De kleren maken de man, maar wie maakt onze kleren? Voor De slag om de klerewereld begeven Teun van de Keuken en Roland Duong zich in de wereld van mode en textiel.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 18:22 schreef Erasmo het volgende:
Kick! Vanavond om 21:10 op NPO2:
[..]
Lees hier verder
quote:Op zondag 4 januari 2015 11:51 schreef MevrouwPuff het volgende:
http://s.vk.nl/ar/3821870(...)ign=shared%20content
Stuk in de Volkskrant over de documentaire de strijd om de Klerewereld.
C&A doet ook aan kinderarbeid..quote:Op maandag 5 januari 2015 15:32 schreef Kazenbazen het volgende:
Ben nog nooit in een Primark geweest, heb ooit 1 shirtje gekregen welke van de Primark was. Na één keer wassen kun je ze wegflikkeren.
Echt zo'n warenhuis waar je heen gaat als je 12-16 bent en net wat centjes verdiend hebt. Hoorde van anderen dat je er jeans kunt kopen voor ¤10,-
Niet uit principe, maar vind de kleding echt te karig voor woorden (van horen zeggen) dus daarom koop ik er niks.
Heel nobel altijd van mensen die een winkel willen boycotten, maar Nederlanders willen graag alles tegen de laagste prijs (ook al kun je de kleding na een week of 2-3 weg tyfen).
Dure kleding is ook niet altijd schoon hoor..quote:Op maandag 5 januari 2015 15:35 schreef Amnistia het volgende:
[..]
C&A doet ook aan kinderarbeid..
Dan kan je alle winkels wel boycotten.. Hoe denk je dat bijv. de kleding bij de action, H&M enz.. allemaal zo goedkoop zijn??!!
Op de website zeggen ze dat ze zo goedkoop kunnen zijn omdat ze geen reclame maken..quote:Op maandag 5 januari 2015 15:36 schreef Kazenbazen het volgende:
[..]
Dure kleding is ook niet altijd schoon hoor..
Maar ik kan er verder weinig mee, in principe kun je dan nergens meer kopen.
Bedoelde meer dat de Primark belachelijke prijzen hanteert, waardoor het echt geen kwaliteit en eerlijke handel kan zijn.
Deel 2 - http://www.vpro.nl/buiten(...)ewereld-deel-2-.htmlquote:Op zondag 4 januari 2015 14:21 schreef Mylene het volgende:
De kleren maken de man, maar wie maakt onze kleren? Voor De slag om de klerewereld begeven Teun van de Keuken en Roland Duong zich in de wereld van mode en textiel.
Deel 3 - http://www.vpro.nl/buitenland/speel.VPWON_1231625.htmlquote:Op zondag 11 januari 2015 23:40 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Deel 2 - http://www.vpro.nl/buiten(...)ewereld-deel-2-.html
Deel 1 - http://www.vpro.nl/buiten(...)ichtige-kleding.html
Wat maakt hun stof fatsoenlijk dat het E70-E100,- is? Wat exclusief de arbeidskosten is.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 00:25 schreef RichardHammond het volgende:
Zelf laat ik maatshirts in Nederland maken en dan betaal ik zo ongeveer 200 euro per shirt. Maker is er vrij open over en de stof voor zo'n shirt zit ergens tussen de 75 euro en de 100 euro. Dan heb je een fatsoenlijke stof.
Zelf heb ik nooit gewinkeld met 5 tassen de winkel uit, hooguit een klein zakje met 1 ding erin per half jaar. Maar ik wou even benadrukken dat er soms ook niks aan te doen is omtrent oppervlakkigheid. Bijv. mensen worden uitgelachen/gepest/belachelijk gemaakt op de werkvloer als de kleding even wat anders is, of als mensen regelmatig dezelfde kleren aantrekken.quote:Uiteraard is dat een fiks bedrag voor een shirt en ik begrijp dat niet iedereen dat uit wil geven aan kleding, maar tegenwoordig is de balans wel helemaal zoek. Het draait ook niet meer om kwaliteit, maar puur om kwantiteit, vijf tassen de winkel uit. Krijg er altijd een vieze smaak van in mijn mond.
Het gaat om een pak hè, dat is in elk geval broek + jasje. Je hebt zeker 2 meter stof per item nodig. Wil je 100% wol, dan kost het je als consument zeker 15 euro per meter, geen idee wat de marge zou zijn, maar zo gek duur is het dus niet.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 21:15 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Wat maakt hun stof fatsoenlijk dat het E70-E100,- is? Wat exclusief de arbeidskosten is.
[..]
Zelf heb ik nooit gewinkeld met 5 tassen de winkel uit, hooguit een klein zakje met 1 ding erin per half jaar. Maar ik wou even benadrukken dat er soms ook niks aan te doen is omtrent oppervlakkigheid. Bijv. mensen worden uitgelachen/gepest/belachelijk gemaakt op de werkvloer als de kleding even wat anders is, of als mensen regelmatig dezelfde kleren aantrekken.
Ik had inderdaad niet gelezen dat het over de overhemd gaat die bij een pak hoort.quote:Op zaterdag 17 januari 2015 22:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Het gaat om een pak hè, dat is in elk geval broek + jasje. Je hebt zeker 2 meter stof per item nodig. Wil je 100% wol, dan kost het je als consument zeker 15 euro per meter, geen idee wat de marge zou zijn, maar zo gek duur is het dus niet.
Vergelijkbare prijzen heb je bij de C&A die al jarenlang met biokatoen werkt.quote:Op zondag 18 januari 2015 12:07 schreef Deezertje het volgende:
Ik had voor 18 euro:
- pyjamaset (shirt+broek)
- loungeset (shirt + loungebroek)
- 2 woonkussens
- 2 t-shirts
- 3 boxers
Alles samen was 18 euro he. Krijg je bij de C&A het niet voor mee.quote:Op zondag 18 januari 2015 16:45 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Ik had inderdaad niet gelezen dat het over de overhemd gaat die bij een pak hoort.
[..]
Vergelijkbare prijzen heb je bij de C&A die al jarenlang met biokatoen werkt.
Lang mee kunnen gaan is zo'n beetje het belangrijkste om duurzaam te zijn denk ik ja.quote:Op zondag 18 januari 2015 17:15 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik had een shirtje van de H&M gekocht vorig jaar. Oké, geen PRIMARK, maar ik had er iets van ¤ 5,- voor betaald geloof ik. Het valt dus wel een beetje in die categorie.
Helemaal niet heel vaak gedragen/gewassen, maar ik trok er van de week dus wel een gat in. Zo jammer! Dan merk je toch dat t niet veel is. Kan ook niet natuurlijk, voor dat geld. Maar ik vind dat toch zonde. Dan betaal ik liever wat meer, dat t ook langer meegaat.
Hij had het over een shirt:quote:Op zaterdag 17 januari 2015 22:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Het gaat om een pak hè, dat is in elk geval broek + jasje. Je hebt zeker 2 meter stof per item nodig. Wil je 100% wol, dan kost het je als consument zeker 15 euro per meter, geen idee wat de marge zou zijn, maar zo gek duur is het dus niet.
Edoch, 75 tot 100 euro voor een strekkende meter katoen, dan moet het wel door maagdige engelen bij maanlicht geplukt zijn.quote:Op vrijdag 16 januari 2015 00:25 schreef RichardHammond het volgende:
Zelf laat ik maatshirts in Nederland maken en dan betaal ik zo ongeveer 200 euro per shirt. Maker is er vrij open over en de stof voor zo'n shirt zit ergens tussen de 75 euro en de 100 euro. Dan heb je een fatsoenlijke stof.
Ja. En het stomme is dat het wel een heel fijn shirt wasquote:Op zondag 18 januari 2015 17:19 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Lang mee kunnen gaan is zo'n beetje het belangrijkste om duurzaam te zijn denk ik ja.
Jaren terug heb ik een basic T gekocht bij de HEMA voor E3,-quote:Op zondag 18 januari 2015 17:15 schreef Guppyfriend het volgende:
Ik had een shirtje van de H&M gekocht vorig jaar. Oké, geen PRIMARK, maar ik had er iets van ¤ 5,- voor betaald geloof ik. Het valt dus wel een beetje in die categorie.
Helemaal niet heel vaak gedragen/gewassen, maar ik trok er van de week dus wel een gat in. Zo jammer! Dan merk je toch dat t niet veel is. Kan ook niet natuurlijk, voor dat geld. Maar ik vind dat toch zonde. Dan betaal ik liever wat meer, dat t ook langer meegaat.
Da's waar, excusez-moi.quote:Op zondag 18 januari 2015 17:20 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hij had het over een shirt:
[..]
Edoch, 75 tot 100 euro voor een strekkende meter katoen, dan moet het wel door maagdige engelen bij maanlicht geplukt zijn.
Klopt. Ik heb ook veel HEMA-shirtsquote:Op zondag 18 januari 2015 17:41 schreef Yiwei het volgende:
[..]
Jaren terug heb ik een basic T gekocht bij de HEMA voor E3,-
Geen gat erin, niet verkleurd, niet gaan pluizen, niet verrekt, niet gaan stinken. Misschien kan je bij de HEMA proberen. Die is tegenwoordig ook met bio-katoen bezig ofzo.
En Apple met hun producten, zie NWS / Ook Apple buit nog steeds mensen uitquote:Op maandag 19 januari 2015 11:21 schreef Alpha_X het volgende:
Wees niet bang, hetzelfde gebeurt met je nike en adidas sportschoenen. Ook de grote ketens als H&M doen echt niet onder voor de primark wat dat betreft.
stel je bent 15 en je krijgt 80 euro kleedgeld per maand (weet ik veel). Je koopt dan een kanye west shirt of 5 shirts 3 broeken en gympen. Of een nieuw shirt en de rest is voor je telefoon of pc weetiket. Die doelgroep is het.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 06:58 schreef El_Matador het volgende:
Had nog nooit van Primark gehoord, maar zo te lezen is het pauperzooi. Dat koop je toch niet?
80 euro per maand?? Dat is bijna 1000 euro per jaar. Als je 15 bent? Doe normaal.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 07:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
stel je bent 15 en je krijgt 80 euro kleedgeld per maand (weet ik veel). Je koopt dan een kanye west shirt of 5 shirts 3 broeken en gympen. Of een nieuw shirt en de rest is voor je telefoon of pc weetiket. Die doelgroep is het.
Tsk, de Aldi heeft over het algemeen gewoon goede kwaliteit hoorquote:Op dinsdag 3 maart 2015 07:09 schreef El_Matador het volgende:
[..]
80 euro per maand?? Dat is bijna 1000 euro per jaar. Als je 15 bent? Doe normaal.
En dan nog, je hebt toch eigenwaarde?
Kleding bij de Primark, dat is net zoiets als de inrichting van je huis bij de Aldi halen.
Qua levensmiddelen hebben ze best lekkere en bijzondere dingen af en toe. Je inrichting er kopen vind ik toch redelijk pauper, jij niet?quote:Op dinsdag 3 maart 2015 07:31 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Tsk, de Aldi heeft over het algemeen gewoon goede kwaliteit hoor
Toen de lucht nog schoon was en seks nog vies...quote:Op dinsdag 3 maart 2015 07:20 schreef El_Matador het volgende:
Ik werkte gewoon voor mijn geld vanaf mijn 15e. Leer je er ook beter mee omgaan. 80 euro per maand, gekkigheid man.
Dan koop je inderdaad minder, maar wel fatsoenlijk spul. En je zorgt dat je wat bijverdient. Handjes laten wapperen.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 07:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
stel je bent 15 en je krijgt 80 euro kleedgeld per maand (weet ik veel). Je koopt dan een kanye west shirt of 5 shirts 3 broeken en gympen. Of een nieuw shirt en de rest is voor je telefoon of pc weetiket. Die doelgroep is het.
Meen je dit nu echt serieus?quote:Op dinsdag 3 maart 2015 08:32 schreef Deezertje het volgende:
Gisteren voor een tientje één broek en 4 shirts gekocht. Absurd? Ja. Moet ik het dan maar laten hangen? Nee: ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee, het is toch al geproduceerd én als ik het niet koop, koopt een ander het wel.
Nee.quote:En wat bij de Primark hangt hangt in andere winkels exact hetzelfde alleen dan met een ander printje voor 3x zoveel.
Primark is gewoon kutkwaliteit en het oogt bijzonder goedkoop. Dat jij het verschil niet ziet zegt iets over jou, niet over de kwaliteit van primark, laat staan die van andere kledingwinkels...quote:Ik zie ook wel dat de normale kledingszaken echt muisstil zijn sinds er hier een Primark zit, maar ja: ze zijn te duur en de kwaliteit is helaas niet onderscheidend genoeg.
Klopt. Je bent een dief van een ander zijn portemonnee. Gefeliciteerd.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 08:32 schreef Deezertje het volgende:
Nee: ik ben geen dief van mijn eigen portemonnee,
Weet niet of een vijftienjarige ook zo denkt. Hangt erg af van opvoeding, zijn groep enzo.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 10:01 schreef DS4 het volgende:
[..]
Dan koop je inderdaad minder, maar wel fatsoenlijk spul. En je zorgt dat je wat bijverdient. Handjes laten wapperen.
Ja als je ziet hoe druk het daar altijd is en hoeveel spullen mensen in hun mandje stoppen weet ik wel zeker dat een ander het koopt. Dat het al geproduceerd is, is toch zo? Primark gaat voortaan echt niet minder produceren want het kan zo goedkoop omdat ze gigantische aantallen maken. Heel de collectie is eigenlijk hetzelfde want als je goed kijkt is het materiaal het hele jaar vaak gelijk, alleen de printjes verschillen iedere maand. Gewoon massaproductie dus.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 10:05 schreef DS4 het volgende:
[..]
Meen je dit nu echt serieus?
[..]
Nee.
[..]
Primark is gewoon kutkwaliteit en het oogt bijzonder goedkoop. Dat jij het verschil niet ziet zegt iets over jou, niet over de kwaliteit van primark, laat staan die van andere kledingwinkels...
Ik moest stellen dat ik 15 was, dus ik ging uit van hoe ik was op mijn 15e...quote:Op dinsdag 3 maart 2015 10:16 schreef MevrouwPuff het volgende:
Weet niet of een vijftienjarige ook zo denkt. Hangt erg af van opvoeding, zijn groep enzo.
Jij snapt niet dat hoe meer ze verkopen, hoe meer ze weer produceren?quote:Op dinsdag 3 maart 2015 10:34 schreef Deezertje het volgende:
Ja als je ziet hoe druk het daar altijd is en hoeveel spullen mensen in hun mandje stoppen weet ik wel zeker dat een ander het koopt. Dat het al geproduceerd is, is toch zo? Primark gaat voortaan echt niet minder produceren want het kan zo goedkoop omdat ze gigantische aantallen maken. Heel de collectie is eigenlijk hetzelfde want als je goed kijkt is het materiaal het hele jaar vaak gelijk, alleen de printjes verschillen iedere maand. Gewoon massaproductie dus.
Klinkt een beetje als mensen die bio-industrie vlees eten omdat de dieren toch al dood zijn.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 10:34 schreef Deezertje het volgende:
[..]
Ja als je ziet hoe druk het daar altijd is en hoeveel spullen mensen in hun mandje stoppen weet ik wel zeker dat een ander het koopt. Dat het al geproduceerd is, is toch zo? Primark gaat voortaan echt niet minder produceren want het kan zo goedkoop omdat ze gigantische aantallen maken. Heel de collectie is eigenlijk hetzelfde want als je goed kijkt is het materiaal het hele jaar vaak gelijk, alleen de printjes verschillen iedere maand. Gewoon massaproductie dus.
Weggooien is ook zonde!quote:Op dinsdag 3 maart 2015 10:42 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Klinkt een beetje als mensen die bio-industrie vlees eten omdat de dieren toch al dood zijn.
Idd, hoe meer mensen bij Primark kopen, hoe meer Primarkquote:Op dinsdag 3 maart 2015 10:42 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Klinkt een beetje als mensen die bio-industrie vlees eten omdat de dieren toch al dood zijn.
En zo koop je een zielige pup in een te klein hokje... zodat er een hele industrie achter in leven wordt gehouden.quote:
Synthetische materialen zijn een stuk beter geworden dan vroeger. Het fijne aan 100% synthetische materialen is bijvoorbeeld dat het veel beter te recyclen is dan natuurlijke grondstoffen die inderdaad langzaam aan "kapot" gaan.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 09:43 schreef MevrouwPuff het volgende:
Ik ben het niet met je eens dat de kwaliteit van primark gelijkwaardig is aan andere winkels. Vaker kunststoffen en gebouwd om kortdurend mee te gaan.
De H&M schreef juist dat ze ontzettend veel moeite moeten doen om synthetische stoffen fatsoenlijk te recyclen. Al komt dat wellicht vooral omdat het dan materiaalmixen betreft. Zeker de combi met elasthaan schijnt lastig te zijn.quote:Op dinsdag 3 maart 2015 19:13 schreef megamandy het volgende:
[..]
Synthetische materialen zijn een stuk beter geworden dan vroeger. Het fijne aan 100% synthetische materialen is bijvoorbeeld dat het veel beter te recyclen is dan natuurlijke grondstoffen die inderdaad langzaam aan "kapot" gaan.
Daarnaast zijn bijvoorbeeld jurken van Ted Baker vaak genoeg 100% polyester en dat is niet echt een merk wat je als te goedkoop of van een slechte kwaliteit kan betichten.
Ja klopt meestal wordt er een mix gebruikt waardoor het moeilijk is her te winnen.quote:Op maandag 6 april 2015 09:25 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
De H&M schreef juist dat ze ontzettend veel moeite moeten doen om synthetische stoffen fatsoenlijk te recyclen. Al komt dat wellicht vooral omdat het dan materiaalmixen betreft. Zeker de combi met elasthaan schijnt lastig te zijn.
En om kleding te recyclen moet je het ook ergens heen brengen. Ze gaan de vuilstort niet af, me dunkt.
Gebruikt primark ook gerecycleerd materiaal?
Ted Baker is inderdaad erg mooi (en duur). Zo duur dat ik over de kwaliteit niets weet te zeggen. Ze maken mooie jurkjes
Van het weekend was ik in Keulen, daar zat een megaprimark. Zo veel mensen die met tassen daarvan liepen. Zo volle tassen ook allemaal. Vooral dat hyperconsumeren vind ik treurig.
Daarvoor kan je zelf toch wel Googlen?quote:Op vrijdag 21 augustus 2015 15:49 schreef megamandy het volgende:
Rank a brand is inderdaad heel overratedze kijken ook alleen naar de policy van een merk. En dan scoren merken die alles in Europa (soms voor 90% in landen zoals Frankrijk en Italië wasrdoor het makkelijk valt te controleren) heel laag.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |