Een buk en braak productquote:Op woensdag 17 december 2014 23:55 schreef DrNick het volgende:
[..]
Mijn moeder gebruikt daarvoor Butella Bak en Braad
Dat las ik laatst ook op een etiket: "verrijkt met plantaardige olie".quote:Op dinsdag 16 december 2014 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jein
Er zijn ook smeerbare "roomboters" waar een gedeelte plantaardige olie aan is toegevoegd
Dat is toch ook gezond of niet, wel een stuk makkelijker.quote:Op donderdag 18 december 2014 10:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook op een etiket: "verrijkt met plantaardige olie".
Ik zou zelf voor de formulering 'verarmd met plantaardige olie' hebben gekozen. De laatste tijd lees je steeds meer dat margarine nou juist ongezond is en boter goed vanwege de bewerkingen die ze ondergaan. Olie is natuurlijk ook gewoon vet, hartstikke gezond en je gooit er een paar eierdooiers bij en slaat het tot mayonaise en het is ineens ongezond? Ik krijg een beetje het gevoel dat we in de maling genomen worden en hecht zoals zo velen dan ook vooral waarde aan de gezondheisinzichten die het best aansluiten bij mijn smaak en overtuiging en lekker vind ik het niet.quote:Op donderdag 18 december 2014 12:00 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Dat is toch ook gezond of niet, wel een stuk makkelijker.
Neem even de moeite je iets in de regelgeving omtrent melkveehouderij te kennen voordat je wat Wakker Dier raaskalt.quote:Op maandag 15 december 2014 16:21 schreef quirina het volgende:
Roomboter is roomboter.. Wat nou beste roomboter?![]()
Als je dan echt boter wil zonder risico op groeihormonen/antibiotica en diervriendelijk kies je voor biologische boter.
Ik merk geen verschil tussen Campina boter of huismerken hoor.
Verrijkt? Verneukt bedoelen zequote:Op donderdag 18 december 2014 10:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat las ik laatst ook op een etiket: "verrijkt met plantaardige olie".
Ik zal hem binnenkort een keer kijken, maar imho is de Keuringsdienst van waarde doorgaans beter in het produceren van spektakel en reuring (leuk joh, iemand van de telefonische klantenservice voor paal zetten...) dan goed onderbouwde inhoud.quote:Op maandag 22 december 2014 22:48 schreef Spanky78 het volgende:
Kijk hier even:
Leuk verhaal. Verschillen zijn minimaal, zeker in de supermarkt.
Dat zei ik ook al ergens, ik doe het alleen anders.quote:Op dinsdag 23 december 2014 10:10 schreef Rorsach het volgende:
Zelf karnen.
Gewoon een bakje slagroom in een plastic fles met brede hals/bakje doen, knikker erbij en schudden maar. Na een paar minuten heb je heerlijke boter, even drogen met een keukenpapiertje en zout naar smaak toevoegen.
datquote:Op maandag 15 december 2014 16:21 schreef quirina het volgende:
Roomboter is roomboter.. Wat nou beste roomboter?![]()
Als je dan echt boter wil zonder risico op groeihormonen/antibiotica en diervriendelijk kies je voor biologische boter.
Ik merk geen verschil tussen Campina boter of huismerken hoor.
minder spatten = minder waterquote:Op dinsdag 23 december 2014 18:52 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig hebben ze ook roomboter wat niet spat tijdens het bakken omdat het langer geklopt is.
het spat ook een stuk minder maar ik zet er toch een klein vraagtekentje bij of dat nu echt komt omdat het langer geklopt is.
Er is echt wel verschil te proeven tussen verschillende soorten boter. Die van de supermarkt lijken wel heel erg op elkaar, dat is waar.quote:Op dinsdag 23 december 2014 18:54 schreef fs180 het volgende:
[..]
dat
en de boter die moeilijk smeert is beter want het hoort hard te zijn
ja, dus?quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:01 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Er is echt wel verschil te proeven tussen verschillende soorten boter. Die van de supermarkt lijken wel heel erg op elkaar, dat is waar.
Jij reageert met 'dat', oftewel je bent het eens met wat je quote. Die user zegt dat boter boter is en dat het alleen om antibiotica en hormonen gaat. Dat is totale onzin.quote:
laten we elkaar niet voorhouden dat er echt daadwerkelijk verschil zit in de verschillende blokjes grasboter zegquote:Op dinsdag 23 december 2014 19:05 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Jij reageert met 'dat', oftewel je bent het eens met wat je quote. Die user zegt dat boter boter is en dat het alleen om antibiotica en hormonen gaat. Dat is totale onzin.
Ik vind het vreemd dat dit roomboter mag heten. Ik denk dat je Campina BoterGoud bakken & braden bedoeld. Deze ziet er inderdaad heel anders uit en bevat bovendien slechts 81% melkvet...quote:Op dinsdag 23 december 2014 18:52 schreef Sorella het volgende:
Tegenwoordig hebben ze ook roomboter wat niet spat tijdens het bakken omdat het langer geklopt is.
het spat ook een stuk minder maar ik zet er toch een klein vraagtekentje bij of dat nu echt komt omdat het langer geklopt is.
Het is inderdaad geen harde wetenschap, maar bevat heel wat meer waarheid dan een aantal plempsels hier.quote:Op dinsdag 23 december 2014 07:05 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik zal hem binnenkort een keer kijken, maar imho is de Keuringsdienst van waarde doorgaans beter in het produceren van spektakel en reuring (leuk joh, iemand van de telefonische klantenservice voor paal zetten...) dan goed onderbouwde inhoud.
Kan zijn dat er een emulgator is toegevoegd als productiehulpmiddel, dat hoeft dan niet gedeclareerd te worden. Ik weet niet of dat Ivm het boterbesluit wel mag. Campina zal dat ook niet zomaar willen gok ik. Dus misschien hebben ze een andere truc uitgehaald met fracties botervet die spatten voorkomen.quote:Op dinsdag 23 december 2014 19:41 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik vind het vreemd dat dit roomboter mag heten. Ik denk dat je Campina BoterGoud bakken & braden bedoeld. Deze ziet er inderdaad heel anders uit en bevat bovendien slechts 81% melkvet...
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |