Een buk en braak productquote:Op woensdag 17 december 2014 23:55 schreef DrNick het volgende:
[..]
Mijn moeder gebruikt daarvoor Butella Bak en Braad
Dat las ik laatst ook op een etiket: "verrijkt met plantaardige olie".quote:Op dinsdag 16 december 2014 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jein
Er zijn ook smeerbare "roomboters" waar een gedeelte plantaardige olie aan is toegevoegd
Dat is toch ook gezond of niet, wel een stuk makkelijker.quote:Op donderdag 18 december 2014 10:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook op een etiket: "verrijkt met plantaardige olie".
Ik zou zelf voor de formulering 'verarmd met plantaardige olie' hebben gekozen. De laatste tijd lees je steeds meer dat margarine nou juist ongezond is en boter goed vanwege de bewerkingen die ze ondergaan. Olie is natuurlijk ook gewoon vet, hartstikke gezond en je gooit er een paar eierdooiers bij en slaat het tot mayonaise en het is ineens ongezond? Ik krijg een beetje het gevoel dat we in de maling genomen worden en hecht zoals zo velen dan ook vooral waarde aan de gezondheisinzichten die het best aansluiten bij mijn smaak en overtuiging en lekker vind ik het niet.quote:Op donderdag 18 december 2014 12:00 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Dat is toch ook gezond of niet, wel een stuk makkelijker.
Neem even de moeite je iets in de regelgeving omtrent melkveehouderij te kennen voordat je wat Wakker Dier raaskalt.quote:Op maandag 15 december 2014 16:21 schreef quirina het volgende:
Roomboter is roomboter.. Wat nou beste roomboter?![]()
Als je dan echt boter wil zonder risico op groeihormonen/antibiotica en diervriendelijk kies je voor biologische boter.
Ik merk geen verschil tussen Campina boter of huismerken hoor.
Verrijkt? Verneukt bedoelen zequote:Op donderdag 18 december 2014 10:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook op een etiket: "verrijkt met plantaardige olie".
Ik zal hem binnenkort een keer kijken, maar imho is de Keuringsdienst van waarde doorgaans beter in het produceren van spektakel en reuring (leuk joh, iemand van de telefonische klantenservice voor paal zetten...) dan goed onderbouwde inhoud.quote:Op maandag 22 december 2014 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
Kijk hier even:
Leuk verhaal. Verschillen zijn minimaal, zeker in de supermarkt.
Dat zei ik ook al ergens, ik doe het alleen anders.quote:Op dinsdag 23 december 2014 10:10 schreef Rorsach het volgende:
Zelf karnen.
Gewoon een bakje slagroom in een plastic fles met brede hals/bakje doen, knikker erbij en schudden maar. Na een paar minuten heb je heerlijke boter, even drogen met een keukenpapiertje en zout naar smaak toevoegen.
datquote:Op maandag 15 december 2014 16:21 schreef quirina het volgende:
Roomboter is roomboter.. Wat nou beste roomboter?![]()
Als je dan echt boter wil zonder risico op groeihormonen/antibiotica en diervriendelijk kies je voor biologische boter.
Ik merk geen verschil tussen Campina boter of huismerken hoor.
minder spatten = minder waterquote:Op dinsdag 23 december 2014 18:52 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig hebben ze ook roomboter wat niet spat tijdens het bakken omdat het langer geklopt is.
het spat ook een stuk minder maar ik zet er toch een klein vraagtekentje bij of dat nu echt komt omdat het langer geklopt is.
Er is echt wel verschil te proeven tussen verschillende soorten boter. Die van de supermarkt lijken wel heel erg op elkaar, dat is waar.quote:Op dinsdag 23 december 2014 18:54 schreef fs180 het volgende:
[..]
dat
en de boter die moeilijk smeert is beter want het hoort hard te zijn
ja, dus?quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:01 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Er is echt wel verschil te proeven tussen verschillende soorten boter. Die van de supermarkt lijken wel heel erg op elkaar, dat is waar.
Jij reageert met 'dat', oftewel je bent het eens met wat je quote. Die user zegt dat boter boter is en dat het alleen om antibiotica en hormonen gaat. Dat is totale onzin.quote:
laten we elkaar niet voorhouden dat er echt daadwerkelijk verschil zit in de verschillende blokjes grasboter zegquote:Op dinsdag 23 december 2014 19:05 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Jij reageert met 'dat', oftewel je bent het eens met wat je quote. Die user zegt dat boter boter is en dat het alleen om antibiotica en hormonen gaat. Dat is totale onzin.
Ik vind het vreemd dat dit roomboter mag heten. Ik denk dat je Campina BoterGoud bakken & braden bedoeld. Deze ziet er inderdaad heel anders uit en bevat bovendien slechts 81% melkvet...quote:Op dinsdag 23 december 2014 18:52 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig hebben ze ook roomboter wat niet spat tijdens het bakken omdat het langer geklopt is.
het spat ook een stuk minder maar ik zet er toch een klein vraagtekentje bij of dat nu echt komt omdat het langer geklopt is.
Het is inderdaad geen harde wetenschap, maar bevat heel wat meer waarheid dan een aantal plempsels hier.quote:Op dinsdag 23 december 2014 07:05 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik zal hem binnenkort een keer kijken, maar imho is de Keuringsdienst van waarde doorgaans beter in het produceren van spektakel en reuring (leuk joh, iemand van de telefonische klantenservice voor paal zetten...) dan goed onderbouwde inhoud.
Kan zijn dat er een emulgator is toegevoegd als productiehulpmiddel, dat hoeft dan niet gedeclareerd te worden. Ik weet niet of dat Ivm het boterbesluit wel mag. Campina zal dat ook niet zomaar willen gok ik. Dus misschien hebben ze een andere truc uitgehaald met fracties botervet die spatten voorkomen.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:41 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik vind het vreemd dat dit roomboter mag heten. Ik denk dat je Campina BoterGoud bakken & braden bedoeld. Deze ziet er inderdaad heel anders uit en bevat bovendien slechts 81% melkvet...
Bovendien pure kapitaal vernietiging. Weet je wel niet wat een koe wel niet heeft gekost voordat ze überhaupt melk geven.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:42 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is inderdaad geen harde wetenschap, maar bevat heel wat meer waarheid dan een aantal plempsels hier.
De verschillen in roomboter zijn marginaal. Groeihormoon of antibiotica zit er niet in. Overigens krijgen 'biologische' dieren ook gewoon antibiotica als ze ziek zijn. Ze laten en koe niet zomaar dood gaan,dat zou pas onvriendelijk zijn.
Groeihormonen zijn in Europa gewoon verboden in de voedselketen, biologisch of niet.
Die bedoel ik en er staat ook roomboter op het pakje.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:41 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik vind het vreemd dat dit roomboter mag heten. Ik denk dat je Campina BoterGoud bakken & braden bedoeld. Deze ziet er inderdaad heel anders uit en bevat bovendien slechts 81% melkvet...
Klopt, alleen wordt er in de biologische sector stukken minder antibiotica gebruikt.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:42 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het is inderdaad geen harde wetenschap, maar bevat heel wat meer waarheid dan een aantal plempsels hier.
De verschillen in roomboter zijn marginaal. Groeihormoon of antibiotica zit er niet in. Overigens krijgen 'biologische' dieren ook gewoon antibiotica als ze ziek zijn. Ze laten en koe niet zomaar dood gaan,dat zou pas onvriendelijk zijn.
Groeihormonen zijn in Europa gewoon verboden in de voedselketen, biologisch of niet.
Het is in ieder geval roomboter met 81% vet, ik heb het even opgezocht. Zit iets meer onverzadigd vet in dan standaardboter (5% meer). Ze hebben een patent ingediend, maar dat kan ik zo snel niet vinden. Ik ben wel benieuwd wat ze hebben gedaan. Dat harder kloppen zal meer marketingpraat dan werkelijkheid zijn, misschien is de boter beter geemulgeerd, of op een speciale manier...quote:Op dinsdag 23 december 2014 21:44 schreef Sorella het volgende:
[..]
Die bedoel ik en er staat ook roomboter op het pakje.
Het vetgehalte van roomboter ligt tussen de 80 en 90% (net opgezocht) dus dan zou het echte roomboter moeten zijn.
ik hou de verklaring van fs180 wel aan.
Maakt niet uit. De melk van koeien die onder de antibiotica zitten word gesepareerd.quote:Op dinsdag 23 december 2014 22:03 schreef drakin het volgende:
[..]
Klopt, alleen wordt er in de biologische sector stukken minder antibiotica gebruikt.
Daarnaast zijn er van al die boeren slechts 15 biologische boerenbedrijven in Nederland die helemaal geen antibiotica gebruiken.
Gezien, interessante aflevering.quote:Op dinsdag 16 december 2014 10:37 schreef VitaminWater het volgende:
Ik raad iedereen hier aan om de aflevering over roomboter te bekijken van de Keuringsdienst van waarde.
Dan kom je erachter dat de goedkoopste eigenmerk roomboter precies hetzelfde is als de duurste, omdat roomboter een beschermde productnaam is.
Dat staat in de Europese wet. Hoe goed die wet door verschillende landen wordt nageleefd is een ander punt. In Nederland, Frankrijk en Duitsland is de controle streng (wil niet zeggen dat in andere landen de controle niet streng is, maar in deze landen ken ik de situatie enigszins)quote:Op zaterdag 24 januari 2015 18:26 schreef -Mellow- het volgende:
Waarop baseren jullie dat hormonen niet zijn toegestaan in de EU? Hoe zeker weten jullie dat?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |