1 peuter:
- 200 gr gnocchi
- 50 gr doperwten (vriezer)
- 225 gr spinazie a la creme (vriezer)
- half blikje verantwoorde tonijn
- strooikaas (hier ook zelf geraspt uit de vriezer)

Letterlijk binnen 5 minuten op tafel.

[ Bericht 15% gewijzigd door Lemijn op 10-08-2019 20:06:20 ]
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 19:57:57 #106
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188379711
Verder zoek ik succesrecepten of -verhalen over rijst, want dat weigert Jacob zelfs maar aan te raken. Kale rijst met niks, nasi en allerlei soorten risotto heb ik geprobeerd maar nee. Ik vind het zelf zo lekker!

En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188379965
Heb je wel eens geprobeerd vis er doorheen te doen? Hier is rijst met makreel (en broccoli) een succes ☺
Of rode rijst met zalm.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 20:32:23 #108
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_188380381
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:
En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
Wij doen er vaak nog spekjes door, of kip. En natuurlijk kaas erover.
KuikenGuppy
pi_188380568
Rijst gekookt in half water, half kokosmelk is ook erg lekker.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 20:43:33 #110
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_188380614
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:51 schreef Lemijn het volgende:
Ik kom een snelheidstopper delen, zowel qua kooktijd als qua eettijd:

Gnocchi met spinazie, doperwten en tonijn

[ afbeelding ]

Hoeveelheden die ik gebruik voor 1 volwassene + 1 peuter:
- 200 gr gnocchi
- 50 gr doperwten (vriezer)
- 225 gr spinazie a la creme (vriezer)
- half blikje verantwoorde tonijn
- strooikaas (hier ook zelf geraspt uit de vriezer)

Letterlijk binnen 5 minuten op tafel.
Lekker O+ ik maak eigenlijk nooit gnocchi omdat ik het idee heb dat dit heel makkelijk in hun keel blijft steken/plakken ofzo. Snij jij het helemaal klein of valt het gewoon wel mee?
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 20:57:08 #111
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188380870
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 20:43 schreef Spees_Eend het volgende:
Lekker O+ ik maak eigenlijk nooit gnocchi omdat ik het idee heb dat dit heel makkelijk in hun keel blijft steken/plakken ofzo. Snij jij het helemaal klein of valt het gewoon wel mee?
Ik heb daar nooit zo over nagedacht eerlijk gezegd, maar Jacob kauwt vrij goed en ik vind het niet ultiem plakkerig. Deze op de foto's zijn trouwens mini's, bij de AH hebben ze verschillende soorten. Scheelt wellicht voor je gemoedsrust :).

@Rijst: vis heb ik zeker al geprobeerd, want dat vindt hij heerlijk, maar nee. Kaas erover is ook wel een tip die ik weer eens uit de kast kan halen. Deels koken in kokosmelk vind ik vooral een goed idee voor mezelf, als ik de komende keer weer alles zelf op moet eten :Y) .

Grappig trouwens om in dit topic zo vaak broccoli te zien langskomen. Dat blieft hij eigenlijk ook niet maar morgen ga ik er toevallig stampot van maken in de hoop dat hij dat uit gewoonte toch eet. Ik heb altijd stampot met bietjes, wortel of sperzieboon in de vriezer voor opvangdagen en doorgaans wordt dat gewaardeerd.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:04:29 #112
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_188381031
Broccoli wordt hier ook niet als 'stuk groente' geaccepteerd en wel in de stamppot, maar ook als ik het rauw super fijn hak tot het vooral korreltjes zijn (dat gaat rauw makkelijker), dat roerbak en door een witte pastasaus doe. De saus meestal van kookroom en/of kruidenkaas. Misschien is dat ook nog een idee :)
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:08:59 #113
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188381111
Broccoli door de pesto Lemijn. Sinds ik het zelf maak vind ik pesto uit potjes vies. En ik kan dus door die pesto gooien wat ik wil - áls er ook maar de herkenbare basilicum, knoflook, kaas en pijnboompitten in zitten. En wat Burdie zegt: kip of iets anders.

Ik heb een heel fijn Italiaans kookboek met allerlei pestomixrecepjes op 1 pagina. Als interesse, dan post ik een fotootje.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:09:01 #114
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188381113
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:04 schreef Spees_Eend het volgende:
Broccoli wordt hier ook niet als 'stuk groente' geaccepteerd en wel in de stamppot, maar ook als ik het rauw super fijn hak tot het vooral korreltjes zijn (dat gaat rauw makkelijker), dat roerbak en door een witte pastasaus doe. De saus meestal van kookroom en/of kruidenkaas. Misschien is dat ook nog een idee :)
Ja leuk idee, dat ga ik zeker doen :). Ik vind het op zich niet erg dat hij niet heel veel soorten groenten eet, ik bedoel hij krijgt netto genoeg binnen, maar voor mezelf is het wel wat saai. Wie weet kan ik hem zo laten wennen.

Yes @Quoi foto welkom! Ik heb alleen geen keukenmachine. Alleen een staafmixer. Weet niet of het dan werkt...
En daarna gaat er dus geen als groente herkenbare groente meer bij? Doe je er dan voor je eigen groententax nog iets naast als salade of zo?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_188381293
Simon at hier broccoli ook niet als groente. Toen we de broccoli door de aardappels prakten met wat jus, toen at ie het wel. Aardappels eet ie sowieso graag (en meer dan ik...).
Met bloemkool doen we hetzelfde, alhoewel hij daar de laatste tijd ook zo wel roosjes van eet.

Vanavond toevallig pasta pesto gegeten, met blokjes ham, courgette, wortel, bleekselderij, tomaat, paprika, ui en knoflook. Simon at er met smaak van (hij noemde het heerlijk).
Wel pesto uit een potje, ben ook wel benieuwd naar de verse receptjes, Quoi!

Geen tips voor rijst, Simon is er dol op. Misschien eens rijst met groente (bv. roergebakken kool) en zelfgemaakte sate saus?

Edit: Simon protesteert de laatste tijd wel vaak bij het opscheppen van de groente (huilend roepen "nee, nee, geen groente"), maar hij eet het daarna wel altijd met smaak op.

[ Bericht 11% gewijzigd door TolstoiFan op 10-08-2019 21:22:08 ]
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:27:32 #116
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188381512
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:09 schreef Lemijn het volgende:
Yes @Quoi foto welkom! Ik heb alleen geen keukenmachine. Alleen een staafmixer. Weet niet of het dan werkt...
En daarna gaat er dus geen als groente herkenbare groente meer bij? Doe je er dan voor je eigen groententax nog iets naast als salade of zo?
Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.

Omdat mijn kind eens vroeg slaapt, meteen maar even gedaan :) Hierbij dus de pestootjes. Eerste foto wat vaag, de tweede geeft dus de recepten en variaties. Ik ben ooit gewoon met deze begonnen en doe het momenteel meer uit de losse pols en dus ook met allerlei groenten er in.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:27:58 #117
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_188381520
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:57 schreef Lemijn het volgende:

En nog een vraag: pasta pesto, is dat gewoon met wat groene pesto uit zo'n klein potje en dan nog groente etc erdoor? We vinden dat hier allebei niet zo bijzonder, mis ik een stap?
Hier is hij dol op alles met pesto, maar vooral pasta pesto.

Sjalotje fruiten, verse knoflook erbij, kipfiletblokjes, bakje gehalveerde cherrytomaten, geroosterde pijnboompitjes, gekookte penne erdoor en als laatste flink wat parrano snippers. Oh en ik gebruik altijd de AH biologische pesto (groen), rest is smerig.

Rijst is hier ook voor de grond, maar tomaten garnalen risotto (recept a la HelloFresh) eet hij wel.
https://www.hellofresh.nl(...)28009183cd00096151aa

[ Bericht 10% gewijzigd door SacreCoeur op 10-08-2019 21:40:02 ]
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 21:32:41 #118
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_188381596
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:27 schreef Quoi het volgende:

[..]

Neuh niet echt, soms paprika. Verder beetje parmezaan, pijnboompitten.

Omdat mijn kind eens vroeg slaapt, meteen maar even gedaan :) Hierbij dus de pestootjes. Eerste foto wat vaag, de tweede geeft dus de recepten en variaties. Ik ben ooit gewoon met deze begonnen en doe het momenteel meer uit de losse pols en dus ook met allerlei groenten er in.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hier :D
Ik heb gelijk honger.
pi_188381629
Misschien zou je het een keer kunnen proberen als risotto? Is net wat smeuïger dus misschien wil hij het dan wel. En het is geen rijst maar een gerecht met couscous omdat de structuur iets toegankelijker is en later rijst proberen? Of ik zou er hier iets van een rijst-ananas recept ingooien want fruit eet die van mij altijd dus dan rijst misschien ook wel als ie het niet zou lusten. Geen idee hoor maar dit komt in me op.

Broccoli is hier wisselvallig. Van absoluut niet!!!1!1 naar ‘lekkaaaaah’ binnen 24u :')

Nu wil ik ook pesto trouwens. Maar ook echt nu :')
pi_188386940
Ik verbaas me echt over hoe veel verschillende dingen jullie kinderen eten überhaupt. Er wordt hier aardappels gegeten, de kale pasta uit een pastagerecht en met hoge uitzondering een likje groente. Ik vind dat echt lastig. :@ Rijst is hier ook een no-go en vlees af en toe (zeer afhankelijk van wat het is). Ik zal binnenkort eens de groene door de aardappels prakken-tip uitproberen. Zijn er toevallig nog meer simpele tips die ik over het hoofd zie?
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_188387494
Wij eten niet vaak aardappel, vlees, groente, maar vaker pasta, rijst, couscous met veel groente erdoorheen (dat deden we pre Simon ook al). Aardappels doen we ook wel in een ovenschotel met groente en gehakt, dan eet Simon het ook gewoon.

Weet even geen simpele tips, geloof dat Simon tot op heden een vrij makkelijke eter is.
  dinsdag 10 september 2019 @ 21:17:15 #122
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_188885902
Omdat het in de SC over eten ging schop ik deze even omhoog. En ik heb gelijk een vraag: heeft iemand een adviesrecept voor quiche? Ik maak dat nooit maar zou het graag eens op Jacob uitproberen.

@Nanuke niet echt een tip maar wat hier soms werkt is kaas eroverheen. En iets 3 dagen achter elkaar eten, waarbij hij het dan 1x wel goed eet en 2x niet. En als ik bij voorbaat denk dat het niks wordt dan trek ik het rode bord met vakjes uit de kast, en geef verschillende dingen waaronder bonen (uit blik weetjewel) en dan eet hij altijd wel wat.
Of als hij enorme honger heeft, dat helpt ook vaak :s) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 10 september 2019 @ 22:38:58 #123
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
  dinsdag 10 september 2019 @ 23:52:12 #124
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_188888731
@Lemijn ik gebruik dit recept voor het deeg.

En dan als vulling:
- assorti groenten uit de voorraad wokken met een schep nasikruiden
- uien en spekjes, gebakken
- ui, paprika bakken, rauw gehakt en goed veel kruiden toevoegen.

Bij de eerste 2 kluts ik een ei met een scheut melk en gaat dat met peper en zout over de vulling. Handje kaas erover.
pi_188889528
Dit recept van havermoutquiche doet het altijd goed, hij propt het letterlijk in zijn mond :D En nog redelijk gezond ook ;)
-edit: dit is waarschijnlijk niet wat je bedoelt ;) -

[ Bericht 14% gewijzigd door DorothyGale op 11-09-2019 13:07:40 ]
pi_188890779
@Lemijn, honger en warm eten resulteert hier in hartverscheurend huilen om een boterham/pap/banaan. Ik heb me er vooralsnog maar weer bij neergelegd dat het ooit goed komt. Ik bied alles aan en hij krijgt 3x in de week iets wat hij bijna altijd wel eet. Dus patat/gebakken aardappels, gehaktballetjes (waar ik sinds kort fijngesneden ui en paprika kan doen) en penne-pasta. :')
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  woensdag 11 september 2019 @ 09:37:37 #127
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188890878
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 21:32 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Whoa dat is echt super simpel! ga ik van de week eens mee spelen, pesto lovers hier :D
Ik heb gelijk honger.
En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed in :P
  woensdag 11 september 2019 @ 09:40:39 #128
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_188890926
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2019 09:37 schreef Quoi het volgende:

[..]

En al eens geprobeerd? We hebben de basisvariant pas op Max’ verjaardag gemaakt voor in de lunch (voor een aantal dreumes/peuter/kleutertjes) en dat ging er goed in :P
Jazeker! afgelopen vrijdag & maandag nog. Vrijdag heb ik het spul op een rauwe kipfilet gesmeerd, stukjes losse kruidenboter erover gegooid en in de oven laten garen, andere bak gevuld met tomaatjes/balsamico/peperzout (ook in de oven) en dat met gebakken aardappeltjes gegeten en maandag met een pasta.

:9~ :9
  woensdag 11 september 2019 @ 09:42:18 #129
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_188890961
Oeh dat klinkt goed zeg! Leuke combi’s ^O^
pi_188896155
https://www.jamieoliver.c(...)#Gjw6Vw3HADpI0KjZ.97

Deze ^O^. Ik maak regelmatig een grote hoeveelheid van de saus en vries het in. Lekker voor lasagne of als pastasaus, en met wat verstopte groenten erin :).
pi_188900811
Nu het over pasta en saus gaat:

https://coquinaria.nl/bolognesesaus/

Deze is zoooo lekker, voor onze kleine kindjes zonder de wijn.
Topfavoriet hier en standaard maal bij verjaardagsfeestjes.
  dinsdag 19 november 2019 @ 18:58:14 #132
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_190024689
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 18:40 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Dank voor het pompoencurryrecept! Jacob heeft ervan gesmuld vanavond :Y) .
Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters 8)7 .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 19 november 2019 @ 19:57:49 #133
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_190025628
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters 8)7 .
Zo jammer he -O-
Oudste zoon lustte als dreumes en jonge peuter werkelijk alles, maar echt álles. Exotisch, kruidig, pittig, koffie, alles. En dat is nu zo'n pitser joh :') ;(
pi_190025924
Wat een cool topic, hier ga ik inspiratie vinden!

wat onze dochter lekker vindt: ALLES. Haha nouja vast niet alles maar ze eet altijd goed.

Favo van dit moment:
Stoofperen met een stukje vlees (worstje, hamburger) en een paar gebakken aardappeltjes
Macaroni is alltime favourite
Risotto met erwtjes (pan, uitje fruiten, risotto meebakken, bouillon erbij, erwten erbij en smullen maar)
Risotto met aubergine (uitje en knoflook fruiten, risotto erbij, blik gepelde tomaten erbij, bouillon erbij, ondertussen repen aubergine in grillpan, gegrilde aubergine in stukjes en door de risotto, parmezaan erover en klaar)
‘marokkaanse gehaktballetjes uit opperdepop’; handje rozijnen in stukjes hakken, bij gehakt mikken, nog wat kruiden (gemalen koriander en gemalen komijn geloof ik) en een knoflookteentje geperst toevoegen aan het gehakt. Ballen draaien. Ballen aanbakken in pan. Ondertussen uitje fruiten in andere pan, tomatenblokjes toevoegen met beetje kaneel. Ballen bij tomatenmengsel laten sudderen. Beetje couscous ernaast koken, en sperziebonen erbij. Smullen maar!
Het stoofvlees uit opperdepop (obv appelstroop) is de ene keer wel een succes en de andere niet.
Verder is ze dol op bloemkool, dus ik heb wel elke week een bloemkool in huis voor je weet maar nooit hoe de dag loopt. Stukje vlees of vissticks erbij uit de vriezer en mevrouw is tevreden.
pi_194425065
Iemand nog tips voor simpele, makkelijke en toch gezonde maaltijden voor tijdens de komende zeer warme dagen?
We hebben in ieder geval pastasalade op het programma, maar verder is de inspiratie ver te zoeken.
  donderdag 6 augustus 2020 @ 11:44:46 #136
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_194426040
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer :) zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  donderdag 6 augustus 2020 @ 11:48:53 #137
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_194426115
quote:
1s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer :) zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.
  donderdag 6 augustus 2020 @ 11:55:27 #138
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_194426243
quote:
88s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:48 schreef 1inamelon het volgende:

[..]

Heb je een recept van die soep? Ik kon het in dit topic zo gauw niet vinden.
Natte vinger werk qua gewicht qua hoeveelheden maar dit is voor ongeveer 2 personen..

De zoete aardappelen schillen en in blokjes snijden (300 gram)
1 groteui in stukjes en 2 teentjes knoflook klein snijden;

In de soeppan een scheut olijfolie doen en daarin de knoflook en de ui fruiten; doe er dan de aardappelblokjes, 1 theelepel paprikapoeder en een beetje peper bij; meng dit door elkaar.

Doe dan 1 blikje tomatenblokjes, (400 gram) 1 liter water en 2 groente bouillonblokjes en 100 gram linzen erbij en roer dit door elkaar. Breng dit aan de kook en laat dit ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Wel af en toe doorroeren. Daarna pan van het vuur nemen en alles door elkaar pureren.
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  donderdag 6 augustus 2020 @ 11:57:06 #139
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_194426292
Klinkt lekker, dank je wel!
pi_194426560
quote:
1s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:44 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Wel of geen warm weer, blijft soep hier een succes! Ze lust er veel maar zoete aardappel met rode linzen blijft hier een succesnummer :) zeker als je lekker kan dippen met een broodje of een smeerseltje erbij/erop.
Oja, we hadden inderdaad ook soep bedacht (en ook al weer vergeten :)). We hebben nog soep in de vriezer, dus lekker makkelijk met een stokbroodje.
Jouw recept klinkt ook goed.
  donderdag 6 augustus 2020 @ 14:06:07 #141
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_194428111
Broodje hotdog of hamburger is hier altijd een succes. Net als nacho's.
KuikenGuppy
  donderdag 6 augustus 2020 @ 16:02:30 #142
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_194429612
Wraps, gevulde pitabroodjes, tosti van turksbrood (kan je de vulling ook zo gek maken als je wil). Of simpele curry maken en dippen met naan, flatbread met een vulling van kipfilet/paprika/uitje en toppen met sla, tomaat en tzatziki. Of gewoon lekker in de ochtend wat voorbereiden zoals goulash met rijst en dopwerwtjes is hier ook altijd een hit met warm weer en stoofvlees met patat. Klinkt moeilijker dan dat het is :P het staat voornamelijk lang op het vuur.

quote:
1s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 14:06 schreef Burdie het volgende:
hamburger is hier altijd een succes..
Incl spiegeleitje :9~
pi_194436283
Hier gaan dan de kleinere hapjes er goed in. Gekookt eitje, stokbroodje met kruidenboter of franse kaas, cherrytomaatjes, komkommer, paprika, rauwe worteltjes, kaasblpkjes, rolletjes vleeswaren, wat nootjes etc.
  FOK!fossiel vrijdag 7 augustus 2020 @ 08:19:38 #144
1455 Keroppi
kool kikker
pi_194439314
Ik beken dat ik niet het hele topic heb doorgelezen, maar hebben jullie suggesties voor:

A) recepten die (super) snel zijn, en lekker voor volwassenen als een (bijna) 1 jaar oude baby. Laatstgenoemde is gelukkig een makkelijke eter :)

B) recepten voor de 1 jaar oude baby die makkelijk van te voren gemaakt en ingevroren kunnen worden als ‘achter de hand’ hapjes.

Het is zeker geen rocketscience en we maken al altijd hapjes voor haar, maar ik zit een beetje in een inspiratie-dip.

(In categorie B doen we meestal gewoon wat diverse groente + eiwit + koolhydraatbron, maar misschien dat hier nog leuke suggesties vandaag komen).
Chick on a mission
pi_194439360
Hier maak ik wel eens een bordje met dingen die ze lekker vindt. Reepjes paprika, plakjes komkommer, plakjes worst/bifi worstjes, crackers met kruidenkaas, blokjes kaas, fruit.... Zulke dingetjes. Op een (verdeel)bordje ziet het er ook nog leuk uit.

Als ik dat aanbied, bied ik dat meestal na school aan. Dan heeft ze lekkere trek en dan stelt ze zoiets wel op prijs :) Ik maak dat dan wel klaar vlak voordat ik haar ga halen, ze kan dan gelijk aanvallen als ze thuis komt :)

Keroppi, bij de reepjes en plakjes groenten zou je zelf een dipsausje erbij kunnen maken :)
pi_194439426
Wat momenteel favo is hier is paprikarijst.

Dat is gegrilde paprika, ui, knoflook, tomaat (caveman style op de bbq).
Schoonmaken en aanbakken in een grote dutchoven, risotto rijst erbij en boullion en pruttelen maar.

Ik schep er dan uit voor de tweeling, voor de rest van het gezin voeg ik nog wat zout en peper toe.

Recept is ook te vinden op bbq street.


Wat hier ook 7/7 likes krijgt is rode pasta ;)
Ook weer 3 paprika’s grillen en een zooi tomaten en wat ui en knoflook. Gegrilde meuk weer in stukken en ff bakken. En vervolgens flikker ik het in de blender. :D
Een andere pan bak ik wat gehakt aan (vega of normaal), en tomato frito, dat laten pruttelen tot de saus wat karameliseerd. Daar gaat de geblenderde meuk dan door en een goede schep mascapone.

Voor de tweeling kook ik vlugkokende eleboogjes (zijn kleiner) en voor de andere een grotere pasta zoals schelpen of vlinders. (Penne voor leyla)

Dit kun je ook makkelijk de volgende dag weer opwarmen.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  vrijdag 7 augustus 2020 @ 08:34:52 #147
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_194439431
quote:
88s.gif Op donderdag 6 augustus 2020 11:57 schreef 1inamelon het volgende:
Klinkt lekker, dank je wel!
Ik doe er vaak 200 gram linzen en 600 gram aardappel. Dan wordt de soep wat voedzamer. (Stevig). Veel plezier als je hem maakt. Jij ook @TolstoiFan :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_194495500
onze dochter van 3,5 is wat typisch wat betreft eten. Haar lievelingseten?

Boerenkool, erwtensoep en penne (met carbonara saus).

Overig lekker eten? Groente taart (kisch), alles met boontjes/erwtjes, nasi (vooral de kroepoek), en taco's/wraps.

pannenkoeken is ook nog wel lekker.

niet lekker? patat, pizza, vlees en gekookte aardappels.

Duidelijk geen kind van der vader :+
hardcoholic
  donderdag 21 januari 2021 @ 19:05:39 #149
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_197555880
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 18:58 schreef Lemijn het volgende:

[..]

Ik kom even melden dat dit een jaar later categorisch geweigerd werd. Hij at wel de rozijnen. Peuters 8)7 .
Pompoencurry weer een jaar later: werd heel redelijk gegeten.

Maar voor een echt succesvolle maaltijd kan ik het beste broccoli/bloemkool met aardappels en veg balletjes/rundersaucijsjes maken :') .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_197595131
Die van mij eten nog steeds amper tot niks. Ja de wel bekende macaroni zonder iets de een en de ander met rode saus en kaas. Spaghetti idem dito. Verder pizza en pannenkoeken. En de een wil wel wraps maar dan alleen met rode saus en wat kaas :'( |:(

Ik ben er wel een beetje klaar mee.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')