't Is gewoon een stoofpotje met draadjesvlees.quote:Op dinsdag 23 december 2014 20:27 schreef Yiwei het volgende:
Nou heb ik nooit van boeuf de bourignon gehoord, iets met rundvlees geloof ik. Dat smaakt kennelijk zo goddelijk dat een zwangere dit zal, wilt en gaat eten. Anders zwaait er wat![]()
Vertel, hoe smaakt zoiets?
Oh zo, want het klinkt alsof vazen gaan vliegen, schilderijen scheef gaan hangen en hij een soeplepel tegen zijn hoofd krijgt, als hij iets anders kiest.quote:Op dinsdag 23 december 2014 20:32 schreef Burdie het volgende:
[..]
't Is gewoon een stoofpotje met draadjesvlees.
Mijn gyn heeft zelfs geen moeite met een klein glaasje wijn incidenteel ( al kies ik vooralsnog voor geheelonthouding )quote:Op dinsdag 23 december 2014 17:38 schreef dh105 het volgende:
Om de discussie nog even aan te zwengelen:
Vanmorgen bij de verloskundige een afspraak. Daar dezelfde vraag gesteld, ze keek me aan en: "ZEKER gewoon lekker eten! Kan prima!".
Daar heb ik nog 2x op doorgevraagd en de diverse reacties op met haar besproken. Een eenduidig onderzoeksresultaat is er inderdaad niet, maar in een gerecht dat zó lang staat te koken (het is niet "even" afblussen) zit dermate weinig restalcohol dat zij het gewoon goed blijft vinden. Ze is zelf ook moeder en at dat soort dingen ook gewoon. Ook hier weer: niet elke dag, maar een bord met kerst kan prima. Allleen het glas wijn dat er normaliter bij staat, dát natuurlijk niet.
Kortom, wij (/ mijn vriendin, dat is het belangrijkste nu natuurlijk) volgen dit advies.
Dat is geen draadjesvlees. Mijn hemelquote:Op dinsdag 23 december 2014 20:32 schreef Burdie het volgende:
[..]
't Is gewoon een stoofpotje met draadjesvlees.
Dan zou ik ook maar geen rauwe groente of fruit eten, geen kaas of vleeswaren, geen brood, geen noten, pinda's, zout etc etcquote:Op donderdag 25 december 2014 09:58 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik zou het laten staan denk ik. Dan maar een ander gerecht. Maargoed heb in mijn leven genoeg van een fas kind meegekregen om ieder risico te willen vermijden.
Bedoelen ze niet: 5% van wat het was?quote:Op donderdag 25 december 2014 09:23 schreef Lushes het volgende:
Helemaal verdwijnt de alcohol niet.
Volgens de USDA reduceert 2.5 uur stoven de alcohol tot 5% , iets meer dan een 'alcohol-arm' biertje.
Er zijn idd kazen enzo die je beter niet kan etenquote:Op donderdag 25 december 2014 10:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zou ik ook maar geen rauwe groente of fruit eten, geen kaas of vleeswaren, geen brood, geen noten, pinda's, zout etc etc
Omdat je geen obsessieve gek wil zijn?quote:Op donderdag 25 december 2014 10:03 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Er zijn idd kazen enzo die je beter niet kan eten![]()
Maar ik snap echt niet wat een moeite het is om voor 1 jaar een ander gerecht te nemen.
Ik snap selectieve paniek niet.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:03 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Er zijn idd kazen enzo die je beter niet kan eten![]()
Maar ik snap echt niet wat een moeite het is om voor 1 jaar een ander gerecht te nemen.
Het is niet mijn probleem hoe jij iets opneemt eerlijk het zal me aan mijn bibs oxideren.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:05 schreef Lushes het volgende:
[..]
Omdat je geen obsessieve gek wil zijn?
Zullen we dan ook meteen alle vrouwen met overgewicht en erfelijke afwijkingen op de brandstapel gooien?
Je kunt het nooit goed doen lijkt het wel.
En nee, natuurlijk moet je niet zuipen. Tuurlijk geen drugs ( al is koffie dat in feite ook al ), maar je mag best een beetje leven.
Dat ontzettende belerende ' hoeveel moeite is dat nou ' vind ik zó aanmatigend.
Neem die 'moeite' lekker zelf en laat een ander daarin in hun waarde. Zonder meteen met FAS te wapperen.
De generaties voor jullie moeten wel compleet melaatsen zijn zoals die leefden. Aangezien dat niet het geval was is de hype van alles supergezond willen eten niet meer als een massahysterie.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:03 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Er zijn idd kazen enzo die je beter niet kan eten![]()
Maar ik snap echt niet wat een moeite het is om voor 1 jaar een ander gerecht te nemen.
Het ging nu over alcohol. En ik ben niet zwanger zeker het komende jaar nog niet op de planning. Lijkt me dat als daar plannen voor zijn dat ik me daar beter over laat voorlichten.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik snap selectieve paniek niet.
Jammeren over het heel klein beetje alcohol wat je binnenkrijgt met Boeuf, maar totaal niet over wat e in brood, rijp fruit, kefir etc zit.
Ik heb het over alcohol.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:11 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Het ging nu over alcohol. En ik ben niet zwanger zeker het komende jaar nog niet op de planning. Lijkt me dat als daar plannen voor zijn dat ik me daar beter over laat voorlichten.
Maar ik zou net zo hard tekeer gaan over een hijsje van een sigaret bijv. Hoor.
En dat 'niet snappen' is een incompetentie uwerzijds.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Het is niet mijn probleem hoe jij iets opneemt eerlijk het zal me aan mijn bibs oxideren.
Ik sprak vanuit mezelf en nee ik snap echt niet dat die moeite schijnbaar oh zo groot is
Dat slaat ook nergens op. Het heeft te maken met gebrek aan kennis.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:15 schreef quinoahipster het volgende:
Just another irrationeel vrouwendingetje dus
Mijn idee, maar het probleem is dat de onderzoeken allemaal eenduidig zijn in de conclusie:quote:Op donderdag 25 december 2014 10:29 schreef quinoahipster het volgende:
Iedereen met een beetje google skills kan toch wel beredeneren dat 1 portie boeuf ongeveer 1/20 standaardglas alcohol bevat en dat dat nooit dramatisch erg kan zijn.
precies, anders poep je toch een nieuwe uit als deze defect isquote:Op zondag 21 december 2014 18:56 schreef Sapstengel het volgende:
Eenmalig kun je dat best eten toch? Dat kleine beetje wijn en alcohol. Zolang je maar niet elke dag een fles achterover tikt.
het is gif.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:29 schreef quinoahipster het volgende:
Iedereen met een beetje google skills kan toch wel beredeneren dat 1 portie boeuf ongeveer 1/20 standaardglas alcohol bevat en dat dat nooit dramatisch erg kan zijn.
Dit.quote:Op donderdag 25 december 2014 10:48 schreef quinoahipster het volgende:
Dat alles afhangt van de dosis
Dat er in brood ook alcohol zit.
Dat je altijd een minieme hoeveelheid alcohol in je bloed hebt, ook als je niks gedronken hebt.
Dat deze hele discussie gaat over 1/20 standaardglas.
quote:Op zondag 21 december 2014 19:10 schreef Jahr00n het volgende:
[..]
omdat je ook wil blijven genieten lijkt me zo
dat kind wordt echt niet minder als de moeder afentoe een wijntje drinkt
quote:Op donderdag 25 december 2014 20:07 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Beetje zielig voor dat kind dat het al 1-0 achterstaat nog voor de geboorte
neem je eigen verantwoordelijkheid. arm kindquote:Op donderdag 25 december 2014 10:49 schreef agter het volgende:
Gewoon lekker eten, dat kleine beetje alcohol kan echt geen kwaad.
Ik mocht 3 jaar geleden een héél glaasje champagne drinken op mijn bruiloft van de verloskundige. Dus maak je aub niet druk over dat kleine beetje wat in je eten zit.
3 uur stovenquote:Op donderdag 25 december 2014 08:58 schreef quinoahipster het volgende:
Boeuf bourguignon![]()
Gewoon eten idd, in die 3 uur stoven verdampt alle alcohol echt wel hoor, en zo verschrikkelijk veel wijn gaat er om te beginnen al niet eens in. (Ongeveer 1 glas p.p.)
Minimale alcohol consumptie kan positief uitpakken bij bepaalde expressie van een bepaald DNA compositie, en dit geldt voor ca. 15% van de bevolking uit betreffende onderzoek.quote:Op vrijdag 26 december 2014 11:51 schreef 16meter het volgende:
paar wijntjes is zelfs goed voor de bloedsomloop
Arme jij, nooit behoorlijk stoofvlees eten.quote:
Oh minstens zelfsquote:
een paar keer, dat was ook urenlang op het gasquote:Op zaterdag 27 december 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arme jij, nooit behoorlijk stoofvlees eten.
quote:Op zondag 21 december 2014 18:56 schreef Sapstengel het volgende:
Eenmalig kun je dat best eten toch? Dat kleine beetje wijn en alcohol. Zolang je maar niet elke dag een fles achterover tikt.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |