SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/PrefermentWasda
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje vanVincent Talleu
:
Wat resultaten van uit het vorige topic
minilot:
Bleie:
Zo-is-dat:
Questular:
pmponer:
[ Bericht 3% gewijzigd door Isegrim op 24-01-2015 23:23:40 ]![]()
Nog even mijn vraag in de herhaling:quote:Op zaterdag 24 januari 2015 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben nu dit kaneelbrood aan het bakken. Het lijkt me lekker om dat morgen bij het ontbijt te eten. Hoe lang moet ik het in de oven doen zodat ik het morgenochtend nog even af kan bakken? En hoe moet ik het brood vannacht bewaren?freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Isegrim, zou je deze site http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/ en het filmpje van Vincent ( ) in de OP willen zetten?![]()
Ik had vandaag voor het eerst brood met desem uit een zakje van de ekoplaza erdoor. De broodjes waren lekker, maar van het desem was nauwelijks wat te proeven.
Binnenkort toch maar weer zelf desem kweken.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Die zakjes zijn dikke bullshit!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 22:57 schreef -Mellow- het volgende:
Ik had vandaag voor het eerst brood met desem uit een zakje van de ekoplaza erdoor. De broodjes waren lekker, maar van het desem was nauwelijks wat te proeven.
Binnenkort toch maar weer zelf desem kweken.![]()
![]()
Done!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 21:56 schreef qltel het volgende:
Isegrim, zou je deze site http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/ en het filmpje van Vincent ( ) in de OP willen zetten?![]()
![]()
quote:![]()
hmm, jammer'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Ja, echt belachelijk is dat. Ik weet niet wat het is, maar desem is het niet.Wij kochten ze ooit ook, toen we met desem wilden beginnen. Gelukkig was MaximusTG toen bereid om ons zijn gedroogde desem toe te sturen.
![]()
![]()
Heeft er hier iemand wel eens van dat Aziatische brood gemaakt? Dat is witbrood dat er knuffelbaar zacht uitziet. Ik wil dat eens gaan proberen, maar moet even een goed recept zien te vinden.![]()
Heeft er iemand van jullie eens koolhydraatvrij/ glutenvrij brood gemaakt? Ik zit te denken aan amandelbrood of boekweitmeel brood? En heb je dan ook een recept voor mij?Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Wij hebben één keer op verzoek een boekweitbrood gemaakt. Niet te vreten.quote:Op zondag 25 januari 2015 07:30 schreef Tinuviel het volgende:
Heeft er iemand van jullie eens koolhydraatvrij/ glutenvrij brood gemaakt? Ik zit te denken aan amandelbrood of boekweitmeel brood? En heb je dan ook een recept voor mij?We hadden bakpoeder gebruikt voor luchtigheid.
![]()
Isegrim, dankje. Dan weet ik dat ik het daarmee niet hoef te proberen.quote:Op zondag 25 januari 2015 08:00 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wij hebben één keer op verzoek een boekweitbrood gemaakt. Niet te vreten.We hadden bakpoeder gebruikt voor luchtigheid.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Ik zou inderdaad meer voor nootachtige dingen gaan. Boekweit wordt echt gortdroog. Misschien dat het in combinatie met andere ingrediënten wat wordt, maar als het 't voornaamste ingrediënt is...![]()
![]()
Hoi! Ik weer precies wat je bedoelt!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 23:35 schreef Isegrim het volgende:
Heeft er hier iemand wel eens van dat Aziatische brood gemaakt? Dat is witbrood dat er knuffelbaar zacht uitziet. Ik wil dat eens gaan proberen, maar moet even een goed recept zien te vinden.En 'knuffelbaar zacht' is de enige juiste omschrijving.
Ik heb dit recept nu een paar keer gebruikt, met knuffelzacht resultaat:
http://ladyandpups.com/20(...)eamy-milk-toast-eng/Let me see you stripped down to the bone![]()
Zo'n hokkaido milk bread zit wel helemaal aan het andere eind van het broodspectrum dan stoer korstig zuurdesem met open kruim hè?quote:
Let me see you stripped down to the bone![]()
Haar palmsuiker-brioche is ook fantastisch trouwens.
http://ladyandpups.com/20(...)-better-brioche-eng/
(Het recept voor de brioche is verder niet zo spannend, maat die 'goo' van kokosmelk en palmsuiker die er nog overheen gaat..)
Let me see you stripped down to the bone![]()
Da's toch juist leuk?quote:Op zondag 25 januari 2015 08:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Zo'n hokkaido milk bread zit wel helemaal aan het andere eind van het broodspectrum dan stoer korstig zuurdesem met open kruim hè?![]()
![]()
Ja,, ik wist niet of LHO het als ruige zuurdesemert wel zou trekken, zo'n troetelbeertjesbrood in de oven.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?quote:Op zondag 25 januari 2015 08:25 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou inderdaad meer voor nootachtige dingen gaan. Boekweit wordt echt gortdroog. Misschien dat het in combinatie met andere ingrediënten wat wordt, maar als het 't voornaamste ingrediënt is...
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Je kunt hier eens een kijkje nemen voor inspiratie:quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)
Glutenvrije broodachtigen op FoodgawkerLet me see you stripped down to the bone![]()
ik denk niet dat je in dit topic veel glutenvrije expertise zult vinden. Waarom google je niet?quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)![]()
Braziliaanse kaasbroodjes met tapiocabloem zijn in elk glutenvrij en geval erg lekker en luchtig!Maak ik graag bij soep.
Bijv.
http://eatthinkbemerry.com/2014/05/pao-de-queijo/
Anders googlen op Paõ De Queijo
Let me see you stripped down to the bone![]()
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood?
http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/
Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Toeval.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:14 schreef minilot het volgende:
Tot zover emancipatie en gender equality!
LHO:
[ afbeelding ]
Isegrim:
[ afbeelding ]
Als dát geen traditioneel-rollenpatroon-per-kruim is..![]()
![]()
In Frankrijk maken ze galettes volgens mij van boekweit, dat worden dan wel hartige pannenkoeken.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)![]()
Twee keer geprobeerd en twee keer veel te notig en droog. Heeft iemand een goed recept voor boekweit pannekoeken?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Ik hou ook erg van boekweitpannekoekjes. Gisteren nog gemaakt
Maar 100% boekweitbrood lijkt mij ook niks.
Wat betreft glutenvrij heb ik met brood niet zo veel ervaring. Wel hou ik erg van Amerikaans maisbrood, zo'n platte waar dan bij voorkeur flink wat boter in gaat. Het is een tijd geleden dat ik dat heb gemaakt en ik ben ontzettend slecht met het netjes bijhouden en uberhaupt gebruiken van recepten dus dat heb ik niet. Maar ik gebruik foogawker ook vaak ter inspiratie.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Gisteren maakte ik ze in Amerikaanse stijl, met een beetje baking soda erdoor en een wat dikker beslag. En dan met een diameter van 10 a 15 cm.quote:Op zondag 25 januari 2015 11:44 schreef Molo het volgende:
Twee keer geprobeerd en twee keer veel te notig en droog. Heeft iemand een goed recept voor boekweit pannekoeken?
Dus beslag maken met melk, boekweit en ei tot het gewenste dikte heeft, 1/8 tl baking soda en een kneepje limoensap (om de baking soda te laten werken), scheutje ahornsiroop erin en wat kurkuma voor de kleur. Erbij had ik blauwe bessen-frambozensaus, ook gezoet met ahornsiroop.
Erg lekker en een mooie kleurencombi ook
Maar boekweit is wel echt iets waar je van houden moet, die specifieke smaak. Ik ben er in ieder geval dol op.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Wantz!!!! Now!!!quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Ben eigenlijk op zoek naar recept voor dunne, beetje taaiige (in a bood way) pannekoeken, heb ze zo weleens in Zweden gegeten met wat frambozenjam, hmmm.quote:Op zondag 25 januari 2015 11:48 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Gisteren maakte ik ze in Amerikaanse stijl, met een beetje baking soda erdoor en een wat dikker beslag. En dan met een diameter van 10 a 15 cm.
Dus beslag maken met melk, boekweit en ei tot het gewenste dikte heeft, 1/8 tl baking soda en een kneepje limoensap (om de baking soda te laten werken), scheutje ahornsiroop erin en wat kurkuma voor de kleur. Erbij had ik blauwe bessen-frambozensaus, ook gezoet met ahornsiroop.
Erg lekker en een mooie kleurencombi ook
Maar boekweit is wel echt iets waar je van houden moet, die specifieke smaak. Ik ben er in ieder geval dol op.
Amerikaanse pannekoeken zijn niet echt mijn ding.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Wat een tof brood! En vast heel lekkerquote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!![]()
![]()
nicequote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Heb je een recept?![]()
je kunt het deels invriezen... Dan hoef je niet alles in een keer op te eten (maar ja uiteindelijk gaat dat ten kostte van de keren bakken en dat zal de bedoeling ook wel niet zijn.quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!)
![]()
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Dank, die ga ik zeker proberen. Alleen wat zijn die Psyllium zaadjes, waar zij het over hebben. Als ik die niet heb, dan werkt het niet denk ik, want dat houdt het bij elkaar. Ik heb nu lijnzaad en chiazaad gekocht, daarnaast de noten, oat, zonnebloemzaadjes enz. Waar koop je dat Psyllium husk seeds?quote:Op zondag 25 januari 2015 09:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.
http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/
Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker.
[ Bericht 1% gewijzigd door Tinuviel op 25-01-2015 16:34:32 ]Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Herkenbaar, van die kilo's!quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!Mooi hoor!
Ooo, tof! Was het rollen lastig?quote:Op zondag 25 januari 2015 13:11 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend een maanzaadstrudel gebakken. Door de ingredienten van het deeg vind ik hem hier meer op zijn plaats als in het gebaktopic.
[ afbeelding ]Let me see you stripped down to the bone![]()
Thanks.quote:Op zondag 25 januari 2015 17:06 schreef minilot het volgende:
Reformwinkel, bio-supermarkten en bij allerlei webshopsCarpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
ik werk standaard op een siliconenmat met wat bloem en dan valt het wel mee.quote:Op zondag 25 januari 2015 17:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Herkenbaar, van die kilo's!Mooi hoor!
[..]
Ooo, tof! Was het rollen lastig?![]()
Leuk dat je hem gemaakt hebt en het bevielquote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!.
![]()
Ah, had ik 'm een keer uit een post van jou gehaald! Ik kon me al niet meer herinneren van welke FoKker het wasBedankt voor het recept!
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Ik wil ook heel graag beginnen met brood bakken. Heb het nog nooit gedaan. Iemand een goed recept en tips?Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/![]()
Ja, begin met het filmpje van Vincent, of met de no-knead-broodjes (zie beide de OP).
Persoonlijk vind ik de no-knead broodjes gemakkelijker. Ik vind Vincent's brood nogal groot en het deeg is daardoor minder gemakkelijk te hanteren. Maar het is wel een écht brood, dus je voelt je wel stoerder nadat je het gemaakt hebt
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Haha thnx ik ga ff kijken!Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/![]()
Als je een kleine braadpan hebt kan dat ook minder fors hoorquote:Op zondag 25 januari 2015 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ja, begin met het filmpje van Vincent, of met de no-knead-broodjes (zie beide de OP).
Persoonlijk vind ik de no-knead broodjes gemakkelijker. Ik vind Vincent's brood nogal groot en het deeg is daardoor minder gemakkelijk te hanteren. Maar het is wel een écht brood, dus je voelt je wel stoerder nadat je het gemaakt hebt
La derecha oprime, la izquierda libera![]()
Dan gooi je er toch gewoon wat meer melk bij en laat je de baking soda weg? Ik heb zo ook vaak genoeg dunne pannekoeken gemaakt, crepe-achtig. Misschien met een extra ei, afhankelijk van hoeveel beslag je hebt. Ik zou gewoon wat gaan proberenquote:Op zondag 25 januari 2015 13:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Ben eigenlijk op zoek naar recept voor dunne, beetje taaiige (in a bood way) pannekoeken, heb ze zo weleens in Zweden gegeten met wat frambozenjam, hmmm.
Amerikaanse pannekoeken zijn niet echt mijn ding.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Ja, dat klopt, maar als beginnende bakker hou ik graag recepten precies aanquote:Op zondag 25 januari 2015 23:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als je een kleine braadpan hebt kan dat ook minder fors hoor![]()
De volgende keer heb ik wel het lef om de hoeveelheden wat te minderen
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Merk wel dat zelfgemaakt brood snel uitdroogt en hard wordt (zonder conserveringsmiddelen is dat natuurlijk normaal) dus vanaf nu gaat het brood na het afkoelen meteen de snijmachine door en wordt het netjes in setjes in de vriezer gelegd![]()
![]()
hoe kom je aan zo'n snijmachine?quote:Op maandag 26 januari 2015 10:31 schreef Questular het volgende:
Merk wel dat zelfgemaakt brood snel uitdroogt en hard wordt (zonder conserveringsmiddelen is dat natuurlijk normaal) dus vanaf nu gaat het brood na het afkoelen meteen de snijmachine door en wordt het netjes in setjes in de vriezer gelegd
Somebody that I used to know![]()
Ziet er lekker uit hoor, heb je een recept ergens?quote:Op zondag 25 januari 2015 20:23 schreef Bleie het volgende:
Tof Lot!
Ik heb vandaag Marokkaans semolinabrood gebakken. Heerlijk zachte structuur heeft dat!
Ik gebruik semolina wel eens door mijn brood, doe ik hooguit 1/3 er in, van die rode verpakking van de appie, volgens mij staat er ook polenta op en is vrij grof.
Bij mij wordt het dan wel vrij snel droog, maar de smaak en structuur is wel lekker.
Maar waarom ziet het er bij jou zo wit uit en niet geel dan?
Semolina is toch maisgriesmeel, of bedoel je semola, dat is toch een bepaalde bloem van harde tarwe?
Zelf heb vandaag weer eens een niet kneden broodje afgebakken waarin ik twee appeltjes doorheen heb geraspt.
Ik vond de appeltjes niet lekker, ze waren te melig, dus gingen ze door het brood.
De smaak wordt nauwelijks beinvloed maar op die manier ben je toch weer gezond bezig en verspil je niks.
Misschien een tip dus voor mensen met kinderen die niet zo van fruit of groente houden, ik heb er ook wel eens een worteltje doorheen geraspt wat weer een erg leuk effect geeft.
Ook van de wortel proef je nauwelijks iets.
Een gratis tip voor bakkers dus, reclamecampagne er omheen, ik wou echt dat ik wat ambitieuzer was, genoeg ideeen om rijk mee te worden, lol.![]()
Dit recept: http://moroccanfood.about.com/od/breadandrice/r/smida_bread.htm. Volgens mij had ik wel echt semolina, gehaald bij de turk, in een plastic zakje. Maar het is nu op, dus ik kan net met zekerheid voor je controleren. Je moet het wel echt heel goed kneden, weet ik inmiddels.quote:Op woensdag 28 januari 2015 16:54 schreef Knutsenaar het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit hoor, heb je een recept ergens?
Ik gebruik semolina wel eens door mijn brood, doe ik hooguit 1/3 er in, van die rode verpakking van de appie, volgens mij staat er ook polenta op en is vrij grof.
Bij mij wordt het dan wel vrij snel droog, maar de smaak en structuur is wel lekker.
Maar waarom ziet het er bij jou zo wit uit en niet geel dan?
Semolina is toch maisgriesmeel, of bedoel je semola, dat is toch een bepaalde bloem van harde tarwe?
Zelf heb vandaag weer eens een niet kneden broodje afgebakken waarin ik twee appeltjes doorheen heb geraspt.
Ik vond de appeltjes niet lekker, ze waren te melig, dus gingen ze door het brood.
De smaak wordt nauwelijks beinvloed maar op die manier ben je toch weer gezond bezig en verspil je niks.
Misschien een tip dus voor mensen met kinderen die niet zo van fruit of groente houden, ik heb er ook wel eens een worteltje doorheen geraspt wat weer een erg leuk effect geeft.
Ook van de wortel proef je nauwelijks iets.
Een gratis tip voor bakkers dus, reclamecampagne er omheen, ik wou echt dat ik wat ambitieuzer was, genoeg ideeen om rijk mee te worden, lol.![]()
Vandaag geprobeerd. Ik had alleen de fout gemaakt de gist en het zout tegelijkertijd bij de bloem te gooien daarom is het niet heel goed gerezen... Smaak is wel goed echter, maar het is een behoorlijk compact en zwaar brood geworden.. dit weekend nog eens proberen.![]()
Heb je verse gist gebruikt Gabrunal? Want ik gooi (droge) gist en zout ook altijd tegelijkertijd bij de bloem en dat gaat prima. Of zou ik ook een betere rijs krijgen als ik dat niet tegelijkertijd doe?
Wat betreft de titel: ik kneed liever wél ben ik achter! Ik denk dat ik vanavond een no-knead-spelt-brood maak, maar ik baal er stiekem van dat ik dan niet hoef te kneden
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Ik ben het nu aan het maken.quote:Op woensdag 28 januari 2015 17:07 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dit recept: http://moroccanfood.about.com/od/breadandrice/r/smida_bread.htm. Volgens mij had ik wel echt semolina, gehaald bij de turk, in een plastic zakje. Maar het is nu op, dus ik kan net met zekerheid voor je controleren. Je moet het wel echt heel goed kneden, weet ik inmiddels.Semolina wel eerst even in een elektrisch koffiemolentje gegooid, want was vrij grof. Ben benieuwd. Net braaf tien minuten goed gekneed. Grappige structuur wel..
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 28-01-2015 22:47:34 ]Let me see you stripped down to the bone![]()
Mooi!!!quote:Op donderdag 29 januari 2015 16:07 schreef Lot_1 het volgende:
no-knead speltbrood, aan de hand van het filmpje van Vincent:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]![]()
![]()
waarom lukt het mij nou nooit om van die mooie gaten in zo'n brood te krijgen? Het rijst prima, maar van die mooie gaten krijg ik niet..![]()
![]()
Duurde bij ons ook heel lang voordat we dat eindelijk voor elkaar hadden. Autolyse helpt wel daarbij.![]()
ik heb dat zelf eigenlijk alleen nog voor elkaar gekregen met no-knead broodquote:Op donderdag 29 januari 2015 18:16 schreef qltel het volgende:
waarom lukt het mij nou nooit om van die mooie gaten in zo'n brood te krijgen? Het rijst prima, maar van die mooie gaten krijg ik niet..'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Ik heb geen idee hoe ik da voor elkaar heb gekregen. Bij het vorige Vincent-brood wat ik bakte had ik dat niet, dat was een veel compacter brood. Misschien gebeurt het bij speltbrood eerder? Bij dit brood heb ik ook slechts 500 g bloem gebruikt in plaats van de kilo die Vincent gebruikt, misschien heeft dat ook invloed.freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Ik maak alleen maar no-knead bread. Ik kneed het trouwens wel heel even, zodat water en meel goed vermengd zijn en ik niet zoveel water hoef te gebruiken.quote:Op donderdag 29 januari 2015 18:42 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ik heb dat zelf eigenlijk alleen nog voor elkaar gekregen met no-knead brood![]()
volgens mij creëert meer water juist die grote luchtbellenquote:Op donderdag 29 januari 2015 19:27 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik maak alleen maar no-knead bread. Ik kneed het trouwens wel heel even, zodat water en meel goed vermengd zijn en ik niet zoveel water hoef te gebruiken.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Oh echt? Het vervelende van al dat water vind ik dat het deeg zo slap is waardoor het z'n vorm niet houd. Maar toch maar eens proberen dan, in een pan maakt de vorm toch eigenlijk niet zoveel uit.quote:Op donderdag 29 januari 2015 19:40 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
volgens mij creëert meer water juist die grote luchtbellen![]()
Ik gooi er vaak net wat meer water bij inderdaad, zodat het goed mengbaar is zonder te kneden. Levert na rijzen wel een onhandelbaar deeg op, wat overal aan vast kleeft en als je dan wat bloem rondstrooit om het te kunnen hanteren heb een bloemwolk in je keukenDaarom gebruik ik ook liever een kneed-deeg, levert wat minder bende op.
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Mooi! Heb ik ook voor het eerst gemaakt. Ben er niet helemaal tevreden over maar hij is wel heel erg lekker.quote:Op donderdag 29 januari 2015 16:07 schreef Lot_1 het volgende:
no-knead speltbrood, aan de hand van het filmpje van Vincent:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]![]()
![]()
Ziet er goed uit toch? Waarom ben je er niet tevreden over?freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Water maakt stoom, stoom maakt luchtbellen.
Tegen kleven gewoon flink boem strooien voor je het deeg stort. En dan voor het vormen het deeg zelf nog eens goed bestrooien.
En je kan het deeg natuurlijk ook in een blik of pan doen als het te onhandelbaar is, al vind ik dat meestal minder mooi.
.
[ Bericht 43% gewijzigd door -Mellow- op 29-01-2015 21:14:16 ]'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
![]()
Dit was het brood met zongedroogde tomaat en rode ui.
Had wat meer vulling in gemogen, of wat meer zout maar verder prima voor bij de soep met kruidenboter.
Verder wederom teveel bloem gepakt (700) dus volgende keer maar met 600 gaan werken.Drop you like an ill, bad habit![]()
Goed punt, ga ik proberen. En sowieso is experimenteren leuk, zeker als er elke keer weer een eetbaar resultaat uit komt..quote:Op donderdag 29 januari 2015 21:08 schreef -Mellow- het volgende:
Water maakt stoom, stoom maakt luchtbellen..![]()
![]()
Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.
http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/
Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker.Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Ga naar een paardensportzaak.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 14:15 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.
Wordt aan paarden gevoerd.![]()
![]()
Je hebt moeite met lezen?quote:Op vrijdag 30 januari 2015 14:15 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.
4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)![]()
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?
Alvast bedankt![]()
![]()
ik weet niet precies wat het verschil is. Ik kan me voorstellen dat het met de maling en/ of het glutengehalte te maken heeft. Maar het maakt geen donder uit wat voor meel je gebruikt bij de no knead broodjes. Ik heb inmiddels al ontelbare meelvariaties geprobeerd en het wordt echt áltijd lekkerquote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:00 schreef Trusten het volgende:
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?
Alvast bedankt
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Biobloem van Koopmans is prima broodbloem.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:00 schreef Trusten het volgende:
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?
Alvast bedankt![]()
![]()
Wij hebben het een tijdlang gebruikt, toen we nog te weinig bakten om 25kg-zakken te kopen. Helemaal niks mis mee.![]()
![]()
Je hebt gelijk. Ik heb erover heen gelezen, dat gemalen ook prima is.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 14:56 schreef computergirl het volgende:
[..]
Je hebt moeite met lezen?
4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Had je ze op een pizzasteen o.i.d.?
Je kunt ze de volgende keer een beetje insnijden aan de bovenkant om het scheuren gecontroleerd te laten gebeuren.![]()
Nee gewoon op een bakplaat met bakpapierquote:Op zondag 1 februari 2015 11:25 schreef Isegrim het volgende:
Had je ze op een pizzasteen o.i.d.?
Je kunt ze de volgende keer een beetje insnijden aan de bovenkant om het scheuren gecontroleerd te laten gebeuren.![]()
![]()
quote:Op zondag 1 februari 2015 15:30 schreef minilot het volgende:
Knead-indeed-knoflooknaanbrood:
[ afbeelding ]
Net gemaakt en onder een theedoek alvast op tafel gezet voor de vindaloo + raita die er strakjes nog bij komen.
![]()
Vlak voor het eten druip ik nog gesmolten ghee over de naans.![]()
Ik heb wel gekneed vanochtend. Tenminste, ik heb mijn machine voor me laten kneden.
Wit brood met chiazaadjes. Er zijn nog twee bammetjes over, de rest is bij de lunch meteen opgegaan.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: