abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 23 december 2015 @ 13:19:21 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_158466534
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft :)
Ik verwacht als het topic vol is, zodat het een mooie nieuwe OP is :)
pi_158466646
quote:
99s.gif Op woensdag 23 december 2015 13:16 schreef Karina het volgende:
Leuk de review van de Roastroom Iwanius, kom er zo om de week langs met de bus (@Muted: op weg naar Amstel Tijgers) en vraag me elke keer af hoe het binnen is, had het idee dat het een simpel steakrestaurant was (zoals Los Gauchos bijvoorbeeld) eigenlijk omdat het bij de RAI zit. Maar het is net even 'netter' zo te zien.

En Visaandeschelde zit daar vlakbij, ook nooit geweest :')
visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de bus
Roastroom heeft beneden een simpeler menu en uitstraling dan op eerste verdieping. Gezien de tafelkleden zat onze smulpaap boven :D
  Moderator woensdag 23 december 2015 @ 13:26:32 #253
9859 crew  Karina
Woman
pi_158466710
quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 13:23 schreef computergirl het volgende:

[..]

visaandeschelde zit precies aan de overkant. Even hoofd omdraaien volgende keer in de bus
Roastroom heeft beneden een simpeler menu en uitstraling dan op eerste verdieping. Gezien de tafelkleden zat onze smulpaap boven :D
Weet ik vandaar het 'zit daar vlakbij'. Kan dan alleen net niet naar binnen kijken :P

Ah dan had ik het toch redelijk ingeschat. Niet dat er iets mis is met Los Gauchos overigens, vroeger ging ik daar weleens eten, prima steak :9~
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_158468191
Hoe ga je eigenlijk altijd terug naar huis of naar een volgende plek Iwanius met al die drank in je mik?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_158473370
Dit topic is geniaal!
pi_158489057
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:42 schreef Isegrim het volgende:
Deze ken ik ook maar toevallig omdat hij naast ons huis zijn toko voert. :+
Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:42 schreef Tinkepink het volgende:

Je weet niet hoeveel glazen hij leegdrinkt he ;)
Ik kan behoorlijk wat hebben hoor ondanks de leeftijd.

quote:
Vermoedelijk drinkt hij in zijn eentje geen hele flessen leeg en blijft er mogelijk zelfs wel eens een bodempje in een glas over.
Nou...tot voor een jaar of 10-20? terug waren 3 champagneflessen op 1 avond voor mij standaard. Wat zeg ik: Mijn record van het aantal champagneflessen op 1 avond leegdrinken(alleen dus!) is meer dan het dubbele van dat zelfs. Gelukkig eenmalig geweest zonder....te kotsen of zo. En de volgende ochtend weer gewoon vroeg wakker zonder kater waarvan akte!

Maar om terug te komen op je opmerking: Tegenwoordig drink ik helemaal niet zo veel en heb ik bijna altijd gezelschap of...er komt iemand langs die dan gewoon meedrinkt en dan is zo een fles snel leeg. Daarnaast bied ik altijd de maître een glas aan die meestal wordt geaccepteerd gewoon omdat ik meestal flessen bestel die niet de gemiddelde gast neemt. Daarnaast laat ik altijd wat in de fles over voor ik wegga. Is trouwens ook een oude fatsoensregel voor in de horeca die de meesten niet eens kennen anno 2015. Vroeger in de tijd van onze ouders (pre en Oorlogsjaren en daarna tot de jaren 70) toen de gemiddelde landgenoot nog met een hoed opliep was dit normaal dat je wanneer jij je dank wilde betuigen aan het restaurant en dan met name de bediening, dat je dan wat van je beste fles liet staan voor de bediening,in deze de maître. Geld achterlaten was voor plebs. Ik denk dat Golfer die tijd nog wel herinnert. Het wordt trouwens in een oud Geld bastion in Rotterdam in het restaurant nog steeds zo gedaan door de leden van de oude stempel.(oud geld)

Ik ben ook iemand die geen geld accepteert zoals dat in Nederland gewoon is bij bruiloften of verjaardagen. Ik vind dat goedkoop en onbehoorlijk tenzij daar uitdrukkelijk om gevraagd wordt. Je verzint maar een cadeau aangezien mijn standpunt is dat een cadeau persoonlijk moet zijn en geld is dat niet. Tis een alledaags betaalmiddel en meer niet. Een cadeau is iets persoonlijk en er zit een gedachte achter. Geld geef je gewoon en kan van jan en alleman komen. Ik ben ook iemand die erg van handgeschreven briefjes/teksten houdt omdat je daaruit veel kan opmaken hoe iemand is. Zelf had ik voor schrijven bijvoorbeeld op de lagere school waar ik netjes schrijven geleerd heb altijd een hoog cijfer.(was de tijd dat je een inktpotje in je lessenaar had) En ja,ik heb nog steeds een abonnement op een krant omdat ik papier wil voelen,ruiken,idem dito voor een boek. Dat lezen vanaf je scherm doe ik ook wel (Mobiel of iPad) maar dat is meer voor onderweg en om even snel te zien "wat ik nou weer wil " :D

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 11:53 schreef gothic-blackie het volgende:
komen trouwens je Londen updates nog zo vlak voor kerst? kijk daar eigenlijk al sinds het begin van het topic naar uit en hoop elke keer dat je de update nu geeft :)
Geen slechte gedachte maar als je ziet zijn wij nog ver verwijderd van een nieuw topic (50 reacties verschil) dus ik denk niet dat we dat halen,tenzij nu iedereen massaal het opvult met reacties,en daarbij is de TT NYC-London en dan staat het een beetje raar als London er niet instaat. Maar het komt snel online,dus even fingers crossed voor de 'Christmas surprise' :s)

quote:
1s.gif Op woensdag 23 december 2015 14:28 schreef FutureFairytale het volgende:
Hoe ga je eigenlijk altijd terug naar huis of naar een volgende plek Iwanius met al die drank in je mik?
Rotterdam is niet zo groot als je praat over de ligging van mijn favoriete restaurants. Het is niet zo wijd verspreid als Amsterdam bijvoorbeeld waar alles vrij ver uit elkaar ligt. Meestal neem ik een taxi als ik de brug over moet en anders loop ik gewoon ( of ik pak een fiets),iets dat ik van oudsher gewend ben.

Goed!



Waar?









FG Noodlebar
Katshoek 33
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Met 'Miep' FG's eigen Laksa bowl nuttigen die daarna weg moest.



Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.


Maar goed,Miep weg en ik dus alleen en wat doe je dan als smulpaap in zo'n geval?



Waar?






FG Food Labs
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam

Wat at / dronk je?


Bubbels! alias 'party time' :') .........en we maken gewoon het beste ervan.



Even lekker knabbelen met wat zuurdesembrood en die overheerlijke Joselito Chorizo gesneden stukken. De chef had geen zin om mij een standaard klein schoteltje te geven zoals iedere gast normaliter krijgt bij bestelling,maar gaf mij maar gelijk een heel vel met de woorden: "als je meer wilt dan horen we het wel." Uiteraard naast de bubbels ook plat water erbij want de mond moet af en toe geneutraliseerd worden voor de smaak.



Kon het toch niet laten om weer in de keuken te komen koekeloeren en bij toeval tegen de voor mij gereedstaande gerechtjes aan te lopen. Ziet er goed uit maar nog niet af.


En zo issie af volgens de chef. En uiteraard niet 1 maar twee voor ondergetekende. *) "service"



De chef legt even uit aan twee gasten (“die volgens zegge het beste van het beste gewend zijn op culinair gebied" :') dat dit de enige echte Waygu A5 beef is en een portie ¤ 45,00 kost. Nou...de geweldenaren moesten er nog even over nadenken (logisch want ik had al de hele avond het idee dat ze erg veel blabla hadden en voor een dubbeltje op de eerste rang wilde zitten, met hun ene glas huiswijn waar ze tergend langzaam uitdronken de rest van de avond en refills afsloegen.) toen puntje bij paaltje kwam. _O- 1 wilde er wel een foto van maken voor zijn Facebook/Instagram account schijnbaar om te laten zien dat hij een confrontatie had met een stuk Waygu A5 beef waardoor met de geplaatste foto de indruk wordt gewekt dat hij het ook echt bestelt heeft. Maar iets zegt mij dat hij ongetwijfeld dat laatste wel zal weglaten })



Een weerzien met een bekend en lekker hartig lam gerecht i.p.v. , zoals bij de vorige keer, côte de boeuf.



En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. })


Impressies / Op of aanmerkingen

Heerlijk gegeten en andermaal weer genoten van FG zijn keuken bij zowel de Noodlebar als FoodLabs. En als je zo lekker gegeten hebt dan moet je het een beetje in stijl afsluiten en dat deed ik dan ook bij:



Waar?

© Bogue.



Hugh Rotterdam
Kruiskade 15
3012 CM Rotterdam

Wat dronk je?


Bij toeval kwam ik daar een aantal bekenden ( w.o. een oude linksbuiten van Feyenoord) daar tegen van wie er 1 jarig was en ik werd gelijk uitgenodigd om mee te feesten en dat deed ik dan ook. De jarige draagt trouwens het fraaie Versace overhemd aan wat je nog net op de achtergrond ziet. Die meiden ernaast horen er niet bij maar probeerden zoals gewoonlijk aandacht te trekken door in de buurt van de 'onze' tafel te gaan zitten in de hoop dat ze gratis konden meedrinken. Ze kregen er geen kans voor te meer er ook naast onze tafel iemand van de club stond die ongewenst gedrag onmiddellijk afstrafte door uitzetting uit de club.


Dus jij was na afloop helemaal kachel? Kater de volgende ochtend?

Viel wel mee want loop al een tijdje rond op deze aarde dus ben wel wat gewend aan drank i.c.m. feesten. Zo...het was mij een dagje wel zo vlak voor kerstavond ( en de avondmis)
pi_158489300
Wow, die 'tompouce' ziet er mooi uit. Wat zit er allemaal in?
  donderdag 24 december 2015 @ 08:03:22 #258
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_158489494
Hé FG noodlebar was ik gisteren ook. Wilde eigenlijk naar Foodlabs, maar was alleen en het was wel erg stil binnen (rond lunchtijd), dus toen maar gewoon noodles.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_158490032
Iwanius jij gaat me toch niet vertellen dat je die redbull vodka drinkt he! Kan me voorstellen dat van een mooie fles wat overlaten een mooi gebaar is, inderdaad nog niet eerder van gehoord. Vlees ziet er erg goed uit, ja is duur maar het is maar hoe je het bekijkt (slechte steak is ook zo 30 euro). Geld op verjaardagen/bruiloften is eigenlijk niks, het gebaar telt, de moeite om een mooi cadeau te vinden telt. Van mij part kost het 5 euro, maar als het precies iets voor mij is dan is het veel meer waard dan 20 euro.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:28 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493572
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:15 schreef mytec het volgende:
Kan me voorstellen dat van een mooie fles wat overlaten een mooi gebaar is, inderdaad nog niet eerder van gehoord.
Is inderdaad een oud gebruik dat nog zelden wordt gedaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 24 december 2015 @ 12:37:05 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493593
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158493663
quote:
11s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelost :')
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 12:43:53 #263
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158493721
quote:
11s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef golfer het volgende:
En wat leuk dat Coen Moulijn z'n verjaardag vierde in die club. :')
Lijkt me niet, want die is:

A: In Februari geboren
B: Al 4 jaar dood.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:45:23 #264
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158493758
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:43 schreef MutedFaith het volgende:

Lijkt me niet, want die is:

A: In Februari geboren
B: Al 4 jaar dood.
joh. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158493842
Iedereen weet ook dat Moulijn meer iemand voor de Holly was dan voor de Hugh
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 12:50:18 #266
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_158493846
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158493893
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:50 schreef MutedFaith het volgende:
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
Nu je het zegt...het oud Hollands van Iwa bracht me in de war..en ik ben dus niet de enige ;(
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 24 december 2015 @ 13:19:50 #268
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158494381
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:40 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Ik zat ook al te denken wie het kon zijn. Zie Iwanius nou niet met de jongste generatie, maar ik heb het mysterie nog niet opgelost :')
Regi Blinker _O_
Half bezopen is weggegooid geld.
  donderdag 24 december 2015 @ 15:52:49 #269
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158497402
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:


En als onze geweldenaren geen Waygu A5 beef nemen dan doe ik het wel, Wat zeg Ik: Gooi er maar wat juicy buikspek en als het kan zelfs kaviaar bij chef want...ik moet wel dubbel genieten zo naast de geweldenaren. }) [/sub]

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P
Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
吴 曼 迪
  donderdag 24 december 2015 @ 16:27:19 #270
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_158498054
quote:
17s.gif Op donderdag 24 december 2015 15:52 schreef megamandy het volgende:

[..]

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P
Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gram :')
  donderdag 24 december 2015 @ 16:28:57 #271
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_158498086
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 16:27 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

Inderdaad. Als dit een normale portie is valt het reuze mee. Zeker vergeleken met dat nieuwe vleesrestaurant in R'dam (CEO bla iets), waar ze 35 piek durven te vragen voor 100 gram :')
Fatsoenlijk vlees begint sowieso meestal pas bij ongeveer ¤30,- inderdaad en dan is het meestal nog eens afwachten of ze wel begrijpen wat medium-RARE inhoudt :'(
吴 曼 迪
  donderdag 24 december 2015 @ 17:02:45 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158498884
Ja hallo :(
Nu heb ik dus zin in dat vlees he! o|O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158499451
Die 45 euro zou het mij ook wel waard zijn om te proberen.
pi_158502695
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
Als toetje FG's nieuwste creatie die zowel in aanzien als smaak "to die for"is.

Dit ziet er echt geweldig uit. Wat zit er allemaal in?

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2015 20:01:23 ]
pi_158503198
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 05:34 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Je gaat mij toch niet vertellen dat jullie tegenover FG Foodlabs in dat huizencomplex resideren?

:Y Heliport-complex.
pi_158511012
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 07:18 schreef Grutsk het volgende:
Wow, die 'tompouce' ziet er mooi uit. Wat zit er allemaal in?
Geen flauw idee maar zal het hem eens vragen. Je hebt trouwens twee verschillende soorten.



quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 08:03 schreef Tinkepink het volgende:
Hé FG noodlebar was ik gisteren ook. Wilde eigenlijk naar Foodlabs, maar was alleen en het was wel erg stil binnen (rond lunchtijd), dus toen maar gewoon noodles.
Stilte voor de storm want in de avond is het nokvol en met deze beide Kerstdagen sowieso ook.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 09:15 schreef mytec het volgende:
Iwanius jij gaat me toch niet vertellen dat je die redbull vodka drinkt he!
Nee, ben niet zo vodka minded dat tegenwoordig ook hip is net zo als dat drinken van gin-tonic.
Ik heb wat glaasjes uit die fles champagne genomen en daarna overgestapt op de cola.

quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:50 schreef MutedFaith het volgende:
Maar zo te lezen was t ook niet de linksbuiten van Feyenoord die jarig was. Maar iemand in dat gezelschap.
Kijk...iemand die tenminste goed leest.

quote:
17s.gif Op donderdag 24 december 2015 15:52 schreef megamandy het volgende:

Is dit qua Waygu vlees dan een normale portie waar je dus ¤45,- voor moet betalen? Of krijg jij meer :P Want voor zo iets exclusiefs vind ik die prijs dan helemaal niet duur.
Porties die voor mij worden bereid zijn altijd groter dan normaal (maar betaal er ook gewoon voor)...en deze kost
gewoon ¤ 100,-. Normaliter krijg je voor ¤45,- onderstaand formaat bij Labs & FG:



quote:


De Rotterdamse sterrenchef François Geurds stapt in de oliebollen. Smulpapen kunnen op 31 december vanaf 10 uur terecht bij FG Noodle Bar aan de Katshoek voor een culinair verantwoord bolletje.

De bol onderscheidt zich van traditionele bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden

,,De bol onderscheidt zich van traditionele bollen door het beslag en het gebruik van Aziatische kruiden. Hij krijgt een hartige bite, maar past toch perfect bij een glas bubbels,'' zegt Geurds.

Hij zegt de kunst van het oliebollen bakken te hebben afgekeken van zijn vader. ,,Op oudejaarsdag dekte hij de hele keuken af met oude kranten en sloeg dan aan het bakken. Heerlijk, zo'n oliebol of appelbeignet, maar na al die jaren is het eens tijd voor een andere variant.''

Geurds zegt op oudejaarsdag door te gaan tot het beslag op is. ,,En als er dan nog klanten staan, bakken we nog meer.'' De 'sterrenbol' kost 1,35 euro, waarvan 10 cent naar de voedselbank gaat.
© AD 2015
:D Grappig dit want werd zondag pas besloten onder het eten. Oh ja en FG Noodlebar is maar open tot....21:00 uur
uiterlijk! En die oliebol?...... :X (...omdat ik weet wat het is en ja..hij is rond..)

quote:
Grappig dit aangezien het mijn cocktail is die eergisteren in de vooravond speciaal voor mij werd bereid gewoon omdat ik de bartender opdracht gaf voor mij een pre kerst cocktail te maken ongeacht de prijs. Eerst kreeg ik een 'groene' en daarna dus waarmee nu geadverteerd wordt. Logisch want die fotograaf van HUGH vroeg of hij een foto mocht nemen van de laatste cocktail met zijn....iPhone..



Oké .........lang op gewacht maar hier is de "Kerst surprise" *O* *O* *O*



Waar?




© Dailymail UK.


© Elizabethonfood.



Restaurant Gordon Ramsay
Royal Hospital Road 68,
London SW3 4HP, England


De champagnekaart,uiteraard alles in Britse ponden, en ik zie zelfs een van mijn lievelingschampagnes die ik ooit naar Fitzgerald in Rotterdam meenam en voor veel gedoe zorgde.


© Gordon Ramsay.
1 van de menukaarten van Gordon Ramsay's restaurant.



Ook niet verkeerd als afsluiter.


Wat at / dronk je?


Jaaaa....deze werd het ondanks dat ik'm natuurlijk ken en zelf in huis heb.
Het is gewoon een hele goede champagne!



Gordon Ramsay's Pressed foie gras with green apples, turnips, watercress
and smoked duck.
Oh...wat is dit perfect in samenstelling.Wat een subtiliteit
ondanks de eenvoud! Topper!



Gordon Ramsay's Salmon Sashimi topped with roe and wrapped with seaweed,.
Mwah...niet te vergelijken met het vorige gerecht maar gewoon goed en lekker
maar weinig verheffends.



Gordon Ramsay's mini Scotch Eggs. Oh....wat is dit niet alleen fraai in opmaak/presentatie maar ook gewoon lekker!



Gordon Ramsay's steak tartare. Ik moest en zou deze uitproberen hoe erg het
ook tussen de andere gangen vloekten. Was geen slechte zet i.i.g.



Deze Blanc de Blanc werd mij aanbevolen en eerlijk is eerlijk: Hij is/was erg elegant
in de mond,fris en een lange afdronk



Gordon Ramsay's amuse bouche of baked potato mousseline, smoked egg
yolk with Parmesan cheese foam and black truffle
.Fantastische amuse die
er niet alleen spannend uitziet maar ook een geweldige lekkere binnenkomer is.



Gordon Ramsay's fillets of Dover sole poached with parsley milk, purslane and beurre noisette.
Simpel in opmaak en zo puur en fijn in smaak.Topper!



Gordon Ramsay's Isle of Gigha halibut with Atlantic King crab, cauliflower couscous,
finger lime and Ras el Hanout infused broth.
Prachtig gerecht en in smaak "to die for".
Topper!



Voor mij totaal onbekend maar bleek achteraf een geweldige (prijzige vooral!)
wijn te zijn (uit een fantastisch wijnjaar!) die perfect aansloot bij de volgende
gangen. Een rijke volle wijn met een inkt rode kleur i.c.m. een rijke boquet
van aromatische geuren van verschillende fruitsoorten die in de mond helemaal
tot uiting komen.



De rode 1981, de Blanc de blanc 2007 en totslot rechts de Jacquesson uit 2002.



Gordon Ramsay's buttered and truffled homemade linguine Een heerlijk gerechtje met die creme
achtige saus van Parmezaanse kaas met daarop Périgord truffel. Heerlijk!



Gordon Ramsay's Ravioli Of Lobster. Fraaie opmaak,juiste smaakverhouding tussen de langoustine en zalm,
gewoonweg top!



Gordon Ramsay's Honeycomb ring lemon parfait. Kunstige opmaak als dessert en "to die for".



Gordon Ramsay's Truffle Dumplings. Oh...zowel in aanzien als in smaak geweldig!



Gordon Ramsay's rosewater Turkish delight i.c.m.


Gordon Ramsay's peanut brittle en...


Gordon Ramsay's iced white chocolate bonbons! "To die for!"



Gordon Ramsay's Japanese Sencha tea als afsluiter van de meer dan geslaagde avond!


Impressies / Op of aanmerkingen

De onderschriften bij de foto's zeggen volgens mij genoeg en wel dat ik verrast ben geweest,meer dan ik hoopte kreeg en niets maar dan ook niets op te merken had over Gordon Ramsay's vlaggenschip in London met zijn 3 Michellen sterren. Zelfs het gegeven dat men per tafel meer dan 1 ober ter beschikking heeft zodat er niets maar dan ook niets aan je zal ontbreken mag niet als storend of overdreven worden ervaren.

Dus je zou hier best weer langs willen komen voor een hapje en een drankje?

Was het maar zo makkelijk. Als dat zo was dan zit ik hier bijna elke dag voor de lunch en diner de komende tijd.

Cijfer?
10
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2015 00:52:42 ]
  vrijdag 25 december 2015 @ 06:01:42 #277
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513483
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!

Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?

En jammer dat je de coquilles van Isle of Skye niet nam/kon nemen, die zijn zo verschrikkelijk lekker O+

Al ziet echt werkelijk elk gerecht er heerlijk uit man, top!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158513533
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 06:01 schreef Molo het volgende:
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!

Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?

lijkt op oostindische kers
pi_158513546
Ik wil de mini Scotch eggs!!! O+

En dat Turks fruit ziet er ook fantastisch uit zeg!
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:18:59 #280
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513563
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:03 schreef computergirl het volgende:

[..]

lijkt op oostindische kers
Bij google check lijkt dit er inderdaad op. Klinkt als erg lekker erbij :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158513570
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo. :D
  vrijdag 25 december 2015 @ 07:31:26 #282
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158513589
Ik ook niet hoor, dacht dat hij wat grover (niet Jamie Oliver stijl, maar toch grover) kookte.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 09:19:45 #283
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_158514316
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:31 schreef Molo het volgende:
Ik ook niet hoor, dacht dat hij wat grover (niet Jamie Oliver stijl, maar toch grover) kookte.
ja, beef wellingtons enzo. Komt door hells kitchen denk ik. Maar dit ziet er allemaal super uit inderdaad! ^O^
pi_158514637
Ziet er erg goed uit! vooral de dumplings en scotched eggs zien er F*cking delicious uit! Steak tartare heeft wel erg veel groen bovenop, qua presentatie. Hij is ook niet zuinig met de truffel!
pi_158514690
Zo zie je maar weer wat van karikatuur hij van zichzelf neer zet op tv. Ziet er echt 'to die for' uit allemaal. Vreselijk jaloers op je nu. :6
Ik zeg maar zoo, dat is korter dan dierentuin
pi_158514762
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:21 schreef Isegrim het volgende:
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo. :D
misschien staat hij daar zelf helemaal nooit in de keuken maar is alleen zijn naam (en financiering) gekoppeld?
  vrijdag 25 december 2015 @ 09:55:38 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158514849
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:



(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
pi_158514955
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 09:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:

[ afbeelding ]

(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
Ramsay lijkt me een erg vakkundige chef, echter heeft hij door kitchen nightmares/hell's kitchen het schreeuwerige imago gekregen. Echter had hij in die series ook alle reden om zo te keer te gaan, blijft vermakelijk vooral kitchen nightmares, waar hij in het begin gewoon meerdere malen bijna vergiftigd werd door de kok. Maar natuurlijk kan hij niet overal zelf de leiding hebben, hij heeft dus natuurlijk een staff dat ook zonder hem minstens zo goed is. https://en.wikipedia.org/(...)ted_by_Gordon_Ramsay
Aardig wat Michelin sterretjes zo te zien.
pi_158515004
Ik heb wat kookboeken van Ramsey en daar staan echt geweldig verfijnde gerechten in. Volgens mij vindt hij Jamie ook niet echt een goede kok, of het is een beetje een act. Weet niet.


Over links- en rechtshandige koks. :D

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 25-12-2015 10:13:03 ]
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:25:13 #290
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158515338
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 09:55 schreef RobinOok het volgende:
Misschien omdat zij hier kookt, niet Ramsay? Head chef van Gordon Ramsay Restaurant is Clare Smyth:

[ afbeelding ]

(maar goed, Ramsay kan het ook wel. Ik snap niet zo goed dat jullie hem met Jamie vergelijken. Die twee koken echt in een different league. En zijn irl ook als water en vuur)
Omdat ik hem vaker wat robuuster gerechten heb zien maken dan verfijnde, that's why

Nooit bij hem gegeten dus daar kan ik niet over oordelen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:47:11 #291
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_158515697
Wat een gerechten, en wat een ervaring moet dit geweest zijn O+ Prachtig O+
Half bezopen is weggegooid geld.
  vrijdag 25 december 2015 @ 10:49:43 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158515745
Zeg, Iwanius, hoe lang hebben Miep en jij verkering?
pi_158516002
Gordon heeft met zijn restaurants totaal onwijs veel sterren, het meeste van Amerika. Misschien wel vd wereld. Komt niet zomaar aangewaaid. Ik vind em juist sympathiek en toegewijd, kijk denk andere programma's van em.

En niks mis met Jamie ook O+ Dat hij niet zou kunnen koken slaat nergens op.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 25 december 2015 @ 12:27:32 #294
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_158517848
Erg lekkere gerechten daar bij die tent van Ramsay. Zou graag een aantal ervan nuttigen en inderdaad is Clare Smyth ongeveer de absolute top van de UK. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_158518074
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 11:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Gordon heeft met zijn restaurants totaal onwijs veel sterren, het meeste van Amerika. Misschien wel vd wereld. Komt niet zomaar aangewaaid. Ik vind em juist sympathiek en toegewijd, kijk denk andere programma's van em.

En niks mis met Jamie ook O+ Dat hij niet zou kunnen koken slaat nergens op.
The F-word O+

Laatst een docu gezien over de carrière van Ramsay. Veel respect voor die man hoor.

Tof verslag Iwanius!
pi_158518928
quote:
6s.gif Op vrijdag 25 december 2015 00:41 schreef Iwanius het volgende:

Oké .........lang op gewacht maar hier is de "Kerst surprise" *O* *O* *O*

[ afbeelding ]

Waar?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
© Dailymail UK.


[ afbeelding ] © Elizabethonfood.

[ afbeelding ]

Restaurant Gordon Ramsay
Royal Hospital Road 68,
London SW3 4HP, England

[ afbeelding ]
De champagnekaart,uiteraard alles in Britse ponden, en ik zie zelfs een van mijn lievelingschampagnes die ik ooit naar Fitzgerald in Rotterdam meenam en voor veel gedoe zorgde.


[ afbeelding ] © Gordon Ramsay.
1 van de menukaarten van Gordon Ramsay's restaurant.


[ afbeelding ]
Ook niet verkeerd als afsluiter.


Wat at / dronk je?

[ afbeelding ]
Jaaaa....deze werd het ondanks dat ik'm natuurlijk ken en zelf in huis heb.
Het is gewoon een hele goede champagne!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Pressed foie gras with green apples, turnips, watercress
and smoked duck.
Oh...wat is dit perfect in samenstelling.Wat een subtiliteit
ondanks de eenvoud! Topper!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Salmon Sashimi topped with roe and wrapped with seaweed,.
Mwah...niet te vergelijken met het vorige gerecht maar gewoon goed en lekker
maar weinig verheffends.


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's mini Scotch Eggs. Oh....wat is dit niet alleen fraai in opmaak/presentatie maar ook gewoon lekker!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's steak tartare. Ik moest en zou deze uitproberen hoe erg het
ook tussen de andere gangen vloekten. Was geen slechte zet i.i.g.


[ afbeelding ]
Deze Blanc de Blanc werd mij aanbevolen en eerlijk is eerlijk: Hij is/was erg elegant
in de mond,fris en een lange afdronk


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's amuse bouche of baked potato mousseline, smoked egg
yolk with Parmesan cheese foam and black truffle
.Fantastische amuse die
er niet alleen spannend uitziet maar ook een geweldige lekkere binnenkomer is.


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's fillets of Dover sole poached with parsley milk, purslane and beurre noisette.
Simpel in opmaak en zo puur en fijn in smaak.Topper!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Isle of Gigha halibut with Atlantic King crab, cauliflower couscous,
finger lime and Ras el Hanout infused broth.
Prachtig gerecht en in smaak "to die for".
Topper!


[ afbeelding ]
Voor mij totaal onbekend maar bleek achteraf een geweldige (prijzige vooral!)
wijn te zijn (uit een fantastisch wijnjaar!) die perfect aansloot bij de volgende
gangen. Een rijke volle wijn met een inkt rode kleur i.c.m. een rijke boquet
van aromatische geuren van verschillende fruitsoorten die in de mond helemaal
tot uiting komen.


[ afbeelding ]
De rode 1981, de Blanc de blanc 2007 en totslot rechts de Jacquesson uit 2002.


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's buttered and truffled homemade linguine Een heerlijk gerechtje met die creme
achtige saus van Parmezaanse kaas met daarop Périgord truffel. Heerlijk!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Ravioli Of Lobster. Fraaie opmaak,juiste smaakverhouding tussen de langoustine en zalm,
gewoonweg top!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Honeycomb ring lemon parfait. Kunstige opmaak als dessert en "to die for".


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Truffle Dumplings. Oh...zowel in aanzien als in smaak geweldig!


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's rosewater Turkish delight i.c.m.

[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's peanut brittle en...

[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's iced white chocolate bonbons! "To die for!"


[ afbeelding ]
Gordon Ramsay's Japanese Sencha tea als afsluiter van de meer dan geslaagde avond!


Impressies / Op of aanmerkingen

De onderschriften bij de foto's zeggen volgens mij genoeg en wel dat ik verrast ben geweest,meer dan ik hoopte kreeg en niets maar dan ook niets op te merken had over Gordon Ramsay's vlaggenschip in London met zijn 3 Michellen sterren. Zelfs het gegeven dat men per tafel meer dan 1 ober ter beschikking heeft zodat er niets maar dan ook niets aan je zal ontbreken mag niet als storend of overdreven worden ervaren.

Dus je zou hier best weer langs willen komen voor een hapje en een drankje?

Was het maar zo makkelijk. Als dat zo was dan zit ik hier bijna elke dag voor de lunch en diner de komende tijd.

Cijfer?
10
/ 10
Dat ziet er wel echt fantastisch uit, is het zo moeilijk om hier een tafel te krijgen dan?
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_158523450
Wat een tof verslag! Die gerechten van Ramsay zien er echt geweldig uit!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_158524518
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 06:01 schreef Molo het volgende:
Oh wow zeg, ziet er geweldig uit!

Wat is het 'groen' op die steak tartare nou?
Oost-Indische kers

quote:
En jammer dat je de coquilles van Isle of Skye niet nam/kon nemen, die zijn zo verschrikkelijk lekker O+
Ja..ik moest ergens een keuze maken en die leken mij nou net niks. Weet niet want hoeveel verschillende bereidingen van en met coquilles ben ik nu al in mijn leven tegengekomen? Op een bepaalt moment heb je dan wel zo een beetje alle smaakcombinaties wel gehad en kan het dus alleen maar tegenvallen...toch?
pi_158524577
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 07:21 schreef Isegrim het volgende:
Om de eoa reden zou ik zulk mooi, verfijnd eten niet verwacht hebben bij Ramsey. Het zal al dat gevloek zijn ofzo. :D
Ramsay en niet verfijnt eten.... :{ Het is een vrij orthodoxe chef-kok geweest in zijn prime en dat heeftie weer geleerd/afgekeken/in gedrild door zijn leermeester Marco Pierre White, die helemaal het enfant terrible van de culinaire wereld was in zijn prime. Kijk maar eens op Youtube op beide namen toen zij aan de weg timmerden. Vooral wanneer Marco Pierre White een jonge Gordon bij hem in de keuken had werken en voor de allergrootste Franse chefs kookte.
  vrijdag 25 december 2015 @ 19:18:42 #300
62913 Blik
The one and Only!
pi_158524618
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 december 2015 19:11 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Oost-Indische kers

[..]

Ja..ik moest ergens een keuze maken en die leken mij nou net niks. Weet niet want hoeveel verschillende bereidingen van en met coquilles ben ik nu al in mijn leven tegengekomen? Op een bepaalt moment heb je dan wel zo een beetje alle smaakcombinaties wel gehad en kan het dus alleen maar tegenvallen...toch?
Of, des te uitzonderlijker het kan zijn als het toch een "to die for" gerecht blijkt te zijn... Toch?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')