Als je een kleine braadpan hebt kan dat ook minder fors hoorquote:Op zondag 25 januari 2015 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ja, begin met het filmpje van Vincent, of met de no-knead-broodjes (zie beide de OP).
Persoonlijk vind ik de no-knead broodjes gemakkelijker. Ik vind Vincent's brood nogal groot en het deeg is daardoor minder gemakkelijk te hanteren. Maar het is wel een écht brood, dus je voelt je wel stoerder nadat je het gemaakt hebt
Dan gooi je er toch gewoon wat meer melk bij en laat je de baking soda weg? Ik heb zo ook vaak genoeg dunne pannekoeken gemaakt, crepe-achtig. Misschien met een extra ei, afhankelijk van hoeveel beslag je hebt. Ik zou gewoon wat gaan proberenquote:Op zondag 25 januari 2015 13:16 schreef Molo het volgende:
[..]
Ben eigenlijk op zoek naar recept voor dunne, beetje taaiige (in a bood way) pannekoeken, heb ze zo weleens in Zweden gegeten met wat frambozenjam, hmmm.
Amerikaanse pannekoeken zijn niet echt mijn ding.
Ja, dat klopt, maar als beginnende bakker hou ik graag recepten precies aanquote:Op zondag 25 januari 2015 23:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als je een kleine braadpan hebt kan dat ook minder fors hoor
hoe kom je aan zo'n snijmachine?quote:Op maandag 26 januari 2015 10:31 schreef Questular het volgende:
Merk wel dat zelfgemaakt brood snel uitdroogt en hard wordt (zonder conserveringsmiddelen is dat natuurlijk normaal) dus vanaf nu gaat het brood na het afkoelen meteen de snijmachine door en wordt het netjes in setjes in de vriezer gelegd
Ziet er lekker uit hoor, heb je een recept ergens?quote:Op zondag 25 januari 2015 20:23 schreef Bleie het volgende:
Tof Lot!
Ik heb vandaag Marokkaans semolinabrood gebakken. Heerlijk zachte structuur heeft dat!
Dit recept: http://moroccanfood.about.com/od/breadandrice/r/smida_bread.htm. Volgens mij had ik wel echt semolina, gehaald bij de turk, in een plastic zakje. Maar het is nu op, dus ik kan net met zekerheid voor je controleren. Je moet het wel echt heel goed kneden, weet ik inmiddels.quote:Op woensdag 28 januari 2015 16:54 schreef Knutsenaar het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit hoor, heb je een recept ergens?
Ik gebruik semolina wel eens door mijn brood, doe ik hooguit 1/3 er in, van die rode verpakking van de appie, volgens mij staat er ook polenta op en is vrij grof.
Bij mij wordt het dan wel vrij snel droog, maar de smaak en structuur is wel lekker.
Maar waarom ziet het er bij jou zo wit uit en niet geel dan?
Semolina is toch maisgriesmeel, of bedoel je semola, dat is toch een bepaalde bloem van harde tarwe?
Zelf heb vandaag weer eens een niet kneden broodje afgebakken waarin ik twee appeltjes doorheen heb geraspt.
Ik vond de appeltjes niet lekker, ze waren te melig, dus gingen ze door het brood.
De smaak wordt nauwelijks beinvloed maar op die manier ben je toch weer gezond bezig en verspil je niks.
Misschien een tip dus voor mensen met kinderen die niet zo van fruit of groente houden, ik heb er ook wel eens een worteltje doorheen geraspt wat weer een erg leuk effect geeft.
Ook van de wortel proef je nauwelijks iets.
Een gratis tip voor bakkers dus, reclamecampagne er omheen, ik wou echt dat ik wat ambitieuzer was, genoeg ideeen om rijk mee te worden, lol.
Ik ben het nu aan het maken. Semolina wel eerst even in een elektrisch koffiemolentje gegooid, want was vrij grof. Ben benieuwd. Net braaf tien minuten goed gekneed. Grappige structuur wel..quote:Op woensdag 28 januari 2015 17:07 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dit recept: http://moroccanfood.about.com/od/breadandrice/r/smida_bread.htm. Volgens mij had ik wel echt semolina, gehaald bij de turk, in een plastic zakje. Maar het is nu op, dus ik kan net met zekerheid voor je controleren. Je moet het wel echt heel goed kneden, weet ik inmiddels.
Mooi!!!quote:Op donderdag 29 januari 2015 16:07 schreef Lot_1 het volgende:
no-knead speltbrood, aan de hand van het filmpje van Vincent:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik heb dat zelf eigenlijk alleen nog voor elkaar gekregen met no-knead broodquote:Op donderdag 29 januari 2015 18:16 schreef qltel het volgende:
waarom lukt het mij nou nooit om van die mooie gaten in zo'n brood te krijgen? Het rijst prima, maar van die mooie gaten krijg ik niet..
Ik maak alleen maar no-knead bread. Ik kneed het trouwens wel heel even, zodat water en meel goed vermengd zijn en ik niet zoveel water hoef te gebruiken.quote:Op donderdag 29 januari 2015 18:42 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ik heb dat zelf eigenlijk alleen nog voor elkaar gekregen met no-knead brood
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |