abonnement Unibet Coolblue
pi_158461254


quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_158461265
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:



6.44 euro, incl. BTW.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_158461281
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro
Ik hoop het maar, daar ga ik over een paar maanden naartoe.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 08:28:31 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461283
On Topic dan maar
quote:
V&D krijgt uitstel van betaling
HILVERSUM -

De rechtbank in Amsterdam heeft warenhuisconcern V&D uitstel van betaling verleend. De directie had de surseance dinsdag aangevraagd, met goedkeuring van de raad van commissarissen. Kees van de Meent en Hanneke De Coninck Smolders zijn aangesteld als bewindvoerders. Dat maakte V&D woensdag bekend.

De surseance betreft de hele groep, dus warenhuizen en restaurantketen La Place.

V&D raakte begin dit jaar in zwaar weer, als gevolg van grote verliezen vorig jaar. Daarop kondigde het bedrijf aan dat het de lonen van het personeel en de huren van de winkels wilde verlagen. Dat leidde tot maandenlange conflicten met vakbonden en eigenaren van de winkelpanden van de keten. Met een groot deel van de verhuurders werd uiteindelijk een huurverlaging afgesproken. De vakbonden stapten naar de rechter en die stak een stokje voor de loonsverlaging. In plaats daarvan kwam er een reorganisatie die vierhonderd banen kost.

Maandag werd duidelijk dat V&D ook dit jaar verlieslijdend is.
http://www.telegraaf.nl/d(...)_van_betaling__.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158461302
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Somebody that I used to know
  woensdag 23 december 2015 @ 08:30:30 #6
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461304
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
En hier betaal je dan een godsvermogen voor sushi _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461305
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
Hoe blijven ze dan zo slank. Of verdienen ze daar ook enorm weinig?
pi_158461308
Bijzonder triest voor alle werknemers dat ze dit op 23 december moeten horen. Wat een beroerde kerst zullen een hoop mensen hebben.

Over het (aankomende) faillissement kan ik kort zijn: logisch en verwacht.

Het hele concept van V&D is al jaren over de datum, de panden te duur, het personeel te oud en de collectie te oubollig. Niemand gaat toch meer naar een warenhuis voor een paar pennen en een onderbroek?
pi_158461313
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Daar zou ik sowieso niet te lang meer mee wachten, maar uitstel van betaling is al verleend.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:31:30 #10
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461317
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
De winkels blijven (voorlopig?) nog open, dus zou verwachten van wel. Maar zou niet te lang wachten _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461320
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Coritchando het volgende:
Bijzonder triest voor alle werknemers dat ze dit op 23 december moeten horen. Wat een beroerde kerst zullen een hoop mensen hebben.
Precies dit. ;(
pi_158461327
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Dat zal het eerste zijn wat niet meer geaccepteerd zal worden (want geen cash). Zou dus snel inleveren.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:33:06 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461330
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Denk het niet, maar eerlijk, nu nog V&D cadeaubonnen hebben, was het niet duidelijk het afgelopen jaar dat je die kwijt moest raken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158461331
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Ik meen mij van andere faillissementen te herinneren dat die per direct ongeldig verklaard worden. Geen idee of dat nu ook het geval is. Ik zou als ik jouw was zogauw de winkel opengaat deze proberen in te wisselen, misschien dat het nog lukt omdat de instructies niet goed aankomen bij de medewerkers.
pi_158461340
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
Ik heb in Singapore en Indonesië voor de helft van dat geld gegeten. En nog uitgebreider dan wat jij op de foto laat zien. Ik vind Japan niet goedkoop.
pi_158461349
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
pi_158461359
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Coritchando het volgende:.

Over het (aankomende) faillissement kan ik kort zijn: logisch en verwacht.
Maar niemand buiten de top van de V&D had het in de beste maand van het jaar verwacht
  woensdag 23 december 2015 @ 08:37:24 #18
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461369
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:35 schreef hoas het volgende:
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
Zijn huurpanden :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461376
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:35 schreef hoas het volgende:
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
Structurele veranderingen kosten ook geld en die zijn nodig om V&D weer winstgevend te maken. Qua reputatie lijkt het me nog het lastigst.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:38:12 #20
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461381
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef Postbus100 het volgende:
Vraagje: als er vandaag uitstel van betaling wordt aangevraagd,kan je dan nog cadeaukaarten inwisselen? -O-
Ja.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461383
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Maar niemand buiten de top van de V&D had het in de beste maand van het jaar verwacht
Kerst is enorm tegengevallen. Veel problemen met de nieuwe website ook...
  woensdag 23 december 2015 @ 08:38:38 #22
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461385
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Maar niemand buiten de top van de V&D had het in de beste maand van het jaar verwacht
Ze hadden het ook gewoon op 2 januari moeten doen.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461392
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
Ook weer niet bizar goedkoop. Heb in China wel eens zo'n maaltijd gehad voor pakweg 1,50 Euro.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:39:40 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461395
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:35 schreef hoas het volgende:
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
Nee, lijkt mij geen goed idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:41:10 #25
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158461404
Treurig maar verwacht.. Het lijstje crisisslachtoffers wordt langer en langer. Vele winkelketens gingen hen voor, vele zullen volgen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:41:58 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461412
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:41 schreef Perrin het volgende:
Treurig maar verwacht.. Het lijstje crisisslachtoffers wordt langer en langer. Vele winkelketens gingen hen voor, vele zullen volgen.
V&D is geen crisisslachtoffer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:42:11 #27
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158461417
Al is de crisis niet de enige oorzaak, natuurlijk. Maar deze gaf wel de uiteindelijke nekslag.

Ze hadden anders meer tijd gehad zich aan de veranderende markt aan te passen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_158461430
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk het niet, maar eerlijk, nu nog V&D cadeaubonnen hebben, was het niet duidelijk het afgelopen jaar dat je die kwijt moest raken?
Heb deze twee weken geleden gekregen. Geen dit spannend bedrag, maar geld is geld...
Somebody that I used to know
pi_158461436
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:42 schreef Perrin het volgende:
Al is de crisis niet de enige oorzaak, natuurlijk. Maar deze gaf wel de uiteindelijke nekslag.

Nee, vooral het relatief warme weer in afgelopen maanden.
pi_158461441
Webshop dicht.
pi_158461444
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:42 schreef Perrin het volgende:
Al is de crisis niet de enige oorzaak, natuurlijk. Maar deze gaf wel de uiteindelijke nekslag.

Ze hadden anders meer tijd gehad zich aan de veranderende markt aan te passen.
Daar hebben ze nog niet tijd genoeg voor gehad wil je zeggen? het is al jaren verliesgevend.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158461448
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:35 schreef hoas het volgende:
Misschien moet de overheid ingrijpen, die panden kun je kopen voor ong 100miljoen
10.000uitkeringen a1000 euro is 10 miljoen met 10 maanden dus al winstgevend.
Ja, lekker, staatswinkels. Nee, niet doen.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:46:24 #33
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158461462
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:44 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Daar hebben ze nog niet tijd genoeg voor gehad wil je zeggen? het is al jaren verliesgevend.
Blijkbaar niet.. Online warenhuizen doen het prima. Dure panden met doorsnee spulletjes zijn geen winnend concept meer.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:46:36 #34
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158461463
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:44 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Ja, lekker, staatswinkels. Nee, niet doen.
Och, we geven nu al jaarlijks voor ¤600 miljoen uit im staatswinkels.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158461466
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:44 schreef Roel_Jewel het volgende:
Webshop dicht.
;(
  woensdag 23 december 2015 @ 08:46:58 #36
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461468
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:44 schreef Roel_Jewel het volgende:
Webshop dicht.
:?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 08:47:18 #37
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158461471
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:46 schreef Perrin het volgende:

[..]

Blijkbaar niet.. Online warenhuizen doen het prima. Dure panden met doorsnee spulletjes zijn geen winnend concept meer.
Online warenhuizen maken ook niet echt lekker winst. Qua omzet doen ze het wel redelijk.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158461479
quote:
7s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:39 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Ook weer niet bizar goedkoop. Heb in China wel eens zo'n maaltijd gehad voor pakweg 1,50 Euro.
Het is ook niet bizar goedkoop, maar in vergelijking met Nederland - en daar ging het om, is het wel goedkoper (terwijl alles in Japan duurder is).

Dit was trouwens een vervolg op de discussie in topic #7, waarin ik pleitte voor een andere aanpak van het winkelaanbod in Nederland. Winkelen in Nederland is niet leuk (vind ik dan), terwijl het wel leuk kan zijn, als het maar goed wordt georganiseerd. Met als belangrijk ingredient goed geprijsde restaurants tussen je winkels.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_158461499
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:36 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Maar niemand buiten de top van de V&D had het in de beste maand van het jaar verwacht
Dan ben je als medewerker op zijn zachts gezegd wel naïef. Je ziet toch ook wat er per dag in en uitloopt en wat er verkocht wordt?
pi_158461501
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:44 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Nee, vooral het relatief warme weer in afgelopen maanden.
Qua winterkleding verkoop is dat niet al te prettig, maar het trekt mensen wel naar de stad.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:50:18 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461504
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:48 schreef Lyrebird het volgende:

Met als belangrijk ingredient goed geprijsde restaurants tussen je winkels.
Dat past niet bij de NL mentaliteit. Die willen uren zitten en een goedkoop restaurant draait om snelheid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:50:36 #42
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158461508
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:48 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Het is ook niet bizar goedkoop, maar in vergelijking met Nederland - en daar ging het om, is het wel goedkoper (terwijl alles in Japan duurder is).

Dit was trouwens een vervolg op de discussie in topic #7, waarin ik pleitte voor een andere aanpak van het winkelaanbod in Nederland. Winkelen in Nederland is niet leuk (vind ik dan), terwijl het wel leuk kan zijn, als het maar goed wordt georganiseerd. Met als belangrijk ingredient goed geprijsde restaurants tussen je winkels.
Nederland is qua retail nogal versnipperd. Is de Markthal in Rotterdam of de Hallen in Amsterdam wat je graag ziet?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158461511
V&D is veel te laat gaan reageren op veranderingen. Het had veel sneller tot de conclusie moeten komen vestigingen te schrappen en zich te focussen op activiteiten die winst maken. Nu gaat dat middels een faillisement er zwz van komen. Veel bedrijven kunnen de omslag niet maken, ook enorm grote zoals Lufthansa en Airfrance. Ook daar zou het bestuur beter op een faillissement kunnen aansturen om dead weight kwijt te raken.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  woensdag 23 december 2015 @ 08:51:07 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158461513
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:47 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Online warenhuizen maken ook niet echt lekker winst. Qua omzet doen ze het wel redelijk.
Dat is omdat ze veel geld in groei steken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:51:09 #45
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461516
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:49 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Dan ben je als medewerker op zijn zachts gezegd wel naïef. Je ziet toch ook wat er per dag in en uitloopt en wat er verkocht wordt?
Denk niet dat je daar als individuele medewerker echt zicht op hebt hoor
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 08:51:15 #46
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461518
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:50 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Nederland is qua retail nogal versnipperd. Is de Markthal in Rotterdam of de Hallen in Amsterdam wat je graag ziet?
Die vallen ook om
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461522
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:41 schreef Perrin het volgende:
Treurig maar verwacht.. Het lijstje crisisslachtoffers wordt langer en langer. Vele winkelketens gingen hen voor, vele zullen volgen.
Dit heeft werkelijk niks met de crisis te maken, dit is al jaren een achterhaald concept. De crisis heeft het hooguit iets versneld.
pi_158461523
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:46 schreef Maraca het volgende:

[..]

:?
Filialen V&D blijven voorlopig open, maar webshop is gesloten. ,,We willen voorkomen dat klanten hun spullen niet meer krijgen."
  woensdag 23 december 2015 @ 08:52:12 #49
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461529
Ik snap de kop van Nu.nl niet. "Warme maanden november en december doen warenhuisketen de das om". Wat heeft het weer hiermee te maken :?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 08:52:44 #50
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461538
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:51 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Filialen V&D blijven voorlopig open, maar webshop is gesloten. ,,We willen voorkomen dat klanten hun spullen niet meer krijgen."
Waar zie je dat? Ik zie gewoon een webshop :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461553
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:52 schreef Maraca het volgende:
Ik snap de kop van Nu.nl niet. "Warme maanden november en december doen warenhuisketen de das om". Wat heeft het weer hiermee te maken :?
Seizoenskleding.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:53:31 #52
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461556
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:52 schreef Maraca het volgende:
Ik snap de kop van Nu.nl niet. "Warme maanden november en december doen warenhuisketen de das om". Wat heeft het weer hiermee te maken :?
Verkopen geen mutsen
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158461562
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:52 schreef Maraca het volgende:
Ik snap de kop van Nu.nl niet. "Warme maanden november en december doen warenhuisketen de das om". Wat heeft het weer hiermee te maken :?
Niemand koopt winterkleding.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:54:08 #54
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158461564
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:51 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Die vallen ook om
En de Albert Heijn vast ook.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158461565
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:52 schreef Maraca het volgende:

[..]

Waar zie je dat? Ik zie gewoon een webshop :)
Ik heb het ook gehoord van vriend die er werkt.
pi_158461568
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:52 schreef Maraca het volgende:

[..]

Waar zie je dat? Ik zie gewoon een webshop :)
Denk dat je niet hele bestelproces kunt doorlopen.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:54:34 #57
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158461570
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is omdat ze veel geld in groei steken
Bedenkelijk verdienmodel.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:54:52 #58
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158461573
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:54 schreef GSbrder het volgende:

[..]

En de Albert Heijn vast ook.
Dat is online nog niet te doen
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 08:55:37 #59
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461582
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:53 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Seizoenskleding.
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:53 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Verkopen geen mutsen
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:53 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Niemand koopt winterkleding.
^O^ duidelijk. Thnx
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461588
de consument is veranderd en als Winkels blijven hangen in het oude zullen ze het ook niet overleven.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:56:34 #61
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461592
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:54 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Denk dat je niet hele bestelproces kunt doorlopen.
Persoonlijk had ik het dan op de homepage gezet, maar goed. Even in de gaten houden :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 08:56:45 #62
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158461596
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:54 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dat is online nog niet te doen
O, het kan wel. Loopt alleen niet lekker.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158461607
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:56 schreef Maraca het volgende:

[..]

Persoonlijk had ik het dan op de homepage gezet, maar goed. Even in de gaten houden :)
Ze moeten het eerst om 9u nog mededelen aan alle werknemers die aan de website werken.
  woensdag 23 december 2015 @ 08:58:05 #64
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461609
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:56 schreef GSbrder het volgende:

[..]

O, het kan wel. Loopt alleen niet lekker.
Niet raar met die bezorgkosten. Maar toevallig kwam het paarse busje bij mijn buurvrouw langs. Zag er toch wel heel gemakkelijk uit :D
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461622
FNV wil dat V&D meer tijd krijgt http://twitter.com/Teletekst/status/679570815894044672/photo/1

HAHAHAHA. Ja, want dan gaat het beter :')
  woensdag 23 december 2015 @ 09:00:04 #66
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461624
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:57 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Ze moeten het eerst om 9u nog mededelen aan alle werknemers die aan de website werken.
Te annuleren of niet te annuleren. Dat is de vraag :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461653
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:51 schreef Maraca het volgende:

[..]

Denk niet dat je daar als individuele medewerker echt zicht op hebt hoor
Dan moet je wel met oogkleppen rondlopen. Je ziet toch heel simpel hoeveel spul er langs de kassa gaat? Globaal. En daar kan je prima een conclusie uit trekken, in plaats van je kop in het zand te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:03:52 #68
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461657
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:03 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Dan moet je wel met oogkleppen rondlopen. Je ziet toch heel simpel hoeveel spul er langs de kassa gaat? Globaal. En daar kan je prima een conclusie uit trekken, in plaats van je kop in het zand te steken.
Ja, van jouw afdeling van jouw lokale V&D, tijdens jouw dienst. Dat zegt imho niet zoveel.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:05:22 #69
127966 Marrije
ja, met dubbel r
pi_158461666
Ik denk dat ik vandaag maar weer eens naar binnen loop, bij v&d.
pi_158461670
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:59 schreef Roel_Jewel het volgende:
FNV wil dat V&D meer tijd krijgt http://twitter.com/Teletekst/status/679570815894044672/photo/1

HAHAHAHA. Ja, want dan gaat het beter :')
de fnv kan nu ook wel opdoeken, stoffige organisatie uit 1910 die ook niet met zijn tijd meegaat.
pi_158461684
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:03 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, van jouw afdeling van jouw lokale V&D, tijdens jouw dienst. Dat zegt imho niet zoveel.
Je praat toch met je collega's? Of kom je als v&d medewerker binnen, gaat snel naar je afdeling en na je dienst ren je naar huis?

Ik zeg niet dat ze volledig inzicht hadden in de cijfers, maar als je (samen met je collega's) niet al lang door hebt dat het minder en minder gaat dan ben je bijzonder naïef. Dat is wat ik zeg.
pi_158461687
V&D moet omlaag met de prijzen denk ik. Het assortiment dienen ze te veranderen. Misschien moeten ze wel de Action route nemen: koop overgebleven partijen kleding op in heel Europa en verkoop ze in je winkels voor weinig geld.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:07:55 #73
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461695
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:06 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Je praat toch met je collega's? Of kom je als v&d medewerker binnen, gaat snel naar je afdeling en na je dienst ren je naar huis?

Ik zeg niet dat ze volledig inzicht hadden in de cijfers, maar als je (samen met je collega's) niet al lang door hebt dat het minder en minder gaat dan ben je bijzonder naïef. Dat is wat ik zeg.
Ik heb geen idee, heb nooit bij V&D gewekt :+ Maar dat het minder ging kon je inderdaad wel weten, al is het maar vanwege de berichtgeving eerder dit jaar :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461698
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:52 schreef Maraca het volgende:
Ik snap de kop van Nu.nl niet. "Warme maanden november en december doen warenhuisketen de das om". Wat heeft het weer hiermee te maken :?
Dat de mensen die kleding op de zeer korte termijn kopen (oh koud, nu koop ik gelijk een winterjas) liever naar winkels als Zara, Primark of H&M gaan. Dit veel beter zijn in dit weggooi-maatschappij-manier van verkopen.
.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:08:17 #75
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461701
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:07 schreef polderturk het volgende:
V&D moet omlaag met de prijzen denk ik. Het assortiment dienen ze te veranderen. Misschien moeten ze wel de Action route nemen: koop overgebleven partijen kleding op in heel Europa en verkoop ze in je winkels voor weinig geld.
En dan heb je 2 actions. Top :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461703
quote:
12s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:30 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Hoe blijven ze dan zo slank. Of verdienen ze daar ook enorm weinig?
Ze werken veel en erg hard dat kost nogal wat energie :s)

En thee i.p.v. cola of red bull maakt ook een groot verschil.
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
pi_158461711
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:49 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Dan ben je als medewerker op zijn zachts gezegd wel naïef. Je ziet toch ook wat er per dag in en uitloopt en wat er verkocht wordt?
jij kan het wel inschatten bij jouw werkgever? Misschien als je de controller bent
pi_158461724
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:08 schreef Stokken_en_stenen het volgende:

[..]

Ze werken veel en erg hard dat kost nogal wat energie :s)

En thee i.p.v. cola of red bull maakt ook een groot verschil.
Ik dacht dat ze vooral aan de drank waren :D
Tap tap tap
pi_158461733
V&D is ook zo'n nietszeggende winkel. Je hebt er alles, maar eigenlijk ook weer helemaal niets.
De euro's die ik er de afgelopen jaren heb gespendeerd zijn op twee handen te tellen.
U MAD?
pi_158461739
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:09 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

jij kan het wel inschatten bij jouw werkgever? Misschien als je de controller bent
Denk dat een kassamiep bij de V&D of een inpakker bij Bol toch behoorlijk goed zicht hebben op de drukte.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158461749
dat ze het Weer de schuld geven :?
al jaren is het zo dat de Winters steeds warmer worden.
heeft VenD nooit gehoord van Global Warming
pi_158461755
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:37 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zijn huurpanden :)
Van Sun Capital ja die ze een aantal jaren geleden voor 70 milj gekocht heeft en nu voor veel geld verhuurd.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:14:49 #83
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461766
Wat ik trouwens wel altijd stom vond was dat als je iets online bestelde, je moest betalen voor het terugsturen of kosteloos kon retourneren in de winkel. Dus als echte Nederlander deed ik het laatste, omdat ik wel eens kleding bestelde in verschillende maten gezien dat altijd verschilt bij hun.

Dat heeft me ook wel eens wat vuile blikken van winkelpersoneel opgeleverd, omdat ze dan cash moesten uitbetalen :') Zo'n waardeloos systeem.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:15:30 #84
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158461775
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:13 schreef hoas het volgende:

[..]

Van Sun Capital ja die ze een aantal jaren geleden voor 70 milj gekocht heeft en nu voor veel geld verhuurd.
Nee.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:15:43 #85
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461777
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:13 schreef hoas het volgende:

[..]

Van Sun Capital ja die ze een aantal jaren geleden voor 70 milj gekocht heeft en nu voor veel geld verhuurd.
Nee toch? Toch ook andere investeerders? Want dat leverde het hele probleem op toen V&D eenzijdig die huren wilde verlagen.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461788
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:09 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

jij kan het wel inschatten bij jouw werkgever? Misschien als je de controller bent
Ik kan wel inschatten, dat ik jaren geleden zeker 4 wachtenden voor me had bij de V&D terwijl alle kassa's open waren en tegenwoordig zo aan de beurt ben in de weekenden.

Zegt niks over de marges en omzet, maar je kunt het niet negeren. Maar laten we eerlijk zijn. Met 20 jaar "verkoopervaring" kom je nergens meer tegen vergelijkbare voorwaarden als de V&D aan de bak. Action en H&M werken met scholieren en ander 23- personeel.
.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:18:00 #87
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461804
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:16 schreef Fer het volgende:

[..]

Ik kan wel inschatten, dat ik jaren geleden zeker 4 wachtenden voor me had bij de V&D terwijl alle kassa's open waren en tegenwoordig zo aan de beurt ben in de weekenden.

Zegt niks over de marges en omzet, maar je kunt het niet negeren. Maar laten we eerlijk zijn. Met 20 jaar "verkoopervaring" kom je nergens meer tegen vergelijkbare voorwaarden als de V&D aan de bak. Action en H&M werken met scholieren en ander 23- personeel.
Ik bedacht me net dat ik altijd in de rij sta.. Maar ze doen ook maar 1, max 2 kassa's open _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461815
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:08 schreef Maraca het volgende:

[..]

En dan heb je 2 actions. Top :')
Ze kunnen het ook naast hun huidige assortiment verkopen.
pi_158461828
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:07 schreef polderturk het volgende:
V&D moet omlaag met de prijzen denk ik. Het assortiment dienen ze te veranderen. Misschien moeten ze wel de Action route nemen: koop overgebleven partijen kleding op in heel Europa en verkoop ze in je winkels voor weinig geld.
Ofwel, de Primark.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:20:51 #90
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461832
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:19 schreef polderturk het volgende:

[..]

Ze kunnen het ook naast hun huidige assortiment verkopen.
Dan krijg je echt een heel vreemd assortiment. Links van het schap de wat 'luxere' Rituals en rechts van het schap de Dove geïmporteerd uit Polen :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:21:48 #91
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_158461845
Hoe groot is de kans dat als ik nu iets online bij ze bestel dat ik kan fluiten naar mijn centen?
pi_158461850
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:14 schreef Maraca het volgende:
Wat ik trouwens wel altijd stom vond was dat als je iets online bestelde, je moest betalen voor het terugsturen of kosteloos kon retourneren in de winkel. Dus als echte Nederlander deed ik het laatste, omdat ik wel eens kleding bestelde in verschillende maten gezien dat altijd verschilt bij hun.

Dat heeft me ook wel eens wat vuile blikken van winkelpersoneel opgeleverd, omdat ze dan cash moesten uitbetalen :') Zo'n waardeloos systeem.
Dan doen wel meer winkels, Miss Etam en Schuurman Schoenen ook :')
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 09:22:22 #93
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461854
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:21 schreef Sunri5e het volgende:
Hoe groot is de kans dat als ik nu iets online bij ze bestel dat ik kan fluiten naar mijn centen?
Kiezen voor Paypal of achteraf betalen. Ze hebben een levertijd van 1-2 werkdagen. Ik maak me persoonlijk (nog) geen zorgen over m'n bestelling :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461855
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:12 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Denk dat een kassamiep bij de V&D of een inpakker bij Bol toch behoorlijk goed zicht hebben op de drukte.
Dat zegt nog niks over uiteindelijke resultaten. V&D zal bijvoorbeeld aan Sun hoog rentepercentage over lening moeten betalen. Dat ziet de inpakker niet.
pi_158461863
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:21 schreef Sunri5e het volgende:
Hoe groot is de kans dat als ik nu iets online bij ze bestel dat ik kan fluiten naar mijn centen?
Ik zou er niet bestellen. Garantie wordt ook lastig als het echt einde is.
pi_158461866
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:09 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

jij kan het wel inschatten bij jouw werkgever? Misschien als je de controller bent
Ik ben geen controller.
En ja, ik kan het inschatten. In mijn geval zie ik het simpelweg aan de hoeveelheid dozen die binnenkomt en weggaat, feit dat er nieuwe autos en iPhone's aangeschaft worden en een mooi kerstpakket. Allemaal signalen dat het gaat zoals verwacht wordt.

De exacte cijfers kan ik je niet geven, maar een algeheel gevoel van de tendens wel.

En zeker in een winkel is dat niet zo heel moeilijk aan te voelen als personeel, je bent toch niet blind?
pi_158461881
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:22 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat zegt nog niks over uiteindelijke resultaten. V&D zal bijvoorbeeld aan Sun hoog rentepercentage over lening moeten betalen. Dat ziet de inpakker niet.
Nee tuurlijk niet, maar als je als inpakker ipv 500 pakketjes nog maar 50 op een dag inpakt zie je dat echt wel. Dat zegt niets over de resultaten, maar je kunt echt wel inschatten of het goed gaat of niet.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158461886
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:24 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Nee tuurlijk niet, maar als je als inpakker ipv 500 pakketjes nog maar 50 op een dag inpakt zie je dat echt wel. Dat zegt niets over de resultaten, maar je kunt echt wel inschatten of het goed gaat of niet.
Dat wel idd :)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:25:46 #99
165633 eriksd
The grand facade...
pi_158461898
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:13 schreef hoas het volgende:

[..]

Van Sun Capital ja die ze een aantal jaren geleden voor 70 milj gekocht heeft en nu voor veel geld verhuurd.
Nee.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_158461902
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:22 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Dat zegt nog niks over uiteindelijke resultaten. V&D zal bijvoorbeeld aan Sun hoog rentepercentage over lening moeten betalen. Dat ziet de inpakker niet.
Nee, maar die inpakker ziet wel of hij 100 doosjes per uur in moet pakken of slechts 10. Als je de voorgaande jaren elke keer 100 dozen had en nu 10, dan trekt je echt wel de juiste conclusie hoor.

V&D is niet ten onder gegaan aan de rente of huur van de panden. Dat was bijzaak. Het totale missen van de moderne tijd, dat is hun probleem geweest. En ja, dan gaan rente, huur en personeelskosten steeds zwaarder drukken op de begroting en uiteindelijke resultaat. In de hoogtijdagen was dat allemaal geen probleem.
pi_158461924
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:22 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik maak me persoonlijk (nog) geen zorgen over m'n bestelling :P
Dat zou ik maar wel gaan doen, want die bestelling en je geld kan je naar fluiten. Uitstel van betaling betekent dat alles bevroren wordt, leveranciers niet meer leveren en al het geld en goederen binnen de muren van V&D blijven. Ook internet bestellingen.

Tenzij je bestelling bij PostNL is, dan hoef je niet bang te zijn.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:28:48 #102
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158461950
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:27 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Dat zou ik maar wel gaan doen, want die bestelling en je geld kan je naar fluiten. Uitstel van betaling betekent dat alles bevroren wordt, leveranciers niet meer leveren en al het geld en goederen binnen de muren van V&D blijven. Ook internet bestellingen.

Tenzij je bestelling bij PostNL is, dan hoef je niet bang te zijn.
Nee, gisterenavond besteld. Maar fijn, ga dan wel annuleren :6 Was sowieso een Paypal bestelling, dus was nog niks afgeschreven of klaargezet. En in het absolute ergste geval ben ik 30 euro kwijt. Dat overleef ik ook nog wel
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158461973
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:07 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik heb geen idee, heb nooit bij V&D gewekt :+ Maar dat het minder ging kon je inderdaad wel weten, al is het maar vanwege de berichtgeving eerder dit jaar :P
Wat ik zeg, heel naïef als het voor de medewerkers als een verrassing komt. Als je alles optelt van de laatste 3 a 4 jaar dan is het niet onverwacht.

Ik heb er ook nooit gewerkt, mijn partner wel (15 jaar terug).
  woensdag 23 december 2015 @ 09:30:00 #104
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158461978
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:51 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Dit heeft werkelijk niks met de crisis te maken, dit is al jaren een achterhaald concept. De crisis heeft het hooguit iets versneld.
Als de koopkracht van 50+ niet was gedaald de afgelopen jaren, hadden ze het denk ik nog best even uit kunnen houden.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_158461988
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:26 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Nee, maar die inpakker ziet wel of hij 100 doosjes per uur in moet pakken of slechts 10. Als je de voorgaande jaren elke keer 100 dozen had en nu 10, dan trekt je echt wel de juiste conclusie hoor.

V&D is niet ten onder gegaan aan de rente of huur van de panden. Dat was bijzaak. Het totale missen van de moderne tijd, dat is hun probleem geweest. En ja, dan gaan rente, huur en personeelskosten steeds zwaarder drukken op de begroting en uiteindelijke resultaat. In de hoogtijdagen was dat allemaal geen probleem.
Huur is wel een erg belangrijke kostenpost. Die is relatief veel te hoog geworden in relatie tot omzet.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:30:25 #106
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_158461991
Ah online bestellen kan volgens mij al niet meer. Ik heb alles ingevuld en als ik druk op betalen krijg ik geen betaalscherm.
pi_158462015
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:30 schreef Perrin het volgende:

[..]

Als de koopkracht van 50+ niet was gedaald de afgelopen jaren, hadden ze het denk ik nog best even uit kunnen houden.
Als ze tijdig hadden vernieuwd hadden ze er geen enkel probleem van ondervonden. Die 50+ (die helemaal niet zo zielig is als je doet voorkomen) generatie lopen toch niet allemaal in hun blote kont op straat? Die hebben hun kleren elders gekocht. Om uiteenlopende redenen.

Ik denk eerder dat dankzij de 50+'ers de V&D niet al 2 jaar eerder is omgevallen. Ik ken niemand van 50- die er iets gekocht heeft de laatste 2 jaar.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:32:52 #108
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_158462030
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:26 schreef Lyrebird het volgende:
Om een idee te krijgen hoe goedkoop je buiten de deur kunt eten in Japan:

[ afbeelding ]

6.44 euro, incl. BTW.
Wat in Japan ook stukken beter is dan in Nederland is behandeling van klanten: personeel dat je groet bij het binnenkomen en bedankt bij een aankoop.
Hier loop ik regelmatig een winkel in en uit zonder ook maar te worden aangekeken door het personeel dat druk met elkaar het afgelopen of aanstaande weekend aan het bespreken is...
En dan vinden ze het raar dat er geen hond meer in die kutwinkels komt :D
Haters everywhere but I don't really care.
pi_158462034
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:30 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Huur is wel een erg belangrijke kostenpost. Die is relatief veel te hoog geworden in relatie tot omzet.
Dat is zeker waar. Maar het is niet de huur die ze de nek om heeft gedraaid. Bij een goede omzet had het geen enkel probleem geweest.
pi_158462101
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:32 schreef matthijst het volgende:

[..]

Wat in Japan ook stukken beter is dan in Nederland is behandeling van klanten: personeel dat je groet bij het binnenkomen en bedankt bij een aankoop.
Hier loop ik regelmatig een winkel in en uit zonder ook maar te worden aangekeken door het personeel dat druk met elkaar het afgelopen of aanstaande weekend aan het bespreken is...
En dan vinden ze het raar dat er geen hond meer in die kutwinkels komt :D
Of snoeiharde schijtmuziek in kledingzaken... Nee, winkelen in Nederland doe je niet voor je plezier.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  woensdag 23 december 2015 @ 09:38:14 #111
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158462103
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:32 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Als ze tijdig hadden vernieuwd hadden ze er geen enkel probleem van ondervonden.
Dat is natuurlijk hun grootste probleem. Maar de crisis heeft dat zeker versneld. Ik zie dit aankomende faillissement toch echt wel in de reeks Dixons, MyCom, Van Dalen, Miss Etam, Schoenenreus, Mexx, Halfords, Free Record Shop, Polare, Siebel, Oad, De Harense Smid, Block, Piet Kerkhof, Expo, etc, etc.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:38:16 #112
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462105
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:30 schreef Perrin het volgende:

[..]

Als de koopkracht van 50+ niet was gedaald de afgelopen jaren, hadden ze het denk ik nog best even uit kunnen houden.
Is de koopkracht van 50+ gedaald? Wellicht. Van 65+ niet.
Volgens mij zijn bejaarden rijker dan ooit.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:38:22 #113
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158462107
  woensdag 23 december 2015 @ 09:39:11 #114
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462112
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:30 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Huur is wel een erg belangrijke kostenpost. Die is relatief veel te hoog geworden in relatie tot omzet.
Weet je hoe hoog die is in relatie tot de omzet?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:40:25 #115
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462135
Net even V&D gesproken. Annuleren kon niet meer, maar hij staat klaar om verzonden te worden. Morgen moet hij bij mij thuis zijn. Prima dus :) Laat het uiteraard weten of ik hem daadwerkelijk heb gekregen.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462154
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:39 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Weet je hoe hoog die is in relatie tot de omzet?
Nee, maar gezien A-locaties van sommige winkels zal dat niet gering zijn. Zeker als omzetten fors tegenvallen.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:41:28 #117
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158462160
Als V&D alleen op de 1ste etage gaat zitten en het restaurant La place erbij doet.
Dan zie ik nog een kans van slagen.

[ Bericht 37% gewijzigd door KingRadler op 23-12-2015 09:48:42 ]
  woensdag 23 december 2015 @ 09:42:34 #118
165633 eriksd
The grand facade...
pi_158462179
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:41 schreef KingRadler het volgende:
V&D moet kleiner worden in de grote van de Hema met La place erbij.
dan zie ik nog kans van slagen.
Wat een slechte zin dit zeg, man man man. Hoe krijg je het uit je toetsenbord.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:43:04 #119
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462186
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:41 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Nee, maar gezien A-locaties van sommige winkels zal dat niet gering zijn. Zeker als omzetten fors tegenvallen.
De huur is vooral hoog voor etalageruimte. Een vloertje ergens achter op de vijfde verdieping zit op woningniveau.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158462191
In hoeverre baalt de investeringsgroep dat de v en d moet sluiten?

Of is dit gewoon een gecalculeerde actie zodat ze straks goedkoop kunnen doorstarten?
  woensdag 23 december 2015 @ 09:44:15 #121
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158462199
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:56 schreef GSbrder het volgende:

[..]

O, het kan wel. Loopt alleen niet lekker.
Minimaal 70 euro bij bezorgen en dan krijg je ook zo'n korte datum. Lekker in de winkel achterin pakken.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
pi_158462209
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:32 schreef matthijst het volgende:

[..]

Wat in Japan ook stukken beter is dan in Nederland is behandeling van klanten: personeel dat je groet bij het binnenkomen en bedankt bij een aankoop.
Hier loop ik regelmatig een winkel in en uit zonder ook maar te worden aangekeken door het personeel dat druk met elkaar het afgelopen of aanstaande weekend aan het bespreken is...
En dan vinden ze het raar dat er geen hond meer in die kutwinkels komt :D
Man, ik was die plichtplegingen in de winkels na drie keer meer dan zat. Ik ben veel te veel een Hollander wat dat betreft. Zij zijn daar alleen maar om de kassa te bedienen, de rest doe ik zelf. Vraag me niks, val me niet lastig, en doe niet alsof je het leuk vindt dat ik er ben. Ik kom iets kopen, meer niet.

Vandaar dat ik zelden winkel en liever online koop. De winkelstraten zijn niet gemaakt voor halve gare autisten als ik.
pi_158462217
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:38 schreef Perrin het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk hun grootste probleem. Maar de crisis heeft dat zeker versneld. Ik zie dit aankomende faillissement toch echt wel in de reeks Dixons, MyCom, Van Dalen, Miss Etam, Schoenenreus, Mexx, Halfords, Free Record Shop, Polare, Siebel, Oad, De Harense Smid, Block, Piet Kerkhof, Expo, etc, etc.
Bijzonder genoeg zijn het met name moederbedrijven die kapot gingen. Veel individuele takken waren prima winstgevend maar dat werd opgeslokt door mindere takken.

Ik denk dat het niet allemaal over 1 kam te scheren is. Zo is de FRS met name ten onder gegaan aan het feit dat we alles willen streamen en geen DVD's meer kopen en Mycom/Dixons door wanbeleid van hogerhand cq. iCentre.

De wereld is veranderd, en alleen bedrijven die hebben kunnen aanhaken door veranderende strategie of vernieuwend concept overleven zulke jaren. C&A, Primark en de H&M zijn voorbeelden van ketens die het beter voor elkaar hebben.

Een winkel als Mycom verliest het omdat ze hun unieke positie kwijt zijn. Vroeger werkten daar nerds in hard rock cafe t-shirts die echt kennis van zaken hadden. Samen met goede prijzen, goede voorraad etc. zorgde dat voor goede omzet. Langzaam werd het een bedrijf met stropdassen zonder inhoudelijke kennis, dure lokaties en te dure webshop maakte het bijzonder lastig.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:45:39 #124
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462221
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:44 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Minimaal 70 euro bij bezorgen en dan krijg je ook zo'n korte datum. Lekker in de winkel achterin pakken.
Nee, minimaal 15 euro bij bezorgen. Vanaf 70 euro geen verzendkosten. Wil je geen verzendkosten dan de code "BRRKOUD" gebruiken voor 5 euro korting ^O^ Kopen geheel op eigen risico :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:46:58 #125
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158462240
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:42 schreef eriksd het volgende:

[..]

Wat een slechte zin dit zeg, man man man. Hoe krijg je het uit je toetsenbord.
ik pas het wel aan. :)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:48:16 #126
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158462261
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:45 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Bijzonder genoeg zijn het met name moederbedrijven die kapot gingen. Veel individuele takken waren prima winstgevend maar dat werd opgeslokt door mindere takken.

Ik denk dat het niet allemaal over 1 kam te scheren is. Zo is de FRS met name ten onder gegaan aan het feit dat we alles willen streamen en geen DVD's meer kopen en Mycom/Dixons door wanbeleid van hogerhand cq. iCentre.

De wereld is veranderd, en alleen bedrijven die hebben kunnen aanhaken door veranderende strategie of vernieuwend concept overleven zulke jaren. C&A, Primark en de H&M zijn voorbeelden van ketens die het beter voor elkaar hebben.

Een winkel als Mycom verliest het omdat ze hun unieke positie kwijt zijn. Vroeger werkten daar nerds in hard rock cafe t-shirts die echt kennis van zaken hadden. Samen met goede prijzen, goede voorraad etc. zorgde dat voor goede omzet. Langzaam werd het een bedrijf met stropdassen zonder inhoudelijke kennis, dure lokaties en te dure webshop maakte het bijzonder lastig.
Uiteindelijk is de samenvatting dat matige concepten in deze tijden keihard worden afgestraft?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_158462262
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:28 schreef Maraca het volgende:

[..]

Nee, gisterenavond besteld. Maar fijn, ga dan wel annuleren :6 Was sowieso een Paypal bestelling, dus was nog niks afgeschreven of klaargezet. En in het absolute ergste geval ben ik 30 euro kwijt. Dat overleef ik ook nog wel
Is wat overdreven om het te annuleren hoor. Om welk bedrag gaat het om? Zal toch niks schokkends zijn. Als het om een paar sokken gaat zou ik me niet al te druk maken ;(
U MAD?
  woensdag 23 december 2015 @ 09:49:09 #128
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462279
quote:
3s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:48 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Is wat overdreven om het te annuleren hoor. Om welk bedrag gaat het om? Zal toch niks schokkends zijn. Als het om een paar sokken gaat zou ik me niet al te druk maken ;(
Nee, was ook geen groot bedrag :) Maar als ze niet gaan leveren ga ik niet betalen :+ Maar het gaat goed zo, dus niks aan het handje :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:49:16 #129
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462284
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:44 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Minimaal 70 euro bij bezorgen en dan krijg je ook zo'n korte datum. Lekker in de winkel achterin pakken.
Ik zou overigens niet weten waarom de Markthal om zou vallen.
Misschien dat er links of rechts een huurder failliet gaat, maar Kleppiere heeft voorlopig nog 21 mrd. aan prima presterende winkels.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158462289
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:43 schreef GSbrder het volgende:

[..]

De huur is vooral hoog voor etalageruimte. Een vloertje ergens achter op de vijfde verdieping zit op woningniveau.
Gemiddeld dus nog genoeg ;).
pi_158462299
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:48 schreef Perrin het volgende:

[..]

Uiteindelijk is de samenvatting dat matige concepten in deze tijden keihard worden afgestraft?
Lijkt me een prima ontwikkeling.
pi_158462301
OK, ik heb iemand voor de award "stomste koe van 2015".

Van de Facebook van V&D:
quote:
Hallo, ik wilde goede morgen zeggen, maar vind dat niet zo gepast!
Ik probeer een bestelling te plaatsen, maar blijf steken bij 3.Betalen. Als ik op de bevestigingsknop klik, keer ik terug bij 1.Mijn gegevens. D
Doe ik iets verkeerd of zijn er andere problemen?
M.vr.gr. Gerda
  woensdag 23 december 2015 @ 09:50:11 #133
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462303
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:49 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Gemiddeld dus nog genoeg ;).
Genoeg. Niet te veel.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158462316
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:48 schreef Perrin het volgende:

[..]

Uiteindelijk is de samenvatting dat matige concepten in deze tijden keihard worden afgestraft?
Ja.

Maar dat is niet iets van 'deze tijd'. 10 jaar geleden gingen er ook winkel, bedrijven en concepten op de fles. En 50 jaar terug ook. En over 100 jaar nog steeds.
pi_158462323
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:38 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

Of snoeiharde schijtmuziek in kledingzaken... Nee, winkelen in Nederland doe je niet voor je plezier.
Dat is voor mij DE reden dat ik het liefst kleding online koop.

Die KUTMUZIEK :r
Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:52:39 #136
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462342
Ah, site van V&D is aangepast
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:53:08 #137
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158462352
als V&D hun webshop nog altijd niet op orde hebben :(
pi_158462382
https://sites.google.com/a/vend.nl/v-d/home

Zo ziet de site van de vd nu uit

Ze hebben over een indian summer _O-
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  woensdag 23 december 2015 @ 09:55:09 #139
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462387
Op de website:

quote:
U heeft een aanbetaling gedaan op een of meerdere artikelen. Door de uitstel van betaling is uitlevering niet mogelijk. Wij vragen u om via onderstaande link het aanbetaling formulier in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk met u contact opnemen aangaande vervolgstappen.
Ach ja. Zie het wel _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:55:11 #140
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158462391
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:51 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Ja.

Maar dat is niet iets van 'deze tijd'. 10 jaar geleden gingen er ook winkel, bedrijven en concepten op de fles. En 50 jaar terug ook. En over 100 jaar nog steeds.
Pure schijn dat juist de laatste paar jaar de ene na de andere keten omvalt, volgens jou?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_158462393
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:40 schreef Maraca het volgende:
Net even V&D gesproken. Annuleren kon niet meer, maar hij staat klaar om verzonden te worden. Morgen moet hij bij mij thuis zijn. Prima dus :) Laat het uiteraard weten of ik hem daadwerkelijk heb gekregen.
Van de eigen website van V&D:

quote:
Aanbetaling formulier
Geachte klant,

U heeft een aanbetaling gedaan op een of meerdere artikelen. Door de uitstel van betaling is uitlevering niet mogelijk. Wij vragen u om via onderstaande link het aanbetaling formulier in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk met u contact opnemen aangaande vervolgstappen.

Klik hier voor het aanbetaling formulier
Het zou mij echt verbazen als je pakje op de post gaat :)
pi_158462401
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:43 schreef outcast_within het volgende:
In hoeverre baalt de investeringsgroep dat de v en d moet sluiten?

Of is dit gewoon een gecalculeerde actie zodat ze straks goedkoop kunnen doorstarten?
Wie weet, hebben ze hun echte investeringen er alweer uitgehaald met schimmige transacties en zijn er nu alleen nog maar schulden van externe financiers en maakt het voor Sun niet meer zoveel uit als het klapt.
.
  woensdag 23 december 2015 @ 09:56:21 #143
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462405
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:55 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Van de eigen website van V&D:

[..]

Het zou mij echt verbazen als je pakje op de post gaat :)
Zag het net ja. Wacht rustig even af morgen en anders neem ik even contact op met Paypal. Ga er vanuit dat ik het geld kwijt ben.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:56:27 #144
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158462408
Dat zat eraan te komen. V&D is al 25 jaar in verval. Dat houdt een keer op.
pi_158462409
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:43 schreef outcast_within het volgende:
In hoeverre baalt de investeringsgroep dat de v en d moet sluiten?

Of is dit gewoon een gecalculeerde actie zodat ze straks goedkoop kunnen doorstarten?
Ze hebben dit jaar 47 miljoen extra er in gepompt, zullen ook niet blij zijn dat het nu alsnog misgaat.

Volgens artikel FD willen ze nu echter niet meer bijspringen, dan is het gewoon over en uit eigenlijk :

http://fd.nl/ondernemen/1(...)tel-van-betaling-aan
pi_158462423
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:54 schreef F1gamer het volgende:
https://sites.google.com/a/vend.nl/v-d/home

Zo ziet de site van de vd nu uit

Ze hebben over een indian summer _O-
Ja, de directie begint direct met hun straatje schoonvegen. En nog even een sneer uitdelen naar de geldschieter.

Iets zegt mij dat dit niet zo lang op de website zal staan :)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:57:34 #147
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462433
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:55 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Van de eigen website van V&D:

[..]

Het zou mij echt verbazen als je pakje op de post gaat :)
Even een update: dit gaat alleen om gordijnen en meubels!
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462441
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:56 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zag het net ja. Wacht rustig even af morgen en anders neem ik even contact op met Paypal. Ga er vanuit dat ik het geld kwijt ben.
Zag dat we net langs elkaar postte inderdaad :)

Hoop dat het wel binnenkomt bij je en dat je niet hoeft te retourneren :)
pi_158462444
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:52 schreef Maraca het volgende:
Ik snap de kop van Nu.nl niet. "Warme maanden november en december doen warenhuisketen de das om". Wat heeft het weer hiermee te maken :?
Heeft waarschijnlijk met de inkoop te maken. Vooral veel spullen voor koude dagen....
  woensdag 23 december 2015 @ 10:00:17 #150
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158462477
Opzich kunnen ze het gewoon opsturen :') Hoeveel zal er nu besteld zijn.

Maar dit is dus 1 van de redenen dat ik altijd in de winkel koop. Je hebt het meteen in je hand.
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 10:00:44 #151
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158462484
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:48 schreef Perrin het volgende:

[..]

Uiteindelijk is de samenvatting dat matige concepten in deze tijden keihard worden afgestraft?
Het probleem is vooral dat V&D nergens in uitblinkt. Het is niet bijzonder goedkoop zoals Primark of Action. Maar het is ook allemaal niet bijzonder of luxe.

Het is het gewoon allemaal net niet. Veel te algemeen. Ze verkopen niets waar mensen nou echt voor naar die winkel gaan.

En dat is voor meer winkels zo die niet of cheapass massa of duur exlusief zijn.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:01:24 #152
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462495
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:58 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Zag dat we net langs elkaar postte inderdaad :)

Hoop dat het wel binnenkomt bij je en dat je niet hoeft te retourneren :)
Thnx. Er is nog een kans gezien het aanbetalingen bericht over gordijnen en meubels gaat. Dat hadden ze wel iets duidelijker mogen formuleren _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462496
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:00 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het probleem is vooral dat V&D nergens in uitblinkt. Het is niet bijzonder goedkoop zoals Primark of Action. Maar het is ook allemaal niet bijzonder of luxe.

Het is het gewoon allemaal net niet. Veel te algemeen. Ze verkopen niets waar mensen nou echt voor naar die winkel gaan.

En dat is voor meer winkels zo die niet of cheapass massa of duur exlusief zijn.
Met de hema gaat het ook niet best, maar die heeft in ieder geval nog een eigen identiteit. Daar kom ik veel vaker.
Tap tap tap
pi_158462502
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:00 schreef Zelfscanner het volgende:
Opzich kunnen ze het gewoon opsturen :') Hoeveel zal er nu besteld zijn.

Maar dit is dus 1 van de redenen dat ik altijd in de winkel koop. Je hebt het meteen in je hand.
Elke bestelling die ze niet uitleveren en nogmaals kunnen verkopen levert geld op. En dat is waar het de schuldeisers om gaat.
pi_158462506
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:56 schreef Maraca het volgende:

[..]

Zag het net ja. Wacht rustig even af morgen en anders neem ik even contact op met Paypal. Ga er vanuit dat ik het geld kwijt ben.
Met creditcard gekocht?
  woensdag 23 december 2015 @ 10:02:40 #156
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158462509
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:00 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het probleem is vooral dat V&D nergens in uitblinkt. Het is niet bijzonder goedkoop zoals Primark of Action. Maar het is ook allemaal niet bijzonder of luxe.

Het is het gewoon allemaal net niet. Veel te algemeen. Ze verkopen niets waar mensen nou echt voor naar die winkel gaan.

En dat is voor meer winkels zo die niet of cheapass massa of duur exlusief zijn.
Symptoom van een slinkende middenklasse?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:03:01 #157
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462515
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:02 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Met creditcard gekocht?
Nee, Paypal gekoppeld aan bankrekening
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462519
Nog even snel dat chocoladetaartding bij de La Place halen, die zag er wel ontzettend lekker uit.
Tap tap tap
pi_158462529
Ik snap het niet, waarom blijven alle winkels wel open en wordt de webshop gesloten. Het lijkt mij dat de webshop de minste kosten vraagt om draaiend te blijven.
Don't trust anyone else!
Trust me!
  woensdag 23 december 2015 @ 10:04:42 #160
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462537
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:04 schreef groggy het volgende:
Ik snap het niet, waarom blijven alle winkels wel open en wordt de webshop gesloten. Het lijkt mij dat de webshop de minste kosten vraagt om draaiend te blijven.
Denk niet dat mensen nog durven te bestellen :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 10:05:20 #161
421090 Zelfscanner
BONUSKAART: 2916420051893
pi_158462546
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:04 schreef Maraca het volgende:

[..]

Denk niet dat mensen nog durven te bestellen :P
Dan nog kan die open blijven :P
De kassamiep laten scannen is silver maar zelfscannen is goud!
  woensdag 23 december 2015 @ 10:05:54 #162
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462553
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:05 schreef Zelfscanner het volgende:

[..]

Dan nog kan die open blijven :P
Ben trouwens wel zo blij dat ik mijn laatste pakketje al terug heb gebracht. Anders had ik nu 2 winterjassen in 2 maten :'( Je mag ook niks meer retourneren
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462555
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:04 schreef Maraca het volgende:

[..]

Denk niet dat mensen nog durven te bestellen :P
Dat denk ik ook niet. Dus is het over en uit.
pi_158462566
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:04 schreef groggy het volgende:
Ik snap het niet, waarom blijven alle winkels wel open en wordt de webshop gesloten. Het lijkt mij dat de webshop de minste kosten vraagt om draaiend te blijven.
Juridisch is het niet handig om de webshop open te laten vanwege betalingen.
pi_158462569
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:05 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ben trouwens wel zo blij dat ik mijn laatste pakketje al terug heb gebracht. Anders had ik nu 2 winterjassen in 2 maten :'(
Ik heb nu nog 1 overhemd liggen die ik terug had willen sturen. Dus maar snel even langs een filiaal om het te fixen.
Don't trust anyone else!
Trust me!
  woensdag 23 december 2015 @ 10:07:19 #166
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462575
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:06 schreef groggy het volgende:

[..]

Ik heb nu nog 1 overhemd liggen die ik terug had willen sturen. Dus maar snel even langs een filiaal om het te fixen.
Kan niet. Je moet een verzoek indienen via de site

quote:
Geachte klant,

U bent in het bezit van een/meerdere artikel(en) die u bij ons warenhuis gekocht heeft en wilt retourneren. Door de uitstel van betaling is retourneren op dit moment niet mogelijk (niet in de winkel en niet per post). Wij vragen u om via onderstaande link het retourformulier in te vullen zodat wij uw wens tot retourneren kunnen registreren. Wij zullen zo spoedig mogelijk met u contact opnemen aangaande vervolgstappen.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462582
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:04 schreef groggy het volgende:
Ik snap het niet, waarom blijven alle winkels wel open en wordt de webshop gesloten. Het lijkt mij dat de webshop de minste kosten vraagt om draaiend te blijven.
Omdat ze nu, net als hun leveranciers, overgaan op boter bij de vis.
pi_158462583
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:06 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Juridisch is het niet handig om de webshop open te laten vanwege betalingen.
Kan de curator niet een constructue opzetten, waarbij de betalingen eerst op een derde rekening wordt gestort en pas vrij komt na uitleveren van de producten.
Don't trust anyone else!
Trust me!
pi_158462594
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:07 schreef Maraca het volgende:

[..]

Kan niet. Je moet een verzoek indienen via de site

[..]

Kutstreek wel.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 10:08:52 #170
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462601
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:08 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Kutstreek wel.
Jep.Uitstel van betaling is 1 ding, maar dat je gelijk de boel op slot mag gooien als zo'n concern is echt bizar.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462605
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:04 schreef groggy het volgende:
Ik snap het niet, waarom blijven alle winkels wel open en wordt de webshop gesloten. Het lijkt mij dat de webshop de minste kosten vraagt om draaiend te blijven.
Juridisch het handigste.
Al vraag ik me af wie de kosten die filialen nu ophoest. Ik snap dat het voor een eventuele doorstart (waarom zou die er eigenlijk komen?) handiger is om open filialen te hebben. Maar je vraagt niet voor niets uitstel van betaling aan, dus wie betaalt huur en personeel nu?
  woensdag 23 december 2015 @ 10:09:13 #172
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462608
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:00 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Het probleem is vooral dat V&D nergens in uitblinkt. Het is niet bijzonder goedkoop zoals Primark of Action. Maar het is ook allemaal niet bijzonder of luxe.

Het is het gewoon allemaal net niet. Veel te algemeen. Ze verkopen niets waar mensen nou echt voor naar die winkel gaan.

En dat is voor meer winkels zo die niet of cheapass massa of duur exlusief zijn.
Vroeger was de V&D luxe voor de lage en middenklasse.
Tegenwoordig heeft elke Nederlander een iPhone, merkkleding en drinkt cappuccino i.p.v. koffie.
Het probleem is denk ik ook niet dat het middensegment uitgehold is, maar dat mensen veel selectiever winkelen en het gewone niet bijzonder genoeg is.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158462616
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:02 schreef Perrin het volgende:

[..]

Symptoom van een slinkende middenklasse?
Dat is het inderdaad. Hoewel het kopen van goedkope rotzooi bij Primark en Action je middenklasse uiteindelijk nog verder uitholt.
pi_158462624
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:08 schreef Maraca het volgende:

[..]

Jep.Uitstel van betaling is 1 ding, maar dat je gelijk de boel op slot mag gooien als zo'n concern is echt bizar.
Maar stel je hebt de bestelling al vooruitbetaald met iDeal ofzo maar wilt de spullen retourneren, wat niet kan. Leuk, je hebt er al wel voor betaald. Wordt de klant dus genaaid.
Tap tap tap
pi_158462630
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:09 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Dat is het inderdaad. Hoewel het kopen van goedkope rotzooi bij Primark en Action je middenklasse uiteindelijk nog verder uitholt.
En voor kleding ga je liever naar de dedicated Esprit/Mexx winkel die doorgaands maar een paar minuten verderop zit.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 10:11:19 #176
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462637
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:10 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar stel je hebt de bestelling al vooruitbetaald met iDeal ofzo maar wilt de spullen retourneren, wat niet kan. Leuk, je hebt er al wel voor betaald. Wordt de klant dus genaaid.
Theoretisch gezien ben je dan een schuldeiser en kun je je vordering aanmelden bij de curator. In praktijk ben je de lul :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462653
quote:
99s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:09 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Juridisch het handigste.
Al vraag ik me af wie de kosten die filialen nu ophoest. Ik snap dat het voor een eventuele doorstart (waarom zou die er eigenlijk komen?) handiger is om open filialen te hebben. Maar je vraagt niet voor niets uitstel van betaling aan, dus wie betaalt huur en personeel nu?
Personeel wordt door het UWV betaalt als ze failliet gaan.
Huur kan de huurbaas naar fluiten
Er zullen geen nieuwe goederen meer geleverd worden, hooguit nog vanuit het DC naar de winkels

Open houden is niet alleen voor een doorstart, het zorgt ook voor geld. Elke verkoop levert geld op, waarmee schuldeisers betaald zullen worden.
pi_158462655
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:10 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

En voor kleding ga je liever naar de dedicated Esprit/Mexx winkel die doorgaands maar een paar minuten verderop zit.
Hier zit geen Esprit terwijl ik dat wel een superleuk merk vind, daarvoor ging ik hier naar de V&D, dus dat zal ik wel missen. De webshop van Esprit werkt prima, maar vooral met broeken wil ik ze liever in de winkel passen :P
Tap tap tap
pi_158462665
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:11 schreef Maraca het volgende:

[..]

Theoretisch gezien ben je dan een schuldeiser en kun je je vordering aanmelden bij de curator. In praktijk ben je de lul :P
Ja ik ken het, ben freelancer en had een paar mooie facturen bij een opdrachtgever die failliet ging. Dat was echt verrot, gewoon achter aansluiten.
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 10:13:33 #180
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462670
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:13 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja ik ken het, ben freelancer en had een paar mooie facturen bij een opdrachtgever die failliet ging. Dat was echt verrot, gewoon achter aansluiten.
Dat is zuur :{
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462671
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:12 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Personeel wordt door het UWV betaalt als ze failliet gaan.
Huur kan de huurbaas naar fluiten
Er zullen geen nieuwe goederen meer geleverd worden, hooguit nog vanuit het DC naar de winkels

Open houden is niet alleen voor een doorstart, het zorgt ook voor geld. Elke verkoop levert geld op, waarmee schuldeisers betaald zullen worden.
Duidelijk ^O^.
pi_158462684
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:56 schreef Ericr het volgende:

[..]

Ze hebben dit jaar 47 miljoen extra er in gepompt, zullen ook niet blij zijn dat het nu alsnog misgaat.

Volgens artikel FD willen ze nu echter niet meer bijspringen, dan is het gewoon over en uit eigenlijk :

http://fd.nl/ondernemen/1(...)tel-van-betaling-aan
Maar voor hoever zijn ze hier zelf verantwoordelijk voor. Wellicht is de lening weer versneden in losse obligaties, samengepakt met andere en verkocht op de obligatiemarkt.
.
pi_158462692
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:10 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

En voor kleding ga je liever naar de dedicated Esprit/Mexx winkel die doorgaands maar een paar minuten verderop zit.
Als deze merken ook niet binnenkort kapot gaan.
.
pi_158462709
"Gefeliciteerd! U was de laatste online klant van V&D! Daar zitten voor en nadelen aan....."
pi_158462711
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:14 schreef Fer het volgende:

[..]

Maar voor hoever zijn ze hier zelf verantwoordelijk voor. Wellicht is de lening weer versneden in losse obligaties, samengepakt met andere en verkocht op de obligatiemarkt.
Verlies is toch fijn af te boeken van de belasting? En het is niet zo dat de inventaris nu in rook is opgegaan. En alles wat nog niet aan de leveranciers betaalt is is pure winst bij verkoop.
Denk dat Sun zich te barsten lacht, met een beetje geluk kost het ze niet eens geld.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:15:50 #186
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462712
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:14 schreef Fer het volgende:

[..]

Maar voor hoever zijn ze hier zelf verantwoordelijk voor. Wellicht is de lening weer versneden in losse obligaties, samengepakt met andere en verkocht op de obligatiemarkt.
In zoverre is elke eigenaar 100% verantwoordelijk voor z'n bezit.
Dat wil niet zeggen dat ze hier gelukkig van worden. De rente op leningen of het dividend is nog onvoldoende binnen, voor zo'n huis als Sun Capital natuurlijk een onfortuinlijke bleeder.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158462717
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:14 schreef Fer het volgende:

[..]

Als deze merken ook niet binnenkort kapot gaan.
Mexx is toch allang failliet?

Edit: blijkbaar weer opgestart door iemand :')
  woensdag 23 december 2015 @ 10:16:16 #188
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462720
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:15 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Verlies is toch fijn af te boeken van de belasting? En het is niet zo dat de inventaris nu in rook is opgegaan. En alles wat nog niet aan de leveranciers betaalt is is pure winst bij verkoop.
Denk dat Sun zich te barsten lacht, met een beetje geluk kost het ze niet eens geld.
Fijn verlies afboeken. Joepie.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:17:00 #189
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462734
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:15 schreef Jaroon het volgende:
"Gefeliciteerd! U was de laatste online klant van V&D! Daar zitten voor en nadelen aan....."
Kun je toch weer mooi vertellen aan je kleinkinderen *O*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462745
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:17 schreef Maraca het volgende:

[..]

Kun je toch weer mooi vertellen aan je kleinkinderen *O*
Laat oma nog 1 x vertellen over V&D.........;) "Jaaaaaaaa.....Omahhhhhh?
pi_158462747
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:16 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Fijn verlies afboeken. Joepie.
Dankzij uitstel van betaling loopt het niet verder op. 10.000 man geen salaris geven. 26 panden gratis huren. Leveranciers de rambam laten krijgen. Maar wel vele artikelen op voorraad die een waarde vertegenwoordigen.

Die 47 miljoen is voor hen echt geen 47 miljoen. En wat er overblijft boeken ze af en krijgen ze nog belastingkorting voor ook.
pi_158462749
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:14 schreef Fer het volgende:

[..]

Als deze merken ook niet binnenkort kapot gaan.
Mexx is al weg.

edit: o spuit 11 :@
Tap tap tap
  woensdag 23 december 2015 @ 10:19:19 #193
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158462760
dit is pas het begin
  woensdag 23 december 2015 @ 10:20:00 #194
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462770
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mexx is al weg.

edit: o spuit 11 :@
Serieus? In Amsterdam hangt nog wel een mega poster van Mexx aan een gebouw :o
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 10:20:40 #195
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158462777
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:20 schreef Maraca het volgende:

[..]

Serieus? In Amsterdam hangt nog wel een mega poster van Mexx aan een gebouw :o
Modeketen Mexx maakt doorstart met tientallen winkels
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_158462785
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:20 schreef Maraca het volgende:

[..]

Serieus? In Amsterdam hangt nog wel een mega poster van Mexx aan een gebouw :o
In Amsterdam bestaat het gewoon nog. Net als in talloze andere steden volgens hun site.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:22:17 #197
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462794
quote:
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:21 schreef Jaroon het volgende:

[..]

In Amsterdam bestaat het gewoon nog. Net als in talloze andere steden volgens hun site.
Dacht al, ben ik nu gek? :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462801
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:18 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mexx is al weg.

edit: o spuit 11 :@
Zie mijn edit schat :)
pi_158462805
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:21 schreef Jaroon het volgende:

[..]

In Amsterdam bestaat het gewoon nog. Net als in talloze andere steden volgens hun site.
O, hier is de toko gesloten :@ Pand staat nu nog steeds leeg.
Tap tap tap
pi_158462808
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:22 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Zie mijn edit schat :)
Ja, zie ook mijn edit :P
Tap tap tap
pi_158462813
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:22 schreef Maraca het volgende:

[..]

[..]

Dacht al, ben ik nu gek? :P
Kan nog steeds. Maar niet op dit punt.
pi_158462820
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:21 schreef Jaroon het volgende:

[..]

In Amsterdam bestaat het gewoon nog. Net als in talloze andere steden volgens hun site.
Stimmt, maar als ik zie hoe druk het daar is gaat ie binnenkort weer plat.
Stond vandaag in de krant dat ze op een plek zitten die 1100 euro per m2 kost, daar moet je heel wat overhemden voor verkopen wil je dat vol kunnen houden.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 10:24:08 #203
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462821
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:18 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Dankzij uitstel van betaling loopt het niet verder op. 10.000 man geen salaris geven. 26 panden gratis huren. Leveranciers de rambam laten krijgen. Maar wel vele artikelen op voorraad die een waarde vertegenwoordigen.

Die 47 miljoen is voor hen echt geen 47 miljoen. En wat er overblijft boeken ze af en krijgen ze nog belastingkorting voor ook.
Al is het 4,7 miljoen verlies, dit bedrijf is gewend 10% rendement te maken.
Dat gaat ze niet lukken op de V&D.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:24:54 #204
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462835
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:24 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Stimmt, maar als ik zie hoe druk het daar is gaat ie binnenkort weer plat.
Stond vandaag in de krant dat ze op een plek zitten die 1100 euro per m2 kost, daar moet je heel wat overhemden voor verkopen wil je dat vol kunnen houden.
Gemiddeld zal je op 500 p/m2 uitkomen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:25:22 #205
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158462842
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:23 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Kan nog steeds. Maar niet op dit punt.
:D :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158462856
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:23 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, zie ook mijn edit :P
Wat editten wij lekker zeg :P
  woensdag 23 december 2015 @ 10:27:03 #207
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_158462866
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:24 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Stimmt, maar als ik zie hoe druk het daar is gaat ie binnenkort weer plat.
Stond vandaag in de krant dat ze op een plek zitten die 1100 euro per m2 kost, daar moet je heel wat overhemden voor verkopen wil je dat vol kunnen houden.
In dit artikel van een decennium geleden las ik dat ze ¤2500/m2 omzet draaiden.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_158462868
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:09 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Vroeger was de V&D luxe voor de lage en middenklasse.
Tegenwoordig heeft elke Nederlander een iPhone, merkkleding en drinkt cappuccino i.p.v. koffie.
Het probleem is denk ik ook niet dat het middensegment uitgehold is, maar dat mensen veel selectiever winkelen en het gewone niet bijzonder genoeg is.
Precies. Mensen maken volgens mij tegenwoordig veel meer een keuze: bij dit product wil ik het allergoedkoopste, bij dit product wil ik het allerbeste.
pi_158462871
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:24 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Al is het 4,7 miljoen verlies, dit bedrijf is gewend 10% rendement te maken.
Dat gaat ze niet lukken op de V&D.
Het zou mij niet verbazen als ze gewoon 10% pakken door allerlei wazige constructies en voordeeltjes.
pi_158462913
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:15 schreef GSbrder het volgende:

[..]

In zoverre is elke eigenaar 100% verantwoordelijk voor z'n bezit.
Dat wil niet zeggen dat ze hier gelukkig van worden. De rente op leningen of het dividend is nog onvoldoende binnen, voor zo'n huis als Sun Capital natuurlijk een onfortuinlijke bleeder.
Maar wie zegt, dat de gedane investeringen, eigen geld van Sun is? Ze kunnen ook dit ook elders weer lenen met de voorwaarde dat ze iet verantwoordelij zijn voor terugbetaling.

Denk bijvoorbeeld aan de achtergestelde obligaties van DSB.
.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:29:16 #211
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462915
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:27 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Het zou mij niet verbazen als ze gewoon 10% pakken door allerlei wazige constructies en voordeeltjes.
Akkoord.
Als jij, niet gehinderd door bronnen, al een mening hebt, wie ben ik dan om m'n best te doen ze omver te trekken.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:29:47 #212
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158462927
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:27 schreef Igen het volgende:

[..]

Precies. Mensen maken volgens mij tegenwoordig veel meer een keuze: bij dit product wil ik het allergoedkoopste, bij dit product wil ik het allerbeste.
Daarom heeft de Bijenkorf ook geen last van dit gedoetje.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158462937
quote:
12s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:29 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Akkoord.
Als jij, niet gehinderd door bronnen, al een mening hebt, wie ben ik dan om m'n best te doen ze omver te trekken.
Pot verwijt de ketel?

Kom eens met je bronnen voor 10% en dat het hun eigen geld is?
pi_158462966
quote:
12s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:29 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Daarom heeft de Bijenkorf ook geen last van dit gedoetje.
De Bijenkorf is dan ook het voorbeeld van een bedrijf wat wel goed anticipeert op veranderingen. Lees dit maar eens:
http://www.retailnews.nl/(...)ieuwe-strategie.html
quote:
De Bijenkorf heeft zowel zijn identieke omzet als nettowinst vorig jaar zien toenemen. De vergelijkbare omzet nam met zes procent toe tot 572 miljoen euro, waar de winst groeide van acht tot bijna elf miljoen euro. Dat laat ceo Giovanni Colauto weten aan Het Financieele Dagblad.

De Bijenkorf maakte in 2013 de keuze om vijf van de twaalf vestigingen te sluiten. De winkels in Arnhem en Enschede zijn inmiddels overgedaan aan Primark, terwijl de warenhuizen in Den Bosch, Breda en Groningen in het voorjaar van 2016 sluiten. "Van die strategie plukken wij nu al de vruchten", aldus Colauto. Wanneer de gesloten vestingen meegerekend worden, daalde de omzet vorig jaar met 1,8 procent. “Dat betekent dat de omzet van die filialen voor het grootste deel al gecompenseerd wordt door verkopen online en in onze andere filialen."

Onderdeel van de premium experience strategie is ook een investering van 25 miljoen euro, zes miljoen meer dan in 2013. Zo zet de Bijenkorf fors in op de integratie van online en offline verkopen, zegt de ceo. Steeds meer medewerkers worden uitgerust met tablets. “Het scheelt procenten omzet, dus gaan we dat overal invoeren."

Verder steekt de warenhuisketen elk jaar een miljoen euro extra in het opleiden van personeel. De Bijenkorf kan op dat gebied veel leren van zijn zusterbedrijven uit de Selfridges Group, stelt Colauto. De Nederlandse retailer heeft volgens hem iemand van Louis Vuitton aangesteld om het serviceniveau verder te verbeteren.

Bron: RetailNews
  woensdag 23 december 2015 @ 10:32:56 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_158462980
Als ze de webshop sluiten dan kan het niet meer lang duren voor het helemaal omvalt.

quote:
7s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:39 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Ook weer niet bizar goedkoop. Heb in China wel eens zo'n maaltijd gehad voor pakweg 1,50 Euro.
Wel eens van gutter oil gehoord? :P
pi_158463002
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:24 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Stimmt, maar als ik zie hoe druk het daar is gaat ie binnenkort weer plat.
Stond vandaag in de krant dat ze op een plek zitten die 1100 euro per m2 kost, daar moet je heel wat overhemden voor verkopen wil je dat vol kunnen houden.
De vraag is tegenwoordig ook een beetje wat men dan anders aanbiedt dan de ander. Alles lijkt op elkaar.
pi_158463003
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:09 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Vroeger was de V&D luxe voor de lage en middenklasse.
Tegenwoordig heeft elke Nederlander een iPhone, merkkleding en drinkt cappuccino i.p.v. koffie.
Het probleem is denk ik ook niet dat het middensegment uitgehold is, maar dat mensen veel selectiever winkelen en het gewone niet bijzonder genoeg is.
De vraag van de markt is anders geworden, maar er is nig steeds vraag naar goedkoop, gemiddeld en premium.

Maar Primark en Action is beter in goedkoop. Bol.com beter is het midden segment en de duurdere spullen haal je rechtstreeks bij de website van het merk, de outlet store of bij dat dure boetiekje in die hippe wijk.

Je kunt hier niet zo snel de markt de schuld geven. V en D is geen FRS.
.
pi_158463094
Zozo. stonden blijkbaar 20(!) mensen te wachten bij de V&D vanochtend.
vast voor het ontbijt bij de LaPlace

http://www.bd.nl/regio/de(...)-den-bosch-1.5569076
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 10:39:04 #219
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158463104
hoe gaat zoiets dan, moeten ze dan op kantoor komen via een conference call
pi_158463119
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:39 schreef KingRadler het volgende:
hoe gaat zoiets dan, moeten ze dan op kantoor komen via een conference call
De manager gaat voor werktijd persoonlijk bij iedereen thuis langs.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 10:40:01 #221
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158463120
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:39 schreef KingRadler het volgende:
hoe gaat zoiets dan, moeten ze dan op kantoor komen via een conference call
Vermoed dat ze een telefoonnummer hebben gekregen waar ze op kunnen inbellen.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158463134
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:24 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Gemiddeld zal je op 500 p/m2 uitkomen.
De VD in tilburg heeft 7000 m^2 dus alleen al aan huur zou dat dan 3.5 miljoen op jaarbasis kosten. Daar moet dan toch een flinke omzet tegenover staan wil je dat terug verdienen.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:40:39 #223
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158463137
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:40 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

De manager gaat voor werktijd persoonlijk bij iedereen thuis langs.
;)
pi_158463140
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:39 schreef KingRadler het volgende:
hoe gaat zoiets dan, moeten ze dan op kantoor komen via een conference call
Of je staat ineens voor een dichte deur. Zo ging dat volgens mij bij Megapool.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:42:46 #225
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463188
Ketens zoals de V&D hebben gewoon geen kans meer.
Er zijn 2 mogelijkheden. Of je koopt online, of je gaat naar de Action.
Nu heb ik zelf (in principe) een hekel aan de formule Action, maar het scheelt nu eenmaal zo ontzettend veel. Pak een busje olie voor je fietsketting. Normaal kocht ik dat bij de fietsenmaker voor 8 euro. Bij de Action staan ze voor 2,50. Precies hetzelfde verder! En dat geldt wel voor meer artikelen. Gisteren kerstlampjes gekocht. Bij de Xenos hadden we er 2x80 voor 14 euro. Naderhand kwamen we bij de Action, zagen we er 240 voor 10 euro. Hebben we 3x240 gekocht en die van de Xenos weer teruggeruild.

In de dichtstbijzijnde grote plaats (Boxtel), zie je ook de een na de andere winkel wegtrekken. Overal is het uitgestorven in de winkels. Behalve bij de Action. Daar hebben ze 6 kassa's en voor iedere kassa een rij. Het is meer dan de helft goedkoper, dus alle huisvrouwen gaan daar kopen.

Jarenlang hebben we bij winkels als de V&D gewoon teveel betaald. Artikelen gingen 2x over de kop of meer. Nu trapt niemand daar nog in.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:42:58 #226
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158463192
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:40 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

De manager gaat voor werktijd persoonlijk bij iedereen thuis langs.
Als ze zo inefficiënt zouden werken, mogen ze van mij wel failliet ja :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 10:43:51 #227
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463215
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:40 schreef Basp1 het volgende:

[..]

De VD in tilburg heeft 7000 m^2 dus alleen al aan huur zou dat dan 3.5 miljoen op jaarbasis kosten. Daar moet dan toch een flinke omzet tegenover staan wil je dat terug verdienen.
Vroeger waren al die panden van de V&D zelf. Die Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft alles toen (goedkoop) opgekocht, van de beurs gehaald en de panden verkocht voor meer geld dan ze betaald hebben voor het bedrijf! Toen moest alles wel gehuurd worden, en dat heeft de V&D ook genekt.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:44:53 #228
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158463231
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:42 schreef LXIV het volgende:
Ketens zoals de V&D hebben gewoon geen kans meer.
Er zijn 2 mogelijkheden. Of je koopt online, of je gaat naar de Action.
Nu heb ik zelf (in principe) een hekel aan de formule Action, maar het scheelt nu eenmaal zo ontzettend veel. Pak een busje olie voor je fietsketting. Normaal kocht ik dat bij de fietsenmaker voor 8 euro. Bij de Action staan ze voor 2,50. Precies hetzelfde verder! En dat geldt wel voor meer artikelen. Gisteren kerstlampjes gekocht. Bij de Xenos hadden we er 2x80 voor 14 euro. Naderhand kwamen we bij de Action, zagen we er 240 voor 10 euro. Hebben we 3x240 gekocht en die van de Xenos weer teruggeruild.

In de dichtstbijzijnde grote plaats (Boxtel), zie je ook de een na de andere winkel wegtrekken. Overal is het uitgestorven in de winkels. Behalve bij de Action. Daar hebben ze 6 kassa's en voor iedere kassa een rij. Het is meer dan de helft goedkoper, dus alle huisvrouwen gaan daar kopen.

Jarenlang hebben we bij winkels als de V&D gewoon teveel betaald. Artikelen gingen 2x over de kop of meer. Nu trapt niemand daar nog in.
Whehe, doet me denken aan een leuk jurkje dat ik zag bij V&D. Had 2 in mijn handen die echt, echt identiek aan elkaar waren met uitzondering van de maat. Toen viel het mij ineens op dat 1 label dressire had staan en de ander Liv. Beiden V&D merken. Prijsverschil was gigantisch (die van Liv was goedkoper). Toen was ik er wel een beetje klaar mee :P Niet gekocht dus
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158463252
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:42 schreef LXIV het volgende:
Ketens zoals de V&D hebben gewoon geen kans meer.
Er zijn 2 mogelijkheden. Of je koopt online, of je gaat naar de Action.
Nu heb ik zelf (in principe) een hekel aan de formule Action, maar het scheelt nu eenmaal zo ontzettend veel. Pak een busje olie voor je fietsketting. Normaal kocht ik dat bij de fietsenmaker voor 8 euro. Bij de Action staan ze voor 2,50. Precies hetzelfde verder! En dat geldt wel voor meer artikelen. Gisteren kerstlampjes gekocht. Bij de Xenos hadden we er 2x80 voor 14 euro. Naderhand kwamen we bij de Action, zagen we er 240 voor 10 euro. Hebben we 3x240 gekocht en die van de Xenos weer teruggeruild.

In de dichtstbijzijnde grote plaats (Boxtel), zie je ook de een na de andere winkel wegtrekken. Overal is het uitgestorven in de winkels. Behalve bij de Action. Daar hebben ze 6 kassa's en voor iedere kassa een rij. Het is meer dan de helft goedkoper, dus alle huisvrouwen gaan daar kopen.

Jarenlang hebben we bij winkels als de V&D gewoon teveel betaald. Artikelen gingen 2x over de kop of meer. Nu trapt niemand daar nog in.
Al last van een haperende wifi verbinding met al die lampjes?
pi_158463265
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:42 schreef LXIV het volgende:
Ketens zoals de V&D hebben gewoon geen kans meer.
Er zijn 2 mogelijkheden. Of je koopt online, of je gaat naar de Action.
Nu heb ik zelf (in principe) een hekel aan de formule Action, maar het scheelt nu eenmaal zo ontzettend veel. Pak een busje olie voor je fietsketting. Normaal kocht ik dat bij de fietsenmaker voor 8 euro. Bij de Action staan ze voor 2,50. Precies hetzelfde verder! En dat geldt wel voor meer artikelen. Gisteren kerstlampjes gekocht. Bij de Xenos hadden we er 2x80 voor 14 euro. Naderhand kwamen we bij de Action, zagen we er 240 voor 10 euro. Hebben we 3x240 gekocht en die van de Xenos weer teruggeruild.

In de dichtstbijzijnde grote plaats (Boxtel), zie je ook de een na de andere winkel wegtrekken. Overal is het uitgestorven in de winkels. Behalve bij de Action. Daar hebben ze 6 kassa's en voor iedere kassa een rij. Het is meer dan de helft goedkoper, dus alle huisvrouwen gaan daar kopen.

Jarenlang hebben we bij winkels als de V&D gewoon teveel betaald. Artikelen gingen 2x over de kop of meer. Nu trapt niemand daar nog in.
Ja hier ook, lampje kapot? Even bij de Action kijken of ze ze daar hebben. Snijplankjes? Zo'n gekleurde set in een grijze houder, zes euro bij de Action en 12 bij V&D en Blokker. Precies dezelfde. Enveloppen, papier voor de printer, pennen? Scheelt ruim de helft met de Bruna.
Tap tap tap
pi_158463295
Waarom ik niet bij Action koop is omdat ik geen goedkope rommel uit het buitenland wil. Het is goedkoper, maar vaak wel van mindere kwaliteit. Het gaat eerder stuk, dus moet ik weer van die rommel kopen.

Ik koop liever iets wat duurder is, maar wel "lokaal" geproduceerd (lees: niet in lagelonenlanden). Ik ben mij er van bewust dat niet iedereen zich dit kan permitteren. Kun je het wel, dan doe je er goed aan niet bij Action te kopen. Niets van dat geld blijft in onze economie achter, en dus hol je de middenklasse nog verder uit.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:48:09 #232
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463303
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:44 schreef Maraca het volgende:

[..]

Whehe, doet me denken aan een leuk jurkje dat ik zag bij V&D. Had 2 in mijn handen die echt, echt identiek aan elkaar waren met uitzondering van de maat. Toen viel het mij ineens op dat 1 label dressire had staan en de ander Liv. Beiden V&D merken. Prijsverschil was gigantisch (die van Liv was goedkoper). Toen was ik er wel een beetje klaar mee :P Niet gekocht dus
Raar is dat. Je kon het goedkoper krijgen, maar toen hoefde je het niet meer!

Dat had ik ook een keer bij de Intratuin. Toen zag ik een lamp die ik mooi vond voor op de slaapkamer. Met een subtiel geborduurde kap.
Toen ik naar de prijs keek zag ik dat hij maar 8 euro kostte, inclusief snoer. Dat vond ik wel heel weinig. Zou het wel een goede lamp zijn? Toen zag ik ook nog dat er een enorme stapel van die lampen stond onder de tafel waarop zij stond. Wel 120 stuks of zo. Toen wilde ik die lamp dus niet meer.
Had de lamp 25 euro gekost en hadden ze er hooguit 4, dan had ik waarschijnlijk wel gekocht. Raar hoe dat werkt, maar gevoelsmatig wilde ik hem niet meer.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:48:10 #233
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158463304
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:46 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja hier ook, lampje kapot? Even bij de Action kijken of ze ze daar hebben. Snijplankjes? Zo'n gekleurde set in een grijze houder, zes euro bij de Action en 12 bij V&D en Blokker. Precies dezelfde. Enveloppen, papier voor de printer, pennen? Scheelt ruim de helft met de Bruna.
Dat Bruna niet failliet is, verbaasd me. Wat een veel te dure winkel :r
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 10:48:36 #234
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158463322
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:48 schreef LXIV het volgende:

[..]

Raar is dat. Je kon het goedkoper krijgen, maar toen hoefde je het niet meer!
Sorry, had misschien moeten zeggen dat die van Dressire wel paste, maar die van Liv niet :P (waren verschillende maten)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 10:48:57 #235
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463330
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:47 schreef Mystikvm het volgende:
Waarom ik niet bij Action koop is omdat ik geen goedkope rommel uit het buitenland wil. Het is goedkoper, maar vaak wel van mindere kwaliteit. Het gaat eerder stuk, dus moet ik weer van die rommel kopen.

Ik koop liever iets wat duurder is, maar wel "lokaal" geproduceerd (lees: niet in lagelonenlanden). Ik ben mij er van bewust dat niet iedereen zich dit kan permitteren. Kun je het wel, dan doe je er goed aan niet bij Action te kopen. Niets van dat geld blijft in onze economie achter, en dus hol je de middenklasse nog verder uit.
Maar heel veel dingen daar zijn precies dezelfde merken als in andere winkels. Die fietsenolie is gewoon Kroon olie, in hetzelfde busje. Geen enkel verschil, behalve dat de prijs maar 40% is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:50:42 #236
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463368
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:45 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Al last van een haperende wifi verbinding met al die lampjes?
Nee, ik heb ze gebruikt om de boom in de patio mee te versieren!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_158463390
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:48 schreef LXIV het volgende:

[..]

Maar heel veel dingen daar zijn precies dezelfde merken als in andere winkels. Die fietsenolie is gewoon Kroon olie, in hetzelfde busje. Geen enkel verschil, behalve dat de prijs maar 40% is.
Dan wordt er dus bespaard op de overhead. De winstmarge bij een andere winkel zal echt niet veel groter zijn, maar die kunnen zich niet veroorloven om megamagazijnen met enorme voorraden in te kopen, of om personeel met kutcontracten aan te nemen die om het minste of geringste ontslagen zullen worden.

Dat is hoe het geld verdiend wordt. Ik begrijp heel goed dat het aanlokkelijk is om er te kopen, maar ik doe het zelf liever niet.

Overigens is dit geen oordeel. Ik vind dat iedereen zelf moet weten wat ze met hun geld doen. Mijn beweegreden hoeft niet de beweegreden van iemand anders te zijn.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:51:32 #238
165633 eriksd
The grand facade...
pi_158463394
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:42 schreef LXIV het volgende:
Ketens zoals de V&D hebben gewoon geen kans meer.
Er zijn 2 mogelijkheden. Of je koopt online, of je gaat naar de Action.
Nu heb ik zelf (in principe) een hekel aan de formule Action, maar het scheelt nu eenmaal zo ontzettend veel. Pak een busje olie voor je fietsketting. Normaal kocht ik dat bij de fietsenmaker voor 8 euro. Bij de Action staan ze voor 2,50. Precies hetzelfde verder! En dat geldt wel voor meer artikelen. Gisteren kerstlampjes gekocht. Bij de Xenos hadden we er 2x80 voor 14 euro. Naderhand kwamen we bij de Action, zagen we er 240 voor 10 euro. Hebben we 3x240 gekocht en die van de Xenos weer teruggeruild.

In de dichtstbijzijnde grote plaats (Boxtel), zie je ook de een na de andere winkel wegtrekken. Overal is het uitgestorven in de winkels. Behalve bij de Action. Daar hebben ze 6 kassa's en voor iedere kassa een rij. Het is meer dan de helft goedkoper, dus alle huisvrouwen gaan daar kopen.

Jarenlang hebben we bij winkels als de V&D gewoon teveel betaald. Artikelen gingen 2x over de kop of meer. Nu trapt niemand daar nog in.
Lekker veel goedkope teringzooi. Wat een armoe.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_158463436
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:47 schreef Mystikvm het volgende:

Ik koop liever iets wat duurder is, maar wel "lokaal" geproduceerd (lees: niet in lagelonenlanden). Ik ben mij er van bewust dat niet iedereen zich dit kan permitteren. Kun je het wel, dan doe je er goed aan niet bij Action te kopen. Niets van dat geld blijft in onze economie achter, en dus hol je de middenklasse nog verder uit.
Maar dat is 1. Bar weinig en 2. Amper te controleren.
Mooi principe, dat wel.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 10:55:19 #240
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158463488
Detailhandel verliest twee iconen

Als V&D en Macintosh geen doorstart maken, verliest de detailhandel twee iconen. In veel binnensteden zal de leegstand oplopen, wat afbreuk doet aan de aantrekkingskracht op het winkelend publiek, aldus Detailhandel Nederland woensdag in een reactie op de financiële problemen bij de warenhuisketens.

'Dit zal een enorme uitdaging vormen voor gemeenten om hun binnensteden vitaal te houden. Het benadrukt de noodzaak om retaildeals te sluiten. In deze deals, die worden gesloten met de winkeliers, kunnen afspraken worden gemaakt over het aanpakken van leegstand en bijvoorbeeld het verlagen van parkeertarieven', stelt Guido van Woerkom, voorzitter van de winkeliersvereniging.

bron: VK
pi_158463516
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:43 schreef LXIV het volgende:

[..]

Vroeger waren al die panden van de V&D zelf. Die Amerikaanse investeringsmaatschappij heeft alles toen (goedkoop) opgekocht, van de beurs gehaald en de panden verkocht voor meer geld dan ze betaald hebben voor het bedrijf! Toen moest alles wel gehuurd worden, en dat heeft de V&D ook genekt.
Heb je daar wel een bron van, anders wordt Gsbordur weer boos en is het ongefundeerde laster. :X
.
pi_158463535
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:55 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Van de eigen website van V&D:

[..]

Het zou mij echt verbazen als je pakje op de post gaat :)
Aaaand .... it's gone !!!
  woensdag 23 december 2015 @ 10:57:13 #243
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158463537
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:02 schreef Perrin het volgende:

[..]

Symptoom van een slinkende middenklasse?
Nee, meer gewoon van de veranderende smaken en wensen.

Het is hetzelfde probleem waarom bijvoorbeeld discotheken verdwijnen. Ook die boden een sort compromisproduct waar tegenwoordig niemand meer blij van word.
pi_158463539
Ik hoorde laatst een verhaal over de primark dat ze daar op de grond gevallen kleding stukken niet eens meer opnieuw in de rekken hangen maar meteen bij het vuil gooien omdat het te duur zou zijn dit weer op te hangen en te controleren. Over bizarre consumptiemaatschappij gesproken.
pi_158463546
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:52 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Maar dat is 1. Bar weinig en 2. Amper te controleren.
Mooi principe, dat wel.
Dat klopt, ik leef het principe ook niet tot op de letter na. Hierboven werd het voorbeeld gegeven van snijplankjes. Als ik er eentje nodig heb, ga ik naar een kookspeciaalzaak of online winkel voor kookaccessoires en koop ik zo'n houten plank die 6 keer zo duur is, maar wel een leven lang mee gaat.

Dikke kans dat die gewoon van Scandinavisch hout gezaagd is, en niet van in elkaar geperste snippers, of van plastic uit Vietnam.

Zeker weten doe je het nooit, natuurlijk.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:58:06 #246
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158463559
er zijn mensen die een kado kaart van V&D hebben gekregen bij het kerstpakket zal deze nog werken
  woensdag 23 december 2015 @ 10:58:38 #247
202348 Susi
Temple of Love
pi_158463570
Godzijdank heb ik twee weken terug voor 75 euro V&D-bonnen aan handdoeken gekocht.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:58:39 #248
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463571
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:51 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Dan wordt er dus bespaard op de overhead. De winstmarge bij een andere winkel zal echt niet veel groter zijn, maar die kunnen zich niet veroorloven om megamagazijnen met enorme voorraden in te kopen, of om personeel met kutcontracten aan te nemen die om het minste of geringste ontslagen zullen worden.

Dat is hoe het geld verdiend wordt. Ik begrijp heel goed dat het aanlokkelijk is om er te kopen, maar ik doe het zelf liever niet.

Overigens is dit geen oordeel. Ik vind dat iedereen zelf moet weten wat ze met hun geld doen. Mijn beweegreden hoeft niet de beweegreden van iemand anders te zijn.
Ik denk dat de grote winst er vooral in zit dat ze enorme omzet draaien.
Als ik in een gewone winkel kijk, dan komen daar tegenwoordig misschien 10 klanten per uur, die ieder voor 20? euro afrekenen? Dat is dan 200 euro omzet, dus 1600 euro op een dag. Laten ze een marge hebben op de verkoopprijs van 25%, is dat 400 euro. Daar moeten dan personeelskosten, huur, stookkosten, belastingen en alles van betaald worden.
Bij de Action draaien de kassa's permanent op volle toeren. Ook zitten ze vaak in een matig pand op een C-locatie. Maar een omzet draaien, dat gaat nergens meer over. Misschien wel 60.000 euro per dag. Dan hoeft die marge natuurlijk veel minder hoog te zijn. Ik denk dat daar vooral het verschil in zit.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_158463574
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:57 schreef Hexagon het volgende:

Het is hetzelfde probleem waarom bijvoorbeeld discotheken verdwijnen. Ook die boden een sort compromisproduct waar tegenwoordig niemand meer blij van word.
Wat denk je van het rookverbod en alcoholverbod voor <18 dat heeft de disco horeca branche ook niet echt goed gedaan.
  woensdag 23 december 2015 @ 10:59:00 #250
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463577
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:58 schreef KingRadler het volgende:
er zijn mensen die een kado kaart van V&D hebben gekregen bij het kerstpakket zal deze nog werken
Snel je bonnen verzilveren dan!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_158463622
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:58 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik denk dat de grote winst er vooral in zit dat ze enorme omzet draaien.
Als ik in een gewone winkel kijk, dan komen daar tegenwoordig misschien 10 klanten per uur, die ieder voor 20? euro afrekenen? Dat is dan 200 euro omzet, dus 1600 euro op een dag. Laten ze een marge hebben op de verkoopprijs van 25%, is dat 400 euro. Daar moeten dan personeelskosten, huur, stookkosten, belastingen en alles van betaald worden.
Bij de Action draaien de kassa's permanent op volle toeren. Ook zitten ze vaak in een matig pand op een C-locatie. Maar een omzet draaien, dat gaat nergens meer over. Misschien wel 60.000 euro per dag. Dan hoeft die marge natuurlijk veel minder hoog te zijn. Ik denk dat daar vooral het verschil in zit.
Daar kun je wel eens gelijk in hebben. Als je weet dat je veel verkoopt, kun je het product dumpen. Denk wel dat ze ook schaalvoordeel hebben. Als je weet dat je per dag 1000 van die potjes olie kan verkopen, kun je het goedkoper inkopen dan de concurrent die er misschien dertig per dag verkoopt.

Andere winkels zijn vooral gewoon te duur, als je het vergelijkt met Action. Dat betekent niet dat de directie meer in hun zakken stopt, maar dat hun overhead te hoog is.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:01:14 #252
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158463627
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:42 schreef LXIV het volgende:
Ketens zoals de V&D hebben gewoon geen kans meer.
Er zijn 2 mogelijkheden. Of je koopt online, of je gaat naar de Action.
Nu heb ik zelf (in principe) een hekel aan de formule Action, maar het scheelt nu eenmaal zo ontzettend veel. Pak een busje olie voor je fietsketting. Normaal kocht ik dat bij de fietsenmaker voor 8 euro. Bij de Action staan ze voor 2,50. Precies hetzelfde verder! En dat geldt wel voor meer artikelen. Gisteren kerstlampjes gekocht. Bij de Xenos hadden we er 2x80 voor 14 euro. Naderhand kwamen we bij de Action, zagen we er 240 voor 10 euro. Hebben we 3x240 gekocht en die van de Xenos weer teruggeruild.

In de dichtstbijzijnde grote plaats (Boxtel), zie je ook de een na de andere winkel wegtrekken. Overal is het uitgestorven in de winkels. Behalve bij de Action. Daar hebben ze 6 kassa's en voor iedere kassa een rij. Het is meer dan de helft goedkoper, dus alle huisvrouwen gaan daar kopen.

Jarenlang hebben we bij winkels als de V&D gewoon teveel betaald. Artikelen gingen 2x over de kop of meer. Nu trapt niemand daar nog in.
Wat ook scheelt is dat het 20 jaar geleden nog "not done" was om je in die cheap ass winkels te vertonen. Dat deden alleen de paupers.

Dat is ook al lang niet zo scherp meer.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:01:28 #253
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463630
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:51 schreef eriksd het volgende:

[..]

Lekker veel goedkope teringzooi. Wat een armoe.
Dat dacht ik ook altijd en daarom wilde ik ook nooit meer naar de Action. Terwijl alle huisvrouwen met pittige kapsels in de buurt er heel enthousiast over waren.
Totdat ik er een keer kwam, en zag dat het voor een groot deel dezelfde spullen waren als in andere winkels, alleen echt heel veel goedkoper. Toen was ik om.

Als ik 40 euro kan besparen door in een minder mooie winkel mijn dingen te halen, dan vind ik dat toch snel verdiend.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:01:48 #254
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463638
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:01 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Wat ook scheelt is dat het 20 jaar geleden nog "not done" was om je in die cheap ass winkels te vertonen.

Dat is ook al lang niet zo scherp meer.
Dat klopt ook. In Duitsland is de Aldi zelfs hip.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_158463642
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:57 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Dat klopt, ik leef het principe ook niet tot op de letter na. Hierboven werd het voorbeeld gegeven van snijplankjes. Als ik er eentje nodig heb, ga ik naar een kookspeciaalzaak of online winkel voor kookaccessoires en koop ik zo'n houten plank die 6 keer zo duur is, maar wel een leven lang mee gaat.

Dikke kans dat die gewoon van Scandinavisch hout gezaagd is, en niet van in elkaar geperste snippers, of van plastic uit Vietnam.

Zeker weten doe je het nooit, natuurlijk.
Net zo'n grote kans dat het uit dezelfde scandinavische fabriek komt, maar dat het 'mindere' kwaliteit hout is.
Zelfde met het textiel bij de Wibra, Hema en H&M. Komt allemaal uit dezelfde fabrieken.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 11:02:46 #256
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463655
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:00 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Daar kun je wel eens gelijk in hebben. Als je weet dat je veel verkoopt, kun je het product dumpen. Denk wel dat ze ook schaalvoordeel hebben. Als je weet dat je per dag 1000 van die potjes olie kan verkopen, kun je het goedkoper inkopen dan de concurrent die er misschien dertig per dag verkoopt.

Andere winkels zijn vooral gewoon te duur, als je het vergelijkt met Action. Dat betekent niet dat de directie meer in hun zakken stopt, maar dat hun overhead te hoog is.
Ik denk zelfs dat de directie van de Action het meest in haar zakken stopt! Die andere winkels maken geen winst meer.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:04:39 #257
202348 Susi
Temple of Love
pi_158463684
Ik vind het maar een slap excuus, dat de omzetdaling in het najaar komt door het zachte weer. Tuurlijk heeft dat invloed, maar het is wel idioot dat een RvB dat als oorzaak aanwijst.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:06:02 #258
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463714
In Boxtel staan nu dus in sommige straten al 1 op de 3 winkels leeg. Dat geeft een verpauperd gevoel en maakt het niet aantrekkelijk naar deze winkelstraten toe te gaan.
Ze kunnen denk ik beter alle winkels bij elkaar midden in het centrum zetten, en de winkels die verder buiten het centrum liggen ombouwen tot woonruimte oid.
Als straks de helft van de winkels leeg staat en die panden gaan verpauperen, dan komt er helemaal niemand meer naar de stad.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:06:30 #259
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463721
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:04 schreef Susi het volgende:
Ik vind het maar een slap excuus, dat de omzetdaling in het najaar komt door het zachte weer. Tuurlijk heeft dat invloed, maar het is wel idioot dat een RvB dat als oorzaak aanwijst.
Als het koud was geweest, dan kwam het door het koude weer. Hoezo zou zacht weer slecht zijn voor de omzet?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:07:05 #260
202348 Susi
Temple of Love
pi_158463727
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:06 schreef LXIV het volgende:

[..]

Als het koud was geweest, dan kwam het door het koude weer. Hoezo zou zacht weer slecht zijn voor de omzet?
Omdat we dan geen sjaals en handschoenen kopen bij V&D
pi_158463740
Alleen V&D in Arnhem is winstgevend geweest, heeft in de Telegraaf gestaan.
pi_158463750
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:01 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Net zo'n grote kans dat het uit dezelfde scandinavische fabriek komt, maar dat het 'mindere' kwaliteit hout is.
Zelfde met het textiel bij de Wibra, Hema en H&M. Komt allemaal uit dezelfde fabrieken.
Textiel is nu eenmaal heel erg moeilijk 'eerlijk' in te kopen. Ik laat kleding wel eens herstellen door kledingherstellers om te voorkomen dat ik weer nieuwe meuk moet kopen. Niet omdat ik armlastig ben, maar ik vind het zonde om weer wegwerpartikelen te kopen waar niemand in onze economie iets aan verdient.

Wat betreft die andere snijplanken of die ene hele dure, bij die ene hele dure kan ik vaak wel zien wie de fabrikant is. Het is beter te herleiden dan een naamloos plastic plankje bij de Action. Natuurlijk kun je op die laatste ook prima snijden, maar ze verbuigen, slijten als een malle en na een jaar of drie moet je weer nieuwe kopen. Van die dure kan ik aan de verkoper vragen wie de fabrikant is, kan ik bij de fabrikant waarschijnlijk wel terugvinden waar het hout vandaan komt en wat het productieproces is.

Ja, die kunnen mij ook voorliegen. Echter denk ik dan maar dat het op de lange termijn voordeliger is om niet teveel leugens over de oorsprong van je producten te verspreiden. Verzwijgen is beter dan liegen. Dus als het ergens staat, ga ik er van uit dat het niet te ver bezijden de waarheid is.
pi_158463765
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:06 schreef LXIV het volgende:
In Boxtel staan nu dus in sommige straten al 1 op de 3 winkels leeg. Dat geeft een verpauperd gevoel en maakt het niet aantrekkelijk naar deze winkelstraten toe te gaan.
Ze kunnen denk ik beter alle winkels bij elkaar midden in het centrum zetten, en de winkels die verder buiten het centrum liggen ombouwen tot woonruimte oid.
Als straks de helft van de winkels leeg staat en die panden gaan verpauperen, dan komt er helemaal niemand meer naar de stad.
Niet alleen dat als het niet is dat er veel leegstaat dan is het wel het parkeer beleid, hier is het voor 1 uurtje dacht ik 5 euro voor parkeren?
pi_158463776
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:06 schreef LXIV het volgende:
In Boxtel staan nu dus in sommige straten al 1 op de 3 winkels leeg. Dat geeft een verpauperd gevoel en maakt het niet aantrekkelijk naar deze winkelstraten toe te gaan.
Ze kunnen denk ik beter alle winkels bij elkaar midden in het centrum zetten, en de winkels die verder buiten het centrum liggen ombouwen tot woonruimte oid.
Als straks de helft van de winkels leeg staat en die panden gaan verpauperen, dan komt er helemaal niemand meer naar de stad.
Ik kom zelf uit Boxtel en ken het probleem daar. Te hoge huur voor de winkelpanden en rampzalig beleid vanuit de gemeente zorgen voor de grote leegstand. Schijndel 15km verderop heeft wel een bruisend centrum (en niet eens een station).

Het plan in Boxtel was om alle middenstand rondom de markt te gaan zetten waardoor het feitelijke centrum zich beperkt tot 200m2 zo ongeveer, of dat nu zo'n goed plan is?
Daarnaast is er veel middenstand waarvoor het totaal niet interessant is om daar te gaan zitten (waaronder onze winkel).
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 11:10:05 #265
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463783
quote:
11s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:07 schreef Susi het volgende:

[..]

Omdat we dan geen sjaals en handschoenen kopen bij V&D
Ok. Ook geen zwembroeken zeker? Maar met zacht weer zouden mensen misschien wel eerder geneigd zijn naar de stad te gaan.
Werk jij bij V&D?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:10:13 #266
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158463789
vroeger waren mensen die met een Albert Heijn zak naar de Aldi gingen omdat ze zich schaamde om buiten met een Aldi zak te lopen.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:11:26 #267
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_158463810
Nou lekker dan. Ga ik speciaal naar de stad om mijn gister gekregen V&D cadeaukaart in te wisselen nemen ze deze niet meer aan.
pi_158463814
http://www.telegraaf.nl/b(...)ls_later_open__.html

In sommige vd accepteren ze cadeaubonnen niet meer en mag ruilen ook niet meer.
It's called motorracing.Sorry? We went to carracing Toto
  woensdag 23 december 2015 @ 11:12:40 #269
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463832
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:09 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Ik kom zelf uit Boxtel en ken het probleem daar. Te hoge huur voor de winkelpanden en rampzalig beleid vanuit de gemeente zorgen voor de grote leegstand. Schijndel 15km verderop heeft wel een bruisend centrum (en niet eens een station).

Het plan in Boxtel was om alle middenstand rondom de markt te gaan zetten waardoor het feitelijke centrum zich beperkt tot 200m2 zo ongeveer, of dat nu zo'n goed plan is?
Daarnaast is er veel middenstand waarvoor het totaal niet interessant is om daar te gaan zitten (waaronder onze winkel).
Ik denk dat het wel een goed plan is om alles te centreren. Nu is het te uitgestrekt en staat er te veel leeg.
Daarnaast zijn de mensen in Boxtel wel el cheapo (no offense, kom zelf uit Liempt en heb ik Boxtel gewoond). Een duurdere zaak loopt er slecht. Gisteren was ik nog bij De Rechter (die villa bij de Zwanenbrug waar nu een andere eigenaar in zit). Die loopt nu wel, maar er zijn ook veel Boxtelnaren die bang zijn er naar binnen te gaan omdat het er chique uitziet van de buitenkant en de koffie wel eens 10 cent duurder kan zijn. Terwijl dat niet eens zo is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_158463844
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:48 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dat Bruna niet failliet is, verbaasd me. Wat een veel te dure winkel :r
Hier is hij al wel weg uit de winkelstraat.
Tap tap tap
pi_158463880
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:12 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik denk dat het wel een goed plan is om alles te centreren. Nu is het te uitgestrekt en staat er te veel leeg.
Daarnaast zijn de mensen in Boxtel wel el cheapo (no offense, kom zelf uit Liempt en heb ik Boxtel gewoond). Een duurdere zaak loopt er slecht. Gisteren was ik nog bij De Rechter (die villa bij de Zwanenbrug waar nu een andere eigenaar in zit). Die loopt nu wel, maar er zijn ook veel Boxtelnaren die bang zijn er naar binnen te gaan omdat het er chique uitziet van de buitenkant en de koffie wel eens 10 cent duurder kan zijn. Terwijl dat niet eens zo is.
Wij hebben de DHZ-zaak in de stationsstraat. Het parkeerbeleid vanuit de gemeente en het omzetten van het verkeer van 2-richting naar 1-richting merken we al.
Verhuizen naar de markt heeft geen zin, dan kunnen we de zaak direct sluiten.
En zo zijn er veel en veel meer.
Daarnaat willen ze de stationsstraat winkel-vrij hebben (lekker uitnodigend als je uit het station komt) en zou met dat nieuwe plan de wandelpromenade ook geen winkels meer hebben.
Dan loop je vanaf het station door 2.5km aan 'woonwijk' voordat je bij winkels uitkomt.
Lijkt mij geen goed plan.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158463883
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:04 schreef Susi het volgende:
Ik vind het maar een slap excuus, dat de omzetdaling in het najaar komt door het zachte weer. Tuurlijk heeft dat invloed, maar het is wel idioot dat een RvB dat als oorzaak aanwijst.
Het zal misschien wel hebben meegespeeld, maar dan zouden veel meer kledingzaken in de problemen gekomen moeten zijn. Ik was er gister nog en als ik nu lees dat ze kapot gaan ondanks de nieuwe frissere collectie dan snap ik niet waar ze het over hebben. De collectie is weinig veranderd sinds een jaar geleden en de winkel is rommeliger naar mijn idee. Van alles een beetje in plaats van een paar dingen goed doen. Een schoenenafdeling met 10 paar schoenen werkt gewoon niet. Een Jack&Jones hoek met zeer beperkte keuze terwijl er aan hetzelfde plein 2 Jack&Jones winkels zitten, Een speelgoedhoek met nauwelijks keuze terwijl de blokker, Bart Smit en Intertoys vlakbij zitten enz enz.
A mind with a heart of it's own
  woensdag 23 december 2015 @ 11:18:28 #273
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158463950
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:15 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Wij hebben de DHZ-zaak in de stationsstraat. Het parkeerbeleid vanuit de gemeente en het omzetten van het verkeer van 2-richting naar 1-richting merken we al.
Verhuizen naar de markt heeft geen zin, dan kunnen we de zaak direct sluiten.
En zo zijn er veel en veel meer.
Daarnaat willen ze de stationsstraat winkel-vrij hebben (lekker uitnodigend als je uit het station komt) en zou met dat nieuwe plan de wandelpromenade ook geen winkels meer hebben.
Dan loop je vanaf het station door 2.5km aan 'woonwijk' voordat je bij winkels uitkomt.
Lijkt mij geen goed plan.
Ze kunnen je toch niet verplichten te verhuizen? Maar denk je zelf niet dat het voorkomen van te veel leegstand belangrijk is om aantrekkelijk te blijven?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_158463967
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:18 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ze kunnen je toch niet verplichten te verhuizen? Maar denk je zelf niet dat het voorkomen van te veel leegstand belangrijk is om aantrekkelijk te blijven?
De zaak van mijn ouders mocht zestien jaar geleden ook opbokken omdat het centrum op de schop ging.
Tap tap tap
pi_158463976
Ik was laatst op zoek naar een schoen bij de Bijenkorf. Ben toen naar de winkel gegaan en dan zie je een stuk of 10 schoenen staan en daar moet je het dan mee doen. Ga je naar de online store heb je opeens de keuze uit honderden schoenen die allemaal netjes de volgende dag binnen zijn met mogelijkheid tot retour.

Hetzelfde geldt een beetje voor V&D. Kijk eens hoe goed bol.com draait. In de winkelstraat is echt alleen maar ruimte voor de pauperwinkels en de exclusieve winkels.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:21:23 #276
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158464003
Facebook van V&D is wel vermakelijk nu
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 11:22:47 #277
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_158464029
Wie zag dit niet aankomen.
pi_158464033
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:18 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ze kunnen je toch niet verplichten te verhuizen? Maar denk je zelf niet dat het voorkomen van te veel leegstand belangrijk is om aantrekkelijk te blijven?
Verplichten niet, maar hoe meer er verhuizen hoe minder doorloop er is hoe minder klanten je krijgt etc etc.
Daarnaast hebben ze die nieuwe winkelpromenade gebouwd bij de markt en krijgen ondernemers die daarin zitten subsidie om de huur te betalen terwijl ze voor de rest de huren van de winkelpanden niet aanpassen.

In Den Bosch wordt leegstand verbloemd met pop-up stores en tijdelijke winkels om het niet te laten verpauperen. In Boxtel staan sommige panden gewoon al jaren leeg.
Het beetje winkel wat je hebt proberen te centreren op een halve vierkante kilometer gaat je niet redden.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  woensdag 23 december 2015 @ 11:24:23 #279
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_158464059
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:23 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Verplichten niet, maar hoe meer er verhuizen hoe minder doorloop er is hoe minder klanten je krijgt etc etc.
Daarnaast hebben ze die nieuwe winkelpromenade gebouwd bij de markt en krijgen ondernemers die daarin zitten subsidie om de huur te betalen terwijl ze voor de rest de huren van de winkelpanden niet aanpassen.

In Den Bosch wordt leegstand verbloemd met pop-up stores en tijdelijke winkels om het niet te laten verpauperen. In Boxtel staan sommige panden gewoon al jaren leeg.
Het beetje winkel wat je hebt proberen te centreren op een halve vierkante kilometer gaat je niet redden.
Ze hebben ook precies op het verkeerde moment bijgebouwd.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:24:50 #280
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158464064
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:30 schreef Coritchando het volgende:

[..]

Pot verwijt de ketel?

Kom eens met je bronnen voor 10% en dat het hun eigen geld is?
quote:
Sun Capital investeert nog eens 47 miljoen euro in V&D

Eigenaar Sun Capital investeert nog eens 47 miljoen euro in warenhuis V&D. De Britse investeringsmaatschappij verlengt ook de looptijd van de financiering van twee naar vier jaar om de keten van 62 warenhuizen meer tijd te geven er weer bovenop te komen. Sun Capital stak afgelopen februari al 60 miljoen euro in de onderneming nadat het private-equitybedrijf ook al 105 miljoen euro in de onderneming stopte voor de financiële problemen begonnen.
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)-47-miljoen-euro]nrc[/url][/sub]
Mean van 10% return bij US Leveraged Buy-outs.

Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158464079
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:11 schreef F1gamer het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)ls_later_open__.html

In sommige vd accepteren ze cadeaubonnen niet meer en mag ruilen ook niet meer.
Oei. Dan is het wel echt over en uit lijkt me.
pi_158464080
quote:
14s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:21 schreef Maraca het volgende:
Facebook van V&D is wel vermakelijk nu
God, al die mensen die nog op bestellingen zitten te wachten, sommige uit november :X
Tap tap tap
pi_158464081
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:55 schreef KingRadler het volgende:
Detailhandel verliest twee iconen

Als V&D en Macintosh geen doorstart maken, verliest de detailhandel twee iconen. In veel binnensteden zal de leegstand oplopen, wat afbreuk doet aan de aantrekkingskracht op het winkelend publiek, aldus Detailhandel Nederland woensdag in een reactie op de financiële problemen bij de warenhuisketens.

'Dit zal een enorme uitdaging vormen voor gemeenten om hun binnensteden vitaal te houden. Het benadrukt de noodzaak om retaildeals te sluiten. In deze deals, die worden gesloten met de winkeliers, kunnen afspraken worden gemaakt over het aanpakken van leegstand en bijvoorbeeld het verlagen van parkeertarieven', stelt Guido van Woerkom, voorzitter van de winkeliersvereniging.

bron: VK
De parkeertarieven moeten zeker omlaag. De parkeerkosten zijn vaak hoger dan de bezorgkosten bij een online bestelling. Waarom zou ik dan nog naar de stad gaan? De pandeigenaren doen er ook goed aan als ze de huurprijzen verlagen. Doen ze dit niet, dan kunnen ze binnenkort geen huurder meer vinden.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:25:32 #284
202348 Susi
Temple of Love
pi_158464082
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:10 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ok. Ook geen zwembroeken zeker? Maar met zacht weer zouden mensen misschien wel eerder geneigd zijn naar de stad te gaan.
Werk jij bij V&D?
Nee.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:26:16 #285
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_158464097
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:23 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Verplichten niet, maar hoe meer er verhuizen hoe minder doorloop er is hoe minder klanten je krijgt etc etc.
Daarnaast hebben ze die nieuwe winkelpromenade gebouwd bij de markt en krijgen ondernemers die daarin zitten subsidie om de huur te betalen terwijl ze voor de rest de huren van de winkelpanden niet aanpassen.

In Den Bosch wordt leegstand verbloemd met pop-up stores en tijdelijke winkels om het niet te laten verpauperen. In Boxtel staan sommige panden gewoon al jaren leeg.
Het beetje winkel wat je hebt proberen te centreren op een halve vierkante kilometer gaat je niet redden.
Een stad als Den Bosch trekt ook nog voldoende volk en is voorzienend voor de region. Zo'n centrum is minder kwetsbaar.

Het zijn vooral periferiestadjes die ernstig moeten gaan nadenken over wat ze met hun centrum gaan doen.
pi_158464111
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:11 schreef Sunri5e het volgende:
Nou lekker dan. Ga ik speciaal naar de stad om mijn gister gekregen V&D cadeaukaart in te wisselen nemen ze deze niet meer aan.
Zoals verwacht. Helaas.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:27:22 #287
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158464112
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:25 schreef CherryLips het volgende:

[..]

God, al die mensen die nog op bestellingen zitten te wachten, sommige uit november :X
Ja, daar schrok ik ook wel even van. Heel raar ook, heb veel bij V&D besteld, Ook nog begin december, maar echt nooit problemen gehad. Altijd alles keurig op tijd ontvangen :? Maar voor die mensen is het wel zuur ja.

Doelde meer op dit soort pareltjes:
quote:
FANTASTISCHE SERVICE BIEDEN JULLIE !!!!!
Ik heb al ruim een uur aan de telefoon gehangen om er alleen maar achter te komen of er een bepaald product op voorraad is !!
Belachelijk dat ik iedere keer opnieuw het 0900 nr moet bellen vervolgens weet ik het hoelang moet wachten en dan weer nee te horen !!
En dan maar weer opnieuw bellen want ze kunnen de voorraad van andere winkels niet zien??
Ben ondertussen ook al in drie winkels geweest en nergens word ik normaal geholpen.
Echt top jullie service !!!!
En op mails of privé berichten via Facebook krijg ik ook geen antwoord !!!!
10 minuten geleden gepost _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 11:28:56 #288
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158464148
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:40 schreef Basp1 het volgende:

[..]

De VD in tilburg heeft 7000 m^2 dus alleen al aan huur zou dat dan 3.5 miljoen op jaarbasis kosten. Daar moet dan toch een flinke omzet tegenover staan wil je dat terug verdienen.
Klopt. V&D zou zo'n 1800-2000 euro omzet p/m2 halen.
Daarom moeten ze ook van overtollige meters af. Maar die willen ze het liefst afstaan op de goedkoopste plekken en niet direct aan de straat.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_158464156
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:00 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Daar kun je wel eens gelijk in hebben. Als je weet dat je veel verkoopt, kun je het product dumpen. Denk wel dat ze ook schaalvoordeel hebben. Als je weet dat je per dag 1000 van die potjes olie kan verkopen, kun je het goedkoper inkopen dan de concurrent die er misschien dertig per dag verkoopt.

Andere winkels zijn vooral gewoon te duur, als je het vergelijkt met Action. Dat betekent niet dat de directie meer in hun zakken stopt, maar dat hun overhead te hoog is.
De action koopt ook overgebleven partijen op in heel Europa. Ik heb er een keer Poolse Hellman's mayonaise gekocht. Daardoor kunnen ze de prijzen ook drukken.
pi_158464179
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:27 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, daar schrok ik ook wel even van. Heel raar ook, heb veel bij V&D besteld, Ook nog begin december, maar echt nooit problemen gehad. Altijd alles keurig op tijd ontvangen :? Maar voor die mensen is het wel zuur ja.
Volgens mij heb ik in november ook gewoon wat besteld. Wel opgehaald in de winkel, misschien maakt dat nog verschil.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:30:54 #291
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158464185
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:47 schreef Mystikvm het volgende:
Waarom ik niet bij Action koop is omdat ik geen goedkope rommel uit het buitenland wil. Het is goedkoper, maar vaak wel van mindere kwaliteit. Het gaat eerder stuk, dus moet ik weer van die rommel kopen.

Ik koop liever iets wat duurder is, maar wel "lokaal" geproduceerd (lees: niet in lagelonenlanden). Ik ben mij er van bewust dat niet iedereen zich dit kan permitteren. Kun je het wel, dan doe je er goed aan niet bij Action te kopen. Niets van dat geld blijft in onze economie achter, en dus hol je de middenklasse nog verder uit.
Action is bij uitstek een Nederlandse winkel, met Nederlandse handel, restpartijen, hoofdkantoor en distributiecentra.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:32:15 #292
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_158464210
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:57 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Nee, meer gewoon van de veranderende smaken en wensen.

Het is hetzelfde probleem waarom bijvoorbeeld discotheken verdwijnen. Ook die boden een sort compromisproduct waar tegenwoordig niemand meer blij van word.
Het grappige is dat bioscopen en koffie- of broodzaakjes het juist beter doen dan ooit.
De ene commodity is de andere dus niet.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:32:32 #293
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158464214
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:30 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik in november ook gewoon wat besteld. Wel opgehaald in de winkel, misschien maakt dat nog verschil.
Ik heb het toen wel thuis laten bezorgen :Y
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 11:33:48 #294
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158464229
Maar ik snap niet waarom ze geen duidelijkheid geven over de webshop bestellingen. Overal geven ze aan wat wel en niet meer mogelijk is, behalve de webshop (los van dat hij nu is gesloten). Pleur gewoon op de website "nanana pech gehad" of "je krijgt het". Klaar :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  woensdag 23 december 2015 @ 11:34:39 #295
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_158464246
bij ons is het zo dat de Horeca het beter doet dan de winkeltjes.
er word gewoon korter gewinkeld en meer op terras gezeten.
pi_158464262
La Place was al niet veel maar is inmiddels ook aardig verpauperd. Natuurlijk wel leuk dat je voor 4 euro kan dineren maar dan moet je wel de capaciteit hebben om te leveren. Lijkt nu meer een gaarkeuken op tijden dat je daar voor bijna 4 euro een maaltijd kan halen. Niet echt goed voor je uitstraling als winkel. Alternatieven als een salade schiet dan weer niet op, zelfs de grootste variant is zijn prijs totaal niet waard.
pi_158464270
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:26 schreef Hexagon het volgende:

[..]

Een stad als Den Bosch trekt ook nog voldoende volk en is voorzienend voor de region. Zo'n centrum is minder kwetsbaar.

Het zijn vooral periferiestadjes die ernstig moeten gaan nadenken over wat ze met hun centrum gaan doen.
Wat voor parkeer beleid kunnen ze in die stad?
pi_158464287
Wat erg dat zelfs ruilen in de winkels niet meer mag, als ik de berichten moet geloven.
  woensdag 23 december 2015 @ 11:38:06 #299
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158464301
quote:
15s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:37 schreef -Strawberry- het volgende:
Wat erg dat zelfs ruilen in de winkels niet meer mag, als ik de berichten moet geloven.
Of de cadeaubonnen mogen gebruiken :{ Zeker met de kerstpakketten is dat zuur
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158464306
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:36 schreef Ericr het volgende:
La Place was al niet veel maar is inmiddels ook aardig verpauperd. Natuurlijk wel leuk dat je voor 4 euro kan dineren maar dan moet je wel de capaciteit hebben om te leveren. Lijkt nu meer een gaarkeuken op tijden dat je daar voor bijna 4 euro een maaltijd kan halen. Niet echt goed voor je uitstraling als winkel. Alternatieven als een salade schiet dan weer niet op, zelfs de grootste variant is zijn prijs totaal niet waard.
Ik wilde er een keertje gebruik van maken, in de V&D zelf allemaal posters, in La Place zelf is het nergens te vinden. Naar gevraagd en daar hadden ze het niet. Superhandig.
Tap tap tap
pi_158464307
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:22 schreef Twiitch het volgende:
Wie zag dit niet aankomen.
De winkels vallen volgens mij zeer snel om de laatste tijd!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')