abonnement Unibet Coolblue
pi_157085687
Piet wil tijdens een wandeling al een beenham laten garen in de oven.
Normaal is dan 180 graden en dan ongeveer 10 min per 100 gram.

Kan ik de tijd ook oprekken door Bv oven op 100 graden en dan 2 uur voor een 550 gram beenham?

Tevens suggestie voor een mooie kernthermometer voor een verjaardagscadeau. Max 35 euro.
Thanks!
  zondag 25 oktober 2015 @ 16:20:53 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157087882
Ja je kan de gaartijd oprekken door een lagere temperatuur te gebruiken, hoe lang het voor je ham wordt kan ik zo niet zeggen, maar twee uur bij honderd graden lijkt me wel ok. Daarvoor of daarna aanbraden zodat je een lekkere korst hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157091216
Gelukt. Ff standje grill voor een redelijk korstje.


Was erg lekker samen met deze salade:

https://www.seasonwithlove.nl/bulgur-pompoen-salade/


Couscous ipv bulgur. Mandarijn ipv granaatappel. Amandelen gehakt en ff geroosterd.
Maar zo'n thermometer is handig?
pi_157091305
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 18:19 schreef trekker25 het volgende:
Gelukt. Ff standje grill voor een redelijk korstje.

Maar zo'n thermometer is handig?
Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.
En hij was zo taai als wat. Het is dus geen garantie.
De volgende dag een stoofpotje mee gemaakt en die was top.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 25 oktober 2015 @ 19:24:37 #30
414785 sirdanilot
pi_157093008
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 18:21 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.
En hij was zo taai als wat. Het is dus geen garantie.
De volgende dag een stoofpotje mee gemaakt en die was top.
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 18:21 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik heb afgelopen kerst een Rosbief gedaan. Met thermometer. Alles volgens de regels.
En hij was zo taai als wat. Het is dus geen garantie.
De volgende dag een stoofpotje mee gemaakt en die was top.
Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg, of je thermometer is niet goed geijkt (was hij mooi van kleur?), of je vlees was gewoon van slechte kwaliteit (misschien was het wel helemaal geen echte rosbief, of van een ouwe taaie koe of zo).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 25 oktober 2015 @ 19:31:46 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157093209
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 19:24 schreef sirdanilot het volgende:

[..]


[..]

Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg
Gast! Het gaat om rosbief. Die is per definitie mager.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 25 oktober 2015 @ 19:32:44 #32
414785 sirdanilot
pi_157093234
quote:
1s.gif Op zondag 25 oktober 2015 19:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gast! Het gaat om rosbief. Die is per definitie mager.
Oh

maar dan kan het natuurlijk alsnog van een ouwe taaie koe zijn ipv een sappige malse jonge vaars
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 25 oktober 2015 @ 19:34:02 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157093281
Ja, dat kan.
pi_157093392
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 19:32 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Oh

maar dan kan het natuurlijk alsnog van een ouwe taaie koe zijn ipv een sappige malse jonge vaars
Ik kon het helaas niet meer bij de koe/vaars navragen.
Hij was wel van een slager met eigen vee. En derhalve peperduur.
Maar een stoofpotje rosbief is erg lekker en toen was het vlees mals als boter dus mij hoor je niet klagen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_157093912
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 19:24 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

[..]

Waarschijnlijk was je vlees niet vet genoeg, of je thermometer is niet goed geijkt (was hij mooi van kleur?), of je vlees was gewoon van slechte kwaliteit (misschien was het wel helemaal geen echte rosbief, of van een ouwe taaie koe of zo).
Tja. Dit zijn zonder te tellen een stuk of 5 aannames.
Dat helpt natuurlijk niet echt. Het zou best kunnen dat ik alle 5 dingen fout heb gedaan.
En pech had met de zaken waar ik geen invloed op had.
Maar ik ben over de schok heen en ging vol goede moed weer richting de volgende kook-teleurstelling. Er zijn in de tussentijd ook nog enige successen te melden waarover later.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_157094370
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja je kan de gaartijd oprekken door een lagere temperatuur te gebruiken, hoe lang het voor je ham wordt kan ik zo niet zeggen, maar twee uur bij honderd graden lijkt me wel ok. Daarvoor of daarna aanbraden zodat je een lekkere korst hebt.
Hij wordt er alleen maar lekkerder van.

Ik zou hem wel vooraf aanbraden om de smaak alvast te maken...

Overigens gebruiken bbq freaks meestal rond de 120 graden. Duurt vaak uren voordat een groot stuk vlees dan de juiste kerntemperatuur bereikt.

Voordeel is dat het (zeker als je de ham aflakt ) vlees minder vocht verliest en ook wordt hij gelijkmatiger gaar.
Whatever...
  zondag 25 oktober 2015 @ 21:45:05 #37
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_157099650
Piet, wat is jouw geheim voor een goede knapperzwoerd? Op internet zijn veel technieken te lezen. Van niets bijzonders doen, tot inwrijven met zout of zelfs citroensap. Zelf een keer geprobeerd met enkel wat zout maar dat werd (te) hard en leerachtig.
pi_157112213
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 21:45 schreef Knuck-les het volgende:
Piet, wat is jouw geheim voor een goede knapperzwoerd? Op internet zijn veel technieken te lezen. Van niets bijzonders doen, tot inwrijven met zout of zelfs citroensap. Zelf een keer geprobeerd met enkel wat zout maar dat werd (te) hard en leerachtig.
Ik spreek even voor Piet, maar volgens mij is zijn succesformule om het eerst een dag of twee in de pekel te zetten, en dan voordat het stuk de oven ingaat, een/ anderhalve liter kokend water over het spek gieten.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 26 oktober 2015 @ 15:32:02 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157112488
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 15:13 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Ik spreek even voor Piet, maar volgens mij is zijn succesformule om het eerst een dag of twee in de pekel te zetten, en dan voordat het stuk de oven ingaat, een/ anderhalve liter kokend water over het spek gieten.
Dit, en dan, als de kerntemperatuur bereikt is, de grill heet aanzetten en erbij blijven, je ziet nu hoe de zwoerd oppoft als kroepoek of popcorn. Dit gaat snel, paar minuten en het verbrand daarna ook snel. Dus, erbij blijven en hem in de gaten houden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157133694
Piet, heb je nog tips voor een woksaus? Ik heb een hoop dingen in de koelkast die ik vanavond op ga maken, namelijk: varkenslappen, champignons, wortels, peultjes. Hierbij gooi ik dan nog een uitje, rode peper en dan moet ik nog een woksausje hebben. Ik heb staan gevogeltefond, rijstazijn, lichte sojasaus, sojasaus, ketjap, tamarinde, trassie, goela djawa en allerhande potjes kruiden.

Zat zelf te denken aan lichte sojasaus, rijstazijn, goela djawa, gevogeltefond en dan nog wat kruiden en maizena om het in te dikken? Misschien ook het varkensvlees eerst marineren?
  dinsdag 27 oktober 2015 @ 13:45:50 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157133785
Ik ben niet zo van het wokken met sausjes, wellicht weet robin iets?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_157133837
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 13:41 schreef Boarderzip het volgende:

Zat zelf te denken aan lichte sojasaus, rijstazijn, goela djawa, gevogeltefond en dan nog wat kruiden en maizena om het in te dikken? Misschien ook het varkensvlees eerst marineren?
Een van de grote voordelen van lichte sojasaus vind ik nou net dat je het kunt laten karamelliseren en indikken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157133938
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 13:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een van de grote voordelen van lichte sojasaus vind ik nou net dat je het kunt laten karamelliseren en indikken.
Oke, dus geen maizena benodigd dan? Kun je me vertellen hoe ik dit aanpak?
pi_157134151
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 13:52 schreef Boarderzip het volgende:

[..]

Oke, dus geen maizena benodigd dan? Kun je me vertellen hoe ik dit aanpak?
Hete pan en sojasaus laten bubbelen, dus niet teveel tegelijk, dan wordt het stroperig. Hoeft niet in een lege pan, maar dan moet je wel een plekje vrijmaken in de pan en daar de pan sterk verhitten. Eventueel kun je zelfs de vlamverdeler scheef op de pit zetten zodat je wat plaatselijker hitte hebt, maar ik doe dat zelf maar zelden.

Maar ik ben een rommelaar qua Aziatisch eten, voor kennis en purisme moet je bij Robin wezen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157134309
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 14:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hete pan en sojasaus laten bubbelen, dus niet teveel tegelijk, dan wordt het stroperig. Hoeft niet in een lege pan, maar dan moet je wel een plekje vrijmaken in de pan en daar de pan sterk verhitten. Eventueel kun je zelfs de vlamverdeler scheef op de pit zetten zodat je wat plaatselijker hitte hebt, maar ik doe dat zelf maar zelden.

Maar ik ben een rommelaar qua Aziatisch eten, voor kennis en purisme moet je bij Robin wezen.
Thanks, ik gebruik voor het wokken een stalen bollen wok op een gaspit dus plekje vrijmaken gaat niet echt. Waar kan ik Robin vinden? Lokquote misschien?
pi_157136113
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 14:10 schreef Boarderzip het volgende:

[..]

Thanks, ik gebruik voor het wokken een stalen bollen wok op een gaspit dus plekje vrijmaken gaat niet echt.
Er zit toch een handvat aan en je hebt toch een spatel? Dan kun je dat ding scheef houden zodat de sojasaus naar de heetste plek loopt en met de spatel de rest tegenhouden.

quote:
Waar kan ik Robin vinden? Lokquote misschien?
Misschien, of PM, ze staat hier een paar posts boven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_157136736
quote:
0s.gif Op zondag 25 oktober 2015 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Lokquote voor woksausje.
  Moderator donderdag 29 oktober 2015 @ 00:14:27 #48
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157174976
Na aanleiding van deze post in dit leuke topic:
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 september 2012 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Onderschat: Goed leren koken
Overschat: Pakjes
Was ik wel nieuwsgierig naar een alternatief recept voor deze guilty pleasure


Eerlijk gezegd vind ik die kiptandoori mix ook best prima :@ Hoe ver die ook maar afwijkt van het origineel
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 29 oktober 2015 @ 07:00:30 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157176759
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 13:41 schreef Boarderzip het volgende:
varkenslappen, champignons, wortels, peultjes. Hierbij gooi ik dan nog een uitje, rode peper en dan moet ik nog een woksausje hebben. Ik heb staan gevogeltefond, rijstazijn, lichte sojasaus, sojasaus, ketjap, tamarinde, trassie, goela djawa en allerhande potjes kruiden.

Zat zelf te denken aan lichte sojasaus, rijstazijn, goela djawa, gevogeltefond en dan nog wat kruiden en maizena om het in te dikken? Misschien ook het varkensvlees eerst marineren?
Sorry, maar Ik ben niet zo van de ijskastrecepten. Dus ik kan dan ook niet echt adviseren. Ik improviseer zelf vrij weinig, ik zoek gewoon een recept. Maar een sausje zou ik wel altijd eerst even apart in een steelpannetje maken.
  donderdag 29 oktober 2015 @ 07:53:35 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_157176995
quote:
0s.gif Op donderdag 29 oktober 2015 00:14 schreef derLudolf het volgende:
Na aanleiding van deze post in dit leuke topic:

[..]

Was ik wel nieuwsgierig naar een alternatief recept voor deze guilty pleasure
[ afbeelding ]

Eerlijk gezegd vind ik die kiptandoori mix ook best prima :@ Hoe ver die ook maar afwijkt van het origineel
Dan zou ik moeten weten hoe het pakje smaakt, maar wat dacht je van room gebruiken als basis?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')