2per jaar?quote:Op maandag 15 december 2014 13:04 schreef Tja..1986 het volgende:
Voor op brood koop ik 2x per jaar een kuipje smeerbare roomboter van het huismerk van AH. Voor bakken gebruik ik het eigenlijk nooit.
Kerrygold is veel smeerbaarder dan andere boter, normandische rauwemelkse gekarnde boter smaakt erg mooi, maar tussen de standaard supermarkt boter zit verder weinig verschilquote:Op maandag 15 december 2014 16:21 schreef quirina het volgende:
Roomboter is roomboter.. Wat nou beste roomboter?![]()
Als je dan echt boter wil zonder risico op groeihormonen/antibiotica en diervriendelijk kies je voor biologische boter.
Ik merk geen verschil tussen Campina boter of huismerken hoor.
Ik bewaar het nu ook wel buiten de koelkast, maar dan gewoon in het plastic/papier waar het mee in de supermarkt ligt.quote:Op maandag 15 december 2014 14:30 schreef Lienekien het volgende:
Als je roomboter op je brood wilt: botervlootje gebruiken en de boter buiten de koelkast bewaren.
Wordt de boter daar anders van?quote:Op maandag 15 december 2014 22:26 schreef RickoKun het volgende:
Grasboter is de koning inderdaad!
Mensen die roomboter mishandelen met een kaasschaaf
Doe ik vaak genoeg. Als de boter hard is omdat het met uit de koelkast komt, zo een plakje op een broodje. Daar verneuk je de boter minder mee dan er met een mes een stuk uit hakken waarmee je niet eens kan smeren.quote:Op maandag 15 december 2014 22:26 schreef RickoKun het volgende:
Grasboter is de koning inderdaad!
Mensen die roomboter mishandelen met een kaasschaaf
quote:Op maandag 15 december 2014 23:55 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wordt de boter daar anders van?
Wat doen ze eigenlijk anders met boter in Frankrijk?quote:Op dinsdag 16 december 2014 10:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Best lekker, maar in Frankrijk is de boter eigenlijk altijd lekkerder, niet alleen de rauwmelkse.
Andere koeien en ander gras denk ik.quote:Op dinsdag 16 december 2014 10:27 schreef Chewie het volgende:
[..]
Wat doen ze eigenlijk anders met boter in Frankrijk?
Klopt, die zeggen mioooouuuxquote:Op dinsdag 16 december 2014 11:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Andere koeien en ander gras denk ik.
quote:Op dinsdag 16 december 2014 11:43 schreef VitaminWater het volgende:
[..]
Klopt, die zeggen mioooouuux
Er zitten verschillende melkvetten in boter, met elk andere temperaturen waarop ze vloeibaar worden. Door deze van elkaar te scheiden is het mogelijk de boter zo samen te stellen met melkvetten dat hij smeerbaarder blijft op lage temperaturen of juist harder bij hogere temperaturen. Wel bewerkt dus, maar geen toevoegingen.quote:Op dinsdag 16 december 2014 12:55 schreef pokkerdepok het volgende:
lekker smeerbaar komt toch door toegevoegde troep?
ah, okeequote:Op dinsdag 16 december 2014 13:06 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Er zitten verschillende melkvetten in boter, met elk andere temperaturen waarop ze vloeibaar worden. Door deze van elkaar te scheiden is het mogelijk de boter zo samen te stellen met melkvetten dat hij smeerbaarder blijft op lage temperaturen of juist harder bij hogere temperaturen. Wel bewerkt dus, maar geen toevoegingen.
Ja, ben alleen. Gooi dat kuipje vaak ook nog minstens half vol weg omdat ik hem niet meer zo fris vind. Dus ik gebruik echt amper boter.quote:Op dinsdag 16 december 2014 15:19 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok. Ben je alleen? Vond het zo weinig
Jeinquote:Op dinsdag 16 december 2014 13:06 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Er zitten verschillende melkvetten in boter, met elk andere temperaturen waarop ze vloeibaar worden. Door deze van elkaar te scheiden is het mogelijk de boter zo samen te stellen met melkvetten dat hij smeerbaarder blijft op lage temperaturen of juist harder bij hogere temperaturen. Wel bewerkt dus, maar geen toevoegingen.
Ik ben ook de enige hier maar gebruik minimaal een pakje per twee weken.quote:Op dinsdag 16 december 2014 15:19 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok. Ben je alleen? Vond het zo weinig
Daarom vond ik het ook zo vreemd. Hier zijn we met 3 personen, en elke week een pakje en een rol roomboterquote:Op dinsdag 16 december 2014 16:24 schreef DrNick het volgende:
[..]
Ik ben ook de enige hier maar gebruik minimaal een pakje per twee weken.
Ditquote:Op woensdag 17 december 2014 15:20 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Daarom vond ik het ook zo vreemd. Hier zijn we met 3 personen, en elke week een pakje en een rol roomboter
Maar word boter niet slecht dan als je het in een warme omgeving laat staan? Mijn keuken zit aan de huiskamer vast. Dus altijd een vrij warme temperatuur.quote:Op maandag 15 december 2014 14:30 schreef Lienekien het volgende:
Als je roomboter op je brood wilt: botervlootje gebruiken en de boter buiten de koelkast bewaren.
Ik bewaar hem ook in de keuken welke aan de huiskamer vastzit.quote:Op woensdag 17 december 2014 19:33 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Maar word boter niet slecht dan als je het in een warme omgeving laat staan? Mijn keuken zit aan de huiskamer vast. Dus altijd een vrij warme temperatuur.
Nou ja, dat dus. Een paar dagen kan boter prima op kamertemperatuur. Veel langer zou ik niet doen. Dus de hoeveelheid pas je aan aan je gebruik.quote:Op woensdag 17 december 2014 21:46 schreef TimeJumper het volgende:
Oh dat red ik niet 7 a 8 dagen, dat word een stuk langer. Zoveel boter smeer ik niet
Mijn moeder gebruikt daarvoor Butella Bak en Braadquote:Op woensdag 17 december 2014 23:40 schreef Klaploper het volgende:
Door de helft snijden en de ene helft buiten de koelkast kan natuurlijk ook. Maar boter gaat er hier vrij snel doorheen.
Op brood en bijna elke dag wel bij het koken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |