abonnement Unibet Coolblue
pi_152228865
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 10:05 schreef dimmak het volgende:

[..]

Pan en boter gaat misschien ook wel lukken. :) Dan ga ik dat maar proberen! ^O^
En hoe was het?
Whatever...
  zondag 3 mei 2015 @ 14:04:38 #202
366734 dimmak
bitcoin
pi_152232255
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 10:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En hoe was het?
Smaakte goed. Het is een heerlijke vis.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_152232637
Hoi :) kun je op een grilpan (zo'n vierkante met 'streepjes') ook groente bereiden?
En zo ja, moet de olie dan op de pan of op de groente? En dan op middelhoog vuur?

(Ik vind gegrilde groente erg lekker en wil het graag zelf maken)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 3 mei 2015 @ 14:26:16 #204
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152232759
Olie op de groenten, beetje in kwasten ofzo. Afhankelijk van de groenten middelhoog of hoog. En sommige dingen kook ik eerst even voor, asperges bijvoorbeeld. Die gaan bij mij anders te hard.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 3 mei 2015 @ 14:45:23 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152233379
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:22 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hoi :) kun je op een grilpan (zo'n vierkante met 'streepjes') ook groente bereiden?
En zo ja, moet de olie dan op de pan of op de groente? En dan op middelhoog vuur?

(Ik vind gegrilde groente erg lekker en wil het graag zelf maken)
Ja, dat kan. Olie op de groenten. Al is dat niet eens altijd nodig.


Grilled Courgette



Grilled Eggplant Salad



Oven-roasted Vegetables with Tabil



Grilled King Oyster Mushroom



Grilled Haricot Verts



Grilled Vegetable Salad with Balsamic Dressing



Grilled Little Gem
  zondag 3 mei 2015 @ 14:50:13 #206
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152233564
:9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152240904
Fantisch! Heel erg bedankt!
(ik ga zo'n "enge" pan kopen en het gewoon doen :P )
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_152249308
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:26 schreef Molo het volgende:
Olie op de groenten, beetje in kwasten ofzo. Afhankelijk van de groenten middelhoog of hoog. En sommige dingen kook ik eerst even voor, asperges bijvoorbeeld. Die gaan bij mij anders te hard.
Zo doe ik het ook. Alleen wel op de bbq, met wat indirecte hitte, anders zijn veel groenten verbrand maar nog erg rauw. In een pan is mijn ervaring dat je snel ongare groenten hebt. Dus soms is kort blancheren wel handig.

Ik grill graag groenten, paprika, courgette, gemarineerde aubergine, tomaat (van die kleintjes aan een spies lekker!) hele uien, prei... Yum.

En Oja, radicchio Rosso! Erg lekker!
Whatever...
pi_152283981
Piet, zaterdag krijg ik visite en nu had ik bedacht om +/- 2,5 kilo varkensschouder te maken maar dat heeft nogal wat tijd nodig in de oven.
Maar hoogstwaarschijnlijk gaan wij ook weg, zou ik de schouder vrijdag kunnen braden tot hij 65 graden is en dan de volgende dag afmaken tot 75 graden, dan krijg ik toch ook de crackling ?

dus 1 op vrijdag en 2 op zaterdag ?

1: Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de schouder in een schaal, huid naar boven toe en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten per pond …..
Na anderhalf/2 uur met de vlees thermometer kijken of de temp. 65 graden is.

2: Zet dan de oven op 200 graden tot de kern temp 75 graden is, Haal de schouder eruit en laat minstens 10 minuten rusten.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 13:48:17 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152295714
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 23:46 schreef Sorella het volgende:
Piet, zaterdag krijg ik visite en nu had ik bedacht om +/- 2,5 kilo varkensschouder te maken maar dat heeft nogal wat tijd nodig in de oven.
Maar hoogstwaarschijnlijk gaan wij ook weg, zou ik de schouder vrijdag kunnen braden tot hij 65 graden is en dan de volgende dag afmaken tot 75 graden, dan krijg ik toch ook de crackling ?

dus 1 op vrijdag en 2 op zaterdag ?

1: Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de schouder in een schaal, huid naar boven toe en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten per pond …..
Na anderhalf/2 uur met de vlees thermometer kijken of de temp. 65 graden is.

2: Zet dan de oven op 200 graden tot de kern temp 75 graden is, Haal de schouder eruit en laat minstens 10 minuten rusten.
Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152299382
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zet
Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.
Misschien maar ander vlees nemen dan ;(
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:09:44 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152300374

Varkensschouder VOOR



Varkensschouder NA



Varkensschouder ETEN


Ik zet varkensschouder 5 uur in de oven op 175 graden.
Zou dus prima passen in jullie schema. Vlees de oven in om 11:00u of 11:30u of zo.
Fuck de kerntemperatuur, het is geen biefstuk.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:10:45 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152300407
En deze (Koreaans) ging 6 uur op 150C


Pork Shoulder
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:34:42 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152301232
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 15:41 schreef Sorella het volgende:

[..]

Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.
Misschien maar ander vlees nemen dan ;(
Gewoon voor die tijd in de oven zetten , als je weer terug bent is hij gaar, grill je nog ff de zwoerd krokant en je kan eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:41:41 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:01:39 #216
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152302150
Ja, een beetje. Een lekkere, romige dressing is wel aan te bevelen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:20:24 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152302731
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 17:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, een beetje. Een lekkere, romige dressing is wel aan te bevelen.
Slasaus?
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:27:43 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152302925
Nah, die is toch niet romig?
Maar kan ook.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:29:18 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152302960
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Nah, die is toch niet romig?
Maar kan ook.
Ik plaag je een beetje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 18:37:35 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152304680
Oh.
pi_152307382
Okee dan zet ik hem in de oven voor we weggaan, Als het gelukt is horen jullie het en als het te gaar is horen jullie het ook :P het moet geen pulled pork worden namelijk.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 20:02:36 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152307744
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 19:54 schreef Sorella het volgende:
Okee dan zet ik hem in de oven voor we weggaan, Als het gelukt is horen jullie het en als het te gaar is horen jullie het ook :P het moet geen pulled pork worden namelijk.
Lage temperatuur en een mooi vet stuk vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152308494
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lage temperatuur en een mooi vet stuk vlees
Hoe langer we weggaan hoe lager de temp met een minimum van 130 graden dat moet het dan wel doen lijkt mij :)
Dank je Piet en Robin
  woensdag 6 mei 2015 @ 09:59:26 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152323172
Ik ben wel benieuwd hoor. Ik denk dat ik zulk vet vlees alleen maar lekker vindt als het heeeelemaal gaar is en het vet als drilpudding zo zacht is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het lekker wordt als de kerntemperatuur zo laag blijft.... Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
pi_152330868
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoor. Ik denk dat ik zulk vet vlees alleen maar lekker vindt als het heeeelemaal gaar is en het vet als drilpudding zo zacht is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het lekker wordt als de kerntemperatuur zo laag blijft.... Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
Als ik het niet vergeet maak ik er zaterdag een foto van :)
  woensdag 6 mei 2015 @ 20:22:00 #226
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_152343182
Ik heb een zak gedroogde adukibonen. Ik heb de eerste lading een dag laten weken, en daarna gekookt. Gewoon om te kijken hoe de smaak is.
Een beetje bitter, niet echt lekker.

Is er iemand bekend met deze bonen en wat doen jullie ermee?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  woensdag 6 mei 2015 @ 22:01:45 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152348476
Ik vind ze ook niet lekker.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/aduki-bonen/

In Azië worden ze volgens mij voornamelijk in zoete gerechten gebruikt.
Da's ook niet lekker. :)
pi_152351252
Wat ik zo gauw op internet kan vinden kun je ze door curry's gooien en in van die uitgebreide van-alles-en-nog-wat hipster salades.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 7 mei 2015 @ 08:05:40 #229
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_152357874
Ik ga het restje dat ik nu nog heb maar prakken dan, en door de rijst doen.

En volgende keer maak ik er wel een curry mee.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 12:24:02 #230
414785 sirdanilot
pi_152399617
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 20:22 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb een zak gedroogde adukibonen. Ik heb de eerste lading een dag laten weken, en daarna gekookt. Gewoon om te kijken hoe de smaak is.
Een beetje bitter, niet echt lekker.

Is er iemand bekend met deze bonen en wat doen jullie ermee?
De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.

Ik vind het op zich juist wel lekker. Het is een soort amandelspijs maar dan niet van amandel.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 12:25:01 #231
414785 sirdanilot
pi_152399654
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 8 mei 2015 @ 13:27:12 #232
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_152401618
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 12:24 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.

Ik vind het op zich juist wel lekker. Het is een soort amandelspijs maar dan niet van amandel.
Ik heb de 2de lading gekookt met suiker en zout, en daarna geprakt. Dat was al een stuk smakelijker.
Ik ga er morgen een curry mee maken. Die spijs uit jouw link weet ik niet goed waar ik het in moet doen. Ik heb geen ervaring met het maken van Japans eten. Heb je daarvoor een tip?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 13:54:52 #233
414785 sirdanilot
pi_152402603
Japanners doen het in van alles, in broodjes, in mochi (rijstcake), pannenkoekjes etc.

Het heet anko je zou kunnen googlen op anko recipes ?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 13:56:47 #234
414785 sirdanilot
pi_152402667
http://www.justhungry.com/strawberries-tsubuan-ice-cream

Je kunt het prutje ook eten met ijs en aardbeien.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_152428661
Ik bak zelf regelmatig brood maar krijg het volkorendeeg nooit zo goed gerezen. Ik heb gister een brood gemaakt met 50% witmeel en 50% volkorenmeel (en gist, lauw water, zout en suiker) dat is matig gerezen, acceptabel maar nog niet wow. Nu lees ik overal dat je extra gluten kan toevoegen voor een betere rijs maar ik vind nergens in welke vorm je dat moet doen, een zakje losse gluten is niet te koop :') Weet iemand wat?
  zaterdag 9 mei 2015 @ 13:17:12 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152428687
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 13:15 schreef Heaven7 het volgende:
Ik bak zelf regelmatig brood maar krijg het volkorendeeg nooit zo goed gerezen. Ik heb gister een brood gemaakt met 50% witmeel en 50% volkorenmeel (en gist, lauw water, zout en suiker) dat is matig gerezen, acceptabel maar nog niet wow. Nu lees ik overal dat je extra gluten kan toevoegen voor een betere rijs maar ik vind nergens in welke vorm je dat moet doen, een zakje losse gluten is niet te koop :') Weet iemand wat?
Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152428716
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.
Dat laatste helpt niet ;( Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.
Heb je een goeie link? Woon overigens niet in NL maar kan eventueel wel iemand vragen wat mee te nemen want in Scandinavie is het helemaal niet te krijgen geloof ik (volkorenmeel waar het zetmeel uitgehaald is?)
  zaterdag 9 mei 2015 @ 15:17:06 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152431325
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 13:18 schreef Heaven7 het volgende:

[..]

Dat laatste helpt niet ;( Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.
Heb je een goeie link? Woon overigens niet in NL maar kan eventueel wel iemand vragen wat mee te nemen want in Scandinavie is het helemaal niet te krijgen geloof ik (volkorenmeel waar het zetmeel uitgehaald is?)
Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.
Ik koop gewoon gluten bij amazon Duitsland, zakken van een kilo of zo
Verdere fok broodspecialisten vind je hier
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152431415
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder VOOR


[ link | afbeelding ]
Varkensschouder NA


[ link | afbeelding ]
Varkensschouder ETEN


Ik zet varkensschouder 5 uur in de oven op 175 graden.
Zou dus prima passen in jullie schema. Vlees de oven in om 11:00u of 11:30u of zo.
Fuck de kerntemperatuur, het is geen biefstuk.
Wat kan jij toch altijd prachtige foodp*rn maken. Geweldig.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152434058
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.
Ik koop gewoon gluten bij amazon Duitsland, zakken van een kilo of zo
Verdere fok broodspecialisten vind je hier
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..
Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?
  zaterdag 9 mei 2015 @ 17:16:31 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152434219
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 17:09 schreef Heaven7 het volgende:

[..]

Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?
Dan kneed je waarschijnlijk niet lang genoeg om de glutenketens te laten vormen
www.amazon.de en dan gewoon gluten intypen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152434750
Hoe lang dien ik dan te kneden?
pi_152439335
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
Voor:

Na:
  zaterdag 9 mei 2015 @ 20:46:09 #244
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152439789
Kijk! Dat ziet er niet uit als pulled pork. Dus? Goedgekeurd? Gelukt? Blij? :)
  zaterdag 9 mei 2015 @ 21:22:12 #245
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152440939
Wowawiewa, nice!!!!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 9 mei 2015 @ 21:33:17 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152441308
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 17:39 schreef Heaven7 het volgende:
Hoe lang dien ik dan te kneden?
Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekken
Kneed je met de hand?
Is je deeg niet te droog?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152443079
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 20:46 schreef RobinOok het volgende:
Kijk! Dat ziet er niet uit als pulled pork. Dus? Goedgekeurd? Gelukt? Blij? :)
Er zaten zelfs wat kaantjes ? op (wat je bij de supermarkt koopt of slager in een zak) staat niet op de foto want die had ik er al afgeplukt :9~
3,5 uur op 140 graden, 30 minuten op 200 graden.
Blij en goed gelukt :Y
pi_152453398
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekken
Kneed je met de hand?
Is je deeg niet te droog?
Nee tis vrij klef altijd :) Ik begin met een mixer met deeghaken maar maak het altijd af met de hand, heb altijd een mooi deeg.. moet ik dan nog extra doorgaan?
  zondag 10 mei 2015 @ 15:49:01 #249
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_152460766
Piet, heb je een goed recept voor (witte) aspergesoep? De laatste keer dat ik het maakte smaakte het naar groentebouillon met een lichte aspergesmaak.
pi_152465783
quote:
5s.gif Op zondag 10 mei 2015 15:49 schreef Knuck-les het volgende:
Piet, heb je een goed recept voor (witte) aspergesoep? De laatste keer dat ik het maakte smaakte het naar groentebouillon met een lichte aspergesmaak.
Eerst veel asperges eten en het kookvocht telkens hergebruiken. Maar daar zul je niet veel aan hebben als je het binnenkort wil maken.

Wat Piet wel vaker zegt, op een gegeven moment maak je er soep van die sterker naar asperges smaakt dan asperges zelf. :T
  zondag 10 mei 2015 @ 19:31:05 #251
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152466726
Asperges koken is zo zonde. ;( Aspergesmaak lost op in water dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152466866
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 19:31 schreef Isegrim het volgende:
Asperges koken is zo zonde. ;( Aspergesmaak lost op in water dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.
Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.
Dus wat je zegt over de helft is denk ik niet zo. Het valt ook niet te meten, dus we moeten maar gewoon genieten van hoe ze in de praktijk smaken, nietwaar?

Van het vocht kan je prachtige sauzen bereiden. Met die smaak, vanzelf.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 10 mei 2015 @ 19:38:09 #253
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152466913
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 19:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.
Dus wat je zegt over de helft is denk ik niet zo. Het valt ook niet te meten, dus we moeten maar gewoon genieten van hoe ze in de praktijk smaken, nietwaar?
:') !

Er zijn andere bereidingswijzen dan koken. Smoren in boter bijvoorbeeld. 1000x lekkerder, I guarantee it.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152466941
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2015 19:38 schreef Isegrim het volgende:

[..]

:') !

Er zijn andere bereidingswijzen dan koken. Smoren in boter bijvoorbeeld. 1000x lekkerder, I guarantee it.
Dat is zonder meer waar.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152466981
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 19:36 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.
Dus wat je zegt over de helft is denk ik niet zo. Het valt ook niet te meten, dus we moeten maar gewoon genieten van hoe ze in de praktijk smaken, nietwaar?
Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.

Zelf vacumeer ik ze zodat ze wel gaar worden maar niet direct in water liggen. Het verschil in smaak met normaal gekookte asperges is enorm.
  zondag 10 mei 2015 @ 19:44:30 #256
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152467108
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2015 19:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.

Zelf vacumeer ik ze zodat ze wel gaar worden maar niet direct in water liggen. Het verschil in smaak met normaal gekookte asperges is enorm.
:Y !
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_152467257
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2015 19:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.

Zelf vacumeer ik ze zodat ze wel gaar worden maar niet direct in water liggen. Het verschil in smaak met normaal gekookte asperges is enorm.
Uitstekend. De aspergekoning hier (volgens mijn vrouw, dus dan is het waar).
Maar ik doelde op haar "dus":

dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.

Het is geen dus. Het is geen logisch gevolg.
Dat je ze veel beter kunt smoren of bakken, voor de pure smaakbeleving is navenant.

Het heeft te maken met mijn particuliere kruistocht tegen "kookonzin".
We zouden onze uitspraken wat dit betreft op de inhoud moeten toetsen.
En hier zag ik een uitspraak voorbijkomen die uitgaat van een "gevoel" en niet van hoe het eigenlijk werkt.

En om nog even door te zeuren:

dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.

Waarom de helft? Zou het niet driekwart zijn of misschien 40%?

Wat ik bedoel is dat iemand iets beweert wat zij helemaal niet kan weten en zo komt al die kookonzin in de wereld en daar is niemand mee geholpen maar uitsluitend op het verkeerde been gezet. We zouden moeten streven naar helderheid in deze:

Koken is leuk en gezond als je weet hoe dat gaat zonder alle onwetenschappelijke onzin wat alleen maar afleidt van het doel: een smakelijke en gezonde maaltijd.

[ Bericht 9% gewijzigd door Bart2002 op 10-05-2015 20:02:41 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152468212
Iemand wel eens Surinaamse bami met kipfilet gemaakt? Laatst ergens gegeten, vond het erg lekker.

Ik denk spaghetti met een bepaalde saus, kipfilet was denk ik met kerriesaus, en daarbij was er nog kouseband.

Wie helpt mij de recept te vinden.
pi_152468287
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 19:31 schreef Isegrim het volgende:
Asperges koken is zo zonde. ;( Aspergesmaak lost op in water dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.
Bij nader inzien ben ik wel een beetje (sterk) aan het overdrijven. Sorry hiervoor.
Het witte goud maakt bepaalde oersentimenten bij mij los..

[ Bericht 4% gewijzigd door Bart2002 op 10-05-2015 20:25:32 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152468387
Je kunt ook alleen de schillen koken natuurlijk. Krijg je nog steeds enorm veel smaak van.
  zondag 10 mei 2015 @ 20:47:42 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152469580
Ik kook de schillen, in dat water de asperges, dat vries ik daarna in, daarna kook ik er weer de schillen in, etc etc. Je kookwater heeft na een paar keer een heel sterke asperge smaak, en je verliest geen smaak maar je voegt toe.
Dit kookvocht als basis voor aspergesoep is goddelijk
En niet met bloem binden, dat onderdrukt de smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 mei 2015 @ 20:48:51 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152469632
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2015 10:49 schreef Heaven7 het volgende:

[..]

Nee tis vrij klef altijd :) Ik begin met een mixer met deeghaken maar maak het altijd af met de hand, heb altijd een mooi deeg.. moet ik dan nog extra doorgaan?
Yep, langer kneden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152483201
Bedankt weer Piet! :) Ohja, maakt het dan nog uit of je dan met de hand doet of met een machine?
  maandag 11 mei 2015 @ 20:00:39 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152500457
quote:
14s.gif Op maandag 11 mei 2015 10:32 schreef Heaven7 het volgende:
Bedankt weer Piet! :) Ohja, maakt het dan nog uit of je dan met de hand doet of met een machine?
Ik ben lui, ik heb een Kitchenaid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152502307
Ik moet overmorgen koken voor +/- 8 studenten, zijn er makkelijke doch lekkere recepten? Graag geen pasta met rode saus, dat hebben we te vaak gegeten.
  maandag 11 mei 2015 @ 20:52:49 #266
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152502490
Pan soep, zak broodjes en zooi knakworsten of een ovenschaal vol mikken met gekruide kipstukken, uur op ongeveer 170° in de oven.

Niet zo moeilijk doen met die studenten
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 11 mei 2015 @ 20:57:00 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152502661
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 20:48 schreef Thommez het volgende:
Ik moet overmorgen koken voor +/- 8 studenten, zijn er makkelijke doch lekkere recepten? Graag geen pasta met rode saus, dat hebben we te vaak gegeten.
Pasta met groene saus? Of blauwe saus?
Grapje
Wat dacht je van aardappels en kip uit de oven?
Neem bloemige aardappels en snij ze aan stukken, smeer een ovenplaat in met wat olie en leg ze er op.
Hak kippen aan stukken of neem vleugels (goedkoop), kruid deze en leg ze op de aardappels. Doe er eventueel verse rozemarijn en salie bij. In de oven met fan op 175 graden voor een uur en een kwartier.
Serveren met een komkommersalade of een koolsla, groene salade, zoiets?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 mei 2015 @ 21:02:19 #268
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152502913
Studenten en een groene salade erbij? :o

Bierrrrrrrr
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 11 mei 2015 @ 21:04:59 #269
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_152503037
Kip en groente in de pan, Mexicaanse kruiden erbij.
Tortilla's in de magnetron.
Sausjes op tafel, beetje sla.
pi_152504431
Piet, of iemand anders, weet je toevallig een goed recept voor sambal of een andere leuke, pittige, saus? Wil 't maken als kado voor iemand die overal hete saus of sambal bij eet. En hoelang is zoiets houdbaar?
pi_152505731
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 21:31 schreef Sjaam het volgende:
Piet, of iemand anders, weet je toevallig een goed recept voor sambal of een andere leuke, pittige, saus? Wil 't maken als kado voor iemand die overal hete saus of sambal bij eet. En hoelang is zoiets houdbaar?
Wil ik ook wel weten! Misschien staat er iets op de site van Robin?
pi_152506420
quote:
1s.gif Op maandag 11 mei 2015 21:54 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

Wil ik ook wel weten! Misschien staat er iets op de site van Robin?
Ik vond daar een link naar een recept voor sriracha saus, maar die bleek dood te zijn... Helaas...
  maandag 11 mei 2015 @ 22:09:41 #273
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152506537
foodgawker.com kun je vast ook wel recepten vinden voor sriracha, of sambal of hot sauce. Is allemaal echt heel wat anders overigens.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 11 mei 2015 @ 22:24:52 #274
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152507165
Ik zou Sichuan Chili Olie maken.



Dat kun je tenminste niet kopen.
pi_152507443
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 22:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou Sichuan Chili Olie maken.

[ link | afbeelding ]

Dat kun je tenminste niet kopen.
Ziet er erg leuk uit en lijkt me ook wel wat! Maar.. 'T is een beetje een last minute idee en ik denk dat ik sichuan peper niet bij de AH of Lidl vind of wel?
  maandag 11 mei 2015 @ 22:47:12 #276
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152508114
Goeie pepers voor veel sambals e.d. vind je ook niet bij de AH of Lidl. Schep dan gewoon een pot sambal kant en klaar, over in een weckpotje met een strikje erom?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 11 mei 2015 @ 22:54:53 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152508461
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
  maandag 11 mei 2015 @ 22:55:53 #278
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152508506
Nee hebben ze niet. Tenzij hele oude voorraad.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 12 mei 2015 @ 09:51:03 #279
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_152515771
Ik las net in de Allerhande dat ze rawit pepers hebben op het moment.
Spoilers!
  dinsdag 12 mei 2015 @ 10:49:34 #280
130803 Gripper
Get a grip
pi_152517012
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
En anders heeft de toko wel grote zakken.
Ik heb al 3 jaar zo'n zak liggen, gaat niet erg snel als je 1 keer per 2-3 weken een gerecht maakt waar je een gedroogd sichuan pepertje in gooit...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 12 mei 2015 @ 10:52:37 #281
414785 sirdanilot
pi_152517095
Ik zou gewoon naar de toko gaan en daar een lekkere extra pittige uitzoeken.

Of bestel van die achterlijk hete sauzen met puur capsaicine online (weet even niet meer hoe die heten).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_152517358
Heb geen tijd/mogelijkheid meer om naar de toko te gaan, vandaar. Ik kijk wat ze bij de AH hebben, 't is ook maar een kleinigheidje voor erbij. En vind het juist leuk dat het zelfgemaakt is dus kant en klaar wordt 't sowieso niet. En als dit niet fantastisch wordt dan heb ik voor volgende keer weer wat te leren, dus geen probleem. En die olie ga ik zeker maken als ik meer tijd heb!
Maar, recepten? Kom op pinterest wel vanalles tegen, meestal gewoon pepers, ui, knoflook, soms tomatenpuree er door, pureren en klaar. Dat is het? Of heeft iemand een toprecept?
  dinsdag 12 mei 2015 @ 22:27:23 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152543644
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 10:49 schreef Gripper het volgende:

[..]

En anders heeft de toko wel grote zakken.
Ik heb al 3 jaar zo'n zak liggen, gaat niet erg snel als je 1 keer per 2-3 weken een gerecht maakt waar je een gedroogd sichuan pepertje in gooit...
Grappig, ik kom in veel toko's en heb nog nooit grote zakken sichuanpeper gezien.
Altijd zakjes van om en nabij de 100 gram. Ook die van de Lidl.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 12 mei 2015 @ 22:29:36 #284
414785 sirdanilot
pi_152543781
Ik maak nooit sambal want ik zou het toch niet opkrijgen voor het bederft, dus kan je hierbij niet helpen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 13 mei 2015 @ 15:15:10 #285
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_152560566
Iemand een goed spareribs recept? Probleem is wel dat ik geen oven en/of BBQ tot m'n beschikking heb. Is het dan mogelijk om lekkere spareribs te maken?
pi_152561852
Dat wordt wel lastig lijkt me... Misschien eerst braden en dan afmaken op een grilpan?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 13 mei 2015 @ 16:38:12 #287
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_152563254
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
Daar heb ik nog 2 zakjes van, vind het niet zo en al helemaal niet pittig. Waar kan ik het makkelijk in verwerken?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 13 mei 2015 @ 18:26:32 #288
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_152566565
quote:
2s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:55 schreef Karstman het volgende:
Dat wordt wel lastig lijkt me... Misschien eerst braden en dan afmaken op een grilpan?
dat was m'n idee ook inderdaad. Geen flauw idee alleen of dat werkt. Heb wel een (hele) kleine oven tot m'n beschikking, dus mocht het echt niet anders kunnen zouden ze daar wel even onder de grill kunnen.

Iemand tips voor het lekkerste spareribs recept? :)
pi_152567477
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:15 schreef Knuck-les het volgende:
Iemand een goed spareribs recept? Probleem is wel dat ik geen oven en/of BBQ tot m'n beschikking heb. Is het dan mogelijk om lekkere spareribs te maken?
Dat wordt lastig

Eerst nachtje marineren, dan voorkoken in de marinade en net genoeg bouillon dat ze onder staan . Heel zachtjes laten sudderen 45 minuten, deksel op de pan.

Dan even laten drogen en bakken, ik zou geen grillpan gebruiken maar een gewone. Je kunt wat aflakken voor het bakken met wat extra marinade.

Helemaal perfect wordt het nooit, goed eetbaar zal wel lukken.
Whatever...
pi_152567515
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:26 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

dat was m'n idee ook inderdaad. Geen flauw idee alleen of dat werkt. Heb wel een (hele) kleine oven tot m'n beschikking, dus mocht het echt niet anders kunnen zouden ze daar wel even onder de grill kunnen.

Iemand tips voor het lekkerste spareribs recept? :)
Wel voorkoken, maar afgrillen in de oven. Met een zoete marinade die kan caramelliseren.
Whatever...
  donderdag 14 mei 2015 @ 10:14:45 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152585603
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2015 16:38 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Daar heb ik nog 2 zakjes van, vind het niet zo en al helemaal niet pittig. Waar kan ik het makkelijk in verwerken?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/?s=sichuanpeper
pi_152593454
Piet, even iets kooktheoretisch:
Ik lees net in een oude HP/De Tijd dat als we echt goed willen koken we het boek "Goed koken, en wat je daarvoor moet weten" van Harold McGee moet hebben gelezen en begrepen.
Ben je het daarmee eens? Ken je dit boek?
Tot nu toe heb ik het zonder gedaan, maar als we hiermee topklasse kunnen bereiken...
Commentaar van anderen is ook welkom natuurlijk.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152593612
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:45 schreef Bart2002 het volgende:
Piet, even iets kooktheoretisch:
Ik lees net in een oude HP/De Tijd dat als we echt goed willen koken we het boek "Goed koken, en wat je daarvoor moet weten" van Harold McGee moet hebben gelezen en begrepen.
Ben je het daarmee eens? Ken je dit boek?
Tot nu toe heb ik het zonder gedaan, maar als we hiermee topklasse kunnen bereiken...
Commentaar van anderen is ook welkom natuurlijk.
Zijn 'Over eten en koken' kan ik in ieder geval aanraden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 14 mei 2015 @ 15:55:39 #294
414785 sirdanilot
pi_152593641
quote:
Leuk, zag het een keer liggen in de toko maar toch maar neit gepakt toen.
Ik wil eigenlijk wel een keer de Chicken Kung Pao gaan maken, lijkt me lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 14 mei 2015 @ 15:56:43 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152593663
Ik vind Harold McGee zijn boeken heel erg goed, voor de leergierige kok die wil weten wat er in vlees en groenten etc gebeurd tijdens het bereiden. Het is denk ik het beste toegankelijke werk op dat gebied.
Als je goed wilt leren koken moet je het gewoon veel doen en heel kritisch zijn op je eigen resultaten, experimenteren, en wellicht een paar workshops volgen of als leerling in een (goed) restaurant gaan werken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152593723
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zijn 'Over eten en koken' kan ik in ieder geval aanraden.
Ik begrijp (uit diezelfde oude HP) dat dat het standaardwerk is en die ik noemde een iets toegankelijker versie, geschikt voor de thuiskok. Ik ga hier denk ik wel die tientjes in investeren.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152593782
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind Harold McGee zijn boeken heel erg goed, voor de leergierige kok die wil weten wat er in vlees en groenten etc gebeurd tijdens het bereiden. Het is denk ik het beste toegankelijke werk op dat gebied.
Als je goed wilt leren koken moet je het gewoon veel doen en heel kritisch zijn op je eigen resultaten, experimenteren, en wellicht een paar workshops volgen of als leerling in een (goed) restaurant gaan werken
Ik kan al goed koken (zeggen "ze"..) maar ik ga dat aanschaffen. Eigenlijk vind ik koken, naast irriteren op de fora het leukste om te doen. Bedankt voor uw visie.
En ik betwijfel of men zit te wachten op een bijna 52-jarige leerling in een restaurant, maar daar zou ik blind mijn baan voor opgeven, althans als geld geen rol speelt. En dat doet het helaas nog wel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 14 mei 2015 @ 16:08:25 #298
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152593899
Ik ben iets jonger dan jij, maar eens :)

Niet realistisch, maar leuk droomidee toch? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152593975
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 16:08 schreef Molo het volgende:
Ik ben iets jonger dan jij, maar eens :)

Niet realistisch, maar leuk droomidee toch? :)
Zeker. En er van uitgaande dat je maar 1 leven hebt, iets gaan doen wat je echt leuk vindt.
Ik ga meteen de baas bellen. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 14 mei 2015 @ 16:15:26 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152594038
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 16:12 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zeker. En er van uitgaande dat je maar 1 leven hebt, iets gaan doen wat je echt leuk vindt.
Ik ga meteen de baas bellen. :)
En daarom hou ik het dan toch maar op hobby koken, dan houd ik het ook echt leuk. En genoeg nog te leren voor heel mijn verdere leven O+

Piet, gooi jij 'm even dicht vanuit Kroatië? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')