Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.quote:Op zondag 25 oktober 2015 18:19 schreef trekker25 het volgende:
Gelukt. Ff standje grill voor een redelijk korstje.
Maar zo'n thermometer is handig?
quote:Op zondag 25 oktober 2015 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.
En hij was zo taai als wat. Het is dus geen garantie.
De volgende dag een stoofpotje mee gemaakt en die was top.
Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg, of je thermometer is niet goed geijkt (was hij mooi van kleur?), of je vlees was gewoon van slechte kwaliteit (misschien was het wel helemaal geen echte rosbief, of van een ouwe taaie koe of zo).quote:Op zondag 25 oktober 2015 18:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.
En hij was zo taai als wat. Het is dus geen garantie.
De volgende dag een stoofpotje mee gemaakt en die was top.
Gast! Het gaat om rosbief. Die is per definitie mager.quote:Op zondag 25 oktober 2015 19:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg
Ohquote:Op zondag 25 oktober 2015 19:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gast! Het gaat om rosbief. Die is per definitie mager.
Ik kon het helaas niet meer bij de koe/vaars navragen.quote:Op zondag 25 oktober 2015 19:32 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Oh
maar dan kan het natuurlijk alsnog van een ouwe taaie koe zijn ipv een sappige malse jonge vaars
Tja. Dit zijn zonder te tellen een stuk of 5 aannames.quote:Op zondag 25 oktober 2015 19:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg, of je thermometer is niet goed geijkt (was hij mooi van kleur?), of je vlees was gewoon van slechte kwaliteit (misschien was het wel helemaal geen echte rosbief, of van een ouwe taaie koe of zo).
Hij wordt er alleen maar lekkerder van.quote:Op zondag 25 oktober 2015 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja je kan de gaartijd oprekken door een lagere temperatuur te gebruiken, hoe lang het voor je ham wordt kan ik zo niet zeggen, maar twee uur bij honderd graden lijkt me wel ok. Daarvoor of daarna aanbraden zodat je een lekkere korst hebt.
Ik spreek even voor Piet, maar volgens mij is zijn succesformule om het eerst een dag of twee in de pekel te zetten, en dan voordat het stuk de oven ingaat, een/ anderhalve liter kokend water over het spek gieten.quote:Op zondag 25 oktober 2015 21:45 schreef Knuck-les het volgende:
Piet, wat is jouw geheim voor een goede knapperzwoerd? Op internet zijn veel technieken te lezen. Van niets bijzonders doen, tot inwrijven met zout of zelfs citroensap. Zelf een keer geprobeerd met enkel wat zout maar dat werd (te) hard en leerachtig.
Dit, en dan, als de kerntemperatuur bereikt is, de grill heet aanzetten en erbij blijven, je ziet nu hoe de zwoerd oppoft als kroepoek of popcorn. Dit gaat snel, paar minuten en het verbrand daarna ook snel. Dus, erbij blijven en hem in de gaten houdenquote:Op maandag 26 oktober 2015 15:13 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ik spreek even voor Piet, maar volgens mij is zijn succesformule om het eerst een dag of twee in de pekel te zetten, en dan voordat het stuk de oven ingaat, een/ anderhalve liter kokend water over het spek gieten.
Een van de grote voordelen van lichte sojasaus vind ik nou net dat je het kunt laten karamelliseren en indikken.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:41 schreef Boarderzip het volgende:
Zat zelf te denken aan lichte sojasaus, rijstazijn, goela djawa, gevogeltefond en dan nog wat kruiden en maizena om het in te dikken? Misschien ook het varkensvlees eerst marineren?
Oke, dus geen maizena benodigd dan? Kun je me vertellen hoe ik dit aanpak?quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Een van de grote voordelen van lichte sojasaus vind ik nou net dat je het kunt laten karamelliseren en indikken.
Hete pan en sojasaus laten bubbelen, dus niet teveel tegelijk, dan wordt het stroperig. Hoeft niet in een lege pan, maar dan moet je wel een plekje vrijmaken in de pan en daar de pan sterk verhitten. Eventueel kun je zelfs de vlamverdeler scheef op de pit zetten zodat je wat plaatselijker hitte hebt, maar ik doe dat zelf maar zelden.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:52 schreef Boarderzip het volgende:
[..]
Oke, dus geen maizena benodigd dan? Kun je me vertellen hoe ik dit aanpak?
Thanks, ik gebruik voor het wokken een stalen bollen wok op een gaspit dus plekje vrijmaken gaat niet echt. Waar kan ik Robin vinden? Lokquote misschien?quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 14:03 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hete pan en sojasaus laten bubbelen, dus niet teveel tegelijk, dan wordt het stroperig. Hoeft niet in een lege pan, maar dan moet je wel een plekje vrijmaken in de pan en daar de pan sterk verhitten. Eventueel kun je zelfs de vlamverdeler scheef op de pit zetten zodat je wat plaatselijker hitte hebt, maar ik doe dat zelf maar zelden.
Maar ik ben een rommelaar qua Aziatisch eten, voor kennis en purisme moet je bij Robin wezen.
Er zit toch een handvat aan en je hebt toch een spatel? Dan kun je dat ding scheef houden zodat de sojasaus naar de heetste plek loopt en met de spatel de rest tegenhouden.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 14:10 schreef Boarderzip het volgende:
[..]
Thanks, ik gebruik voor het wokken een stalen bollen wok op een gaspit dus plekje vrijmaken gaat niet echt.
Misschien, of PM, ze staat hier een paar posts boven.quote:Waar kan ik Robin vinden? Lokquote misschien?
Was ik wel nieuwsgierig naar een alternatief recept voor deze guilty pleasurequote:Op dinsdag 11 september 2012 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Sorry, maar Ik ben niet zo van de ijskastrecepten. Dus ik kan dan ook niet echt adviseren. Ik improviseer zelf vrij weinig, ik zoek gewoon een recept. Maar een sausje zou ik wel altijd eerst even apart in een steelpannetje maken.quote:Op dinsdag 27 oktober 2015 13:41 schreef Boarderzip het volgende:
varkenslappen, champignons, wortels, peultjes. Hierbij gooi ik dan nog een uitje, rode peper en dan moet ik nog een woksausje hebben. Ik heb staan gevogeltefond, rijstazijn, lichte sojasaus, sojasaus, ketjap, tamarinde, trassie, goela djawa en allerhande potjes kruiden.
Zat zelf te denken aan lichte sojasaus, rijstazijn, goela djawa, gevogeltefond en dan nog wat kruiden en maizena om het in te dikken? Misschien ook het varkensvlees eerst marineren?
Dan zou ik moeten weten hoe het pakje smaakt, maar wat dacht je van room gebruiken als basis?quote:Op donderdag 29 oktober 2015 00:14 schreef derLudolf het volgende:
Na aanleiding van deze post in dit leuke topic:
[..]
Was ik wel nieuwsgierig naar een alternatief recept voor deze guilty pleasure
[ afbeelding ]
Eerlijk gezegd vind ik die kiptandoori mix ook best prima Hoe ver die ook maar afwijkt van het origineel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |