ik denk niet dat je in dit topic veel glutenvrije expertise zult vinden. Waarom google je niet?quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood?
Toeval.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:14 schreef minilot het volgende:
Tot zover emancipatie en gender equality!
LHO:
[ afbeelding ]
Isegrim:
[ afbeelding ]
Als dát geen traditioneel-rollenpatroon-per-kruim is..
In Frankrijk maken ze galettes volgens mij van boekweit, dat worden dan wel hartige pannenkoeken.quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)
Gisteren maakte ik ze in Amerikaanse stijl, met een beetje baking soda erdoor en een wat dikker beslag. En dan met een diameter van 10 a 15 cm.quote:Op zondag 25 januari 2015 11:44 schreef Molo het volgende:
Twee keer geprobeerd en twee keer veel te notig en droog. Heeft iemand een goed recept voor boekweit pannekoeken?
Wantz!!!! Now!!!quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Ben eigenlijk op zoek naar recept voor dunne, beetje taaiige (in a bood way) pannekoeken, heb ze zo weleens in Zweden gegeten met wat frambozenjam, hmmm.quote:Op zondag 25 januari 2015 11:48 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Gisteren maakte ik ze in Amerikaanse stijl, met een beetje baking soda erdoor en een wat dikker beslag. En dan met een diameter van 10 a 15 cm.
Dus beslag maken met melk, boekweit en ei tot het gewenste dikte heeft, 1/8 tl baking soda en een kneepje limoensap (om de baking soda te laten werken), scheutje ahornsiroop erin en wat kurkuma voor de kleur. Erbij had ik blauwe bessen-frambozensaus, ook gezoet met ahornsiroop.
Erg lekker en een mooie kleurencombi ook
Maar boekweit is wel echt iets waar je van houden moet, die specifieke smaak. Ik ben er in ieder geval dol op.
Wat een tof brood! En vast heel lekkerquote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
nicequote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
je kunt het deels invriezen... Dan hoef je niet alles in een keer op te eten (maar ja uiteindelijk gaat dat ten kostte van de keren bakken en dat zal de bedoeling ook wel niet zijn. )quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Dank, die ga ik zeker proberen. Alleen wat zijn die Psyllium zaadjes, waar zij het over hebben. Als ik die niet heb, dan werkt het niet denk ik, want dat houdt het bij elkaar. Ik heb nu lijnzaad en chiazaad gekocht, daarnaast de noten, oat, zonnebloemzaadjes enz. Waar koop je dat Psyllium husk seeds?quote:Op zondag 25 januari 2015 09:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.
http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/
Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker.
Herkenbaar, van die kilo's! Mooi hoor!quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Ooo, tof! Was het rollen lastig?quote:Op zondag 25 januari 2015 13:11 schreef Oceanonix het volgende:
Van het weekend een maanzaadstrudel gebakken. Door de ingredienten van het deeg vind ik hem hier meer op zijn plaats als in het gebaktopic.
[ afbeelding ]
Thanks.quote:Op zondag 25 januari 2015 17:06 schreef minilot het volgende:
Reformwinkel, bio-supermarkten en bij allerlei webshops
ik werk standaard op een siliconenmat met wat bloem en dan valt het wel mee.quote:Op zondag 25 januari 2015 17:07 schreef minilot het volgende:
[..]
Herkenbaar, van die kilo's! Mooi hoor!
[..]
Ooo, tof! Was het rollen lastig?
Leuk dat je hem gemaakt hebt en het beviel .quote:Op zondag 25 januari 2015 12:56 schreef Lot_1 het volgende:
Mijn kaneelvlechtbrood (een beetje te donker) maar erg lekker:
[ afbeelding ]
Ik kom kilo's aan van deze bevlieging!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |