abonnement Unibet Coolblue
  zondag 11 oktober 2015 @ 21:45:00 #126
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_156769036
quote:
1s.gif Op zondag 11 oktober 2015 21:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij zijn zeker druk met ondernemen. We hebben afgelopen weekend mooie plannen gemaakt tijdens ons weekendje weg. Uiteraard wordt er dan over onze bedrijven gesproken ;)De neuzen staan weer dezelfde kant op en we hebben plannen voor de korte, middellange en lange termijn.

Morgen snel de BTW-aangifte afmaken en dan volle kracht vooruit *O*
Als ik met mijn niet ondernemende vrouw gedurende een diner of weekend weg uitgebreid over het bedrijf praat, is het dan direct een zakelijke aangelegenheid, of is dat alleen van toepassing als je aantoonbaar in een bespreking hebt gehad met iemand waar je zakelijk belang bij hebt?
pi_156771489
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 20:38 schreef RanTheMan het volgende:
Ik zou zeggen, je 5s is gewoon gaan hemelen... En nietveens de cash opbrengsten vermelden.. Ze gaan heus niet op zoek naar een matchende IMEI o.i.d. het is zo marginaal :7
Wel even er bij vertellen dat hij dan aan het frauderen is. Wat hij er mee doet moet hij verder zelf weten.
  zondag 11 oktober 2015 @ 23:41:57 #128
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_156773122
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 21:45 schreef Coelho het volgende:
Als ik met mijn niet ondernemende vrouw gedurende een diner of weekend weg uitgebreid over het bedrijf praat, is het dan direct een zakelijke aangelegenheid, of is dat alleen van toepassing als je aantoonbaar in een bespreking hebt gehad met iemand waar je zakelijk belang bij hebt?
Onderstaand komt uit de Wet op de loonbelasting, maar zou je ook door kunnen trekken naar de inkomstenbelasting.

quote:
16. Maaltijden

Kosten van maaltijden zijn in beginsel privé-uitgaven.

A. Dit is anders bij maaltijden waarbij het zakelijke karakter van meer dan bijkomstig belang is. Hierbij kan bij uitzendingen gedacht worden aan de vergoeding voor maaltijden genuttigd tijdens een korte periode dat men in een hotel wordt ondergebracht en niet in de gelegenheid is zelf maaltijden te bereiden. De vergoeding voor deze kosten van maaltijden en verstrekkingen is specifiek geregeld in artikel 15b, eerste lid, onderdeel c, van de Wet LB en in de artikelen 28 en 32 van de URLB en is dus geen extraterritoriale kostenvergoeding.

B. Als de extra kosten van maaltijden geen betrekking hebben op maaltijden waarbij het zakelijk karakter van meer dan bijkomstig belang is, en dus niet onder A) vallen, dan kan sprake zijn van extra kosten die worden opgeroepen door de uitzending. De extra kosten behoren dan tot de extraterritoriale kosten. Het gaat bij de vaststelling van deze extraterritoriale kosten niet om de meerkosten per afzonderlijke maaltijd, maar meer in het algemeen om de vaststelling van de meerkosten van levensonderhoud die opgeroepen worden door de uitzending. Zie onderdeel 1.
In jouw geval lijkt mij het zakelijk karakter van "bijkomstig belang" te zijn en derhalve niet zakelijk aftrekbaar.
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_156773339
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 21:34 schreef ManAtWork het volgende:

Ik wil ook in de OP aub als het kan.

Ik ben een EMZ begonnen, installatiebedrijf.
Daarnaast ook vennoot in een VOF met 2 webhops.
Wordt een drukke periode, eerste opdrachten zijn al binnen en webshops worden nu gebouwd.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_156776502
quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 20:13 schreef Coelho het volgende:
Zo, hier is al lang niet meer gereageerd. Iedereen druk met ondernemen?

Ik heb 2 jaar terug een iPhone 5s gekocht. Nu zou ik graag een 6s kopen. Ik begreep van mijn accountant dat het aan mij als ondernemer (eenmanszaak) is om te bepalen hoeveel en hoe vaak ik nieuwe telefoons nodig heb. Maar wat nu als ik mijn 5s aan een familielid kan verkopen? Moet dat terug de boeken in en zo ja, hoe?
Als jij iets op de zaak koopt en dat wil je later doorverkopen, dan moet je gewoon een factuur opstellen en is het dus omzet voor jou. Het verschil tussen de kosten/omzet is dus je winst of verlies. Natuurlijk moet het ook een realistische waarde zijn. Dus niet een iphone 5 voor ¤20 verkopen aan je moeder.

Uiteraard kun je na 2 jaar ook zeggen dat ding was verrot en is weggegooid en ondertussen heb je het verkocht. Als het realistisch klinkt zal de Belastingdienst daar ook niet moeilijk over doen. Als jij ieder jaar een nieuwe telefoon op de zaak hebt en je zegt telkens dat je ze weggooit, klinkt het minder realistisch :')

quote:
0s.gif Op zondag 11 oktober 2015 21:45 schreef Coelho het volgende:

[..]

Als ik met mijn niet ondernemende vrouw gedurende een diner of weekend weg uitgebreid over het bedrijf praat, is het dan direct een zakelijke aangelegenheid
:') snap je toch wel dat dit niet zakelijk is. Als ik in de kroeg loop op te scheppen over m'n bedrijf is het bier toch ook niet meteen zakelijk in te boeken.
Facts don't care about your feelings
  maandag 12 oktober 2015 @ 10:07:34 #131
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_156776692
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 09:49 schreef YoshiBignose het volgende:
:') snap je toch wel dat dit niet zakelijk is. Als ik in de kroeg loop op te scheppen over m'n bedrijf is het bier toch ook niet meteen zakelijk in te boeken.
Natuurlijk snap ik het. Ik vraag me alleen af waar ieder voor zich de grens legt. Mede door de opmerking van Lucky_Strike waarin ze met een knipoog zegt dat tijdens een weekend weg de bedrijfsvoering is besproken. Als ik met een collega ondernemer naar een twee-sterren restaurant ga en we de hele avond over van alles en nog wat praten dan gelooft iedereen direct dat het zakelijk was en boeken we een factuur van een paar honderd euro in, maar als ik met mijn vrouw naar een eetcafé ga en het de hele avond over bedrijfsvoering, financiën en het inpassen in privé heb en vervolgens 75 euro opvoer dan is het schemergebied. Dat vind ik dubbele moraal.
We gaan zo weer naar het eind van het jaar en ik zou wel gek zijn als ik niet een paar dozen mooie wijn ga halen op de zaak. De BD weet echt niet of ik 1 of 10 flessen weggeef...

Een betere regeling zou m.i. zijn dat iedere ondernemer zeg 2% van zijn omzet mag opgeven als verteerkosten en dat dit hoger mag zijn bij duidelijke onderbouwing. Dan haal je al een groot deel van het gerommel in de marge weg. Tenslotte, met de regeling zoals die er nu ligt krijg je van een maaltijd maximaal 30% terug van de BD, dus je gaat moeilijk doen om bij genoemd eetcafé twee tientjes terug te krijgen. :')
pi_156776750
Nou ja, de regeling is op dit moment als volgt:

Onder 'representatie' vallen onder meer de kosten van recepties, feestelijke bijeenkomsten en vermaak. Bij deze kosten geldt dat u het deel van het totaalbedrag mag aftrekken dat boven de drempel van ¤ 4.500 uitkomt. Voor de kosten van voedsel, drank, genotmiddelen, representatie, congressen, seminars, studiereizen en dergelijke kunt u in plaats van het toepassen van de ¤ 4.500 drempel ook 73,5% van deze kosten aftrekken. Wilt u deze methode toepassen, dan kunt u daar bij de aangifte voor kiezen.

Uiteraard zijn sommige dingen moeilijk te controleren. De Belastingdienst zal misschien ook wel die 2% ergens in een soort berekening hebben en als ze zien dat het de grens passeert dan gaan ze er vragen over stellen. En als je onderbouwing dan wazig is of onduidelijk en het meeste niet te controleren valt dan gaan ze misschien corrigeren. Het is inderdaad een beetje een schemergebied, maar meestal gaat het ook niet om schokkende bedragen als je het in het totaalplaatje zet.
Facts don't care about your feelings
pi_156776871
Het is toch een gevleugelde uitspraak dat vrienden na een etentje 'vechten' om de bon als ze voornamelijk uit ondernemers bestaan. Daarnaast moet je de fiscus ook de gelegenheid om ergens over te discussiëren als ze je controleren. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Op zondagmiddag eten bij een pannenkoekenhuis waarbij er onder andere 3 fristi op de bon staan lijkt me in dat kader wat ongeloofwaardig.
pi_156777092
Ik drink best vaak Fristi... :@
Facts don't care about your feelings
  maandag 12 oktober 2015 @ 11:19:13 #135
356649 MyTiredFeet
Onsamenhangend
pi_156777624
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 10:41 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik drink best vaak Fristi... :@
En nu zit ik met een ongeloofwaardig bonnetje met Fristi erop in mijn boekhouding. :(
Op woensdag 27 december 2012 schreef robdriessen het volgende:
Als Leo Blokhuis ooit onder een auto terecht komt en gaat hemelen, wil ik MyTiredFeet als nieuwe nationale muziekprofessor.
pi_156777645
Ik geef alleen dingen op die ik niet had gedaan/gekocht als ik geen ondernemer was. Etentjes dus alleen als het is om te netwerken of om dingen te bespreken.
Tap tap tap
pi_156784373
waarschijnlijk een stomme vraag, maar voor alles is een eerste keer :P samen met een compagnon heb ik een site, met AdSense inkomsten. Hij int de inkomsten, ik schrijf een factuur voor de helft van die inkomsten. Ben nu aan die eerste factuur toe, maar hoe doe ik dat met de BTW? Het bedrag wat ik krijg is 121% neem ik aan? Dus ik draag een vijfde van de inkomsten gewoon af aan de belastigdienst?
pi_156784841
Adsense stuurt een (credit) factuur vanuit Ierland, dus daar zit geen BTW op (wel aangeven als 3b en apart in de ICP aangifte). Dus de factuur staat op zijn bedrijf, bijv. ¤1000. Jij stuurt dan een factuur aan hem als een soort commissie voor de helft. Daar zou ik gewoon 21% over rekenen als je dat voor al je andere werkzaamheden ook doet, dus ¤ 605 incl. Hij kan de BTW weer terugvorderen en jij draagt het af, netto pakken jullie beide ¤500.
Facts don't care about your feelings
pi_156785045
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 18:03 schreef YoshiBignose het volgende:
Adsense stuurt een (credit) factuur vanuit Ierland, dus daar zit geen BTW op (wel aangeven als 3b en apart in de ICP aangifte). Dus de factuur staat op zijn bedrijf, bijv. ¤1000. Jij stuurt dan een factuur aan hem als een soort commissie voor de helft. Daar zou ik gewoon 21% over rekenen als je dat voor al je andere werkzaamheden ook doet, dus ¤ 605 incl. Hij kan de BTW weer terugvorderen en jij draagt het af, netto pakken jullie beide ¤500.
top, dank je!
pi_156799014
Ah. life's good!

Wij hadden net een accountmanager van een product dat we verkopen over de vloer. Wij hebben onze omzet bij hen het afgelopen jaar vertwintigvoudigd *O* En nu zijn we natuurlijk een zeer gewaardeerde klant. Die accountmanager heeft ons allerlei fantastische voorstellen gedaan zoals onze marge verhogen van 25% naar 27,5% met optie naar 30%. Ze stuurt ons voorbeelden voor mailingen, prijslijsten, etc. Allemaal geen loze beloften trouwens hoor, zo'n salesfiguur was het niet.

Het voelt echt goed om van kleine verkoper naar serieuze partner te gaan, als een soort volwassenheid ofzo.
Spoilers!
pi_156800239
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 10:25 schreef Cracka-ass het volgende:
Het is toch een gevleugelde uitspraak dat vrienden na een etentje 'vechten' om de bon als ze voornamelijk uit ondernemers bestaan. Daarnaast moet je de fiscus ook de gelegenheid om ergens over te discussiëren als ze je controleren. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Op zondagmiddag eten bij een pannenkoekenhuis waarbij er onder andere 3 fristi op de bon staan lijkt me in dat kader wat ongeloofwaardig.
Vraag dan gewoon een zakelijke bon genoeg gasten die dat bij ons doen. Krijg je een bon met daarop iets in de trand van "4 keer dinner" á 32,36 ^O^
pi_156800707
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:15 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Vraag dan gewoon een zakelijke bon genoeg gasten die dat bij ons doen. Krijg je een bon met daarop iets in de trand van "4 keer dinner" á 32,36 ^O^
Goede tip!
pi_156800817
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 12:37 schreef Cracka-ass het volgende:

[..]

Goede tip!
Meestal ben ik ook nog zo aardig hem via de printer te laten gaan i.p.v. via de bonnenprinter. Omdat bonnen zo snel vergaan :). En vreemd genoeg zijn er ook mensen die een geschreven bon willen wat uiteraard ook gewoon mogelijk is ;)
pi_156808172
Haha wat een service :P
Facts don't care about your feelings
pi_156808698
Ik heb wel eens fristi bij zakelijke besprekingen, en werk eigenlijk elke zondag? :@
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:39:45 #146
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_156809221
Van je hobby je werk maken is natuurlijk helemaal mooi. Kan leuk allemaal nieuwe gitaren, effecten enz kopen en toch op de zaak wegschrijven :D
pi_156820821
Als je hobby je werk is geworden dan is het geen hobby meer, geloof me.
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 23:47:25 #148
125915 Dribbel_
Who Needs Guitars Anyway?
pi_156820995
In principe zei ik dat natuurlijk ook ;)

Maar het heeft nog nooit als werk gevoeld en dat hoop ik zo te houden.
pi_156910647
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 18:52 schreef YoshiBignose het volgende:
Haha wat een service :P
Het is ook een soort mind hack ;),.. Het excellente wijnadvies wat ik je geef, de snelle service, prachtige gerechten zijn allemaal prachtig maar blijven toch minder goed hangen omdat je dit verwacht. Dergelijke extra service blijft veel beter hangen en de volgende keer als je in mijn dorp bent zit het hotel bovenaan je lijst van plekken om te eten. Gaat allemaal redelijk onbewust.

En kijk maar eens op reviewwebsites heel vaak zie je dingen terugkomen als goede omgang met kinderen huisdieren en extra mogelijkheden buitenom wat er verwacht kan worden van een restaurant.
pi_156910697
Waarvoor ik kwam, mijn flatbedscanner is dood ;( (na 14 trouwe jaren :'(). Iemand die nog een goede scanner weet? Die dubbelzijdig kan scannen in een keer met een beetje degelijke software erbij? Heb zelf nog geen onderzoek gedaan en hoopte dat iemand hier wellicht goed advies had :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')