SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/PrefermentWasda
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje vanVincent Talleu
:
Wat resultaten van uit het vorige topic
minilot:
Bleie:
Zo-is-dat:
Questular:
pmponer:
[ Bericht 3% gewijzigd door Isegrim op 24-01-2015 23:23:40 ]![]()
Nog even mijn vraag in de herhaling:quote:Op zaterdag 24 januari 2015 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben nu dit kaneelbrood aan het bakken. Het lijkt me lekker om dat morgen bij het ontbijt te eten. Hoe lang moet ik het in de oven doen zodat ik het morgenochtend nog even af kan bakken? En hoe moet ik het brood vannacht bewaren?freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Isegrim, zou je deze site http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/ en het filmpje van Vincent ( ) in de OP willen zetten?![]()
Ik had vandaag voor het eerst brood met desem uit een zakje van de ekoplaza erdoor. De broodjes waren lekker, maar van het desem was nauwelijks wat te proeven.
Binnenkort toch maar weer zelf desem kweken.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Die zakjes zijn dikke bullshit!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 22:57 schreef -Mellow- het volgende:
Ik had vandaag voor het eerst brood met desem uit een zakje van de ekoplaza erdoor. De broodjes waren lekker, maar van het desem was nauwelijks wat te proeven.
Binnenkort toch maar weer zelf desem kweken.![]()
![]()
Done!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 21:56 schreef qltel het volgende:
Isegrim, zou je deze site http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/ en het filmpje van Vincent ( ) in de OP willen zetten?![]()
![]()
quote:![]()
hmm, jammer'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Ja, echt belachelijk is dat. Ik weet niet wat het is, maar desem is het niet.Wij kochten ze ooit ook, toen we met desem wilden beginnen. Gelukkig was MaximusTG toen bereid om ons zijn gedroogde desem toe te sturen.
![]()
![]()
Heeft er hier iemand wel eens van dat Aziatische brood gemaakt? Dat is witbrood dat er knuffelbaar zacht uitziet. Ik wil dat eens gaan proberen, maar moet even een goed recept zien te vinden.![]()
Heeft er iemand van jullie eens koolhydraatvrij/ glutenvrij brood gemaakt? Ik zit te denken aan amandelbrood of boekweitmeel brood? En heb je dan ook een recept voor mij?Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Wij hebben één keer op verzoek een boekweitbrood gemaakt. Niet te vreten.quote:Op zondag 25 januari 2015 07:30 schreef Tinuviel het volgende:
Heeft er iemand van jullie eens koolhydraatvrij/ glutenvrij brood gemaakt? Ik zit te denken aan amandelbrood of boekweitmeel brood? En heb je dan ook een recept voor mij?We hadden bakpoeder gebruikt voor luchtigheid.
![]()
Isegrim, dankje. Dan weet ik dat ik het daarmee niet hoef te proberen.quote:Op zondag 25 januari 2015 08:00 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wij hebben één keer op verzoek een boekweitbrood gemaakt. Niet te vreten.We hadden bakpoeder gebruikt voor luchtigheid.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Ik zou inderdaad meer voor nootachtige dingen gaan. Boekweit wordt echt gortdroog. Misschien dat het in combinatie met andere ingrediënten wat wordt, maar als het 't voornaamste ingrediënt is...![]()
![]()
Hoi! Ik weer precies wat je bedoelt!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 23:35 schreef Isegrim het volgende:
Heeft er hier iemand wel eens van dat Aziatische brood gemaakt? Dat is witbrood dat er knuffelbaar zacht uitziet. Ik wil dat eens gaan proberen, maar moet even een goed recept zien te vinden.En 'knuffelbaar zacht' is de enige juiste omschrijving.
Ik heb dit recept nu een paar keer gebruikt, met knuffelzacht resultaat:
http://ladyandpups.com/20(...)eamy-milk-toast-eng/Let me see you stripped down to the bone![]()
Zo'n hokkaido milk bread zit wel helemaal aan het andere eind van het broodspectrum dan stoer korstig zuurdesem met open kruim hè?quote:
Let me see you stripped down to the bone![]()
Haar palmsuiker-brioche is ook fantastisch trouwens.
http://ladyandpups.com/20(...)-better-brioche-eng/
(Het recept voor de brioche is verder niet zo spannend, maat die 'goo' van kokosmelk en palmsuiker die er nog overheen gaat..)
Let me see you stripped down to the bone![]()
Da's toch juist leuk?quote:Op zondag 25 januari 2015 08:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Zo'n hokkaido milk bread zit wel helemaal aan het andere eind van het broodspectrum dan stoer korstig zuurdesem met open kruim hè?![]()
![]()
Ja,, ik wist niet of LHO het als ruige zuurdesemert wel zou trekken, zo'n troetelbeertjesbrood in de oven.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?quote:Op zondag 25 januari 2015 08:25 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou inderdaad meer voor nootachtige dingen gaan. Boekweit wordt echt gortdroog. Misschien dat het in combinatie met andere ingrediënten wat wordt, maar als het 't voornaamste ingrediënt is...
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Je kunt hier eens een kijkje nemen voor inspiratie:quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)
Glutenvrije broodachtigen op FoodgawkerLet me see you stripped down to the bone![]()
ik denk niet dat je in dit topic veel glutenvrije expertise zult vinden. Waarom google je niet?quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)![]()
Braziliaanse kaasbroodjes met tapiocabloem zijn in elk glutenvrij en geval erg lekker en luchtig!Maak ik graag bij soep.
Bijv.
http://eatthinkbemerry.com/2014/05/pao-de-queijo/
Anders googlen op Paõ De Queijo
Let me see you stripped down to the bone![]()
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood?
http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/
Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Toeval.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:14 schreef minilot het volgende:
Tot zover emancipatie en gender equality!
LHO:
[ afbeelding ]
Isegrim:
[ afbeelding ]
Als dát geen traditioneel-rollenpatroon-per-kruim is..![]()
![]()
In Frankrijk maken ze galettes volgens mij van boekweit, dat worden dan wel hartige pannenkoeken.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)![]()
Twee keer geprobeerd en twee keer veel te notig en droog. Heeft iemand een goed recept voor boekweit pannekoeken?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Ik hou ook erg van boekweitpannekoekjes. Gisteren nog gemaakt
Maar 100% boekweitbrood lijkt mij ook niks.
Wat betreft glutenvrij heb ik met brood niet zo veel ervaring. Wel hou ik erg van Amerikaans maisbrood, zo'n platte waar dan bij voorkeur flink wat boter in gaat. Het is een tijd geleden dat ik dat heb gemaakt en ik ben ontzettend slecht met het netjes bijhouden en uberhaupt gebruiken van recepten dus dat heb ik niet. Maar ik gebruik foogawker ook vaak ter inspiratie.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Gisteren maakte ik ze in Amerikaanse stijl, met een beetje baking soda erdoor en een wat dikker beslag. En dan met een diameter van 10 a 15 cm.quote:Op zondag 25 januari 2015 11:44 schreef Molo het volgende:
Twee keer geprobeerd en twee keer veel te notig en droog. Heeft iemand een goed recept voor boekweit pannekoeken?
Dus beslag maken met melk, boekweit en ei tot het gewenste dikte heeft, 1/8 tl baking soda en een kneepje limoensap (om de baking soda te laten werken), scheutje ahornsiroop erin en wat kurkuma voor de kleur. Erbij had ik blauwe bessen-frambozensaus, ook gezoet met ahornsiroop.
Erg lekker en een mooie kleurencombi ook
Maar boekweit is wel echt iets waar je van houden moet, die specifieke smaak. Ik ben er in ieder geval dol op.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'![]()
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Wantz!!!! Now!!!quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Ben eigenlijk op zoek naar recept voor dunne, beetje taaiige (in a bood way) pannekoeken, heb ze zo weleens in Zweden gegeten met wat frambozenjam, hmmm.quote:Op zondag 25 januari 2015 11:48 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Gisteren maakte ik ze in Amerikaanse stijl, met een beetje baking soda erdoor en een wat dikker beslag. En dan met een diameter van 10 a 15 cm.
Dus beslag maken met melk, boekweit en ei tot het gewenste dikte heeft, 1/8 tl baking soda en een kneepje limoensap (om de baking soda te laten werken), scheutje ahornsiroop erin en wat kurkuma voor de kleur. Erbij had ik blauwe bessen-frambozensaus, ook gezoet met ahornsiroop.
Erg lekker en een mooie kleurencombi ook
Maar boekweit is wel echt iets waar je van houden moet, die specifieke smaak. Ik ben er in ieder geval dol op.
Amerikaanse pannekoeken zijn niet echt mijn ding.Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Wat een tof brood! En vast heel lekkerquote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!![]()
![]()
nicequote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Heb je een recept?![]()
je kunt het deels invriezen... Dan hoef je niet alles in een keer op te eten (maar ja uiteindelijk gaat dat ten kostte van de keren bakken en dat zal de bedoeling ook wel niet zijn.quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!)
![]()
freedom is just another word for nothing left to lose![]()
Dank, die ga ik zeker proberen. Alleen wat zijn die Psyllium zaadjes, waar zij het over hebben. Als ik die niet heb, dan werkt het niet denk ik, want dat houdt het bij elkaar. Ik heb nu lijnzaad en chiazaad gekocht, daarnaast de noten, oat, zonnebloemzaadjes enz. Waar koop je dat Psyllium husk seeds?quote:Op zondag 25 januari 2015 09:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.
http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/
Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker.
[ Bericht 1% gewijzigd door Tinuviel op 25-01-2015 16:34:32 ]Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
Herkenbaar, van die kilo's!quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!Mooi hoor!
Ooo, tof! Was het rollen lastig?quote:Op zondag 25 januari 2015 13:11 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend een maanzaadstrudel gebakken. Door de ingredienten van het deeg vind ik hem hier meer op zijn plaats als in het gebaktopic.
[ afbeelding ]Let me see you stripped down to the bone![]()
Thanks.quote:Op zondag 25 januari 2015 17:06 schreef minilot het volgende:
Reformwinkel, bio-supermarkten en bij allerlei webshopsCarpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet![]()
ik werk standaard op een siliconenmat met wat bloem en dan valt het wel mee.quote:Op zondag 25 januari 2015 17:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Herkenbaar, van die kilo's!Mooi hoor!
[..]
Ooo, tof! Was het rollen lastig?![]()
Leuk dat je hem gemaakt hebt en het bevielquote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: