abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_155627803
Zwaar geïnspireerd door het bakkerij-topic van Isegrim en LeeHarveyOswald, volgen hier de avonturen van mijn Amerikaanse vriendin en mijzelf, en hoe we spontaan een paar maanden geleden besloten om een cateringbedrijfje te starten: zonder business-plan, zonder geld, met minimale middelen en ook nog eens met een hond en kind in huis!

Kimberly komt uit Louisiana en kookt al sinds haar achtste, toen haar overgrootmoeder haar alle geheimen van de Southern USA keuken leerde kennen. Cajun, Creools en Tex-Mex zijn haar specialiteiten, maar net zo lief komt er een meatloaf op tafel. En Rob? Die is een brabo met een limburgs hart die lang niet zo spectaculair kookt, maar wel tien jaar horeca-ervaring met zich meebrengt. Ondertussen is Kimberly fan geworden van rijstevlaai en balkenbrij en weet Rob hoe alligator smaakt (naar een kruising tussen taaie kalkoen en kabeljauw :@)

Recipe for success? Recipe for disaster? De tijd zal het leren!
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 16:34:23 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155627901
Ga eens praten met de KVK en met de VWA
Als je het echt als bedrijf wilt doen en niet een beetje erbij voor cash in the tash zal je moeten voldoen aan allerlei hygiene regels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155627973
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga eens praten met de KVK en met de VWA
Als je het echt als bedrijf wilt doen en niet een beetje erbij voor cash in the tash zal je moeten voldoen aan allerlei hygiene regels.
Niemand die bij je thuis komt kijken of dat wel het geval is hoor. Wij voldeden daar in het begin natuurlijk ook niet aan. Geen enkel woonhuis voldoet daaraan.
pi_155628045
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Niemand die bij je thuis komt kijken of dat wel het geval is hoor. Wij voldeden daar in het begin natuurlijk ook niet aan. Geen enkel woonhuis voldoet daaraan.
Ik zou wel graag willen weten of een keuken daar aan voldoet voordat ik er catering bestel.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_155628100
Leuk zeg, succes ermee!
Spoilers!
pi_155628223
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:40 schreef bijdehand het volgende:

[..]

Ik zou wel graag willen weten of een keuken daar aan voldoet voordat ik er catering bestel.
Mijn zusje heeft een aantal jaar vanuit huis gecaterd en heeft daar in die tijd niet één keer een vraag over gehad.

Je eet ook liever niet bij iemand thuis? Of als een collega een taart bakt, wil je eerst zijn of haar keuken zien?

Een thuiskeuken kan nog zo schoon en netjes zijn, maar zal nooit voldoen aan de officiële regels.

Er zijn echt heel veel foodtrucks e.d. die een groot deel van de bereiding thuis doen.
pi_155628277
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:46 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Mijn zusje heeft een aantal jaar vanuit huis gecaterd en heeft daar in die tijd niet één keer een vraag over gehad.

Je eet ook liever niet bij iemand thuis? Of als een collega een taart bakt, wil je eerst zijn of haar keuken zien?

Een thuiskeuken kan nog zo schoon en netjes zijn, maar zal nooit voldoen aan de officiële regels.

Er zijn echt heel veel foodtrucks e.d. die een groot deel van de bereiding thuis doen.
Ik zag ooit een man de falafel klaarmaken met een sigaret in zijn bek _O- Foodtrucks vertrouw ik sowieso niet. Maar als ik ergens voor moet betalen, dan wil ik wel dat het voldoet aan de vereisten die worden gesteld, terwijl ik dat niet verwacht als ik bij iemand eet. Als je daar namelijk vanaf wil zien kan je je ook afvragen waarom een restaurant aan de regels moet voldoen; immers voldoe je thuis niet ook aan die regels.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
pi_155628718
quote:
99s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:48 schreef bijdehand het volgende:

[..]

Ik zag ooit een man de falafel klaarmaken met een sigaret in zijn bek _O- Foodtrucks vertrouw ik sowieso niet. Maar als ik ergens voor moet betalen, dan wil ik wel dat het voldoet aan de vereisten die worden gesteld, terwijl ik dat niet verwacht als ik bij iemand eet. Als je daar namelijk vanaf wil zien kan je je ook afvragen waarom een restaurant aan de regels moet voldoen; immers voldoe je thuis niet ook aan die regels.
This may come as a shock to you, maar een groot deel van de restaurants voldoet ook niet heel erg aan de regels. :+

Maar goed, het is niet verboten om op kleine schaal vanuit huis te produceren. Gebeurt steeds meer. :)

En op een gegeven moment krijg je behoefte aan een productieruimte en zoek je een pandje.
pi_155628764
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 17:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

This may come as a shock to you, maar een groot deel van de restaurants voldoet ook niet heel erg aan de regels. :+

Maar goed, het is niet verboten om op kleine schaal vanuit huis te produceren. Gebeurt steeds meer. :)

En op een gegeven moment krijg je behoefte aan een productieruimte en zoek je een pandje.
Nou, dat geloof ik wel, maar de illusie van controle vind ik wel prettig. Natuurlijk kunnen restaurants niet aan de eisen voldoen maar vind het wel prettig dat er een controle kan komen. Verder heb ik niets tegen mensen die thuis produceren en dan doorverkopen, alleen zal ik niet zo snel zo'n catering laten komen voor een feestje of iets dergelijks.

Klink wel erg zuur maar het er wat negatieve ervaringen mee :@
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 17:40:35 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_155629587
Leuk om dit even te volgen.
Hoop dat het jullie gaat lukken en met name die Creoolse keuken is natuurlijk nog vrij onbekend in ons land.

Als je ooit een keer in Haarlem bent kan ik jullie deze net geopende tent aanraden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 28 augustus 2015 @ 20:47:12 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155634881
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 16:37 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Niemand die bij je thuis komt kijken of dat wel het geval is hoor. Wij voldeden daar in het begin natuurlijk ook niet aan. Geen enkel woonhuis voldoet daaraan.
Het is geen slecht idee om aan voldoen van de HACCP regels te gaan werken, die zijn er niet om je te pesten maar een duidelijke handleiding in hoe je hygiënisch werkt. Ik heb de VWA een dikke tien jaar lang over de vloer gehad en nooit conflicten met ze gehad.
Zie het net als je boekhouding goed op orde hebben, daar heb je zelf ook profijt van
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155635011
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2015 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is geen slecht idee om aan voldoen van de HACCP regels te gaan werken, die zijn er niet om je te pesten maar een duidelijke handleiding in hoe je hygiënisch werkt. Ik heb de VWA een dikke tien jaar lang over de vloer gehad en nooit conflicten met ze gehad.
Zie het net als je boekhouding goed op orde hebben, daar heb je zelf ook profijt van
Ik zeg ook niet dat je niet moet proberen om zoveel mogelijk HACCP-conform te werken. Maar je huis zal daar gewoon nooit aan voldoen (zeker niet met een hond of zoals in ons geval met katten), maar dat is geen ramp.
pi_155651682
Dank voor alle succeswensen, en de opbouwende kritiek ;)

Ja, we koken op dit moment nog uit huis maar zijn ons zeker bewust van HACCP-regels. Ik ben zelf aan de Hoge Hotelschool afgestudeerd en heb een Verklaring Sociale Hygiëne. Kimberly heeft ruim een jaar haar eigen coffee-bar gerund in de States en regelmatig de Food Safety and Inspection Service op bezoek gehad, zonder problemen. Vergeef ons echter als we op dit moment niet dagelijks thuis de koelkast en vriezer temperaturen en loggen. Voor elke klus kopen we de ingrediënten vers in en als er ooit iets overblijft, is dat voor eigen gebruik en gaat het nooit een tweede keer de verkoop in.

Maar goed, hoe is het überhaupt zo ver gekomen? Lang verhaal kort: op vakantie in New Orleans liep ik Kimberly tegen het lijf (op het terras van Café Du Monde, voor de liefhebbers), we deelden een tafeltje en nu een paar jaar later delen we een appartement. Haar zoontje kreeg ik er gratis bij.

Ondertussen werk ik al wat jaren bij een IT bedrijf waar er vaak 's avonds nog trainingen, cursussen en vergaderingen zijn. En altijd was er weer dezelfde keuze: Chinees, Pizza, Tandoori, Grieks of broodjes. Totdat Kim op een gegeven moment het briljante idee kreeg: "Zal ik niet eens een keer voor de afwisseling iets voor die mannen koken?" En zo reed ik op een avond met een grote pan Gumbo naar het werk. Die viel zo goed in de smaak dat het nieuws als een lopend vuurtje rond ging door het bedrijf. En ineens had ik een gesprekje met een dame van de financiële afdeling...

"Ehhh, Rob? Mensen vragen of jouw vriendin ook voor hen wil koken."
"Echt? Cool! Eh, ja, ik denk het wel."
"Maar ... wij kunnen leveranciers pas betalen als ze een BTW nummer hebben."
"Eh, OK? Dus bonnetjes van de slager en supermarkt inleveren is niet voldoende?"
"Nou, misschien. Maar voor ons is het makkelijker als we gewoon een factuur krijgen. Dan kan je vriendin er ook nog een beetje aan verdienen, toch? Ze hoeft het ook weer niet voor niets te doen."
"Ik ... ga het uitzoeken."

En ineens moesten we nadenken over dingen als een logo en een naam. En vervolgens bezoek je een Startersdag. En heb je een afspraak bij de KVK om je bedrijfje in te schrijven. En zit je een zomeravond op een seminar van de Belastingdienst.... En oeps, dan heb je ineens een vriendin met een eenmanszaakje. En een Makro pas. En een Sligro pas. En ongevraagde telefoontjes van marketeers die jouw bedrijf op pagina 1 van Google Zoekresultaten kunnen krijgen. :')

Southern Belle was geboren.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 14:19:04 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155651918
Even KVK langs, inschrijven, btw nummer, is in een uurtje geregeld.
Oh, en nooit je rekeningen lang open laten staan bij klanten. Boter bij de vis. Het is heel Nederlands om je leveranciers te laten bungelen, de betalingsmentaliteit hufterig tot schofterig noemen is een understatement.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155652272
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Even KVK langs, inschrijven, btw nummer, is in een uurtje geregeld.
Oh, en nooit je rekeningen lang open laten staan bij klanten. Boter bij de vis. Het is heel Nederlands om je leveranciers te laten bungelen, de betalingsmentaliteit hufterig tot schofterig noemen is een understatement.
Dit. }:|

Ik betaal rekeningen op de dag dat ik ze krijg. Kan niet van alle klanten hetzelfde zeggen...
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 14:36:59 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155652305
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:35 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dit. }:|

Ik betaal rekeningen op de dag dat ik ze krijg. Kan niet van alle klanten hetzelfde zeggen...
Betaaltermijn verstreken - > Aanmaning met kosten
Termijn Aanmaning verstreken -> Deurwaarder
Gewoon keihard zijn, kleintjes laten ze bungelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155652384
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:35 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dit. }:|

Ik betaal rekeningen op de dag dat ik ze krijg. Kan niet van alle klanten hetzelfde zeggen...
Je kunt ze beter vast klaarzetten met de dag voor de uiterste betaaldatum als uitvoerdatum :)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_155652459
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Betaaltermijn verstreken - > Aanmaning met kosten
Mag dat wel?
Dit, dus.
pi_155652489
Leuk, ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen
pi_155652784
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Even KVK langs, inschrijven, btw nummer, is in een uurtje geregeld.
Oh, en nooit je rekeningen lang open laten staan bij klanten. Boter bij de vis. Het is heel Nederlands om je leveranciers te laten bungelen, de betalingsmentaliteit hufterig tot schofterig noemen is een understatement.
Alle inkopen halen we zelf bij de groothandel of bestellen we online. Meteen betaald. Alle door ons verstuurde facturen zijn tot nu toe nog netjes binnen de gestelde termijn van 15 dagen betaald. Daarbij moet wel gezegd dat al onze opdrachten zo ver binnen de vrienden-en-bekenden kring hebben gelegen. Dat scheelt. :Y
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_155652816
quote:
5s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:44 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Mag dat wel?
Meest gangbaar: eerst een eerste herinnering zonder kosten, dan een tweede herinnering met administratiekosten, vervolgens aanmaning en deurwaarder. Ik hoop dat het nooit zo ver hoeft te komen.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 15:31:56 #22
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_155653412
quote:
5s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:44 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Mag dat wel?
Ik weet niet of het mag, maar ik denk dat ze je gewoon uitlachen als je dat doet.
Siesta & Fiesta!
pi_155654404
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:41 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Je kunt ze beter vast klaarzetten met de dag voor de uiterste betaaldatum als uitvoerdatum :)
:N Ik zou niet weten waarom. Ik haat dat last minute betaalgedrag. De rente op onze zakelijke rekening is 0,15%.
pi_155654431
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Betaaltermijn verstreken - > Aanmaning met kosten
Termijn Aanmaning verstreken -> Deurwaarder
Gewoon keihard zijn, kleintjes laten ze bungelen
Daar ben ik niet van. Ik praat met mensen. En als het structureel is, besluit ik op enig moment dat ik ze niet meer als klant wil.

Maar goed, dit topic gaat natuurlijk niet over ons bedrijf maar over dat van Rob! :)
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 19:36:53 #25
148689 Muis006
Unrustle thy jimmies, wench!
pi_155658315
Oh wat tof *O* ik ga volgen! Leuke bedrijfsnaam ook :Y
Op zaterdag 4 juni 2016 21:46 schreef KaBuf het volgende:
Ik word graag nog #viezerdik voor jou.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 19:39:07 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155658365
De southern keuken is erg leuk en lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_155660897
Nou ik ben ook wel eens voor mezelf begonnen en al die statistieken klopt geen reet van, maar dat was dan kookspullen verkopen omdat dat hip is nou echt geen levensvatbaar geheel. Ik maakte wel winst maar kon er niet van leven. En tevens wat boeit het. Doe gewoon waar je passie ligt.

Ik zie overigens niet echt in hoe het kan mislukken. Je koop pas spullen of ingredienten in zodra je een opdracht hebt. Je hebt geen voorraad nodig of wat dan ook behalve dan misschien wat RVS serveer bakken of schalen en servies en bestek. Maar daar ben je voor 300 of 400 euro ook wel mee klaar lijkt me en dat is als je het een beetje luxe wil doen.

Dus als het mislukt heb je 400 euro aan een duur servies en bestekset uitgegeven.

[ Bericht 8% gewijzigd door _Newman_ op 29-08-2015 21:20:32 ]
pi_155661208
Ik volg al op Twitter en FB :).
pi_155662620
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Even KVK langs, inschrijven, btw nummer, is in een uurtje geregeld.
Oh, en nooit je rekeningen lang open laten staan bij klanten. Boter bij de vis. Het is heel Nederlands om je leveranciers te laten bungelen, de betalingsmentaliteit hufterig tot schofterig noemen is een understatement.
komt zeker uit je ervaring of niet ?
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_155664093
Tof, dit ga ik volgen.
pi_155669215
Tof man, waar zitten jullie ergens en welk gebied willen jullie bedienen?
live your fears, fear your live
pi_155673245
pics? :)
pi_155677965
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 22:53 schreef Myraela het volgende:
Tof, dit ga ik volgen.
pi_155678763
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 21:14 schreef _Newman_ het volgende:
Nou ik ben ook wel eens voor mezelf begonnen en al die statistieken klopt geen reet van, maar dat was dan kookspullen verkopen omdat dat hip is nou echt geen levensvatbaar geheel. Ik maakte wel winst maar kon er niet van leven. En tevens wat boeit het. Doe gewoon waar je passie ligt.

Ik zie overigens niet echt in hoe het kan mislukken. Je koop pas spullen of ingredienten in zodra je een opdracht hebt. Je hebt geen voorraad nodig of wat dan ook behalve dan misschien wat RVS serveer bakken of schalen en servies en bestek. Maar daar ben je voor 300 of 400 euro ook wel mee klaar lijkt me en dat is als je het een beetje luxe wil doen.

Dus als het mislukt heb je 400 euro aan een duur servies en bestekset uitgegeven.
wow...
  zondag 30 augustus 2015 @ 16:51:40 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_155679064
400 euro voor een "duur" servies en bestekset? Kul, daar heb je een bescheiden hoeveelheid standaard bestek en wat servies voor.
Onzin trouwens om nu al een hoeveelheid te kopen, dat kan je beter huren.
Als je investeren wil, doe het is een mobiele oven, mobile grill en een vaatwasser, maar ook de oven en de grill kan je huren.
Beter kan je investeren in een mooi fotoboek van wat je bied en wat je prijzen zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 17:53:27 #36
202348 Susi
Temple of Love
pi_155681240
Leuk, ben benieuwd.
pi_155681480
Nou zeg het hoeft toch niet het bestek van de koningin te zijn maar mag er wel netjes uitzien. Overigens heb ik het dan wel over 400 euro inkoops prijs en niet over 400 euro detailhandel prijs, plus nog btw aftrek. Dus dat is best te doen hoor.

En de apparatuur die je nodig hebt dat ligt er aan wat je wil maken. Als je een wok en wok brander van de londonshop koopt ben je ook wel voor 200 euro klaar, als je broodjes smeert kost het bijna niets behalve een snijplank en een mes en een soeppan, ja oven of grill kan wel wat kosten, maar ik ben overal ter wereld geweest ongeveer en geloof me in de meeste arme gebieden krijgen ze het voor elkaar een oventje te maken wat geen drol kost. Staat misschien niet zo professioneel voor een catering bedrijf maar met creatief denken kan je veel geld besparen, koop dan een COBB bbq ofzo bijvoorbeeld.

Het is een eerste investering om te kijken of het loopt. Daarna kan je altijd gaan upgraden.

Maar ik had inderdaad vergeten nog marketing mee te nemen in de prijzen. Dat gaat ook nog in de honderden euros lopen.
  zondag 30 augustus 2015 @ 18:04:00 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155681696
Je moet duidelijk nog wat beter leren spammen!
Want waar is dat Southern Belle?
En wat is je website, facebook, twitter?
pi_155681954
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 17:58 schreef _Newman_ het volgende:
Nou zeg het hoeft toch niet het bestek van de koningin te zijn maar mag er wel netjes uitzien. Overigens heb ik het dan wel over 400 euro inkoops prijs en niet over 400 euro detailhandel prijs, plus nog btw aftrek. Dus dat is best te doen hoor.

En de apparatuur die je nodig hebt dat ligt er aan wat je wil maken. Als je een wok en wok brander van de londonshop koopt ben je ook wel voor 200 euro klaar, als je broodjes smeert kost het bijna niets behalve een snijplank en een mes en een soeppan, ja oven of grill kan wel wat kosten, maar ik ben overal ter wereld geweest ongeveer en geloof me in de meeste arme gebieden krijgen ze het voor elkaar een oventje te maken wat geen drol kost. Staat misschien niet zo professioneel voor een catering bedrijf maar met creatief denken kan je veel geld besparen, koop dan een COBB bbq ofzo bijvoorbeeld.

Het is een eerste investering om te kijken of het loopt. Daarna kan je altijd gaan upgraden.

Maar ik had inderdaad vergeten nog marketing mee te nemen in de prijzen. Dat gaat ook nog in de honderden euros lopen.
Sorry, maar ik vind dat je veel te stellig reageert op zaken waar je niet veel ervaring in hebt. Komt een beetje over alsof je zegt: 'In India wassen ze hun kleren in een rivier waar even verderop babylijkjes drijven en mensen aan het schijten zijn, en nog steeds is het zo'n grote bevolking, dus er is niets mis mee.'

Als je denkt dat een snijplank, een mes en een soeppan genoeg is om een veilige broodjeskraam te beginnen dan sla je de plank echt volledig mis en geef je aan dat je totaal niet weet waar je het over hebt.
Ik zou niet graag bij jou eten.
pi_155682001
Maar ik blijf het volgen! Heb ook genoten van de reeks van Isegrim en LHO.
pi_155682004
Ik zeg het is eenvoudig zelf een oven te maken (kijk naar de cobbs bbq als voorbeeld).
  zondag 30 augustus 2015 @ 18:24:21 #42
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_155682568
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 08:23 schreef refro het volgende:
Tof man, waar zitten jullie ergens en welk gebied willen jullie bedienen?
In eerste instantie 010 en omstreken. Eerst rustig wat inventaris en naamsbekendheid bouwen. Bij succes: een eigen stand bouwen. Bij opvolgend grandioos success: crowdfunding voor een food truck.
Grote kans dat we volgend jaar op Klein New Orleans in Utrecht staan.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_155682668
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:04 schreef RobinOok het volgende:
Je moet duidelijk nog wat beter leren spammen!
Hij zou bij jou in de leer moeten over hoe zijn site te spammen pluggen :Y

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-08-2015 18:26:34 ]
  zondag 30 augustus 2015 @ 18:26:25 #44
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_155682682
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2015 13:14 schreef gargamelnl het volgende:
pics? :)
Zoek op Facebook naar SouthernbelleNL :) Ik kan hier nu even niets planten, want mobieltje.
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  zondag 30 augustus 2015 @ 18:35:46 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_155683060
quote:
99s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:26 schreef CrashO het volgende:

[..]

Hij zou bij jou in de leer moeten over hoe zijn site te spammen pluggen :Y
Kan je nagaan! Ik verkoop niet eens wat!

quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2015 18:26 schreef robdriessen het volgende:

[..]

Zoek op Facebook naar SouthernbelleNL :) Ik kan hier nu even niets planten, want mobieltje.
Gevonden, maar realiseer je, mensen zijn lui en mensen zijn dom. You have to shove it in their face! :-)
pi_155683073
Schiedam als homebase zie ik.
pi_155683669
Leuk! Zat ook al op fb te zoeken maar kon niets vinden, inmiddels wel ^O^ Dit ga ik volgen!
Dat zou jij wel willen weten.
  Moderator dinsdag 1 september 2015 @ 23:43:54 #48
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_155748865
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 14:41 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Je kunt ze beter vast klaarzetten met de dag voor de uiterste betaaldatum als uitvoerdatum :)
Waarom? Betalen moet je toch dan kun je het beter direct doen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_155755294
The things we do for love: Kim is de eigenaresse en chefkok. Ik ben de inkoper, chauffeur, serveerder, boekhouder, tekstschrijver en social media specialist _O-

Ondertussen sinds de start hebben we 11 klussen gehad (9 bedrijfsdinertjes, 1 verjaardag, 1 personeelsfeest) en we wachten nu op nieuws van de Culinaire Markt in Schiedam op 12 september. Het moet haast wel doorgaan, want het staat op de lichtborden als je de stad binnenrijdt. Ook leuk om zo te ontdekken dat er tegelijkertijd een vinyl- en boekenmarkt is. Meer potentiële eters *O* We gaan sowieso chicken & sausage gumbo verkopen. Even de nieuwe 4,2 liter rijstkoker terugverdienen....
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  woensdag 2 september 2015 @ 17:21:37 #50
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_155763604
Zeg meneer de sociale media specialist ik zie nog steeds geen linkje hier :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')