SPOILER: online shoppenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ervaringquote:Op dinsdag 24 maart 2015 20:27 schreef kanovinnie het volgende:
Die Tommeke weet er ook een hoop vanaf
Was leuk om je weer effe te spreken herr oksel!quote:
Zou mij kunnen gebeuren.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 21:20 schreef Fretwork het volgende:
Net een lekker rustig herstelrondje gedaan op mijn favoriete avondparcourtje. Het rustig fietsen ging grotendeels prima. Maar hebben jullie ook altijd dat stemmetje in je hoofd als er een favoriet segmentje komt?
"Bijna bij de brug, zal ik hem opsprinten?"
- "Nee Fret, rustig fietsen"
"Maar de wind staat gunstig"
- "Er staat amper wind man, doe gewoon rustig, er is trouwens roei-ALV, het is vast druk."
"Maar hij staat in ieder geval niet tegen! En die roeiers zijn vast al binnen."
- "DOE NOU EENS RUSTIG MAN!!!"
"Oké, ik fiets hem wel langzaam omhoog,"
En dan ben je net na het laatste stoplicht voor de brug, weg vrij en schoon, zuchtje wind nog steeds goed. Ik voel mijn linkerhand opschakelen, de druk wordt hoger. Rechts schakelt ook op, mijn handen gaan in de beugels... Ik ga in de beugels staan en versnel mijn cadans.
Toch weer dat kutding opgesprint... Fuck mijn ruggegraat
wel in de top 5 op Strava..
Was ik maar zo sterkquote:Op dinsdag 24 maart 2015 21:43 schreef Gripper het volgende:
Herken ik mezelf totaal niet in. Ik train als een monnik, en als een andere wielrenner me inhaalt en dan achterom kijkt of ik m wel volg ga ik m dat plezier echt niet doen hoor
Ik met pontjesquote:
Ja da heb ik ook altijdquote:Op dinsdag 24 maart 2015 21:20 schreef Fretwork het volgende:
Net een lekker rustig herstelrondje gedaan op mijn favoriete avondparcourtje. Het rustig fietsen ging grotendeels prima. Maar hebben jullie ook altijd dat stemmetje in je hoofd als er een favoriet segmentje komt?
"Bijna bij de brug, zal ik hem opsprinten?"
- "Nee Fret, rustig fietsen"
"Maar de wind staat gunstig"
- "Er staat amper wind man, doe gewoon rustig, er is trouwens roei-ALV, het is vast druk."
"Maar hij staat in ieder geval niet tegen! En die roeiers zijn vast al binnen."
- "DOE NOU EENS RUSTIG MAN!!!"
"Oké, ik fiets hem wel langzaam omhoog,"
En dan ben je net na het laatste stoplicht voor de brug, weg vrij en schoon, zuchtje wind nog steeds goed. Ik voel mijn linkerhand opschakelen, de druk wordt hoger. Rechts schakelt ook op, mijn handen gaan in de beugels... Ik ga in de beugels staan en versnel mijn cadans.
Toch weer dat kutding opgesprint... Fuck mijn ruggegraat
wel in de top 5 op Strava..
Ja, flink harde ratel in de Zonda's nu. Maar heb ook weleens gelezen dat het afhankelijk is van hoe je ze hebt gesmeerd. Heb nu wat lagervet om de palletjes gedaan en hoop dat dat goed (genoeg) is.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 20:19 schreef iScream. het volgende:
[..]
In de Zonda´s?Ik moet juist als een malle bellen als ik op mn Zonda's fiets, alleen bij mn FFWDs gaan ze al ruim van te voren aan de kant
Ja, was leuk tochtje en gezellig. En je hebt nog even mijn pr0nwielen gereden!!quote:Op dinsdag 24 maart 2015 21:13 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Was leuk om je weer effe te spreken herr oksel!
Je hebt gelijk hoor wat die bandenspanning betreft. Pas reed ik een Vittoria naar de verdommenis, dus dacht ik, laat ik dat setje Fortezza's er eens onder leggen. 8 bar erin, niet het mot, maar omdat ik het gewoon ben, en rechtuit gewoon zwabberen dat stuur. Dus nu maar weer terug naar een setje 25mm Vittoria's en 7-7,5 bar er in.quote:
Voor jou een vraag, voor mij een weet. En dat allemaal zonder crash diëten en weet ik veel waaraan nog meer geld wordt weggeflikkerd om toch vooral dat obesitas gevoel maar te compenserenquote:
Wat bedoel je precies met rollen? Ik heb criteriums gereden met vittoria 25mm en 6,5bar (slecht klinker parcours) en zelfs bij vol door de bocht bleef de band op de velg.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 23:09 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Je hebt gelijk hoor wat die bandenspanning betreft. Pas reed ik een Vittoria naar de verdommenis, dus dacht ik, laat ik dat setje Fortezza's er eens onder leggen. 8 bar erin, niet het mot, maar omdat ik het gewoon ben, en rechtuit gewoon zwabberen dat stuur. Dus nu maar weer terug naar een setje 25mm Vittoria's en 7-7,5 bar er in.
En voor Andyy, die acht bar heeft niets met gewicht te maken maar wel met de kwaliteit banden, hoe soepeler, dus hoe meer knaken je er aan uitgeeft, hoe harder, anders gaan ze rollen. En voor 88kg bij 188 schaam ik me niet. Wordt nog wel 85 deze zomer. We lullen nog wel eens tegen de tijd dat jij de 40 gepasseerd ben
je zat in de kopgroep jonge en je hebt je beurtjes gewoon gedaan, dus hoor je bij de echte mannenquote:Op dinsdag 24 maart 2015 22:38 schreef Oksel het volgende:
[..]
Ja, was leuk tochtje en gezellig. En je hebt nog even mijn pr0nwielen gereden!!
Grip, Jan, Dop en Marco zijn overigens betere fietsers dan ik. Kano denk ik ook wel.
Ik kan gewoon goed uit de wind rijden![]()
Jan dacht daar toch anders overquote:Op dinsdag 24 maart 2015 22:38 schreef Oksel het volgende:
[..]
Ja, was leuk tochtje en gezellig. En je hebt nog even mijn pr0nwielen gereden!!
Grip, Jan, Dop en Marco zijn overigens betere fietsers dan ik. Kano denk ik ook wel.
Ik kan gewoon goed uit de wind rijden![]()
Ik zal die linkjes eens bekijken. Thanks.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 16:18 schreef Ericr het volgende:
[..]
Post workout maakt het niet zoveel uit qua timing, ook al bestaan er wel vele mythes over 'anabolic windows' en aanvullen glycogeen. Meer dan mythes zijn het niet.
http://www.howtobeast.com(...)lic-window-is-a-lie/
http://www.bornfitness.com/the-meal-timing-myth/
Artikelen van pubmed van de hand van Berardi of andere doktoren die grotendeels in dienst zijn van de supplementenindustrie doen je graag anders geloven. Iedereen volstouwen met post workout supps wat meestal veel te duur betaalde malto-dextrine is met een lading aminozuren er bij. Zaken die je ook gewoon uit een goede maaltijd kan halen na je training.
Het belangrijkste blijft een positieve stikstofbalans om eventuele spierschade te laten herstellen en glycogeenreserves die zijn hersteld voordat je weer aan de bak gaat. Als je meerdere trainingen per dag doet kan timen van voeding dan nog wel enigszins voordelig zijn maar anders kan je het gewoon opvangen met goede voeding.
Bizar!quote:
Daar wil ik echt nog m verbetering uithalen, voeding.quote:Op woensdag 25 maart 2015 08:20 schreef the_critic het volgende:
vraag is dan nog wel... wat is goed eten...
voor somige mensen is dat 3 borden pasta (met veel saus en varkensgehakt want dat smaakt lekkerder dan rund) op de avond voordat je gaat koersen/tocht rijden/lange training.... (en dan snap je het dus net nie)
En we nemen (bijna) allemaal sportdrank in de bidon en niet alleen water of ranja...
Uiteraard is gezond verstand en gezond eten de basis en kun je daar heel veel uithhalen.. maar sportvoeding is geen gebakken lucht in mijn ogen. Echter is het ook niet de enige oplossing. Als je veel fietst, lang fietst.. dan investeer je in je trainingen, investeer je in je fiets... moet je ook investeren in je wat inlezen in gezonde voeding, hoe werkt je lichaam op bepaalde voedingsstoffen etc.. T'is een en-en verhaal... goed en gezond eten, gezond verstand, en sportvoeding kunnen elkaar dan prima versterken
(en uiteraard hebben zelfs pro's weleens een hongerklop... maar zijn dan vergeten te eten, ziekjes.. oftewel het stukje gezond verstand of gezond lijf klopppen dan ff nie)
Hangt ook van je behoefte af. Iemand die dag in, dag uit afstanden rijdt van meer dan 100km heeft baat bij meer koolhydraten omdat je glycogeen wordt aangevuld vanuit de toevoer van koolhydraten.quote:Op woensdag 25 maart 2015 08:20 schreef the_critic het volgende:
vraag is dan nog wel... wat is goed eten...
voor somige mensen is dat 3 borden pasta (met veel saus en varkensgehakt want dat smaakt lekkerder dan rund) op de avond voordat je gaat koersen/tocht rijden/lange training.... (en dan snap je het dus net nie)
En we nemen (bijna) allemaal sportdrank in de bidon en niet alleen water of ranja...
Uiteraard is gezond verstand en gezond eten de basis en kun je daar heel veel uithhalen.. maar sportvoeding is geen gebakken lucht in mijn ogen. Echter is het ook niet de enige oplossing. Als je veel fietst, lang fietst.. dan investeer je in je trainingen, investeer je in je fiets... moet je ook investeren in je wat inlezen in gezonde voeding, hoe werkt je lichaam op bepaalde voedingsstoffen etc.. T'is een en-en verhaal... goed en gezond eten, gezond verstand, en sportvoeding kunnen elkaar dan prima versterken
(en uiteraard hebben zelfs pro's weleens een hongerklop... maar zijn dan vergeten te eten, ziekjes.. oftewel het stukje gezond verstand of gezond lijf klopppen dan ff nie)
quote:Op woensdag 25 maart 2015 08:57 schreef Ericr het volgende:
[..]
Hangt ook van je behoefte af. Iemand die dag in, dag uit afstanden rijdt van meer dan 100km heeft baat bij meer koolhydraten omdat je glycogeen wordt aangevuld vanuit de toevoer van koolhydraten.
Iemand die enkele malen per week een ritje maakt zal zijn glycogeen makkelijk kunnen aanvullen voordat de volgende rit zich aandient. Als die ritten gemiddeld een hoge intensiteit hebben is het zaak om je eiwitinname op te voeren om eventueel spierverlies op te vangen.
Wat gezonde voeding is hangt verder niet veel af van de verhoudingen. Zo min mogelijk geraffineerde producten, ook al mag je tijdens en direct na een training daar wat minder acht op slaan. Daarnaast een behoorlijke hoeveelheid groenten en gezonde vetten die uit diverse bronnen kunnen komen. Eiwitinname dient adequaat te zijn maar hoeft niet extreem opgevoerd zoals sommige sporters doen, 1,5 tot 2 gram per kg lichaamsgewicht is meestal meer dan voldoende. Heb zelf op lagere innamen en dan ook nog eens met vegetarische voeding zo goed als nooit moeite met spierherstel terwijl ik toch een oude lul ben t.o.v. de jonkies hier en ik momenteel 4 a 5 keer per week train (krachttraining en fietsen).
Post workout is in ieder geval minder van belang dan wat je pre workout doet. De basis wordt daar gelegd en een goed ontbijt of goede maaltijden voordat je aan de slag gaat zijn veel belangrijker dan proberen na je training zo snel mogelijk je reserves weer aan te vullen. Daarnaast is het zaak om zo'n 30-60 gram koolhydraten per uur naar binnen te werken tijdens de training, ongeveer het maximale wat je lichaam kan verwerken tijdens een training.
Sportvoeding heeft zijn rol in een trainingsprogramma maar de supplementenindustrie wil teveel doen geloven dat sportvoeding voor en na een training een noodzaak is.'Normale' voeding heeft een veel grotere invloed op je presteren omdat de synergie van micronutrienten in voeding meestal veel beter op elkaar is afgestemd dan synthetische middelen waarbij vaak bepaalde nutriënten een overdaad kennen (want goedkoop) en andere nutriënten zijn toegevoegd voor de vorm om het idee te geven dat iemand gezond bezig is.
Ik zit nu bijvoorbeeld met een iets wat droge mond en een bidon water binnen handbereik. Toch drink ik dan op de een of andere manier niet.quote:Op woensdag 25 maart 2015 08:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Daar wil ik echt nog m verbetering uithalen, voeding.
Daarom was die week op Mallorca zo heerlijk. Het enige wat je s ochtends moest doen was naart het ontbijt sloffen, en 3x je bord volladen met lekkere pannekoekjes, vers fruit, yoghurt met muesli. Dan de hele dag fietsen, en daarna alleen maar op bed liggen.
En 's avonds weer je bord volladen met pasta, en uit de rest van het groene aanbod de kapotgekookte sperzieboontjes links laten liggen en veel sla eten.
Als je verder niks anders hoeft te doen dan fietsen, eten en slapen, dan is het een makkie om regelmaat te houden. Maar als je er nog je huishouden bij moet doen, boodschappen, hout hakken, je vrouw bevredigen, en naar je werk heen en weer elke dag...
Ik eet al behoorlijk gezond denk ik, veel groente, veel kleur op het bord, niks uit pakjes en zakjes, etc. Vlees met mate, doordeweeks geen alcohol, maar ik wil voor het sporten voornamelijk nog verbetering behalen met de regelmaat van mn eetmomenten. Gewoon altijd op dezelfde tijden wat naar binnen douwen, dat moet een ingesleten gewoonte worden, voldoende water drinken is net zoiets. Zovaak dat ik een drukke dag heb op mn werk, half vergeet te drinken, en 's avonds is je pis donkergeel en heb je pijn in je knar.
En als je dan de volgende dag lang moet fietsen, zie dat nog maar eens goed te maken in korte tijd.
Te vaak eet ik pas om 10 uur op mn werk de eerste boterham, nadat ik 's ochtends alleen maar mn goedemorgen drinkontbijt-papje op heb. Dat is natuurlijk geen vliegende start, ze zeggen toch altijd dat je 2/3 van je nutrienten al voor de middag binnen moet hebben?
Uiteindelijk is dat voor een prof ook misschien wel de bottleneck, om ook als je hondsmoe bent of van ellende alleen maar onder de hete douche in een hoekje wil kruipen, om dan toch weer te gaan zitten kauwen, want je móet eten. Regelmaat regelmaat.
Eentonig is nooit goed. Bovendien zijn "makkelijke" groenten zoals een voorgesneden zakje macaronigroente in de macaroni a la kano ook niet de meest vullende. Maar we hebben helaas niet allemaal de luxe dat we onbespoten groente uit eigen tuin kunnen eten, of elke dag spaanse tomaten waar een stuk meer pitamientjes inzitten dan die hollandse waterbommen waarmee wij het moeten doen.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:03 schreef kanovinnie het volgende:
Ik eet volgens mij ook vrij gezond, maar wel enigzins eentonig. Veel verder dan bami/nasi/pasta kom ik niet. Deels omdat ik alleen voor mezelf kook, deels omdat ik geen enkele vorm van bevrediging uit koken haal. Ik doe het omdat het moet. Dus maak me er dan maar zo makkelijk mogelijk van af.
Wel ook veel groente, weinig vlees en een normale portie pasta/rijst. Wel saus uit een potje enzo omdat dat lekker makkelijk is.
Wat ik wel interesant vond is ik tijdens die lezing hoorde dat twee keer per dag groente eten ook goed is. Dus een tomaat, wortel, stuk komkommer oid tijdens de lunch oid.
Ik eet denk ik wel relatief veel fruit. Ik eet denk ik zo'n 3-4 stuks fruit per dag.
Misschien moet ik eens met een diëtist praten. Niet zo zeer omdat ik af wil vallen, maar meer om te kijken of er verbeteringen mogelijk zijn Ik weet wel zeker dat die er zijn
Dat is inderdaad iets wat ik te weinig eet. Soms pak ik zo'n Pangafilet (al schijnen die ook niet heel best te zijn na een googlezoektocht. Welke vis is wel aan te raden?)quote:
Ik eet bij mijn avondeten denk ik 200 gram groente. Is dat veel? Zo'n verpakking snijbonen/wortel/bloemkool eet ik in 2 dagen op. Als ik broccoli eet, eet ik 1 struik.quote:Verder kaoloveel groenten en fruit pakken
Noten eet ik niet/weinig. Wel weet ik dat ze ongebrand en ongezout moeten zijn als je ze wel eet.quote:en noten en zuivel.
Toegevoegde suiker in eten bedoel je? Bij een bak kwark doe ik meestal wel een zakje suiker omdat ik het anders niet lekker vind. Of ik pureer er een appel/banaan doorheen.quote:Die willen afvallen matig met de carbs en suikers.
Klopt, maar wel een stuk makkelijker. Als ik een gevarieerde macaroni a la kano wil maken moet ik dus prei, paprika, ui (?) en weet ik wat allemaal kopen. Daar kan je vervolgens niet alles van gebruiken omdat niet zoveel nodig hebt en dan zit ik met een hoop groente in de koelkast die ik niet/nauwelijks op krijg voordat het bederft. Been there, done thatquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:19 schreef Gripper het volgende:
[..]
Eentonig is nooit goed. Bovendien zijn "makkelijke" groenten zoals een voorgesneden zakje macaronigroente in de macaroni a la kano ook niet de meest vullende. Maar we hebben helaas niet allemaal de luxe dat we onbespoten groente uit eigen tuin kunnen eten, of elke dag spaanse tomaten waar een stuk meer pitamientjes inzitten dan die hollandse waterbommen waarmee wij het moeten doen.
Dan zou zelfs ik koken wel leuk gaan vindenquote:Stel dat je elke dag het beste van het beste zou kunnen kiezen, wat zou dat een genot zijn qua eten![]()
Uit medische redenen of gewoon omdat ze dat wilt?quote:Koken leuk vinden en er alles over willen weten is voor mijzelf wel een echte stap voorwaarts geweest om meer en gevarieerder te gaan koken. Toen ik alleen woonde waren het ook vaak knorr wereldgerechten of nasi/macaroni a la gripper. Maar met een vriendin die wat specifieke dieeteisen heeft (met name: zeer vetarm) heb ik in ieder geval wel anders leren koken.
quote:Je zou je nog eens wat in paleo kunnen verdiepen. Veel van wat we eten kan ook prima rauw naar binnen, zo deden we dat vroeger tenslotte ook.
Makreelquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:27 schreef Gripper het volgende:
Kano, lees bijvoorbeeld ff hier: http://www.hetpaleoprinci(...)rmens/het-dieet.html
Panga en tilapia filet zijn kweekvissen, dus daar zit weinig "vissigs" aan qua nutrienten.
Een lekkere vette makreel uit de noordzee daarentegen
Haring, makreel, zalmquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:19 schreef kanovinnie het volgende:
Dat is inderdaad iets wat ik te weinig eet. Soms pak ik zo'n Pangafilet (al schijnen die ook niet heel best te zijn na een googlezoektocht. Welke vis is wel aan te raden?)
Meer is beter, maar 200g is naar algemene opvattingen oké.quote:Ik eet bij mijn avondeten denk ik 200 gram groente. Is dat veel? Zo'n verpakking snijbonen/wortel/bloemkool eet ik in 2 dagen op. Als ik broccoli eet, eet ik 1 struik.
Eet ik superveelquote:Noten eet ik niet/weinig. Wel weet ik dat ze ongebrand en ongezout moeten zijn als je ze wel eet.
Ik koop alleen maar blikken waarbij ik het vermoeden heb dat de tomaten rond de Middelandse zee hun herkomst hebben. Veel meer smaakquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:41 schreef quinoahipster het volgende:
Idd, nooit potjes pastasaus kopen, maar gewoon zo'n kartonnen pakje gezeefde tomaten
Spaart nog geld ook
Voldoende paleo voor mijquote:
variatie is het beste, maak anders ff een tonijnsalade met een blikje tonijn, beetje sla, tomaat, rode ui, mais, olijven, etc. 10 minuten is het klaar.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:19 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dat is inderdaad iets wat ik te weinig eet. Soms pak ik zo'n Pangafilet (al schijnen die ook niet heel best te zijn na een googlezoektocht. Welke vis is wel aan te raden?)
Dat is goed pak je ook 5x fruit en niet alleen appels of bananas?quote:Ik eet bij mijn avondeten denk ik 200 gram groente. Is dat veel? Zo'n verpakking snijbonen/wortel/bloemkool eet ik in 2 dagen op. Als ik broccoli eet, eet ik 1 struik.
suiker = suiker en in drank (alco) zit ook veel suikerquote:Noten eet ik niet/weinig. Wel weet ik dat ze ongebrand en ongezout moeten zijn als je ze wel eet.
Om de dag ongeveer een bak kwark. Verder weinig zuivel.
[..]
Toegevoegde suiker in eten bedoel je? Bij een bak kwark doe ik meestal wel een zakje suiker omdat ik het anders niet lekker vind. Of ik pureer er een appel/banaan doorheen.
Ik eet denk ik wel een beetje te veel koolhydraten.
natuurlijke suikers.... uit koolhydrten.. Geen toegevoegde suikers.. zit een flink verschil tussenquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:45 schreef Tommeke het volgende:
Ik kook ook nooit met zakjes en maak alles vers. Nouja, meestal kookt m'n vriendin
Pasta maken we meestal met wat tomatenpuree of gezeefde tomaten en kruiden en fucking veel groente. Hoewel tomatenpuree ook 15% suikers is lees ik net
Die pastasaus van zondag bijvoorbeeld, die Marco, Dop en Kano nog hebben zitten knagen voordat ze vertrokken:quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:39 schreef the_critic het volgende:
biologisch, zelf bereiden ipv kant-en-klaar/potjes/zakjes, variatie, dan ben je al een hele grote sstap verder dan de gemiddelde consument
Hmm heerlijk.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:54 schreef muzas het volgende:
[..]
Lekker man, flinke klodder roomboter erop.
Gelezen, ik snap het principe er achter wel, al vind ik het een beetje te allemaal. Geen aardappel omdat die nog maar 350 jaar gegeten wordquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:27 schreef Gripper het volgende:
Kano, lees bijvoorbeeld ff hier: http://www.hetpaleoprinci(...)rmens/het-dieet.html
Ik had gelezen dat de panga's inderdaad weinig goed zijn. Die zitten ergens in vietnam met z'n alle hun eigen schijt op te vreten en al het andere wat voorbij komt in de rivier. Een afvalvis dus.quote:Panga en tilapia filet zijn kweekvissen, dus daar zit weinig "vissigs" aan qua nutrienten.
Een lekkere vette makreel uit de noordzee daarentegen
Dus wel ei, melk en vis, maar geen vlees?quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:30 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Makreel![]()
Verder denk ik: Schol, forel, zalm, snoekbaars, rode mul, dorade en meerval.
Wij hebben nu een lacta-ovo-pescatariër in huis wonen, dat scheelt ook wel in je variatie kan ik zeggen. Veel vis
Ik kan wel wat meer groente gaan eten ipv koolydraatquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:31 schreef quinoahipster het volgende:
[..]
Haring, makreel, zalm
[..]
Meer is beter, maar 200g is naar algemene opvattingen oké.
quote:[..]
Eet is superveel
Ik zal eens op de potjes kijken.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:39 schreef the_critic het volgende:
ga om te beginnen eens kijken naar verborgen producten in eten... dat potje kant en klare pasta saus, zit gewoon suiker toegevoegd... als je zelf wat tomaten verwerkt ben je die suikerklontjes al kwijt.
Lees je eens in, in wat fructose-glucosestroop voor een troep is (en check daarna eens, in hoeveel pruducten in jouw kast die troep verwerkt is). puur vergif voor je lijf...
Als je je realiseert dat je als vegetarier, bij de mac niet eens patat kunt eten.. omdat er in de patat nog weer producten zitten die vanuit de vleesindustrie komen... dan schrik je je toch rot? (in before: niet dat ik daar dagelijks kom, maar om even aan te geven wat de voedselindustrie allemaal verwerkt in de kant en klare producten om maar smaak, kleur, consistentie etc te garanderen..)
biologisch, zelf bereiden ipv kant-en-klaar/potjes/zakjes, variatie, dan ben je al een hele grote sstap verder dan de gemiddelde consument
En ook hier zal ik eens naar kijken.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:44 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ik koop alleen maar blikken waarbij ik het vermoeden heb dat de tomaten rond de Middelandse zee hun herkomst hebben. Veel meer smaak
Daar ga je al, ik heb geen vriendinquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:45 schreef Tommeke het volgende:
Ik kook ook nooit met zakjes en maak alles vers. Nouja, meestal kookt m'n vriendin
Pasta maken we meestal met wat tomatenpuree of gezeefde tomaten en kruiden en fucking veel groente. Hoewel tomatenpuree ook 15% suikers is lees ik net
Jij hebt nog nooit pastasalade a la kano gegeten merk ik.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:47 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
variatie is het beste, maak anders ff een tonijnsalade met een blikje tonijn, beetje sla, tomaat, rode ui, mais, olijven, etc. 10 minuten is het klaar.
Vaak wel appels en bananen. Makkelijk mee te nemen. Al maak ik 's avonds ook nog wel eens een drinkshake van fruit en kwark. Daar gaat dan bevroren fruit in, of een kiwi. Ook peren af en toe en druiven. Maar meestal wel appels en bananen.quote:[..]
Dat is goed pak je ook 5x fruit en niet alleen appels of bananas?
Ik ben wel minder gaan drinken de afgelopen maandenquote:[..]
suiker = suiker en in drank (alco) zit ook veel suiker
In brood schijnt ook een hoop toegevoegd zout te zitten, wat eigenlijk niets toevoegd.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:48 schreef the_critic het volgende:
[..]
natuurlijke suikers.... uit koolhydrten.. Geen toegevoegde suikers.. zit een flink verschil tussen
Gewone tafelsuiker is in feite ook gewoon ontzettend slecht voor je.. (niet in normale hoeveelheden... maar we eten geen normale hoeveelheden meer tegenwoordig, omdat het overal stiekem extra aan is toevoegd... zoals kant-en-klaar producten)
Zelden. Maar dat smaakt wel heel anders.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:54 schreef Fretwork het volgende:
[..]
En wel popcorn eten he?
[ afbeelding ]
Daar was niets mis meequote:Op woensdag 25 maart 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:
[..]
Die pastasaus van zondag bijvoorbeeld, die Marco, Dop en Kano nog hebben zitten knagen voordat ze vertrokken:
Geen pakje of zakje gebruikt, maar gewoon een stuk of 12 tomaten, (eerst even ontveld zodat die velletjes niet als kleine stugge stukjes tussen je tanden komen te zitten), en daarna hoeft het alleen maar heel lang te pruttelen om alle overtollige water eruit te krijgen.
Verder een runderbouillonblokje, glaasje rode wijn, verse knoflook, rundergehakt en uien et voila. pastasaus.
Gister nog gemaakt, kokenquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:
[..]
Die pastasaus van zondag bijvoorbeeld, die Marco, Dop en Kano nog hebben zitten knagen voordat ze vertrokken:
Geen pakje of zakje gebruikt, maar gewoon een stuk of 12 tomaten, (eerst even ontveld zodat die velletjes niet als kleine stugge stukjes tussen je tanden komen te zitten), en daarna hoeft het alleen maar heel lang te pruttelen om alle overtollige water eruit te krijgen.
Verder een runderbouillonblokje, glaasje rode wijn, verse knoflook, rundergehakt en uien et voila. pastasaus.
Klopt, vlees verteert hij kennelijk niet zo goed. Op zich makkelijke aanpassing voor ons.quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:56 schreef kanovinnie het volgende:
Dus wel ei, melk en vis, maar geen vlees?
Ik zal eens kijken of ik dat in de supermarkt kan vinden. Hoe zit het met de koolvis?
Laatst had ik eens zo'n potje zure haring meegenomen. Dat is wel iets wat ik makkelijk op kantoor kan eten. Is dat dan nog goed, of moet het vers zijn?
Klinkt misschien dom zo, maar ik zou het echt niet wetenEen googlezoektocht leert mij dat het niet veel uitmaakt of het vers of zuur is.
Prima Pasta, en ik reed er verbazend goed op naar huisquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:
[..]
Die pastasaus van zondag bijvoorbeeld, die Marco, Dop en Kano nog hebben zitten knagen voordat ze vertrokken:
Geen pakje of zakje gebruikt, maar gewoon een stuk of 12 tomaten, (eerst even ontveld zodat die velletjes niet als kleine stugge stukjes tussen je tanden komen te zitten), en daarna hoeft het alleen maar heel lang te pruttelen om alle overtollige water eruit te krijgen.
Verder een runderbouillonblokje, glaasje rode wijn, verse knoflook, rundergehakt en uien et voila. pastasaus.
Die van de zalmforel is ook leukquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:00 schreef kaasplankje het volgende:
Ja heb laatst kvw uitzending gezien over tonijn. Was goede aflevering. Niks mis mee ook.
Gewoon forel die ze dmv voeding (algen oidquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:01 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Dat zijn een soort zeevarkens toch?
Het is niet echt een vissoort geloof ik.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:01 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Dat zijn een soort zeevarkens toch?
Dat is super lekker zelf tomatensaus met aubergine maken. Wat parmezan erover heen mjamquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:00 schreef muzas het volgende:
ik pleur altijd hele bergen courgette, paprika en aubergine door die saus heen.
Geen gehakt want dat vind fraumuzas zielig
Vreet dan wel weer vis... want die zijn niet schattig ofzo.... mjah wat zij wil.
Ik denk op dezelfde manier dat flamingo's roze worden, garnalenquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:02 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Gewoon forel die ze dmv voeding (algen oid) roze maken.
Dacht ik.
Nu weer even werken
Niks mis mee inderdaadquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:10 schreef Gripper het volgende:
Mekaar tips geven over lekker en verantwoord sport-eten is ook nog eens beter voor de stemming dan mekaar afkankeren
Prima te doen hier, en de bejaarden gedragen zich best netjes. Net ontbijtje gehad met o.a kwark muesli en noten. Zo maar eens richting de fiets, alhoewel ik op dit moment wel heel erg lekker in het zonnetje zit.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:16 schreef Gripper het volgende:
Hoe is het op Gran Canaria ouwe toerder? hoe is het buffet? hebben ze lekker eten en dringen die ouwe Duitse vellen niet teveel voor?
True! Daar had ik niet bij stilgestaanquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:48 schreef the_critic het volgende:
[..]
natuurlijke suikers.... uit koolhydrten.. Geen toegevoegde suikers.. zit een flink verschil tussen
Gewone tafelsuiker is in feite ook gewoon ontzettend slecht voor je.. (niet in normale hoeveelheden... maar we eten geen normale hoeveelheden meer tegenwoordig, omdat het overal stiekem extra aan is toevoegd... zoals kant-en-klaar producten)
Net als dequote:Op woensdag 25 maart 2015 09:59 schreef kaasplankje het volgende:
bio super is idd pure geldklopperij
Ja marqt idd wat een ergernis. 4 Euro vragen voor een halfrot mini bloemkooltje waar je amper voor 1 persoon van eten kan. Heb me kapotgelachen in die winkel.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:28 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Net als deMarqt
Goffedomme, wat een kutwinkel is dat. Dat hebben we niet in Grunn.
Gewoon dinsdag, vrijdag en zaterdag markt op de Vismarkt. Lekkere echte kipfilets zonder water scoren bij de poelier, verse groenten etc. En natuurlijk een frietje bij de Belg Wateroo
Haha helemaal mee eens. Ik was laatst met m'n meissie in Amsterdam en ze wou naar de Marqt toe.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:32 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Ja marqt idd wat een ergernis. 4 Euro vragen voor een halfrot mini bloemkooltje waar je amper voor 1 persoon van eten kan. Heb me kapotgelachen in die winkel.
Bio is ook zo een modeterm, en iedereen maar geloven dat het dan gezonder of eerlijker is, ja mss in 20% van de gevallen de rest is gewoon marketing.
Daar is mijn vriezer niet groot genoeg voor. En ik heb ook geen zin om een tweede in mijn schuur te zetten.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:03 schreef kaasplankje het volgende:
Wij maken vaak grote hoeveelheden pastasaus, soepen, chili, nasi, stoofvlees, dingen als rooi kool etc. dat gaat dan allemaal in porties in de vriezer.
#gezond #foodpornquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:38 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Haha helemaal mee eens. Ik was laatst met m'n meissie in Amsterdam en ze wou naar de Marqt toe.
Ik heb echt hardop staan lachen daar. Ze hadden wel lekkere chippies van groenten gemaakt. Maar zo duur allemaal. En allemaal van die foodhipsters en bakfietsmoeders die daar rondlopen.
Je koopt er idd gewoon gebakken lucht. Een marketingpraatje. Naar mijn mening kan je vers voer best in de super of beter nog op de markt zonder q kopen.
Heb voor de lol nog een bio-rookworst (was in november) gekocht. Een HEMA-worst is veel lekkerder. Je bent echt dom als je daar je boodschappen doet.
quote:Op woensdag 25 maart 2015 09:58 schreef MarcoD het volgende:
[..]
Gister nog gemaakt, koken, kano mag wel eens wat porties (bolognese saus) afkomenhalen. Maak toch altijd veel in 1 keer (tegen kostprijs, en dat is niet veel
).
Hoeft ie alleen pasta te koken en een schaaltje sla erbij te doen.
Maar eens vaker zoiets meenemen danquote:Op woensdag 25 maart 2015 09:59 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Klopt, vlees verteert hij kennelijk niet zo goed. Op zich makkelijke aanpassing voor ons.
Diepgevroren, ingeblikt of in pot kan allemaal heel vers zijn. Wellicht verser dan je onder folie verpakte filetje. Licht allemaal aan de snelheid en kwaliteit van je supply chain. Zijn voorbeelden te vinden van een krabfabriek waar ze ze uit de zee vissen en gelijk inblikken, lijkt me vers zat.
Klopt!quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:03 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ik denk op dezelfde manier dat flamingo's roze worden, garnalen
Collega's van me hadden laatst zelf pindakaas gemaakt, schijnt supermakkelijk te zijn.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:06 schreef the_critic het volgende:
ik bedoel ook niet dat alles bio moet zijn.... maar bak eens een bio kipje, tov plofkipje... daar bak je zoveel water uit dat ie de helft krimpt en ook nog eens minder smaakt. Dus met de helft van normaal, maar dan bio ben je bijna even duur uit, houd je meer over en smaakt beter!
Bio pindakaas... is pinda's en een beetje zout. Pindakaas van de calve met stukjes noot.. zit een pleur suiker in..
verschil tussen een jumbo broccoli en een bio broccoli proef ik ook niet hoor
Zeker!quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:10 schreef Gripper het volgende:
Mekaar tips geven over lekker en verantwoord sport-eten is ook nog eens beter voor de stemming dan mekaar afkankeren
Dat ga ik denk ik ook nog even doen. Of een weekend lang in limburg met vrienden en onderandere de klimclassic en een 200 van ivo doen.quote:
Mijn moeder haalt heel veel bio. Bio pasta, het lijkt mij dikke onzin, maar als ze zich er goed bij voelt moet ze het lekker doen.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:32 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Ja marqt idd wat een ergernis. 4 Euro vragen voor een halfrot mini bloemkooltje waar je amper voor 1 persoon van eten kan.
Bio is ook zo een modeterm, en iedereen maar geloven dat het dan gezonder of eerlijker is, ja mss in 20% van de gevallen de rest is gewoon marketing.
Eens moet wel zeggen dat ik groenten en fruit en vlees in de super beroerd van kwaliteit vind. Nu is de prijs er vaak ook naar maar die dingen kopen wij meest op de MarKt of bij de slager/groenteboer.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:38 schreef Tommeke het volgende:
[..]
Haha helemaal mee eens. Ik was laatst met m'n meissie in Amsterdam en ze wou naar de Marqt toe.
Ik heb echt hardop staan lachen daar. Ze hadden wel lekkere chippies van groenten gemaakt. Maar zo duur allemaal. En allemaal van die foodhipsters en bakfietsmoeders die daar rondlopen.
Je koopt er idd gewoon gebakken lucht. Een marketingpraatje. Naar mijn mening kan je vers voer best in de super of beter nog op de markt zonder q kopen.
Heb voor de lol nog een bio-rookworst (was in november) gekocht. Een HEMA-worst is veel lekkerder. Je bent echt dom als je daar je boodschappen doet.
Wat is er beroerd aan? In mijn ogen is een banaan een banaan, een appel een appel etc etc. Wel zorg ik altijd dat ik geen fruit pak waar al slechte plekken inzitten.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:42 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Eens moet wel zeggen dat ik groenten en fruit en vlees in de super beroerd van kwaliteit vind. Nu is de prijs er vaak ook naar maar die dingen kopen wij meest op de MarKt of bij de slager/groenteboer.
Zeker! Wat ik nu vaak doe is in 1 keer 4 porties pasta (500 gram pasta) maken en die invriezen. Maar die pasta neemt vrij veel ruimte in dus die kan ik net zo goed niet koken en alleen saus maken.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:43 schreef kaasplankje het volgende:
Vriezer is in jouw geval wel superhandig kano, hoef je bijv. alleen pasta te koken en je saus te ontdooien, simple sla erbij en je bent klaar.
Doe maar eens een vergelijkingstest en schrijf de kg prijs op ook.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:43 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Wat is er beroerd aan? In mijn ogen is een banaan een banaan, een appel een appel etc etc. Wel zorg ik altijd dat ik geen fruit pak waar al slechte plekken inzitten.
Wij hebben hier om de hoek een Jumbo zitten die echt wel ok is qua groenten, fruit en vlees.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:42 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Eens moet wel zeggen dat ik groenten en fruit en vlees in de super beroerd van kwaliteit vind. Nu is de prijs er vaak ook naar maar die dingen kopen wij meest op de MarKt of bij de slager/groenteboer.
No worries, ga binnenkort toch nog eens wat testzadels bietsen.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:41 schreef kanovinnie het volgende:
![]()
Nu nog ergens pasta bietsen en ik kan al fietsend mijn maaltijd bij elkaar scharrelen![]()
Ik probeer het zelf eerst wel een keer. Opzich is pastasaus invriezen wel handiger dan wat ik nu doe, want die macaroni neemt een hoop ruimte in en kan je ook prima even koken terwijl de saus opwarmt. Scheelt ruimte in mijn toch al niet al te grote vriezer.
Ik heb wel slecht nieuws, ik ga nog even geen nieuw zadel kopen. Die fizik valt niet tegen op m'n woon/werk fiets. Je kan 'm wel even lenen als ik een ander zadel terugkrijg voor die periode (ik heb nog niet genoeg zitvlees om zonder zadel te fietsen)
Pasta koken, invriezen en weer ontdooien wordt ie ook niet beter op.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:44 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Zeker! Wat ik nu vaak doe is in 1 keer 4 porties pasta (500 gram pasta) maken en die invriezen. Maar die pasta neemt vrij veel ruimte in dus die kan ik net zo goed niet koken en alleen saus maken.
Dat ik daar eerder niet op gekomen ben
Tsja, als ik het daarna op de bank al TV kijkend op lig te eten kan ik me daar niet heel druk over maken.quote:Op woensdag 25 maart 2015 10:45 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
Pasta koken, invriezen en weer ontdooien wordt ie ook niet beter op.
Mocht je een fizik antaras of specialized romin willen testen weet je waar je ze kan vindenquote:Op woensdag 25 maart 2015 10:45 schreef MarcoD het volgende:
[..]
No worries, ga binnenkort toch nog eens wat testzadels bietsen.
In de tijd dat ik nog een auto had/samenwoonde gingen we daar vaak heen. Nu vind ik het simpelweg te ver fietsen en haal ik het gewoon bij de vomar in het dorp. Misschien wat duurder, maar die paar euro zijn het me niet waard om om te fietsen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |