abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_157468167
registreer om deze reclame te verbergen
Deel I:
F&L / Athe´sme. Deel I.

Deel II:
F&L / Athe´sme. Deel II.

Deel III:
F&L / [CENTRAAL] Athe´sme, deel III

Deel IV:
F&L / [CENTRAAL] Athe´sme, deel IV

Wat hier welkom is:
:) Vragen over standpunten
:P Links naar wetenschappelijke artikels/nieuws over onderwerpen die kruisen met de inslag van dit topic
:9 Talks/debates in de vorm van tekst of video over het onderwerp zowel van atheistische and theistische origine.
;) Discussie over bepaalde prominente figuren binnen het debat
:D Humoristische posts uiteraard meer dan welkom maar zorg ervoor dat het niet vervalt tot een ONZ topic.
O+ Gezonde discussie waarbij men geduld en respect kan opbrengen voor de andere partij (wordt dus een opgave voor mij ;) )

Wat niet welkom is:
:N Oneliners, trollposts, ad hominems
;( Topic kapingen.
:{ Zeiken over de huidige OP, die is onder constructie. (Never ending story ;) )

Constructieve suggesties om de OP te vullen zijn uiteraard welkom aangezien we een template nodig hebben voor de vervolgtopics.

Enkele links
Atheisme Wiki
Bekende atheisten
Statistieken (2005)
pi_157468171
Dus.
  woensdag 11 november 2015 @ 13:08:57 #3
167383 Molurus
the talking snake
pi_157468177
TT. ^O^
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  woensdag 11 november 2015 @ 13:15:42 #4
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157468271
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 11:52 schreef Molurus het volgende:

[..]

Dat is wellicht een aardige poging om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, dit is natuurlijk ook een belangrijke functie van bijvoorbeeld het Vaticaan, maar dat wil nog niet zeggen dat de neuzen werkelijk dezelfde kant op staan.

Dat een kerk of een instituut bepaalde ideeen propageert betekent nog niet dat dat het juiste geloof is. De ideeen van een katholiek die "afwijkend" zijn van wat het instituut vertelt zijn niet minder legitiem. En al zeker niet in strijd met het geloof van die katholiek.

Nee natuurlijk, het is dan ook georganiseerde religie. En nee zeker niet er was laatst een synode, waarin bisschoppen tegenover elkaar staan.

En nee daar ben ik het ook mee eens, ik bedoel dan zou je ook kunnen zeggen dat het derde rijk de waarheid had, omdat ze veel volgers hadden en een goed leger. Nee ben ik het gerust mee eens. Wat ik bedoelde te zeggen is dat er mensen zijn die zeggen ik ben katholiek en ik geloof in die kerk, maar vervolgens in dingen geloven die daartegen in struinen. Afijn dat is dan de definitie van katholiek, kijk ik nu zal andere dingen geloven dan een katholiek in het jaar 1300.

Maar als ik in re´ncarnatie zou geloven als in dat als ik sterf ik daarna terug kom als mens, kikker, olifant of raaf. (grappig stukje vrije wil, waarom kies ik deze 3 dieren en niet andere?) Is de vraag geloof ik nog in de hemel etc? En ik zou zeggen een christendom waar je niet geloofd in een hemel waar God in zit met zijn engelen word al erg lastig. Hoe ga je het christendom vereenzelvigen met re´ncarnatie, in de vorm van ik ga dood en word dus een dier of een mens, lijkt me erg lastig. Je zult tegen problemen aanlopen. Net zoals mensen die in een jonge aarde geloven tegen problemen aanlopen. Vaak zijn de gelovige die dan geloven in re´ncarnatie zich er niet eens van bewust. Dus in die zin heb je zeker gelijk ze geloven gewoon wat, en wij kunnen daar weinig over oordelen.
quote:
Dat we in een tijd van technologische en wetenschappelijke vooruitgang leven demonstreert in mijn ogen dat minimaal een deel van wat mensen de laatste paar honderd jaar bedenken niet irrationeel is. We hebben wel degelijk een verregaand rationeel begrip van de wereld. We zijn echter nog steeds genetisch vrijwel identiek aan onze 'holbewoner' voorouders, en hebben nog steeds heel veel biassen. Dat is iets waar wetenschappers dagelijks tegen strijden. Het zijn allemaal mensen.
Hmm duidelijk, toch zouden we hier al een beter begin aan kunnen maken. Als ik kritisch kijk dan zie ik wel een schoolsysteem dat rekenen belangrijk vind en wil dat we daar meer tijd in pompen. Maar er word men weinig geleerd over waarschijnlijkheidstheorie en dan komt weer zo’n ding in de krant van eten van dit en dat vlees kankerverwekkend, en veel mensen roepen dan dat ze dat al wisten en zus en zo. Maar weinig van die mensen weten hoe het dan echt zit, en het is ze ook nooit geleerd. De meeste maatschappelijke kennis die velen hebben is het 9 of 8 uurs journaal? Geen idee hoe laat dat te zien is. Als ik het nieuws kijk heb ik niet bepaald het gevoel dat ik veel wijzer ben. ‘van het eten van bewerkt vlees krijg je kanker.’ Tja klinkt naar mij als zo’n tegeltje waar wijsheden op staan. De vraag waarom word zelden uitgelegd en ook niet in hoe vele. Daarom zie ik wel in Amerika dat men bijvoorbeeld religie gaat bestrijden, maar hele zware be´nvloed nieuws door politieke voorkeur wat daar sterk leeft, dat moet blijven want dat is prachtig. En dan is het niet gek dat daar best veel gekke sektes etc ontstaan denk ik. Hoe denk jij daarover? Is het te lastig om de juiste informatie bij de kraag te vatten of is het juist zo makkelijk dat we het over het hoofd zien? Voordat ik hier kwam posten had ik nog nooit gehoord van waarschijnlijkheidstheorieŰn iets bestond of deed dat niet klaar.
quote:
Er zijn wel meer voorbeelden van extreme vaardigheden bij autisten. Wat dat betreft zijn deze twee erg aan te raden:

http://www.bol.com/nl/p/een-schitterend-ongeluk/1001004006194165/

http://www.bol.com/nl/p/t(...)at/1001004000572326/ (ook verkrijgbaar als luisterboek! )

Bedankt voor het aanraden hiervan!
quote:
Die lijken weliswaar op elkaar, maar het zijn toch radicaal verschillende soorten.
Das stimmt.
En de rest zal ik dan maar niet op in gaan, omdat ik eerst het filmpje nog moet bekijken waartoe ik zonet niet in staat was, maar inmiddels heb ik er wat tijd voor. Toevallig had ik wel net nog twee jehova’s aan de deur, en vroeg me af hoe jullie in dit topic reageren aan zo’n Jehova’s getuigen aan jullie deur.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157469439
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 12:45 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]

Nee heel duidelijk, maar ik kom dat soort gegevens nooit tegen en er is me nooit geleerd hoe je als je zo'n tekst voor je neus krijgt leest. Het moet allemaal genomen worden en vertaald worden door Jip en Janneke taal, en dan heb ik het er nog niet over de mensen die geloven dat mensen aan belangenverstrengeling doen.
Het is ook een vrij lastig onderwerp. Je bent natuurlijk als relatieve leek altijd afhankelijk van experts om informatie te duiden en te plaatsen of dat nou bijvoorbeeld een wetenschapper, jurist, accountant of bouwkundige is. Journalisten zouden hier in theorie en rol in kunnen spelen, maar het gros van de journalisten snapt helaas zelf ook bijster weinig van wetenschappelijk onderzoek.

quote:
Dat farmaceutische bedrijven bijvoorbeeld een vinger in de pap hebben bij sommige doktoren die je dan die pillen aansmeren, weet niet in hoeverre dit waar is. Want de zorgverzekeraar bepaald welke pillen je krijgt vaak de goedkoopste variant, omdat veel medicatie bijvoorbeeld een vervallen patent heeft en derhalve meerdere merken dit maken. Maar voor medicatie die hun patent nog hebben of een ontwikkelende griepspuit, zie je ook vaak dat dan eruit komt dat een professor geld in het handje kreeg. Of dit waar of niet is speelt weinig rol, waar het om gaat is zelfs al hij geld krijgt. Dan moet je zo'n figuur al even niet geloven als hij iets a priori roept maar pas als het is onderzocht en niemand heeft een spelt ertussen gekregen.

Wat ik dus zie is dat er veel studies zijn, dat deze pas naar ons toe komen uit de context gereten, of in ieder geval wordt gewoon wat geroepen. Zit er dan niet iets heel erg mis in onze samenleving. Stel ik wil nu weten of eiwitpoeder wat een bijproduct van kaas is kankerverwekkend is, of dat brood slecht is. Waar moet ik me naartoe wenden? Dat heeft nooit iemand mij verteld en ik heb het geld niet om steeds een boek te moeten kopen bij elke keuze die ik maak, en dan heb ik het nog niet over corruptie gehad, dus hoe lang moet je zo'n studie geven om weerlegd te worden voordat je mag aannemen dat het wel waar is?
Nou ja 'wachten tot een studie weerlegd' veronderstelt al dat een studie een soort van feit poneert, dat is niet bepaald het geval. Een belangrijke stelregel uit de statistiek is 'correlatie impliceert geen causaliteit'. Als een studie mensen die veel of weinig brood eten vergelijkt, de kans op darmkanker bepaalt en daarbij een correlatie vindt tussen veel of weinig brood eten en darmkanker, dan betekent dat niet dat veel brood eten ook daadwerkelijk kanker veroorzaakt. Voordat je echt met enige zekerheid een conclusie als 'Brood eten veroorzaakt darmkanker' kan trekken heb je vele observationele studies nodig, indien mogelijk gerandomiseerde, gecontrolleerde trials, onderzoeken naar causale mechanismen op biochemisch niveau, enzovoort. Daarbij zijn veel van dit soort voedseleffecten echt heel erg minimaal. Voor een gezonde levensstijl is simpelweg niet roken, hooguit heel gematigd drinken, voldoende bewegen, voldoende groente en fruit en de rest met mate uiteindelijk gewoon een prima stelregel.

quote:
Met andere woorden waarom heb ik nooit vaak deze statistische gegevens tegengekomen en als ik zoek naar iets vind ik het altijd in mensentaal?
Die gegevens staan doorgaans in wetenschappelijke publicaties. De 'samenvatting' daarvan is doorgaans sowieso online wel gratis in te zien en soms zelfs het hele onderzoek. Daar heb je als leek niet zo heel veel aan, maar mocht je ge´nteresseerd zijn, dan is bijvoorbeeld in de medische hoek Pubmed een belangrijke bron.

quote:
Dit zou dan toch ook een probleem zijn in onze educatie?
In principe kom je met basale kennis van statistiek en onderzoeksmethodiek al een heel eind, maar dat is helaas nou niet bepaald iets dat je even op de middelbare school meeneemt. Sterker nog, ik vraag me zelfs af of het bij sommige universitaire studies wel voldoende aan bod komt.

Maar goed, volgens mij is dit ook weer een beetje off-topic hier. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_157471269
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 13:08 schreef Molurus het volgende:
TT. ^O^
^O^ dank voor de link

Terug on topic, waarom groeien athe´sten niet op voor galg en rad en zitten de gevangenissen niet vol met atheisten? De gevangenissen in de vs hebben een opvallend laag percentage athe´sten.
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
  woensdag 11 november 2015 @ 16:25:51 #7
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_157471598
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 16:07 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

^O^ dank voor de link

Terug on topic, waarom groeien athe´sten niet op voor galg en rad en zitten de gevangenissen niet vol met atheisten? De gevangenissen in de vs hebben een opvallend laag percentage athe´sten.
Waarom groeien niet-criminele mensen relatief vaker op tot athe´st?
  woensdag 11 november 2015 @ 16:56:49 #8
359712 GrumpyFish
ga je mee zwemmen?
pi_157472206
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 16:25 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Waarom groeien niet-criminele mensen relatief vaker op tot athe´st?
Waarom groeien atheisten vaker op tot slimme criminelen?
Waarom bekeren zoveel gevangenen zicht tot het christendom?

Zoveel vragen...
It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so - Mark Twain
pi_157472486
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 16:07 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

^O^ dank voor de link

Terug on topic, waarom groeien athe´sten niet op voor galg en rad en zitten de gevangenissen niet vol met atheisten? De gevangenissen in de vs hebben een opvallend laag percentage athe´sten.
Wat dat laatste betreft: ik denk dat mensen in barre tijden sneller naar religie grijpen omdat het, zoals Sneeuwleeuw eerder zei, een makkelijke manier is om je beter te voelen. Schipbreukelingen, daklozen en verslaafden zullen, zo hypotheseer ik, ook minder vaak athe´st zijn.
pi_157472736
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 12:37 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:
Zeker maar Noord Korea heeft geen religie, over hiernamaals maar voor de Grote Leider gaan ze vast door het vuur dus tja...
Naast de religieuze belofte is het afknallen of in concentratiekampen stoppen van je familie ook een hele effectieve methode, ik heb het persoonlijk niet zo op beide beloftes.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  woensdag 11 november 2015 @ 17:26:59 #11
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_157472818
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 16:56 schreef GrumpyFish het volgende:

[..]

Waarom groeien atheisten vaker op tot slimme criminelen?
Waarom bekeren zoveel gevangenen zicht tot het christendom?

Zoveel vragen...
Precies. Correlatie betekent niet dat er een causaal verband is.
pi_157475615
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 17:11 schreef Tchock het volgende:

[..]

Wat dat laatste betreft: ik denk dat mensen in barre tijden sneller naar religie grijpen omdat het, zoals Sneeuwleeuw eerder zei, een makkelijke manier is om je beter te voelen. Schipbreukelingen, daklozen en verslaafden zullen, zo hypotheseer ik, ook minder vaak athe´st zijn.
Nee in slechtere tijden zoek je eerder naar God dan als het goed gaat met je,want dan heb je God toch niet nodig voor je gevoel en een makkelijke manier om je beter te voelen hmmm...het leven wordt aan de ene kant juist zwaarder voor mensen die christen worden,want je moet jezelf opgeven om Jezus te volgen : je kruis op nemen, jezelf verloochenen en Mij volgen zegt Jezus ook en dat vergt een hoop hoor...wat de wereld te bieden heeft boeit je niet meer...al het vermaak hier op aarde waaronder geld,vrouwen,muziek,films,gaming alles ga je anders beleven.Vrienden die ongelovig zijn daar trek je minder mee op of helemaal niet meer...je veranderd nogal als je opnieuw geboren bent en krijgt andere interesses...dus of het makkelijk is...en je krijgt er natuurlijk wel andere dingen voor terug en je wordt ook een beter mens met betrekking tot omgaan met mensen,meer liefde kunnen tonen,meer voor andere doen.Verslavingen,depressies,woede en drift aanvallen,schelden etc dat is of verdwenen of je hebt er bijna geen last meer van.Dus als je aardig wat jaren van je leven zo geleefd hebt,valt dat echt niet mee....en ben ook niet gaan geloven omdat het makkelijk goed voelen is,ik wou de waarheid in dit leven vinden en heb vele overtuigingen moeten opgeven over het leven,geloofde eerst ook in aliens die ons gecreŰerd hadden en geloofde ook in meerdere levens en ben alle religies afgegaan en na vele omwegen kwam ik toch bij de God van de bijbel uit....
  woensdag 11 november 2015 @ 19:26:23 #13
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157475633
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 17:23 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Naast de religieuze belofte is het afknallen of in concentratiekampen stoppen van je familie ook een hele effectieve methode, ik heb het persoonlijk niet zo op beide beloftes.
Nee wilde alleen zeggen dat religie niet het enige is dat slecht kan lopen of mis kan gaan.

Moet wel eerlijk bekennen dat ik zo straks voor het eerst naar een kerk ging waar ik dus nooit was geweest. Weest niet eens waar de kerk was, na even zoeken dan terecht gekomen waar ik moest zijn.

Afijn omdat ik vreemd was, was er geen vertrouwde omgeving en deze mis was een simpele die niet in de kerk werd gehouden maar een gebouw ernaast. En het voelde direct niet goed. En ik dacht even dat het wel heel banaal en absurd het allemaal leek. Vast omdat ik toch vooral athe´st ben geweest en God altijd zag als een denkbeeldig vriendje.

Maar hmm moralistisch zou ik zeggen dat religie wel wat op de kerfstok heeft of nouja in de naam van religie. Maar in de naam van geld gebeuren ook de meest vreselijke dingen.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
  woensdag 11 november 2015 @ 19:29:13 #14
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157475704
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:25 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Nee in slechtere tijden zoek je eerder naar God dan als het goed gaat met je,want dan heb je God toch niet nodig voor je gevoel en een makkelijke manier om je beter te voelen hmmm...het leven wordt aan de ene kant juist zwaarder voor mensen die christen worden,want je moet jezelf opgeven om Jezus te volgen : je kruis op nemen, jezelf verloochenen en Mij volgen zegt Jezus ook en dat vergt een hoop hoor...wat de wereld te bieden heeft boeit je niet meer...al het vermaak hier op aarde waaronder geld,vrouwen,muziek,films,gaming alles ga je anders beleven.Vrienden die ongelovig zijn daar trek je minder mee op of helemaal niet meer...je veranderd nogal als je opnieuw geboren bent en krijgt andere interesses...dus of het makkelijk is...en je krijgt er natuurlijk wel andere dingen voor terug en je wordt ook een beter mens met betrekking tot omgaan met mensen,meer liefde kunnen tonen,meer voor andere doen.Verslavingen,depressies,woede en drift aanvallen,schelden etc dat is of verdwenen of je hebt er bijna geen last meer van.Dus als je aardig wat jaren van je leven zo geleefd hebt,valt dat echt niet mee....en ben ook niet gaan geloven omdat het makkelijk goed voelen is,ik wou de waarheid in dit leven vinden en heb vele overtuigingen moeten opgeven over het leven,geloofde eerst ook in aliens die ons gecreŰerd hadden en geloofde ook in meerdere levens en ben alle religies afgegaan en na vele omwegen kwam ik toch bij de God van de bijbel uit....
Ik vind deze tekst gewoon heel eng. Het opgeven van ongelovige vrienden etc alsof ze een soort ubermenschen zijn. En alsof mensen die niet christelijk zijn niet lijden? Die hebben ook vreselijke dingen die ze moeten meemaken. De gelovige heeft tenminste een God om zich tot de richten.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157476025
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:29 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]

Ik vind deze tekst gewoon heel eng. Het opgeven van ongelovige vrienden etc alsof ze een soort ubermenschen zijn. En alsof mensen die niet christelijk zijn niet lijden? Die hebben ook vreselijke dingen die ze moeten meemaken. De gelovige heeft tenminste een God om zich tot de richten.
Dat komt omdat mensen van God van het licht zijn en mensen die niet geloven van de duisternis zijn,dus als jij gestopt bent met drugs en met uitgaan en al je vrienden gebruiken nog trekt dat je gewoon niet meer,zij geloven niet in de ernst van de zonde zoals ik en voelen zich er goed bij en dan bedoel ik sex met wie ze willen,drugs etc en kom je sneller weer in de verleiding als je ermee om blijft gaan...als je echter gewone vrienden hebt die niet gebruiken en je geloof accepteren kan het ook nog wel maar ik kon ze niet....
  woensdag 11 november 2015 @ 19:43:08 #16
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157476120
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:39 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Dat komt omdat mensen van God van het licht zijn en mensen die niet geloven van de duisternis zijn,dus als jij gestopt bent met drugs en al je vrienden gebruiken nog trekt dat je gewoon niet meer en kom je sneller weer in de verleiding...als je echter gewone vrienden hebt die niet gebruiken en je geloof accepteren kan het ook nog wel maar ik kon ze niet....
Zat je aan de drugs dan? Sowieso waarom help je ze niet? Maar als je aan de drugs zat ben je niet vanuit pure goedheid naar God gegaan maar voor hulp. Overigens negeer je mijn tweede en belangrijkste punt, dat ook niet gelovige lijden lees nog maar eens wat ik daarover zeg.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157476217
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:43 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]

Zat je aan de drugs dan? Sowieso waarom help je ze niet? Maar als je aan de drugs zat ben je niet vanuit pure goedheid naar God gegaan maar voor hulp. Overigens negeer je mijn tweede en belangrijkste punt, dat ook niet gelovige lijden lees nog maar eens wat ik daarover zeg.
Tuurlijk lijden ongelovige ook,juist als je niet gelooft,toen had ik veel meer leed dan nu maar het worden andere dingen waar je mee worstelt en andere dingen zijn juist weer beter geworden.En heb 15 jaar lang heel veel drugs gebruikt en naar veel feesten geweest coke,speed,pillen,paddo's,GHB en 20 jaar lang zwaar geblowd tot ik tot geloof kwam en nergens geen behoefte meer aan had...En wist wel dat hij bestond door eigen onderzoek maar er niet veel mee gedaan toen bleef ik gewoon drugs gebruiken en naar feesten gaan tot ik verhuist was en het een tijd erg moeilijk had met depressie en verslaving en toen kwam God naar mij en ik ging erop in toen er 2 vrouwen aan de deur kwamen die eigenlijk voor iemand kwamen 4 huizen verderop,daar woonde een junk die ze wilden redden en ze kregen een gevoel dat ze naar mijn huis moesten gaan,terwijl ik met mijn laatste joint in mijn handen stond,want was er al een tijd klaar mee maar het lukte nooit om te stoppen....en zei die avond dat dit mijn laatste was,dus hoe toevallig wil je het hebben....

[ Bericht 11% gewijzigd door Doedelzak77 op 11-11-2015 20:54:15 ]
pi_157478656
quote:
,ik wou de waarheid in dit leven vinden en heb vele overtuigingen moeten opgeven over het leven,geloofde eerst ook in aliens die ons gecreŰerd hadden en geloofde ook in meerdere levens en ben alle religies afgegaan en na vele omwegen kwam ik toch bij de God van de bijbel uit....
Van de ene waanillusie naar de andere....Je zou nu toch moeten doorhebben dat je een ander probleem hebt dan de waarheid vinden.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_157478755
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:46 schreef Doedelzak77 het volgende:
terwijl ik met mijn laatste joint in mijn handen stond,want was er al een tijd klaar mee maar het lukte nooit om te stoppen....en zei die avond dat dit mijn laatste was,dus hoe toevallig wil je het hebben....
_O- Dit had je zeker als junk nooit eerder gedacht.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_157478907
Jarenlang misbruik van dergelijke middelen verklaart in ieder geval wel het ÚÚn en ander.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  woensdag 11 november 2015 @ 21:23:24 #21
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157479010
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 21:15 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Dit had je zeker als junk nooit eerder gedacht.
Hij is wel open en eerlijk, laten we daar goed mee omgaan. Ondanks onze verschillen.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157479201
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 21:23 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:
[..]
Hij is wel open en eerlijk, laten we daar goed mee omgaan. Ondanks onze verschillen.
Hij is niet eerlijk, laten we daar wel goed mee omgaan.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_157483895
quote:
1s.gif Op woensdag 11 november 2015 21:23 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]

Hij is wel open en eerlijk, laten we daar goed mee omgaan. Ondanks onze verschillen.
Dit vind je open en eerlijk ja? Hij spuit onbegrijpelijke onzin en praat in het voorbijgaan extreem negatief over iedereen die niet in zijn straatje past.

Ik ben het niet eens met mensen die in God geloven, maar ik zal ze niet minder of duister noemen. Kwestie van fatsoen.
  donderdag 12 november 2015 @ 09:18:44 #24
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157486258
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 00:34 schreef Tchock het volgende:

[..]

Dit vind je open en eerlijk ja? Hij spuit onbegrijpelijke onzin en praat in het voorbijgaan extreem negatief over iedereen die niet in zijn straatje past.

Ik ben het niet eens met mensen die in God geloven, maar ik zal ze niet minder of duister noemen. Kwestie van fatsoen.
Hmm ja ik denk gewoon dat er betere argumenten zijn tegen God dan op de man spelen. Overigens zou hij dat ook niet mogen doen Maja zo goed ken ik hem niet. En weet niet hoe lang hij hier al post maar goed, zou hij hier om liegen dan heb je wel je waardigheid verloren want drugsverslaving is best serieus.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157486958
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 09:18 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:
Hmm ja ik denk gewoon dat er betere argumenten zijn tegen God dan op de man spelen. Overigens zou hij dat ook niet mogen doen Maja zo goed ken ik hem niet. En weet niet hoe lang hij hier al post maar goed, zou hij hier om liegen dan heb je wel je waardigheid verloren want drugsverslaving is best serieus.
Maar dat is wel vaker zo met gelovigen, ze hebben geen eens een idee dat ze op de man spelen. Neem een tekst als deze;
quote:
Dat komt omdat mensen van God van het licht zijn en mensen die niet geloven van de duisternis
Dat zijn teksten met een behoorlijk negatieve klank over niet gelovigen, maar dat zou dan wel acceptabel zijn omdat het komt vanuit een religieus perspectief.

Zo was ik een tijdje terug nog bij een crematie en daar kwam ook weer zo'n dominee even wat vertellen en had een gedicht, ik ben even vergeten welke. Maar daarin riep de dichter ook weer dat die al die ongelovigen wilde vermoorden. Sorry hoor, maar dan zit ik daar en dan kost het me toch wel wat moeite om er niks van te zeggen. Maar goed, het is een crematie, dus je houdt je in.

De dominee excuseerde zich vantevoren nog even met de zin dat de dichter wel erg kwaad werd in het gedicht.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_157488232
quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:39 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Dat komt omdat mensen van God van het licht zijn en mensen die niet geloven van de duisternis zijn,dus als jij gestopt bent met drugs en met uitgaan en al je vrienden gebruiken nog trekt dat je gewoon niet meer,zij geloven niet in de ernst van de zonde zoals ik en voelen zich er goed bij en dan bedoel ik sex met wie ze willen,drugs etc en kom je sneller weer in de verleiding als je ermee om blijft gaan...als je echter gewone vrienden hebt die niet gebruiken en je geloof accepteren kan het ook nog wel maar ik kon ze niet....
Je gewoon bent zeer gemakkelijk be´nvloedbaar, van de peer pressure van je drugsgroepje ben je nu in de peer pressure van je fanatieke geloof beland.

Probeer eens zelfstandig te worden. (Maar je denkt vast dat hier satan zelf aan het woord is)
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_157488687
Dat heb ik overigens wel vaker gezien; mensen die na een periode drugsgebruik diep in een religie doken. Zal toch ergens hetzelfde effect teweegbrengen denk ik dan.
  donderdag 12 november 2015 @ 11:44:06 #28
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157488900
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 10:06 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Maar dat is wel vaker zo met gelovigen, ze hebben geen eens een idee dat ze op de man spelen. Neem een tekst als deze;

[..]

Dat zijn teksten met een behoorlijk negatieve klank over niet gelovigen, maar dat zou dan wel acceptabel zijn omdat het komt vanuit een religieus perspectief.

Zo was ik een tijdje terug nog bij een crematie en daar kwam ook weer zo'n dominee even wat vertellen en had een gedicht, ik ben even vergeten welke. Maar daarin riep de dichter ook weer dat die al die ongelovigen wilde vermoorden. Sorry hoor, maar dan zit ik daar en dan kost het me toch wel wat moeite om er niks van te zeggen. Maar goed, het is een crematie, dus je houdt je in.

De dominee excuseerde zich vantevoren nog even met de zin dat de dichter wel erg kwaad werd in het gedicht.
Dat klopt dat, licht/duisternis. Als je goed hebt gelezen, zeg ik ook dat ik dat heel erg eng vind. Als ik daarna goed lees zegt Doedelzak:

quote:
0s.gif Op woensdag 11 november 2015 19:39 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Dat komt omdat mensen van God van het licht zijn en mensen die niet geloven van de duisternis zijn,dus als jij gestopt bent met drugs en met uitgaan en al je vrienden gebruiken nog trekt dat je gewoon niet meer,zij geloven niet in de ernst van de zonde zoals ik en voelen zich er goed bij en dan bedoel ik sex met wie ze willen,drugs etc en kom je sneller weer in de verleiding als je ermee om blijft gaan...als je echter gewone vrienden hebt die niet gebruiken en je geloof accepteren kan het ook nog wel maar ik kon ze niet....
Wat ik denk is als je het onderstreepte weghaalt, lees je eigenlijk denk ik. Dat hij een soort van waarheid heeft gevonden dat drugs slecht zijn bijvoorbeeld, en hij kiest religie. Maar als je dan vrienden hebt die nog drugs doen zijn die een slechte invloed en kun je ze beter laten links-liggen. Als je ervan uit gaat dat God niet bestaat zullen we ervan uitgaan denk ik, dat hij een soort van moraal code heeft gevonden. En dat mensen die daar tegen gaan voor hem slecht zijn?

Een beetje alsof ik zeg ik stop met porno, en iedereen die het kijkt en er lacherig over doet is een slechte invloed voor mij. Natuurlijk kan hij ook echt hebben bedoelt dat gelovige goed zijn en ongelovige slecht, maar in deze context met betrekking tot drugs verslaafde, als jij een broertje hebt die verslaafd is, en hij zegt ik wil stoppen. Het eerste dat je dan doet is je haalt hem uit die subcultuur. Als je hem weghaalt bij zijn vrienden die ook gebruiken en hij wil dat, dan komt alles al weer wat beter op zijn pootjes terecht. In die zin zijn we het er hopelijk mee eens dat mensen die drugs gebruiken en de ernst er niet van inzien een slechte invloed zijn op een mens dat wil stoppen. Doedelzak gooit dat op God, maar ik denk dat we het zo moeten zien.

Het kan natuurlijk ook dat hij 100% meent dat gelovige beter zijn dan ongelovige, iets wat ik erg eng zou vinden. Maar de beste man kan zelf antwoorden, hierop en dan weten we het. Op de dominee kom ik terug in een andere post.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157489093
En wat hebben drugs met athe´sme te maken? Zitten we hier gratis psychologisch consult voor doedelzak te geven?
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
  donderdag 12 november 2015 @ 11:56:07 #30
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157489103
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 10:06 schreef truthortruth het volgende:

Dat zijn teksten met een behoorlijk negatieve klank over niet gelovigen, maar dat zou dan wel acceptabel zijn omdat het komt vanuit een religieus perspectief.

Zo was ik een tijdje terug nog bij een crematie en daar kwam ook weer zo'n dominee even wat vertellen en had een gedicht, ik ben even vergeten welke. Maar daarin riep de dichter ook weer dat die al die ongelovigen wilde vermoorden. Sorry hoor, maar dan zit ik daar en dan kost het me toch wel wat moeite om er niks van te zeggen. Maar goed, het is een crematie, dus je houdt je in.

De dominee excuseerde zich vantevoren nog even met de zin dat de dichter wel erg kwaad werd in het gedicht.
Denk dat we het er wel eens mee kunnen worden dat op het moment we een excuus moeten geven, we al weten dat iets niet goed is? Ik zeg sorry tegen iemand als ik te laat ben terwijl we eerder afspraken. Ik zeg sorry als ik tegen iemand aanstoot. Het is niet altijd allemaal even extreem, maar als je iets gaat doen waarvan je weet dat je sorry moet zeggen, moet je je afvragen of het een goeie actie is. Meestal niet maar er zijn momenten dat je misschien iets doet waar je sorry voor kan zeggen wat dan wel in het belang is voor die persoon. In dit geval denk ik wat de dominee deed is het volgende:

Hij brengt op een begrafenis zijn belangen naar boven om wat propaganda te verspreiden. En dan moeten we even wat dingen op een rijtje zetten denk ik.

Ik was laatst op een begrafenis, en ik zal even kort schetsen hoe dat ging. Je gaat naar de kerk je loopt naar binnen familie gaat aan een kant zitten helemaal vooraan vaak, dan gaat de andere familie aan de andere rij van banken ergens vooraan zitten. De rest gaat wat verspreid zitten waar ze willen (plaats zat) en dan komt de priester. Welnu de overledenen was vrij oud geworden en streng gelovig zijn vrouw ook, dus de priester verteld natuurlijk over de overledenen. Stelt voor dat we voor hem bidden, praat wat over de dood en het leven volgens de bijbel en Jezus. Stelt dat we mogen bidden dat Jezus de overledene mag opnemen tot hem.

Dan wordt nog wat gebeden voor mensen in de wereld, er wordt wat gelezen uit de bijbel etc. Daarna kan de familie nog wat spreken, de kleinkinder/kinderen steken vaak de kaarsen om rond de kist van de overledenen. De kist wordt gezegend met water en wierook, dan mogen mensen nog eens afscheid van hem nemen en wordt hij begraven, of bij een crematie ga je van de kerk naar het crematorium waar dan de zegening etc nog eens plaats vindt en afscheid wordt genomen, niet zo heel belangrijk.

Maar de overledene was gelovig, de nabestaande vinden er soelaas in mits ze ook gelovig zijn. Maar er zijn natuurlijk ook niet gelovige op zo'n begrafenis. Moet een pastoor dan zeggen okay, kom maar naar de kerk, ik zal geen mis doen, gaan jullie maar gewoon wat praten over de overledenen, en daarna tillen de mensen van het uitvaartcentrum hem wel in de grond of brengen hem naar het crematorium. Dat is ook niet correct, het lijkt me logisch dat als je naar Engeland gaat je Engels praat. Als je naar de kerk gaat kun je natuurlijk de gebeden negeren en gewoon erbij zitten en luisteren, of als je wil niet luisteren dat staat je vrij. Kan me ook wel erin leven dat je er moeite mee hebt dat er misschien gebeden wordt etc.

Echter is het niet de bedoeling dat de begrafenis wordt gebruikt om de overledenen te gebruiken om maar weer eens te zeggen hoe geweldig het is om gelovig te zijn. Weet ik niet hoe dit gaat in de protestantse kerk, maar elke begrafenis die ik heb gehad was katholiek, en ook toen ik niet gelovig was. Heb ik ze bijgewoond en dan zat je daar wat en dan deed je maar mee met de rest maar het deed je niets. Maar het was nooit echt storend.

Ik denk dus een begrafenis hoort te gaan over de overledenen en dat we voor hem mogen bidden dat hij in de hemel komt. Maar niet om te propaganderen over het geloof en gelovige. Dat in een kerk er sowieso al propaganda is omtrent Jezus en God en dat hij de 'weg' is. Tja het blijft en is een kerk, dus dat is niet zo vreemd. Maar het zou niet mogen de overledenen te gebruiken om niet gelovige of zo neer te praten. In de mis gaan ze er wel altijd vanuit dat iedereen gelovig is. Tja of dat netjes is dat weet ik niet, daar kunnen we het wel over hebben.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
  donderdag 12 november 2015 @ 11:58:20 #31
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157489135
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 11:55 schreef de_tevreden_atheist het volgende:
En wat hebben drugs met athe´sme te maken? Zitten we hier gratis psychologisch consult voor doedelzak te geven?
Ik meen dat we het hebben over gelovige, en hoe ze soms niet doorhebben dat ze op de man spelen. En ik weerlegde daar even dat ik vermoedens heb dat hij zich ongelukkig uitdrukte. Of dat in context er nog wel een basis is, om aan te nemen dat hij het zo zei maar misschien ietsjes anders bedoelde. Ik weet dat niet, maar ik gaf daarbij wat argumenten waarom ik dat wel kan denken. Natuurlijk kan ik niet in zijn hoofd kijken en ben ik geen psycholoog.

Maar we hadden het dus erover hoe gelovige soms onbedoeld een ad hominem argument naar voren halen.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
  donderdag 12 november 2015 @ 12:00:37 #32
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157489169
quote:
2s.gif Op donderdag 12 november 2015 11:32 schreef Gray het volgende:
Dat heb ik overigens wel vaker gezien; mensen die na een periode drugsgebruik diep in een religie doken. Zal toch ergens hetzelfde effect teweegbrengen denk ik dan.
Een van de dingen die ik vind die we moeten houden ook al zou je religie willen uitbannen is het biechten. Dat je toch iemand hebt waar je gratis heen kan waar je tegen kan biechten en die je dan advies geeft of helpt. Veel mensen durven niet naar een huisarts of iets dergelijks. Ik zou willen zeggen dat het biechten een van de beste therapeutische dingen is waar men naar kan grijpen zonder dat het een hoge drempelwaarde heeft. En je bent niet verplicht hiertoe.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157489193
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:00 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]

Een van de dingen die ik vind die we moeten houden ook al zou je religie willen uitbannen is het biechten. Dat je toch iemand hebt waar je gratis heen kan waar je tegen kan biechten en die je dan advies geeft of helpt. Veel mensen durven niet naar een huisarts of iets dergelijks. Ik zou willen zeggen dat het biechten een van de beste therapeutische dingen is waar men naar kan grijpen zonder dat het een hoge drempelwaarde heeft. En je bent niet verplicht hiertoe.
Je bedoelt een therapeut?

Als mensen niet naar de huisarts durven, dan is dat een drempel die verlaagd moet worden. Heb je geen priester of antropomorfe godheid voor nodig.
  donderdag 12 november 2015 @ 12:10:16 #34
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157489322
quote:
7s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:02 schreef Gray het volgende:

[..]

Je bedoelt een therapeut?

Als mensen niet naar de huisarts durven, dan is dat een drempel die verlaagd moet worden. Heb je geen priester of antropomorfe godheid voor nodig.
Nou ik denk dat er iemand is in de buurt waar je tegen kan biechten en waar je vaak al gauw terecht kan veel fijner is dan een huisarts die je doorverwijst naar een psycholoog en je dan 40 euro of zo per sessie kwijt bent, en met lange wachtlijsten van 2 weken. Bij een priester kun je natuurlijk niet je eetstoornissen kwijt etc. Maar stel je zit met een schuld gevoel of iets en je kan het niet delen met je familie of ergens, dan is zoiets erg fijn.

Maar dit is mijn eigen ervaring.

Hoewel mijn ervaring gisteren in een vreemde kerk was, dat het misschien allemaal maar flauwekul was, zoals ik schreef voelde ik dat het banaal was en keek ik om me heen en zag ik ons allemaal bidden en de hosti omhoog getild worden naar wat? De lucht... Maja dat hoort er ook bij denk ik.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
  donderdag 12 november 2015 @ 12:32:33 #35
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_157489660
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:10 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]

Nou ik denk dat er iemand is in de buurt waar je tegen kan biechten en waar je vaak al gauw terecht kan veel fijner is dan een huisarts die je doorverwijst naar een psycholoog en je dan 40 euro of zo per sessie kwijt bent, en met lange wachtlijsten van 2 weken. Bij een priester kun je natuurlijk niet je eetstoornissen kwijt etc. Maar stel je zit met een schuld gevoel of iets en je kan het niet delen met je familie of ergens, dan is zoiets erg fijn.

Maar dit is mijn eigen ervaring.

Hoewel mijn ervaring gisteren in een vreemde kerk was, dat het misschien allemaal maar flauwekul was, zoals ik schreef voelde ik dat het banaal was en keek ik om me heen en zag ik ons allemaal bidden en de hosti omhoog getild worden naar wat? De lucht... Maja dat hoort er ook bij denk ik.
Je kunt ook een placebo nemen in plaats van een echt geneesmiddel. Stukken goedkoper en misschien helpt het wel.

En in die gevallen dat het niet helpt, jammer dan.
pi_157490081
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 10:06 schreef truthortruth het volgende:

[..]

Maar dat is wel vaker zo met gelovigen, ze hebben geen eens een idee dat ze op de man spelen. Neem een tekst als deze;

[..]

Dat zijn teksten met een behoorlijk negatieve klank over niet gelovigen, maar dat zou dan wel acceptabel zijn omdat het komt vanuit een religieus perspectief.

Zo was ik een tijdje terug nog bij een crematie en daar kwam ook weer zo'n dominee even wat vertellen en had een gedicht, ik ben even vergeten welke. Maar daarin riep de dichter ook weer dat die al die ongelovigen wilde vermoorden. Sorry hoor, maar dan zit ik daar en dan kost het me toch wel wat moeite om er niks van te zeggen. Maar goed, het is een crematie, dus je houdt je in.

De dominee excuseerde zich vantevoren nog even met de zin dat de dichter wel erg kwaad werd in het gedicht.
Omdat het satan vs God is...als je niet tot God behoort behoor je tot de duisternis,en heb ik niet zelf verzonnen maar God en omdat ik geloof dat de bijbel de waarheid is en God zegt dat ongelovigen van de duisternis zijn....ik was dus ook van de duisternis net als jullie...

De mens moet zich eerst in de ellende bevinden,voordat hij aanvangt een geneesmiddel te zoeken; hij moet ziek zijn voordat hij een arts bezoekt, hij moet eerst in de gevangenis zitten voor hij om genade smeekt. Een zondaar zal eerst terneergeslagen, ten einde raad, verdoemd, verworpen en vertwijfeld moeten zijn over zichzelf,voordat hij naar een Redder zal gaan uitzien
  donderdag 12 november 2015 @ 13:03:43 #37
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_157490190
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:56 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Omdat het satan vs God is...als je niet tot God behoort behoor je tot de duisternis,en heb ik niet zelf verzonnen maar God en omdat ik geloof dat de bijbel de waarheid is en God zegt dat ongelovigen van de duisternis zijn....ik was dus ook van de duisternis net als jullie...

De mens moet zich eerst in de ellende bevinden,voordat hij aanvangt een geneesmiddel te zoeken; hij moet ziek zijn voordat hij een arts bezoekt, hij moet eerst in de gevangenis zitten voor hij om genade smeekt. Een zondaar zal eerst terneergeslagen, ten einde raad, verdoemd, verworpen en vertwijfeld moeten zijn over zichzelf,voordat hij naar een Redder zal gaan uitzien
Voor mij was Satan het licht in de ellende. God heeft nooit iets voor mij gedaan, Hij eiste slechts dat ik mij op de grond zou werpen en hem zonder meer zou aanbidden. Als dank heeft Hij, toen ik het zwaar had, nooit zijn gezicht laten zien, Hij heeft mij niet gesteund, Hij heeft mij in de steek gelaten.

Satan daarentegen heeft mij mijn kracht laten zien, heeft mij zelfvertrouwen bezorgd en mij een reden om te leven gegeven. Terwijl God eiste dat ik mij voor Hem vernederde om zijn genade te krijgen, kwam Satan naar me toe en liet me zien dat liefde een geschenk is, geen ruilmiddel.

Die stomme god van je kan dus de schurft krijgen. Ik ben duizend keer liever in het duister met Satan, waar ik kan zijn wie ik wil zijn, dan in het licht met een god die onderwerping eist. :)
  donderdag 12 november 2015 @ 13:04:38 #38
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_157490204
Trouwens, Satan wordt niet voor niets ook Lucifer genoemd, wat 'lichtbrenger' betekent. God brengt niets dan duisternis. Intellectuele, morele en emotionele duisternis.
pi_157490281
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:56 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Omdat het satan vs God is...als je niet tot God behoort behoor je tot de duisternis,en heb ik niet zelf verzonnen maar God en omdat ik geloof dat de bijbel de waarheid is en God zegt dat ongelovigen van de duisternis zijn....ik was dus ook van de duisternis net als jullie...
Het betekent ook niet dat jij de mensen die tot de duisternis behoren,als slechte mensen moet zien. Want als jij dat denkt, ben jij slechter dan zij. Want heeft Jezus jou niet gezegd om niet te oordelen? En als jij dat toch doet, ben jij dan beter dan zij?
quote:
De mens moet zich eerst in de ellende bevinden,voordat hij aanvangt een geneesmiddel te zoeken; hij moet ziek zijn voordat hij een arts bezoekt, hij moet eerst in de gevangenis zitten voor hij om genade smeekt. Een zondaar zal eerst terneergeslagen, ten einde raad, verdoemd, verworpen en vertwijfeld moeten zijn over zichzelf,voordat hij naar een Redder zal gaan uitzien
Dat geldt misschien voor jou, maar niet voor iedereen. Je moet niet denken dat het eerst met iedereen net als bij jou moet zijn gegaan voordat ze God erkennen. En blijf vooral onthouden dat wanneer jij mensen die niet geloven zo erg slechte mensen vindt, dat jij in dat geval helemaal niet beter bent dan hen.
pi_157490313
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 12:56 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Omdat het satan vs God is...als je niet tot God behoort behoor je tot de duisternis,en heb ik niet zelf verzonnen maar God en omdat ik geloof dat de bijbel de waarheid is en God zegt dat ongelovigen van de duisternis zijn....ik was dus ook van de duisternis net als jullie...

De mens moet zich eerst in de ellende bevinden,voordat hij aanvangt een geneesmiddel te zoeken; hij moet ziek zijn voordat hij een arts bezoekt, hij moet eerst in de gevangenis zitten voor hij om genade smeekt. Een zondaar zal eerst terneergeslagen, ten einde raad, verdoemd, verworpen en vertwijfeld moeten zijn over zichzelf,voordat hij naar een Redder zal gaan uitzien
Jij moet echt eens naar je huisarts met angsten, er zijn goede dokters die je kunnen helpen.
Weten wat men weet en weten wat men niet weet: dat is kennis - Confucius
pi_157490531
Niets zo vermoeiend als 'herboren christenen' met een moeilijk leven achter de rug. Die zijn zelf van hun labiele levensstijl helemaal in een nieuwe stabiliteit terechtgekomen en projecteren dat ook op alle andere mensen. Ik heb een redelijk vrije, gematigde katholieke opvoeding gehad (was niets mis mee overigens) en ben eigenlijk sinds de puberteit al gewoon ongelovig, voor zover je kunt stellen dat ik daarvoor wel gelovig was. Nergens last van en prima in staat om de verleidingen van het leven met een significant negatieve impact op mijn eigen functioneren te weerstaan.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_157490793
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:25 schreef Monolith het volgende:
Niets zo vermoeiend als 'herboren christenen' met een moeilijk leven achter de rug. Die zijn zelf van hun labiele levensstijl helemaal in een nieuwe stabiliteit terechtgekomen en projecteren dat ook op alle andere mensen. Ik heb een redelijk vrije, gematigde katholieke opvoeding gehad (was niets mis mee overigens) en ben eigenlijk sinds de puberteit al gewoon ongelovig, voor zover je kunt stellen dat ik daarvoor wel gelovig was. Nergens last van en prima in staat om de verleidingen van het leven met een significant negatieve impact op mijn eigen functioneren te weerstaan.
Ook nergens voor nodig om dan met je vinger naar hem te wijzen. Maakt jou in geen geval beter dan hem. Kijk vooral gewoon naar je eigen leven zonder anderen te minachten om hoe ze zijn.
pi_157490940
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:11 schreef de_tevreden_atheist het volgende:

[..]

Jij moet echt eens naar je huisarts met angsten, er zijn goede dokters die je kunnen helpen.
Dit ja. De huisarts kan je ook doorverwijzen naar een psycholoog.
pi_157491018
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:37 schreef Hexx. het volgende:

[..]

Ook nergens voor nodig om dan met je vinger naar hem te wijzen. Maakt jou in geen geval beter dan hem. Kijk vooral gewoon naar je eigen leven zonder anderen te minachten om hoe ze zijn.
Mensen die andere mensen van vanalles en nogwat beschuldigen en dreigen met allerhande hel en verdoemenis minacht ik inderdaad en dat ga ik hier ook zeker niet onder stoelen of banken steken.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 12 november 2015 @ 13:58:58 #45
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157491204
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:25 schreef Monolith het volgende:
Niets zo vermoeiend als 'herboren christenen' met een moeilijk leven achter de rug. Die zijn zelf van hun labiele levensstijl helemaal in een nieuwe stabiliteit terechtgekomen en projecteren dat ook op alle andere mensen. Ik heb een redelijk vrije, gematigde katholieke opvoeding gehad (was niets mis mee overigens) en ben eigenlijk sinds de puberteit al gewoon ongelovig, voor zover je kunt stellen dat ik daarvoor wel gelovig was. Nergens last van en prima in staat om de verleidingen van het leven met een significant negatieve impact op mijn eigen functioneren te weerstaan.
Denk dat ik hetzelfde als jou heb eigenlijk. Ben gematigd opgevoed, ik bedoel de kerk was er niet zo bij. Gewoon je doopsel, communie en vormsel heb ik geen eens gedaan. Mijn ouders vloeken de hele dag met 'godverdomme' menige gelovige zal het daar lastig mee hebben. Hier boeit het allemaal niet zo.

Heb er wel voor gekozen in God te geloven maar dit topic en ook andere dingen doen me toch wel laten twijfelen soms. Vooral toch ook een hoor college over kritisch denken, waarin weerlegd wordt dat onze hersenen niet helemaal betrouwbaar zijn. Ik zal eens voor mezelf te raden moeten gaan. Het is zeker niet makkelijk en kan me voorstellen dat christenen die in het geloof zitten en zo ellende ontsnapte er veel dieper inzitten.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157491242
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:03 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Voor mij was Satan het licht in de ellende. God heeft nooit iets voor mij gedaan, Hij eiste slechts dat ik mij op de grond zou werpen en hem zonder meer zou aanbidden. Als dank heeft Hij, toen ik het zwaar had, nooit zijn gezicht laten zien, Hij heeft mij niet gesteund, Hij heeft mij in de steek gelaten.

Satan daarentegen heeft mij mijn kracht laten zien, heeft mij zelfvertrouwen bezorgd en mij een reden om te leven gegeven. Terwijl God eiste dat ik mij voor Hem vernederde om zijn genade te krijgen, kwam Satan naar me toe en liet me zien dat liefde een geschenk is, geen ruilmiddel.

Die stomme god van je kan dus de schurft krijgen. Ik ben duizend keer liever in het duister met Satan, waar ik kan zijn wie ik wil zijn, dan in het licht met een god die onderwerping eist. :)
Jij hebt je ziel verkocht aan Satan! :D

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_081220181055 op 12-11-2015 14:01:05 ]
  donderdag 12 november 2015 @ 14:06:08 #47
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_157491404
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:58 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]

Denk dat ik hetzelfde als jou heb eigenlijk. Ben gematigd opgevoed, ik bedoel de kerk was er niet zo bij. Gewoon je doopsel, communie en vormsel heb ik geen eens gedaan. Mijn ouders vloeken de hele dag met 'godverdomme' menige gelovige zal het daar lastig mee hebben. Hier boeit het allemaal niet zo.

Heb er wel voor gekozen in God te geloven maar dit topic en ook andere dingen doen me toch wel laten twijfelen soms. Vooral toch ook een hoor college over kritisch denken, waarin weerlegd wordt dat onze hersenen niet helemaal betrouwbaar zijn. Ik zal eens voor mezelf te raden moeten gaan. Het is zeker niet makkelijk en kan me voorstellen dat christenen die in het geloof zitten en zo ellende ontsnapte er veel dieper inzitten.
Ik denk dat jij jezelf voor de gek houdt. En volgens mij weet jij dat ook wel. ;)
  donderdag 12 november 2015 @ 14:16:45 #49
437551 Sneeuw-Leeuw
Michael Cerularius
pi_157491490
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 14:11 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik denk dat jij jezelf voor de gek houdt. En volgens mij weet jij dat ook wel. ;)
Geen idee man, geen idee. Zonder geloof zou ik nooit gelukkig zijn, dat kan niet. Dat zal niet lukken. Ik ben altijd al gevoelig geweest voor deze dingen dat wel. Bang in het donker, bang dat aliens me zouden ontvoeren. Nu nog eigenlijk, eens een verhaal gelezen dat iemand een geest in een spiegel zag savonds en werd geterroriseerd door die geest. Dat heb ik misschien gehoord toen ik 8 was, ik durf nooit savonds naar beneden om te plassen omdat ik langs de spiegel moet, met zaklamp en gesloten ogen ga ik naar de toilet even plassen.

Het is vrij belachelijk allemaal maar ik heb altijd een grote fantasie als kind gehad. Vroeger was ik bang en maakte ik mezelf wijs dat aliens me zouden komen halen op die en die dag, maar dat als ik bij mijn zus op de kamer ging slapen dat ze dan op mijn kamer kwamen die leeg zouden aantreffen en me weer even met rust zouden laten. Allemaal de schuld van ouders die de leeftijdsrating op videobanden niet serieus nemen.

Maja fuck it, ik ben daar eenmaal heel gevoelig voor. En dat is realiteit, ik kan denk ik gewoonweg niet anders. Wat moet je dan veel? Mensen als mij met zo'n gevoeligheid die bestaan, dat is realiteit. Wat men ze kan bieden, nouja alleen religie kan mij iets bieden, in deze zin.
This the last will of a man
Who lost freedom and power
This is the last will of a blind man
Who fought the most cruel god
pi_157491530
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 13:58 schreef Sneeuw-Leeuw het volgende:

[..]


Heb er wel voor gekozen in God te geloven maar dit topic en ook andere dingen doen me toch wel laten twijfelen soms. Vooral toch ook een hoor college over kritisch denken, waarin weerlegd wordt dat onze hersenen niet helemaal betrouwbaar zijn. Ik zal eens voor mezelf te raden moeten gaan. Het is zeker niet makkelijk en kan me voorstellen dat christenen die in het geloof zitten en zo ellende ontsnapte er veel dieper inzitten.
FOK! is niet goed voor gelovigen en vooral niet voor degenen die open staan voor nieuwe dingen. Toen ik hier voor het eerst kwam was ik er stellig van overtuigd dat wat ik geloof de waarheid is. Nu twijfel ik soms ook en tja, als twijfel sterker is dan geloof dan weet je waar het toe kan leiden. Bij jou is het alleen maar gewoon niet meer naar de kerk gaan en ondertussen soms geloven soms niet, bij mij is het alles of niets en uitsluiting.

[ Bericht 1% gewijzigd door anoniem_081220181055 op 12-11-2015 14:22:43 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')