abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147630197
Ik haal meestal campina botergoud grasboter. Ongezouten, want anders wordt de jus die ik maak met het aardappelwater te zout. Best lekker, maar in Frankrijk is de boter eigenlijk altijd lekkerder, niet alleen de rauwmelkse.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_147630232
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 10:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Best lekker, maar in Frankrijk is de boter eigenlijk altijd lekkerder, niet alleen de rauwmelkse.
Wat doen ze eigenlijk anders met boter in Frankrijk?
pi_147630430
Ik raad iedereen hier aan om de aflevering over roomboter te bekijken van de Keuringsdienst van waarde.
Dan kom je erachter dat de goedkoopste eigenmerk roomboter precies hetzelfde is als de duurste, omdat roomboter een beschermde productnaam is.
Ik heb geen signature.
pi_147631008
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 10:27 schreef Chewie het volgende:

[..]

Wat doen ze eigenlijk anders met boter in Frankrijk?
Andere koeien en ander gras denk ik.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_147631890
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 11:06 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Andere koeien en ander gras denk ik.
Klopt, die zeggen mioooouuux
Ik heb geen signature.
pi_147633460
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 11:43 schreef VitaminWater het volgende:

[..]

Klopt, die zeggen mioooouuux
pi_147633596
lekker smeerbaar komt toch door toegevoegde troep?
  dinsdag 16 december 2014 @ 13:06:32 #33
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147633951
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 12:55 schreef pokkerdepok het volgende:
lekker smeerbaar komt toch door toegevoegde troep?
Er zitten verschillende melkvetten in boter, met elk andere temperaturen waarop ze vloeibaar worden. Door deze van elkaar te scheiden is het mogelijk de boter zo samen te stellen met melkvetten dat hij smeerbaarder blijft op lage temperaturen of juist harder bij hogere temperaturen. Wel bewerkt dus, maar geen toevoegingen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147635236
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 13:06 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Er zitten verschillende melkvetten in boter, met elk andere temperaturen waarop ze vloeibaar worden. Door deze van elkaar te scheiden is het mogelijk de boter zo samen te stellen met melkvetten dat hij smeerbaarder blijft op lage temperaturen of juist harder bij hogere temperaturen. Wel bewerkt dus, maar geen toevoegingen.
ah, okee
pi_147638643
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 19:50 schreef Tja..1986 het volgende:

[..]

Ja, gebruik bijna geen boter.
Ok. Ben je alleen? Vond het zo weinig ;)
pi_147638684
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:19 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ok. Ben je alleen? Vond het zo weinig ;)
Ja, ben alleen. Gooi dat kuipje vaak ook nog minstens half vol weg omdat ik hem niet meer zo fris vind. Dus ik gebruik echt amper boter.
  dinsdag 16 december 2014 @ 16:12:25 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147640325
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 13:06 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Er zitten verschillende melkvetten in boter, met elk andere temperaturen waarop ze vloeibaar worden. Door deze van elkaar te scheiden is het mogelijk de boter zo samen te stellen met melkvetten dat hij smeerbaarder blijft op lage temperaturen of juist harder bij hogere temperaturen. Wel bewerkt dus, maar geen toevoegingen.
Jein
Er zijn ook smeerbare "roomboters" waar een gedeelte plantaardige olie aan is toegevoegd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147640702
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:19 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ok. Ben je alleen? Vond het zo weinig ;)
Ik ben ook de enige hier maar gebruik minimaal een pakje per twee weken.
pi_147671168
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 16:24 schreef DrNick het volgende:

[..]

Ik ben ook de enige hier maar gebruik minimaal een pakje per twee weken.
Daarom vond ik het ook zo vreemd. Hier zijn we met 3 personen, en elke week een pakje en een rol roomboter :)
pi_147671251
quote:
4s.gif Op woensdag 17 december 2014 15:20 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Daarom vond ik het ook zo vreemd. Hier zijn we met 3 personen, en elke week een pakje en een rol roomboter :)
Dit :) Maar dan met twee personen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_147673259
Zelfgemaakte boter van verse melk, ook superlekker als je er een heel klein beetje zout na het maken aan toevoegt.
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
pi_147673312
Kan die ook wel waarderen!
pi_147673359
Grasboter... _O_
  woensdag 17 december 2014 @ 19:33:30 #44
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_147678840
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 14:30 schreef Lienekien het volgende:
Als je roomboter op je brood wilt: botervlootje gebruiken en de boter buiten de koelkast bewaren.
Maar word boter niet slecht dan als je het in een warme omgeving laat staan? Mijn keuken zit aan de huiskamer vast. Dus altijd een vrij warme temperatuur.
Rayen 2½ jaar!
pi_147679689
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 19:33 schreef TimeJumper het volgende:

[..]

Maar word boter niet slecht dan als je het in een warme omgeving laat staan? Mijn keuken zit aan de huiskamer vast. Dus altijd een vrij warme temperatuur.
Ik bewaar hem ook in de keuken welke aan de huiskamer vastzit.
Open keuken ook nog eens.
Wel staat deze in een keukenkast welke aan de buitenmuur grenst. Dit gaat gewoon prima hoor :)
Maar dit staat er maximaal 7 a 8 dagen.
  woensdag 17 december 2014 @ 21:46:23 #46
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_147684856
Oh dat red ik niet 7 a 8 dagen, dat word een stuk langer. Zoveel boter smeer ik niet :)
Rayen 2½ jaar!
pi_147686617
Ik ben alleen en gaat hier ook prima, doe een week of 3-4 met een pakje.
Verwarming staat alleen 's avonds aan hier gezien ik grootste deel v/d dag van huis ben.
Bij hoogzomer zet ik het wel in de koelkast.
  woensdag 17 december 2014 @ 23:23:29 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_147691228
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 21:46 schreef TimeJumper het volgende:
Oh dat red ik niet 7 a 8 dagen, dat word een stuk langer. Zoveel boter smeer ik niet :)
Nou ja, dat dus. Een paar dagen kan boter prima op kamertemperatuur. Veel langer zou ik niet doen. Dus de hoeveelheid pas je aan aan je gebruik.

Ja, of je legt het pakje er tijdig uit. Zolang als nodig om smeerbaar te worden.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 17 december 2014 @ 23:40:21 #49
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147692101
Door de helft snijden en de ene helft buiten de koelkast kan natuurlijk ook. Maar boter gaat er hier vrij snel doorheen.
Op brood en bijna elke dag wel bij het koken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147692810
quote:
1s.gif Op woensdag 17 december 2014 23:40 schreef Klaploper het volgende:
Door de helft snijden en de ene helft buiten de koelkast kan natuurlijk ook. Maar boter gaat er hier vrij snel doorheen.
Op brood en bijna elke dag wel bij het koken.
Mijn moeder gebruikt daarvoor Butella Bak en Braad :r
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')