![5578003874556.png]()
Een CIN die zo laag is dat er gewoon energie opgebouwd moet worden, eenzelfde patroon als vorige week, wat een stabilere onweersbui betekent (als in; alle hoosbuien netjes op een rijtje). Echter is er, zeker aan de begin van de avond, enorm weinig windschering. Hierdoor kan de energie niet netjes opgeslagen worden en zullen de grote pannenkoeken vooral pas later op de avond vormen. Bij de passering van het koufront neemt de windschering (en wind in het algemeen) enorm toe, wat voor flinke windstoten kan zorgen. Dit koufront (en de avondafkoeling) zal dus alles activeren, het moment dat het front overkomt is dus doorslaggevend. De hoogste CAPE is te vinden in het midden van het land, rond Amsterdam, met de zwaarste buien waarschijnlijk net ten noorden daarvan.
![5578075e12b68.png]()
![557802f1495b5.png]()
![557803dbcecf6.png]()
De algehele instabiliteit vroeg op de avond ligt wel iets hoger dan vorige week, waardoor de onweerscomplexen eerder zullen vormen. Maar het verdere verloop komt overeen met vorige week, met alle lokale hagelbuien, shelfclouds en verdronken Friezen die erbij horen.
Samenvatting: Hoogtepunt op de lijn Haarlem-Arnhem, langzaam opbouwende onweersbuien in het zuiden en een enorme activering op het hoogtepunt. Daarna sterft het langzaam af, met de nadruk op langzaam.