Niemand die bij je thuis komt kijken of dat wel het geval is hoor. Wij voldeden daar in het begin natuurlijk ook niet aan. Geen enkel woonhuis voldoet daaraan.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens praten met de KVK en met de VWA
Als je het echt als bedrijf wilt doen en niet een beetje erbij voor cash in the tash zal je moeten voldoen aan allerlei hygiene regels.
Ik zou wel graag willen weten of een keuken daar aan voldoet voordat ik er catering bestel.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niemand die bij je thuis komt kijken of dat wel het geval is hoor. Wij voldeden daar in het begin natuurlijk ook niet aan. Geen enkel woonhuis voldoet daaraan.
Mijn zusje heeft een aantal jaar vanuit huis gecaterd en heeft daar in die tijd niet één keer een vraag over gehad.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:40 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Ik zou wel graag willen weten of een keuken daar aan voldoet voordat ik er catering bestel.
Ik zag ooit een man de falafel klaarmaken met een sigaret in zijn bekquote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Mijn zusje heeft een aantal jaar vanuit huis gecaterd en heeft daar in die tijd niet één keer een vraag over gehad.
Je eet ook liever niet bij iemand thuis? Of als een collega een taart bakt, wil je eerst zijn of haar keuken zien?
Een thuiskeuken kan nog zo schoon en netjes zijn, maar zal nooit voldoen aan de officiële regels.
Er zijn echt heel veel foodtrucks e.d. die een groot deel van de bereiding thuis doen.
This may come as a shock to you, maar een groot deel van de restaurants voldoet ook niet heel erg aan de regels.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:48 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Ik zag ooit een man de falafel klaarmaken met een sigaret in zijn bekFoodtrucks vertrouw ik sowieso niet. Maar als ik ergens voor moet betalen, dan wil ik wel dat het voldoet aan de vereisten die worden gesteld, terwijl ik dat niet verwacht als ik bij iemand eet. Als je daar namelijk vanaf wil zien kan je je ook afvragen waarom een restaurant aan de regels moet voldoen; immers voldoe je thuis niet ook aan die regels.
Nou, dat geloof ik wel, maar de illusie van controle vind ik wel prettig. Natuurlijk kunnen restaurants niet aan de eisen voldoen maar vind het wel prettig dat er een controle kan komen. Verder heb ik niets tegen mensen die thuis produceren en dan doorverkopen, alleen zal ik niet zo snel zo'n catering laten komen voor een feestje of iets dergelijks.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 17:04 schreef Isegrim het volgende:
[..]
This may come as a shock to you, maar een groot deel van de restaurants voldoet ook niet heel erg aan de regels.
Maar goed, het is niet verboten om op kleine schaal vanuit huis te produceren. Gebeurt steeds meer.
En op een gegeven moment krijg je behoefte aan een productieruimte en zoek je een pandje.
Het is geen slecht idee om aan voldoen van de HACCP regels te gaan werken, die zijn er niet om je te pesten maar een duidelijke handleiding in hoe je hygiënisch werkt. Ik heb de VWA een dikke tien jaar lang over de vloer gehad en nooit conflicten met ze gehad.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 16:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niemand die bij je thuis komt kijken of dat wel het geval is hoor. Wij voldeden daar in het begin natuurlijk ook niet aan. Geen enkel woonhuis voldoet daaraan.
Ik zeg ook niet dat je niet moet proberen om zoveel mogelijk HACCP-conform te werken. Maar je huis zal daar gewoon nooit aan voldoen (zeker niet met een hond of zoals in ons geval met katten), maar dat is geen ramp.quote:Op vrijdag 28 augustus 2015 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is geen slecht idee om aan voldoen van de HACCP regels te gaan werken, die zijn er niet om je te pesten maar een duidelijke handleiding in hoe je hygiënisch werkt. Ik heb de VWA een dikke tien jaar lang over de vloer gehad en nooit conflicten met ze gehad.
Zie het net als je boekhouding goed op orde hebben, daar heb je zelf ook profijt van
Dit.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Even KVK langs, inschrijven, btw nummer, is in een uurtje geregeld.
Oh, en nooit je rekeningen lang open laten staan bij klanten. Boter bij de vis. Het is heel Nederlands om je leveranciers te laten bungelen, de betalingsmentaliteit hufterig tot schofterig noemen is een understatement.
Betaaltermijn verstreken - > Aanmaning met kostenquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:35 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dit.
Ik betaal rekeningen op de dag dat ik ze krijg. Kan niet van alle klanten hetzelfde zeggen...
Je kunt ze beter vast klaarzetten met de dag voor de uiterste betaaldatum als uitvoerdatumquote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:35 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dit.
Ik betaal rekeningen op de dag dat ik ze krijg. Kan niet van alle klanten hetzelfde zeggen...
Mag dat wel?quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Betaaltermijn verstreken - > Aanmaning met kosten
Alle inkopen halen we zelf bij de groothandel of bestellen we online. Meteen betaald. Alle door ons verstuurde facturen zijn tot nu toe nog netjes binnen de gestelde termijn van 15 dagen betaald. Daarbij moet wel gezegd dat al onze opdrachten zo ver binnen de vrienden-en-bekenden kring hebben gelegen. Dat scheelt.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Even KVK langs, inschrijven, btw nummer, is in een uurtje geregeld.
Oh, en nooit je rekeningen lang open laten staan bij klanten. Boter bij de vis. Het is heel Nederlands om je leveranciers te laten bungelen, de betalingsmentaliteit hufterig tot schofterig noemen is een understatement.
Meest gangbaar: eerst een eerste herinnering zonder kosten, dan een tweede herinnering met administratiekosten, vervolgens aanmaning en deurwaarder. Ik hoop dat het nooit zo ver hoeft te komen.quote:
Ik weet niet of het mag, maar ik denk dat ze je gewoon uitlachen als je dat doet.quote:
quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:41 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Je kunt ze beter vast klaarzetten met de dag voor de uiterste betaaldatum als uitvoerdatum
Daar ben ik niet van. Ik praat met mensen. En als het structureel is, besluit ik op enig moment dat ik ze niet meer als klant wil.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Betaaltermijn verstreken - > Aanmaning met kosten
Termijn Aanmaning verstreken -> Deurwaarder
Gewoon keihard zijn, kleintjes laten ze bungelen
komt zeker uit je ervaring of niet ?quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Even KVK langs, inschrijven, btw nummer, is in een uurtje geregeld.
Oh, en nooit je rekeningen lang open laten staan bij klanten. Boter bij de vis. Het is heel Nederlands om je leveranciers te laten bungelen, de betalingsmentaliteit hufterig tot schofterig noemen is een understatement.
wow...quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 21:14 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik ben ook wel eens voor mezelf begonnen en al die statistieken klopt geen reet van, maar dat was dan kookspullen verkopen omdat dat hip is nou echt geen levensvatbaar geheel. Ik maakte wel winst maar kon er niet van leven. En tevens wat boeit het. Doe gewoon waar je passie ligt.
Ik zie overigens niet echt in hoe het kan mislukken. Je koop pas spullen of ingredienten in zodra je een opdracht hebt. Je hebt geen voorraad nodig of wat dan ook behalve dan misschien wat RVS serveer bakken of schalen en servies en bestek. Maar daar ben je voor 300 of 400 euro ook wel mee klaar lijkt me en dat is als je het een beetje luxe wil doen.
Dus als het mislukt heb je 400 euro aan een duur servies en bestekset uitgegeven.
Sorry, maar ik vind dat je veel te stellig reageert op zaken waar je niet veel ervaring in hebt. Komt een beetje over alsof je zegt: 'In India wassen ze hun kleren in een rivier waar even verderop babylijkjes drijven en mensen aan het schijten zijn, en nog steeds is het zo'n grote bevolking, dus er is niets mis mee.'quote:Op zondag 30 augustus 2015 17:58 schreef _Newman_ het volgende:
Nou zeg het hoeft toch niet het bestek van de koningin te zijn maar mag er wel netjes uitzien. Overigens heb ik het dan wel over 400 euro inkoops prijs en niet over 400 euro detailhandel prijs, plus nog btw aftrek. Dus dat is best te doen hoor.
En de apparatuur die je nodig hebt dat ligt er aan wat je wil maken. Als je een wok en wok brander van de londonshop koopt ben je ook wel voor 200 euro klaar, als je broodjes smeert kost het bijna niets behalve een snijplank en een mes en een soeppan, ja oven of grill kan wel wat kosten, maar ik ben overal ter wereld geweest ongeveer en geloof me in de meeste arme gebieden krijgen ze het voor elkaar een oventje te maken wat geen drol kost. Staat misschien niet zo professioneel voor een catering bedrijf maar met creatief denken kan je veel geld besparen, koop dan een COBB bbq ofzo bijvoorbeeld.
Het is een eerste investering om te kijken of het loopt. Daarna kan je altijd gaan upgraden.
Maar ik had inderdaad vergeten nog marketing mee te nemen in de prijzen. Dat gaat ook nog in de honderden euros lopen.
In eerste instantie 010 en omstreken. Eerst rustig wat inventaris en naamsbekendheid bouwen. Bij succes: een eigen stand bouwen. Bij opvolgend grandioos success: crowdfunding voor een food truck.quote:Op zondag 30 augustus 2015 08:23 schreef refro het volgende:
Tof man, waar zitten jullie ergens en welk gebied willen jullie bedienen?
Hij zou bij jou in de leer moeten over hoe zijn site te spammen pluggenquote:Op zondag 30 augustus 2015 18:04 schreef RobinOok het volgende:
Je moet duidelijk nog wat beter leren spammen!
Zoek op Facebook naar SouthernbelleNLquote:
Kan je nagaan! Ik verkoop niet eens wat!quote:Op zondag 30 augustus 2015 18:26 schreef CrashO het volgende:
[..]
Hij zou bij jou in de leer moeten over hoe zijn site te spammen pluggen
Gevonden, maar realiseer je, mensen zijn lui en mensen zijn dom. You have to shove it in their face! :-)quote:Op zondag 30 augustus 2015 18:26 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Zoek op Facebook naar SouthernbelleNLIk kan hier nu even niets planten, want mobieltje.
Waarom? Betalen moet je toch dan kun je het beter direct doen.quote:Op zaterdag 29 augustus 2015 14:41 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Je kunt ze beter vast klaarzetten met de dag voor de uiterste betaaldatum als uitvoerdatum
Zullen we hem even helpen?quote:Op woensdag 2 september 2015 17:21 schreef Erasmo het volgende:
Zeg meneer de sociale media specialist ik zie nog steeds geen linkje hier
Als er een gaatje in zit wordt de koek zacht? Vreemd.quote:Op maandag 7 september 2015 13:15 schreef robdriessen het volgende:
Niets zo frustrerend als een paar uur werken aan een verse cheesecake en vervolgens ontdekken dat er ondanks nauwkeurige inspectie TOCH een gaatje in de aluminiumfolie om de springvorm heeft gezeten.Voor de rest: perfecte cheesecake, helaas nu met een zachte koekbodem in plaats van een knapperige.
Eerste keer dat ik Kim ooit iets negatiefs over Nederland heb horen zeggen: de dunne aluminiumfolie
Dan komt er water bij.quote:Op maandag 7 september 2015 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als er een gaatje in zit wordt de koek zacht? Vreemd.
Bij AH kan je ook een dikkere/steviger variant kopen, van Toppitsquote:Op maandag 7 september 2015 13:15 schreef robdriessen het volgende:
Niets zo frustrerend als een paar uur werken aan een verse cheesecake en vervolgens ontdekken dat er ondanks nauwkeurige inspectie TOCH een gaatje in de aluminiumfolie om de springvorm heeft gezeten.Voor de rest: perfecte cheesecake, helaas nu met een zachte koekbodem in plaats van een knapperige.
Eerste keer dat ik Kim ooit iets negatiefs over Nederland heb horen zeggen: de dunne aluminiumfolie
Toppits heeft extra dikke/sterke alufolie.quote:Op maandag 7 september 2015 13:15 schreef robdriessen het volgende:
Niets zo frustrerend als een paar uur werken aan een verse cheesecake en vervolgens ontdekken dat er ondanks nauwkeurige inspectie TOCH een gaatje in de aluminiumfolie om de springvorm heeft gezeten.Voor de rest: perfecte cheesecake, helaas nu met een zachte koekbodem in plaats van een knapperige.
Eerste keer dat ik Kim ooit iets negatiefs over Nederland heb horen zeggen: de dunne aluminiumfolie
GMTA.quote:Op maandag 7 september 2015 13:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
Bij AH kan je ook een dikkere/steviger variant kopen, van Toppits
quote:Op maandag 7 september 2015 13:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
Bij AH kan je ook een dikkere/steviger variant kopen, van Toppits
Een virtueel choc chip cookie voor julliequote:Op maandag 7 september 2015 13:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Toppits heeft extra dikke/sterke alufolie.
Heb je ook foto's van al dat heerlijks?quote:Op maandag 7 september 2015 13:45 schreef robdriessen het volgende:
[..]
[..]
Een virtueel choc chip cookie voor jullie
Maar goed, eerst even 15 man te eten geven vanavond. "Blackened" Chicken Alfredo met knoflookbrood en Vanilla Cheesecake als toetje. Jammer dat ik niet kan zien hoe ze vervolgens in de trainingsruimte in een food coma verzakken
IDD, ik zou ook best wel graag foto's willen zien hoor!!quote:Op maandag 7 september 2015 19:34 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Heb je ook foto's van al dat heerlijks?
De bazin is Engelstaligquote:Op dinsdag 8 september 2015 20:02 schreef Dunckie het volgende:
Waarom doen jullie alles in het Engels online?
Er is ook een boekenmarkt en een vinylmarkt. Maar dat ligt wat zwaar op de maagquote:Op donderdag 10 september 2015 13:37 schreef MutedFaith het volgende:
Als ik in de buurt woonde kwam ik zeker langs!
En dat jullie de enige zijn die eten aanbiedt dat je ter plekke kan/moet eten kan natuurlijk ook een enorm voordeel zijn.. Van al dat gekijk naar eten de hele tijd krijgen de mensen vast honger!
Je kunt er een standaard marktkraam huren, desgewenst met electriciteit. Da's de enige optie. Gelukkig is het een stichting die het regelt, lage huurkosten. Later deze maand zijn de Brandersfeesten, daar kan men ook een plek of marktkraam huren, maar daar zijn we nog niet klaar voor. Klein beginnen.quote:Op donderdag 10 september 2015 13:54 schreef Knutknuttsson het volgende:
Succes alvast!
Verkoop je vanaf een daar gehuurde stand of heb je je eigen verkoopmogelijkheden?
Step 1: make foodquote:
Tip, koop voortaan Nitril handschoenen, Latex is hier in D door de zg Berufgenossenschaften (zijn oa verantwoordelijk voor de veiligheid op het werk) verboden omdat het allergische reacties geeft. Mensen kunnen er ook na een tijdje allergisch voor worden.quote:
Oh ja, dat was de naam!quote:Op vrijdag 11 september 2015 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tip, koop voortaan Nitril handschoenen, Latex is hier in D door de zg Berufgenossenschaften (zijn oa verantwoordelijk voor de veiligheid op het werk) verboden omdat het allergische reacties geeft. Mensen kunnen er ook na een tijdje allergisch voor worden.
Ik werk al jaren met blauwe nitril handschoenen, ze zijn ongepoederd (niet nodig) en omdat ze blauw zijn zie je ze ook direct als er eentje in het eten blijft.
Het poeder wat op latex handschoenen zit kan ook allergische reacties veroorzaken en dat is niet leuk voor je klanten
Kijk, dan was mijn tip een goeie, maar niet meer nodig.quote:Op vrijdag 11 september 2015 13:58 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Oh ja, dat was de naam!We hebben de Nitril handschoenen, was alleen vergeten hoe het ook alweer heette. Vriendin is allergisch voor latex.
fixedquote:Op zaterdag 12 september 2015 10:30 schreef Holyme het volgende:
Dit topic moet wel wat meer foto's hebben
Ziet er lekker uit hoorquote:Op zaterdag 12 september 2015 12:30 schreef robdriessen het volgende:
De meeste pics staan op Facebook maar hier een portie chili voor jullie
[ afbeelding ]
3 Euro voor een kleine portie. 5 voor een grote.quote:Op zaterdag 12 september 2015 16:38 schreef Underdoggy het volgende:
Hoe duur waren je gerechten Rob?
Bedankt voor de tipquote:Op zaterdag 12 september 2015 16:44 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit hoor![]()
Maar een tip: om mensen naar je FB (of site) te lokken, moet je ze wel een beetje lekker maken. Ik ga met alleen wat tekst in een topic niet zo snel op zoek naar je FB. Terwijl als je wat mooie foto's post, ik eerder zal denken 'daar wil ik meer van zien!'. En met een lekker uitziend plaatje trek je ook de aandacht als ik alleen even voorbij scroll
Dat is erg goedkoop.quote:Op zaterdag 12 september 2015 18:13 schreef robdriessen het volgende:
[..]
3 Euro voor een kleine portie. 5 voor een grote.
Net thuis. Au, mijn voeten.
Zou dan vooral naar foodie events gaan waar je wel een prijs kan krijgen die het product waardig is, je bent er niet om mensen van een lekkere maaltijd te voorzien, je bent er om geld te verdienen.quote:Op zondag 13 september 2015 10:01 schreef robdriessen het volgende:
Schiedamse prijzen. Op een foodie event in Rotterdam zouden de prijzen wel hoger liggen. Het was in alle opzichten een try out.
We hebben dit weekend veel dingen geleerd, en een daarvan is dat we inderdaad beter op een food-evenement thuishoren (waar iedereen komt om direct te consumeren) dan op een markt vol met waren om mee naar huis te nemen. We hadden daadwerkelijk 2 klanten die ontstemd waren dat we geen afsluitbare bakjes haddenquote:Op zondag 13 september 2015 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou dan vooral naar foodie events gaan waar je wel een prijs kan krijgen die het product waardig is, je bent er niet om mensen van een lekkere maaltijd te voorzien, je bent er om geld te verdienen.
Ik heb geleerd in de horeca dat als je dezelfde maaltijd aanbied flink onder de prijs je er weinig van verkoopt, want voor die prijs kan dat niets zijn, maakte je dezelde maaltijd duurder wilden veel meer mensen het eten.
Let er op dat je jezelf niet uit de markt prijs, als jij er niet op vertrouwt dat een portie 7,50 waard is ipv 3,50 waarom zouden je klanten er dan van overtuigd zijn?
Denk je veel aan worsten onder de douche?quote:Op maandag 14 september 2015 15:42 schreef Kreator het volgende:
Leuk topic, ik krijg er honger van.
Vanmorgen spookte het idee door mijn hoofd (geen idee waarom) om een corndog stand te beginnen. Die hebben we in Nederland maar weinig (tot niet). Maar dat zal wel bij een shower-thought blijven.
Succes met de business. Als het dichterbij was geweest, had ik er wel een keer gebruik van gemaakt.
Allereerst rustig blijven uitbouwen qua apparatuur. Nog benodigd: twee elektrische soepketels (hotpots), een of twee contactgrills of panini-toasters (voor Cubanos en Muffulettas) en een koelkastje. Daarnaast aankleding in de vorm van een chilipeper-lichtsnoerquote:Op maandag 14 september 2015 15:14 schreef _Liek het volgende:
Spannend hoor! Wat word de volgende stap?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |