FOK!forum / Games & Consoles / Transport Tycoon / OpenTTD #47 Als een baas run je een rood inperium
Tjarda010zaterdag 13 december 2014 @ 17:41
141227_65252_1.jpg

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon-spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen, maar in de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, vervolgens diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD. Aangezien nagenoeg iedereen OpenTTD speelt, zal de OP verder niet uitwijden over TTDPatch.

Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
Je kan op deze pagina de laatste versie van OpenTTD downloaden. Alles zit inbegrepen, tegenwoordig hoef je niet meer de originele Transport Tycoon Deluxe-bestanden te hebben.

Ik snap er helemaal niets van!
Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. botsing.pngEen paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Klik hier voor een cargo-flow tabel. Voor het transport van goederen kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Over het algemeen worden treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:
stapsmall.png
1. Bouw een depot in de juiste richting.
2. Klik op nieuwe voertuigen.
3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
5. Klik op de Ga naar-knop.
6. Klik op een station.
7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

Ik wil meer winst!
Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen, hiervoor maak je seinen (signals).

simpelelijn.png
Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.

2simpelelijnen.png
Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.

dubbelelijnmetpre-signals.png
Wederom een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is zo gemaakt omdat aankomende treinen dan naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het "afvoer"-spoor rijden.

Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het "aanvoer"-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter ;).

seinen.png
Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).

Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.
stat_roro.png
Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.

Je kan voor kruisingen het bekende klaverblad gebruiken:
klaverblad.png

Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
Jazeker!
• Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
Hier is een groot scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.

Handige links
• Officiële website: http://www.openttd.org
• Laatste versie: http://www.openttd.org/en/download-stable
• SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
• Nightlies: http://www.openttd.org/en/download-trunk
• Server browser: http://www.openttd.org/en/servers
• OpenTTD Wiki (met manual): http://wiki.openttd.org/Main_Page
• Tutorial: http://wiki.openttd.org/Tutorial/Nl
• Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
• Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net
• Signal Guide: http://wiki.openttd.org/Seinen/Nl of http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal/index.php?lang=en
• Nieuwe graphics en voertuigen: http://grfcrawler.tt-forums.net/

Servers van FOK!kers
ottd_info.php?address=185.56.30.59&port=3979&lang=en
• FOK!server (185.56.30.59) gehost door xaban06. Speciaal voor FOK!kers! Wachtwoord: fokyou

De grote OpenTTD-FAQ
In spoiler om de OP niet zo lang te maken :7.
SPOILER
Hoe kan ik van die mooie screenshots maken?
Met ctrl-s! Wel zorgen dat in de opties het formaat op png staat. Dit levert kleinere afbeeldingen op dan jpg, met nog een betere kwaliteit ook!

Waar kan openttd.cfg terugvinden?
Standaard in je “Mijn documenten”, maar als ie daar niet in staat, dan kun je hem in je OpenTTD-map terugvinden.

Hoe kan ik stukjes station verwijderen zonder gelijk het hele station te slopen? En kan ik ook mijn station uitbreiden zonder het nieuwe deel aan het oude vast te bouwen?
Je kan delen van een station verwijderen zonder gelijk het hele station te slopen. Dit doe je door eerst op het station-bouw-knopje te klikken, en dan op het knopje met de bulldozer. Nu kan je gewoon één enkel stukje station verwijderen. Je kan op dezelfde manier seinen van een spoor verwijderen zonder gelijk het hele spoor te slopen.

Als je je station wil uitbreiden zonder het nieuwe deel aan het oude vast te maken, moet je ctrl ingedrukt houden tijdens het bouwen. Je krijgt dan een keuzemenu bij welk station je nieuwe deel moet horen. Op dezelfde manier kan je een station aan een ander station vastmaken, terwijl het toch twee stations blijven.

Mijn vliegtuigen crashen veel, hoe kan dat?
Waarschijnlijk laat je snelle vliegtuigen landen op een klein vliegveld. Zorg dat je grote vliegvelden maakt voor snelle vliegtuigen,

Hoe join ik de FOK!server? Ik krijg de melding dat ik een andere versie heb, of niet de juiste newgrf’s heb.
Zorg dat je dezelfde versie hebt als de FOK!server. Als je de server aanklikt in het multiplayer-venster, dan zie je in het rechter gedeelte welke versie de server is. Je kan aan het gekleurde bolletje achter de server zien of je mee kan doen. Groen betekent dat je zo kan inloggen, geel betekent dat je wel dezelfde versie hebt, maar niet alle newGRF’s, en rood houdt in dat je een andere versie hebt. Wil je weten welke newGRF’s je nodig hebt? Klik dan links een server aan en klik vervolgens rechts op de knop newGRF-instellingen.

Ik mag van de gemeente niets slopen/bouwen, hoe los ik dit op?
De makkelijkste manier is om veel bomen te bouwen. Eventueel kan je de patches instellen onder Economie => Steden dat het toegestaan is om de gemeenteraad om te kopen.

Waarom kan ik geen elektrische treinen kopen terwijl ze al wel beschikbaar zijn?
Waarschijnlijk heb je geen elektrisch spoor en/of elektrisch treindepot gebouwd. Houdt de spoorknop ingedrukt voor meerdere spoortypes.

Hoe upgrade ik al mijn treinen in één keer naar het nieuwste model?
Open het treinvenster, en klik onderin het venster op beheerlijst en vervolgens op vervang voertuigen. Hier kan je exact instellen welk type locomotief door welk ander type vervangen moet worden zodra het in een depot komt. Wel zorgen dat je treinen depots inrijden, anders gebeurt er natuurlijk helemaal niets! Dit kan eventueel in dezelfde beheerlijst, door alle treinen in één keer voor onderhoud naar het depot te sturen.

Hoe kan ik het beeld een kwartslag draaien?
Niet. Gebruik de doorzichtigheidsopties als gebouwen in de weg zitten.

Hoe kan ik het makkelijkst mijn spoor+treinen omzetten naar maglev?
Stuur al je treinen naar een depot, en verkoop ze. Maak vervolgens twee kijkvensters aan, eentje bovenin het veld en eentje onderin. Selecteer nu het rail-ombouw-knopje en sleep van het ene kijkvenster naar het andere zodat de hele map in één keer geselecteerd is. Nu is je hele spoornet omgebouwd. Nu begint het vervelendste klusje: alle treinen opnieuw bouwen. Eventueel is het handig om, als je veel treinen met dezelfde orders hebt, één oude trein met de oude orders te bewaren zodat je die makkelijk kan kopiëren.

Hoe kan ik meechatten op de server?
Door op enter te drukken kan je wat zeggen.

Is er een manier om makkelijk mijn drukke vliegveld te upgraden?
Niet echt, je zal handmatig moeten zorgen dat er geen vliegtuigen meer aanwezig zijn op je vliegveld. Stuur alle vliegtuigen naar een depot, of kijk wat er naar het vliegveld toe komt vliegen, druk op F1 (pauze) en laat hem naar een ander vliegveld vliegen, waarna je weer F1 drukt om hem daadwerkelijk de andere kant op te laten vliegen. Herhalen totdat je vliegveld leeg is.

Moet ik mijn treinen vervangen als ze te oud worden?
Alleen als je breakdowns aan hebt staan. Je treinen worden slechter naarmate ze ouder worden, de betrouwbaarheid gaat omlaag en dan krijgen ze vaker storingen. Als je echter breakdowns uit hebt staan, dan maakt de betrouwbaarheid niets uit en kan een trein prima 683 jaar oud worden.

Ik geef nu iedere trein apart zijn orders. Kan dat makkelijker?
Ja! Klik in plaats van op een station, op een andere trein. Je trein zal nu de orders overnemen van die andere trein. Nog beter is te ctrl-klikken, dan krijg je namelijk gedeelde orders. Als je ooit nog eens je route wil wijzigen, dan hoef je maar van één trein de orders te wijzigen, alle andere treinen met dezelfde gedeelde orders wijzigen dan automatisch mee!

Bij de gedetailleerde info over mijn company rating staat er continu 0 bij Minimale winst. Ik maak echter miljoenen winst. Hoe kan dat?
Als je Minimale winst op 0 blijft staan, dan heb je waarschijnlijk één of meer voertuigen met verlies rondrijden. Zorg dat er geen voertuigen met verlies zijn, en dit getal zal stijgen. Is je minst winstgevende voertuig een bus die 11.450 per jaar verdient, dan staat je Minimale winst ook op 11.450.

Hoe kan ik mijn steden laten groeien?
Steden groeien door passagiers te vervoeren, en natuurlijk door de Bouw nieuwe gebouwen-knop. Dat laatste werkt drie maanden, en het heeft geen zin om er 100x op te klikken, één keer is genoeg. Met passagiers vervoeren heb je maximale groei als je vijf stations/bushaltes/enz in je stad hebt, die elk minimaal één keer per twintig dagen bezocht wordt door een voertuig. Vaker mag, meer stations mag ook, maar het heeft niet meer effect op de groei van de stad.

Hoe bouw ik trams?
Houdt het wegbouwknopje ingedrukt, net als dat je het spoorbouwknopje ingedrukt moet houden voor monorail en maglev. Wel zorgen dat je een newGRF hebt geladen met trams, anders zal je geen trams kunnen bouwen.

Ik ben nieuw. Hoe kan ik makkelijk wat geld verdienen?
Door kolen te vervoeren vanaf een kolenmijn naar een energiecentrale.

Hoe start ik mijn eigen server?
Door in het multiplayer-scherm op Start server te klikken. Wel zorgen dat de juiste ports geforward worden in je modem en router, en dat je firewall de boel niet blokkeert!

Hoe krijg ik 32bpp graphics?
Volg de instructies op deze pagina.

Hoe kan ik NewGRF's gebruiken in gedownloadde scenario's?
Typ newgrf_developer_tools 1 in de console, of zet het in openttd.cfg.
De OP
Deze OP is gemaakt door Bart, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart op 14-04-2015 13:15:17 ]
mickeyDzaterdag 13 december 2014 @ 17:51
mwoahh 600+ miljoen per jaar binnen harken blijft lekker
borbitzaterdag 13 december 2014 @ 17:57
Ik vond dit een leuk spelletje. Toen kwam ik er achter dat ik gewoon ctrl-alt-c kan indrukken en dan onbeperkt geld toevoegen, en productie waarde aanpassen. Nu is er geen lol meer aan.
Tjarda010zaterdag 13 december 2014 @ 17:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:57 schreef borbit het volgende:
Ik vond dit een leuk spelletje. Toen kwam ik er achter dat ik gewoon ctrl-alt-c kan indrukken en dan onbeperkt geld toevoegen, en productie waarde aanpassen. Nu is er geen lol meer aan.
bij online niet
mscholzaterdag 13 december 2014 @ 18:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:57 schreef borbit het volgende:
Ik vond dit een leuk spelletje. Toen kwam ik er achter dat ik gewoon ctrl-alt-c kan indrukken en dan onbeperkt geld toevoegen, en productie waarde aanpassen. Nu is er geen lol meer aan.
zelfs zonder die cheats is geld verdienen een eitje, maar die discussie hebben we al eens gehad hier
borbitzaterdag 13 december 2014 @ 18:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:37 schreef mschol het volgende:

[..]

zelfs zonder die cheats is geld verdienen een eitje, maar die discussie hebben we al eens gehad hier
Ik weet het ook niet. Ik speelde gewoon af en toe offline. Maar sinds ik de cheat code weet is het niet meer leuk.
mickeyDzaterdag 13 december 2014 @ 18:58
ja, online werkt dat dus niet, dus waag een gokje ;-)
borbitzaterdag 13 december 2014 @ 19:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:58 schreef mickeyD het volgende:
ja, online werkt dat dus niet, dus waag een gokje ;-)
Vind ik niet leuk. Ik doe altijd gewoon het allerkleinste eilandje. En dan knoop ik alle industrie en stadjes aan elkaar. Gewoon een klein potje tussendoor.
mickeyDzaterdag 13 december 2014 @ 19:01
tsja, dat gaat nu niet meer ;)
liebherr-machinistzaterdag 13 december 2014 @ 20:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:58 schreef mickeyD het volgende:
ja, online werkt dat dus niet, dus waag een gokje ;-)
Dat wil ik wel maar......

Nu schijnt het aan de wifi te liggen iemand hier bekend mee..

Ook loopt deze versie vast bij het afsluiten, heb nu diverse scans lopen op de laptop hoop dat die wat vinden....
mickeyDzondag 14 december 2014 @ 00:36
geeeen idee..
Tjarda010maandag 15 december 2014 @ 14:53
volgens mij is de server kapot :'(?
Bartmaandag 15 december 2014 @ 15:06
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 14:53 schreef Tjarda010 het volgende:
volgens mij is de server kapot :'(?
Nee hoor, maar wel offline... Ben aan het klussen thuis.
Tjarda010maandag 15 december 2014 @ 15:09
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 15:06 schreef Bart het volgende:

[..]

Nee hoor, maar wel offline... Ben aan het klussen thuis.
ik dacht al :P hoop niet dat we alles kwijt zijn :)? anders beginnen we gewoon opnieuw
Bartmaandag 15 december 2014 @ 16:21
Server draait weer. Wel reset, ik moest de spanning eraf halen.
JohnKartonmaandag 15 december 2014 @ 16:22
als er opnieuw begonnen word lijkt mij het leuk om weer eens te spelen :P
Bartmaandag 15 december 2014 @ 16:24
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 16:22 schreef JohnKarton het volgende:
als er opnieuw begonnen word lijkt mij het leuk om weer eens te spelen :P
Dan moet je nú inloggen :P.
JohnKartonmaandag 15 december 2014 @ 16:24
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 16:24 schreef Bart het volgende:

[..]

Dan moet je nú inloggen :P.
ah leuk1
Tjarda010maandag 15 december 2014 @ 16:41
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 16:24 schreef Bart het volgende:

[..]

Dan moet je nú inloggen :P.
had bijna me doel bereikt van 1 biljoen per jaar jammer maarja het is niet erg
xaban06dinsdag 16 december 2014 @ 15:54
Anders wil ik het ook wel hosten hoor op een server in een datacenter? Of is daar geen behoefte aan.
Bartdinsdag 16 december 2014 @ 15:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:54 schreef xaban06 het volgende:
Anders wil ik het ook wel hosten hoor op een server in een datacenter? Of is daar geen behoefte aan.
Het draait nu al op een server :P.
xaban06dinsdag 16 december 2014 @ 20:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:59 schreef Bart het volgende:

[..]

Het draait nu al op een server :P.
Een server hoort in een datacenter :P
Bartdinsdag 16 december 2014 @ 20:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 20:50 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Een server hoort in een datacenter :P
Welnee.
mscholdinsdag 16 december 2014 @ 23:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 20:50 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Een server hoort in een datacenter :P
onzin joh.. ken genoeg servers die ergens in een keuken of woonkamer staan :Y
mickeyDwoensdag 17 december 2014 @ 13:04
voor mn ip-cam in t portiek bijvoorbeeld ;-)
xaban06woensdag 17 december 2014 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 23:28 schreef mschol het volgende:

[..]

onzin joh.. ken genoeg servers die ergens in een keuken of woonkamer staan :Y
Dan hebben we beide een andere definitie voor server :P
cablegunmasterwoensdag 17 december 2014 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 13:04 schreef mickeyD het volgende:
voor mn ip-cam in t portiek bijvoorbeeld ;-)
kut daar sta ik nog op... terwijl ik babet nog berijd. gvd, wat was ik bezopen
Bartwoensdag 17 december 2014 @ 21:44
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 14:19 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dan hebben we beide een andere definitie voor server :P
ser·ver (de; m; meervoud: servers)
1 computer die in een netwerk een ondersteunende taak vervult
cablegunmasterwoensdag 17 december 2014 @ 22:53
Over het algemeen worden servers voorzien van aangepaste hardware. Denk dat hij dit bedoelt :). Maarja, servers zijn er in alle vormen :P
mscholwoensdag 17 december 2014 @ 22:59
quote:
10s.gif Op woensdag 17 december 2014 22:53 schreef cablegunmaster het volgende:
Over het algemeen worden servers voorzien van aangepaste hardware. Denk dat hij dit bedoelt :). Maarja, servers zijn er in alle vormen en maten :P
mijn raspberry PI is een (web)server :7
mickeyDwoensdag 17 december 2014 @ 23:01
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 21:16 schreef cablegunmaster het volgende:

[..]

kut daar sta ik nog op... terwijl ik babet nog berijd. gvd, wat was ik bezopen
hahaha, gelukkig niet de mijne, denk niet dat t chinese glas tegen die behaarde kont van een vent kan ;)
mickeyDvrijdag 19 december 2014 @ 16:47
hah, vanmiddag hadden we een (gedetailleerde) prestatiescore van 99% :)
992/1000 punten.
(klik op de winnaarsbeker bovenin, houd je muis ingedrukt en kies de onderste optie. kies jouw kleur, en tadaa.)

kun je zien wat je nog moet verbeteren aan jouw game om baas te worden :p

1) voertuigen: minimum aantal voertuigen om 100% te scoren
2) stations: min aantal stations om 100% te scoren
3) min. winst: voertuig dat de minste winst maakt mag niet onder een bepaald bedrag komen om 100% te scoren (meestal ¤20.000)
4) min. inkomen: je inkomen moet boven dat bedrag komen voor 100% score
5) max. inkomen, je inkomen moet boven dat bedrag komen voor 100% score
6) afgeleverd: bepaalde hoeveelheid eenheden afgeleverd voor 100% score
7) vracht: probeer zoveel mogelijk verschillende soorten vracht te vervoeren voor 100% score
8) geld: benodigde hoeveelheid cash in bezit voor 100% score
9) lening: 0 is 100% score
totaal: 1000 is perfect (tycoon), daar onder krijg je al snel andere rangen als: voorzitter, directeur en onderdirecteur..

[ Bericht 21% gewijzigd door mickeyD op 19-12-2014 17:06:54 ]
AgLarrrvrijdag 19 december 2014 @ 17:45
Ik heb het er ook maar weer eens op gezet. Die Dutch Train pack is zo vet.

Welke GRF had ik ook alweer nodig om de looks een beetje te pimpen? Je had toch twee van die redelijk standaard packs ofzo?
JTTzaterdag 20 december 2014 @ 16:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 17:45 schreef AgLarrr het volgende:
Ik heb het er ook maar weer eens op gezet. Die Dutch Train pack is zo vet.

Welke GRF had ik ook alweer nodig om de looks een beetje te pimpen? Je had toch twee van die redelijk standaard packs ofzo?
Ikzelf gebruik altijd zBase, wordt alles een beetje smooth enzo :P
Saninlzondag 21 december 2014 @ 00:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 16:22 schreef JTT het volgende:

[..]

Ikzelf gebruik altijd zBase, wordt alles een beetje smooth enzo :P
Wel jammer als je de NL trainset gebruikt met zBase, want dan zijn alle voertuigen dus nog gewoon lage kwaliteit :'(
JTTzondag 21 december 2014 @ 22:57
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 00:52 schreef Saninl het volgende:

[..]

Wel jammer als je de NL trainset gebruikt met zBase, want dan zijn alle voertuigen dus nog gewoon lage kwaliteit :'(
Ja, daar erger ik me ook altijd aan met de tramset... :r
mickeyDdinsdag 23 december 2014 @ 15:45
de Server is gereset, tijd voor een nieuwe game..
Bartdinsdag 23 december 2014 @ 15:49
Ja, ik ben deze vakantie druk aan het klussen, ook met de elektra en ook met het utp-netwerk. Server zal dus nog wel vaker resetten. Tevens heb ik een synology-nas aangeschaft. Die gaat het overnemen van mijn Windows server. Het schijnt dat openttd ook op een synology te draaien is, maar geen idee wat de performance gaat zijn. En of ik het überhaupt aan de praat krijg. Even afwachten dus de komende weken.
mickeyDdinsdag 23 december 2014 @ 20:01
okay, ik hoop dat je dan wel ff een savegame maakt en weer laad na reset, of gaat dat niet?
succes met het klussen :)
Bartdinsdag 23 december 2014 @ 20:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 20:01 schreef mickeyD het volgende:
okay, ik hoop dat je dan wel ff een savegame maakt en weer laad na reset, of gaat dat niet?
succes met het klussen :)
Ik kan wel een savegame maken, maar er wordt niet onthouden wie welk bedrijf had, en alle wachtwoorden worden gereset. Dus iedereen kan iedereens company jatten. Dus daar heb je niets aan.

En bedankt, het schiet al lekker op :P.
mickeyDwoensdag 24 december 2014 @ 00:07
ohhh, helaas!
JTTvrijdag 26 december 2014 @ 09:09
Weer lekker aan het klussen Bart? :P
Tjarda010vrijdag 26 december 2014 @ 09:20
Reden dat ik ff niet mee ga doen :P
JTTvrijdag 26 december 2014 @ 09:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 09:20 schreef Tjarda010 het volgende:
Reden dat ik ff niet mee ga doen :P
Dan is je bedrijfje na 3 dagen alweer weg ja...
Maar laten we dat Bart niet kwalijk nemen, straks hebben we een prachtige synology-openttd-server :P
Bartvrijdag 26 december 2014 @ 11:33
Druk aan het behangen.
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 11:37
Ik wil wel een dedicated server starten, maar heb geen goede config. Iemand een config beschikbaar?
mickeyDvrijdag 26 december 2014 @ 13:37
ach, rood was weer baas, ook al is t spel nu al weer weg ;)
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 14:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:37 schreef mickeyD het volgende:
ach, rood was weer baas, ook al is t spel nu al weer weg ;)
Paas mij ff een goede config dan :P
Er zijn teveel instellingen, weet niet hoe jullie het willen.
mickeyDvrijdag 26 december 2014 @ 14:27
ik heb het niet..
belangrijkste is: geen vliegtuigen en boten
en stationsomvang 16 vakjes
verder geen breakdowns en treinen mogen niet vertragen op heuvels
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 14:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 14:27 schreef mickeyD het volgende:
ik heb het niet..
belangrijkste is: geen vliegtuigen en boten
en stationsomvang 16 vakjes
verder geen breakdowns en treinen mogen niet vertragen op heuvels
https://wiki.openttd.org/Openttd.cfg

Stationsomvang kan ik niet zo snel vinden.
En default zijn er geen olie fabrieken ding, die dingen op zee zeg maar, tenminste heel weinig.

/edit
Server: 185.56.30.59

Check anders ff wat er niet klopt. Wachtwoord is hetzelfde.
Bartvrijdag 26 december 2014 @ 14:43
Ik kan straks wel de cfg van de server online gooien
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 15:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2014 14:43 schreef Bart het volgende:
Ik kan straks wel de cfg van de server online gooien
Als je dat wilt doen, graag :)
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 17:59
Straks is al geweest :P
Tjarda010vrijdag 26 december 2014 @ 18:56
die map is groot :O
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 19:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 18:56 schreef Tjarda010 het volgende:
die map is groot :O
Daarom wacht ik ff op de config van Bart :P ik weet niet welke instellingen er werden gebruikt.
Bartvrijdag 26 december 2014 @ 19:35
SPOILER: openttd.cfg
[misc]
display_opt = SHOW_TOWN_NAMES|SHOW_STATION_NAMES|SHOW_SIGNS|FULL_ANIMATION|FULL_DETAIL|WAYPOINTS|7
news_display_opt = 2863163041
news_ticker_sound = true
fullscreen = false
language = dutch.lng
resolution = 482,320
screenshot_format =
savegame_format =
rightclick_emulate = false
small_font =
medium_font =
large_font =
small_size = 6
medium_size = 10
large_size = 16
small_aa = false
medium_aa = false
large_aa = false
sprite_cache_size = 4
player_face = 3328378520
transparency_options = 511
transparency_locks = 0
graphicsset = ""
videodriver = ""
musicdriver = ""
sounddriver = "null"
blitter = ""
invisibility_options = 0
keyboard =
keyboard_caps =
soundsset =
musicset =
mono_font =
mono_size = 10
mono_aa = false
max_sprite_cache_size = 64
last_newgrf_count = 18
sprite_cache_size_px = 128

[music]
playlist = 0
music_vol = 0
effect_vol = 0
custom_1 = 0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0
custom_2 = 0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0
playing = false
shuffle = false
extmidi = timidity

[win32]
display_hz = 0
force_full_redraw = false
fullscreen_bpp = 32
double_size = false
window_maximize = false

[currency]
rate = 1
separator =
to_euro = 0
prefix = ""
suffix = ""

[network]
max_join_time = 1000
pause_on_join = true
server_bind_ip = 0.0.0.0
server_port = 3979
server_advertise = true
lan_internet = 1
player_name = Server
server_password = fokyou
rcon_password = wachtwoord
server_name = Servernaam
connect_to_ip = 10.0.8.4:3985
network_id = 40603d86cd3aa28f2e3bf2d23d488fb0
autoclean_companies = false
autoclean_unprotected = 12
autoclean_protected = 36
max_companies = 15
max_clients = 20
max_spectators = 10
restart_game_year = 0
min_active_clients = 1
server_lang = ANY
default_company_pass =
reload_cfg = true
client_name = Server
min_active_clients = 0
last_host = 0.0.0.0
last_port = 0
autoclean_novehicles = 1
no_http_content_downloads = false
commands_per_frame = 2
max_commands_in_queue = 16
bytes_per_frame = 8
bytes_per_frame_burst = 256
server_admin_port = 3977
server_admin_chat = true
admin_password =
max_download_time = 1000
max_password_time = 9999
max_init_time = 1000
max_lag_time = 500

[servers]

[bans]
83.87.249.161 =
87.209.58.214 =
24.132.55.154 =
84.28.236.36 =
77.163.145.235 =
82.95.96.198 =

[news_display]
arrival_player = off
arrival_other = off
accident = full
company_info = summarized
openclose = full
economy = summarized
production_player = summarized
production_other = summarized
production_nobody = summarized
advice = summarized
new_vehicles = off
acceptance = off
subsidies = off
general = off
open = full
close = full

[version]
version_string = 1.4.4
version_number = 14486995

[difficulty]
max_no_competitors = 0
number_towns = 1
number_industries = 2
max_loan = 500000
initial_interest = 2
vehicle_costs = 0
competitor_speed = 4
vehicle_breakdowns = 0
subsidy_multiplier = 3
construction_cost = 0
terrain_type = 3
quantity_sea_lakes = 2
economy = 0
line_reverse_mode = 0
disasters = 0
town_council_tolerance = 0
diff_level = 3
industry_density = 4

[vehicle]
road_side = right
train_acceleration_model = 1
mammoth_trains = true
never_expire_vehicles = true
max_trains = 750
max_roadveh = 250
max_aircraft = 0
max_ships = 0
servint_ispercent = false
servint_trains = 150
servint_roadveh = 150
servint_ships = 360
servint_aircraft = 100
wagon_speed_limits = false
disable_elrails = false
freight_trains = 1
plane_speed = 1
dynamic_engines = false
extend_vehicle_life = 0
train_slope_steepness = 3
plane_crashes = 0
roadveh_acceleration_model = 0
roadveh_slope_steepness = 7
max_train_length = 16
smoke_amount = 1

[construction]
build_on_slopes = true
autoslope = true
extra_dynamite = true
longbridges = true
signal_side = true
road_stop_on_town_road = true
road_stop_on_competitor_road = true
raw_industry_construction = 0
freeform_edges = true
extra_tree_placement = 2
command_pause_level = 1
terraform_per_64k_frames = 4194304
terraform_frame_burst = 4096
clear_per_64k_frames = 4194304
clear_frame_burst = 4096
max_bridge_length = 64
max_tunnel_length = 64
industry_platform = 1
tree_per_64k_frames = 4194304
tree_frame_burst = 4096
train_signal_side = 1

[station]
always_small_airport = false
join_stations = true
nonuniform_stations = true
station_spread = 16
modified_catchment = true
adjacent_stations = true
distant_join_stations = true
never_expire_airports = false

[economy]
town_layout = 4
allow_town_roads = true
station_noise_level = false
inflation = false
multiple_industry_per_town = true
same_industry_close = true
bribe = true
exclusive_rights = false
give_money = true
smooth_economy = true
allow_shares = true
town_growth_rate = 2
larger_towns = 3
initial_city_size = 2
mod_road_rebuild = true
dist_local_authority = 20
town_noise_population = 800,2000,4000
found_town = 0
feeder_payment_share = 75
town_noise_population[0] = 800
town_noise_population[1] = 2000
town_noise_population[2] = 4000
allow_town_level_crossings = true
fund_roads = true
fund_buildings = true
infrastructure_maintenance = false

[pf]
forbid_90_deg = false
roadveh_queue = true
pathfinder_for_trains = 2
pathfinder_for_roadvehs = 2
pathfinder_for_ships = 0
wait_oneway_signal = 15
wait_twoway_signal = 41
wait_for_pbs_path = 30
reserve_paths = false
path_backoff_interval = 20
opf.pf_maxlength = 4096
opf.pf_maxdepth = 48
npf.npf_max_search_nodes = 10000
npf.npf_rail_firstred_penalty = 1000
npf.npf_rail_firstred_exit_penalty = 10000
npf.npf_rail_lastred_penalty = 1000
npf.npf_rail_station_penalty = 100
npf.npf_rail_slope_penalty = 100
npf.npf_rail_curve_penalty = 1
npf.npf_rail_depot_reverse_penalty = 5000
npf.npf_rail_pbs_cross_penalty = 300
npf.npf_rail_pbs_signal_back_penalty = 1500
npf.npf_buoy_penalty = 200
npf.npf_water_curve_penalty = 25
npf.npf_road_curve_penalty = 1
npf.npf_crossing_penalty = 300
npf.npf_road_drive_through_penalty = 800
yapf.disable_node_optimization = false
yapf.max_search_nodes = 10000
yapf.rail_firstred_twoway_eol = true
yapf.rail_firstred_penalty = 1000
yapf.rail_firstred_exit_penalty = 10000
yapf.rail_lastred_penalty = 1000
yapf.rail_lastred_exit_penalty = 10000
yapf.rail_station_penalty = 3000
yapf.rail_slope_penalty = 200
yapf.rail_curve45_penalty = 100
yapf.rail_curve90_penalty = 600
yapf.rail_depot_reverse_penalty = 5000
yapf.rail_crossing_penalty = 300
yapf.rail_look_ahead_max_signals = 10
yapf.rail_look_ahead_signal_p0 = 500
yapf.rail_look_ahead_signal_p1 = -100
yapf.rail_look_ahead_signal_p2 = 5
yapf.rail_pbs_cross_penalty = 300
yapf.rail_pbs_station_penalty = 800
yapf.rail_pbs_signal_back_penalty = 1500
yapf.rail_doubleslip_penalty = 100
yapf.rail_longer_platform_penalty = 800
yapf.rail_longer_platform_per_tile_penalty = 0
yapf.rail_shorter_platform_penalty = 4000
yapf.rail_shorter_platform_per_tile_penalty = 0
yapf.road_slope_penalty = 200
yapf.road_curve_penalty = 100
yapf.road_crossing_penalty = 300
yapf.road_stop_penalty = 800
npf.npf_road_dt_occupied_penalty = 800
npf.npf_road_bay_occupied_penalty = 1500
npf.maximum_go_to_depot_penalty = 2000
yapf.road_stop_occupied_penalty = 800
yapf.road_stop_bay_occupied_penalty = 1500
yapf.maximum_go_to_depot_penalty = 2000
reverse_at_signals = false

[order]
gotodepot = true
no_servicing_if_no_breakdowns = true
timetabling = true
improved_load = true
selectgoods = true
serviceathelipad = true
gradual_loading = true

[gui]
coloured_news_year = 2000
autosave = off
date_format_in_default_names = long
vehicle_speed = true
status_long_date = true
show_finances = false
autoscroll = false
reverse_scroll = false
smooth_scroll = false
left_mouse_btn_scrolling = false
measure_tooltip = true
errmsg_duration = 5
toolbar_pos = 0
window_snap_radius = 10
window_soft_limit = 20
population_in_label = true
link_terraform_toolbar = true
liveries = 2
prefer_teamchat = false
scrollwheel_scrolling = 0
scrollwheel_multiplier = 5
pause_on_newgame = false
advanced_vehicle_list = 0
timetable_in_ticks = false
quick_goto = false
loading_indicators = 1
default_rail_type = 2
enable_signal_gui = false
drag_signals_density = 2
semaphore_build_before = 1947
vehicle_income_warn = true
order_review_system = 2
lost_train_warn = true
autorenew = true
autorenew_months = 6
autorenew_money = 100000
always_build_infrastructure = false
new_nonstop = false
keep_all_autosave = false
autosave_on_exit = false
max_num_autosaves = 16
bridge_pillars = true
auto_euro = true
news_message_timeout = 2
show_track_reservation = false
default_signal_type = 0
cycle_signal_types = 2
station_numtracks = 1
station_platlength = 5
station_dragdrop = true
station_show_coverage = false
persistent_buildingtools = false
expenses_layout = false
console_backlog_timeout = 100
console_backlog_length = 100
network_chat_box_width = 700
network_chat_box_height = 25
threaded_saves = true
smallmap_land_colour = 0
timetable_arrival_departure = true
stop_location = 2
show_date_in_logs = true
developer = 1
hover_delay = 2
statusbar_pos = 1
lost_vehicle_warn = true
disable_unsuitable_building = true
newgrf_developer_tools = false
ai_developer_tools = false
scenario_developer = false
newgrf_show_old_versions = false
network_chat_timeout = 20
zoom_min = 0
zoom_max = 5
missing_strings_threshold = 25
graph_line_thickness = 3
newgrf_default_palette = 1
auto_scrolling = 0
osk_activation = double
drag_signals_fixed_distance = false
settings_restriction_mode = 0
station_gui_group_order = 0
station_gui_sort_by = 0
station_gui_sort_order = 0

[ai]
ai_in_multiplayer = false
ai_disable_veh_train = false
ai_disable_veh_roadveh = false
ai_disable_veh_aircraft = false
ai_disable_veh_ship = false
ai_max_opcode_till_suspend = 10000

[locale]
currency = EUR
units = metric
digit_group_separator =
digit_group_separator_currency =
digit_decimal_separator =
units_velocity = metric
units_power = metric
units_weight = metric
units_volume = metric
units_force = si
units_height = metric

[ai_players]
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730

[game_creation]
town_name = dutch
landscape = temperate
snow_line = 16
snow_line_height = 3
starting_year = 2030
land_generator = 1
oil_refinery_limit = 48
tgen_smoothness = 1
generation_seed = 1797632356
tree_placer = 2
heightmap_rotation = 0
se_flat_world_height = 1
map_x = 9
map_y = 11
water_borders = 16
custom_town_number = 1
variety = 5
custom_sea_level = 2
min_river_length = 16
river_route_random = 5
amount_of_rivers = 2

[company]
engine_renew = false
engine_renew_months = 6
engine_renew_money = 100000
renew_keep_length = false

[server_bind_addresses]

[script]
script_max_opcode_till_suspend = 10000
settings_profile = easy

[game_scripts]
none =

[sound]
news_ticker = true
news_full = true
new_year = true
confirm = true
click_beep = true
disaster = true
vehicle = true
ambient = true

[linkgraph]
recalc_interval = 4
recalc_time = 16
distribution_pax = 0
distribution_mail = 0
distribution_armoured = 0
distribution_default = 0
accuracy = 16
demand_distance = 100
demand_size = 100
short_path_saturation = 80

[newgrf]
generictrams_v0.4.grf =

[newgrf-static]
Deze zelf nog even wijzigen:
rcon_password = wachtwoord
server_name = Servernaam
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 19:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 19:35 schreef Bart het volgende:
SPOILER: openttd.cfg
[misc]
display_opt = SHOW_TOWN_NAMES|SHOW_STATION_NAMES|SHOW_SIGNS|FULL_ANIMATION|FULL_DETAIL|WAYPOINTS|7
news_display_opt = 2863163041
news_ticker_sound = true
fullscreen = false
language = dutch.lng
resolution = 482,320
screenshot_format =
savegame_format =
rightclick_emulate = false
small_font =
medium_font =
large_font =
small_size = 6
medium_size = 10
large_size = 16
small_aa = false
medium_aa = false
large_aa = false
sprite_cache_size = 4
player_face = 3328378520
transparency_options = 511
transparency_locks = 0
graphicsset = ""
videodriver = ""
musicdriver = ""
sounddriver = "null"
blitter = ""
invisibility_options = 0
keyboard =
keyboard_caps =
soundsset =
musicset =
mono_font =
mono_size = 10
mono_aa = false
max_sprite_cache_size = 64
last_newgrf_count = 18
sprite_cache_size_px = 128

[music]
playlist = 0
music_vol = 0
effect_vol = 0
custom_1 = 0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0
custom_2 = 0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0
playing = false
shuffle = false
extmidi = timidity

[win32]
display_hz = 0
force_full_redraw = false
fullscreen_bpp = 32
double_size = false
window_maximize = false

[currency]
rate = 1
separator =
to_euro = 0
prefix = ""
suffix = ""

[network]
max_join_time = 1000
pause_on_join = true
server_bind_ip = 0.0.0.0
server_port = 3979
server_advertise = true
lan_internet = 1
player_name = Server
server_password = fokyou
rcon_password = wachtwoord
server_name = Servernaam
connect_to_ip = 10.0.8.4:3985
network_id = 40603d86cd3aa28f2e3bf2d23d488fb0
autoclean_companies = false
autoclean_unprotected = 12
autoclean_protected = 36
max_companies = 15
max_clients = 20
max_spectators = 10
restart_game_year = 0
min_active_clients = 1
server_lang = ANY
default_company_pass =
reload_cfg = true
client_name = Server
min_active_clients = 0
last_host = 0.0.0.0
last_port = 0
autoclean_novehicles = 1
no_http_content_downloads = false
commands_per_frame = 2
max_commands_in_queue = 16
bytes_per_frame = 8
bytes_per_frame_burst = 256
server_admin_port = 3977
server_admin_chat = true
admin_password =
max_download_time = 1000
max_password_time = 9999
max_init_time = 1000
max_lag_time = 500

[servers]

[bans]
83.87.249.161 =
87.209.58.214 =
24.132.55.154 =
84.28.236.36 =
77.163.145.235 =
82.95.96.198 =

[news_display]
arrival_player = off
arrival_other = off
accident = full
company_info = summarized
openclose = full
economy = summarized
production_player = summarized
production_other = summarized
production_nobody = summarized
advice = summarized
new_vehicles = off
acceptance = off
subsidies = off
general = off
open = full
close = full

[version]
version_string = 1.4.4
version_number = 14486995

[difficulty]
max_no_competitors = 0
number_towns = 1
number_industries = 2
max_loan = 500000
initial_interest = 2
vehicle_costs = 0
competitor_speed = 4
vehicle_breakdowns = 0
subsidy_multiplier = 3
construction_cost = 0
terrain_type = 3
quantity_sea_lakes = 2
economy = 0
line_reverse_mode = 0
disasters = 0
town_council_tolerance = 0
diff_level = 3
industry_density = 4

[vehicle]
road_side = right
train_acceleration_model = 1
mammoth_trains = true
never_expire_vehicles = true
max_trains = 750
max_roadveh = 250
max_aircraft = 0
max_ships = 0
servint_ispercent = false
servint_trains = 150
servint_roadveh = 150
servint_ships = 360
servint_aircraft = 100
wagon_speed_limits = false
disable_elrails = false
freight_trains = 1
plane_speed = 1
dynamic_engines = false
extend_vehicle_life = 0
train_slope_steepness = 3
plane_crashes = 0
roadveh_acceleration_model = 0
roadveh_slope_steepness = 7
max_train_length = 16
smoke_amount = 1

[construction]
build_on_slopes = true
autoslope = true
extra_dynamite = true
longbridges = true
signal_side = true
road_stop_on_town_road = true
road_stop_on_competitor_road = true
raw_industry_construction = 0
freeform_edges = true
extra_tree_placement = 2
command_pause_level = 1
terraform_per_64k_frames = 4194304
terraform_frame_burst = 4096
clear_per_64k_frames = 4194304
clear_frame_burst = 4096
max_bridge_length = 64
max_tunnel_length = 64
industry_platform = 1
tree_per_64k_frames = 4194304
tree_frame_burst = 4096
train_signal_side = 1

[station]
always_small_airport = false
join_stations = true
nonuniform_stations = true
station_spread = 16
modified_catchment = true
adjacent_stations = true
distant_join_stations = true
never_expire_airports = false

[economy]
town_layout = 4
allow_town_roads = true
station_noise_level = false
inflation = false
multiple_industry_per_town = true
same_industry_close = true
bribe = true
exclusive_rights = false
give_money = true
smooth_economy = true
allow_shares = true
town_growth_rate = 2
larger_towns = 3
initial_city_size = 2
mod_road_rebuild = true
dist_local_authority = 20
town_noise_population = 800,2000,4000
found_town = 0
feeder_payment_share = 75
town_noise_population[0] = 800
town_noise_population[1] = 2000
town_noise_population[2] = 4000
allow_town_level_crossings = true
fund_roads = true
fund_buildings = true
infrastructure_maintenance = false

[pf]
forbid_90_deg = false
roadveh_queue = true
pathfinder_for_trains = 2
pathfinder_for_roadvehs = 2
pathfinder_for_ships = 0
wait_oneway_signal = 15
wait_twoway_signal = 41
wait_for_pbs_path = 30
reserve_paths = false
path_backoff_interval = 20
opf.pf_maxlength = 4096
opf.pf_maxdepth = 48
npf.npf_max_search_nodes = 10000
npf.npf_rail_firstred_penalty = 1000
npf.npf_rail_firstred_exit_penalty = 10000
npf.npf_rail_lastred_penalty = 1000
npf.npf_rail_station_penalty = 100
npf.npf_rail_slope_penalty = 100
npf.npf_rail_curve_penalty = 1
npf.npf_rail_depot_reverse_penalty = 5000
npf.npf_rail_pbs_cross_penalty = 300
npf.npf_rail_pbs_signal_back_penalty = 1500
npf.npf_buoy_penalty = 200
npf.npf_water_curve_penalty = 25
npf.npf_road_curve_penalty = 1
npf.npf_crossing_penalty = 300
npf.npf_road_drive_through_penalty = 800
yapf.disable_node_optimization = false
yapf.max_search_nodes = 10000
yapf.rail_firstred_twoway_eol = true
yapf.rail_firstred_penalty = 1000
yapf.rail_firstred_exit_penalty = 10000
yapf.rail_lastred_penalty = 1000
yapf.rail_lastred_exit_penalty = 10000
yapf.rail_station_penalty = 3000
yapf.rail_slope_penalty = 200
yapf.rail_curve45_penalty = 100
yapf.rail_curve90_penalty = 600
yapf.rail_depot_reverse_penalty = 5000
yapf.rail_crossing_penalty = 300
yapf.rail_look_ahead_max_signals = 10
yapf.rail_look_ahead_signal_p0 = 500
yapf.rail_look_ahead_signal_p1 = -100
yapf.rail_look_ahead_signal_p2 = 5
yapf.rail_pbs_cross_penalty = 300
yapf.rail_pbs_station_penalty = 800
yapf.rail_pbs_signal_back_penalty = 1500
yapf.rail_doubleslip_penalty = 100
yapf.rail_longer_platform_penalty = 800
yapf.rail_longer_platform_per_tile_penalty = 0
yapf.rail_shorter_platform_penalty = 4000
yapf.rail_shorter_platform_per_tile_penalty = 0
yapf.road_slope_penalty = 200
yapf.road_curve_penalty = 100
yapf.road_crossing_penalty = 300
yapf.road_stop_penalty = 800
npf.npf_road_dt_occupied_penalty = 800
npf.npf_road_bay_occupied_penalty = 1500
npf.maximum_go_to_depot_penalty = 2000
yapf.road_stop_occupied_penalty = 800
yapf.road_stop_bay_occupied_penalty = 1500
yapf.maximum_go_to_depot_penalty = 2000
reverse_at_signals = false

[order]
gotodepot = true
no_servicing_if_no_breakdowns = true
timetabling = true
improved_load = true
selectgoods = true
serviceathelipad = true
gradual_loading = true

[gui]
coloured_news_year = 2000
autosave = off
date_format_in_default_names = long
vehicle_speed = true
status_long_date = true
show_finances = false
autoscroll = false
reverse_scroll = false
smooth_scroll = false
left_mouse_btn_scrolling = false
measure_tooltip = true
errmsg_duration = 5
toolbar_pos = 0
window_snap_radius = 10
window_soft_limit = 20
population_in_label = true
link_terraform_toolbar = true
liveries = 2
prefer_teamchat = false
scrollwheel_scrolling = 0
scrollwheel_multiplier = 5
pause_on_newgame = false
advanced_vehicle_list = 0
timetable_in_ticks = false
quick_goto = false
loading_indicators = 1
default_rail_type = 2
enable_signal_gui = false
drag_signals_density = 2
semaphore_build_before = 1947
vehicle_income_warn = true
order_review_system = 2
lost_train_warn = true
autorenew = true
autorenew_months = 6
autorenew_money = 100000
always_build_infrastructure = false
new_nonstop = false
keep_all_autosave = false
autosave_on_exit = false
max_num_autosaves = 16
bridge_pillars = true
auto_euro = true
news_message_timeout = 2
show_track_reservation = false
default_signal_type = 0
cycle_signal_types = 2
station_numtracks = 1
station_platlength = 5
station_dragdrop = true
station_show_coverage = false
persistent_buildingtools = false
expenses_layout = false
console_backlog_timeout = 100
console_backlog_length = 100
network_chat_box_width = 700
network_chat_box_height = 25
threaded_saves = true
smallmap_land_colour = 0
timetable_arrival_departure = true
stop_location = 2
show_date_in_logs = true
developer = 1
hover_delay = 2
statusbar_pos = 1
lost_vehicle_warn = true
disable_unsuitable_building = true
newgrf_developer_tools = false
ai_developer_tools = false
scenario_developer = false
newgrf_show_old_versions = false
network_chat_timeout = 20
zoom_min = 0
zoom_max = 5
missing_strings_threshold = 25
graph_line_thickness = 3
newgrf_default_palette = 1
auto_scrolling = 0
osk_activation = double
drag_signals_fixed_distance = false
settings_restriction_mode = 0
station_gui_group_order = 0
station_gui_sort_by = 0
station_gui_sort_order = 0

[ai]
ai_in_multiplayer = false
ai_disable_veh_train = false
ai_disable_veh_roadveh = false
ai_disable_veh_aircraft = false
ai_disable_veh_ship = false
ai_max_opcode_till_suspend = 10000

[locale]
currency = EUR
units = metric
digit_group_separator =
digit_group_separator_currency =
digit_decimal_separator =
units_velocity = metric
units_power = metric
units_weight = metric
units_volume = metric
units_force = si
units_height = metric

[ai_players]
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730
none = start_date=730

[game_creation]
town_name = dutch
landscape = temperate
snow_line = 16
snow_line_height = 3
starting_year = 2030
land_generator = 1
oil_refinery_limit = 48
tgen_smoothness = 1
generation_seed = 1797632356
tree_placer = 2
heightmap_rotation = 0
se_flat_world_height = 1
map_x = 9
map_y = 11
water_borders = 16
custom_town_number = 1
variety = 5
custom_sea_level = 2
min_river_length = 16
river_route_random = 5
amount_of_rivers = 2

[company]
engine_renew = false
engine_renew_months = 6
engine_renew_money = 100000
renew_keep_length = false

[server_bind_addresses]

[script]
script_max_opcode_till_suspend = 10000
settings_profile = easy

[game_scripts]
none =

[sound]
news_ticker = true
news_full = true
new_year = true
confirm = true
click_beep = true
disaster = true
vehicle = true
ambient = true

[linkgraph]
recalc_interval = 4
recalc_time = 16
distribution_pax = 0
distribution_mail = 0
distribution_armoured = 0
distribution_default = 0
accuracy = 16
demand_distance = 100
demand_size = 100
short_path_saturation = 80

[newgrf]
generictrams_v0.4.grf =

[newgrf-static]
Deze zelf nog even wijzigen:
rcon_password = wachtwoord
server_name = Servernaam

Thanks. Server gestart met je config.
Alleen jij had heel veel van die olie dingen op zee, ik heb er echt super weinig.

En jij had trams :P Die heb ik niet.

/edit
Is dit wel de goede config? Zo gaat de spel op pauze wanneer er geen clients connected zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door xaban06 op 26-12-2014 19:59:52 ]
Bartvrijdag 26 december 2014 @ 20:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 19:48 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Thanks. Server gestart met je config.
Alleen jij had heel veel van die olie dingen op zee, ik heb er echt super weinig.

En jij had trams :P Die heb ik niet.

/edit
Is dit wel de goede config? Zo gaat de spel op pauze wanneer er geen clients connected zijn.
Dat is juist goed.
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 20:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2014 20:48 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat is juist goed.
Oh, ik dacht dat jouw server 's nachts altijd door ging :P
Bartvrijdag 26 december 2014 @ 21:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 20:53 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Oh, ik dacht dat jouw server 's nachts altijd door ging :P
Dat is vrij zinloos he, een spel door laten lopen zonder deelnemers ;).
xaban06vrijdag 26 december 2014 @ 21:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 december 2014 21:20 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat is vrij zinloos he, een spel door laten lopen zonder deelnemers ;).
Uh? Mijn treinen moeten toch geld verdienen? :P Ookal is er niemand ingelogd.
Tjarda010zaterdag 27 december 2014 @ 11:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 21:35 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Uh? Mijn treinen moeten toch geld verdienen? :P Ookal is er niemand ingelogd.
jou server restart toch niet zoja dan begin ik bedrijf :P
xaban06zaterdag 27 december 2014 @ 12:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 11:49 schreef Tjarda010 het volgende:

[..]

jou server restart toch niet zoja dan begin ik bedrijf :P
Voorlopig niet, of iemand moet iets ontdekt hebben aan de config wat niet klopt.
Bartzaterdag 27 december 2014 @ 13:54
FOK!server draait weer en zal dat voorlopig ook weer blijven doen zoals het er nu naar uitziet.
mickeyDzaterdag 27 december 2014 @ 23:45
ik ga ff inloggen
Silverdigger2dinsdag 30 december 2014 @ 13:56
vraagje:
hoe maken jullie die stations die uit het niets in het water staan, en dan alsnog bij hetzelfde station horen?

SPOILER
npkkg9.jpg
Luctor.et.Emergodinsdag 30 december 2014 @ 14:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 13:56 schreef Silverdigger2 het volgende:
vraagje:
hoe maken jullie die stations die uit het niets in het water staan, en dan alsnog bij hetzelfde station horen?

SPOILER
Ctrl+ station plaatsen. Dan krijg je de vraag bij welk station het hoort. (Mits dichtbij genoeg)
mickeyDdinsdag 30 december 2014 @ 18:35
hmmmm, dr is weer een restart geweest..
Bartdinsdag 30 december 2014 @ 18:44
Ja en ik weet ook niet of ik de server aan de praat krijg op mijn NAS... Dus wie weet binnenkort wel helemaal offline.
KrentebolHooftdinsdag 30 december 2014 @ 19:14
weet iemand hoe je het traag worden van treinen in bochten en op heuvels kunt uitzetten in TTD 1.4.4?
Volgens de wiki moet er ergens realistic acceleration model in de opties staan, maar dat kan ik niet meer vinden.
xaban06dinsdag 30 december 2014 @ 22:46
Gaan we dan verder spelen op mijn server of kappen we ermee?
Bartdinsdag 30 december 2014 @ 22:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 19:14 schreef KrentebolHooft het volgende:
weet iemand hoe je het traag worden van treinen in bochten en op heuvels kunt uitzetten in TTD 1.4.4?
Volgens de wiki moet er ergens realistic acceleration model in de opties staan, maar dat kan ik niet meer vinden.
Kan niet allebei uit, heeft ook nooit gekund. Treinen zijn ofwel traag in bochten en snel op heuvels, ofwel snel in bochten en traag op heuvels. Mijn voorkeur heeft overigens traag in bochten, simpel op te lossen door wat realistischere en dus wijdere bochten te maken.

Ik zie de instelling overigens ook niet meer staan in de settings. Ik denk dat het in openttd.cfg deze regel is:
train_acceleration_model = 0
Misschien even proberen die op 1 te zetten?
mickeyDwoensdag 31 december 2014 @ 00:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 22:46 schreef xaban06 het volgende:
Gaan we dan verder spelen op mijn server of kappen we ermee?
houd de boel hier gewoon ff in de gaten, mocht bart melden dat het hem niet meer gaat worden om wat voor reden dan ook, dan komen we gewoon op jouw server spelen..
xaban06woensdag 31 december 2014 @ 00:14
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 00:06 schreef mickeyD het volgende:

[..]

houd de boel hier gewoon ff in de gaten, mocht bart melden dat het hem niet meer gaat worden om wat voor reden dan ook, dan komen we gewoon op jouw server spelen..
Mja, voorlopig doe ik ff niet mee, wanneer de server weer 10+ dagen up is doe ik weer mee :P
mickeyDwoensdag 31 december 2014 @ 01:34
ahhh joh mietje, binnen een paar uur heb ik al weer 80 miljoen, dus wat is t probleem dat je spel soms 3 dagen en soms 3 weken duurt?
xaban06woensdag 31 december 2014 @ 03:06
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 01:34 schreef mickeyD het volgende:
ahhh joh mietje, binnen een paar uur heb ik al weer 80 miljoen, dus wat is t probleem dat je spel soms 3 dagen en soms 3 weken duurt?
Omdat je dan bezig blijft. Na 3 weken is er geen plek meer om te bouwen en moet je keuzes maken en slim gaan bouwen, dat maakt het leuk.

Als je alles voor je zelf hebt en alles is nog vrij is het niet uitdagend.
Bartwoensdag 31 december 2014 @ 08:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 december 2014 22:46 schreef xaban06 het volgende:
Gaan we dan verder spelen op mijn server of kappen we ermee?
Dat lijkt me het beste ja. Ben benieuwd of je de server net zo lang in de lucht kan houden als ik :P.

edit: Sinds 11 oktober 2007, ruim 7 jaar dus al :o. RIP ;(
cablegunmasterwoensdag 31 december 2014 @ 08:41
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 08:14 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat lijkt me het beste ja. Ben benieuwd of je de server net zo lang in de lucht kan houden als ik :P.

edit: Sinds 11 oktober 2007, ruim 7 jaar dus al :o. RIP ;(
Moet te doen zijn op een NAS openTTD draaien heb ik het idee.
Als je hulp nodig hebt posten :7
Bartwoensdag 31 december 2014 @ 08:44
quote:
14s.gif Op woensdag 31 december 2014 08:41 schreef cablegunmaster het volgende:

[..]

Moet te doen zijn op een NAS openTTD draaien heb ik het idee.
Als je hulp nodig hebt posten :7
Het probleem ligt volgens mij in het feit dat ik geen x86 CPU in mijn NAS heb, maar een ARMv7 CPU. Ik kan ook geen TeamSpeak server meer draaien om die reden.
JTTwoensdag 31 december 2014 @ 10:10
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 08:44 schreef Bart het volgende:

[..]

Het probleem ligt volgens mij in het feit dat ik geen x86 CPU in mijn NAS heb, maar een ARMv7 CPU. Ik kan ook geen TeamSpeak server meer draaien om die reden.
Ik neem aan dat je wel andere voor ARMv7 geschikte .rpm's kunt draaien?

Zo ja, probeer dan dit eens te draaien.
Bartwoensdag 31 december 2014 @ 10:28
quote:
0s.gif Op woensdag 31 december 2014 10:10 schreef JTT het volgende:

[..]

Ik neem aan dat je wel andere voor ARMv7 geschikte .rpm's kunt draaien?

Zo ja, probeer dan dit eens te draaien.
Interessant, dat zou misschien nog wel eens kunnen werken. Alhoewel mijn kennis van Linux en ARM en uberhaupt van mijn nieuwe NAS nog te beperkt is om dit zo even te installeren. Ik zal me erin moeten verdiepen, en daar heb ik nu geen tijd voor, ben de zolder aan het verbouwen deze kerstvakantie :7. Maar ik ga ermee aan de slag als ik weer tijd heb!
mickeyDwoensdag 31 december 2014 @ 15:18
poef, en down... ik stond voor! :p
mickeyDmaandag 5 januari 2015 @ 23:12
is dr nog iets van een (fok) server online?
xaban06dinsdag 6 januari 2015 @ 09:52
quote:
0s.gif Op maandag 5 januari 2015 23:12 schreef mickeyD het volgende:
is dr nog iets van een (fok) server online?
Mijn server had ik opgestart, maar nooit naar gekeken, dunno of er mensen op spelen. Moet ik m resetten?
mickeyDdinsdag 6 januari 2015 @ 14:59
als je de info ff neergooit hier, dan log ik vanavond in als ik thuis ben van mn werk ;)
xaban06dinsdag 6 januari 2015 @ 15:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 januari 2015 14:59 schreef mickeyD het volgende:
als je de info ff neergooit hier, dan log ik vanavond in als ik thuis ben van mn werk ;)
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 14:38 schreef xaban06 het volgende:

[..]

https://wiki.openttd.org/Openttd.cfg

Stationsomvang kan ik niet zo snel vinden.
En default zijn er geen olie fabrieken ding, die dingen op zee zeg maar, tenminste heel weinig.

/edit
Server: 185.56.30.59

Check anders ff wat er niet klopt. Wachtwoord is hetzelfde.
mickeyDdinsdag 6 januari 2015 @ 15:01
okay, thanks, tot later!
mickeyDzaterdag 24 januari 2015 @ 01:51
sorry heb ff geduurd, had wat anders aan mn hoofd, maar speel nu op een fok openttd server, in t jaar 4932, maar dr heeft nog niemand ingelogd.. spel loopt dus door als dr niet wordt ingelogd.
wel flinke steden al, maar die ruk bomen.. grrr
mickeyDvrijdag 30 januari 2015 @ 01:33
mja, dan bouw je dus ff 2 niet al te lange lijntjes naar wat olieplatforms, je logt 2 dagen niet in en tadaaaaa, 13 miljard in de plus.
Bartvrijdag 30 januari 2015 @ 08:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 01:33 schreef mickeyD het volgende:
mja, dan bouw je dus ff 2 niet al te lange lijntjes naar wat olieplatforms, je logt 2 dagen niet in en tadaaaaa, 13 miljard in de plus.
Daarom had ik dus altijd het spel gepauzeerd als er geen spelers zijn.
AgLarrrvrijdag 30 januari 2015 @ 13:02
Ik zou zweren dat ik eerder die Dutch scenario map (heel Nederland zeg maar) mét Dutch trainset, signals en stations gespeeld heb. Ik krijg het nu niet meer voorelkaar. Ik moet met de map instellingen spelen. Is er iets gewijzigd ofzo, of zie ik wat over 't hoofd?
mickeyDvrijdag 30 januari 2015 @ 14:48
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 08:48 schreef Bart het volgende:

[..]

Daarom had ik dus altijd het spel gepauzeerd als er geen spelers zijn.
ja dat is een stuk beter.. dit lijkt op valsspelen zo
Bartvrijdag 30 januari 2015 @ 16:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 13:02 schreef AgLarrr het volgende:
Ik zou zweren dat ik eerder die Dutch scenario map (heel Nederland zeg maar) mét Dutch trainset, signals en stations gespeeld heb. Ik krijg het nu niet meer voorelkaar. Ik moet met de map instellingen spelen. Is er iets gewijzigd ofzo, of zie ik wat over 't hoofd?
Laatste vraag in de FAQ in de OP.
AgLarrrvrijdag 30 januari 2015 @ 16:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 16:36 schreef Bart het volgende:

[..]

Laatste vraag in de FAQ in de OP.
Ah, dank u!
AgLarrrvrijdag 30 januari 2015 @ 19:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 16:36 schreef Bart het volgende:

[..]

Laatste vraag in de FAQ in de OP.
Wat is de console? :@
Bartzaterdag 31 januari 2015 @ 09:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 19:45 schreef AgLarrr het volgende:

[..]

Wat is de console? :@
screenshot.png

De zwarte balk bovenin beeld. Te openen met tilde (~), de knop links van de 1 en boven tab.
xaban06zaterdag 31 januari 2015 @ 11:54
Als men wilt spelen kan ik de server wel resetten en gelijk de pauze er in bouwen.
mickeyDzaterdag 31 januari 2015 @ 13:05
denk dat ze er wel blij van worden :-)
mickeyDmaandag 2 februari 2015 @ 23:21
er gaat ook gewoon niemand meespelen?
more for me!
mickeyDwoensdag 4 februari 2015 @ 02:10
zo, over de 100 miljoen per jaar..
tsja, en als er niemand inlogt als ik er ben, dan kan ik je geen donatie geven om te beginnen ook..
JTTvrijdag 6 februari 2015 @ 05:24
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 02:10 schreef mickeyD het volgende:
zo, over de 100 miljoen per jaar..
tsja, en als er niemand inlogt als ik er ben, dan kan ik je geen donatie geven om te beginnen ook..
Staat het vertragen bij hellingen uit op die server?
mickeyDvrijdag 6 februari 2015 @ 11:49
volgens mij wel ja
JTTzaterdag 7 februari 2015 @ 13:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 11:49 schreef mickeyD het volgende:
volgens mij wel ja
Hmm, misschien, als ik het niet te druk heb, kom dan eens kijken op die server :)
mickeyDzaterdag 7 februari 2015 @ 14:00
ja, doe dat..
ze vertragen alleen in te krappe bochten..
mickeyDmaandag 9 februari 2015 @ 00:50
ondertussen.... in het jaar 6612, 119 miljard rijker..
en nog niemand (online) gezien..
JTTdinsdag 10 februari 2015 @ 15:49
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 00:50 schreef mickeyD het volgende:
ondertussen.... in het jaar 6612, 119 miljard rijker..
en nog niemand (online) gezien..
Ik ben op dit moment bezig met een game samen met mijn broers(ja, het overtuigen om zo'n oud spel te spelen was een hoop werk, maar toen ze eenmaal speelden...), en dat is eigenlijk best gezellig. Ik kom dus binnenkort even niet op de Fok!Server...
mickeyDdinsdag 10 februari 2015 @ 18:06
had ze lekker naar de fok server gestuurd! ^O^
Silverdigger2woensdag 11 februari 2015 @ 10:03
al die steden zijn zo groot je kan zowat nergens bouwen
xaban06woensdag 11 februari 2015 @ 10:05
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 10:03 schreef Silverdigger2 het volgende:
al die steden zijn zo groot je kan zowat nergens bouwen
Dan gooi ik er toch een reset tegenaan? :)

Doe ik vanmiddag of vanavond wel.
mickeyDwoensdag 11 februari 2015 @ 12:42
ja, en zet uit dat t spel verder gaat als er niemand is ingelogd als t ff kan.
xaban06woensdag 11 februari 2015 @ 17:54
Done
#ANONIEMwoensdag 11 februari 2015 @ 18:03
Ik wil wel meespelen

Leuk, een schoon begin!
#ANONIEMwoensdag 11 februari 2015 @ 18:07
Hoe kom ik trouwens op de server van xaban?
xaban06woensdag 11 februari 2015 @ 18:36
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 18:07 schreef Fokker89 het volgende:
Hoe kom ik trouwens op de server van xaban?
Server: 185.56.30.59

Wachtwoord: fokyou
#ANONIEMwoensdag 11 februari 2015 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 18:36 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Server: 185.56.30.59

Wachtwoord: fokyou
Hoef je niet meteen te schelden ;(
#ANONIEMwoensdag 11 februari 2015 @ 19:15
Hoe werkt de chat ookal weer _O- :')
Peterwoensdag 11 februari 2015 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 19:15 schreef Fokker89 het volgende:
Hoe werkt de chat ookal weer _O- :')
op enter drukken :+
#ANONIEMwoensdag 11 februari 2015 @ 19:33
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 19:24 schreef Peter het volgende:

[..]

op enter drukken :+
Kwam er achter ja :P
Silverdigger2woensdag 11 februari 2015 @ 20:26
met enter dus ;)
#ANONIEMwoensdag 11 februari 2015 @ 20:26
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 20:26 schreef Silverdigger2 het volgende:
met enter dus ;)
hehe

Ik moet wel weer even wennen aan het spel
mickeyDdonderdag 12 februari 2015 @ 01:40
nice, goed begin nu..
#ANONIEMdonderdag 12 februari 2015 @ 11:37
Potverdikkie, is ineens de Raffinaderij weg waar ik olie aan leverde. Er stond er nog wel 1 naast waar ik mijn olie kwijt kon, maar dat was buiten bereik van mijn goederenstation, daar liep het dus vast, en daardoor kon er ook geen olie worden geleverd :')

Maar nu weer opgelost.
Bartdonderdag 12 februari 2015 @ 13:16
GAM / Factorio
Iedereen die van Transport Tycoon houdt, houdt van dit spel. Aanrader. Ik ben verslaafd, en heb met een vriend samen weer gamesessies tot 04.00 uur 's nachts, zoals vroeger met TTDLX :7.
mickeyDwoensdag 4 maart 2015 @ 14:20
bijna ¤1.000.000.000.000 (duizend miljard dus)
nog 30 jaar te gaan ;-)
er speelt verder toch niemand meer.. dus what the hell ik zit het wel ff uit ;)
mooi bedrag..
mickeyDwoensdag 11 maart 2015 @ 00:41
iemand heeft trouwens zitten klooien, want t spel loopt al weer een tijdje door terwijl dr niemand ingelogd is..
mickeyDzondag 29 maart 2015 @ 04:20
nou, dat heeft ook niet erg lang geduurd.. de server is offline
xaban06zondag 29 maart 2015 @ 06:50
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 04:20 schreef mickeyD het volgende:
nou, dat heeft ook niet erg lang geduurd.. de server is offline
Oops, klopt. Vanwege de stroomstoring in Noord-Holland. Vergeten weer de OpenTTD server op te starten :P

..en draait weer
[2015-03-29 06:51:13] dbg: [net] Map generated, starting game
mickeyDzondag 29 maart 2015 @ 13:54
ahhhhh vandaar! *O*
Xanlandzondag 12 april 2015 @ 01:08
Als meerderen/de anderen het er ook mee eens zijn: zou de server eventueel geüpgrade kunnen worden naar versie één punt vijf punt nul?
WJHuntdinsdag 14 april 2015 @ 12:06
Ik ben op zoek naar Barts scenario van Nederland (uit de OP), maar de link is helaas dood... Weet iemand waar dit te vinden is?
Bartdinsdag 14 april 2015 @ 13:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 12:06 schreef WJHunt het volgende:
Ik ben op zoek naar Barts scenario van Nederland (uit de OP), maar de link is helaas dood... Weet iemand waar dit te vinden is?
Dat is vreemd, ik zal vanavond even kijken waarom die link dood is.
Bartdinsdag 14 april 2015 @ 13:15
Gelijk maar even gedaan. Hij werkt weer.
WJHuntvrijdag 17 april 2015 @ 00:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2015 13:15 schreef Bart het volgende:
Gelijk maar even gedaan. Hij werkt weer.
Heel erg bedankt, ben er al volop van aan het genieten!
xaban06zaterdag 18 april 2015 @ 11:17
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 01:08 schreef Xanland het volgende:
Als meerderen/de anderen het er ook mee eens zijn: zou de server eventueel geüpgrade kunnen worden naar versie één punt vijf punt nul?
Heb het maar gedaan :P maar nog niet zelf getest. Heb de config gekopierd van 1.4.x
mar456zaterdag 18 april 2015 @ 11:29
Is er een mogelijkheid om een map te krijgen die helemaal vlak is zoals bijvoorbeeld het Nederland-scenario? Dus niet "vlak" zoals het spel dat kent met blokje op blokje af maar echt vlak?
MaxMarkzaterdag 18 april 2015 @ 12:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 11:29 schreef mar456 het volgende:
Is er een mogelijkheid om een map te krijgen die helemaal vlak is zoals bijvoorbeeld het Nederland-scenario? Dus niet "vlak" zoals het spel dat kent met blokje op blokje af maar echt vlak?
In de scenario-editor gooien en zelf alles vlak maken? Kan heel eenvoudig :)
Tocquevilledinsdag 19 mei 2015 @ 11:43
Nog mensen die OpenTTD spelen hier?
Troeldinsdag 19 mei 2015 @ 12:29
Ik ben weer eens gestopt, ik krijg gewoon die stomme signalen niet voor elkaar :D
Altrondinsdag 19 mei 2015 @ 14:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 11:43 schreef BenX_95 het volgende:
Nog mensen die OpenTTD spelen hier?
Laatste tijd niet meer , over een tijdje mischien weer eens :)
Tocquevilledinsdag 19 mei 2015 @ 21:15
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 12:29 schreef Troel het volgende:
Ik ben weer eens gestopt, ik krijg gewoon die stomme signalen niet voor elkaar :D
Die zijn toch niet zo heel moeilijk?
Troeldinsdag 19 mei 2015 @ 21:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 21:15 schreef BenX_95 het volgende:

[..]

Die zijn toch niet zo heel moeilijk?
Het lukt me gewoon niet :D
mickeyDdonderdag 21 mei 2015 @ 11:23
je hebt maar 1 signaal soort nodig, 5e van links!
dan regelt de computer alles voor je..
Tocquevillevrijdag 22 mei 2015 @ 10:10
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:23 schreef mickeyD het volgende:
je hebt maar 1 signaal soort nodig, 5e van links!
dan regelt de computer alles voor je..
Ik heb de vierde van links ook nodig bij mijn soort stations. En alleen de vijfde van links gebruiken is enorm zwaar voor een server, dus waar het kan gebruik ik gewoon de eerste.
mscholvrijdag 22 mei 2015 @ 10:13
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 11:23 schreef mickeyD het volgende:
je hebt maar 1 signaal soort nodig, 5e van links!
dan regelt de computer alles voor je..
wat is daar nou de lol aan?
Tocquevillevrijdag 22 mei 2015 @ 17:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2015 10:13 schreef mschol het volgende:

[..]

wat is daar nou de lol aan?
Precies, het leuke aan dit spel is juist het optimaliseren. Optimaliseren van de flow betekent het optimaliseren van de winst. Elke seconde telt.
mickeyDdinsdag 26 mei 2015 @ 17:43
geen/minimale file's is de lol als je honderden treinen hebt lopen.
dan wil je niet seinwachter spelen bij elk fuckin station of druk kruispunt..
ik heb nog nooit, maar dan ook NOOIT serververtraging gezien bij het massaal gebruik van dat soort seinen..
als we een grote map speelden, dan stonden er duizenden en duizenden van zulke seinen in de map (om de 2 of 3 vakjes een sein)
tevens zie ik geen voordeel in de andere seinen buiten het feit dat je het zélf leuk vind om alles in goede banen te leiden ipv dit door de server te laten doen (wat perfect werkt)
dus prima als je het zelf leuk vind, be my guest.. maar als je t niet snapt, of geen zin hebt je daarmee bezig te houden, dan laat je het de computer lekker uitzoeken en dan gebruik je dus overal hetzelfde sein.
Tocquevilledinsdag 26 mei 2015 @ 18:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2015 17:43 schreef mickeyD het volgende:
geen/minimale file's is de lol als je honderden treinen hebt lopen.
dan wil je niet seinwachter spelen bij elk fuckin station of druk kruispunt..
ik heb nog nooit, maar dan ook NOOIT serververtraging gezien bij het massaal gebruik van dat soort seinen..
als we een grote map speelden, dan stonden er duizenden en duizenden van zulke seinen in de map (om de 2 of 3 vakjes een sein)
tevens zie ik geen voordeel in de andere seinen buiten het feit dat je het zélf leuk vind om alles in goede banen te leiden ipv dit door de server te laten doen (wat perfect werkt)
dus prima als je het zelf leuk vind, be my guest.. maar als je t niet snapt, of geen zin hebt je daarmee bezig te houden, dan laat je het de computer lekker uitzoeken en dan gebruik je dus overal hetzelfde sein.
De Reddit Vanilla server en Hard server lagt steeds meer, naarmate er gebruik wordt gemaakt van de standaard path signals. Pre signals zijn trouwens ontzettend belangrijk voor balancing, dus juist die moet je hebben om alles in goede banen te leiden. Path signals zijn leuk als je weinig geld hebt en snel wat treinen moet regelen en ze werken ook redelijk met veel treinen, maar pre signals zijn heel erg belangrijk als je honderden treinen hebt rijden.
mickeyDdinsdag 26 mei 2015 @ 18:06
nooit gemerkt, en ik speel(de) toch alleen op de fok server..
Tocquevillewoensdag 27 mei 2015 @ 14:39
Is de server down? Ik kan hem nergens vinden.
Tocquevilledonderdag 28 mei 2015 @ 19:12
Niemand?
cherrycokezondag 31 mei 2015 @ 13:44
multiplayer doen we niet meer aan?
Afhaalchineeswoensdag 24 juni 2015 @ 14:55
kick
Tjarda010maandag 10 augustus 2015 @ 16:58
geen fok server meer balen :(
Plastic_bekerdonderdag 13 augustus 2015 @ 13:46
Ook openttd maar weer opgestart, zo veel plezier gehad aan Transport tycoon deluxe vroeger :P.
Halveprijswoensdag 26 augustus 2015 @ 20:27
Nieuwe soundtrack voor ttd:
Tocquevilledonderdag 3 september 2015 @ 13:01
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2015 16:58 schreef Tjarda010 het volgende:
geen fok server meer balen :(
Tijd om er dan één te maken. Als mensen interesse hebben, zet ik er straks eentje op.
xaban06donderdag 3 september 2015 @ 17:04
Mijn OpenTTD draait al maanden door volgens mij? Ik speel al maanden niet meer, geen idee of er nog ruimte is om te bouwen :P
Tocquevilledonderdag 3 september 2015 @ 17:23
Hoe heet hij dan? De laatste keer dat ik checkte waren er geen Fok!-servers...
EggsTCdonderdag 3 september 2015 @ 17:24
Wat is er met die seinen gebeurd van de treinen? Ik herinner me dat je alleen maar seinen neer hoefde te zetten zodat je treinen op de juiste manier stonden te wachten bij een "side-rail"... maar ik weet niets meer van 6 verschillende ?!?! wtf.

Mijn treinen knallen dan ook iedere keer kapot ;(
Tocquevilledonderdag 3 september 2015 @ 17:25
quote:
3s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:24 schreef EggsTC het volgende:
Wat is er met die seinen gebeurd van de treinen? Ik herinner me dat je alleen maar seinen neer hoefde te zetten zodat je treinen op de juiste manier stonden te wachten bij een "side-rail"... maar ik weet niets meer van 6 verschillende ?!?! wtf.

Mijn treinen knallen dan ook iedere keer kapot ;(
Dat is inderdaad uitgebreid de laatste jaren.

In de OP staat sowieso een uitleg.

Hier een video:

EggsTCdonderdag 3 september 2015 @ 17:32
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:25 schreef BenX_95 het volgende:

[..]

Dat is inderdaad uitgebreid de laatste jaren.

In de OP staat sowieso een uitleg.

Hier een video:

Thx :)

Op die FOK server is zeker alles volgebouwd en kan je niks meer? of hoe werkt dat multi-geplayer?
Tocquevilledonderdag 3 september 2015 @ 17:33
quote:
3s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:32 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Thx :)

Op die FOK server is zeker alles volgebouwd en kan je niks meer? of hoe werkt dat multi-geplayer?
De Fok!-server uit de OP is down en die van xaban06 kan ik niet vinden. Dus daar weet ik verder niks vanaf.
xaban06donderdag 3 september 2015 @ 17:51
Ik kan m wel weer starten, draait niet meer zie ik.
Terwijl de server wel al 4 maanden up is :@
1
2
3
[root@linux-server ~]# uptime
 17:50:03 up 125 days, 16:13,  2 users,  load average: 0.02, 0.03, 0.00
[root@linux-server ~]#
EggsTCdonderdag 3 september 2015 @ 17:53
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:51 schreef xaban06 het volgende:
Ik kan m wel weer starten, draait niet meer zie ik.
Terwijl de server wel al 4 maanden up is :@
[ code verwijderd ]

Inloggen op je r00t :+

Anyway, hoe werkt dat dan? Zit iedereen op dezelfde map dan? Dan ben je toch zo uitgespeeld als je 10 spelers hebt, of wat.
xaban06donderdag 3 september 2015 @ 17:55
quote:
3s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:53 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Inloggen op je r00t :+

Anyway, hoe werkt dat dan? Zit iedereen op dezelfde map dan? Dan ben je toch zo uitgespeeld als je 10 spelers hebt, of wat.
is een VM, boeiend wat er op gebeurd, maar ik zie dat ik OpenTTD niet eens meer op mijn PC heb :@
xaban06donderdag 3 september 2015 @ 17:56
Volgens mij draaitie.

185.56.30.59:3979
fokyou

Maar kan zelf niet spelen :D
Tocquevilledonderdag 3 september 2015 @ 17:59
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:56 schreef xaban06 het volgende:
Volgens mij draaitie.

185.56.30.59:3979
fokyou

Maar kan zelf niet spelen :D
Welk versienummer? Weet je dat toevallig?
xaban06donderdag 3 september 2015 @ 18:02
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:59 schreef BenX_95 het volgende:

[..]

Welk versienummer? Weet je dat toevallig?
Net 1.5.0, nu geupdate naar 1.5.2 (nieuwste stable release).
Tocquevilledonderdag 3 september 2015 @ 18:11
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 18:02 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Net 1.5.0, nu geupdate naar 1.5.2 (nieuwste stable release).
Ik ben aan het spelen.

Het is gelukkig hardstikke leeg.
EggsTCdonderdag 3 september 2015 @ 19:42
Wie is die rode, die bouwt leipe shit :D

Ik snap nog steeds die wissels niet goed, maargoed ik kijk later die youtube wel ff.
EggsTCdonderdag 3 september 2015 @ 19:49
Ook snap ik dat "begin" en "einde" niet goed bij "ga naar" ... je kan t niet veranderen, het geeft 2 keer einde of 2 keer begin bij mij :? Tis wel ff wennen men, tis wat anders dan TTD normaal.
Tocquevilledonderdag 3 september 2015 @ 21:05
quote:
3s.gif Op donderdag 3 september 2015 19:42 schreef EggsTC het volgende:
Wie is die rode, die bouwt leipe shit :D

Ik snap nog steeds die wissels niet goed, maargoed ik kijk later die youtube wel ff.
Dat ben ik :) Thanks

Die filmpjes en wat eigen denkwerk kunnen erg deftige netwerken opleveren. Wat ik nu heb is nog niks ;)
EggsTCdonderdag 3 september 2015 @ 21:19
quote:
1s.gif Op donderdag 3 september 2015 21:05 schreef BenX_95 het volgende:

[..]

Dat ben ik :) Thanks

Die filmpjes en wat eigen denkwerk kunnen erg deftige netwerken opleveren. Wat ik nu heb is nog niks ;)
Wegwezen bij mn bus spam he :7
EggsTCdonderdag 3 september 2015 @ 22:50
quote:
0s.gif Op donderdag 3 september 2015 17:25 schreef BenX_95 het volgende:

[..]

Dat is inderdaad uitgebreid de laatste jaren.

In de OP staat sowieso een uitleg.

Hier een video:

Hoe krijgt hij die betere graphics? En zonder bomen en alles, wtf ?
EggsTCvrijdag 4 september 2015 @ 00:37
quote:
3s.gif Op donderdag 3 september 2015 22:50 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Hoe krijgt hij die betere graphics? En zonder bomen en alles, wtf ?
Ah, ZBASE...

Jezus die filmpjes van die gast men, hij heeft helemaal kneiter leipe shit :D
xaban06vrijdag 4 september 2015 @ 10:38
Ik moet de server opnieuw starten, zit een fout in de config, spel gaat namelijk door ookal zit er niemand in, gaat dus nooit op pauze.
Gevolg: miljardair terwijl je slaapt

Mag het?
Bartvrijdag 4 september 2015 @ 10:51
Kun je ook wijzigen zonder herstart van de server.
Bartvrijdag 4 september 2015 @ 10:53
https://wiki.openttd.org/Console_Commands
patch min_active_clients 1

Wel ook even aanpassen in je openttd.cfg anders is het bij een restart weer de oude waarde.
xaban06vrijdag 4 september 2015 @ 11:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 10:51 schreef Bart het volgende:
Kun je ook wijzigen zonder herstart van de server.
Baas!
Voer het straks door.

Even uitzoeken hoe je eerst admin rechten krijgt.
Bartvrijdag 4 september 2015 @ 11:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:04 schreef xaban06 het volgende:
Even uitzoeken hoe je eerst admin rechten krijgt.
rcon <password> "<command>"
Execute <command> on the server authenticated by <password> while connected as a client. The password must be set in advance locally on the server with by "rcon_pw <password>".

Dus dat wordt dan in de console van een willekeurig ingelogde client op je server:
rcon typhierjeadminwachtwoord "patch min_active_clients 1"
xaban06vrijdag 4 september 2015 @ 11:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:06 schreef Bart het volgende:

[..]

rcon <password> "<command>"
Execute <command> on the server authenticated by <password> while connected as a client. The password must be set in advance locally on the server with by "rcon_pw <password>".

Dus dat wordt dan in de console van een willekeurig ingelogde client op je server:
rcon typhierjeadminwachtwoord "patch min_active_clients 1"
Nice!

[2015-09-04 11:21:03] dbg: [net] [rcon] client-id 25 executed: 'patch min_active_clients 1'
xaban06vrijdag 4 september 2015 @ 11:24
Bart, weet jij waarom ik niet alle treinen kan auto renewen? Oudere modellen met nieuwere modellen gaat wel, maar de nieuwste model kan ik niet vervangen.
Bartvrijdag 4 september 2015 @ 11:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:24 schreef xaban06 het volgende:
Bart, weet jij waarom ik niet alle treinen kan auto renewen? Oudere modellen met nieuwere modellen gaat wel, maar de nieuwste model kan ik niet vervangen.
Dat komt door het verschil tussen autorenew en autoreplace. Die laatste is voor een ouder naar een nieuwer model, de eerste is voor een bepaald model vervangen door hetzelfde model.
https://wiki.openttd.org/Replace_vehicles
https://wiki.openttd.org/Autorenew#Autorenew
xaban06vrijdag 4 september 2015 @ 11:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:33 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat komt door het verschil tussen autorenew en autoreplace. Die laatste is voor een ouder naar een nieuwer model, de eerste is voor een bepaald model vervangen door hetzelfde model.
https://wiki.openttd.org/Replace_vehicles
https://wiki.openttd.org/Autorenew#Autorenew
Dus dan moet ik engine_renew true hebben, dat lijkt niet te werken via de console. Command not found. Moet echt in je config?
Bartvrijdag 4 september 2015 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:55 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dus dan moet ik engine_renew true hebben, dat lijkt niet te werken via de console. Command not found. Moet echt in je config?
Volgens mij is dat niet serverside, dus kun je zelf gewoon instellen in de opties van je client.
xaban06vrijdag 4 september 2015 @ 12:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:57 schreef Bart het volgende:

[..]

Volgens mij is dat niet serverside, dus kun je zelf gewoon instellen in de opties van je client.
NIet in de client console en ook niet in de advanced instellingen kunnen vinden. Ik kijk vanavond nog wel een eens. Thanks!
Bartvrijdag 4 september 2015 @ 12:06
Np. Ik weet het verder ook niet, maakte er nooit gebruik van aangezien breakdowns bij mij altijd uit staan en het dus zinloos is om autorenew te doen.
xaban06zaterdag 12 september 2015 @ 18:13
Server krijgt straks een restart, map zit aardig vol.
Map wordt ook groter, huidig is 512-2048, wordt nu 1024-2048.
#ANONIEMzaterdag 12 september 2015 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2015 18:13 schreef xaban06 het volgende:
Server krijgt straks een restart, map zit aardig vol.
Map wordt ook groter, huidig is 512-2048, wordt nu 1024-2048.
Staan voertuig defecten aan of uit?
xaban06zaterdag 12 september 2015 @ 18:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2015 18:30 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Staan voertuig defecten aan of uit?
Breakdowns? Uit.
#ANONIEMzaterdag 12 september 2015 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 september 2015 18:32 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Breakdowns? Uit.
Mooi, dan wil ik wel weer een potje meedoen :9
Tjarda010donderdag 12 november 2015 @ 14:24
De map staat nogal vol meschien een reset doen? ik weet niet of de host nog gaat reageren maar ik hoop het groetjes het rode imperium

en ik zal later een sav als download geven van een network van mij en MickeyD

ook wil ik vragen dat max treinen naar 1000 mag :)?
xaban06donderdag 12 november 2015 @ 15:04
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 14:24 schreef Tjarda010 het volgende:
De map staat nogal vol meschien een reset doen? ik weet niet of de host nog gaat reageren maar ik hoop het groetjes het rode imperium

en ik zal later een sav als download geven van een network van mij en MickeyD

ook wil ik vragen dat max treinen naar 1000 mag :)?
Ik wil vanavond wel resetten hoor.

Wat bedoel je met 1000?
Tjarda010donderdag 12 november 2015 @ 16:07
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 15:04 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ik wil vanavond wel resetten hoor.

Wat bedoel je met 1000?
hij staat nu op 750 en wil 1000 de max treinen per company zit nu al bijna op de max ong een tijd dat je hem reset?

[ Bericht 2% gewijzigd door Tjarda010 op 12-11-2015 16:36:47 ]
Tjarda010donderdag 12 november 2015 @ 20:56
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 15:04 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ik wil vanavond wel resetten hoor.

Wat bedoel je met 1000?
Meaby ben je het vergeten nou hierbij nog een herennering ;)
xaban06donderdag 12 november 2015 @ 21:31
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 20:56 schreef Tjarda010 het volgende:

[..]

Meaby ben je het vergeten nou hierbij nog een herennering ;)
Ben nog niet thuis :) moet ook nog kijken wat de exacte setting moet zijn voor max treinen.
Tjarda010donderdag 12 november 2015 @ 21:40
quote:
1s.gif Op donderdag 12 november 2015 21:31 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Ben nog niet thuis :) moet ook nog kijken wat de exacte setting moet zijn voor max treinen.
ah oke anders is het niet erg btw
xaban06donderdag 12 november 2015 @ 23:05
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 21:40 schreef Tjarda010 het volgende:

[..]

ah oke anders is het niet erg btw
Restart is uitgevoerd, max trains is op 1000 gezet.
Tjarda010vrijdag 13 november 2015 @ 12:49
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 23:05 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Restart is uitgevoerd, max trains is op 1000 gezet.
Bedankt en nice nu nog hopen op concurentie :-)
Petervrijdag 13 november 2015 @ 14:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 november 2015 12:49 schreef Tjarda010 het volgende:

[..]

Bedankt en nice nu nog hopen op concurentie :-)
Wat zijn de serverdetails? :@
O de OP is al aangepast O+
Tjarda010vrijdag 13 november 2015 @ 19:30
file.php?id=188030

kijk hoe vet dit is gemaakt :O
Petervrijdag 13 november 2015 @ 19:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 november 2015 19:30 schreef Tjarda010 het volgende:
[ afbeelding ]

kijk hoe vet dit is gemaakt :O
Hoe werkt het gebruiken/installeren van zulke mods? Die handleidingen elders zijn me te vaag :@
Tjarda010vrijdag 13 november 2015 @ 20:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 november 2015 19:50 schreef Peter het volgende:

[..]

Hoe werkt het gebruiken/installeren van zulke mods? Die handleidingen elders zijn me te vaag :@
newGRF heet het je kan ze installeren van het progamma als je ze zoekt (zoek op internet naar de namen van elke mod anders :P
Petervrijdag 13 november 2015 @ 21:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 november 2015 20:32 schreef Tjarda010 het volgende:

[..]

newGRF heet het je kan ze installeren van het progamma als je ze zoekt (zoek op internet naar de namen van elke mod anders :P
En hoe kies je dan wat er gebruikt wordt? Ik heb zoveel newGRF's staan..
borbitzaterdag 14 november 2015 @ 01:34
Welke versie moet je hebben voor de fok server?
Peterzaterdag 14 november 2015 @ 01:37
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 november 2015 01:34 schreef borbit het volgende:
Welke versie moet je hebben voor de fok server?
Staat hier rechtsboven ( 1.5.2, huidige stable):
ottd_info.php?address=185.56.30.59&port=3979&lang=en
Tjarda010zaterdag 14 november 2015 @ 11:14
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 november 2015 01:34 schreef borbit het volgende:
Welke versie moet je hebben voor de fok server?
Als je online komt en als ik er ben geef ik je wel wat geld als je wilt
Tjarda010maandag 30 november 2015 @ 09:50
Verzoekje mag de treinen naar 2000 of hoger zit bijna op de max en wil mega netwerk bouwen <3
xaban06maandag 30 november 2015 @ 10:27
quote:
0s.gif Op maandag 30 november 2015 09:50 schreef Tjarda010 het volgende:
Verzoekje mag de treinen naar 2000 of hoger zit bijna op de max en wil mega netwerk bouwen <3
Zal later vandaag even kijken.
Irritatie100maandag 30 november 2015 @ 19:57
Al een tijdje niet meer gespeeld, maar eens in de zoveel tijd ben ik weer flink in de OpenTTD-mood. En die periode is sinds het weekend weer begonnen :D

Nederland-scenario uit de OP plus alle NewGRF's waar het woord Dutch in voor komt en kan ik er weer even tegenaan. Als ik weer een beetje ingekomen ben ook nog FIRS toevoegen, dat blijft toch wel de meest epische NewGRF die er is imo :7
Irritatie100dinsdag 15 december 2015 @ 09:47
Ik verveelde me, dus heb ik maar knooppunt Joure gebouwd :')

NorthTrans%20Ltd.%20Jan%2013th%2020442_zpst1aq0hb5.png

Is nog niet helemaal af, maar het plan is om bussen naar Groningen te laten rijden als feeder service voor de Hogesnelheidslijn naar mijn hometown Vlaardingen (die er al wel een tijdje ligt) :7
arie321maandag 1 februari 2016 @ 14:51
Hoii, na een paar jaar niet gespeeld te hebben (ik was ff factorio verslaafd, lol) nu maar weer eens beginnen. wie heeft er nog tips voor newgrf's enzo? en ik wil graag met ecs spelen voor passagiers ook hier graag tips voor. en is firs wat?... groetjes arie.
Altronmaandag 1 februari 2016 @ 14:59
hallo!

Zelf gebruik ik alleen Zbase graphics set , maar hier een linkje waar alles zo'n beetje staat :

https://wiki.openttd.org/NewGRF_List

ECS en FIRS heb ik nog nooit geprobeerd , mischien andere mensen hier die er bekend mee zijn.
Bartmaandag 1 februari 2016 @ 15:04
quote:
0s.gif Op maandag 1 februari 2016 14:51 schreef arie321 het volgende:
Hoii, na een paar jaar niet gespeeld te hebben (ik was ff factorio verslaafd, lol) nu maar weer eens beginnen. wie heeft er nog tips voor newgrf's enzo? en ik wil graag met ecs spelen voor passagiers ook hier graag tips voor. en is firs wat?... groetjes arie.
Factorio _O_
Altronwoensdag 3 februari 2016 @ 20:11
Gaat de fok server nog een keer geupdate worden ? :)
Pajanuszondag 14 februari 2016 @ 00:43
Is de server er nog??
Altrondonderdag 18 februari 2016 @ 10:12
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 00:43 schreef Pajanus het volgende:
Is de server er nog??
Zie hem nog wel in mn lijst , alleen zwaar out-of-date helaas... :{
Bartdonderdag 18 februari 2016 @ 10:15
Staat gewoon in de OP:
ottd_info.php?address=185.56.30.59&port=3979&lang=en
xaban06donderdag 18 februari 2016 @ 10:22
Ik zal de server voorzien van een update en reset :)

Waarschijnlijk vanavond en anders morgen.
Altrondonderdag 18 februari 2016 @ 11:01
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 10:22 schreef xaban06 het volgende:
Ik zal de server voorzien van een update en reset :)

Waarschijnlijk vanavond en anders morgen.
Nice , thanks ! :D
Pajanusdonderdag 18 februari 2016 @ 17:17
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 10:22 schreef xaban06 het volgende:
Ik zal de server voorzien van een update en reset :)

Waarschijnlijk vanavond en anders morgen.
heel veel dank!
spierbaldonderdag 18 februari 2016 @ 17:22
Tis niet echt een grafisch hoog standje.
#ANONIEMdonderdag 18 februari 2016 @ 17:23
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 17:22 schreef spierbal het volgende:
Tis niet echt een grafisch hoog standje.
Ken jij games uit 1994 die er beter uit zien dan? :')
RealBizkit666donderdag 18 februari 2016 @ 17:59
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 17:22 schreef spierbal het volgende:
Tis niet echt een grafisch hoog standje.
Gameplay boven graphics...
spierbaldonderdag 18 februari 2016 @ 17:59
quote:
99s.gif Op donderdag 18 februari 2016 17:23 schreef CrashO het volgende:

[..]

Ken jij games uit 1994 die er beter uit zien dan? :')
lijkt mij een leuk spel. Maar grafisch houdt het mij tegen haha.

Antwoord op je vraag, geen idee. Ik was toen twee.
xaban06vrijdag 19 februari 2016 @ 14:51
quote:
14s.gif Op donderdag 18 februari 2016 11:01 schreef Altron het volgende:

[..]

Nice , thanks ! :D
quote:
1s.gif Op donderdag 18 februari 2016 17:17 schreef Pajanus het volgende:

[..]

heel veel dank!
Done.

1
2
# ./openttd -D
dbg: [net] Starting dedicated version 1.5.3

Server draait nu 1.5.3. Config heb ik overgenomen.

Zijn er nog dingen wat ik ben vergeten of moet aanpassen? Helaas zelf geen tijd om te spelen.
noodgangvrijdag 19 februari 2016 @ 17:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 14:51 schreef xaban06 het volgende:

[..]

[..]

Done.
[ code verwijderd ]

Server draait nu 1.5.3. Config heb ik overgenomen.

Zijn er nog dingen wat ik ben vergeten of moet aanpassen? Helaas zelf geen tijd om te spelen.
*O*
Ik heb al wat treintjes in de rondte rijden!
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2016 @ 18:12
Hoe kom je er ingodsnaam op, kan het niet eens vinden.
noodgangvrijdag 19 februari 2016 @ 18:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 18:12 schreef Fokker89 het volgende:
Hoe kom je er ingodsnaam op, kan het niet eens vinden.
Multiplayer -> Voeg server toe -> 3aff49f10c.png
#ANONIEMvrijdag 19 februari 2016 @ 18:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 18:23 schreef noodgang het volgende:

[..]

Multiplayer -> Voeg server toe -> [ afbeelding ]
Ik zie de fout al :@ :@

b02a807a35db49e16d36fba361c960b5.png
noodgangvrijdag 19 februari 2016 @ 18:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 18:25 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ik zie de fout al :@ :@

[ afbeelding ]
:D
(ik ook)
noodgangzaterdag 20 februari 2016 @ 00:20
Ik was vergeten hoe verslavend dit spel is :{
Pajanuszaterdag 20 februari 2016 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 februari 2016 00:20 schreef noodgang het volgende:
Ik was vergeten hoe verslavend dit spel is :{
jup...
voor een spel uit 1994
( grotendeels dan)
Altronzaterdag 20 februari 2016 @ 19:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2016 14:51 schreef xaban06 het volgende:

[..]

[..]

Done.
[ code verwijderd ]

Server draait nu 1.5.3. Config heb ik overgenomen.

Zijn er nog dingen wat ik ben vergeten of moet aanpassen? Helaas zelf geen tijd om te spelen.
Staat prima zo te zien , thanks ! :)
Flodder450zondag 28 februari 2016 @ 21:46
Een idee voor de volgende keer: Dutch train/signals/stations set? :D!
Pleasureman_Guntherdinsdag 5 april 2016 @ 12:28
Ook maar weer eens aangeslingerd. Wordt er nog gespeeld of ben ik alleen op de FOK-server?
Willemsuhzaterdag 25 juni 2016 @ 14:33
Waarom kan ik helemaal geen servers meer vinden ?
Draai nu 1.6.0

Iemand een idee ?
Blisteringmaandag 27 juni 2016 @ 16:03
Heb de game ook maar weer eens geïnstalleerd i.c.m. Zbase voor wat betere graphics. Alleen een beetje raar gezicht nu met 32bbp landschap & 8 (?) bbp treinen :o

Maarja, soit, het speelt lekker weg. Doe nu een scenario van Nederland met allemaal Nederlandse treinen etc.
cablegunmastermaandag 27 juni 2016 @ 17:11
quote:
10s.gif Op maandag 27 juni 2016 16:03 schreef Blistering het volgende:
Heb de game ook maar weer eens geïnstalleerd i.c.m. Zbase voor wat betere graphics. Alleen een beetje raar gezicht nu met 32bbp landschap & 8 (?) bbp treinen :o

Maarja, soit, het speelt lekker weg. Doe nu een scenario van Nederland met allemaal Nederlandse treinen etc.
Ja ik snap ook niet waarom er geen 32bbp treinen zijn . :{
Zijn er wel althans ik zie een china set . Best realistisch damn! *O*
Willemsuhdonderdag 7 juli 2016 @ 21:46
Niemand een idee voor de multiplayer ?
Krijg ook geen lijst met servers meer en handmatig geeft ie aan dat de server offline is..
Rezaniavrijdag 26 augustus 2016 @ 18:29
GAM / Transport Fever: eindelijk een waardige opvolger van TTD?
Djurresdonderdag 24 augustus 2017 @ 20:09
Zijn er mensen die dit nogsteeds spelen? <3
Cobra4donderdag 24 augustus 2017 @ 21:22
Soms. :D
Peterdonderdag 24 augustus 2017 @ 21:29
Laatste jaar niet meer :@
Er zijn eindelijk wat moderne spellen die de complexiteit van TTD kunnen benaderen met veel betere graphics en bouwmogelijkheden.

Zelf heb en speel ik nu
Train Fever
Cities in motion 2
cities: skylines
mini metro
simairport
transport fever (favoriet)
en ik heb train valley uitgespeeld.
Pleasureman_Gunthervrijdag 25 augustus 2017 @ 08:00
Ik speel het dagelijks op een Android tablet :s)
Bartvrijdag 25 augustus 2017 @ 08:49
Ik niet meer, ik heb het vervangen door Factorio.
lord_bonovrijdag 25 augustus 2017 @ 09:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 08:00 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
Ik speel het dagelijks op een Android tablet :s)
Ik wist niet eens dat daar een app van was :o Bedankt man _O_
Djurresvrijdag 25 augustus 2017 @ 10:17
Ohjee, maar t klinkt dus niet als dat we nog weer eens een servertje op moeten zetten? :(
Pleasureman_Gunthervrijdag 25 augustus 2017 @ 10:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 09:31 schreef lord_bono het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat daar een app van was :o Bedankt man _O_
:s)

De besturing is wel even wennen, maar het is lekker om het in bed te kunnen spelen :@
#ANONIEMvrijdag 25 augustus 2017 @ 12:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 10:17 schreef Djurres het volgende:
Ohjee, maar t klinkt dus niet als dat we nog weer eens een servertje op moeten zetten? :(
Ik ben wel voor hoor, maar dan misschien met wat mods.
Cobra4vrijdag 25 augustus 2017 @ 12:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 12:34 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ik ben wel voor hoor, maar dan misschien met wat mods.
ok, ok. Ik doe wel mee. :P
#ANONIEMvrijdag 25 augustus 2017 @ 12:56
Ik ga wel even klooien met een server...
Miesjeldonderdag 4 januari 2018 @ 18:34
Server is nog steeds uit de lucht?
mscholdonderdag 4 januari 2018 @ 19:03
quote:
0s.gif Op donderdag 24 augustus 2017 21:29 schreef Peter het volgende:
Laatste jaar niet meer :@
Er zijn eindelijk wat moderne spellen die de complexiteit van TTD kunnen benaderen met veel betere graphics en bouwmogelijkheden.

Zelf heb en speel ik nu
Train Fever
Cities in motion 2
cities: skylines
mini metro
simairport
transport fever (favoriet)
en ik heb train valley uitgespeeld.
vind je simairport wat? zoja kijk ook eens naar airport ceo
Peterdonderdag 4 januari 2018 @ 20:05
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 19:03 schreef mschol het volgende:

[..]

vind je simairport wat? zoja kijk ook eens naar airport ceo
Leuk jah, is nog steeds in ontwikkeling.

A Train PC probeer ik nu ook, maar eigenlijk vind ik OTTD beter spelen :@

Airport CEO ziet er wel leuk uit, erg vergelijkbaar, zo lijkt het.. meer gedetailleerd, meer micromanagen.
Halveprijszondag 7 januari 2018 @ 21:10
Ik dacht altijd dat open ttd redelijk toegankelijk was om programmeer-technisch uit te breiden. Het verbaasd mij dat er nog geen modus is waarin oude vrachtwagens afgevoerd worden. Dit post ik naar aanleiding van de zoektocht naar vervangers voor ttd.
Jumpzondag 7 januari 2018 @ 22:28
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 19:03 schreef mschol het volgende:

[..]

vind je simairport wat? zoja kijk ook eens naar airport ceo
Airport CEO ziet er wat uit als Prison Architect. Zelfde principe een beetje.
Isanezondag 11 maart 2018 @ 21:38
Noob vraagje, hoe bouw ik een water toren?
mscholdinsdag 13 maart 2018 @ 09:53
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 21:38 schreef Isane het volgende:
Noob vraagje, hoe bouw ik een water toren?
niet? iig niet voor treinen: https://wiki.openttd.org/Water_Tower
rubbereenddinsdag 13 maart 2018 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2018 21:38 schreef Isane het volgende:
Noob vraagje, hoe bouw ik een water toren?
via industrie
mscholwoensdag 14 maart 2018 @ 10:56
Deze game zou een mix tussen openttd en factorio moeten worden: http://voxeltycoon.xyz/
Wellicht intressant voor mensen hier :)
Saninldonderdag 15 maart 2018 @ 17:05
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:56 schreef mschol het volgende:
Deze game zou een mix tussen openttd en factorio moeten worden: http://voxeltycoon.xyz/
Wellicht intressant voor mensen hier :)
Thnx, ben er wel benieuwd naar :)
DjinNdinsdag 20 maart 2018 @ 16:37
Zo. Ik heb OpenTTD weer even uit het stof gehaald. We gaan binnenkort lekker potjes spelen tijdens The Party in Eindhoven :D
EnGCatjuhwoensdag 21 maart 2018 @ 12:01
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2018 10:56 schreef mschol het volgende:
Deze game zou een mix tussen openttd en factorio moeten worden: http://voxeltycoon.xyz/
Wellicht intressant voor mensen hier :)
Nice O+
mscholzaterdag 1 september 2018 @ 17:22
ik heb een legale versie van TTd weten te bemachtigen :D (wel een budget heruitgave van replay maar goed)

die wilde ik nog eens fysiek in de collectie hebben :P
#ANONIEMzaterdag 1 september 2018 @ 17:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 september 2018 17:22 schreef mschol het volgende:
ik heb een legale versie van TTd weten te bemachtigen :D (wel een budget heruitgave van replay maar goed)

die wilde ik nog eens fysiek in de collectie hebben :P
Ik weet nog dat ik hem kocht in een doos in a4 formaat. Helaas werkte hij toen niet op mijn computer ;(
Sjoegerdzaterdag 1 september 2018 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2018 17:33 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Ik weet nog dat ik hem kocht in een doos in a4 formaat. Helaas werkte hij toen niet op mijn computer ;(
Had ik ook! In een verzamelbox samen met Rollercoaster Tycoon en nog een treinspel. Moet nog ergens liggen bij mijn ouders denk ik.
Saninlzaterdag 23 februari 2019 @ 18:15
Even een kick hier, ik ben weer eens gestart met een nieuwe game. Maar het is duidelijk dat het alweer een tijdje geleden is geweest voor mij.

Hoe krijg ik in onderstaande situatie voor elkaar dat treinen van beide kanten het station in kunnen rijden, maar er ook voor kunnen kiezen om over het middelste stuk rails te rijden als ze niet in het station hoeven te zijn?

SPOILER
Mr.Jorn.zondag 24 februari 2019 @ 09:38
https://wiki.openttd.org/Realistic_Path_Based_Signalling
kaykaysnlmaandag 25 februari 2019 @ 16:04
leuk! is er nog een actieve game ergens?
Hojdhoppermaandag 25 februari 2019 @ 16:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2019 18:15 schreef Saninl het volgende:
Even een kick hier, ik ben weer eens gestart met een nieuwe game. Maar het is duidelijk dat het alweer een tijdje geleden is geweest voor mij.

Hoe krijg ik in onderstaande situatie voor elkaar dat treinen van beide kanten het station in kunnen rijden, maar er ook voor kunnen kiezen om over het middelste stuk rails te rijden als ze niet in het station hoeven te zijn?

SPOILER
Thanks voor de kick.. Ook maar weer downloaden en spelen vanavond! :D
Luctor.et.Emergomaandag 25 februari 2019 @ 18:44
Oh ja, ik moet dit ook weer eens gaan downloaden.
Rianne84donderdag 18 juni 2020 @ 17:09
Wordt dit nog gespeeld? Is de fok server nog actief?
xaban06donderdag 18 juni 2020 @ 19:18
In de 1e post staat dat ik een server host, dat was heeeeel lang geleden :@
Als daar animo voor is kan ik er weer 1 starten..
PasKaidinsdag 14 juli 2020 @ 13:22
Ik speel het nog geregeld maar alleen lokaal met FIRS industriën en bijhorende voertuigen.
PasKaizaterdag 1 augustus 2020 @ 23:37
Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat een trein met storing complete files en opstoppingen veroorzaakt in het spoornetwerk? Storingen kun je natuurlijk uit zetten, maar dat kan vast ook wel met een intelligenter netwerkontwerp.

BvD.

[ Bericht 0% gewijzigd door PasKai op 02-08-2020 00:47:20 ]
BasOnezondag 23 augustus 2020 @ 18:00
Hallo, speelt er nog iemand?
BasOnezondag 23 augustus 2020 @ 18:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 augustus 2017 12:53 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

ok, ok. Ik doe wel mee. :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2018 14:23 schreef rubbereend het volgende:

[..]

via industrie
Collega's?

Iemand?
BasOnezondag 23 augustus 2020 @ 18:05
Ok..
Nieuwe server.

FOK!Rulez.
Password: Dannyisthebest.

Open for all :P
Cobra4zondag 23 augustus 2020 @ 21:29
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 18:05 schreef BasOne het volgende:
Ok..
Nieuwe server.

FOK!Rulez.
Password: Dannyisthebest.

Open for all :P
Kan 'm niet vinden in de serverlijst. :o
BasOnezondag 23 augustus 2020 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zondag 23 augustus 2020 21:29 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Kan 'm niet vinden in de serverlijst. :o
Wat de neuk heb ik nu weer verkeerd gedaan.....
DombohetOlifantje1donderdag 1 oktober 2020 @ 11:59
Paniek!

Ik heb wss met mijn dikke vingers weer op een of andere sneltoets gedrukt, maar ik ben mijn onderste balk kwijt met de info van het geld en je bedrijfsnaam etc.

En mooi dat ik het niet kan vinden in de lijst van sneltoetsen. :P Dus iemand enig idee hoe ik deze terugkrijg. :)

Danku!
cablegunmastermaandag 12 oktober 2020 @ 23:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 augustus 2020 23:37 schreef PasKai het volgende:
Hoe voorkomen jullie eigenlijk dat een trein met storing complete files en opstoppingen veroorzaakt in het spoornetwerk? Storingen kun je natuurlijk uit zetten, maar dat kan vast ook wel met een intelligenter netwerkontwerp.

BvD.

Redudantie in het netwerk inbouwen? Meerdere sporen die 1 kant opgaan? Alternatieve routes? Net als in het echt.
Willemsuhmaandag 19 oktober 2020 @ 22:58
Nederlandse Telegram groep OpenTTD, kom er gezellig bij!

https://t.me/OpenTTDNederland
mscholzaterdag 6 februari 2021 @ 09:43
openTTD komt naar steam:
https://store.steampowered.com/app/1536610/OpenTTD/
Peterzaterdag 6 februari 2021 @ 13:53
ik ben net weer begonnen met spelen, ik vind het eigenlijk net zo leuk als de moderne opgepoetste varianten :@
Pileszaterdag 6 februari 2021 @ 13:56
Ik was laatst weer begonnen, maar vond het hele route-finding en sein-gebeuren ingewikkeld geworden t.o.v. de eerdere versie van OpenTTD. Dus toen weer afgehaakt :')
Peterzaterdag 6 februari 2021 @ 14:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 13:56 schreef Piles het volgende:
Ik was laatst weer begonnen, maar vond het hele route-finding en sein-gebeuren ingewikkeld geworden t.o.v. de eerdere versie van OpenTTD. Dus toen weer afgehaakt :')
Ik gebruik nu ook de simpele manier van seinen, moet er ook weer ff induiken voor ik de anderen gebruik.
TheFreshPrincezaterdag 6 februari 2021 @ 14:50
Heb de originele versie (met de fantastische soundtrack) weer geïnstalleerd op m'n "nieuwe" Pentium III machine *O*

Ik weet nog dat ik een tijdschrift kocht in 1994 waar de demo versie bij zat (kon je 10 jaar spelen ofzo).
Direct helemaal verslaafd, naar de Dixons gefietst om het spel op te halen, was nog best duur toen (zeker voor een 18-jarige).

En helemaal kapot gespeeld :+
mscholzaterdag 6 februari 2021 @ 18:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 13:56 schreef Piles het volgende:
Ik was laatst weer begonnen, maar vond het hele route-finding en sein-gebeuren ingewikkeld geworden t.o.v. de eerdere versie van OpenTTD. Dus toen weer afgehaakt :')
hebben ze daar wat aan veranderd?
TheFreshPrincezaterdag 6 februari 2021 @ 20:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 18:30 schreef mschol het volgende:

[..]

hebben ze daar wat aan veranderd?
T.o.v. de originele TT en TTD zijn er wel flink wat wijzigingen (die je niet hoeft te gebruiken).
Ik vind het wel makkelijk met die moderne seinen, werkt een stuk sneller bij het aanleggen van grote stations en lastige routes.
mscholzaterdag 6 februari 2021 @ 22:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 20:43 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]

T.o.v. de originele TT en TTD zijn er wel flink wat wijzigingen (die je niet hoeft te gebruiken).
Ik vind het wel makkelijk met die moderne seinen, werkt een stuk sneller bij het aanleggen van grote stations en lastige routes.
ow.. ik was in de veronderstelling dat in OpenTTD de boel was omgegooid. :P
TheFreshPrincezaterdag 6 februari 2021 @ 23:51
Pileszaterdag 6 februari 2021 @ 23:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 februari 2021 22:08 schreef mschol het volgende:

[..]

ow.. ik was in de veronderstelling dat in OpenTTD de boel was omgegooid. :P
Toen ik jaren geleden overstapte van TTD naar OpenTTD was ik blij met de nieuwe seinen. Werkte perfect.
Vorige maand de nieuwste versie van OpenTTD gestart, en ik snapte er niks meer van... Dus of er is in de tussentijd van alles bijgekomen/veranderd, of ik ben het echt verleerd :D
Halveprijszaterdag 27 maart 2021 @ 13:36
1375136786750509061-png-700.jpg