En hoe was het?quote:Op woensdag 29 april 2015 10:05 schreef dimmak het volgende:
[..]
Pan en boter gaat misschien ook wel lukken. Dan ga ik dat maar proberen!
Smaakte goed. Het is een heerlijke vis.quote:
Ja, dat kan. Olie op de groenten. Al is dat niet eens altijd nodig.quote:Op zondag 3 mei 2015 14:22 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hoi kun je op een grilpan (zo'n vierkante met 'streepjes') ook groente bereiden?
En zo ja, moet de olie dan op de pan of op de groente? En dan op middelhoog vuur?
(Ik vind gegrilde groente erg lekker en wil het graag zelf maken)
Zo doe ik het ook. Alleen wel op de bbq, met wat indirecte hitte, anders zijn veel groenten verbrand maar nog erg rauw. In een pan is mijn ervaring dat je snel ongare groenten hebt. Dus soms is kort blancheren wel handig.quote:Op zondag 3 mei 2015 14:26 schreef Molo het volgende:
Olie op de groenten, beetje in kwasten ofzo. Afhankelijk van de groenten middelhoog of hoog. En sommige dingen kook ik eerst even voor, asperges bijvoorbeeld. Die gaan bij mij anders te hard.
Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zetquote:Op maandag 4 mei 2015 23:46 schreef Sorella het volgende:
Piet, zaterdag krijg ik visite en nu had ik bedacht om +/- 2,5 kilo varkensschouder te maken maar dat heeft nogal wat tijd nodig in de oven.
Maar hoogstwaarschijnlijk gaan wij ook weg, zou ik de schouder vrijdag kunnen braden tot hij 65 graden is en dan de volgende dag afmaken tot 75 graden, dan krijg ik toch ook de crackling ?
dus 1 op vrijdag en 2 op zaterdag ?
1: Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de schouder in een schaal, huid naar boven toe en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten per pond …..
Na anderhalf/2 uur met de vlees thermometer kijken of de temp. 65 graden is.
2: Zet dan de oven op 200 graden tot de kern temp 75 graden is, Haal de schouder eruit en laat minstens 10 minuten rusten.
Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.quote:Op dinsdag 5 mei 2015 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zet
Gewoon voor die tijd in de oven zetten , als je weer terug bent is hij gaar, grill je nog ff de zwoerd krokant en je kan etenquote:Op dinsdag 5 mei 2015 15:41 schreef Sorella het volgende:
[..]
Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.
Misschien maar ander vlees nemen dan
Hoe smaakt die gegrilde sla? Beetje bitter?quote:Op zondag 3 mei 2015 14:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat kan. Olie op de groenten. Al is dat niet eens altijd nodig.
[ link | afbeelding ]
Grilled Courgette
[ link | afbeelding ]
Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]
Oven-roasted Vegetables with Tabil
[ link | afbeelding ]
Grilled King Oyster Mushroom
[ link | afbeelding ]
Grilled Haricot Verts
[ link | afbeelding ]
Grilled Vegetable Salad with Balsamic Dressing
[ link | afbeelding ]
Grilled Little Gem
Slasaus?quote:Op dinsdag 5 mei 2015 17:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, een beetje. Een lekkere, romige dressing is wel aan te bevelen.
Ik plaag je een beetjequote:Op dinsdag 5 mei 2015 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Nah, die is toch niet romig?
Maar kan ook.
Lage temperatuur en een mooi vet stuk vleesquote:Op dinsdag 5 mei 2015 19:54 schreef Sorella het volgende:
Okee dan zet ik hem in de oven voor we weggaan, Als het gelukt is horen jullie het en als het te gaar is horen jullie het ook het moet geen pulled pork worden namelijk.
Hoe langer we weggaan hoe lager de temp met een minimum van 130 graden dat moet het dan wel doen lijkt mijquote:Op dinsdag 5 mei 2015 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lage temperatuur en een mooi vet stuk vlees
Als ik het niet vergeet maak ik er zaterdag een foto vanquote:Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoor. Ik denk dat ik zulk vet vlees alleen maar lekker vindt als het heeeelemaal gaar is en het vet als drilpudding zo zacht is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het lekker wordt als de kerntemperatuur zo laag blijft.... Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.quote:Op woensdag 6 mei 2015 20:22 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb een zak gedroogde adukibonen. Ik heb de eerste lading een dag laten weken, en daarna gekookt. Gewoon om te kijken hoe de smaak is.
Een beetje bitter, niet echt lekker.
Is er iemand bekend met deze bonen en wat doen jullie ermee?
Ik heb de 2de lading gekookt met suiker en zout, en daarna geprakt. Dat was al een stuk smakelijker.quote:Op vrijdag 8 mei 2015 12:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.
Ik vind het op zich juist wel lekker. Het is een soort amandelspijs maar dan niet van amandel.
Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 13:15 schreef Heaven7 het volgende:
Ik bak zelf regelmatig brood maar krijg het volkorendeeg nooit zo goed gerezen. Ik heb gister een brood gemaakt met 50% witmeel en 50% volkorenmeel (en gist, lauw water, zout en suiker) dat is matig gerezen, acceptabel maar nog niet wow. Nu lees ik overal dat je extra gluten kan toevoegen voor een betere rijs maar ik vind nergens in welke vorm je dat moet doen, een zakje losse gluten is niet te koop Weet iemand wat?
Dat laatste helpt niet Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.
Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 13:18 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Dat laatste helpt niet Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.
Heb je een goeie link? Woon overigens niet in NL maar kan eventueel wel iemand vragen wat mee te nemen want in Scandinavie is het helemaal niet te krijgen geloof ik (volkorenmeel waar het zetmeel uitgehaald is?)
Wat kan jij toch altijd prachtige foodp*rn maken. Geweldig.quote:Op dinsdag 5 mei 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder VOOR
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder NA
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder ETEN
Ik zet varkensschouder 5 uur in de oven op 175 graden.
Zou dus prima passen in jullie schema. Vlees de oven in om 11:00u of 11:30u of zo.
Fuck de kerntemperatuur, het is geen biefstuk.
Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?quote:Op zaterdag 9 mei 2015 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.
Ik koop gewoon gluten bij amazon Duitsland, zakken van een kilo of zo
Verdere fok broodspecialisten vind je hier
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..
Dan kneed je waarschijnlijk niet lang genoeg om de glutenketens te laten vormenquote:Op zaterdag 9 mei 2015 17:09 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?
Voor:quote:Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekkenquote:
Er zaten zelfs wat kaantjes ? op (wat je bij de supermarkt koopt of slager in een zak) staat niet op de foto want die had ik er al afgepluktquote:Op zaterdag 9 mei 2015 20:46 schreef RobinOok het volgende:
Kijk! Dat ziet er niet uit als pulled pork. Dus? Goedgekeurd? Gelukt? Blij?
Nee tis vrij klef altijd Ik begin met een mixer met deeghaken maar maak het altijd af met de hand, heb altijd een mooi deeg.. moet ik dan nog extra doorgaan?quote:Op zaterdag 9 mei 2015 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekken
Kneed je met de hand?
Is je deeg niet te droog?
Eerst veel asperges eten en het kookvocht telkens hergebruiken. Maar daar zul je niet veel aan hebben als je het binnenkort wil maken.quote:Op zondag 10 mei 2015 15:49 schreef Knuck-les het volgende:
Piet, heb je een goed recept voor (witte) aspergesoep? De laatste keer dat ik het maakte smaakte het naar groentebouillon met een lichte aspergesmaak.
Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:31 schreef Isegrim het volgende:
Asperges koken is zo zonde. Aspergesmaak lost op in water dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.
!quote:Op zondag 10 mei 2015 19:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.
Dus wat je zegt over de helft is denk ik niet zo. Het valt ook niet te meten, dus we moeten maar gewoon genieten van hoe ze in de praktijk smaken, nietwaar?
Dat is zonder meer waar.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
!
Er zijn andere bereidingswijzen dan koken. Smoren in boter bijvoorbeeld. 1000x lekkerder, I guarantee it.
Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.
Dus wat je zegt over de helft is denk ik niet zo. Het valt ook niet te meten, dus we moeten maar gewoon genieten van hoe ze in de praktijk smaken, nietwaar?
!quote:Op zondag 10 mei 2015 19:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.
Zelf vacumeer ik ze zodat ze wel gaar worden maar niet direct in water liggen. Het verschil in smaak met normaal gekookte asperges is enorm.
Uitstekend. De aspergekoning hier (volgens mijn vrouw, dus dan is het waar).quote:Op zondag 10 mei 2015 19:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.
Zelf vacumeer ik ze zodat ze wel gaar worden maar niet direct in water liggen. Het verschil in smaak met normaal gekookte asperges is enorm.
Bij nader inzien ben ik wel een beetje (sterk) aan het overdrijven. Sorry hiervoor.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:31 schreef Isegrim het volgende:
Asperges koken is zo zonde. Aspergesmaak lost op in water dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.
Yep, langer knedenquote:Op zondag 10 mei 2015 10:49 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Nee tis vrij klef altijd Ik begin met een mixer met deeghaken maar maak het altijd af met de hand, heb altijd een mooi deeg.. moet ik dan nog extra doorgaan?
Ik ben lui, ik heb een Kitchenaid.quote:Op maandag 11 mei 2015 10:32 schreef Heaven7 het volgende:
Bedankt weer Piet! Ohja, maakt het dan nog uit of je dan met de hand doet of met een machine?
Pasta met groene saus? Of blauwe saus?quote:Op maandag 11 mei 2015 20:48 schreef Thommez het volgende:
Ik moet overmorgen koken voor +/- 8 studenten, zijn er makkelijke doch lekkere recepten? Graag geen pasta met rode saus, dat hebben we te vaak gegeten.
Wil ik ook wel weten! Misschien staat er iets op de site van Robin?quote:Op maandag 11 mei 2015 21:31 schreef Sjaam het volgende:
Piet, of iemand anders, weet je toevallig een goed recept voor sambal of een andere leuke, pittige, saus? Wil 't maken als kado voor iemand die overal hete saus of sambal bij eet. En hoelang is zoiets houdbaar?
Ik vond daar een link naar een recept voor sriracha saus, maar die bleek dood te zijn... Helaas...quote:Op maandag 11 mei 2015 21:54 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Wil ik ook wel weten! Misschien staat er iets op de site van Robin?
Ziet er erg leuk uit en lijkt me ook wel wat! Maar.. 'T is een beetje een last minute idee en ik denk dat ik sichuan peper niet bij de AH of Lidl vind of wel?quote:Op maandag 11 mei 2015 22:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou Sichuan Chili Olie maken.
[ link | afbeelding ]
Dat kun je tenminste niet kopen.
En anders heeft de toko wel grote zakken.quote:Op maandag 11 mei 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
Grappig, ik kom in veel toko's en heb nog nooit grote zakken sichuanpeper gezien.quote:Op dinsdag 12 mei 2015 10:49 schreef Gripper het volgende:
[..]
En anders heeft de toko wel grote zakken.
Ik heb al 3 jaar zo'n zak liggen, gaat niet erg snel als je 1 keer per 2-3 weken een gerecht maakt waar je een gedroogd sichuan pepertje in gooit...
Daar heb ik nog 2 zakjes van, vind het niet zo en al helemaal niet pittig. Waar kan ik het makkelijk in verwerken?quote:Op maandag 11 mei 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
dat was m'n idee ook inderdaad. Geen flauw idee alleen of dat werkt. Heb wel een (hele) kleine oven tot m'n beschikking, dus mocht het echt niet anders kunnen zouden ze daar wel even onder de grill kunnen.quote:Op woensdag 13 mei 2015 15:55 schreef Karstman het volgende:
Dat wordt wel lastig lijkt me... Misschien eerst braden en dan afmaken op een grilpan?
Dat wordt lastigquote:Op woensdag 13 mei 2015 15:15 schreef Knuck-les het volgende:
Iemand een goed spareribs recept? Probleem is wel dat ik geen oven en/of BBQ tot m'n beschikking heb. Is het dan mogelijk om lekkere spareribs te maken?
Wel voorkoken, maar afgrillen in de oven. Met een zoete marinade die kan caramelliseren.quote:Op woensdag 13 mei 2015 18:26 schreef Knuck-les het volgende:
[..]
dat was m'n idee ook inderdaad. Geen flauw idee alleen of dat werkt. Heb wel een (hele) kleine oven tot m'n beschikking, dus mocht het echt niet anders kunnen zouden ze daar wel even onder de grill kunnen.
Iemand tips voor het lekkerste spareribs recept?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/?s=sichuanpeperquote:Op woensdag 13 mei 2015 16:38 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Daar heb ik nog 2 zakjes van, vind het niet zo en al helemaal niet pittig. Waar kan ik het makkelijk in verwerken?
Zijn 'Over eten en koken' kan ik in ieder geval aanraden.quote:Op donderdag 14 mei 2015 15:45 schreef Bart2002 het volgende:
Piet, even iets kooktheoretisch:
Ik lees net in een oude HP/De Tijd dat als we echt goed willen koken we het boek "Goed koken, en wat je daarvoor moet weten" van Harold McGee moet hebben gelezen en begrepen.
Ben je het daarmee eens? Ken je dit boek?
Tot nu toe heb ik het zonder gedaan, maar als we hiermee topklasse kunnen bereiken...
Commentaar van anderen is ook welkom natuurlijk.
Leuk, zag het een keer liggen in de toko maar toch maar neit gepakt toen.quote:Op donderdag 14 mei 2015 10:14 schreef RobinOok het volgende:
[..]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/?s=sichuanpeper
Ik begrijp (uit diezelfde oude HP) dat dat het standaardwerk is en die ik noemde een iets toegankelijker versie, geschikt voor de thuiskok. Ik ga hier denk ik wel die tientjes in investeren.quote:Op donderdag 14 mei 2015 15:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zijn 'Over eten en koken' kan ik in ieder geval aanraden.
Ik kan al goed koken (zeggen "ze"..) maar ik ga dat aanschaffen. Eigenlijk vind ik koken, naast irriteren op de fora het leukste om te doen. Bedankt voor uw visie.quote:Op donderdag 14 mei 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind Harold McGee zijn boeken heel erg goed, voor de leergierige kok die wil weten wat er in vlees en groenten etc gebeurd tijdens het bereiden. Het is denk ik het beste toegankelijke werk op dat gebied.
Als je goed wilt leren koken moet je het gewoon veel doen en heel kritisch zijn op je eigen resultaten, experimenteren, en wellicht een paar workshops volgen of als leerling in een (goed) restaurant gaan werken
Zeker. En er van uitgaande dat je maar 1 leven hebt, iets gaan doen wat je echt leuk vindt.quote:Op donderdag 14 mei 2015 16:08 schreef Molo het volgende:
Ik ben iets jonger dan jij, maar eens
Niet realistisch, maar leuk droomidee toch?
En daarom hou ik het dan toch maar op hobby koken, dan houd ik het ook echt leuk. En genoeg nog te leren voor heel mijn verdere levenquote:Op donderdag 14 mei 2015 16:12 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Zeker. En er van uitgaande dat je maar 1 leven hebt, iets gaan doen wat je echt leuk vindt.
Ik ga meteen de baas bellen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |