FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / V&D in problemen #15 The end is near
Q.dinsdag 29 december 2015 @ 10:12
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
Q.dinsdag 29 december 2015 @ 10:12
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 10:16
Tellen blijft lastig :P
Ericrdinsdag 29 december 2015 @ 10:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Van een omzet van 15 miljard gulden naar 619 miljoen euro is wel enorm :o
Ook een enorme afname van het aantal winkels in de tussentijd. Vendex was een gigantische kolos op winkelgebied maar een groot deel van die formules is na afsplitsing zelf ook op de fles gegaan. Retail zoals V&D het voert maar ook een Dixons, Scapino, Konmar of andere keten is gewoon achterhaald. Teveel personeel en te weinig onderscheidendheid.
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 10:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:16 schreef CherryLips het volgende:
Tellen blijft lastig :P
Zeker als het automatisch gaat :+
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 10:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:23 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zeker als het automatisch gaat :+
Als iets goed kan tellen, is het wel een computer ;)
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 10:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Als iets goed kan tellen, is het wel een computer ;)
Vandaar de naam van het apparaat
wolfrolfdinsdag 29 december 2015 @ 10:34
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
Lekker belangrijk
Leandradinsdag 29 december 2015 @ 11:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:

[..]

Distribitiecentrum ligt nog aardig vol hoor.
Als dat distributiecentrum vol ligt met onbetaalde producten dan verbaast het me niets als de leveranciers het weer komen halen.
Leandradinsdag 29 december 2015 @ 11:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:20 schreef Ericr het volgende:

[..]

Ook een enorme afname van het aantal winkels in de tussentijd. Vendex was een gigantische kolos op winkelgebied maar een groot deel van die formules is na afsplitsing zelf ook op de fles gegaan. Retail zoals V&D het voert maar ook een Dixons, Scapino, Konmar of andere keten is gewoon achterhaald. Teveel personeel en te weinig onderscheidendheid.
Plus dat V&D in de tijd dat de omzet 15 miljard gulden was nog werkelijk een warenhuis was, nu is het echt weinig meer dan een luxe Blokker en C&A combinatie.
HPoidinsdag 29 december 2015 @ 11:23
Leveranciers zijn gestopt met leveren. Antwoordt V&D: Ja, geeft niet, het is toch altijd rustig in januari en februari.... |:(
Tijndinsdag 29 december 2015 @ 11:32
quote:
2008 Start vd.nl
In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 11:42
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
gaan we de 20 nog halen volgend jaar?
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 11:44
vroeger was V&D heel belangrijk voor een centrum. :')
raptorixdinsdag 29 december 2015 @ 11:48
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:32 schreef Tijn het volgende:

[..]

In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
Toch liep de webwinkel nog best aardig.
Tijndinsdag 29 december 2015 @ 11:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:48 schreef raptorix het volgende:

[..]

Toch liep de webwinkel nog best aardig.
Maar het blijft een tikkie aan de late kant. Als in: een jaar of 10 te laat :+
raptorixdinsdag 29 december 2015 @ 11:50
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Maar het blijft een tikkie aan de late kant. Als in: een jaar of 10 te laat :+
Klopt vooral omdat dit soort winkels een flinke stap voor hadden t.o.v webwinkels, met name zaken als distributie, naamsbekendheid en kapitaal.
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 11:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:44 schreef KingRadler het volgende:
vroeger was V&D heel belangrijk voor een centrum. :')
Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
De Slegte vond ik altijd een bezoek waard.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
wanneer was dat jaren 90 ;)
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 11:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:50 schreef raptorix het volgende:

[..]

Klopt vooral omdat dit soort winkels een flinke stap voor hadden t.o.v webwinkels, met name zaken als distributie, naamsbekendheid en kapitaal.
Jep, veel mensen denken dat een webwinkel om IT gaat, maar het gaat om distributie, logistiek, naamsbekendheid, betrouwbaarheid, service.
Postorderbedrijven waren er ook niet snel en goed genoeg bij. Zelf een reus als Bertelsmann is er alleen nog maar in NL en dat is omdat amazon de NL markt te klein vind.
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 12:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:53 schreef KingRadler het volgende:

[..]

wanneer was dat jaren 90 ;)
Ja :@
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 12:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Slegte vond ik altijd een bezoek waard.
Die fascinatie kwam later.
Tijndinsdag 29 december 2015 @ 12:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Postorderbedrijven waren er ook niet snel en goed genoeg bij. Zelf een reus als Bertelsmann is er alleen nog maar in NL en dat is omdat amazon de NL markt te klein vind.
bol.com is tegenwoordig van Ahold. Ik weet niet of Bertelsmann er nog veel mee te maken heeft. Ik denk het niet.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 12:10
eind jaren 90 toen ik naar de Schoolcampus ging das was toen een grote afdeling.
daar is nu niks meer van over.
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 12:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:10 schreef KingRadler het volgende:
eind jaren 90 toen ik naar de Schoolcampus ging das was toen een grote afdeling.
daar is nu niks meer van over.
In mei kwamen de nieuwe schoolspullen en dan altijd even snuffelen O+
Al kocht ik m'n spullen toch meestal bij de Hema :@ Ik heb elk jaar nog steeds de zoektocht naar De Agenda.
Cynix ®dinsdag 29 december 2015 @ 12:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:

[..]

Distribitiecentrum ligt nog aardig vol hoor.
Maar vooral met de verkeerde spullen neem ik aan?
Echte klappers liggen er niet, die waren er trouwens ook nauwelijks.
Leandradinsdag 29 december 2015 @ 12:24
quote:
99s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:22 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Maar vooral met de verkeerde spullen neem ik aan?
Echte klappers liggen er niet, die waren er trouwens ook nauwelijks.
Misschien met spul dat voor een knallend prijzencircus bedoeld was?
Wat voor uitverkoop zou er eigenlijk in januari ook alweer komen? Blue monday?
Mylenedinsdag 29 december 2015 @ 12:32
Het zal me niets verbazen als H&M een van de geïnteresseerden is voor een deels overname.

Weer aan flagshipstore in A'dam. Ze hebben nu pas het pand van Maison de Bonneterie als zodanig omgetoverd. Toegegeven, dat hebben ze netjes gedaan. Maar een paar deuren verder aan de overkant hebben ze ook een filiaal. Het eerste flagshipstore in A'dam.

En dan vergeet ik ook nog bijna die aan de Dam, het voormalig ABN-Amro filiaal. Echt een draak van een winkel met enkel roltrappen naar boven en je echt moet zoeken naar trappen om naar beneden te komen. Dat zou het tweede flagshipstore moeten zijn.

Zout eens op H&M.
MMXMMXdinsdag 29 december 2015 @ 12:33
Lang leve de internet winkels Ik koop zelfs de honden en katten brokjes online.

En meestal word het nog gratis thuis bezorgt ook ^O^

Kijk nu naar een winkel keten als coolblue

Ze bezorgen ook gewoon op zondag en met sommige artikelen kan je zelfs
op de dag van bestelling het spul in huis krijgen door middel van een koerier :)

Meestal zijn er ook nog websites die je helpen de goedkoopste winkel te vinden.
En juist dat levert weer concurrentie op :)
Cynix ®dinsdag 29 december 2015 @ 12:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:32 schreef Mylene het volgende:
Zout eens op H&M.
Yep, er is plaats voor iedereen, maar daar hoeven we geen land vol van. :)
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 12:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:33 schreef MMXMMX het volgende:
Lang leve de internet winkels Ik koop zelfs de honden en katten brokjes online.

En meestal word het nog gratis thuis bezorgt ook ^O^

Kijk nu naar een winkel keten als coolblue

Ze bezorgen ook gewoon op zondag en met sommige artikelen kan je zelfs
op de dag van bestelling het spul in huis krijgen door middel van een koerier :)

Meestal zijn er ook nog websites die je helpen de goedkoopste winkel te vinden.
En juist dat levert weer concurrentie op :)
als het Internet eens wereldwijd plat ligt. en dan
wolfrolfdinsdag 29 december 2015 @ 12:49
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:32 schreef Tijn het volgende:

[..]

In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
een blog in 2014 _O_
MMXMMXdinsdag 29 december 2015 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:43 schreef KingRadler het volgende:

[..]

als het Internet eens wereldwijd plat ligt. en dan
Je moet natuurlijk niet brokjes gaan bestellen op het laatste moment bijvoorbeeld als ze op zijn :)
Altijd er voor zorgen dat je een voorraadje hebt ^O^

Trouwens wanneer was het dat het Internet wereldwijd plat lag ?
Ik heb het ontstaan van het internet meegemaakt en kan me eigenlijk niet een wereld wijde storing herinneren :Z
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 12:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:50 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Je moet natuurlijk niet brokjes gaan bestellen op het laatste moment bijvoorbeeld als ze op zijn :)
Altijd er voor zorgen dat je een voorraadje hebt ^O^

Trouwens wanneer was het dat het Internet wereldwijd plat lag ?
Ik heb het ontstaan van het internet meegemaakt en kan me eigenlijk niet een wereld wijde storing herinneren :Z
zal ook nooit gebeuren de hele Wereld economie draait om Internet.
maryen65dinsdag 29 december 2015 @ 12:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:33 schreef MMXMMX het volgende:
Lang leve de internet winkels Ik koop zelfs de honden en katten brokjes online.

En meestal word het nog gratis thuis bezorgt ook ^O^

Kijk nu naar een winkel keten als coolblue

Ze bezorgen ook gewoon op zondag en met sommige artikelen kan je zelfs
op de dag van bestelling het spul in huis krijgen door middel van een koerier :)

Meestal zijn er ook nog websites die je helpen de goedkoopste winkel te vinden.
En juist dat levert weer concurrentie op :)
Waar koop jij de kattenbrokken? Ik koop ze altijd bij zoo+
MMXMMXdinsdag 29 december 2015 @ 13:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:59 schreef maryen65 het volgende:

[..]

Waar koop jij de kattenbrokken? Ik koop ze altijd bij zoo+
http://www.ranzijn.nl/ of https://www.petsplace.nl/

Dat soort winkels ^O^
Tijndinsdag 29 december 2015 @ 13:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:43 schreef KingRadler het volgende:

[..]

als het Internet eens wereldwijd plat ligt. en dan
Als er daadwerkelijk een wereldwijde storing is, hebben we grotere problemen dan dat we geen schoenen meer kunnen bestellen.
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:48 schreef raptorix het volgende:

[..]

Toch liep de webwinkel nog best aardig.
Ondanks dat je in het begin alleen vooruit kon betalen en een lange levertijd had :)
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 13:15
quote:
MedicAnimal is er ook nog.
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 13:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:14 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ondanks dat je in het begin alleen vooruit kon betalen en een lange levertijd had :)
Vooruitbetalen vertik ik tegenwoordig :@ Ben er één keer bijna mee het schip ingegaan. Bedrijven zullen waarschijnlijk ook niet dol zijn op achteraf betalen :P
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:16 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vooruitbetalen vertik ik tegenwoordig :@ Ben er één keer bijna mee het schip ingegaan. Bedrijven zullen waarschijnlijk ook niet dol zijn op achteraf betalen :P
Het was voor mij reden om VD.nl te mijden :) Zeker de combinatie vond ik erg risicovol. Maar betaal eigenlijk altijd alles via Paypal als die mogelijkheid er is.
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 13:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:17 schreef Maraca het volgende:

[..]

Het was voor mij reden om VD.nl te mijden :) Zeker de combinatie vond ik erg risicovol. Maar betaal eigenlijk altijd alles via Paypal als die mogelijkheid er is.
Ik pak nu ook steeds vaker de creditcard als het niet anders kan. Mocht er gezeik zijn, is je bestelling verzekerd.
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik pak nu ook steeds vaker de creditcard als het niet anders kan. Mocht er gezeik zijn, is je bestelling verzekerd.
Jammergenoeg zijn er ook webshops die extra kosten in rekening brengen als je Paypal gebruikt in plaats van IDEAL. }:| Maar goed, als het om een groot bedrag gaat neem ik dat maar voor lief
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:20 schreef Maraca het volgende:

[..]

Jammergenoeg zijn er ook webshops die extra kosten in rekening brengen als je Paypal gebruikt in plaats van IDEAL. }:| Maar goed, als het om een groot bedrag gaat neem ik dat maar voor lief
Wat belachelijk is als je een grote speler bent, maar als kleine speler kan ik het wel begrijpen :Y :P
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:35 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Wat belachelijk is als je een grote speler bent, maar als kleine speler kan ik het wel begrijpen :Y :P
Zoals bij All4Games? O-)
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:38 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zoals bij All4Games? O-)
Die zijn toch failliet? :P
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:38 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Die zijn toch failliet? :P
Ja, maar die deed dat ook. IDEAL betalen was gratis en Paypal was extra bijbetalen. Was uiteindelijk een duur grapje voor veel mensen :+
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:39 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, maar die deed dat ook. IDEAL betalen was gratis en Paypal was extra bijbetalen. Was uiteindelijk een duur grapje voor veel mensen :+
Ik weet niet hoeveel die vroeg voor PayPal. Maar je draagt als shop een x bedragje af aan Paypal. :P
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:40 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel die vroeg voor PayPal. Maar je draagt als shop een x bedragje af aan Paypal. :P
Dacht een euro ofzo? Maar die deed het natuurlijk om zoveel mensen met IDEAL te laten betalen :+
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:41 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dacht een euro ofzo? Maar die deed het natuurlijk om zoveel mensen met IDEAL te laten betalen :+
Kan nog veel zijn voor sommige :o

En tsja.. je hebt van die lamlullen die elke keer op lompe manier proberen te bewijzen dat iets wat wel is geleverd toch niet is afgeleverd en dan mag je ze weer terug betalen. :{
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:44 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Kan nog veel zijn voor sommige :o

En tsja.. je hebt van die lamlullen die elke keer op lompe manier proberen te bewijzen dat iets wat wel is geleverd toch niet is afgeleverd en dan mag je ze weer terug betalen. :{
Paypal meneer zei tegen mij dat V&D binnen een bepaalde termijn moet bewijzen dat ze het verstuurd hebben. En dat konden ze doen door middel van een T&T code. Die hebben jullie dan toch ook?
Bitlorddinsdag 29 december 2015 @ 13:47
Yd7phw9.jpg

Als je dit op de rand van 2016 nog in voorraad hebt als V&D is er wat mis..

PqLjsCI.jpg
En de oliebollenfabrikant vertrouwt het ook niet meer..

Beiden in het drukke filiaal Utrecht.

[ Bericht 37% gewijzigd door Bitlord op 29-12-2015 13:52:19 ]
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:47 schreef Bitlord het volgende:
[ afbeelding ]

Als je dit op de rand van 2016 nog in voorraad hebt als V&D is er wat mis..
Die boeken bij V&D zijn sowieso lachwekkend :') Heb nog nooit een klant gezien bij die afdeling
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 13:49
quote:
3s.gif Op dinsdag 29 december 2015 12:06 schreef Tijn het volgende:

[..]

bol.com is tegenwoordig van Ahold. Ik weet niet of Bertelsmann er nog veel mee te maken heeft. Ik denk het niet.
Je hebt gelijk, maar intussen heeft bol duidelijk meer omzet dat V&D, zonder allemaal dure panden in de binnensteden en groeien ze enorm snel, maar alleen nog maar in Nederland actief zijn.
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:46 schreef Maraca het volgende:

[..]

Paypal meneer zei tegen mij dat V&D binnen een bepaalde termijn moet bewijzen dat ze het verstuurd hebben. En dat konden ze doen door middel van een T&T code. Die hebben jullie dan toch ook?
Bij pakketjes wel ja, echter verkopen wij vooral cd's en die kunnen zo makkelijk door brievenbussen. Dus daar zit nooit een track & trace bij. :P Enige wat wij kunnen bewijzen is dat ze het magazijn hebben verlaten. :P
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, maar intussen heeft bol duidelijk meer omzet dat V&D, zonder allemaal dure panden in de binnensteden en groeien ze enorm snel, maar alleen nog maar in Nederland actief zijn.
En Belgie.
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 13:52
Als ik online niet met creditcard kan betalen ga ik naar een andere webshop.
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:50 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Bij pakketjes wel ja, echter verkopen wij vooral cd's en die kunnen zo makkelijk door brievenbussen. Dus daar zit nooit een track & trace bij. :P Enige wat wij kunnen bewijzen is dat ze het magazijn hebben verlaten. :P
Je kan toch ook een T&T code aanvragen voor brievenbuspost? Wel duurder, maar dat is een kosten/baten analyse die je dan moet maken :)
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 13:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:50 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Bij pakketjes wel ja, echter verkopen wij vooral cd's en die kunnen zo makkelijk door brievenbussen. Dus daar zit nooit een track & trace bij. :P Enige wat wij kunnen bewijzen is dat ze het magazijn hebben verlaten. :P
Je hebt hoop ik wel een code van je pakketdienst?
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:52 schreef Maraca het volgende:

[..]

Je kan toch ook een T&T code aanvragen voor brievenbuspost? Wel duurder, maar dat is een kosten/baten analyse die je dan moet maken :)
Mja, 't komt niet vaak voor hoor, zo actief is die shop ook weer niet :+. En als het voorkomt is het vooral bij buitenlanders rond de middellandse zee :Y

quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt hoop ik wel een code van je pakketdienst?
Tuurlijk.
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 13:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:53 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Mja, 't komt niet vaak voor hoor, zo actief is die shop ook weer niet :+. En als het voorkomt is het vooral bij buitenlanders rond de middellandse zee :Y

[..]

Tuurlijk.
* Maraca gaat bestellen :7
Tijndinsdag 29 december 2015 @ 13:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, maar intussen heeft bol duidelijk meer omzet dat V&D, zonder allemaal dure panden in de binnensteden en groeien ze enorm snel, maar alleen nog maar in Nederland actief zijn.
Zeker. En dat ze geen 10.000 man (wtf 8)7) in dienst hebben, scheelt ook nogal voor het bedrijfsresultaat.
Studiotjedinsdag 29 december 2015 @ 13:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:56 schreef Maraca het volgende:

[..]

* Maraca gaat bestellen :7
Totaal niet jou smaak denk ik zo :P
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 14:02
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:57 schreef Tijn het volgende:

[..]

Zeker. En dat ze geen 10.000 man (wtf 8)7) in dienst hebben, scheelt ook nogal voor het bedrijfsresultaat.
Ik bedoel maar.
Ahold heeft 350 miljoen betaald voor bol, en het gaat dit jaar waarschijnlijk over de 800 miljoen aan omzet met producten waar meer marge op zit dan op supermarkt producten. Een van de betere aankopen van Ahold.
Er is maar 1 risico voor Bol, dat is de mogelijkheid dat Amazon de NL markt op komt met meer dan alleen ebooks.
CherryLipsdinsdag 29 december 2015 @ 14:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel maar.
Ahold heeft 350 miljoen betaald voor bol, en het gaat dit jaar waarschijnlijk over de 800 miljoen aan omzet met producten waar meer marge op zit dan op supermarkt producten. Een van de betere aankopen van Ahold.
Er is maar 1 risico voor Bol, dat is de mogelijkheid dat Amazon de NL markt op komt met meer dan alleen ebooks.
Is Amazon dan goedkoper? Zijn Hollanders niet te veel gewend aan hun eigen merk?
Tijndinsdag 29 december 2015 @ 14:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:12 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Is Amazon dan goedkoper? Zijn Hollanders niet te veel gewend aan hun eigen merk?
Amazon tolereert geen concurrentie. Als Amazon z'n zinnen op een land zet, is het in no time de enige relevante webshop.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 14:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoel maar.
Ahold heeft 350 miljoen betaald voor bol, en het gaat dit jaar waarschijnlijk over de 800 miljoen aan omzet met producten waar meer marge op zit dan op supermarkt producten. Een van de betere aankopen van Ahold.
Er is maar 1 risico voor Bol, dat is de mogelijkheid dat Amazon de NL markt op komt met meer dan alleen ebooks.
dat doen ze al dat gaat via Duitsland.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 14:25
Amazon had Bol moeten kopen en nu is het te laat.
Ceased2Bedinsdag 29 december 2015 @ 14:33
Zo interessant is nederland ook niet voor Amazon. Boeken hebben een vaste prijs en de rest gaat allemaal via 3e partijen (hetzelfde als bij bol inmiddels).
Amazon kan beter de NL markt bedienen vanuit Duitsland en Engeland.
BdRdinsdag 29 december 2015 @ 15:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:25 schreef KingRadler het volgende:
Amazon had Bol moeten kopen en nu is het te laat.
Welja joh, laten we gewoon alle Nederlandse bedrijven lekker aan Amerika uitleveren.. :N

[ Bericht 0% gewijzigd door BdR op 29-12-2015 16:09:03 ]
BdRdinsdag 29 december 2015 @ 16:02
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 17:35 schreef Vallon het volgende:
Zal vast al 's zijn gezegd, dat V&D in handen is van een stel op geldbeluste psychopaten.

Afgelopen jaar was er ook al op de NPO een leuke documentaire omtrent dit soort investeringsbedrijven. Concerns worden opgekocht, uiteengesplitst, opgeklopt en de verliesgevende delen worden in een faillissement gedumpt. Saillant detail is dat banken, verhuurders en leveranciers per definitie onder druk worden gezet.

V&D (Maxeda) is ooit opgekocht door Sun Capital, Was destijds en is nu weer leesvoer. Die 160 stropdasloze-pakken hebbben wel verstand van wurg-investeringen maar niet van winkels. Leuke Win-Win promo in het licht can V&D is Bij een Win-Win situatie heb ik altijd onmiddellijk de gedachte .... and who's fucked....
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:25 schreef Q. het volgende:

[..]

Het is inmiddels wel overduidelijk dat Sun Capital nooit de intentie heeft gehad om van V&D een goed draaiend bedrijf te maken.
Dit inderdaad :{

De geldproblemen hebben volgens mij weinig met de winkelformule of concurrentie van webshops te maken. Sun Captial kocht V&D eind 2011, deze zomer stopten ze nog ¤47 miljoen in V&D voor de komende 4 jaar, maar nu wordt opeens al het geld terug getrokken.. :? Een zeer rare gang van zaken. Daar zouden wat mij betreft kamervragen over gesteld mogen worden.

Ik werk niet bij V&D ofzo, maar ik snap niet sommigen zich zo verkneukelen over een mogelijk faillissement, terwijl Sun Captial er met het geld vandoor gaat en Nederland met de puinzooi laat zitten (sociaalplan, schuldsaneringen, leegstand etc). In mijn omgeving hoorde ik ook al wat mensen die stiekem hoopten op een uitverkoop om goedkoop wat spulletjes te scoren :{ Stelletje aasgieren.
Ericrdinsdag 29 december 2015 @ 16:21
KKR en Alpinvest hebben al veel eerder alles in de uitverkoop gedaan natuurlijk, wat Sun doet was te verwachten.

http://www.nrcq.nl/2014/0(...)te-twee-winkelketens

Sun had de brokjes, KKR (plus Alpinvest) hadden de echt grote vis.
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 16:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:02 schreef BdR het volgende:

[..]

[..]

Dit inderdaad :{

De geldproblemen hebben volgens mij weinig met de winkelformule of concurrentie van webshops te maken. Sun Captial kocht V&D eind 2011, deze zomer stopten ze nog ¤47 miljoen in V&D voor de komende 4 jaar, maar nu wordt opeens al het geld terug getrokken.. :? Een zeer rare gang van zaken. Daar zouden wat mij betreft kamervragen over gesteld mogen worden.

Ik werk niet bij V&D ofzo, maar ik snap niet sommigen zich zo verkneukelen over een mogelijk faillissement, terwijl Sun Captial er met het geld vandoor gaat en Nederland met de puinzooi laat zitten (sociaalplan, schuldsaneringen, leegstand etc). In mijn omgeving hoorde ik ook al wat mensen die stiekem hoopten op een uitverkoop om goedkoop wat spulletjes te scoren :{ Stelletje aasgieren.
Ze trekken die 47 miljoen toch niet terug? Ik dacht dat ze juist daar bovenop nog 12 miljoen moesten storten en dat dit de grens was. En die sale, tja. Zo is de mens nu eenmaal en je kunt hopen en wensen wat je wilt, maar je hebt er toch geen invloed op.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 16:46
Er was al 47 miljoen en nu zou er nog eens extra 40 miljoen moeten komen, althans zo begreep ik het van het NOS Journaal.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 16:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 13:47 schreef Bitlord het volgende:
[ afbeelding ]

Als je dit op de rand van 2016 nog in voorraad hebt als V&D is er wat mis..

[ afbeelding ]
En de oliebollenfabrikant vertrouwt het ook niet meer..

Beiden in het drukke filiaal Utrecht.
Wat ik niet begrijp is dat er geen boter bij de vis gedaan kan worden. Nee verkopen is zo'n beetje het ergste wat er is. Niet alleen loop je omzet mis, maar ook blijven klanten ergens een lange tijd weg waar ze nee hebben gehoord (eigen ervaring als verkoper). Appelbeignets is een lastig product. Als je teveel inkoopt zit je met voorraad die je weg kan gooien, als je te weinig inkoopt heb je klagers. Van de andere kant kun je juist hier nu geld op binnenhalen, het zal als warme broodjes verkopen.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 16:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:33 schreef Ceased2Be het volgende:
Zo interessant is nederland ook niet voor Amazon. Boeken hebben een vaste prijs en de rest gaat allemaal via 3e partijen (hetzelfde als bij bol inmiddels).
Amazon kan beter de NL markt bedienen vanuit Duitsland en Engeland.
Amazon krijgt de Nederlandse markt niet zo snel in handen aangezien ze aan allerlei regelgeving moeten voldoen mbt werknemers, wat ze helemaal niet willen. Kijk maar naar Primark wat eigenlijk ook niet kan voor die prijs. Ik heb geruchten gehoord dat ze daar na een jaar ook veel meiden buitenflikkeren omdat het anders een catfight zou zijn en Primark het liefst weer vers volk binnen heeft staan tegen de laagste lonen. Eigenlijk moeten we dat soort bedrijven helemaal niet op de Nederlandse "ons ben zuunig" consument loslaten. Ze parasiteren de markt kapot tot prijzen waar niet voor te werken valt en who knows wat voor arbeidsomstandigheden er allemaal achter schuil gaan.

Ik heb een paar dingen van Amazon om te proberen, maar ben niet van plan er alles te gaan kopen
Ceased2Bedinsdag 29 december 2015 @ 16:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:52 schreef W00fer het volgende:

[..]

Amazon krijgt de Nederlandse markt niet zo snel in handen aangezien ze aan allerlei regelgeving moeten voldoen, wat ze helemaal niet willen. In Duitsland en Engeland kunnen medewerkers nog uitgebuit worden door ze 10 uurs diensten te laten draaien of met allerlei smerige truukjes in te huren als (op papier) tijdelijke medewerkers en daarna ze zonder pardon buiten te gooien en weer nieuwe aan te nemen. Er zijn allerlei regelgevingen waar Amazon geen zin in heeft. Bovendien als ze dat zouden flikken is Nederland te klein. Kijk maar naar Primark wat eigenlijk ook niet kan voor die prijs. Ik heb geruchten gehoord dat ze daar na een jaar ook veel meiden buitenflikkeren omdat het anders een catfight zou zijn en Primark het liefst weer vers volk binnen heeft staan tegen de laagste lonen.
I know, maar die praktijken even buiten beschouwing gelaten; wat is de meerwaarde van een Nederlandse Amazon naast Bol? De digitale diensten van Amazon (ebooks / Amazon Prime) zijn wellicht nog interessant te noemen, maar alle fysieke goederen?
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 16:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:54 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

I know, maar die praktijken even buiten beschouwing gelaten; wat is de meerwaarde van een Nederlandse Amazon naast Bol? De digitale diensten van Amazon (ebooks / Amazon Prime) zijn wellicht nog interessant te noemen, maar alle fysieke goederen?
Ze hebben een groot aanbod (onoverzichtelijk groot :') ). De supermarkten kunnen wel inpakken als er ook luiers (duur) koffie (duur) en op termijn zelfs food wordt aangeboden.
Vallondinsdag 29 december 2015 @ 16:59
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:13 schreef Tijn het volgende:
[..]
Amazon tolereert geen concurrentie. Als Amazon z'n zinnen op een land zet, is het in no time de enige relevante webshop.
Dat is idd het fundamentele probleem van doorgeschoten kapitalisme en "vrije" marktwerking.

Je kan niet meer spreken over vrije marktwerking wanneer een klein bedrijf (laat staan starter) moet opboksen tegen een (te) kapitaalkrachtige concurrent die (opzettelijk) onder de prijs kan werken.
Wie/wat de prijs bepaald, is een heel lastige. Er zijn we wat manieren om de juiste prijs te bepalen maar die komen allemaal samen in een vorm van controlerend (overheids)toezicht. Je komt vervolgens in een dwangparadox.

Bedrijven zijn zo groot dat zij ook (in feite) de wet bepalen. Wanneer er al concurrentie is, wordt dat minzaam toegestaan zodat de "grote" bedrijven nog net geen monopolisten zijn.
Bedrijven zouden maar tot een bepaalde grootte mogen (en kunnen) groeien.
Overstijgen ze een bepaald marktaandeel of grootte, dan moet dat bedrijf (verticaal) worden opgesplitst. Ik word redelijk nerveus van bedrijven of organisaties die zo groot zijn dat ze het BNP van een individueel land makkelijk overstijgen.

Ook triest is dat puur op financiën gerichte bedrijven, feitelijk eigenaar kunnen worden van ketens. Die ketens worden vervolgens markttechnisch gedwongen om met "rare" constructies, financieel gezien een (on)gezonde winst te blijven maken.

In licht van V&D, denk ik dat menig oudere middenstander roept: boontje komt om z'n loontje. Het warenhuisconcept heeft indertijd ook veel winkeliers noodzakelijkerwijs de nek omgedraaid. Datzelfde gebeurd nu (opnieuw) door shoppingmalls (feitelijk etalage/galerijen) & webwinkels.
Winkelen zal (straks) neerkomen op een all2in1 beleving en veel minder dan om zaken aan te (moeten) schaffen.

Menig ondernemer (en medewerker) krabbelt zich achter z'n oren omtrent een zeer onzekere toekomst.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 17:06
Helemaal kloppen doet dat niet, want Mediamarkt een in jouw verhaal kapitaalkrachtige concurrent die hele ketens deed wegvagen staat nu zelf ook niet bijzonder florisant in de boeken.

Mensen hebben simpelweg maar 1 wasmachine nodig, en de service is ook al niet je van het als je het overal leest. Jammer dat dan een zaak waar de service wél goed was (Expert) kapotgaat vanwege de prijsdruk.

Het zit krom in elkaar. Mensen willen service maar het mag allemaal niks kosten.
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 17:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:02 schreef BdR het volgende:

[..]


[..]

Dit inderdaad :{

De geldproblemen hebben volgens mij weinig met de winkelformule of concurrentie van webshops te maken. Sun Captial kocht V&D eind 2011, deze zomer stopten ze nog ¤47 miljoen in V&D voor de komende 4 jaar, maar nu wordt opeens al het geld terug getrokken.. :? Een zeer rare gang van zaken. Daar zouden wat mij betreft kamervragen over gesteld mogen worden.

Ik werk niet bij V&D ofzo, maar ik snap niet sommigen zich zo verkneukelen over een mogelijk faillissement, terwijl Sun Captial er met het geld vandoor gaat en Nederland met de puinzooi laat zitten (sociaalplan, schuldsaneringen, leegstand etc). In mijn omgeving hoorde ik ook al wat mensen die stiekem hoopten op een uitverkoop om goedkoop wat spulletjes te scoren :{ Stelletje aasgieren.
Sun heeft er sinds de koop al dik 250 miljoen in gestopt. Dat krijgen ze bij een faillissement niet terug. Ze gaan dus niet met geld er vandoor..
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 17:11
Sun Capital heeft een kat in de zak gekocht
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 17:12
250 miljoen, je vraagt je af waar dat allemaal gebleven is.
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 17:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:12 schreef W00fer het volgende:
250 miljoen, je vraagt je af waar dat allemaal gebleven is.
Investeringen in winkels, voorraad, andere schulden aflossen.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 17:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Investeringen in winkels, voorraad, andere schulden aflossen.
Dan was er dus veel meer nodig om het echt op te frissen. Die 250 was meer noodzaak dan echt opfrissingsbudget. Raar dat ze dan in februari zeiden dat het echt anders werd als er geen geld voor was...
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 17:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:20 schreef W00fer het volgende:

[..]

Dan was er dus veel meer nodig om het echt op te frissen. Die 250 was meer noodzaak dan echt opfrissingsbudget. Raar dat ze dan in februari zeiden dat het echt anders werd als er geen geld voor was...
Daar was die 47 miljoen toch voor? Alleen toen werd het een warme winter en ging het allemaal mis :'(
Vallondinsdag 29 december 2015 @ 17:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:57 schreef W00fer het volgende:

[..]

Ze hebben een groot aanbod (onoverzichtelijk groot :') ). De supermarkten kunnen wel inpakken als er ook luiers (duur) koffie (duur) en op termijn zelfs food wordt aangeboden.
Wat dan wel zonder (noemenswaardige) meerkosten snel kan worden afgeleverd of worden opgehaald in centraal opgestelde afgiftecentra. Ons blijft zuuunig.

Kortom: een denkende visionair zal niet meer gaan investeren in het opleuken van een verloren gegaand concept als V&D....

Ik zie het reeds helemaal voor me:
• Wat boodschappen klikken die binnen een paar uur worden bezorgd en/of door mij (lopend/op de fiets) met een code uit het luik/kist van een (buurt)afgiftepunt kan worden gepakt. Technisch gezien zeer goed mogelijk om die last-mile naar de consument te kunnen afsluiten.
• Boodschappen die je sneller moet hebben worden zonodig per drone (vliegend/rijdend) afgeleverd waar je je bevind of worden meegegeven aan een in de buurt rijdende koerier.

[ Bericht 2% gewijzigd door Vallon op 29-12-2015 17:26:27 (moraal) ]
Perrindinsdag 29 december 2015 @ 17:25
quote:
14s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:24 schreef Vallon het volgende:

[..]

Wat dan wel zonder (noemenswaardige) meerkosten snel kan worden afgeleverd of worden opgehaald in centraal opgestelde afgiftecentra. Ons blijft zuuunig.

Ik zie het reeds helemaal voor me:
• Wat boodschappen klikken die binnen een paar uur worden bezorgd en/of door mij (lopend/op de fiets) met een code uit het luik/kist van een (buurt)afgiftepunt kan worden gepakt. Technisch gezien zeer goed mogelijk om die last-mile naar de consument te kunnen afsluiten.
• Boodschappen die je sneller moet hebben worden zonodig per drone (vliegend/rijdend) afgeleverd waar je je bevind of worden meegegeven aan een in de buurt rijdende koerier.
Of een soort buizenpost door het riool. Dan bestel je wat op een website en binnen een paar minuten plopt 't zo je toilet uit.
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 17:34
DA failliet verklaard. Dat ging snel...
Vallondinsdag 29 december 2015 @ 17:35
quote:
11s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Of een soort buizenpost door het riool. Dan bestel je wat op een website en binnen een paar minuten plopt 't zo je toilet uit.
Ik ruik het maar voorzie dat het zal gaan stinken. In Almere kunnen ze niet eens het (afval)vuil door een pijp krijgen.

Serieus: het leggen van een aparte infrastructuur om spullen te bezorgen (laat staan, ook terugnemen van ook afval) is totaal niet nodig. Het transport "boxen" concept kan je goed gebruiken, zoalang de locatie maar bereikbaar is. Wanneer je dat standaardiseert, voorzie ik gigantische mogelijkheden en ook een omwenteling in ons bestaan.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 17:36
DA :(
Maracadinsdag 29 december 2015 @ 17:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:34 schreef Roel_Jewel het volgende:
DA failliet verklaard. Dat ging snel...
Dat is inderdaad rap :o
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 17:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:38 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dat is inderdaad rap :o
Duidelijk dat er ook niks meer aan te doen was. Verwacht dat de franchisers zich bij andere inkooporganisatie aansluiten. Benieuwd wat met de naam op de gevel gebeurt (als in: hoe snel die weg is...).
TC03dinsdag 29 december 2015 @ 17:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:59 schreef Vallon het volgende:

[..]

Dat is idd het fundamentele probleem van doorgeschoten kapitalisme en "vrije" marktwerking.

Je kan niet meer spreken over vrije marktwerking wanneer een klein bedrijf (laat staan starter) moet opboksen tegen een (te) kapitaalkrachtige concurrent die (opzettelijk) onder de prijs kan werken.
Wie/wat de prijs bepaald, is een heel lastige. Er zijn we wat manieren om de juiste prijs te bepalen maar die komen allemaal samen in een vorm van controlerend (overheids)toezicht. Je komt vervolgens in een dwangparadox.

Bedrijven zijn zo groot dat zij ook (in feite) de wet bepalen. Wanneer er al concurrentie is, wordt dat minzaam toegestaan zodat de "grote" bedrijven nog net geen monopolisten zijn.
Bedrijven zouden maar tot een bepaalde grootte mogen (en kunnen) groeien.
Overstijgen ze een bepaald marktaandeel of grootte, dan moet dat bedrijf (verticaal) worden opgesplitst. Ik word redelijk nerveus van bedrijven of organisaties die zo groot zijn dat ze het BNP van een individueel land makkelijk overstijgen.

Ook triest is dat puur op financiën gerichte bedrijven, feitelijk eigenaar kunnen worden van ketens. Die ketens worden vervolgens markttechnisch gedwongen om met "rare" constructies, financieel gezien een (on)gezonde winst te blijven maken.

In licht van V&D, denk ik dat menig oudere middenstander roept: boontje komt om z'n loontje. Het warenhuisconcept heeft indertijd ook veel winkeliers noodzakelijkerwijs de nek omgedraaid. Datzelfde gebeurd nu (opnieuw) door shoppingmalls (feitelijk etalage/galerijen) & webwinkels.
Winkelen zal (straks) neerkomen op een all2in1 beleving en veel minder dan om zaken aan te (moeten) schaffen.

Menig ondernemer (en medewerker) krabbelt zich achter z'n oren omtrent een zeer onzekere toekomst.
Kortzichtig doemdenken.

Winkelen gaat zeker veranderen ja, dat kan je jammer vinden, maar in het algemeen gaat de consument erop vooruit.

Een typisch Nederlands voorbeeld is de AH die de kaasboer en slager zo'n beetje de nek om heeft gedraaid. Boodschappen doen is hierdoor letterlijk eenheidsworst geworden. Echter, tegelijkertijd profiteert de consument: enorme keus, goede kwaliteit en lage prijzen.

Veder zijn er tegenwoordig inderdaad vele grote bedrijven die de staatsschuld van België moeiteloos zouden kunnen dragen. Echter, het speelveld is desondanks competitiever dan ooit. Ook grote bedrijven kunnen binnen enkele jaren ver afglijden. Kijk eens naar Nokia of in mindere mate Microsoft. Dit kan je alleen voorkomen door
op allerlei fronten steeds sneller te innoveren, en daar zal de klant uiteindelijk weer van profiteren.

Samenvatting: grote bedrijven, ja. Relatief weinig spelers: ja. Maar ondanks alles is de noodzaak tot innovatie zeer hoog wat onherroepelijk zal leiden tot lage prijzen voor een steeds betere dienstverlening op allerlei fronten.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 17:44
je mag het niet zeggen het is goed dat de hele retail word wakker geschud.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 17:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:41 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Duidelijk dat er ook niks meer aan te doen was. Verwacht dat de franchisers zich bij andere inkooporganisatie aansluiten. Benieuwd wat met de naam op de gevel gebeurt (als in: hoe snel die weg is...).
Je hebt toch ook Dio drogisterijen misschien kunnen ze zich daar bij aansluiten.
Vallondinsdag 29 december 2015 @ 17:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:34 schreef Roel_Jewel het volgende:
DA failliet verklaard. Dat ging snel...
Ze hebben het nog lang uitgehouden.
Volgens Rabo: "Drogisterijen De gouden tijden zijn voorbij"
Tja, hoeveel tandpasta en b(r)illendoekjes heb je nodig ?

Wel triest voor medewerkers, de tal van winkels en (zelfstandige) winkelhouders.
quote:
Bron Wiki:
De 266 franchisewinkels onder beheer van zelfstandige ondernemers worden niet direct geraakt door de problemen van het moederbedrijf. Bij het hoofdkantoor en de 7 winkels waarvoor het uitstel wel geldt, werken 212 mensen.
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 17:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:45 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Je hebt toch ook Dio drogisterijen misschien kunnen ze zich daar bij aansluiten.
Daar zijn in 2014 al veel DA-franchisers naar overgestapt, dus zou idd kunnen. Of Kruidvat. Heb je iig een grote club achter zitten (Watson).
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 18:02
De vakbond CNV Vakmensen organiseert woensdagavond om 19.30 uur in het regiokantoor in Drachten een bijeenkomst voor medewerkers van V&D, DA en Macintosh.

Deze drie bedrijven worden door een faillissement bedreigd en het personeel zit in grote onzekerheid.

CNV Vakmensen wil antwoord geven op diverse vragen als het werkelijk mis gaat met de bedrijven. Ook mensen die geen lid zijn van CNV Vakmensen zijn welkom.

Dit word een pijnlijke avond.
Loohcsdinsdag 29 december 2015 @ 18:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:44 schreef KingRadler het volgende:
je mag het niet zeggen het is goed dat de hele retail word wakker geschud.
Ik zal wel ouderwets zijn, maar de 'moderne' retail is ook nog verre van ideaal imho. Met veel online en dus bezorgproblematiek: niet thuis zijn, bij buren afgeleverd (die dan weer niet thuis zijn als je 't daar op wil halen) of als dat niet mag nog een keer aanbieden: weer niet thuis, dan zelf op moeten halen.

En als het kleding of schoenen betreft heb je toch vaak veel retouren. Voor niemand echt handig: weer inpakken, retourformulier(en) invullen en weer naar 'postkantoor' (en weer opnieuw bestellen als je niet alles meteen in 2 of 3 verschillende maten had besteld) en op je terug te storten geld wachten.
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 18:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 16:52 schreef W00fer het volgende:

[..]

Amazon krijgt de Nederlandse markt niet zo snel in handen aangezien ze aan allerlei regelgeving moeten voldoen mbt werknemers, wat ze helemaal niet willen.
Onzin, Amazon betaald in D keurig CAO maar de vakbonden (die maar een klein deel van het personeel vertegenwoordigen) willen de detailhandels cao voor orderpickers (het zijn magazijn medewerkers) en daarom staken ze daar regelmatig. Heeft tot gevolg dat amazon de magazijnen naar buitenland verplaatst.
Bedankt vakbond
Pietverdrietdinsdag 29 december 2015 @ 18:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 14:12 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Is Amazon dan goedkoper? Zijn Hollanders niet te veel gewend aan hun eigen merk?
Kijk zelf
http://www.amazon.de
opgebaardedinsdag 29 december 2015 @ 18:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:44 schreef KingRadler het volgende:
je mag het niet zeggen het is goed dat de hele retail word wakker geschud.
Zeker, een mooie zaak.

Lekker online shoppen en dezelfde prijs betalen als in de winkel (tenzij een product geretourneerd moet worden want dan kan het duurder worden) maar alles altijd beter dan de fysieke winkel
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 18:19
Woah, de DA failliet :o

Ik vind sowieso dat er wel erg veel van die drogisterijketens zijn. Je hebt in dit dorp al een Kruidvat, Trekpleister, DA, Douglas, Etos en een DIO. En dan kan je bij de supermarkt ook gewoon terecht voor je shampoo en scheerschuim.
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 18:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:02 schreef KingRadler het volgende:
De vakbond CNV Vakmensen organiseert woensdagavond om 19.30 uur in het regiokantoor in Drachten een bijeenkomst voor medewerkers van V&D, DA en Macintosh.

Deze drie bedrijven worden door een faillissement bedreigd en het personeel zit in grote onzekerheid.

CNV Vakmensen wil antwoord geven op diverse vragen als het werkelijk mis gaat met de bedrijven. Ook mensen die geen lid zijn van CNV Vakmensen zijn welkom.

Dit word een pijnlijke avond.
Achjee, vakbonden. *ril*
Ceased2Bedinsdag 29 december 2015 @ 18:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:30 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Achjee, vakbonden. *ril*
Misschien dat ze nog even vlug gaan staken naderhand.
Injettadinsdag 29 december 2015 @ 18:44
De rol van de vakbonden vind ik tegenwoordig behoorlijk dubieus. Nauwelijks strijdlust, meer voor de werkgevers dan de medewerkers.
Bij een reorganisatie van ons bedrijf wilden ze totaal niks doen. Zelfs een sociaal plan voor elkaar krijgen, vonden ze onzin.
De vakbonden zijn net als de PvdA, nog liberaler dan de VVD en opkomen voor de 'arbeiders' vinden ze een gruwel.....

De medewerkers van deze bedrijven hebben niet veel te verwachten van de vakbonden vrees ik.
Ze gaan de mensen sussen en uitleggen dat ze pech hebben en zich moeten schikken in hun lot....
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 18:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:19 schreef Isabeau het volgende:
Woah, de DA failliet :o

Ik vind sowieso dat er wel erg veel van die drogisterijketens zijn. Je hebt in dit dorp al een Kruidvat, Trekpleister, DA, Douglas, Etos en een DIO. En dan kan je bij de supermarkt ook gewoon terecht voor je shampoo en scheerschuim.
Ik vergeet de Op=Op nog en de Action waar je ook terecht kan voor goedkope shampoo en dergelijke. En de V&D had het wat luxere segment (althans de laatste keer dat me dat opviel in een V&D een aantal jaar terug).
Vallondinsdag 29 december 2015 @ 18:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:42 schreef TC03 het volgende:

[..]

Kortzichtig doemdenken.

Winkelen gaat zeker veranderen ja, dat kan je jammer vinden, maar in het algemeen gaat de consument erop vooruit.

Een typisch Nederlands voorbeeld is de AH die de kaasboer en slager zo'n beetje de nek om heeft gedraaid. Boodschappen doen is hierdoor letterlijk eenheidsworst geworden. Echter, tegelijkertijd profiteert de consument: enorme keus, goede kwaliteit en lage prijzen.

Veder zijn er tegenwoordig inderdaad vele grote bedrijven die de staatsschuld van België moeiteloos zouden kunnen dragen. Echter, het speelveld is desondanks competitiever dan ooit. Ook grote bedrijven kunnen binnen enkele jaren ver afglijden. Kijk eens naar Nokia of in mindere mate Microsoft. Dit kan je alleen voorkomen door
op allerlei fronten steeds sneller te innoveren, en daar zal de klant uiteindelijk weer van profiteren.

Samenvatting: grote bedrijven, ja. Relatief weinig spelers: ja. Maar ondanks alles is de noodzaak tot innovatie zeer hoog wat onherroepelijk zal leiden tot lage prijzen voor een steeds betere dienstverlening op allerlei fronten.
Ik herken je uitgangspunt en ik was zeker niet aan het doemdenken. Ik stelde ook vast dat de wereld van gisteren niet meer die van morgen zal zijn.
Ik zie ook positieve effecten en stel vraagtekens of die voor ons als "mens" werkelijk wel zo goed zijn als het (b)lijkt.
"Kunnen kiezen is fijn behalve wanneer de oude keuze daarbij helaas vervalt".

Nokia brak en M$ breekt zichzelf af omdat ze - zoals je aangeeft - geen verandering duldden en net als V&D al al helemaal niet waren/zijn meer gefocust op het welzijn van consumenten.
De focus ligt op winst/macht waarvoor consumenten als middel, zo duur en kort mogelijk (lifecycle) in het pasklare keuzehokje moeten worden geduwd.
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 19:04
bedrijven moeten gaan snappen dat consumenten bepalen hoe wij consumeren en niet andersom.
Ferdodinsdag 29 december 2015 @ 19:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 19:04 schreef KingRadler het volgende:
bedrijven moeten gaan snappen dat consumenten bepalen hoe wij consumeren en niet andersom.
En dat klanten meer zijn dan hinderpalen die je echter wel nodig hebt.
Ferdodinsdag 29 december 2015 @ 19:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:19 schreef Isabeau het volgende:
Woah, de DA failliet :o

Ik vind sowieso dat er wel erg veel van die drogisterijketens zijn. Je hebt in dit dorp al een Kruidvat, Trekpleister, DA, Douglas, Etos en een DIO. En dan kan je bij de supermarkt ook gewoon terecht voor je shampoo en scheerschuim.
Dan is het ook niet vreemd dat er vroeg of laat één omvalt.
jcdragondinsdag 29 december 2015 @ 19:46
En dan zie je in het nieuws dat een Miss Etam naar de beurs gaat. Zo kan het dus wel.

http://www.nu.nl/beurs/41(...)tam-goedgekeurd.html
F1gamerdinsdag 29 december 2015 @ 19:50
Macintosh vraagt faillissement aan
van onze DFT-redactie

Detailhandelsbedrijf Macintosh vraagt faillissement aan. Het moederbedrijf van ketens als Scapino, Dolcis, Invito en Manfield vroeg vorige week nog uitstel van betaling aan, maar dat heeft een faillissement niet kunnen voorkomen.

Uit een bericht dat het bedrijf zojuist uitstuurde, blijkt dat de bewindsvoerder aan de rechtbank van Maastricht hebben gevraagd het uitstel van betaling om te zetten in een faillissement.

Voor een aantal van de winkelketens van Macintosh, waaronder Dolcis, Invito en Manfiled, geldt uitstel van betaling. Maar aangezien het moederbedrijf faillissement heeft aangevraagd, kunnen zij niet veel anders doen dan hun voorraad verkopen.

De bewindvoerders gaan samen met de top van het bedrijf bekijken wat de opties zijn voor de winkels en het personeel. Het bedrijf zegt naar alle mogelijke scenario's te kijken, waaronder de verkoop als geheel of in delen van het bedrijf.

De toekomst van de detailhandelsketen hing al weken aan een zijden draadje. Uit alle macht werd geprobeerd om onderdelen te verkopen, maar de schulden stapelden zich op. In november werd woonwinkel Kwantum verkocht aan investeringsmaatschappij Gilde. De overnameprijs kwam uit op ¤28 miljoen.

Net voor kerst bleek dat Rabobank en ING, de twee grote huisbanken van Macintosh, geen geld beschikbaar wilde stellen voor de inkoop van de voorjaarscollecties. Ook weigeren de banken een streep door een groot deel van de schulden te zetten.

Bron: Telegraaf.nl

Wordt lege winkelstraten zo. DA en nu die schoenenwinkels failliet. Ook kwam ik nooit bij die schoenenwinkels, omdat ik liever kwalitief goede schoenen koop die paar jaar meegaan.
Zelfscannerdinsdag 29 december 2015 @ 19:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 19:46 schreef jcdragon het volgende:
En dan zie je in het nieuws dat een Miss Etam naar de beurs gaat. Zo kan het dus wel.

http://www.nu.nl/beurs/41(...)tam-goedgekeurd.html
En dat terwijl ze bijna weg waren.
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 19:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 19:46 schreef jcdragon het volgende:
En dan zie je in het nieuws dat een Miss Etam naar de beurs gaat. Zo kan het dus wel.

http://www.nu.nl/beurs/41(...)tam-goedgekeurd.html
Niet onomstreden constructie via die lege beurshuls.
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 20:05
En jawel hoor, DA maakt een doorstart :') http://bit.ly/1kqBg1W
Leandradinsdag 29 december 2015 @ 20:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 19:46 schreef jcdragon het volgende:
En dan zie je in het nieuws dat een Miss Etam naar de beurs gaat. Zo kan het dus wel.

http://www.nu.nl/beurs/41(...)tam-goedgekeurd.html
Miss Etam is dit jaar toch ook nagenoeg failliet gegaan?

En het moederbedrijf naar de beurs zegt niet zoveel over Miss Etam... dat laten ze net zo makkelijk klappen.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 20:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin, Amazon betaald in D keurig CAO maar de vakbonden (die maar een klein deel van het personeel vertegenwoordigen) willen de detailhandels cao voor orderpickers (het zijn magazijn medewerkers) en daarom staken ze daar regelmatig. Heeft tot gevolg dat amazon de magazijnen naar buitenland verplaatst.
Bedankt vakbond
De vakbond heeft dan ook niet meer dan gelijk. Amazon wil meer dan het onderste uit de kan.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 20:10
Ja het winkellandschap veranderd, ja wie weet heeft V&D het aan zichzelf te danken maar nee de omzet is nog goed bij V&D (was net op het journaal) en dan is het triest dat er 10.000 mensen moeten vrezen voor hun baan, om nog maar niet te spreken over de toeleveranciers.
doppelgängerdinsdag 29 december 2015 @ 20:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:30 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Achjee, vakbonden. *ril*
De vakbonden doen meer dan alleen staken, zoals straks ws. onderhandelen over sociaal plan. :{ Of had jij liever gezien dat alle 10.000 werknemers zich als makke schapen de bijstand in lieten flikkeren? En al het overgebleven geld via curatoren naar Sun Capital...
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:44 schreef Injetta het volgende:
De rol van de vakbonden vind ik tegenwoordig behoorlijk dubieus. Nauwelijks strijdlust, meer voor de werkgevers dan de medewerkers.
Als niemand meer lid wordt van een vakbond dan kunnen ze niet veel nee. Maar als puntje bij paaltje komt, zoals nu bij V&D, wil iedereen natuurlijk wel weer meeliften.. :{ tja lekker makkelijk
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 20:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 20:10 schreef W00fer het volgende:
Ja het winkellandschap veranderd, ja wie weet heeft V&D het aan zichzelf te danken maar nee de omzet is nog goed bij V&D (was net op het journaal) en dan is het triest dat er 10.000 mensen moeten vrezen voor hun baan, om nog maar niet te spreken over de toeleveranciers.
Natuurlijk roept V&D dat de omzet goed is. Maar een paar dagen goede omzet redden het bedrijf niet.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 20:17
Het verhaal "de consument gaat erop vooruit" vind ik onterecht. Het assortiment is zelfs bij AH XL uitgedund tot massa is kassa, de specialistische artikelen heb je er niet meer.
Service is vaak een uitgehold begrip en alles draait om omzet en verkoopprijs. Maar er is meer dan alleen prijs.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 20:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 20:17 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Natuurlijk roept V&D dat de omzet goed is. Maar een paar dagen goede omzet redden het bedrijf niet.
Klopt. Wellicht was het in 2012 afstoten van de helft beter geweest. Dan hadden de fondsen daarvan gebruikt kunnen worden om iig 5 vd 10 duizend man aan werk te houden in 2016.

Vergeet niet dat V&D met hun sterk afgeprijsde spullen ook nog moet concurreren tegen de premium merken. Ja je leest het goed. Er is een bepaalde groep klanten die aanbiedingenzooi vermijdt en wél koopt in premium stores. Waarom draait anders de Hilfiger brand store prima cijfers terwijl het spul ook in de rekken ligt van V&D, nog geen 50 meter verderop?
KingRadlerdinsdag 29 december 2015 @ 20:20
Muziekspeciaalzaken Concerto, Plato, Velvet en Sounds hebben hun omzet dit jaar allemaal zien stijgen. Ze profiteren onder meer van de groeiende populariteit van vinyl en het album van Adele, dat nog altijd alleen fysiek verkocht wordt. Dat meldt muziekplatform 3voor12.

Vorig jaar profiteerden de winkels al van het faillissement van Free Record Shop en die lijn is doorgetrokken. Het nieuwste album van Adele ging zelfs in de kleinste platenzaken honderden keren over de toonbank, zegt eigenaar Dick van Dijk van Concerto en Plato. “Zoals afgelopen maand hebben we het in geen jaren beleefd.” De recente verkoopcijfers werden volgens hem voor het laatst voor het digitale tijdperk bereikt.

Adele besloot haar album alleen in de fysieke winkel te verkopen, omdat ze ‘geen gevoel’ heeft bij streamen. “Ik weet best dat streamen de toekomst heeft en dat respecteer ik ook, maar ik hoef niet degene te zijn die dat versnelt. Mijn hart ligt er gewoon niet. Punt”, vertelde ze bij de release.

Van Dijk hoopt dat meer platenmaatschappijen ervoor kiezen om nieuwe muziek eerst alleen op vinyl en cd beschikbaar te maken en daarna pas via streaming. De echte groei zit volgens hem in vinyl, die de dalende cd- en dvd-verkoop compenseert.

Oude Media nog steeds succesvol zijn.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 20:21
Platenmaatschappijen denken aan omzet en meer meer meer. Dus het is opmerkelijk dat de maatschappij van Adele de keuze heeft gemaakt voor alleen fysieke verkoop. Overigens duiken online retailers onder die van muziekwinkeltjes waardoor je per saldo nog steeds internet verkoop hebt...
George_Zinadinsdag 29 december 2015 @ 20:55
Tja, ik kan veel winkels ook niet serieus nemen. Een paar maanden nog een bestelling willen doen voor strips bij een strippenwinkel in Utrecht! Het zou goed komen. Prima, ik wil wel 2 weken wachten (veel te lang, maar vooruit). Niks gehoord! Uiteindelijk maar via Ebay besteld: een bestelling uit Canada en de andere uit UK. Ik had die via de UK binnen 2 dagen en die uit Canada deed 1,5 week over. De strippenwinkel belde mij een kleine 2 weken geleden pas op (2/3 maanden na mijn bestelling in hun winkel). Het heeft zo lang geduurd dat ik het helemaal vergeten was en niet wist wat ik mee maakt toen ze mij belden! Waar zijn jullie dan godverdomme mee bezig, eikels? En ik was al een type die weinig in de binnenstad komt. Dit was bijna de doodsteek. Houdt het voortaan bij het net.
LXIVdinsdag 29 december 2015 @ 21:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik vergeet de Op=Op nog en de Action waar je ook terecht kan voor goedkope shampoo en dergelijke. En de V&D had het wat luxere segment (althans de laatste keer dat me dat opviel in een V&D een aantal jaar terug).
Bij de Action hebben ze gewoon dezelfde merken shampoo als bij de DA
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 21:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:07 schreef LXIV het volgende:

Bij de Action hebben ze gewoon dezelfde merken shampoo als bij de DA
:Y en bij de Op=Op krijg je 3 voor 5 euro ipv 1 voor 3,50 en dergelijke. Van hetzelfde product.
LXIVdinsdag 29 december 2015 @ 21:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:12 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:Y en bij de Op=Op krijg je 3 voor 5 euro ipv 1 voor 3,50 en dergelijke. Van hetzelfde product.
Eerst was ik altijd tegen de Action, omdat ik een hekel heb aan winkels die veel goedkope troep dumpen. Overbodige consumptie en slecht voor het milieu dacht ik.
Maar toen ik er dan toch een keer kwam, zag ik dat veel producten eigenlijk dezelfden waren, maar dan 2 of 3 keer zo goedkoop.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 21:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 20:55 schreef George_Zina het volgende:
Tja, ik kan veel winkels ook niet serieus nemen. Een paar maanden nog een bestelling willen doen voor strips bij een strippenwinkel in Utrecht! Het zou goed komen. Prima, ik wil wel 2 weken wachten (veel te lang, maar vooruit). Niks gehoord! Uiteindelijk maar via Ebay besteld: een bestelling uit Canada en de andere uit UK. Ik had die via de UK binnen 2 dagen en die uit Canada deed 1,5 week over. De strippenwinkel belde mij een kleine 2 weken geleden pas op (2/3 maanden na mijn bestelling in hun winkel). Het heeft zo lang geduurd dat ik het helemaal vergeten was en niet wist wat ik mee maakt toen ze mij belden! Waar zijn jullie dan godverdomme mee bezig, eikels? En ik was al een type die weinig in de binnenstad komt. Dit was bijna de doodsteek. Houdt het voortaan bij het net.
Op basis van 1 slechte ervaring het hele stadscentrum met tig winkeliers afwijzen :')
George_Zinadinsdag 29 december 2015 @ 21:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:18 schreef W00fer het volgende:

[..]

Op basis van 1 slechte ervaring het hele stadscentrum met tig winkeliers afwijzen :')
Het internet heeft gewoon veel te veel voordelen waar weinig middenstand tegen kunnen opboksen: vrijheid om te winkelen wanneer het uitkomt, beschikbaarheid aan producten en uitgebreide assortiment. Alleen supermarkten ontspringen de dans maar als een man a la Steve Jobs opstaat dan krijgen velen het ook moeilijk. Laten we de boekenwinkels nemen: die hebben alleen maar massatitels in hun assortiment. Als je een speciale titel zoekt dan ben je aangewezen op het internet of je moet naar Amsterdam rijden (hell met torenhoge parkeerprijzen) om daar in wat unieke boekwinkeltjes te kunnen snuffelen.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 21:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:32 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Het internet heeft gewoon veel te veel voordelen waar weinig middenstand tegen kunnen opboksen: vrijheid om te winkelen wanneer het uitkomt, beschikbaarheid aan producten en uitgebreide assortiment. Alleen supermarkten ontspringen de dans maar als een man a la Steve Jobs opstaat dan krijgen velen het ook moeilijk. Laten we de boekenwinkels nemen: die hebben alleen maar massatitels in hun assortiment. Als je een speciale titel zoekt dan ben je aangewezen op het internet of je moet naar Amsterdam rijden (hell met torenhoge parkeerprijzen) om daar in wat unieke boekwinkeltjes te kunnen snuffelen.
Vergeet ook niet de tig nadelen. Niet kunnen leveren op momenten dat het jou uitkomt, tegenover meteen in je handen hebben na het pinnen, iemand moeten hebben die de pakketjes aanneemt als jij aan het werk bent (of je moet ze bij AH of een postkluis laten afleveren en er weer speciaal langs om het op te halen), niet iets vastpakken voordat je het koopt (kans dat je een boek met een ezelsoor thuis krijgt omdat Jantje de magazijnpipo hem uit zijn handen heeft laten flikkeren voordat hij hem in de verzenddoos stopte) en geen contact met medewerkers om iets te vragen qua tips over producten, maar vertrouwen op een of ander dom algorithme wat zegt "andere mensen kochten ook". De schandalig slechte online chat klantenservice van Amazon die nog te dom is om te poepen enz enz.

Ik ben bij veel producten meer tijd kwijt aan online klantenservice / webcare geneuzel als het terug op de balie flikkeren van een filiaal, en mijn geld terugkrijgen. En dan fiets ik er ook nog naar toe :')

Overigens is het pech dat je naar Amsterdam moet rijden. Er zijn ook gemeenten met wél schappelijke parkeertarieven.
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 21:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:41 schreef W00fer het volgende:

Vergeet ook niet de tig nadelen. Niet kunnen leveren op momenten dat het jou uitkomt, meteen in je handen hebben na het pinnen, iemand moeten hebben die de pakketjes aanneemt als jij aan het werk bent (of je moet ze bij AH of een postkluis laten afleveren en er weer speciaal langs om het op te halen), niet iets vastpakken voordat je het koopt (kans dat je een boek met een ezelsoor thuis krijgt omdat Jantje de magazijnpipo hem uit zijn handen heeft laten flikkeren voordat hij hem in de verzenddoos stopte) en geen contact met medewerkers om iets te vragen qua tips over producten, maar vertrouwen op een of ander dom algorithme wat zegt "andere mensen kochten ook".

Overigens is het pech dat je naar Amsterdam moet rijden. Er zijn ook gemeenten met wél schappelijke parkeertarieven.
Helemaal eens met je argumenten :Y Ik koop grote dingen graag online, maar de rest het liefst in een fysieke winkel. Vooral iets als boeken! Die wil je vasthouden O+ En in andere boeken snuffelen om te kijken of dat niet ook interessant is. Grote dingen kopen we online omdat we geen auto hebben. Ik heb wel eens gezegd als winkels nou eens een service hadden van daar kopen en dan op een afgesproken tijdstip later op de dag thuisbezorgd krijgen dan zou dat al ideaal zijn! Maar zo ver ik weet biedt geen enkele winkel die speciale service. Ook als je gewoon gaat shoppen, dan heb je op een gegeven moment gewoon geen zin om meer tassen te dragen en dus stop je met winkelen. Als al die winkels je gekochte spul later bij je thuis zouden bezorgen, dan is dat 'probleem' ook uit de wereld. nu lijkt het net of ik van winkelen hou en veel koop, maar het tegendeel is waar :+ maar aan tassen sjouwen heb ik wel een hekel!

Mijn ervaring van vroeger met witgoedwinkels is dan ook vooral negatief. Thuis laten bezorgen kostte meer, was onzeker wanneer het dan zou komen en er werd moeilijk gedaan over een trap. Bij CoolBlue bestaat dat allemaal niet.
George_Zinadinsdag 29 december 2015 @ 21:49
Ik ben overigens wel benieuwd hoe de winkelstraten over 10 a 20 jaar uit zien? Wat gaan de Nederlandse gemeenten ondernemen tegen de leegstand? Ideeën? Interessant artikel uit 2014 over dit onderwerp. Volgens deze man woningen. Niet een heel denderend plan. Dat had mijn nichtje van 5 jaar ook wel kunnen bedenken. Zelfs het bestuur en piefen van detailbonden hebben geen visie op dat gebied.

'Gemeente faalt bij aanpak leegstand winkels'

Meermann.JPG
Voorzitter Jan Meerman van Detailhandel Nederland

Gemeenten hebben vaak geen idee hoe ze de leegstand van winkels moeten aanpakken. De miscommunicatie met de detailhandel en vastgoedsector zorgt er bovendien voor dat het aantal lege winkelpanden verder toeneemt. Detailhandel Nederland pleit daarom voor een nauwere samenwerking tussen de overheden en marktpartijen.

,,Zeker de helft van de gemeenten heeft geen plan voor de detailhandel. Ze weten vaak niet wat ze aan moeten met gebieden waar de leegstand meer dan 20% bedraagt. We hopen dat de lokale politiek wakker wordt'', zegt voorzitter Jan Meerman.

Uit onderzoek van de branchevereniging blijkt dat het probleem van leegstaande winkelpanden alleen kan worden opgelost door samenwerking op lokaal, regionaal en provinciaal niveau door de verschillende marktpartijen en de politiek. Volgens Meerman is het besef sinds anderhalf jaar doorgedrongen. Makelaars, vastgoedeigenaren, winkeliers, gemeenten en provincies slaan nu de handen ineen.

Economische crisis
De branchevereniging benadrukt verder dat de leegstand niet alleen veroorzaakt wordt door de economische crisis. ,,We hebben in Nederland te veel winkels. Gemeenten moeten gebieden waar de leegstand hoog is, herontwikkelen. Op zulke plekken kun je beter woningen neerzetten om te voorkomen dat er verpaupering optreedt.''

Daarvoor is het onder meer van belang dat er op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau wordt samengewerkt. ,,Zo kan de provincie de samenhang tussen gemeenten bevorderen, vooral op het gebied van ruimtelijke ordening'', aldus Meerman. Verder moeten bestemmingsplannen flexibeler worden, zodat winkelgebieden kunnen worden omgezet in woonlocaties.

Huurcontract
Volgens Meerman is er ook een belangrijke taak weggelegd voor vastgoedeigenaren die flexibeler moeten worden met huurcontracten. ,,Ondernemers zijn lange tijd geconfronteerd met contracten van vijf of tien jaar. Een tweejarig contract is nauwelijks bespreekbaar.''
Maar ook de ondernemers zelf moeten de hand in eigen boezem steken.

Het consumentengedrag verandert en ook de digitalisering zorgt er voor dat winkels steeds minder voorraad in huis hoeven te hebben. ,,Denk dus na over de locatie die je kiest en zorg er voor dat je de inventaris kunt verplaatsen.''

[ Bericht 46% gewijzigd door George_Zina op 29-12-2015 21:55:38 ]
Roel_Jeweldinsdag 29 december 2015 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:41 schreef W00fer het volgende:

[..]


Overigens is het pech dat je naar Amsterdam moet rijden. Er zijn ook gemeenten met wél schappelijke parkeertarieven.
Als je in Amsterdam moet zijn, kun je een hele dag voor minder dan 5 euro parkeren. Zolang je de voorwaarden van P+R maar goed leest. Snap dat geklaag over parkeertarieven in Amsterdam nooit zo. Zeker als iemand een hele dag in Amsterdam is,
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:48 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Helemaal eens met je argumenten :Y Ik koop grote dingen graag online, maar de rest het liefst in een fysieke winkel. Vooral iets als boeken! Die wil je vasthouden O+ En in andere boeken snuffelen om te kijken of dat niet ook interessant is. Grote dingen kopen we online omdat we geen auto hebben. Ik heb wel eens gezegd als winkels nou eens een service hadden van daar kopen en dan op een afgesproken tijdstip later op de dag thuisbezorgd krijgen dan zou dat al ideaal zijn! Maar zo ver ik weet biedt geen enkele winkel die speciale service. Ook als je gewoon gaat shoppen, dan heb je op een gegeven moment gewoon geen zin om meer tassen te dragen en dus stop je met winkelen. Als al die winkels je gekochte spul later bij je thuis zouden bezorgen, dan is dat 'probleem' ook uit de wereld. nu lijkt het net of ik van winkelen hou en veel koop, maar het tegendeel is waar :+ maar aan tassen sjouwen heb ik wel een hekel!

Mijn ervaring van vroeger met witgoedwinkels is dan ook vooral negatief. Thuis laten bezorgen kostte meer, was onzeker wanneer het dan zou komen en er werd moeilijk gedaan over een trap. Bij CoolBlue bestaat dat allemaal niet.
Ik wilde net zeggen, als je iets bij Media Markt koopt kun je het toch door hun "power service" laten bezorgen op een door jou gewenst tijdstip?
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:49 schreef George_Zina het volgende:
Ik ben overigens wel benieuwd hoe de winkelstraten over 10 a 20 jaar uit zien? Wat gaan de Nederlandse gemeenten ondernemen tegen de leegstand? Ideeën?
Geen idee, ik zie alleen hier alleen in de hoofdstraat al 17 panden leeg staan (paar weken geleden geteld). En nu zijn ze een gigantische parkeergarage aan het bouwen, een miljoenen project van de gemeente :|W (terwijl er echt voldoende parkeergelegenheid is). Ik zou het wel heel spijtig vinden als bijna alle winkels weg gingen omdat mensen alleen komen kijken en online kopen.

Gemeentes snappen het geloof ik ook nog niet helemaal. In Assen gingen ze vorig jaar van gratis parkeren in de binnen stad naar betaald parkeren. En ze zijn nu aan het praten over een gigaoutlet iets buiten de stad (zo'n Batavia zoals in Lelystad). Maar dat is dan echt de doodsteek voor een heleboel winkels in zo'n provinciestadje.
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 21:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:52 schreef W00fer het volgende:

Ik wilde net zeggen, als je iets bij Media Markt koopt kun je het toch door hun "power service" laten bezorgen op een door jou gewenst tijdstip?
Ah kijk, die heeft het wel begrepen. Laat ik dat nou net een erg onprettige winkel vinden, dan bestel ik net zo lief online :@
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 21:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Geen idee, ik zie alleen hier alleen in de hoofdstraat al 17 panden leeg staan (paar weken geleden geteld). En nu zijn ze een gigantische parkeergarage aan het bouwen, een miljoenen project van de gemeente :|W (terwijl er echt voldoende parkeergelegenheid is). Ik zou het wel heel spijtig vinden als bijna alle winkels weg gingen omdat mensen alleen komen kijken en online kopen.

Gemeentes snappen het geloof ik ook nog niet helemaal. In Assen gingen ze vorig jaar van gratis parkeren in de binnen stad naar betaald parkeren. En ze zijn nu aan het praten over een gigaoutlet iets buiten de stad (zo'n Batavia zoals in Lelystad). Maar dat is dan echt de doodsteek voor een heleboel winkels in zo'n provinciestadje.
Van het woord provinciestadje krijg ik de kriebels. Alsof alles buiten Amsterdam niet telt :')
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 21:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:53 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ah kijk, die heeft het wel begrepen. Laat ik dat nou net een erg onprettige winkel vinden, dan bestel ik net zo lief online :@
BCC dan. Je zeurt... Ga naar binnen, zeg dat je Samsung model X wasmachine wil hebben en klaar. Het is geen rocket science.
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 21:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:53 schreef W00fer het volgende:
Van het woord provinciestadje krijg ik de kriebels. Alsof alles buiten Amsterdam niet telt :')
Nou ja, echt groot is het niet hoor :P
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 21:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:54 schreef W00fer het volgende:
BCC dan. Je zeurt... Ga naar binnen, zeg dat je Samsung model X wasmachine wil hebben en klaar. Het is geen rocket science.
Ik kende iemand die er werkte en zei dat hij de leugens die hij klanten moest vertellen zat was ;) Dat is alles.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 21:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:55 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik kende iemand die er werkte en zei dat hij de leugens die hij klanten moest vertellen zat was ;) Dat is alles.
Afgaan op 1 opinie en daarom je aankoopbesluit veranderen :')
Dit is nou precies waarom die winkels kapot gaan. Allemaal hear say en véél te kieskeurig bij het winkelen.

Als het niet op een rode loper komt met gratis thuisbezorging 3 hoog achter over 16 kleine kuttrappen dan maak je de winkelier maar kapot door het online voor 2 tientjes minder te kopen... |:(
George_Zinadinsdag 29 december 2015 @ 21:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Geen idee, ik zie alleen hier alleen in de hoofdstraat al 17 panden leeg staan (paar weken geleden geteld). En nu zijn ze een gigantische parkeergarage aan het bouwen, een miljoenen project van de gemeente :|W (terwijl er echt voldoende parkeergelegenheid is). Ik zou het wel heel spijtig vinden als bijna alle winkels weg gingen omdat mensen alleen komen kijken en online kopen.

Gemeentes snappen het geloof ik ook nog niet helemaal. In Assen gingen ze vorig jaar van gratis parkeren in de binnen stad naar betaald parkeren. En ze zijn nu aan het praten over een gigaoutlet iets buiten de stad (zo'n Batavia zoals in Lelystad). Maar dat is dan echt de doodsteek voor een heleboel winkels in zo'n provinciestadje.
Inderdaad, totaal geen visie. Het moet toch niet heel moeilijk zijn om inwoners van gemeenten mee te laten denken in klankbordgroepen etc. Die zijn niet zo vastgeroest aan regels en denken wat meer out of the box.
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 22:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:56 schreef W00fer het volgende:

Afgaan op 1 opinie en daarom je aankoopbesluit veranderen :')
Dit is nou precies waarom die winkels kapot gaan. Allemaal hear say en véél te kieskeurig bij het winkelen.

Als het niet op een rode loper komt met gratis thuisbezorging 3 hoog achter over 16 kleine kuttrappen dan maak je de winkelier maar kapot door het online voor 2 tientjes minder te kopen... |:(
Gut, wat is jouw probleem? Zelf ondernemer? Ik zeg nog dat ik veel liever naar gewone winkels ga hoor :D En voor de rest is je overdrijving beeldschoon.

En voor veel mensen is 2 tientjes wel een significant bedrag.
Lazvicdinsdag 29 december 2015 @ 22:03
In Nederland zijn er teveel winkels die eigenlijk geen bestaan recht hebben. Zie bijvoorbeeld Dixons en the Phonehouse beide zijn overgenomen door het zelfde bedrijf maar hebben eigenlijk geen bestaan recht meer.
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 22:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Gut, wat is jouw probleem? Zelf ondernemer? Ik zeg nog dat ik veel liever naar gewone winkels ga hoor :D En voor de rest is je overdrijving beeldschoon.

En voor veel mensen is 2 tientjes wel een significant bedrag.
Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is zo zielig. Iedere winkelier ziet zulk volk liever gaan dan komen.
Lazvicdinsdag 29 december 2015 @ 22:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:08 schreef W00fer het volgende:

[..]

Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is zo zielig. Iedere winkelier ziet zulk volk liever gaan dan komen.
Uit nieuwsgierigheid heb je een eigen winkel of werk je in detailhandel ?
#ANONIEMdinsdag 29 december 2015 @ 22:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 20:20 schreef KingRadler het volgende:
Muziekspeciaalzaken Concerto, Plato, Velvet en Sounds hebben hun omzet dit jaar allemaal zien stijgen. Ze profiteren onder meer van de groeiende populariteit van vinyl en het album van Adele, dat nog altijd alleen fysiek verkocht wordt. Dat meldt muziekplatform 3voor12.
Ik dacht dat dit topic over V&D ging, maar kennelijk gaat het inmiddels over elke willekeurige winkel? :?
Isabeaudinsdag 29 december 2015 @ 22:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:08 schreef W00fer het volgende:

Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is zo zielig. Iedere winkelier ziet zulk volk liever gaan dan komen.
Ik herken me absoluut niet in alles wat je tegen me schijnt te hebben. Ik zou het alleen fijn vinden als zware of grote dingen thuis bezorgd worden omdat het zo'n geploeter is op de fiets. En webshops leveren die service, terwijl de meeste gewone winkels dat niet doen of kunnen. Dat kost klanten. That's all. Maar dat is blijkbaar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten :?
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 23:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:15 schreef Lazvic het volgende:

[..]

Uit nieuwsgierigheid heb je een eigen winkel of werk je in detailhandel ?
Wat doet dat ertoe :')
W00ferdinsdag 29 december 2015 @ 23:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik herken me absoluut niet in alles wat je tegen me schijnt te hebben. Ik zou het alleen fijn vinden als zware of grote dingen thuis bezorgd worden omdat het zo'n geploeter is op de fiets. En webshops leveren die service, terwijl de meeste gewone winkels dat niet doen of kunnen. Dat kost klanten. That's all. Maar dat is blijkbaar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten :?
Ik kan me niet voorstellen dat je niet gewoon netjes thuisbezorgd krijgt als je iets besteld in een zaak met bezorgservice... Of tegen een kleine meerprijs is dat niet meer dan normaal.

Gratis gelegd van een (online)tapijtzaak zit ook gewoon in de prijs verwerkt.
George_Zinawoensdag 30 december 2015 @ 01:44
De prijzen van vastgoed in NL. Ik verbaas mij met de dag over. Teringjantje. Die vrouw van Rob Hogerseijl maakt ook een domme indruk: 'ik houd van winkelen' dus snap niet waarom anderen niet van houden. Ze zal vast geen rakettechnologie hebben gestudeerd. Jezus. Mannen hebben over het algemeen genomen veel minder met winkelen.

Steeds meer lege etalages in hartje Rotterdam

hoogstraat_rotterdam_leegstand.jpg

De toenemende leegstand in het centrum van Rotterdam baart winkeliers zorgen. meldt het AD. Niet alleen de internetverkoop zorgt voor lege etalages, maar ook de hoge huren. 'Die blijven maar stijgen.'

"Het is echt iets van de laatste tijd", zegt Piet Swanborn van tabakszaak Creemers op de Hoogstraat. Hij ziet steeds meer lege winkelpanden in de binnenstad. Het winkelpand naast zijn zaak staat nu ook weer leeg. Eerst zat er een reisbureau en daarna kwamen er allerlei kleine winkeltjes voor in de plaats. Maar ook die redden het niet.

Steeds lastiger
"De huren in het centrum zijn heel hoog", weet hij. Zo betaalt hij zelf 40.000 euro per jaar voor een winkeltje van 40 vierkante meter, oftewel 1000 euro per vierkante meter. Ter vergelijking: iets verderop (op de verlengde Hoogstraat) wordt 110 euro per vierkante meter gevraagd. "Om de 5 jaar is er ook nog een huurverhoging, terwijl de inkomsten niet stijgen. Dus het wordt steeds lastiger."

Voor starters is het volgens hem al helemaal niet meer op te brengen, aldus de Rotterdamse ondernemer. "Want dat bedrag moet je dan nog eerst verdienen." Hij pleit dan ook voor een reductie van de huurprijzen, om te voorkomen dat niet nog meer winkels uit de binnenstad verdwijnen.

Niet nieuw
De leegstand op de Hoogstraat is niet nieuw, maar het probleem is nu groter en zichtbaarder. Op het stuk tussen C&A en de Binnenrotte staan acht winkelpanden leeg.

Op de Korte Lijnbaan, waar inmiddels bijna een kwart van de zaken leeg staat, is de situatie niet veel beter. Ook daar zijn veel ondernemers vertrokken omdat ze de huurverhoging niet meer konden opbrengen. Een winkel van 260 vierkante meter wordt hier voor 130.000 euro per jaar gehuurd, wat neerkomt op 11.000 euro per maand.

De middenstanders die er nog wel zijn, beginnen last te krijgen van het vertrek van hun collega's. "Je merkt het wel", zegt een medewerkster van Superstore. "De loop gaat eruit. De mensen zeggen ook: 'We komen hier niet meer'."

Gezellig
Filiaalmanager Walter Oosterhoff van de pakkenwinkel The Society Shop denkt dat de leegstand deels ook te wijten is aan de ondernemers. "Ik denk dat ze niet voor het juiste segment kiezen. Je moet gewoon duidelijk zijn. Wij kiezen bijvoorbeeld voor het luxe segment en dat gaat goed. We hebben veel vaste klanten."

Het Rotterdamse echtpaar Hogerseijl, dat al jaren niet meer op de Korte Lijnbaan is geweest, merkt duidelijk dat het veel minder druk is dan vroeger. "Ik zou het wel jammer vinden als meer winkels zouden verdwijnen. Het moet wel een beetje gezellig blijven", zegt Rob Hogerseijl. "Veel mensen bestellen tegenwoordig alles op internet", weet zijn vrouw. "Ik snap het niet, ik vind winkelen wel leuk."

V&D
Volgens Guus van der Werff van de Rotterdamse Ondernemersfederatie hoeven ondernemers en bezoekers zich geen zorgen te maken om de Lijnbaan. "We verwachten dat binnen een halfjaar 90 procent is gevuld." Op dit moment worden hier gesprekken over gevoerd met nieuwe huurders. "Het zijn contracten met internationale ketens, dat duurt gewoon langer."

De Hoogstraat is een structureel probleem, zegt Van der Werff: "Hoewel er nu wel meer mensen lopen vanwege de Markthal." Mocht de V&D ook verdwijnen, dan zou dat grote negatieve gevolgen kunnen hebben voor de Hoogstraat, vreest hij. "Je vult zo'n grote ruimte niet zomaar in."

https://www.deondernemer.(...)-in-hartje-rotterdam

[ Bericht 1% gewijzigd door George_Zina op 30-12-2015 01:51:57 ]
W00ferwoensdag 30 december 2015 @ 03:03
11.000 euro huur per maand. Alsof je een emmer leeg gooit.... ;( :{
AgitoMwoensdag 30 december 2015 @ 04:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:08 schreef W00fer het volgende:

[..]

Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is zo zielig. Iedere winkelier ziet zulk volk liever gaan dan komen.
Woon zelf in Singapore. Ze hebben hier een paar jaar geleden op een groot nieuw winkelcentrum gebouwt. Winkel centrum werd vanaf het begin gepromoot, als een "exclusief elitair winkelcentrum". Alle dure merken zaten er. Daarnaast was ook VIP lidmaatschap mogelijk, met verschillende exclusieve voordelen. Ook zaten er veel dure restaurants.

Het doel was om met het winkelcentrum het rijke deel van de lokale bevolking, en rijke toeristen aan te trekken. In de eerste weken ben ik er geweest, en zelfs het personeel had een houding van "paupers horen hier niet, die lopen in de weg van de rijke mensen".

Het word niet toe gegeven, maar tot op de dag van vandaag maakt het winkelcentrum verlies. De enige reden dat het gebouw bestaansrecht heeft is omdat er ook 1 van de 2 casino's die Singapore heeft in zit.

De simpele waarheid is gewoon dat er maar een heel klein groepje mensen zijn die niet geinteresseert zijn in koopjes. Als je weet dat je hetzelfde product elders goedkoper kan krijgen zullen veel mensen ergens anders naar toe gaan.

Vandaag de dag organiseert het winkelcentrum evenementen en voorstellingen om het algemene publiek binnen te trekken, waardoor het nu altijd druk is (iets waar het winkelcentrum niet voor ontworpen is). De dure restaurants zijn weg, en het gros van de winkels bied nu altijd 60% tot 80% korting aan.

Feit is gewoon, je hebt de "dubbeltje op de eerste rij" mensen nodig. Als winkelier maak je een fout door geen aandacht aan die mensen te geven, en alleen maar te proberen een grote vis te vangen. Heb vaak zat dat soort winkeliers gezien, ik onthoud dat, en ga ook ergens anders winkelen als ik wel iets duurs wil kopen.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 06:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:13 schreef LXIV het volgende:

[..]

Eerst was ik altijd tegen de Action, omdat ik een hekel heb aan winkels die veel goedkope troep dumpen. Overbodige consumptie en slecht voor het milieu dacht ik.
Maar toen ik er dan toch een keer kwam, zag ik dat veel producten eigenlijk dezelfden waren, maar dan 2 of 3 keer zo goedkoop.
Vind het handige winkel, ik maak er altijd wel rondje doorheen, en je hebt altijd wel iets nodig.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 06:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:19 schreef Isabeau het volgende:
Woah, de DA failliet :o

Ik vind sowieso dat er wel erg veel van die drogisterijketens zijn. Je hebt in dit dorp al een Kruidvat, Trekpleister, DA, Douglas, Etos en een DIO. En dan kan je bij de supermarkt ook gewoon terecht voor je shampoo en scheerschuim.
Volgens mij zit er relatief veel marge op dat soort producten, daarnaast heb je relatief veel omzet per vierkante meter schap omdat het allemaal wat compacter is.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 07:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 20:20 schreef KingRadler het volgende:
Muziekspeciaalzaken Concerto, Plato, Velvet en Sounds hebben hun omzet dit jaar allemaal zien stijgen. Ze profiteren onder meer van de groeiende populariteit van vinyl en het album van Adele, dat nog altijd alleen fysiek verkocht wordt. Dat meldt muziekplatform 3voor12.

Vorig jaar profiteerden de winkels al van het faillissement van Free Record Shop en die lijn is doorgetrokken. Het nieuwste album van Adele ging zelfs in de kleinste platenzaken honderden keren over de toonbank, zegt eigenaar Dick van Dijk van Concerto en Plato. “Zoals afgelopen maand hebben we het in geen jaren beleefd.” De recente verkoopcijfers werden volgens hem voor het laatst voor het digitale tijdperk bereikt.

Adele besloot haar album alleen in de fysieke winkel te verkopen, omdat ze ‘geen gevoel’ heeft bij streamen. “Ik weet best dat streamen de toekomst heeft en dat respecteer ik ook, maar ik hoef niet degene te zijn die dat versnelt. Mijn hart ligt er gewoon niet. Punt”, vertelde ze bij de release.

Van Dijk hoopt dat meer platenmaatschappijen ervoor kiezen om nieuwe muziek eerst alleen op vinyl en cd beschikbaar te maken en daarna pas via streaming. De echte groei zit volgens hem in vinyl, die de dalende cd- en dvd-verkoop compenseert.

Oude Media nog steeds succesvol zijn.
Plato had trouwens 1 van eerste succesvolle webshops in Nederland, in 1998 hadden ze al miljoen gulden omzet, dat was in die tijd gigantisch, weet niet hoe ze het nu doen.
Ceased2Bewoensdag 30 december 2015 @ 07:32
quote:
DEN BOSCH - De bewindvoerders van Macintosh Retail hebben het faillissement van de retailketen aangevraagd. Dinsdag werd bekendgemaakt dat, in samenwerking met het bedrijf, alle mogelijkheden worden onderzocht. Daartoe behoort ook de verkoop van de onderneming, in delen of in zijn geheel.

Het vorige week toegekende uitstel van betaling voor de ketens Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport blijft van kracht. Voor Scapino en voor Brantano in België is dergelijk uitstel nooit aangevraagd.

De winkels van Macintosh blijven voorlopig open. Verdere aankondigingen volgen "als daar aanleiding toe is".
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 08:56
quote:
Bij het nieuwe DA is waarschijnlijk plaats voor ongeveer twee derde van de ruim tweehonderd medewerkers van de centrale organisatie.
Dat heeft directeur Henk Castelijns van de doorgestarte drogisterijketen laten weten op BNR Nieuwsradio. Hij hoopt het personeel binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen geven.

''Er moet met man en macht gewerkt worden om daar een nieuw plan voor neer te zetten. Dat gaan we zo snel mogelijk doen'', aldus Castelijns.

Dinsdag werden het distributiecentrum en het hoofdkantoor van DA failliet verklaard en kort daarna kwam het bericht naar buiten dat het retailbedrijf een doorstart maakt onder de vleugels van de Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van Holland Pharma.

Dat was geen vooropgezette strategie, aldus Castelijns bij BNR. De directie van DA begon al een half jaar geleden met het praten met partijen om de mogelijkheden voor een doorstart te bekijken. Castelijns blijft aan als directeur.

Door: ANP
Jaroonwoensdag 30 december 2015 @ 09:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:54 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik herken me absoluut niet in alles wat je tegen me schijnt te hebben. Ik zou het alleen fijn vinden als zware of grote dingen thuis bezorgd worden omdat het zo'n geploeter is op de fiets. En webshops leveren die service, terwijl de meeste gewone winkels dat niet doen of kunnen. Dat kost klanten. That's all. Maar dat is blijkbaar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten :?
Ik weet niet wat voor spullen je precies bedoelt? Veel winkels hebben die thuis service wel.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 09:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:42 schreef TC03 het volgende:
Een typisch Nederlands voorbeeld is de AH die de kaasboer en slager zo'n beetje de nek om heeft gedraaid. Boodschappen doen is hierdoor letterlijk eenheidsworst geworden. Echter, tegelijkertijd profiteert de consument: enorme keus, goede kwaliteit en lage prijzen.
Dat de prijzen bij AH onder druk staan komt door Jumbo. Als die om zou vallen gaan de prijzen gewoon weer omhoog. Tot er weer een andere gigant in duikt (LeClerc, Carrefour?). De kleine boertjes komen niet meer terug of rommelen in de linksdraaiende marge.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 09:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 18:19 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind sowieso dat er wel erg veel van die drogisterijketens zijn. Je hebt in dit dorp al een Kruidvat, Trekpleister, DA, Douglas, Etos en een DIO. En dan kan je bij de supermarkt ook gewoon terecht voor je shampoo en scheerschuim.
Hetzelfde met bouwmarkten.
Concurrentie is goed, maar we zijn een beetje doorgeslagen in deze race.
In Eindhoven zitten zeker misschien wel 15 Kruidvat filialen. Vaak in dezelfde straten als TP, Etos, etc.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 09:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:42 schreef TC03 het volgende:

[..]

Kortzichtig doemdenken.

Winkelen gaat zeker veranderen ja, dat kan je jammer vinden, maar in het algemeen gaat de consument erop vooruit.

Een typisch Nederlands voorbeeld is de AH die de kaasboer en slager zo'n beetje de nek om heeft gedraaid. Boodschappen doen is hierdoor letterlijk eenheidsworst geworden. Echter, tegelijkertijd profiteert de consument: enorme keus, goede kwaliteit en lage prijzen.

Veder zijn er tegenwoordig inderdaad vele grote bedrijven die de staatsschuld van België moeiteloos zouden kunnen dragen. Echter, het speelveld is desondanks competitiever dan ooit. Ook grote bedrijven kunnen binnen enkele jaren ver afglijden. Kijk eens naar Nokia of in mindere mate Microsoft. Dit kan je alleen voorkomen door
op allerlei fronten steeds sneller te innoveren, en daar zal de klant uiteindelijk weer van profiteren.

Samenvatting: grote bedrijven, ja. Relatief weinig spelers: ja. Maar ondanks alles is de noodzaak tot innovatie zeer hoog wat onherroepelijk zal leiden tot lage prijzen voor een steeds betere dienstverlening op allerlei fronten.
Hoezo is Microsoft afgegleden? Er zijn weinig bedrijven op dit moment zo innovatief als Microsoft, daarnaast noem je het voorbeeld van de kaasboer, dat is nou typisch iets wat bullshit is, een klein zaakje kan zich veel makkelijker onderscheiden dan een supermarkt, probleem is alleen dat veel MKB'ers zich niet onderscheiden van de AH en daarmee hun eigen graf graven.
Roel_Jewelwoensdag 30 december 2015 @ 09:15
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 08:56 schreef KingRadler het volgende:

[..]

"Dat was geen vooropgezette strategie."

Uhuh.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 09:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 20:10 schreef W00fer het volgende:
Ja het winkellandschap veranderd, ja wie weet heeft V&D het aan zichzelf te danken maar nee de omzet is nog goed bij V&D (was net op het journaal)
De NOS vond de omzet nog goed? :?
Volgens mij moet die minstens een factor 4-5 hoger zijn om te overleven.
Mystikvmwoensdag 30 december 2015 @ 09:17
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:11 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Hetzelfde met bouwmarkten.
Concurrentie is goed, maar we zijn een beetje doorgeslagen in deze race.
In Eindhoven zitten zeker misschien wel 15 Kruidvat filialen. Vaak in dezelfde straten als TP, Etos, etc.
Hier in de stad zaten er drie in dezelfde straat :')

Ik ben alleen maar blij dat die eenheidsworst omvalt. Misschien brengt dat nog wat innovatie teweeg.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 09:23
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:17 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Hier in de stad zaten er drie in dezelfde straat :')

Ik ben alleen maar blij dat die eenheidsworst omvalt. Misschien brengt dat nog wat innovatie teweeg.
Neem Zaandam als voorbeeld, die hebben al een heel klein centrum (qua winkels), 85% van de winkels daar zijn ketens, als ik dat ook vergelijk met 15 jaar terug, dan was de hele straat gevuld met koopavond nu zie je bijna geen hond. Enige wat Zaandam op dit moment nog beetje overeind houd is de Primark, maar zodra die in Amsterdam zit is het snel over.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 09:25
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:11 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Hetzelfde met bouwmarkten.
Concurrentie is goed, maar we zijn een beetje doorgeslagen in deze race.
In Eindhoven zitten zeker misschien wel 15 Kruidvat filialen. Vaak in dezelfde straten als TP, Etos, etc.
Bouwmarkten hebben over algemeen wel voordeel dat er relatief veel omzet gedraaid word ten opzichte van personeelskosten, daarnaast zitten ze op een stuk goedkopere locaties. Overigens zie ik het nu bij meubelboeren ook, het is rustig......
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 09:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:08 schreef W00fer het volgende:

[..]

Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten is zo zielig. Iedere winkelier ziet zulk volk liever gaan dan komen.
Nou, díe winkeliers krijgen hun zin. :Y
Kowloonwoensdag 30 december 2015 @ 09:28
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:13 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hoezo is Microsoft afgegleden? Er zijn weinig bedrijven op dit moment zo innovatief als Microsoft, [..]
Of ze innovatief zijn weet ik niet en vind ik ook eigenlijk niet zo relevant. Wat mij altijd opvalt is de extreme winstgevendheid van Microsoft. Van iedere Euro omzet is een kwart tot eenderde winst. Zelfs Apple weet dat niet te evenaren.
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 09:33
ik ga alleen naar Kruidvat + Duitse DM
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 09:39
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:33 schreef KingRadler het volgende:
ik ga alleen naar Kruidvat + Duitse DM
Fijn voor je, maar waarom vertel je dit?
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 09:40
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:28 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Of ze innovatief zijn weet ik niet en vind ik ook eigenlijk niet zo relevant. Wat mij altijd opvalt is de extreme winstgevendheid van Microsoft. Van iedere Euro omzet is een kwart tot eenderde winst. Zelfs Apple weet dat niet te evenaren.
Microsoft maakte juist een enorm verlies met Nokia, Apple maakt enorm winst ondanks de enorme omzetgroei, dat klinkt vreemd, maar als je omzet groeit met 25% is het heel knap dat je winst maakt omdat je de zaken die je moet voorfinancieren voor die omzet, als je dan toch nog een enorme winst maakt ben je erg goed bezig.
(Vergelijk, Amazon, groeide jarenlang fenomenaal in omzet maar maakte tot voor kort geen winst)
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 09:42
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:39 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Fijn voor je, maar waarom vertel je dit?
mensen kijken naar de beurs, DA is gewoon te duur net als V&D
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 09:52
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:42 schreef KingRadler het volgende:

[..]

mensen kijken naar de beurs, DA is gewoon te duur net als V&D
Ik ben het met je eens dat wanneer verschillende winkels dezelfde spullen verkopen, je natuurlijk naar de goedkoopste gaat. Of de gemakkelijkste, qua tijd en (parkeer)kosten. Voor mij een samenvatting van het 'V&D probleem': Alles wat ze verkopen is ergens anders gemakkelijker verkrijgbaar of gewoon goedkoper.

De V&D is sowieso de moeilijkst bereikbare winkel in elke stad. Ze zitten vrijwel altijd in het hartje van de stad, het verst weg van elke, toch al peperdure, parkeergarage, er is zelfs met de fiets niet door de voetgangerszone te komen, en je kunt dan ook niks meenemen, je moet je naar de 4e etage worstelen voor een, ja voor wát eigenlijk? Een jas, een trui? Wat een gedoe, die bestel ik wel online.
CherryLipswoensdag 30 december 2015 @ 09:52
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:42 schreef KingRadler het volgende:

[..]

mensen kijken naar de beurs, DA is gewoon te duur net als V&D
Valt ook wel weer mee.
hottentotwoensdag 30 december 2015 @ 09:55
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:28 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Of ze innovatief zijn weet ik niet en vind ik ook eigenlijk niet zo relevant. Wat mij altijd opvalt is de extreme winstgevendheid van Microsoft. Van iedere Euro omzet is een kwart tot eenderde winst. Zelfs Apple weet dat niet te evenaren.
Microsoft afgelopen kwartaal 20,4 Miljard dollar omzet waarvan 4,6Miljard winst dus: 22,5%
Apple afgelopen kwartaal 51,1 Miljard dollar omzet waarvan 11.1 Nettoresultaat, dus:21,7%
Het is vaak een beetje stuivertje wisselen tussen die twee.

Oftewel je bewering klopt niet.
Ceased2Bewoensdag 30 december 2015 @ 09:56
V&D wil doorstart met helft van de winkels

quote:
Warenhuisketen V&D zou volgens bronnen een doorstart willen maken met grofweg de helft van de 62 filialen.
Geïnteresseerde partijen kunnen ervoor kiezen om tientallen slecht presterende winkels te sluiten, zo meldt NRC woensdag.

Volgens de krant zitten die winkels vooral in provinciesteden zoals Meppel, Hengelo en Zeist.

Ingewijden stellen dat de directie van V&D het liefst verder wil met La Place-afdelingen in de V&D-winkels. De restaurants van La Place zijn goed voor een kwart van de totale omzet van het bedrijf. Elke dag zouden de restaurants een winst van 350.000 euro genereren.

Surseance
V&D vroeg vorige week uitstel van betaling aan. In november en december vielen de verkopen dusdanig tegen, dat het bedrijf in acute financiële problemen raakte. De Amerikaanse investeerder Sun Capital was niet bereid om nog eens een groot bedrag in V&D te steken.

Als V&D uiteindelijk failliet gaat, wordt de kans op een doorstart groter. Het bedrijf kan dan verder met zo min mogelijk contracten en financiële verplichtingen. UWV zal in dat geval maximaal zes weken lang het loon van het personeel doorbetalen.
Maracawoensdag 30 december 2015 @ 09:58
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:56 schreef Ceased2Be het volgende:
V&D wil doorstart met helft van de winkels

[..]

Zouden ze nog doorgaan met de webshop? Dus alleen fysieke winkels in de provinciale plaatsen en de rest via de webshop? :o
Ceased2Bewoensdag 30 december 2015 @ 10:00
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:58 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zouden ze nog doorgaan met de webshop? Dus alleen fysieke winkels in de provinciale plaatsen en de rest via de webshop? :o
Geen idee, zal er geheel aan liggen hoeveel het kost om die webshop draaiende te houden.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 10:00
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:55 schreef hottentot het volgende:
Oftewel je bewering klopt niet.
Allebei zakkenvullers. Gooi wat crashware op de markt of neem wat opstartertjes over die wat halfwerkende software geklust hebben, verkoop alles online met 90% marge en loop vervolgens weer 4-5 jaar binnen. ;)
hottentotwoensdag 30 december 2015 @ 10:04
quote:
14s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:00 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Allebei zakkenvullers. Gooi wat crashware op de markt of neem wat opstartertjes over die wat halfwerkende software geklust hebben, verkoop alles online met 90% marge en loop vervolgens weer 4-5 jaar binnen. ;)
Je komt jaloers en afgunstig over, slechte eigenschappen voor de mens.
Studiotjewoensdag 30 december 2015 @ 10:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:58 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zouden ze nog doorgaan met de webshop? Dus alleen fysieke winkels in de provinciale plaatsen en de rest via de webshop? :o
Schuin was gister in het nieuws wel dat ze dus nog genoeg voorraad hebben in hun magazijnen "Spullen die normaal via het internet werden verkocht". :') Ja eh.. de helft is al verkocht, maar dat leveren ze niet meer :+
MMXMMXwoensdag 30 december 2015 @ 10:11
Dit kabinet kan schijnbaar niet voorkomen dat het ene bedrijf na het andere bedrijf failliet gaat.

Duizenden banen gaan verloren. Het zou mij niet verbazen dat er op dit moment per maand meer banen verloren gaan dan dat er asielzoekers bij komen _O-

Onder tussen wel gewoon met belasting geld smijten 5 miljard hier en 5 miljard daar lol

Over de uitkerings trekkers een hele grote bek. Maar Samson haalt er gewoon weer 200.000 uitkerings trekkers bij lol Het kan allemaal met dit kabinet.

Alleen Opa en Oma en Henk en Ingrid zijn de lul _O-
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 10:19
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:11 schreef MMXMMX het volgende:
Dit kabinet kan schijnbaar niet voorkomen dat het ene bedrijf na het andere bedrijf failliet gaat.
En hoe is de ondergang van V&D, het klappen van de DA moeder etc de schuld van de regering?
Maracawoensdag 30 december 2015 @ 10:20
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:04 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Schuin was gister in het nieuws wel dat ze dus nog genoeg voorraad hebben in hun magazijnen "Spullen die normaal via het internet werden verkocht". :') Ja eh.. de helft is al verkocht, maar dat leveren ze niet meer :+
Nee, precies _O-
Perrinwoensdag 30 december 2015 @ 10:21
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En hoe is de ondergang van V&D, het klappen van de DA moeder etc de schuld van de regering?
Lastenverzwaringen en de bijbehorende koopkrachterosie?
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 10:21
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:04 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Schuin was gister in het nieuws wel dat ze dus nog genoeg voorraad hebben in hun magazijnen "Spullen die normaal via het internet werden verkocht". :') Ja eh.. de helft is al verkocht, maar dat leveren ze niet meer :+
Voor mij is dat moedwillige oplichting en fraude.
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 10:22
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:21 schreef Perrin het volgende:

[..]

Lastenverzwaringen en de bijbehorende koopkrachterosie?
Alsof V&D deze regeerperiode in de problemen is gekomen.
Perrinwoensdag 30 december 2015 @ 10:27
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alsof V&D deze regeerperiode in de problemen is gekomen.
Niet bepaald idd.. Maar het helpt niet mee dat veel mensen een stuk minder discretionaire uitgaven kunnen doen. De reeks van ketens die omvalt de afgelopen paar jaar, dat komt echt niet alleen door de verplaatsing van de koper naar internet.
MMXMMXwoensdag 30 december 2015 @ 10:29
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En hoe is de ondergang van V&D, het klappen van de DA moeder etc de schuld van de regering?
Continu al jaren lang ons hersenspoelen met de woorden CRISES EN BEZUINIGEN .
Op een gegeven moment stel je de aankopen die je wilde doen ff uit.
Je kent dat wel deze jas moet nog maar ff 1 jaar extra meegaan en deze broek kan nog wel enzovoort. De mensen houden de hand op de knip omdat ze zo gehersenspoeld zijn door de tegenvallende berichten.

Terwijl die crises grotendeels gebruikt is door onze regering om gigantische bezuinigingen door te voeren waar wij anders nooit akkoord mee waren gegaan .
TSN 20.000 banen opa en oma op straat gooien omdat de bejaarden en verpleeg huizen dicht moeten enzovoort.

Onder tussen wel ff snel 2 schilderijen kopen natuurlijk ^O^
Ceased2Bewoensdag 30 december 2015 @ 10:29
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Niet bepaald idd.. Maar het helpt niet mee dat veel mensen een stuk minder discretionaire uitgaven kunnen doen. De reeks van ketens die omvalt de afgelopen paar jaar, dat komt echt niet alleen door de verplaatsing van de koper naar internet.
En heeft vast ook niets te maken met het overaanbod van genoemde ketens in de winkelstraten?
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 10:40
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:27 schreef Perrin het volgende:

[..]

Niet bepaald idd.. Maar het helpt niet mee dat veel mensen een stuk minder discretionaire uitgaven kunnen doen. De reeks van ketens die omvalt de afgelopen paar jaar, dat komt echt niet alleen door de verplaatsing van de koper naar internet.
nogmaals, de winkelketens die omvallen zitten al jaren in de problemen. Hun problemen zijn niet veroorzaakt door deze regering.
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 10:42
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:29 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Continu al jaren lang ons hersenspoelen met de woorden CRISES EN BEZUINIGEN .
Op een gegeven moment stel je de aankopen die je wilde doen ff uit.
Je kent dat wel deze jas moet nog maar ff 1 jaar extra meegaan en deze broek kan nog wel enzovoort. De mensen houden de hand op de knip omdat ze zo gehersenspoeld zijn door de tegenvallende berichten.

Terwijl die crises grotendeels gebruikt is door onze regering om gigantische bezuinigingen door te voeren waar wij anders nooit akkoord mee waren gegaan .
TSN 20.000 banen opa en oma op straat gooien omdat de bejaarden en verpleeg huizen dicht moeten enzovoort.

Onder tussen wel ff snel 2 schilderijen kopen natuurlijk ^O^
Omzet in retail is afgelopen tijd alleen maar gestegen
http://fd.nl/economie-pol(...)erde-kwartaal-op-rij
Je kletst gewoon uit je nek.
Roel_Jewelwoensdag 30 december 2015 @ 10:43
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:56 schreef Ceased2Be het volgende:
V&D wil doorstart met helft van de winkels

[..]

Elke dag een winst van 350K in die restaurants? Da's dik 120 miljoen per jaar. Geloof er geen zak van.
Roel_Jewelwoensdag 30 december 2015 @ 10:43
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:11 schreef MMXMMX het volgende:
Dit kabinet kan schijnbaar niet voorkomen dat het ene bedrijf na het andere bedrijf failliet gaat.


Dat hoeft de overheid ook niet te voorkomen, want marktwerking.
Studiotjewoensdag 30 december 2015 @ 10:45
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Elke dag een winst van 350K in die restaurants? Da's dik 120 miljoen per jaar. Geloof er geen zak van.
En V&D maakt 250 miljoen verlies per jaar...

:P
MMXMMXwoensdag 30 december 2015 @ 10:47
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omzet in retail is afgelopen tijd alleen maar gestegen
http://fd.nl/economie-pol(...)erde-kwartaal-op-rij
Je kletst gewoon uit je nek.
Nah ik ventileer alleen maar MIJN kijk op de zaak je kan dat ook een mening noemen :)

Maar als jij dat uit de nek kletsen vind dan mag dat natuurlijk ook want dat is dan weer jou mening :) ^O^
MMXMMXwoensdag 30 december 2015 @ 10:48
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:43 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat hoeft de overheid ook niet te voorkomen, want marktwerking.
Waarom heeft de regering dan de banken gered 8)7 en waarom zijn die banken dan niet overgelaten aan die markt werking van jou ?
Maracawoensdag 30 december 2015 @ 10:48
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor mij is dat moedwillige oplichting en fraude.
Laatste verhaal dat ik hoorde was dat ze wel gaan leveren, maar dat kon even duren :') Persoonlijk denk ik ook dat ze niet meer gaan leveren.
CherryLipswoensdag 30 december 2015 @ 10:49
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:48 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Waarom heeft de regering dan de banken gered 8)7 en waarom zijn die banken dan niet overgelaten aan die markt werking van jou ?
Dat is toch een heel ander verhaal :')
Perrinwoensdag 30 december 2015 @ 10:50
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:49 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dat is toch een heel ander verhaal :')
Idd, marktwerking geldt toch helemaal niet voor banken. -O-
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:48 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Waarom heeft de regering dan de banken gered 8)7 en waarom zijn die banken dan niet overgelaten aan die markt werking van jou ?
Ook dat was niet deze regering.
Pnothy72woensdag 30 december 2015 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:56 schreef Ceased2Be het volgende:
Als V&D uiteindelijk failliet gaat, wordt de kans op een doorstart groter. Het bedrijf kan dan verder met zo min mogelijk contracten en financiële verplichtingen. UWV zal in dat geval maximaal zes weken lang het loon van het personeel doorbetalen.
Toch vind ik die faillissementconstructies altijd een beetje dubieus. Het lijkt te gemakkelijk om als je het allemaal niet meer kunt regelen gewoon de boel te laten klappen om op die manier van allerlei verplichtingen af te komen. Eigenlijk zou bij faillissement per definitie de zittende directie moeten worden ontslagen; hoeveel directies zouden het dan nog op een faillissement laten aankomen?
Studiotjewoensdag 30 december 2015 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:48 schreef Maraca het volgende:

[..]

Laatste verhaal dat ik hoorde was dat ze wel gaan leveren, maar dat kon even duren :') Persoonlijk denk ik ook dat ze niet meer gaan leveren.
Never nooit dat ze gaan leveren :')
MMXMMXwoensdag 30 december 2015 @ 10:56
Na ja het zal me ook een worst zijn _O- Ik noem dit gewoon natural selection ^O^
Ericrwoensdag 30 december 2015 @ 10:58
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:51 schreef Pnothy72 het volgende:

[..]

Toch vind ik die faillissementconstructies altijd een beetje dubieus. Het lijkt te gemakkelijk om als je het allemaal niet meer kunt regelen gewoon de boel te laten klappen om op die manier van allerlei verplichtingen af te komen. Eigenlijk zou bij faillissement per definitie de zittende directie moeten worden ontslagen; hoeveel directies zouden het dan nog op een faillissement laten aankomen?
Alleen ligt het hier niet aan de directie. Sun Capital trekt als investeerder de stekker er uit, de directie had wel door willen gaan. Ook al is dat tegen beter weten in, V&D krijgen zij ook niet meer op de rails.
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 10:59
Ik vraag me af hoe de rechter dit zou zien
Je hebt een winkel met voorraad, je verkoopt online en in de winkel, je gaat failliet en je voldoet niet maar aan je verplichtingen online maar gaat wel door met het verkopen van spullen in de winkel.
In mijn beleving verkoop je dan spullen die niet van jou zijn maar van mensen die er al voor betaald hebben nog een keer. Dat is fraude in mijn beleving.
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 11:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:48 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Waarom heeft de regering dan de banken gered 8)7 en waarom zijn die banken dan niet overgelaten aan die markt werking van jou ?
Dat is een makkelijke, omdat banken geen ondernemingen zijn en dan anders het land compleet op de helling zou zijn gegaan. De (grote systeem)banken zijn zo met elkaar verweven dat wanneer de ene omvalt, de anderen gelijk worden meegetrokken. Dat is o.a. ook de reden dat momenteel de ECB, maandelijks ¤60Miljard rondpompt zodat waardeloze leningen kunnen worden opgekocht. Het "rare" is, dat wij als "betalende" consument daar nauwelijks voordeel van hebben.

Het geld(maak) en betalingscircuit is nu typisch iets wat totaal los zou moeten staan van banken. Banken behoren te faciliteren in vergaren van spaartegoeden en dat uitlenen vanuit (dat eigen vermogen) wat ze nu net niet meer (hoeven) doen.
Dit resulteert vervolgens in het beeld dat ondernemingen zoals V&D vervolgens prooi worden van hedge/kapitaal investeerders die alleen letten op winstverwachting en een bedrijf tot op het bot uitbenen.
Studiotjewoensdag 30 december 2015 @ 11:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af hoe de rechter dit zou zien
Je hebt een winkel met voorraad, je verkoopt online en in de winkel, je gaat failliet en je voldoet niet maar aan je verplichtingen online maar gaat wel door met het verkopen van spullen in de winkel.
In mijn beleving verkoop je dan spullen die niet van jou zijn maar van mensen die er al voor betaald hebben nog een keer. Dat is fraude in mijn beleving.
Best wel. Of ze moeten opeens gaan leveren en/of men kan hun bestelling alsnog ophalen in de winkel. Als ze de hele voorraad gaan verkopen in de winkel terwijl x aantal mensen nog een bestelling hebben openstaan die niet geleverd word. Dan zit iets niet goed.
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 11:15
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vraag me af hoe de rechter dit zou zien
Je hebt een winkel met voorraad, je verkoopt online en in de winkel, je gaat failliet en je voldoet niet maar aan je verplichtingen online maar gaat wel door met het verkopen van spullen in de winkel.
In mijn beleving verkoop je dan spullen die niet van jou zijn maar van mensen die er al voor betaald hebben nog een keer. Dat is fraude in mijn beleving.
Daar zijn uitspraken over gedaan en het hangt af hoe het product qua eigendom is overgedragen. In geval van V&D is alles wat daar achter de (magazijn)deur ligt, van V&D. Indien een betaald product niet meer op "voorraad" is, hoeft V&D dat niet te leveren en wordt de klant iemand die een vordering op V&D heeft.
Dat voorraden nog niet zijn betaald, is een ander verhaal waarmee de leveranciers achteraan bungelen.
Zie ook ter info faillissement-uitgelegd.
Roel_Jewelwoensdag 30 december 2015 @ 11:16
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:48 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Waarom heeft de regering dan de banken gered 8)7 en waarom zijn die banken dan niet overgelaten aan die markt werking van jou ?
Omdat banken in tegenstelling tot het prijzencircus van V&D wel van maatschappelijk belang zijn.
MMXMMXwoensdag 30 december 2015 @ 11:19
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Omdat banken in tegenstelling tot het prijzencircus van V&D wel van maatschappelijk belang zijn.
Na ja zolang de Hema maar blijft bestaan :) in verband met de worst :)
Tijnwoensdag 30 december 2015 @ 11:28
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:04 schreef Vallon het volgende:

[..]

omdat banken geen ondernemingen zijn
Nee, het zijn liefdadigheidsinstellingen. Wut? :?
Pnothy72woensdag 30 december 2015 @ 11:33
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:04 schreef Vallon het volgende:

[..]
Het geld(maak) en betalingscircuit is nu typisch iets wat totaal los zou moeten staan van banken. Banken behoren te faciliteren in vergaren van spaartegoeden en dat uitlenen vanuit (dat eigen vermogen) wat ze nu net niet meer (hoeven) doen. Dit resulteert vervolgens in het beeld dat ondernemingen zoals V&D vervolgens prooi worden van hedge/kapitaal investeerders die alleen letten op winstverwachting en een bedrijf tot op het bot uitbenen.
En is dat een onterecht beeld? Dat is juist precies wat er m.i. aan de hand is. En daarnaast natuurlijk een directie die heeft zitten slapen en dachten rustig in hun luie stoel salaris en bonussen te kunnen opstrijken, want V&D maakt toch wel winst en er is toch wel een investeringsmaatschappij bij betrokken.

[ Bericht 29% gewijzigd door Pnothy72 op 30-12-2015 12:48:08 (Offtopic-gedeelte weggehaald) ]
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 12:29
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:15 schreef Vallon het volgende:
Indien een betaald product niet meer op "voorraad" is, hoeft V&D dat niet te leveren en wordt de klant iemand die een vordering op V&D heeft.
Maar het gaat er nu juist om dat die producten wel op voorraad waren. Het distributie-centrum puilde toch uit met een week of 6 voorraad? :?

Je kunt reeds bestelde én betaalde producten natuurlijk niet via een ander kanaal aan een ander gaan verkopen.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 12:30
Misschien voor de banken-sector en wat daar allemaal tot op de dag van vandaag nog steeds niet klopt een ander [reeksje] opzetten? :?
Pnothy72woensdag 30 december 2015 @ 12:49
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:29 schreef Cynix ? het volgende:
Maar het gaat er nu juist om dat die producten wel op voorraad waren. Het distributie-centrum puilde toch uit met een week of 6 voorraad?

Je kunt reeds bestelde én betaalde producten natuurlijk niet via een ander kanaal aan een ander gaan verkopen.
Zijn de producten in het distributiecentrum eigendom van V&D? Of zijn dat producten waar zowel de leverancier als de online klant nog een "optie" op hebben zolang het onduidelijk is. Hoe dan ook lijkt mij dat als een product normaal online uitgeleverd zou worden, dat niet nu in de offline winkel gezet mag worden om daar te verkopen.

quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:30 schreef Cynix ® het volgende:
Misschien voor de banken-sector en wat daar allemaal tot op de dag van vandaag nog steeds niet klopt een ander [reeksje] opzetten? :?
Goed punt, ik heb het bankensectorgedeelte weggehaald uit mijn reactie.

[ Bericht 21% gewijzigd door Pnothy72 op 30-12-2015 12:54:52 ]
Fredwoensdag 30 december 2015 @ 12:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:19 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Na ja zolang de Hema maar blijft bestaan :) in verband met de worst :)
Dat is gewoon een Unox worst...
MMXMMXwoensdag 30 december 2015 @ 13:00
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:59 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Dat is gewoon een Unox worst...
Kijk wie had dat nu verwacht ^O^
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 13:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:19 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Na ja zolang de Hema maar blijft bestaan :) in verband met de worst :)
Worst is toch van Unox
Fredwoensdag 30 december 2015 @ 13:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:49 schreef Pnothy72 het volgende:
Zijn de producten in het distributiecentrum eigendom van V&D? Of zijn dat producten waar zowel de leverancier als de online klant nog een "optie" op hebben zolang het onduidelijk is. Hoe dan ook lijkt mij dat als een product normaal online uitgeleverd zou worden, dat niet nu in de offline winkel gezet mag worden om daar te verkopen.
Voor de meeste producten geldt dat zodra ze de drempel van het V&D distributiecentrum zijn, ze eigendom zijn van V&D. Online verkopen is niet mogelijk om dat de V&D niet kan betalen en dus ook de post niet kan betalen voor het bezorgen van pakketten.

De eigen vrachtwagens kunnen ze nog wel laten rijden door contant te betalen aan de pomp.
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 13:11
ben benieuwd welke V&D's gesloten worden die van ons loopt ook niet echt lekker.
W00ferwoensdag 30 december 2015 @ 13:13
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 04:00 schreef AgitoM het volgende:

[..]

Woon zelf in Singapore. Ze hebben hier een paar jaar geleden op een groot nieuw winkelcentrum gebouwt. Winkel centrum werd vanaf het begin gepromoot, als een "exclusief elitair winkelcentrum". Alle dure merken zaten er. Daarnaast was ook VIP lidmaatschap mogelijk, met verschillende exclusieve voordelen. Ook zaten er veel dure restaurants.

Het doel was om met het winkelcentrum het rijke deel van de lokale bevolking, en rijke toeristen aan te trekken. In de eerste weken ben ik er geweest, en zelfs het personeel had een houding van "paupers horen hier niet, die lopen in de weg van de rijke mensen".

Het word niet toe gegeven, maar tot op de dag van vandaag maakt het winkelcentrum verlies. De enige reden dat het gebouw bestaansrecht heeft is omdat er ook 1 van de 2 casino's die Singapore heeft in zit.

De simpele waarheid is gewoon dat er maar een heel klein groepje mensen zijn die niet geinteresseert zijn in koopjes. Als je weet dat je hetzelfde product elders goedkoper kan krijgen zullen veel mensen ergens anders naar toe gaan.

Vandaag de dag organiseert het winkelcentrum evenementen en voorstellingen om het algemene publiek binnen te trekken, waardoor het nu altijd druk is (iets waar het winkelcentrum niet voor ontworpen is). De dure restaurants zijn weg, en het gros van de winkels bied nu altijd 60% tot 80% korting aan.

Feit is gewoon, je hebt de "dubbeltje op de eerste rij" mensen nodig. Als winkelier maak je een fout door geen aandacht aan die mensen te geven, en alleen maar te proberen een grote vis te vangen. Heb vaak zat dat soort winkeliers gezien, ik onthoud dat, en ga ook ergens anders winkelen als ik wel iets duurs wil kopen.
Dan heb je buiten mij gerekend, want ik ben ook helemaal niet van de koopjes. Ja, ik koop op Dealextreme en Taobao maar vooral producten die hier gewoon niet te krijgen zijn, of waar ze exorbitante prijzen voor vragen (usb kabeltje wat ik 3x per jaar gebruik a 15 euro bijv).

De uitverkoop zelf vind ik niks, een assortiment wat er niet uit ziet, waar de mooie spullen vaak al uit zijn. Ik betrapte mijzelf erop dat ik bij het Prijzencircus bijvoorbeeld bijna nooit meer slaagde omdat er zoveel rommel tussen zit. Zelfde met de drie dwaze dagen. Als je echt gaat zoeken vind je nog wel iets, maar de nieuwe collectie / gewone assortiment is van een andere kwaliteit.
W00ferwoensdag 30 december 2015 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 13:04 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Voor de meeste producten geldt dat zodra ze de drempel van het V&D distributiecentrum zijn, ze eigendom zijn van V&D. Online verkopen is niet mogelijk om dat de V&D niet kan betalen en dus ook de post niet kan betalen voor het bezorgen van pakketten.

De eigen vrachtwagens kunnen ze nog wel laten rijden door contant te betalen aan de pomp.
Totdat er iets kapot gaat dan zal er ook een truck gerepareerd moeten worden.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 13:13 schreef W00fer het volgende:
Dan heb je buiten mij gerekend, want ik ben ook helemaal niet van de koopjes. Ja, ik koop op Dealextreme en Taobao maar vooral producten die hier gewoon niet te krijgen zijn, of waar ze exorbitante prijzen voor vragen (usb kabeltje wat ik 3x per jaar gebruik a 15 euro bijv).
Je zegt dat je niet van de koopjes bent en geeft meteen aan de je dus wél van de koopjes bent, als je zelfs een simpel USB-kabeltje al uit China haalt. Die liggen ook bij Action of zelfs Wibra voor 3 euro.
Maracawoensdag 30 december 2015 @ 13:44
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 10:51 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Never nooit dat ze gaan leveren :')
Kijk, als ze niet leveren. Prima, leergeld. Maar kan er zo slecht tegen als ze zoveel verschillende dingen zeggen :') hak een knoop door, klaar.
W00ferwoensdag 30 december 2015 @ 13:45
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 13:31 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Je zegt dat je niet van de koopjes bent en geeft meteen aan de je dus wél van de koopjes bent, als je zelfs een simpel USB-kabeltje al uit China haalt. Die liggen ook bij Action of zelfs Wibra voor 3 euro.
Niet allemaal. Het is eigenlijk gewoon niet specifiek in een hokje te duwen. Sommige dingen koop je daar en andere dingen weer ergens anders. Maar hoofdzaak is retail boven internet.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 14:18
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:19 schreef MMXMMX het volgende:

[..]

Na ja zolang de Hema maar blijft bestaan :) in verband met de worst :)
Ik kocht er altijd saucijzenbroodjes, tegenwoordig is dat kennelijk een andere samenstelling want nu noemen ze dat snackbroodjes ofzo.
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 14:20
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Omdat banken in tegenstelling tot het prijzencircus van V&D wel van maatschappelijk belang zijn.
Welke dan? Je krijgt gewoon geld voor het risico dat je uitleent, daarnaast is het ook nog eens absurd goed verzekerd in Nederland. Banken die slecht zijn horen gewoon om te vallen, net zoals andere slechte bedrijven. Daarnaast is het niet zo dat je geld weg is als een bank omvalt, het kan alleen wat langer duren voordat je het terug hebt. Ik heb de laatste jaren nog gewerkt voor DSB, nette organisatie waar de mensen hun geld nu volledig terug kunnen krijgen.
Beathovenwoensdag 30 december 2015 @ 14:22
Buiten LaPlace om kwam ik er niet meer. Ik sjokte weleens door de multimedia-afdeling, maar kocht er nooit wat.
Perrinwoensdag 30 december 2015 @ 14:25
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 14:22 schreef Beathoven het volgende:
Buiten LaPlace om kwam ik er niet meer. Ik sjokte weleens door de multimedia-afdeling, maar kocht er nooit wat.
Ik kocht er nog wel eens kinderkleding in de uitverkoop..
Beathovenwoensdag 30 december 2015 @ 14:33
quote:
15s.gif Op woensdag 30 december 2015 14:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik kocht er nog wel eens kinderkleding in de uitverkoop..
Dat krijgen m'n vrouw en ik van een familielid als het een dochter wordt. Die had een hele garderobe aangeschaft. Maar hun dochter werd aan de dikke kant geboren. Dus dat paste allemaal niet.
sjorsie1982woensdag 30 december 2015 @ 14:54
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 14:20 schreef raptorix het volgende:
Ik heb de laatste jaren nog gewerkt voor DSB, nette organisatie[...]
Als je dit schrijft kan niemand je toch meer serieus nemen?
sjorsie1982woensdag 30 december 2015 @ 14:56
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 13:31 schreef Cynix � het volgende:
Die liggen ook bij Action of zelfs Wibra voor 3 euro.
Als je elke maand weer een nieuw product wilt kopen omdat ze stuk zijn, dan ga je naar de action of wibra.

Echt ongelooflijk wat een tering bende ze daar verkopen. Nog niks wat ik daar gekocht heb heeft het langer dan 1 maand volgehouden. :Y
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:15 schreef Vallon het volgende:

[..]

Daar zijn uitspraken over gedaan en het hangt af hoe het product qua eigendom is overgedragen. In geval van V&D is alles wat daar achter de (magazijn)deur ligt, van V&D. Indien een betaald product niet meer op "voorraad" is, hoeft V&D dat niet te leveren en wordt de klant iemand die een vordering op V&D heeft.
Dat voorraden nog niet zijn betaald, is een ander verhaal waarmee de leveranciers achteraan bungelen.
Zie ook ter info faillissement-uitgelegd.
Stel je zoekt een product uit in een V&D, warme wolle winterwanten, je betaald ze aan de kassa. Maar hee, je krijgt ze niet mee, want we zijn failliet, u bent een particulier met een vordering, achteraan aansluiten.
Geld krijg je ook niet terug, want je hebt cash betaald.

Dit is wat er met de mensen in de webwinkel gebeurd is.
GSbrderwoensdag 30 december 2015 @ 15:47
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Stel je zoekt een product uit in een V&D, warme wolle winterwanten, je betaald ze aan de kassa. Maar hee, je krijgt ze niet mee, want we zijn failliet, u bent een particulier met een vordering, achteraan aansluiten.
Geld krijg je ook niet terug, want je hebt cash betaald.

Dit is wat er met de mensen in de webwinkel gebeurd is.
Online consumenten zijn doorgaans beter beschermd dan consumenten in de fysieke winkel.
Voor faillissementen kan men echter makkelijker niet-geleverde orders (met nog te maken verzendkosten) achterhouden, dan een consument die een product naar de toonbank heeft gebracht het product ontnemen.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 15:50
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 14:56 schreef sjorsie1982 het volgende:
Als je elke maand weer een nieuw product wilt kopen omdat ze stuk zijn, dan ga je naar de action of wibra.
Ok, prima. Maar dan ook niet klagen dat een kabeltje wat níet meteen kapot gaat 15 euro kost i.p.v. 3 euro. :)
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 15:59
quote:
15s.gif Op woensdag 30 december 2015 15:47 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Online consumenten zijn doorgaans beter beschermd dan consumenten in de fysieke winkel.
Voor faillissementen kan men echter makkelijker niet-geleverde orders (met nog te maken verzendkosten) achterhouden, dan een consument die een product naar de toonbank heeft gebracht het product ontnemen.
En het product nog een keer in de winkel verkopen.
Crimineel naar mijn mening
GSbrderwoensdag 30 december 2015 @ 16:04
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En het product nog een keer in de winkel verkopen.
Crimineel naar mijn mening
Gebeurde dit maar vaker, dan waren die vervelende webshops en e-commerce niet zo populair.
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 16:07
quote:
Enkele tientallen leveranciers van kleding en andere textielproducten verkeren in zware problemen nu V&D niet aan de betalingen kan voldoen.

Dat zegt directeur Patric Hanselman van branchevereniging Modint, die de belangen behartigt van importeurs, groothandels en fabrikanten van kleding en interieurartikelen. Het gaat om leveranciers die voor enkele tonnen tot soms wel meer dan een miljoen euro aan producten hebben geleverd aan V&D. Volgens Hanselman maken de meeste leveranciers zich grote zorgen. ,,In het meest zwarte scenario kunnen deze ondernemingen ook failliet gaan als V&D omvalt.”

Het is niet bekend of alle leveranciers van kleding en textiel de bevoorrading van V&D hebben gestaakt. ,,Dat hangt af van het contract dat een bepaald bedrijf heeft met de warenhuisketen”, aldus Hanselman.
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 16:10
Faillissement aangevraagd voor V&D

quote:
De bewindvoerders van warenhuisketen V&D hebben faillissement aangevraagd. Dit meldt de Telegraaf. Dat betekent dat tienduizend medewerkers het ontslag krijgen aangezegd.

Volgens de Telegraaf wordt verwacht dat de warenhuisketen spoedig plannen voor een doorstart bekendmaakt. Dat zou zelfs al binnen enkele uren kunnen gebeuren. Het bericht stond korte tijd op de site van de Telegraaf maar is daar inmiddels niet meer te vinden. Bron: VK
Telegraaf toch, bericht met een korreltje zout nemen
Maracawoensdag 30 december 2015 @ 16:13
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:10 schreef KingRadler het volgende:
Faillissement aangevraagd voor V&D

[..]

Telegraaf toch, bericht met een korreltje zout nemen
Die hebben toch standaard 'rouwberichten' klaarstaan? :+
KingRadlerwoensdag 30 december 2015 @ 16:14
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:13 schreef Maraca het volgende:

[..]

Die hebben toch standaard 'rouwberichten' klaarstaan? :+
er zit een kern van waarheid in, morgen is het officieel. (onder voorbehoud)
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:07 schreef KingRadler het volgende:

[..]

Als je op krediet leverde aan V&D was je sowieso niet goed snik
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 16:17
quote:
12s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:04 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Gebeurde dit maar vaker, dan waren die vervelende webshops en e-commerce niet zo populair.
gewoon met VISA betalen, nergens last van. Ik doe niet aan iDeal
GSbrderwoensdag 30 december 2015 @ 16:20
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je op krediet leverde aan V&D was je sowieso niet goed snik
Er zijn partijen met een zo mogelijk nog zwakkere onderhandelingspositie.
ZARA verkoopt de kleding eerder dan dat de leveranciers uitbetaald krijgen.
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 16:24
quote:
12s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:20 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Er zijn partijen met een zo mogelijk nog zwakkere onderhandelingspositie.
ZARA verkoopt de kleding eerder dan dat de leveranciers uitbetaald krijgen.
Ik weet het, maar dat betekend niet dat je als leverancier slim bezig bent.
GSbrderwoensdag 30 december 2015 @ 16:25
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik weet het, maar dat betekend niet dat je als leverancier slim bezig bent.
Zeker niet. Als consument met iDeal ook niet, maar de banken en bedrijven zijn er blij mee.
Maracawoensdag 30 december 2015 @ 16:29
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:14 schreef KingRadler het volgende:

[..]

er zit een kern van waarheid in, morgen is het officieel. (onder voorbehoud)
Hmm.. schiet me nu ineens te binnen dat ik verhalen heb gehoord dat mensen moesten wachten met het aanmelden van hun niet ontvangen webshop artikelen als ze donderdag nog niks hadden ontvangen. Als ze nog in de fase van surseance van betaling zitten weet ik dat je de curator mag vragen het artikel nog te leveren en anders de koopovereenkomst te ontbinden.

Als ze failliet zijn, veranderen de spelregels. Stel dat die mensen allemaal braaf vrijdag hun niet ontvangen artikelen melden via de website.. zitten ze dan in een slechtere positie?
Loohcswoensdag 30 december 2015 @ 16:40
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:52 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens dat wanneer verschillende winkels dezelfde spullen verkopen, je natuurlijk naar de goedkoopste gaat. Of de gemakkelijkste, qua tijd en (parkeer)kosten. Voor mij een samenvatting van het 'V&D probleem': Alles wat ze verkopen is ergens anders gemakkelijker verkrijgbaar of gewoon goedkoper.

De V&D is sowieso de moeilijkst bereikbare winkel in elke stad. Ze zitten vrijwel altijd in het hartje van de stad, het verst weg van elke, toch al peperdure, parkeergarage, er is zelfs met de fiets niet door de voetgangerszone te komen, en je kunt dan ook niks meenemen, je moet je naar de 4e etage worstelen voor een, ja voor wát eigenlijk? Een jas, een trui? Wat een gedoe, die bestel ik wel online.
Heb al eerder gezegd dat ik misschien ouderwets ben, maar online kleding bestellen vind ik echt verre van ideaal. Als je iets 'nieuws' (dus merk/model waar je je maat nog niet van weet) bestelt blijft het dus een gok hoe 't valt qua maat en ook bv. de kleur kan vertekenen op beeldscherm. Dan moet je ook maar net thuis zijn als het bezorgd wordt, vervolgens moet je gegarandeerd dingen terug sturen (inpakken, retourformulieren en naar 'postkantoor') als je meerdere maten had besteld én op je geld wachten (kan ook best een flink bedrag zijn als je flinkt geshopt hebt en alles in twee/drie maten hebt besteld) en die retourzendingen zijn ook nog eens niet bij alle webshops gratis. Over gedoe gesproken...
Maracawoensdag 30 december 2015 @ 16:45
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:40 schreef Loohcs het volgende:

[..]

Heb al eerder gezegd dat ik misschien ouderwets ben, maar online kleding bestellen vind ik echt verre van ideaal. Als je iets 'nieuws' (dus merk/model waar je je maat nog niet van weet) bestelt blijft het dus een gok hoe 't valt qua maat en ook bv. de kleur kan vertekenen op beeldscherm. Dan moet je ook maar net thuis zijn als het bezorgd wordt, vervolgens moet je gegarandeerd dingen terug sturen (inpakken, retourformulieren en naar 'postkantoor') als je meerdere maten had besteld én op je geld wachten (kan ook best een flink bedrag zijn als je flinkt geshopt hebt en alles in twee/drie maten hebt besteld) en die retourzendingen zijn ook nog eens niet bij alle webshops gratis. Over gedoe gesproken...
Ik vind het ideaal. Niet naar de stad hoeven, moeten kijken bij verschillende winkels en moeten ze ook maar net jouw maat hebben. Thuis kan ik ook rustig kijken of het past bij de andere kledingstukken. Bezorgen kan tegenwoordig in blokken en anders zijn er vast wel buren. Bij retouren moet je soms naar het postkantoor ja, maar zijn er ook mogelijkheden om het op te laten halen en betalen bij retourzendingen heb ik nog nooit meegemaakt. Over gemak gesproken
Fredwoensdag 30 december 2015 @ 16:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:40 schreef Loohcs het volgende:

[..]

Heb al eerder gezegd dat ik misschien ouderwets ben, maar online kleding bestellen vind ik echt verre van ideaal. Als je iets 'nieuws' (dus merk/model waar je je maat nog niet van weet) bestelt blijft het dus een gok hoe 't valt qua maat en ook bv. de kleur kan vertekenen op beeldscherm.
Je kan meerdere kleuren en maten bestellen en wat je niet nodig hebt terugsturen.

quote:
Dan moet je ook maar net thuis zijn als het bezorgd wordt,
Je kan het laten bezorgen bij de buren, bij een AH, bij een postagentschap in de buurt, bij een Kiala punt of natuurlijk op je werk. Soms kan je het ook 's avonds laten bezorgen.
quote:
vervolgens moet je gegarandeerd dingen terug sturen (inpakken, retourformulieren en naar 'postkantoor') als je meerdere maten had besteld
Is nog altijd minder moeite dan jas aan, naar de auto (of ov/fiets), in de auto (in ov/op fiets), auto/fiets parkeren, naar winkel lopen, naar nog een winkel lopen, naar nog een winkel lopen, naar nog een winkel lopen, weer terug naar die eerste winkel lopen, wachten bij het pashokje, erachterkomen dat je maat er niet is, andere winkel zoeken, tussen de rekken door zeulen met alle zooi die je in de voorgaande winkels hebt gekocht. Aan het eind tot de conclusie komen dat dat ene truitje toch niet zo leuk is, dus weer naar winkel nummer 4... En dan moet je nog terug naar huis ook... Om er dan thuis achter te komen dat die broek toch niet bij dat overhemd staat en je dus weer terug kan met de auto of het ov...

Had ik al verteld dat ze het tegenwoordig ook weer bij je komen halen?
quote:
én op je geld wachten (kan ook best een flink bedrag zijn als je flinkt geshopt hebt en alles in twee/drie maten hebt besteld) en die retourzendingen zijn ook nog eens niet bij alle webshops gratis. Over gedoe gesproken...
Daarom ook de optie "betalen met acceptgiro" aanvinken. Dan betaal je gegarandeerd alleen het gene wat je ook echt afneemt.

Op maandag bestellen, dinsdagavond ontvangen, woensdagavond passen, donderdagavond retouren op laten halen en vrijdag- en zaterdagavond schitteren in je nieuwe kleren op de dansvloer zonder dat je op vrijdagavond en zaterdagmiddag uren tijd verspild hebt aan nutteloze dingen als in de auto of ov zitten, wachten bij de kassa, wachten bij de pashokjes en het zoeken naar de juiste maat.
Basp1woensdag 30 december 2015 @ 17:04
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:59 schreef FredvZ het volgende:

Op maandag bestellen, dinsdagavond ontvangen, woensdagavond passen, donderdagavond retouren op laten halen en vrijdag- en zaterdagavond schitteren in je nieuwe kleren op de dansvloer zonder dat je op vrijdagavond en zaterdagmiddag uren tijd verspild hebt aan nutteloze dingen als in de auto of ov zitten, wachten bij de kassa, wachten bij de pashokjes en het zoeken naar de juiste maat.
Wachten bij de kassa en pashokjes, als ik zo de verhalen hier lees koopt er bijna niemand meer in een kledingzaak dus zouden er ook geen rijen meer kunnen zijn. :)

Voordeel van fysieke winkels blijft dat je dingen meteen kan meenemen ipv 1 week van te voren al alles te moeten gaan regelen.
Fredwoensdag 30 december 2015 @ 17:06
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je op krediet leverde aan V&D was je sowieso niet goed snik
Dat was voor veel leveranciers de enige mogelijkheid om hun producten bij V&D aan de man te brengen.
Isabeauwoensdag 30 december 2015 @ 17:06
Kleding en schoenen online vin dik een ramp! Dus graag in een gewone winkel O+
Fredwoensdag 30 december 2015 @ 17:08
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 17:04 schreef Basp1 het volgende:
Voordeel van fysieke winkels blijft dat je dingen meteen kan meenemen ipv 1 week van te voren al alles te moeten gaan regelen.
1 week? 1 dag bedoel je :)
Maar dat blijft iets waar fysieke winkels inderdaad het voorlopig nog op kunnen winnen, als je iets direct nodig hebt, kan je het direct meenemen.

Daar zal in de toekomst wel prijsdifferentiatie op ontstaan: online producten worden goedkoper, terwijl hetzelde product in de winkel duurder zal zijn.
GSbrderwoensdag 30 december 2015 @ 17:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 17:08 schreef FredvZ het volgende:

[..]

1 week? 1 dag bedoel je :)
Maar dat blijft iets waar fysieke winkels inderdaad het voorlopig nog op kunnen winnen, als je iets direct nodig hebt, kan je het direct meenemen.

Daar zal in de toekomst wel prijsdifferentiatie op ontstaan: online producten worden goedkoper, terwijl hetzelde product in de winkel duurder zal zijn.
Ligt aan het product. Natuurlijk kunnen sommige bulkproducten een stuk goedkoper online, of nicheproducten, maar kleine en goedkope producten met lage of juist hele hoge marges, die zijn online weer moeilijker. Niet voor niets hebben Primark en Action geen online-winkel; de retouren zouden de marges aan gort schieten. De verzendkosten om iets binnen één uur te leveren zijn absurd.
Loohcswoensdag 30 december 2015 @ 17:58
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:59 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Je kan meerdere kleuren en maten bestellen en wat je niet nodig hebt terugsturen.

[..]

Je kan het laten bezorgen bij de buren, bij een AH, bij een postagentschap in de buurt, bij een Kiala punt of natuurlijk op je werk. Soms kan je het ook 's avonds laten bezorgen.

[..]

Is nog altijd minder moeite dan jas aan, naar de auto (of ov/fiets), in de auto (in ov/op fiets), auto/fiets parkeren, naar winkel lopen, naar nog een winkel lopen, naar nog een winkel lopen, naar nog een winkel lopen, weer terug naar die eerste winkel lopen, wachten bij het pashokje, erachterkomen dat je maat er niet is, andere winkel zoeken, tussen de rekken door zeulen met alle zooi die je in de voorgaande winkels hebt gekocht. Aan het eind tot de conclusie komen dat dat ene truitje toch niet zo leuk is, dus weer naar winkel nummer 4... En dan moet je nog terug naar huis ook... Om er dan thuis achter te komen dat die broek toch niet bij dat overhemd staat en je dus weer terug kan met de auto of het ov...

Had ik al verteld dat ze het tegenwoordig ook weer bij je komen halen?

[..]

Daarom ook de optie "betalen met acceptgiro" aanvinken. Dan betaal je gegarandeerd alleen het gene wat je ook echt afneemt.

Op maandag bestellen, dinsdagavond ontvangen, woensdagavond passen, donderdagavond retouren op laten halen en vrijdag- en zaterdagavond schitteren in je nieuwe kleren op de dansvloer zonder dat je op vrijdagavond en zaterdagmiddag uren tijd verspild hebt aan nutteloze dingen als in de auto of ov zitten, wachten bij de kassa, wachten bij de pashokjes en het zoeken naar de juiste maat.
Tja, je brengt het aardig, maar ik blijf 't toch verre van ideaal vinden. Tuurlijk zijn er voordelen (meer keuze, altijd open, soms scherpe prijzen), maar om het negatief te stellen is het imho een beetje 'lood om oud ijzer'.
Bovendien bieden niet alle webshop acceptgiro betaling aan en halen niet alle webshops retouren op. Bij o.a. Stylepit 'mag' je ook gewoon dokken voor de retourzending.
En als je bij AH, postagentschap of Kiala punt laat bezorgen moet je nog steeds:
quote:
...jas aan, naar de auto (of ov/fiets), in de auto (in ov/op fiets), auto/fiets parkeren, naar winkel lopen,...
en
quote:
En dan moet je nog terug naar huis ook
En bij buren heb je 't probleem dat ze niet altijd thuis zijn als je 's avonds daar je pakje op gaat halen.
Je offline winkel-ervaring is ook wel erg met de nadruk op het negatieve beschreven :P

Voor veel dingen is (vind ik) online heel handig, hardware bv: bij een SSD heb je niks te maken met kleur en maat. Maar voor kleding en schoenen kan ik niet bepaald zeggen dat online hét ideale systeem is. Heb natuurlijk wel eens wat besteld, maar vaak na passen in fysieke winkel of later geruild in een fysieke vestiging, of zulke koopjes ("laatste maat, van ¤150 voor ¤30!!"), dat ik dacht: ik gok 't er maar op.
GSbrderwoensdag 30 december 2015 @ 18:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 17:58 schreef Loohcs het volgende:

Voor veel dingen is (vind ik) online heel handig, hardware bv: bij een SSD heb je niks te maken met kleur en maat. Maar bij kleding en schoenen kan ik niet bepaald zeggen dat online hét ideale systeem is. Heb natuurlijk wel eens wat besteld, maar vaak na passen in fysieke winkel of later geruild in een fysieke vestiging, of zulke koopjes ("laatste maat, van ¤150 voor ¤30!!"), dat ik dacht: ik gok 't er maar op.
Eén van de meest prettige systemen is gratis ophalen, direct passen en evt. ruilen in een fysieke winkel.
Laatst twee paar schoenen gehaald in de Bijenkorf, online besteld, gepast op de mannenafdeling, maar uiteindelijk toch omgeruild voor een andere maat die ik direct mee naar huis kreeg. Heeft de winkel wat aan en heb ik wat aan.
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 19:01
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:40 schreef Loohcs het volgende:

[..]

Heb al eerder gezegd dat ik misschien ouderwets ben, maar online kleding bestellen vind ik echt verre van ideaal. Als je iets 'nieuws' (dus merk/model waar je je maat nog niet van weet) bestelt blijft het dus een gok hoe 't valt qua maat en ook bv. de kleur kan vertekenen op beeldscherm. Dan moet je ook maar net thuis zijn als het bezorgd wordt, vervolgens moet je gegarandeerd dingen terug sturen (inpakken, retourformulieren en naar 'postkantoor') als je meerdere maten had besteld én op je geld wachten (kan ook best een flink bedrag zijn als je flinkt geshopt hebt en alles in twee/drie maten hebt besteld) en die retourzendingen zijn ook nog eens niet bij alle webshops gratis. Over gedoe gesproken...
Heeft niets met ouderwets te maken, postorderbedrijven waren er al in de 19e eeuw.
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 19:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 17:06 schreef FredvZ het volgende:

[..]

Dat was voor veel leveranciers de enige mogelijkheid om hun producten bij V&D aan de man te brengen.
Als ondernemer wil je geld verdienen, niet V&D beleveren.
Roel_Jewelwoensdag 30 december 2015 @ 19:09
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 16:10 schreef KingRadler het volgende:
Faillissement aangevraagd voor V&D

[..]

Telegraaf toch, bericht met een korreltje zout nemen
@DFT heeft dat bericht teruggetrokken.
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 20:00
quote:
5s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:28 schreef Tijn het volgende:
[..]
Nee, het zijn liefdadigheidsinstellingen. Wut? :?
Mooi hè, banken zijn instituten die zonder enig risico, geld maken uit schulden met geld wat ze niet hebben waarbij rekeninghouders door de staat worden gedekt tot ¤100.000.
Wanneer een onderneming zo zou werken is het een staatsbedrijf, gaat het failliet en/of wordt het wegens fraude voor de rechter gesleept.

De ouderwetse gedachte dat de bank geld uitleent van wat spaarders inleggen is een sprookje.

Een bank kan nu (ongedekt en wettelijk toegestaan) tot ruim 30 keer z'n eigen (spaar)vermogen uitlenen. Door allerlei trucs, kan geleend vermogen van de bank vervolgens ook worden bestempeld als EV.
Bankl1 heeft ¤35K in de spaarkas en leent dat 30x=¤1M ongedekt uit aan bank2 die daarmee dus ¤29M als water mag uitlenen aan bank3 die dus ¤841M als lucht mag uitlenen waarmee dus (ongedekte) waarde is gecreëerd. Dat bedrag kan met rente worden uitgeleend aan consumenten/hypotheken die DIE (¤841M) waarde wel in werkelijkheid moeten terugbetalen. Wanneer een paar consumenten niet betalen, zal die oninbare schuld - wat dan echt geld is - dus (duizelingwekkend) doorwerken waardoor bank1 zo maar failliet kan gaan omdat die de spaarder (van ¤35K, echt geld) niet kan terugbetalen.

Wanneer ieder z'n geld zou komen halen zouden maar de 4 van 100 schuldeisers hun geld terug krijgen. De staat (d.w.z belasting betaler) is hierbij gedwongen om de inleg tot 100.000 te garanderen. Een eigenaar met meer geld is bij het failliet gaan, simpelweg z'n geld kwijt.

Doe mij zo'n bedrijf die mag verkopen wat ze niet hebben en ik wordt schat hemeltje slapend rijk. Wanneer ik dat zou doen, zou ik gelijk worden opgesloten vanwege piramide (Ponzi)-fraude.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vallon op 30-12-2015 20:45:29 (dts) ]
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 20:05
Banken lopen geen risico? LOL
En over Ponzi fraude gesproken, de AOW is het grootste Ponzibedrog allertijden
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 20:08
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 14:54 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Als je dit schrijft kan niemand je toch meer serieus nemen?
En waarom niet, je snapt wat een curator doet?
raptorixwoensdag 30 december 2015 @ 20:11
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Banken lopen geen risico? LOL
En over Ponzi fraude gesproken, de AOW is het grootste Ponzibedrog allertijden
Dit dus, en dan die mensen die roepen dat kinderbijslag terecht is, want die moeten voor je zorgen :') :') :')
Trouwen Piet, jij als halve Duitsers hoe sta jij voor het feit dat een bedrijf op tijd surseancie moet aanvragen, omdat anders de bestuurders persoonlijk aansprakelijk zijn? Ik vind dat persoonlijk een hele mooie wetgeving.
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 20:17
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 11:33 schreef Pnothy72 het volgende:

[..]

En is dat een onterecht beeld? Dat is juist precies wat er m.i. aan de hand is. En daarnaast natuurlijk een directie die heeft zitten slapen en dachten rustig in hun luie stoel salaris en bonussen te kunnen opstrijken, want V&D maakt toch wel winst en er is toch wel een investeringsmaatschappij bij betrokken.
Ja dat is onterecht omdat het niet meer gaat om het product, bedrijf, de toegevoegde waarde, het consumentenbelang, werknemers etc.etc. maar puur om cijfers op de balans waarbij het geen reet uitmaakt hoe die cijfers gemaakt worden zolang ze maar dik zwart zijn.

De zittende V&D directie(s) heeft niet zitten slapen maar actief meegedaan aan dit spel, daarmee over de rug van hen die werkelijk belang bij hebben. Degene die thuis in onzekerheid zitten zijn zij die ontslagen worden, hun spullen niet hebben, hun geld niet (terug)krijgen, de staat die uitkeringen moet verstrekken etc.etc.

De Hedge-funds als onderdeel van het financiële circus hebben dit scenario al lang en breed ingeschat, die toekomst bepaald en hun winst genomen. Voordeel (voor diezelfde capital investors) is dat de boedel goedkoop (terug)gekocht kan worden voor nieuwe spelers - die zo nog afhankelijker - naar het wereldwijde prijzencircus geloodst worden.

Vraag je maar 's af :?
1) Hoe het kan zijn dat een bedrijf wat eerst alles (zelf) eigendom had, nu ineens niets meer (in te brengen) heeft. ?
2) Waarom kan wel V&D failliet gaan en niet Sun Capital als financieel eigenaar ?

V&D is uitgebeend door slagers :7 heet dat in plat Nederlands. Iemand heeft z'n ogen gesloten en dat zijn niet de betrokken werknemers noch de vernieuwers aldaar die wel wilden veranderen maar dat simpelweg niet konden/mochten.
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 20:23
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 12:29 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Maar het gaat er nu juist om dat die producten wel op voorraad waren. Het distributie-centrum puilde toch uit met een week of 6 voorraad? :?

Je kunt reeds bestelde én betaalde producten natuurlijk niet via een ander kanaal aan een ander gaan verkopen.
Je kan heel goed zaken in een webwinkel verkopen die je (nog) niet hebt..... been there (helaas).
Dat is ook de reden waarom je (en ik iig) bij grotere bedragen alleen nog werk met boter bij de vis.

Je kan je ook afvragen waarom V&D voorraden heeft die ze nog niet hebben betaald en vanwege surseance/faillissement mogelijk niet zullen gaan betalen. Het systeem is zo doortrapt dat eerst de preferente schuldeisers (w.o. banken) betaald worden en de leverancier dus als laatst staan.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 20:26
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:23 schreef Vallon het volgende:
Je kan heel goed zaken in een webwinkel verkopen die je (nog) niet hebt..... been there (helaas).
Uiteraard, maar dat is niet wat ik zeg.

Ik bedoel dat er fysiek voorraad in het magazijn ligt die online besteld en betaald is, maar niet uitgeleverd mag of kan worden. En de klanten krijgen ook niet hun geld terug.
Díe voorraad kun je dan toch niet alsnog via de winkel gaan verkopen?
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 20:32
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ondernemer wil je geld verdienen, niet V&D beleveren.
Wanneer je serieus zaken wil doen zal je daarin of mee moeten gaan of lijdzaam aan de kant verpieteren.

Ik kan je een voorbeeld geven dat ik 120 dagen op mijn geld moet wachten vanaf het moment dat mijn factuur (na 60 dagen kasje-muur controle) is geaccepteerd. Ondertussen moet ik al wel de BTW voorschieten. Daar ben/was ik dan snel klaar mee, dan maar geen werk of kiezen voor (prijzige) factoring. Helaas springen anderen wel willoos in dat gat waardoor ik daar niets meer kan/mag zoeken. Wanneer je binnen 2 weken je geld wil hebben (na een zaaklevering) wordt er in wat grotere bedrijven erg raar gekeken.
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 20:40
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:26 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Uiteraard, maar dat is niet wat ik zeg.

Ik bedoel dat er fysiek voorraad in het magazijn ligt die online besteld en betaald is, maar niet uitgeleverd mag of kan worden. En de klanten krijgen ook niet hun geld terug.
Díe voorraad kun je dan toch niet alsnog via de winkel gaan verkopen?
Wat ik zei, zolang op dat product niet aan mij is overgedragen of feitelijk mijn naam heeft, is dat (zelfs als het er niet is) prima (opnieuw) te verkopen aan een ander. Gebeurd vaak, wanneer er een betere prijs kan worden gemaakt. Dat dit riekt naar oplichting, is duidelijk.

Het wordt wat anders wanneer het reeds aantoonbaar mijn eigendom is, denk aan kentekens/serienummers, dan staat het daar geparkeerd wachtend op uitlevering. Wordt het dan toch verkocht aan een ander, is dat diefstal.
Cynix ®woensdag 30 december 2015 @ 20:48
Ok, duidelijk. Ik doe mee met PietVerdriet en noem dit oplichting.
Tijnwoensdag 30 december 2015 @ 20:50
quote:
99s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:48 schreef Cynix ® het volgende:
Ok, duidelijk. Ik doe mee met PietVerdriet en noem dit oplichting.
Sohowoensdag 30 december 2015 @ 21:07
V&D levert de bestellingen in de webshop op dit moment niet, omdat de bezorgdiensten (DHL, DPD) niet meer rijden. Beide bedrijven hebben nog een flinke smak geld tegoed van V&D. Als er weer wat geld is binnen gekomen kan het zo zijn dat de bewindvoerders besluiten om deze openstaande rekeningen te voldoen. In dat geval kunnen de bestellingen alsnog geleverd worden.

De artikelen die nu in de winkel verkocht worden zijn dus niet de reeds bestelde en betaalde producten uit de webshop. Het is voor V&D wel belangrijk om deze artikel in de winkel te verkopen, om de kans te vergroten dat de klanten uiteindelijk hun bestellingen geleverd krijgen.

V&D heeft hier overigens geen invloed op. De bewindvoerders bepalen de spelregels (giftcards, wel/niet retouren) en beslissen welke rekeningen er betaald worden.

[ Bericht 11% gewijzigd door Soho op 30-12-2015 21:13:07 ]
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 21:42
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Banken lopen geen risico? LOL
En over Ponzi fraude gesproken, de AOW is het grootste Ponzibedrog allertijden
Idd, Banken lopen geen risico, laat staan zoals bedrijven cq. kleine ondernemers dat doen.
Noem mij een (systeembank)bankdirecteur of manager die hoofdelijk aansprakelijk is gesteld voor het (wan)beleid ?

Ponzi geldt voor alle omslagverzekeringen met het verschil dat Ponzi puur (en alleen) gericht is dat een kleine (top)groep als enige, de samengestelde winst kunnen opstrijken.

Bjjkomend probleem met AOW (en ook Pensioenen) is dat de inleg door de overheid soms vaak ergens anders wordt gebruikt dan voor het werkelijk uitkeren/sparen/financieren van het systeem.
Per jaar kan je precies vaststellen (actuaris) wat er nodig is. Tja, wanneer je dan als overheid, de rente (feitelijk, door ECB beleid) negatief maakt dan gaan dingen zeker niet/nooit meer goedkomen.
Wanneer de premie (ca 18%@inkomen) zonder maximum-inkomen met een (kleine) opslag was gespaard was er niets aan de hand geweest.
Maar nee, de hogere (top)inkomens die sws al heel goed zelf meer kunnen sparen moe(s)ten ontzien worden in betalen van AOW boven hun inkomen van ¤30K+). Dat is ook begrijpelijk want hogere inkomens hebben geen enkel belang bij het AOW pauperinkomen


Het "rare" met sociale premies/uitkeringen zoals AOW is dat het per omslagstelsel gedwongen wordt ingehouden en de "regels" voorts eenzijdig - door het dan aan het bewind zijnde kabinet - naar willekeur kan worden aangepast. Je kan als "werknemer" simpelweg niet (meer) financieel plannen en wanneer je eenmaal onmachtig bent, alleen nog hulpeloos afwachten wat je dan (sociaal) wordt toegeschoven. Als AOW'er staken zal iemand aan z'n kont roesten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Vallon op 30-12-2015 21:54:49 ]
Vallonwoensdag 30 december 2015 @ 21:52
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 21:07 schreef Soho het volgende:
V&D levert de bestellingen in de webshop op dit moment niet, omdat de bezorgdiensten (DHL, DPD) niet meer rijden. Beide bedrijven hebben nog een flinke smak geld tegoed van V&D. Als er weer wat geld is binnen gekomen kan het zo zijn dat de bewindvoerders besluiten om deze openstaande rekeningen te voldoen. In dat geval kunnen de bestellingen alsnog geleverd worden.

De artikelen die nu in de winkel verkocht worden zijn dus niet de reeds bestelde en betaalde producten uit de webshop. Het is voor V&D wel belangrijk om deze artikel in de winkel te verkopen, om de kans te vergroten dat de klanten uiteindelijk hun bestellingen geleverd krijgen.

V&D heeft hier overigens geen invloed op. De bewindvoerders bepalen de spelregels (giftcards, wel/niet retouren) en beslissen welke rekeningen er betaald worden.
Drogdenenen.
Er staat V&D niets in de weg om die bestelde en reeds betaalde producten dan te mee te geven in hun vrachtauto en zo laten afhalen in hun filialen.
Idem voor cadeau/giftcards waar stevig misbruik is gemaakt van kleine lettertjes. Dat zal de bonnenmarkt nog wel gaan merken.
Pietverdrietwoensdag 30 december 2015 @ 23:11
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:11 schreef raptorix het volgende:

[..]

Dit dus, en dan die mensen die roepen dat kinderbijslag terecht is, want die moeten voor je zorgen :') :') :')
Trouwen Piet, jij als halve Duitsers hoe sta jij voor het feit dat een bedrijf op tijd surseancie moet aanvragen, omdat anders de bestuurders persoonlijk aansprakelijk zijn? Ik vind dat persoonlijk een hele mooie wetgeving.
Ik ook, net zoals bestuurders/CEO persoonlijk aansprakelijk gesteld wordt en zelfs vervolgd als het bedrijf bv door achterstallig onderhoud een ongeluk veroorzaakt.
#ANONIEMwoensdag 30 december 2015 @ 23:18
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 21:52 schreef Vallon het volgende:

[..]

Drogdenenen.
Er staat V&D niets in de weg om die bestelde en reeds betaalde producten dan te mee te geven in hun vrachtauto en zo laten afhalen in hun filialen.
Idem voor cadeau/giftcards waar stevig misbruik is gemaakt van kleine lettertjes. Dat zal de bonnenmarkt nog wel gaan merken.
Het is best simpel. Mensen met een tegoedbon, of een uitstaande bestelling zijn feitelijk mensen die een vordering op V&D hebben. Zodoende zitten ze in hetzelfde schuitje als andere partijen met een vordering, zij het dat bepaalde partijen (Belastingdienst, banken onder bepaalde voorwaarden) voorrang krijgen. Deze consumenten zullen dus net als alle andere schuldeisers af moeten wachten wat er straks aan bezittingen is en of er nog iets te halen valt. Nu wel bestellingen uitleveren, of tegoedbonnen aannemen, zou betekenen dat je de ene schuldeiser voorrang geeft op de andere en dat is niet zuiver.

Wat V&D aan waardevol bezit heeft zijn met name de artikelen in de winkels en magazijnen. Die kan de curator gaan verkopen aan opkopers, maar dan leveren ze relatief weinig op. Voor een partij van 200 truien krijg je natuurlijk veel minder dan wanneer je 200 consumenten elk één trui verkoopt. Zodoende is het in het belang van de curatoren (en de schuldeisers) om de winkels open te houden en door te gaan met verkopen.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 30-12-2015 23:20:06 ]
KingRadlerdonderdag 31 december 2015 @ 08:10
quote:
De twee bewindvoerders van V&D besluiten pas in de loop van januari of een doorstart mogelijk is. Het plan om deze week al de belangrijkste drie tot vijf toekomstopties voor het noodlijdende warenhuis op een rij te zetten, is uitgesteld. Dat vertellen ingewijden aan het AD.

De bewindvoerders hebben momenteel hun handen vol om alle vorderingen van schuldeisers in kaart te brengen. Een peloton van accountants spit op het V&D-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid de boeken minutieus door, vertelt een medewerker met kennis van zaken. ,,Ze proberen de kluwen tussen V&D en La Place te ontwarren, zodat duidelijk is wie bij een eventueel faillissement straks als eerste wordt betaald."

Het uitstel betekent niet noodzakerlijkerwijs dat een faillissement eveneens later volgt. Het bankroet van V&D kan ieder moment worden uitgesproken. Een bericht in De Telegraaf dat de bewindvoerders gistermiddag al faillissement hadden aangevraagd klopt echter niet. ,,Een hoax," stelt V&D-woordvoerder Edwin van Wijk desgevraagd.

Hij bevestigt dat de bewindvoerders voorlopig niet voldoende aan de toekomstscenario's zijn toegekomen. Tientallen partijen zouden interesse hebben getoond voor delen van V&D en/of La place. Bron:AD
Pnothy72donderdag 31 december 2015 @ 11:13
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:17 schreef Vallon het volgende:

[..]

Ja dat is onterecht omdat het niet meer gaat om het product, bedrijf, de toegevoegde waarde, het consumentenbelang, werknemers etc.etc. maar puur om cijfers op de balans waarbij het geen reet uitmaakt hoe die cijfers gemaakt worden zolang ze maar dik zwart zijn.

De zittende V&D directie(s) heeft niet zitten slapen maar actief meegedaan aan dit spel, daarmee over de rug van hen die werkelijk belang bij hebben. Degene die thuis in onzekerheid zitten zijn zij die ontslagen worden, hun spullen niet hebben, hun geld niet (terug)krijgen, de staat die uitkeringen moet verstrekken etc.etc.

De Hedge-funds als onderdeel van het financiële circus hebben dit scenario al lang en breed ingeschat, die toekomst bepaald en hun winst genomen. Voordeel (voor diezelfde capital investors) is dat de boedel goedkoop (terug)gekocht kan worden voor nieuwe spelers - die zo nog afhankelijker - naar het wereldwijde prijzencircus geloodst worden.

Vraag je maar 's af :?
1) Hoe het kan zijn dat een bedrijf wat eerst alles (zelf) eigendom had, nu ineens niets meer (in te brengen) heeft. ?
2) Waarom kan wel V&D failliet gaan en niet Sun Capital als financieel eigenaar ?

V&D is uitgebeend door slagers :7 heet dat in plat Nederlands. Iemand heeft z'n ogen gesloten en dat zijn niet de betrokken werknemers noch de vernieuwers aldaar die wel wilden veranderen maar dat simpelweg niet konden/mochten.
Volgens mij praatten we langs elkaar heen, maar zijn we het wel met elkaar eens. Wat jij hierboven schrijft bedoelde ik in ieder geval ook, ook al heb je het opgeschreven als een tegenreactie :)
Vallondonderdag 31 december 2015 @ 11:49
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 08:10 schreef KingRadler het volgende:
De bewindvoerders hebben momenteel hun handen vol om alle vorderingen van schuldeisers in kaart te brengen. Een peloton van accountants spit op het V&D-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid de boeken minutieus door,
Herkenbaar. Altijd grappig :P dat een bedrijf niet met één druk op de knop 'weet' wie z'n schuldeisers zijn en hoeveel ze wanneer nog betaald moeten krijgen....
Beetje baas, wil dat sws elke ochtend, liefst realtime met voorspelling op z'n bureau hebben of dat klikkerdeklik kunnen opvragen.
Moet zeggen dat ondernemen zonder te letten wat je nog moet (af)betalen, wel een stuk makkelijker is....

quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 11:13 schreef Pnothy72 het volgende:
[..]
Volgens mij praatten we langs elkaar heen, maar zijn we het wel met elkaar eens. Wat jij hierboven schrijft bedoelde ik in ieder geval ook, ook al heb je het opgeschreven als een tegenreactie :)
Yep, :Y we zitten idd op dezelfde lijn. Soz.
Ik zag een bevestigende tegenvraag .... maar idd de V&D'ers hebben zich er met wide eyes shut in laten luizen.
Pnothy72donderdag 31 december 2015 @ 12:22
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 08:10 schreef KingRadler het volgende:
Een peloton van accountants spit op het V&D-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid de boeken minutieus door, vertelt een medewerker met kennis van zaken. ,,Ze proberen de kluwen tussen V&D en La Place te ontwarren, zodat duidelijk is wie bij een eventueel faillissement straks als eerste wordt betaald."

Wie betaalt die accountants nu eigenlijk :?
#ANONIEMdonderdag 31 december 2015 @ 12:23
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 12:22 schreef Pnothy72 het volgende:

[..]

Wie betaalt die accountants nu eigenlijk :?
De bewindvoerder / curator.
KingRadlerdonderdag 31 december 2015 @ 12:23
quote:
De Amerikaanse eigenaar van warenhuisketen V&D, Sun Capital, wilde nog een bijdrage van 85 miljoen euro van de verhuurders zodat uitstel van betaling kon worden voorkomen.
Dit schrijft Het Financiële Dagblad donderdag op basis van een verslag van de laatste commissarissenvergadering.

Afgelopen jaar stond voor V&D al in het teken van het verlagen van de huur bij veel panden. Er werd met een groot aandeel verhuurders een akkoord gesloten over lagere huur, maar deze moest dus nog verder omlaag.

De extra bijdrage moest de tegenvallende verkopen van V&D in de laatste maanden compenseren.

De commissarissen van V&D overtuigden Sun Capital ervan dat het een slecht plan was. Een nieuwe eis voor een bijdrage zou "verwoestende consequenties" gevolgen hebben voor de relaties van V&D met pandeigenaren en andere bedrijven.

Enkele commissarissen dreigden met opstappen als Sun Capital niet zou instemmen met de surseance.
KingRadlerdonderdag 31 december 2015 @ 15:29
V&D FAILLIET

quote:
De Amsterdamse rechtbank heeft V&D vanmiddag failliet verklaard. De 62 winkels en restaurants van de warenhuisketen blijven voorlopig nog wel open, maar door het faillissement verliezen de ruim 10.000 werknemers van de noodlijdende warenhuisketen hun baan.

Het is nog onduidelijk hoeveel van hen uiteindelijk aan de slag kunnen blijven. Curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck spreken nog steeds met potentiële kopers over een doorstart, waarbij delen van V&D kunnen blijven bestaan. Het UWV betaalt vanaf morgen het salaris van het personeel.
Zelfscannerdonderdag 31 december 2015 @ 15:35
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:29 schreef KingRadler het volgende:
V&D FAILLIET

[..]

Zie het nergens staan
Studiotjedonderdag 31 december 2015 @ 15:35
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:29 schreef KingRadler het volgende:
V&D FAILLIET

[..]

Het bericht dat je wist dat zou komen. ;(
Studiotjedonderdag 31 december 2015 @ 15:35
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:35 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Zie het nergens staan
NOS en RTL..
KingRadlerdonderdag 31 december 2015 @ 15:37
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:35 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Zie het nergens staan
Telegraaf wist het gister al, ze konden niet hun mond houden.
Zelfscannerdonderdag 31 december 2015 @ 15:38
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:35 schreef Studiotje het volgende:

[..]

NOS en RTL..
Nu ja :)
byahdonderdag 31 december 2015 @ 15:38
Lekker zo voor het eind van het jaar/ de werkdag, ' tot maandag..' Oh wacht :')
Zelfscannerdonderdag 31 december 2015 @ 15:40
Ik zie een complot.

Voor kerst melden dat je bijne failliet bent: Kut kerst voor personeel.
Met oudjaarsdag melden dat je failliet bent: Personeel kut oud en nieuw.
Infectiondonderdag 31 december 2015 @ 15:41
En zoals gewoonlijk maken ze weer een doorstart en gaan ze vrolijk verder. :')
Studiotjedonderdag 31 december 2015 @ 15:41
quote:
1s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:38 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Nu ja :)
Paar minuutjes al, je internet loopt achter :+
Cynix ®donderdag 31 december 2015 @ 15:46
Vandaag trouwens 'SALE!' bij V&D in Eindhoven! :)

Niet dat ik daar nú d00d of levend gevonden zou willen worden, maar toch.
#ANONIEMdonderdag 31 december 2015 @ 15:46
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 15:41 schreef Infection het volgende:
En zoals gewoonlijk maken ze weer een doorstart en gaan ze vrolijk verder. :')
Hoe kom je daar bij? :?
Zelfscannerdonderdag 31 december 2015 @ 15:48
Slot