abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 11 mei 2015 @ 22:47:12 #276
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152508114
Goeie pepers voor veel sambals e.d. vind je ook niet bij de AH of Lidl. Schep dan gewoon een pot sambal kant en klaar, over in een weckpotje met een strikje erom?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 11 mei 2015 @ 22:54:53 #277
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152508461
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
  maandag 11 mei 2015 @ 22:55:53 #278
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152508506
Nee hebben ze niet. Tenzij hele oude voorraad.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 12 mei 2015 @ 09:51:03 #279
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_152515771
Ik las net in de Allerhande dat ze rawit pepers hebben op het moment.
Spoilers!
  dinsdag 12 mei 2015 @ 10:49:34 #280
130803 Gripper
Get a grip
pi_152517012
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
En anders heeft de toko wel grote zakken.
Ik heb al 3 jaar zo'n zak liggen, gaat niet erg snel als je 1 keer per 2-3 weken een gerecht maakt waar je een gedroogd sichuan pepertje in gooit...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 12 mei 2015 @ 10:52:37 #281
414785 sirdanilot
pi_152517095
Ik zou gewoon naar de toko gaan en daar een lekkere extra pittige uitzoeken.

Of bestel van die achterlijk hete sauzen met puur capsaicine online (weet even niet meer hoe die heten).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_152517358
Heb geen tijd/mogelijkheid meer om naar de toko te gaan, vandaar. Ik kijk wat ze bij de AH hebben, 't is ook maar een kleinigheidje voor erbij. En vind het juist leuk dat het zelfgemaakt is dus kant en klaar wordt 't sowieso niet. En als dit niet fantastisch wordt dan heb ik voor volgende keer weer wat te leren, dus geen probleem. En die olie ga ik zeker maken als ik meer tijd heb!
Maar, recepten? Kom op pinterest wel vanalles tegen, meestal gewoon pepers, ui, knoflook, soms tomatenpuree er door, pureren en klaar. Dat is het? Of heeft iemand een toprecept?
  dinsdag 12 mei 2015 @ 22:27:23 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152543644
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 10:49 schreef Gripper het volgende:

[..]

En anders heeft de toko wel grote zakken.
Ik heb al 3 jaar zo'n zak liggen, gaat niet erg snel als je 1 keer per 2-3 weken een gerecht maakt waar je een gedroogd sichuan pepertje in gooit...
Grappig, ik kom in veel toko's en heb nog nooit grote zakken sichuanpeper gezien.
Altijd zakjes van om en nabij de 100 gram. Ook die van de Lidl.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 12 mei 2015 @ 22:29:36 #284
414785 sirdanilot
pi_152543781
Ik maak nooit sambal want ik zou het toch niet opkrijgen voor het bederft, dus kan je hierbij niet helpen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 13 mei 2015 @ 15:15:10 #285
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_152560566
Iemand een goed spareribs recept? Probleem is wel dat ik geen oven en/of BBQ tot m'n beschikking heb. Is het dan mogelijk om lekkere spareribs te maken?
pi_152561852
Dat wordt wel lastig lijkt me... Misschien eerst braden en dan afmaken op een grilpan?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 13 mei 2015 @ 16:38:12 #287
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_152563254
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 22:54 schreef RobinOok het volgende:
Tijdens de Aziatische weken had Lidl wel sichuanpeper. Dus wie weet nu nog?
Daar heb ik nog 2 zakjes van, vind het niet zo en al helemaal niet pittig. Waar kan ik het makkelijk in verwerken?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  woensdag 13 mei 2015 @ 18:26:32 #288
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_152566565
quote:
2s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:55 schreef Karstman het volgende:
Dat wordt wel lastig lijkt me... Misschien eerst braden en dan afmaken op een grilpan?
dat was m'n idee ook inderdaad. Geen flauw idee alleen of dat werkt. Heb wel een (hele) kleine oven tot m'n beschikking, dus mocht het echt niet anders kunnen zouden ze daar wel even onder de grill kunnen.

Iemand tips voor het lekkerste spareribs recept? :)
pi_152567477
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 15:15 schreef Knuck-les het volgende:
Iemand een goed spareribs recept? Probleem is wel dat ik geen oven en/of BBQ tot m'n beschikking heb. Is het dan mogelijk om lekkere spareribs te maken?
Dat wordt lastig

Eerst nachtje marineren, dan voorkoken in de marinade en net genoeg bouillon dat ze onder staan . Heel zachtjes laten sudderen 45 minuten, deksel op de pan.

Dan even laten drogen en bakken, ik zou geen grillpan gebruiken maar een gewone. Je kunt wat aflakken voor het bakken met wat extra marinade.

Helemaal perfect wordt het nooit, goed eetbaar zal wel lukken.
Whatever...
pi_152567515
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 18:26 schreef Knuck-les het volgende:

[..]

dat was m'n idee ook inderdaad. Geen flauw idee alleen of dat werkt. Heb wel een (hele) kleine oven tot m'n beschikking, dus mocht het echt niet anders kunnen zouden ze daar wel even onder de grill kunnen.

Iemand tips voor het lekkerste spareribs recept? :)
Wel voorkoken, maar afgrillen in de oven. Met een zoete marinade die kan caramelliseren.
Whatever...
  donderdag 14 mei 2015 @ 10:14:45 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152585603
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2015 16:38 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Daar heb ik nog 2 zakjes van, vind het niet zo en al helemaal niet pittig. Waar kan ik het makkelijk in verwerken?
http://www.aziatische-ingredienten.nl/?s=sichuanpeper
pi_152593454
Piet, even iets kooktheoretisch:
Ik lees net in een oude HP/De Tijd dat als we echt goed willen koken we het boek "Goed koken, en wat je daarvoor moet weten" van Harold McGee moet hebben gelezen en begrepen.
Ben je het daarmee eens? Ken je dit boek?
Tot nu toe heb ik het zonder gedaan, maar als we hiermee topklasse kunnen bereiken...
Commentaar van anderen is ook welkom natuurlijk.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152593612
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:45 schreef Bart2002 het volgende:
Piet, even iets kooktheoretisch:
Ik lees net in een oude HP/De Tijd dat als we echt goed willen koken we het boek "Goed koken, en wat je daarvoor moet weten" van Harold McGee moet hebben gelezen en begrepen.
Ben je het daarmee eens? Ken je dit boek?
Tot nu toe heb ik het zonder gedaan, maar als we hiermee topklasse kunnen bereiken...
Commentaar van anderen is ook welkom natuurlijk.
Zijn 'Over eten en koken' kan ik in ieder geval aanraden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 14 mei 2015 @ 15:55:39 #294
414785 sirdanilot
pi_152593641
quote:
Leuk, zag het een keer liggen in de toko maar toch maar neit gepakt toen.
Ik wil eigenlijk wel een keer de Chicken Kung Pao gaan maken, lijkt me lekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 14 mei 2015 @ 15:56:43 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152593663
Ik vind Harold McGee zijn boeken heel erg goed, voor de leergierige kok die wil weten wat er in vlees en groenten etc gebeurd tijdens het bereiden. Het is denk ik het beste toegankelijke werk op dat gebied.
Als je goed wilt leren koken moet je het gewoon veel doen en heel kritisch zijn op je eigen resultaten, experimenteren, en wellicht een paar workshops volgen of als leerling in een (goed) restaurant gaan werken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152593723
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zijn 'Over eten en koken' kan ik in ieder geval aanraden.
Ik begrijp (uit diezelfde oude HP) dat dat het standaardwerk is en die ik noemde een iets toegankelijker versie, geschikt voor de thuiskok. Ik ga hier denk ik wel die tientjes in investeren.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152593782
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind Harold McGee zijn boeken heel erg goed, voor de leergierige kok die wil weten wat er in vlees en groenten etc gebeurd tijdens het bereiden. Het is denk ik het beste toegankelijke werk op dat gebied.
Als je goed wilt leren koken moet je het gewoon veel doen en heel kritisch zijn op je eigen resultaten, experimenteren, en wellicht een paar workshops volgen of als leerling in een (goed) restaurant gaan werken
Ik kan al goed koken (zeggen "ze"..) maar ik ga dat aanschaffen. Eigenlijk vind ik koken, naast irriteren op de fora het leukste om te doen. Bedankt voor uw visie.
En ik betwijfel of men zit te wachten op een bijna 52-jarige leerling in een restaurant, maar daar zou ik blind mijn baan voor opgeven, althans als geld geen rol speelt. En dat doet het helaas nog wel.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 14 mei 2015 @ 16:08:25 #298
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152593899
Ik ben iets jonger dan jij, maar eens :)

Niet realistisch, maar leuk droomidee toch? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152593975
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2015 16:08 schreef Molo het volgende:
Ik ben iets jonger dan jij, maar eens :)

Niet realistisch, maar leuk droomidee toch? :)
Zeker. En er van uitgaande dat je maar 1 leven hebt, iets gaan doen wat je echt leuk vindt.
Ik ga meteen de baas bellen. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 14 mei 2015 @ 16:15:26 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152594038
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 16:12 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Zeker. En er van uitgaande dat je maar 1 leven hebt, iets gaan doen wat je echt leuk vindt.
Ik ga meteen de baas bellen. :)
En daarom hou ik het dan toch maar op hobby koken, dan houd ik het ook echt leuk. En genoeg nog te leren voor heel mijn verdere leven O+

Piet, gooi jij 'm even dicht vanuit Kroatië? :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')