Je hebt melk/room met allerlei vetpercentages. Wellicht ligt daar de oorzaak?quote:Op zondag 18 oktober 2015 10:02 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik ben in Engeland voor Cream Tea gevallen, en wil dus thuis ook eens scones met clotted cream maken. Maar het lukt niet! Voor de scones hebben we inmiddels een fijn recept, maar die clotted cream mislukt. Ik heb room 11 uur in de oven gehad met 80 graden, in een ovenschaal. Maar de room werd maar niet harder. Er zat een korst op, maar er onder was het nog erg vloeibaar.
Hoe maak ik clotted cream?
Geen idee, maar ik weet wel dat Engelsen dingen als double cream hebben, en dat het vetpercentage van Nederlandse room daar niet mee overeenstemt.quote:Op zondag 18 oktober 2015 10:02 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik ben in Engeland voor Cream Tea gevallen, en wil dus thuis ook eens scones met clotted cream maken. Maar het lukt niet! Voor de scones hebben we inmiddels een fijn recept, maar die clotted cream mislukt. Ik heb room 11 uur in de oven gehad met 80 graden, in een ovenschaal. Maar de room werd maar niet harder. Er zat een korst op, maar er onder was het nog erg vloeibaar.
Hoe maak ik clotted cream?
Is het niet een kwestie van die dikkere laag er afscheppen en dan is dat je clotted cream?quote:Op zondag 18 oktober 2015 10:02 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik ben in Engeland voor Cream Tea gevallen, en wil dus thuis ook eens scones met clotted cream maken. Maar het lukt niet! Voor de scones hebben we inmiddels een fijn recept, maar die clotted cream mislukt. Ik heb room 11 uur in de oven gehad met 80 graden, in een ovenschaal. Maar de room werd maar niet harder. Er zat een korst op, maar er onder was het nog erg vloeibaar.
Hoe maak ik clotted cream?
Precies. Insiders hebben hier genoeg aan.quote:
Ik denk een ongeblokeerde mobiel in broekzak....quote:
quote:Op maandag 19 oktober 2015 17:36 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik denk een ongeblokeerde mobiel in broekzak....
Ken je het broekzakgesprek niet? Je wordt gebeld door iemand, je neemt op en je hoort alleen maar achtergrond geluiden. Telefoon klemt in broekzak en belt toevallig jouw nummer.quote:
Zo heb ik ook per ongeluk een Facebook van een kansloze bijstandsmoeder gedeeld op mijn paginaquote:Op maandag 19 oktober 2015 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken je het broekzakgesprek niet? Je wordt gebeld door iemand, je neemt op en je hoort alleen maar achtergrond geluiden. Telefoon klemt in broekzak en belt toevallig jouw nummer.
Zo ook broekzakpost, smartphone die zelfstandig wat post.
Poep gebeurt.quote:Op maandag 19 oktober 2015 19:36 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zo heb ik ook per ongeluk een Facebook van een kansloze bijstandsmoeder gedeeld op mijn pagina
Oh dat. ja...dat ken ik wel. Maak ik af en toe zelfs mee met anderen die mij dan bellen en dan hoor je ze op de achtergrond praten terwijl hun mobiel dus gebeld heeft.quote:Op maandag 19 oktober 2015 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken je het broekzakgesprek niet? Je wordt gebeld door iemand, je neemt op en je hoort alleen maar achtergrond geluiden. Telefoon klemt in broekzak en belt toevallig jouw nummer.
Zo ook broekzakpost, smartphone die zelfstandig wat post.
Ik zou, als het glutenvrij moet, maizena gebruiken om te binden. Is kwalitatief wel minder, maar weet je zeker dat er niemand dood aan gaatquote:Op maandag 19 oktober 2015 20:40 schreef Hagelkaas het volgende:
Een tijd geleden dat ik hier heb gepost zeg!
Ik wil je (en jullie) iets voorleggen.
Ik geef dit weekend een diner voor 20 personen (vanuit een gewoon keukentje) en ben op zoek naar wat suggesties w.b.t. de gerechten.
Als hoofdgerecht maak ik een stoofpot van ossenstaart met wijn, kruidnagel, laurier, tijm, rozemarijn, tomaten, wat groenten. Dit wil ik serveren met een aardappel/knolselderijpuree met crčme fraiche en gehakte bosui/bieslook. (Is het lekker hier wat truffel bij de doen?)
Over de stoof dan wat gremolata en ik zat te denken aan een pangritata om nog een beetje structuurverschil te hebben. (Vandaar ook de bosui door de puree).
1. Suggestie voor groenten om bij de stoof te serveren?
2. Suggestie voor een voorgerecht/soep/beide?
3. Suggestie voor een nagerecht?
4. Ik gebruik bloem na het bakken van de groenten om de stoof te binden. Er is iemand met glutenintolerantie bij, krijg ik hetzelfde effect met bijv. maiszetmeel?
Ik dacht mogelijk aan een kruidensalade om mee te beginnen, of een lichte soep. Ik ben niet zo heel streng met landen maar hoop wel enigszins in de buurt van Italie en Frankrijk te blijven.
choco chiffon cakequote:Op maandag 19 oktober 2015 22:32 schreef Peter het volgende:
Ik zoek een lekkernij met chocolade om te bakken..
Maar dan niet erg vet, niet erg calorierijk en niet zwaar.. Luchtige light verwerking van een chocoladecakje oid? Iemand tips?
Of met aardbei als smaakmaker ipv chocolade..
Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.quote:Op zondag 25 oktober 2015 18:19 schreef trekker25 het volgende:
Gelukt. Ff standje grill voor een redelijk korstje.
Maar zo'n thermometer is handig?
quote:Op zondag 25 oktober 2015 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.
En hij was zo taai als wat. Het is dus geen garantie.
De volgende dag een stoofpotje mee gemaakt en die was top.
Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg, of je thermometer is niet goed geijkt (was hij mooi van kleur?), of je vlees was gewoon van slechte kwaliteit (misschien was het wel helemaal geen echte rosbief, of van een ouwe taaie koe of zo).quote:Op zondag 25 oktober 2015 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.
En hij was zo taai als wat. Het is dus geen garantie.
De volgende dag een stoofpotje mee gemaakt en die was top.
Gast! Het gaat om rosbief. Die is per definitie mager.quote:Op zondag 25 oktober 2015 19:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg
Ohquote:Op zondag 25 oktober 2015 19:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gast! Het gaat om rosbief. Die is per definitie mager.
Ik kon het helaas niet meer bij de koe/vaars navragen.quote:Op zondag 25 oktober 2015 19:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh
maar dan kan het natuurlijk alsnog van een ouwe taaie koe zijn ipv een sappige malse jonge vaars
Tja. Dit zijn zonder te tellen een stuk of 5 aannames.quote:Op zondag 25 oktober 2015 19:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg, of je thermometer is niet goed geijkt (was hij mooi van kleur?), of je vlees was gewoon van slechte kwaliteit (misschien was het wel helemaal geen echte rosbief, of van een ouwe taaie koe of zo).
Hij wordt er alleen maar lekkerder van.quote:Op zondag 25 oktober 2015 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja je kan de gaartijd oprekken door een lagere temperatuur te gebruiken, hoe lang het voor je ham wordt kan ik zo niet zeggen, maar twee uur bij honderd graden lijkt me wel ok. Daarvoor of daarna aanbraden zodat je een lekkere korst hebt.
Ik spreek even voor Piet, maar volgens mij is zijn succesformule om het eerst een dag of twee in de pekel te zetten, en dan voordat het stuk de oven ingaat, een/ anderhalve liter kokend water over het spek gieten.quote:Op zondag 25 oktober 2015 21:45 schreef Knuck-les het volgende:
Piet, wat is jouw geheim voor een goede knapperzwoerd? Op internet zijn veel technieken te lezen. Van niets bijzonders doen, tot inwrijven met zout of zelfs citroensap. Zelf een keer geprobeerd met enkel wat zout maar dat werd (te) hard en leerachtig.
Dit, en dan, als de kerntemperatuur bereikt is, de grill heet aanzetten en erbij blijven, je ziet nu hoe de zwoerd oppoft als kroepoek of popcorn. Dit gaat snel, paar minuten en het verbrand daarna ook snel. Dus, erbij blijven en hem in de gaten houdenquote:Op maandag 26 oktober 2015 15:13 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ik spreek even voor Piet, maar volgens mij is zijn succesformule om het eerst een dag of twee in de pekel te zetten, en dan voordat het stuk de oven ingaat, een/ anderhalve liter kokend water over het spek gieten.
Een van de grote voordelen van lichte sojasaus vind ik nou net dat je het kunt laten karamelliseren en indikken.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:41 schreef Boarderzip het volgende:
Zat zelf te denken aan lichte sojasaus, rijstazijn, goela djawa, gevogeltefond en dan nog wat kruiden en maizena om het in te dikken? Misschien ook het varkensvlees eerst marineren?
Oke, dus geen maizena benodigd dan? Kun je me vertellen hoe ik dit aanpak?quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Een van de grote voordelen van lichte sojasaus vind ik nou net dat je het kunt laten karamelliseren en indikken.
Hete pan en sojasaus laten bubbelen, dus niet teveel tegelijk, dan wordt het stroperig. Hoeft niet in een lege pan, maar dan moet je wel een plekje vrijmaken in de pan en daar de pan sterk verhitten. Eventueel kun je zelfs de vlamverdeler scheef op de pit zetten zodat je wat plaatselijker hitte hebt, maar ik doe dat zelf maar zelden.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:52 schreef Boarderzip het volgende:
[..]
Oke, dus geen maizena benodigd dan? Kun je me vertellen hoe ik dit aanpak?
Thanks, ik gebruik voor het wokken een stalen bollen wok op een gaspit dus plekje vrijmaken gaat niet echt. Waar kan ik Robin vinden? Lokquote misschien?quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 14:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hete pan en sojasaus laten bubbelen, dus niet teveel tegelijk, dan wordt het stroperig. Hoeft niet in een lege pan, maar dan moet je wel een plekje vrijmaken in de pan en daar de pan sterk verhitten. Eventueel kun je zelfs de vlamverdeler scheef op de pit zetten zodat je wat plaatselijker hitte hebt, maar ik doe dat zelf maar zelden.
Maar ik ben een rommelaar qua Aziatisch eten, voor kennis en purisme moet je bij Robin wezen.
Er zit toch een handvat aan en je hebt toch een spatel? Dan kun je dat ding scheef houden zodat de sojasaus naar de heetste plek loopt en met de spatel de rest tegenhouden.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 14:10 schreef Boarderzip het volgende:
[..]
Thanks, ik gebruik voor het wokken een stalen bollen wok op een gaspit dus plekje vrijmaken gaat niet echt.
Misschien, of PM, ze staat hier een paar posts boven.quote:Waar kan ik Robin vinden? Lokquote misschien?
Was ik wel nieuwsgierig naar een alternatief recept voor deze guilty pleasurequote:Op dinsdag 11 september 2012 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Sorry, maar Ik ben niet zo van de ijskastrecepten. Dus ik kan dan ook niet echt adviseren. Ik improviseer zelf vrij weinig, ik zoek gewoon een recept. Maar een sausje zou ik wel altijd eerst even apart in een steelpannetje maken.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:41 schreef Boarderzip het volgende:
varkenslappen, champignons, wortels, peultjes. Hierbij gooi ik dan nog een uitje, rode peper en dan moet ik nog een woksausje hebben. Ik heb staan gevogeltefond, rijstazijn, lichte sojasaus, sojasaus, ketjap, tamarinde, trassie, goela djawa en allerhande potjes kruiden.
Zat zelf te denken aan lichte sojasaus, rijstazijn, goela djawa, gevogeltefond en dan nog wat kruiden en maizena om het in te dikken? Misschien ook het varkensvlees eerst marineren?
Dan zou ik moeten weten hoe het pakje smaakt, maar wat dacht je van room gebruiken als basis?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 00:14 schreef derLudolf het volgende:
Na aanleiding van deze post in dit leuke topic:
[..]
Was ik wel nieuwsgierig naar een alternatief recept voor deze guilty pleasure
[ afbeelding ]
Eerlijk gezegd vind ik die kiptandoori mix ook best prima Hoe ver die ook maar afwijkt van het origineel
Zo met dat honig pakje vrat ik het ook altijd, tot ik "echte" pasta carbonara ging maken. Spekreepjes bakken, halve maantjes rode ui erbij, flink veel peper, en bakken tot de ui glazig en het spek bruin is. Vuur uit, al-dente pasta erbij gooien, husselen, en even wachten tot de temperatuur naar een graad of 80 is gezakt. Afhankelijk van het aantal eters 1 of 2 verse rauwe eitjes erboven breken, en nog meer husselen.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 00:14 schreef derLudolf het volgende:
Na aanleiding van deze post in dit leuke topic:
[..]
Was ik wel nieuwsgierig naar een alternatief recept voor deze guilty pleasure
[ afbeelding ]
Aardappelzetmeel, geeft minder bijsmaak en betere textuurquote:Op maandag 19 oktober 2015 22:37 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Ik zou, als het glutenvrij moet, maizena gebruiken om te binden. Is kwalitatief wel minder, maar weet je zeker dat er niemand dood aan gaat
Dit vind ik ook het lekkerst. Wel zou ik alleen twee eidooiers gebruiken en niet het wit.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 08:59 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo met dat honig pakje vrat ik het ook altijd, tot ik "echte" pasta carbonara ging maken. Spekreepjes bakken, halve maantjes rode ui erbij, flink veel peper, en bakken tot de ui glazig en het spek bruin is. Vuur uit, al-dente pasta erbij gooien, husselen, en even wachten tot de temperatuur naar een graad of 80 is gezakt. Afhankelijk van het aantal eters 1 of 2 verse rauwe eitjes erboven breken, en nog meer husselen.
Als je t romiger wilt, kun je er nog een scheut (kook)room bij gooien.
Super smeuīge pasta carbonara!
Peterselie eroverheen, en smikkelen maar. Geen pakje nodig
Dat zou ik ook doen.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 11:56 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Dit vind ik ook het lekkerst. Wel zou ik alleen twee eidooiers gebruiken en niet het wit.
Ik gebruik twee dooiers en één wit. Met de kaas, ik geef de voorkeur aan Pecorino, wordt dat dan al een lobbig sausje en komt het met een beetje nat van de Spaghetti helemaal goed. Pancetta of guanciale is niet nodig, maar goed spek wel. Gerookt dus, niet gepekeld met rookaroma's. De peterselie is uiteraard plat, krulpeterselie is een sierplant. Zwarte peper er overheen maar een rode peper mag er ook zeker meebakken, gedroogd of vers. Room hoeft niet maar mag wel, maar kies alsjeblieft een fatsoenlijke room ipv alleen maar iets wat smeuiig lijkt. Mascarpone kan ook.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 11:56 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Dit vind ik ook het lekkerst. Wel zou ik alleen twee eidooiers gebruiken en niet het wit.
Dit is een achterhaald idee, ons ooit ingepeperd door die lispelende idioot uit het Verenigd Koninkrijk. Krulpeterselie is weer helemaal terug in de mode en het smaakt ook nog eens prima.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 12:40 schreef Weltschmerz het volgende:
De peterselie is uiteraard plat, krulpeterselie is een sierplant
Ik doe niet aan modes maar wel aan smaakpapillen en zo'n krulpeterseliestruikje ergens bovenop is natuurlijk wel heel decoratief, maar als je er echt wat van wil proeven moet je er zoveel opdoen dat het graaswerk wordt. Platte is veel geconcentreerder van smaak en gaat qua structuur ook veel beter op in de saus.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 13:22 schreef klaarover het volgende:
[..]
Dit is een achterhaald idee, ons ooit ingepeperd door die lispelende idioot uit het Verenigd Koninkrijk. Krulpeterselie is weer helemaal terug in de mode en het smaakt ook nog eens prima.
Geen ui, wel spek, parmezaan en inderdaad alleen eierdooiers en een scheutje roomquote:Op donderdag 29 oktober 2015 11:56 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Dit vind ik ook het lekkerst. Wel zou ik alleen twee eidooiers gebruiken en niet het wit.
Wat is een fatsoenlijke room? Ik koop gewoon altijd zon klein kuipje slagroom, kan me niet voorstellen dat daar veel verschil tussen zit tussen merken. Afgezien van het vetpercentage miscchien.quote:
Ik heb ook geen klagen over de bakjes, maar wat ik eens geprobeerd heb als koksroom, die was dan schenkbaar, was echt niet lekker. Wat ze door spinazie a la creme doen is helemaal droevige koffiemelk. Je hebt verschillende mogelijkheden, ik zeg alleen kies je room met enige aandacht, dat er room op staat is niet voldoende. Met gewoon een bakje slagroom is op zich niks mis, maar die is dun en van het lang meepruttelen om dikker te worden wordt die doorgaans niet lekkerder.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 14:25 schreef habitue het volgende:
[..]
Wat is een fatsoenlijke room? Ik koop gewoon altijd zon klein kuipje slagroom, kan me niet voorstellen dat daar veel verschil tussen zit tussen merken. Afgezien van het vetpercentage miscchien.
Ik doe het altijd met een kleintje Boursin (het roomkaasje, niet de "culinair") erdoor i.p.v. room.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 14:33 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik heb ook geen klagen over de bakjes, maar wat ik eens geprobeerd heb als koksroom, die was dan schenkbaar, was echt niet lekker. Wat ze door spinazie a la creme doen is helemaal droevige koffiemelk. Je hebt verschillende mogelijkheden, ik zeg alleen kies je room met enige aandacht, dat er room op staat is niet voldoende. Met gewoon een bakje slagroom is op zich niks mis, maar die is dun en van het lang meepruttelen om dikker te worden wordt die doorgaans niet lekkerder.
Dat is gewoon echt niet waar.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 13:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Platte is veel geconcentreerder van smaak
Dit idee heb ik ook. Structuur/mondgevoel en daardoor smaakbeleving is uiteraard anders als je de krulpeterselie min of meer heelhuids gebruikt, maar bij ragfijn hakken proef ik echt geen verschil meer. Even sterk.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 18:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is gewoon echt niet waar.
En die structuur doet er niet toe als je het gewoon fijnhakt.
Knoflook toch ook wel? Dan doe je het vermoedelijk als deze heer:quote:Op donderdag 29 oktober 2015 18:59 schreef minilot het volgende:
Hier trouwens de carbonara met pancetta, véél eidooiers, pecorino, zwarte peper en verder helemaal niks.
precies hetzelfde hier, verhouding 1 wit /3 geel anders wordt het van die dunne zooi. Pecorino of Parmigiano ook echt een grote hoeveelheid. En spaghetti geen penne want daar kleeft de saus beter op.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 18:59 schreef minilot het volgende:
Hier trouwens de carbonara met pancetta, véél eidooiers, pecorino, zwarte peper en verder helemaal niks.
Zonder knoflook?? Dat kan echt niet hoor.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 19:36 schreef mytec het volgende:
[..]
precies hetzelfde hier, verhouding 1 wit /3 geel anders wordt het van die dunne zooi. Pecorino of Parmigiano ook echt een grote hoeveelheid. En spaghetti geen penne want daar kleeft de saus beter op.
Bedankt voor je suggestie, maar als ik iets niet lekker vind is het wel carbonaraquote:Op donderdag 29 oktober 2015 08:59 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo met dat honig pakje vrat ik het ook altijd, tot ik "echte" pasta carbonara ging maken. Spekreepjes bakken, halve maantjes rode ui erbij, flink veel peper, en bakken tot de ui glazig en het spek bruin is. Vuur uit, al-dente pasta erbij gooien, husselen, en even wachten tot de temperatuur naar een graad of 80 is gezakt. Afhankelijk van het aantal eters 1 of 2 verse rauwe eitjes erboven breken, en nog meer husselen.
Als je t romiger wilt, kun je er nog een scheut (kook)room bij gooien.
Super smeuīge pasta carbonara!
Peterselie eroverheen, en smikkelen maar. Geen pakje nodig
Verbazend wel. Is toch een beetje de oer-pasta bereiding.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 19:52 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bedankt voor je suggestie, maar als ik iets niet lekker vind is het wel carbonara
Knoflook is echt niet nodig, Carbonara is een simpele schotel dat snel gemaakt kan worden. Met wat meer tijd zou je knoflook kunnen toevoegen, zelf nog nooit gedaan misschien eens een keer proberen.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 19:37 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zonder knoflook?? Dat kan echt niet hoor.
Ik neem aan dat het wilde eend is? Beide zou ik rose braden, eerder tegen het rood aan. Duif wordt snel taai. Het orgaanvlees zou ik in een pate verwerken.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 21:08 schreef VGA4xZoom het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb nog wat duif- en eendenborst in mijn vriezer liggen samen met de hartjes en levertjes van beide. ik weet echter totaal niet wat ik daarmee kan doen, ik heb nog nooit met orgaanvlees gewerkt Kan ik alles bij elkaar in een stoofpotje alla goulash gooien of is apart bereiden toch lekkerder?
Koop van beide eens een bosje en neem van allebei een evengrote hap. Het is niet alleen dat een veel sterker smaakt, het is ook anders. Die krulpeterselie heeft veel meer een soepgroentesmaak dan de platte.quote:Op donderdag 29 oktober 2015 18:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat is gewoon echt niet waar.
En die structuur doet er niet toe als je het gewoon fijnhakt.
Het is een gerecht van na de oorlog. Het is een vrij extreem gerecht, maar oer...?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 20:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Verbazend wel. Is toch een beetje de oer-pasta bereiding.
En dan wint selderij?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 16:31 schreef minilot het volgende:
Ik ga zondag eens een blinde smaaktest doen.
Nee die vind ik ook niet lekkerquote:Op donderdag 29 oktober 2015 20:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Verbazend wel. Is toch een beetje de oer-pasta bereiding.
Macaroni Stroganoff?
Ook met zo'n verwerpelijk pakje.
http://www.smulweb.nl/rec(...)noff-met-kruidenkaas
All the time eigenlijk.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 19:34 schreef derLudolf het volgende:
Heeft iemand al eens bolognesesaus gemaakt van riblappen, stoven in de gepelde tomaten, met bleekselderij en wortel enzo?
Pardon?!? Voel jij je wel helemaal lekker?quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 19:52 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
zo'n grote pan met heerlijke gezondheid.
Ik schrik hier een beetje van mevrouw Ook.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pardon?!? Voel jij je wel helemaal lekker?
Aha. Ik gebruik verkeerde woorden. En daarom doe je alsof je aan mijn geestelijke vermogens twijfelt.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:15 schreef RobinOok het volgende:
Dat woord, gezondheid. Alsof je gezond wordt van een pan bolognesesaus. Wat is daar nou gezond aan? Waarom noem je dat een pan gezondheid? Ik denk dan echt: die is niet goed snik.
Hartverwarmend. Bedankt Tem.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:55 schreef Tem het volgende:
Bart krijgt inderdaad nooit ruzie, daarom ook één Cas Spijkers voor Bart2002
[ afbeelding ]
inclusief gezonde kroket.
Ik vlucht soms naar de veilige haven van CUL omdat de grond me geregeld te heet onder de voeten word in andere afdelingen. Het is echt een jungle out there hoor.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:50 schreef RobinOok het volgende:
Haha, slijmbal! :-D
Laat me raden, jij krijgt juist nooit ruzie. Haha.
Ik ben nu eigenlijk ook wel benieuwdquote:Op vrijdag 30 oktober 2015 16:31 schreef minilot het volgende:
Ik ga zondag eens een blinde smaaktest doen.
Daar komt dan vast niet zo'n heerlijke geur af.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 23:12 schreef mascara-klodder het volgende:
Edit: de peterselie fijnhakken natuurlijk. Niet de Turk
Niets mis hoor. In principe maak je bolognese van mager vlees en best wat groenten en heul veel tomaat. Zeker niet ongezond.quote:Op vrijdag 30 oktober 2015 20:22 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Aha. Ik gebruik verkeerde woorden. En daarom doe je alsof je aan mijn geestelijke vermogens twijfelt.
Ik begrijp wel waarom je met iedereen ruzie krijgt.
Maar ik dacht zo dat er in principe kilo's groente in gaan en liters tomaat.
Gezonder komt het dacht ik niet.
Je bent volgens mij altijd aardiger tegen mensen die niet kunnen koken dan tegen zij die er ook wel wat van kunnen. Maar dat is best een gezonde reflex m.i.
Verder vind ik je een topper. Dus ik trek me de kritiek wel aan en werk aan verbetering van de woordkeuze.
Waarom zou je mager vlees gebruiken, vet vlees is veel lekkerder, en het uitgesmolten vet kan je er gewoon afscheppenquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 09:05 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Niets mis hoor. In principe maak je bolognese van mager vlees en best wat groenten en heul veel tomaat. Zeker niet ongezond.
En met Robin moet je af en toe een beetje ruzie maken als ze uit haar nek kletst
Bij bolognese niet hoor . Je gebruikt wel vette mirepoix en melk. En eventueel een klein deel vetter vlees zoals riblapquote:Op zaterdag 31 oktober 2015 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou je mager vlees gebruiken, vet vlees is veel lekkerder, en het uitgesmolten vet kan je er gewoon afscheppen
Zegt me zo niets, maar kan er eens induiken.quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 16:02 schreef Isegrim het volgende:
Piet! Ken jij een Duits brood dat klinkt als 'Schorre' ('Schörre'?) en dat in elk geval in WOII werd gegeten? Zie ook bakkerijtopic.
Bij de slager?quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 21:11 schreef bloempje-moi het volgende:
Hallo! Waar kan ik eigenlijk reuzel kopen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |