abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 29 mei 2015 @ 14:52:03 #1
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153072579
Laatste posts uit het vorige deel:

quote:
99s.gif Op donderdag 28 mei 2015 15:29 schreef Awsom het volgende:
Natte voeten in nieuwe legerlaarzen
De nieuwe gevechtslaarzen die sinds eind 2012 worden verstrekt aan de ruim 40.000 militairen in ons land, geven bij intensief gebruik grote problemen. Dit meldt De Telegraaf.

Arbo-artsen van Defensie sturen maandelijks tientallen militairen naar particuliere schoenwinkels, zo meldt de VBM. Daar kunnen ze bij serieuze klachten op kosten van Defensie alternatief schoeisel aanschaffen.

De mariniers, die bij oefeningen vaak door plassen en rivieren waden, kampen naast gewrichtspijn door te stijve zolen ook met structureel natte en dus vaak koude voeten. De isolatielaag in de bergschoenen zuigt zich vol water en is zelfs na dagen nog niet droog, zo klagen de militairen.

Het boven open vuur of bij de verwarming drogen van de doorweekte laarzen biedt geen soelaas en geeft zelfs pijnlijke neveneffecten, aldus de VBM: „Door de verwarming trekt de hak krom. Het bovenste stuk van het leer prikt dan in de achillespees.”

Bron: Noventas/Telegraaf, 24-5-2015
quote:
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153159316
Nederlandse vloot verkeert in zorgelijke staat

Afgelopen dinsdag zei de Directeur Personeel & Bedrijfsvoering van het Commando Zeestrijdkrachten op Marineschepen.nl dat personeel de komende 10 jaar de grootste uitdaging vormt. Maar ook de materieelstak van Defensie is niet zonder zorgen. Dat blijkt uit de lange lijst met problemen die minister van Defensie Jeanine Hennis dinsdag naar de Tweede Kamer zond. Niet eerder publiceerde een minister van Defensie een dergelijke lijst -wat op Twitter tot discussies leidde over of hiermee geen geclassificeerde informatie was vrijgegeven.

[...]

Opvallend genoeg wordt Zr.Ms. Mercuur niet eens genoemd in de brief van de minister aan de Tweede Kamer. Desondanks presenteerde zij een waslijst van 6 pagina's met materiële knelpunten. Deze zijn voor de marine:

Algemene opmerkingen Commando Zeestrijdkrachten
1. Er is een minimaal aantal reserveonderdelen.
2. DMI (voorheen Marinebedrijf) heeft te weinig personeel om al het onderhoud aan systemen en reservedelen op tijd uit te voeren.
Steeds vaker worden onderdelen verplaatst van het ene naar het andere schip.

LCF'en
1. Problemen met de gasturbines. Door toename storingen, meer gebruik dan verwacht en beperkte onderhoudscapaciteit bij de fabrikant, zijn de gasturbines vaker buiten gebruik. De fregatten mogen daardoor minder gebruik maken van de gasturbines.
2. Er worden onderdelen verplaatst van het ene fregat naar het andere. Waaronder onderdelen van de APAR.

M-fregatten
1. Problemen met de gasturbines. Door toename van storingen, meer gebruik dan verwacht en beperkte onderhoudscapaciteit bij de fabrikant zijn de gasturbines vaker buiten gebruik. De fregatten mogen nu minder gebruik maken van de gasturbines.
2. Verschillende systemen raken verouderd of worden niet meer ondersteund door de leverancier. Voorbeelden: het combat management system (computers en software die sensoren en wapensystemen koppelen), kruisvaartdiesels en koppeling van de voortstuwing. Met vervanging hiervan was in de budgetten voor instandhouding geen rekening gehouden, vervanging wordt betaald uit potje voor inzet van de schepen.

Patrouilleschepen
1. Enkele onderdelen van het radarsysteem en de aansturing van wapens zijn nog niet opgeleverd. De OPV's zijn dus niet volledig te gebruiken.

Onderzeeboten
1. Verschillende systemen raken verouderd of worden niet meer ondersteund door de leverancier. Voorbeelden: apparatuur voor elektronische oorlogvoering en navigatieapparatuur.

Mijnenjagers
1. Verouderde systemen. Voorbeelden: koudwatermakers, mijnopsporingssysteem en de onderwaterrobot met sonar. Het onderhoud (in België) is beperkt.

Bron: http://marineschepen.nl/n(...)se-vloot-290515.html
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_153170199
Joh...
pi_153179000
quote:
10s.gif Op maandag 1 juni 2015 21:32 schreef Ponjaard het volgende:
Joh...
Ja, voor mij ook oud nieuws..

Wat me opvalt is dat veel schepen tegenwoordig, na onderhoud, het opwerken ingaan met nog hoopjes gebreken, met in het ergste geval voortstuwingsmachines die niet beschikbaar zijn. :{
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  dinsdag 2 juni 2015 @ 11:50:51 #5
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 2 juni 2015 @ 12:37:06 #6
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_153183628
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 11:50 schreef AchJa het volgende:
NWS / Zo slecht is ons legermateriaal Voor de uitgebreidere lijst
En weer die verschrikkelijk naïeve reacties. Maar goed, wijsheid komt met de jaren :s)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_153188097
quote:
9s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 09:27 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Ja, voor mij ook oud nieuws..

Wat me opvalt is dat veel schepen tegenwoordig, na onderhoud, het opwerken ingaan met nog hoopjes gebreken, met in het ergste geval voortstuwingsmachines die niet beschikbaar zijn. :{
De Tromp was vorige herfst aan 't opwerken met nog maar 1 diesel gen (minimaal) operationeel :')

En dat was nog maar het topje...
pi_153188640
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 15:17 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

De Tromp was vorige herfst aan 't opwerken met nog maar 1 diesel gen (minimaal) operationeel :')

En dat was nog maar het topje...
Het is om te janken.. :'( Want het operationele programma staat natuurlijk al lang en breed vast, dus die boot zal en moet opgewerkt zijn voor die tijd.. |:(
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Moderator dinsdag 2 juni 2015 @ 23:27:37 #9
257132 crew  Awsom
pi_153205386
Ministerie van Defensie streeft naar 'aanpasbare' it-infrastructuur

Het ministerie van Defensie wil af van grote aanbestedingen voor op de lange termijn. In plaats daarvan wil de overheid kant-en-klare softwarepakketten daar waar mogelijk aanschaffen en zelf implementeren. Dit moet een besparing in de kosten opleveren.

Dat laat minister Jeanine Hennis-Plasschaert dinsdag aan de Tweede Kamer weten. In een Kamerbrief schrijft ze dat het aanschaffen en realiseren van een groot it-project tegenwoordig onmogelijk is, omdat er dan al snel achter de feiten wordt aangelopen. "De technologie en de mogelijkheden veranderen razendsnel en ook de organisatie en de buitenwereld zouden al tijdens de lange looptijd wijzigen."

De bewindsvrouw komt dan ook met nieuwe hoofdlijnen voor het toekomstige it-beleid. Daarin schetst ze onder andere dat ze streeft naar een 'modulaire' it-infrastructuur. Dit betekent dat de overheid softwarecomponenten los 'van de plank' inkoopt en zo sneller en goedkoper over de recentste programmatuur kan beschikken. Zo zou er sneller gebruik kunnen worden gemaakt van de 'kennis en kunde' van de it-wereld. Wel blijft Defensie over eigen ontwikkelaars beschikken, bijvoorbeeld om specifieke software te bouwen waar geen pasklare marktoplossingen voor zijn.

Met een modulaire it-infrastructuur volgt Defensie de collega's in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die al enkele jaren hetzelfde doen om te saneren in hun 'sterk verzuilde it-landschap'. Hoewel Defensie dus op termijn kant-en-klare softwareproducten wil inkopen, betekent dat volgens Hennis-Plasschaert niet dat de overheid de regie verliest. Volgens haar blijft Defensie de touwtjes in handen houden. Zo besteedt Defensie bepaalde taken niet uit, zoals het beschermen van staatsgeheimen.

Hennis-Plasschaert benadrukt in haar brief aan de Tweede Kamer dat de komende jaren meer geld naar de it-infrastructuur van Defensie moet. Ze meldt dit nadat bekend is geworden dat er grote ict-problemen bij haar ministerie zijn. Zo zijn er veel verouderde systemen, waardoor de kans op uitval groot is. Vorig jaar was er tot en met 2017 al 40 miljoen euro opgenomen in de begroting voor het aanpakken van de problemen. Ook daarna zal er wat Hennis-Plasschaert betreft echter moeten worden blijven geïnvesteerd.

De bewindsvrouw schrijft: "Voor de langere termijn is de verouderde inrichting van de huidige it niet te handhaven. De kosten van beheer en onderhoud zullen sterk stijgen, terwijl de continuïteit en de betrouwbaarheid afnemen. Niets doen is daarom geen optie. Om de taken van Defensie ook in de toekomst te kunnen ondersteunen is verdere vernieuwing en modernisering noodzakelijk."

bron: http://tweakers.net/nieuw(...)-infrastructuur.html
  Moderator dinsdag 2 juni 2015 @ 23:32:26 #10
257132 crew  Awsom
pi_153205576
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 23:27 schreef Awsom het volgende:
In een Kamerbrief schrijft ze dat het aanschaffen en realiseren van een groot it-project tegenwoordig onmogelijk is, omdat er dan al snel achter de feiten wordt aangelopen
:')

quote:
99s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 23:27 schreef Awsom het volgende:
Daarin schetst ze onder andere dat ze streeft naar een 'modulaire' it-infrastructuur. Dit betekent dat de overheid softwarecomponenten los 'van de plank' inkoopt en zo sneller en goedkoper over de recentste programmatuur kan beschikken. Zo zou er sneller gebruik kunnen worden gemaakt van de 'kennis en kunde' van de it-wereld. Wel blijft Defensie over eigen ontwikkelaars beschikken, bijvoorbeeld om specifieke software te bouwen waar geen pasklare marktoplossingen voor zijn.
Hey! Dat klinkt als SPEER! Dat is toch ook gewoon een SAP pakket, en SAP is zo ongeveer het meest modulaire ERP systeem ter wereld.

[ Bericht 43% gewijzigd door Awsom op 02-06-2015 23:41:04 ]
  dinsdag 2 juni 2015 @ 23:37:40 #11
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_153205785
Het zou al heel wat zijn wanneer er een recente versie van Firefox werd geinstalleerd op de MULAN-computers, zodat je niet telkens de melding krijgt "Je werkt met een verouderde browser, ga HIER een moderne browser installeren".
Nu ben ik geen computer-expert, maar zó extreem moeilijk kan het installeren van een browser toch niet zijn? Of geldt dit ook al als een 'groot ict-project', waarvoor geldt dat het 'onmogelijk te realiseren' is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 00:01:54 #12
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153206576
Chroom-6 gevonden in stof voormalige NAVO-werkplaats

In stof in twee gebouwen op de voormalige NAVO-werkplaats in Eygelshoven is afgelopen april het gevaarlijke chroom-6 gevonden. Ook zaten er zware metalen in het stof: cadmium, lood, kwik en uranium.

Minister Hennis van Defensie heeft de uitslagen van de metingen naar de Tweede Kamer gestuurd.

Chroom-6, dat wordt gebruikt in verf om vliegtuigen en voertuigen roestvrij te maken, kan kankerverwekkend zijn. Hoe groot de risico's zijn dat het personeel in Eygelshoven gevaarlijke stoffen heeft ingeademd, moet blijken uit luchtmetingen in beide gebouwen, die op dit moment overigens niet worden gebruikt.

Personeelsbijeenkomsten

In het nabijgelegen Brunssum, waar ook voor de NAVO is gewerkt, heeft de GGD geen stof met chroom-6 aangetroffen. Wel zaten ook daar zware metalen in het stof.

Begin dit jaar hield het ministerie bijeenkomsten voor medewerkers die met de chroom-6-verf werken of dat in het verleden hebben gedaan. Daarbij bleek onder meer dat er zorgen waren over de risico's van het stof dat in de werkplaatsen is achtergebleven, vooral op hoger gelegen plekken, waar minder grondig is schoongemaakt.

In reactie daarop liet Hennis op verschillende plaatsen nader onderzoek doen.

Gezondheidsklachten

Eerder dit jaar meldde zij de Kamer al dat op verschillende locaties werkplaatsen waren gesloten omdat bij spuitwerkzaamheden toch weer gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen.

Tot april hadden zich al meer dan 600 (ex-)medewerkers gemeld die denken dat zij gezondheidsklachten hebben gekregen door chroom-6. Voor de meest schrijnende gevallen is er een voorlopige schadevergoeding.

Morgen debatteert de Tweede Kamer over de aanhoudende problemen met de chroom-6-verf bij defensie.

Oppositiepartij SP wil dat Defensie zo snel mogelijk stopt met het gebruik van chroom-6 en D66 wil dat er extra capaciteit wordt ingezet om de stof veilig te kunnen gebruiken.

Bron: http://nos.nl/artikel/203(...)navo-werkplaats.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153208695
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 23:37 schreef LXIV het volgende:
Het zou al heel wat zijn wanneer er een recente versie van Firefox werd geinstalleerd op de MULAN-computers, zodat je niet telkens de melding krijgt "Je werkt met een verouderde browser, ga HIER een moderne browser installeren".
Nu ben ik geen computer-expert, maar zó extreem moeilijk kan het installeren van een browser toch niet zijn? Of geldt dit ook al als een 'groot ict-project', waarvoor geldt dat het 'onmogelijk te realiseren' is.
Nee maar dan moeten er wel mensen zijn om dat te regelen. Ik heb een tijdje bij ivent/jivc stage gelopen en het is als elk willekeurige club binnen defensie: te weinig mensen, te weinig geld en alleen achter de feiten aan rennen.
pi_153208698
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 15:17 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

De Tromp was vorige herfst aan 't opwerken met nog maar 1 diesel gen (minimaal) operationeel :')

En dat was nog maar het topje...
Is bij mijn eenheid niet anders hoor, onderdelen van vtg naar vtg slepen, houtje touwtje oplossingen etc etc.

Maar goed, waar is dat tegenwoordig niet zo?
pi_153209791
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 07:09 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Is bij mijn eenheid niet anders hoor, onderdelen van vtg naar vtg slepen, houtje touwtje oplossingen etc etc.

Maar goed, waar is dat tegenwoordig niet zo?
Dat is volgens mij overal, dat komt ook wel door onze can do mentaliteit. Vraag of we willen springen en we doen het, zelfs met 2 gebroken poten.. :{
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 09:46:23 #16
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153210534
quote:
2s.gif Op woensdag 3 juni 2015 09:05 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Dat is volgens mij overal, dat komt ook wel door onze can do mentaliteit. Vraag of we willen springen en we doen het, zelfs met 2 gebroken poten.. :{
Of leren dingen door de vingers te zien......

quote:
Promovenda Schut: Beter leren omgaan met cultuurverschillen
Nieuwsbericht | 02-06-2015 | 12:11

Soldaten op missie in het buitenland moeten beter leren omgaan met culturele situaties die botsen met hun eigen normen en waarden. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoekster Michelle Schut. Zij promoveerde gisteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op haar proefschrift 'Soldiers as strangers. Morally and culturally critical situations during military missions'.

Tijdens missies hebben militairen contact met onbekende culturen en andere normen en waarden. Antropoloog Schut onderzocht de dilemma’s die daarbij kunnen ontstaan. Militairen belanden tijdens missies regelmatig in situaties waarbij het gedrag van de bevolking of van hun coalitiepartner botst met hun persoonlijke waarden. "Ze nemen corruptie waar. Of de omgang met gevangenen of vrouwen kan in de ogen van Nederlandse militairen hard zijn", zegt ze. Schut onderzocht wat militairen in dergelijk moreel en cultureel kritieke situaties ervaren.

Beter voorbereid
Daarvoor interviewde zij onder andere militairen over hun missies in Soedan, Bosnië en Irak en ging zelf naar Kunduz in Afghanistan. "Ik heb gekeken wat voor training en voorbereiding militairen kregen over de cultuur van het land waar ze naar toe gaan en hoe ze daar ter plaatse mee omgaan." De promovenda concludeert dat soldaten wel genoeg informatie krijgen over de praktische omgang met de vreemde cultuur, maar dat ze beter moeten leren omgaan met situaties die in strijd zijn met hun persoonlijke waarden.

Defensie heeft de aanbeveling van Schut ter harte genomen. In de opleiding van militairen komt meer aandacht voor de omgang met moreel en cultureel kritische situaties. Daarnaast is Schut gevraagd om mee te denken over de voorbereiding op situaties tijdens volgende missies.

De inzichten van het proefschrift zijn niet alleen zinvol voor Defensiepersoneel, maar voor iedereen werkzaam in en met andere culturen, zoals de veiligheidssector, diplomatie en ontwikkelingssamenwerking.

Schut voerde haar onderzoek uit aan de Nederlandse Defensie Academie.

Bron: https://www.defensie.nl/a(...)t-cultuurverschillen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153211374
Het word tijd om eens wat vaker nee te zeggen ipv je in 1000 bochten wringen....
pi_153212122
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 07:09 schreef Bouke-p het volgende:

[..]

Is bij mijn eenheid niet anders hoor, onderdelen van vtg naar vtg slepen, houtje touwtje oplossingen etc etc.

Maar goed, waar is dat tegenwoordig niet zo?
'T is drama.

En die Tromp vaart nu wel vrolijk mee binnen een NAVO formatie.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 12:57:07 #19
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153214874
Defensie keert 2 ton uit voor chroomverf

DEN HAAG -
Het ministerie van Defensie heeft tot dusver 209.500 euro uitgekeerd aan (oud-)medewerkers die ziek zijn geworden door kankerverwekkende chroom-6-verf. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag in de Kamer.

Het geld is uitgekeerd in het kader van een coulanceregeling voor schrijnende gevallen. Volgens de minister hebben 31 mensen een uitkering gekregen. Er werden 191 aanvragen afgewezen en 232 zaken zijn nog in behandeling. De uitkering varieert van 3000 tot 15.000 euro.

Nog steeds wordt bij Defensie niet conform de laatste stand van zaken van de techniek gewerkt als het om het gebruik van chroom-6 gaat, aldus Hennis. Maar ze benadrukte dat mensen „niet onbeschermd worden blootgesteld aan allerhande risico's”. Locaties waar het niet goed gaat, worden aangepast.

Er zijn volgens de bewindsvrouw geen alternatieven voor chroomverf. Ze stopt niet zoals de SP wil met het gebruik van deze verfsoort. Dan komen hele wapensystemen aan de grond te staan, zei ze. Er zal „buitengewoon terughoudend” met chroomverf worden gewerkt.

Het RIVM doet onderzoek naar het gebruik van en werken met chroomverf. SP en D66 vinden dat dit niet snel genoeg gaat. Ook VVD vindt afronding van het onderzoek voor de zomer van volgend jaar „gewenst”. Hennis kan dit niet toezeggen. Ze wil het tempo graag opschroeven, maar wees erop dat RIVM onafhankelijk is.

Bij Defensie hebben zich meer dan 2100 (oud-)medewerkers gemeld die met chroomverf werken of hebben gewerkt. Meer dan zeshonderd van hen hebben gezondheidsklachten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ert_2_ton_uit__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juni 2015 @ 12:57:18 #20
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_153214877
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 11:02 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

'T is drama.

En die Tromp vaart nu wel vrolijk mee binnen een NAVO formatie.
Serieus?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_153219074
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 12:57 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Serieus?
Yup, kijk maar bij het KM nieuws op intranet, het 4de nieuwsbericht.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_153220417
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 12:57 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Serieus?
Yup, bij SNMG2.
pi_153244393
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2015 16:28 schreef Ponjaard het volgende:

[..]

Yup, bij SNMG2.
De laatste keer dat ik daar inzat was met de 020 in de middellandse zee, om de 2/3 dagen in een haven en pen uit peren! ^O^ :7
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_153248403
quote:
14s.gif Op donderdag 4 juni 2015 12:55 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

De laatste keer dat ik daar inzat was met de 020 in de middellandse zee, om de 2/3 dagen in een haven en pen uit peren! ^O^ :7
Kunnen jullie nog steeds navigeren zonder moderne apparatuur? Met de gyroscoop en de stand van de zon en de sterren en zo.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_153248647
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 15:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Kunnen jullie nog steeds navigeren zonder moderne apparatuur? Met de gyroscoop en de stand van de zon en de sterren en zo.
Weet ik dat, ik ben elektromonteur, geen veredelde buschauffeur. :P Maar ik ga er van uit dat ze zoiets wel aan die wachtsofficiertjes leren. :@
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')