abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:12:33 #1
141482 Q.
Just Q it!
pi_158627709
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.

Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiŽle zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geÔnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiŽle belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Cafť’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
For great justice!
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:12:53 #2
141482 Q.
Just Q it!
pi_158627713
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
For great justice!
pi_158627786
Tellen blijft lastig :P
Tap tap tap
pi_158627837
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Van een omzet van 15 miljard gulden naar 619 miljoen euro is wel enorm :o
Ook een enorme afname van het aantal winkels in de tussentijd. Vendex was een gigantische kolos op winkelgebied maar een groot deel van die formules is na afsplitsing zelf ook op de fles gegaan. Retail zoals V&D het voert maar ook een Dixons, Scapino, Konmar of andere keten is gewoon achterhaald. Teveel personeel en te weinig onderscheidendheid.
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:23:48 #5
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158627907
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:16 schreef CherryLips het volgende:
Tellen blijft lastig :P
Zeker als het automatisch gaat :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158627948
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:23 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zeker als het automatisch gaat :+
Als iets goed kan tellen, is het wel een computer ;)
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:28:11 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158627985
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Als iets goed kan tellen, is het wel een computer ;)
Vandaar de naam van het apparaat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158628109
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
Lekker belangrijk
lekker faxen heel de dag echt genot
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:01:31 #9
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158628716
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:

[..]

Distribitiecentrum ligt nog aardig vol hoor.
Als dat distributiecentrum vol ligt met onbetaalde producten dan verbaast het me niets als de leveranciers het weer komen halen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:03:05 #10
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_158628747
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:20 schreef Ericr het volgende:

[..]

Ook een enorme afname van het aantal winkels in de tussentijd. Vendex was een gigantische kolos op winkelgebied maar een groot deel van die formules is na afsplitsing zelf ook op de fles gegaan. Retail zoals V&D het voert maar ook een Dixons, Scapino, Konmar of andere keten is gewoon achterhaald. Teveel personeel en te weinig onderscheidendheid.
Plus dat V&D in de tijd dat de omzet 15 miljard gulden was nog werkelijk een warenhuis was, nu is het echt weinig meer dan een luxe Blokker en C&A combinatie.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158629215
Leveranciers zijn gestopt met leveren. Antwoordt V&D: Ja, geeft niet, het is toch altijd rustig in januari en februari.... |:(
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:32:47 #12
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158629466
quote:
2008 Start vd.nl
In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:42:13 #13
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158629768
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:12 schreef Q. het volgende:
Verkeerde nummer, modje, nummer 15 graag. :P
gaan we de 20 nog halen volgend jaar?
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:44:19 #14
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158629841
vroeger was V&D heel belangrijk voor een centrum. :')
pi_158629967
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:32 schreef Tijn het volgende:

[..]

In 2008 pas een webwinkel openen als miljoenenbedrijf 8)7
Toch liep de webwinkel nog best aardig.
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:49:37 #16
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158629995
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:48 schreef raptorix het volgende:

[..]

Toch liep de webwinkel nog best aardig.
Maar het blijft een tikkie aan de late kant. Als in: een jaar of 10 te laat :+
pi_158630017
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:49 schreef Tijn het volgende:

[..]

Maar het blijft een tikkie aan de late kant. Als in: een jaar of 10 te laat :+
Klopt vooral omdat dit soort winkels een flinke stap voor hadden t.o.v webwinkels, met name zaken als distributie, naamsbekendheid en kapitaal.
pi_158630040
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:44 schreef KingRadler het volgende:
vroeger was V&D heel belangrijk voor een centrum. :')
Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:53:13 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158630096
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
De Slegte vond ik altijd een bezoek waard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:53:46 #20
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158630118
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:51 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vroegah gingen we op donderdagavond naar Arnhem en ook naar de V&D, dat was een hele belevenis voor een klein CL'etje O+
wanneer was dat jaren 90 ;)
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:56:27 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158630195
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:50 schreef raptorix het volgende:

[..]

Klopt vooral omdat dit soort winkels een flinke stap voor hadden t.o.v webwinkels, met name zaken als distributie, naamsbekendheid en kapitaal.
Jep, veel mensen denken dat een webwinkel om IT gaat, maar het gaat om distributie, logistiek, naamsbekendheid, betrouwbaarheid, service.
Postorderbedrijven waren er ook niet snel en goed genoeg bij. Zelf een reus als Bertelsmann is er alleen nog maar in NL en dat is omdat amazon de NL markt te klein vind.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158630384
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:53 schreef KingRadler het volgende:

[..]

wanneer was dat jaren 90 ;)
Ja :@
Tap tap tap
pi_158630394
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Slegte vond ik altijd een bezoek waard.
Die fascinatie kwam later.
Tap tap tap
  dinsdag 29 december 2015 @ 12:06:18 #24
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_158630462
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2015 11:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Postorderbedrijven waren er ook niet snel en goed genoeg bij. Zelf een reus als Bertelsmann is er alleen nog maar in NL en dat is omdat amazon de NL markt te klein vind.
bol.com is tegenwoordig van Ahold. Ik weet niet of Bertelsmann er nog veel mee te maken heeft. Ik denk het niet.
  dinsdag 29 december 2015 @ 12:10:00 #25
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158630539
eind jaren 90 toen ik naar de Schoolcampus ging das was toen een grote afdeling.
daar is nu niks meer van over.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')