abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_147545860
141227_65252_1.jpg

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon-spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen, maar in de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, vervolgens diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD. Aangezien nagenoeg iedereen OpenTTD speelt, zal de OP verder niet uitwijden over TTDPatch.

Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
Je kan op deze pagina de laatste versie van OpenTTD downloaden. Alles zit inbegrepen, tegenwoordig hoef je niet meer de originele Transport Tycoon Deluxe-bestanden te hebben.

Ik snap er helemaal niets van!
Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Klik hier voor een cargo-flow tabel. Voor het transport van goederen kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Over het algemeen worden treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:

1. Bouw een depot in de juiste richting.
2. Klik op nieuwe voertuigen.
3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
5. Klik op de Ga naar-knop.
6. Klik op een station.
7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

Ik wil meer winst!
Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen, hiervoor maak je seinen (signals).


Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


Wederom een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is zo gemaakt omdat aankomende treinen dan naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het "afvoer"-spoor rijden.

Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het "aanvoer"-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter ;).


Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).

Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.

Je kan voor kruisingen het bekende klaverblad gebruiken:


Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
Jazeker!
• Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
Hier is een groot scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.

Handige links
• Officiële website: http://www.openttd.org
• Laatste versie: http://www.openttd.org/en/download-stable
• SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
• Nightlies: http://www.openttd.org/en/download-trunk
• Server browser: http://www.openttd.org/en/servers
• OpenTTD Wiki (met manual): http://wiki.openttd.org/Main_Page
• Tutorial: http://wiki.openttd.org/Tutorial/Nl
• Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
• Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net
• Signal Guide: http://wiki.openttd.org/Seinen/Nl of http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal/index.php?lang=en
• Nieuwe graphics en voertuigen: http://grfcrawler.tt-forums.net/

Servers van FOK!kers

• FOK!server (185.56.30.59) gehost door xaban06. Speciaal voor FOK!kers! Wachtwoord: fokyou

De grote OpenTTD-FAQ
In spoiler om de OP niet zo lang te maken :7.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De OP
Deze OP is gemaakt door Bart, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart op 14-04-2015 13:15:17 ]
halltojes
  zaterdag 13 december 2014 @ 17:51:36 #2
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147546159
mwoahh 600+ miljoen per jaar binnen harken blijft lekker
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  zaterdag 13 december 2014 @ 17:57:27 #3
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_147546297
Ik vond dit een leuk spelletje. Toen kwam ik er achter dat ik gewoon ctrl-alt-c kan indrukken en dan onbeperkt geld toevoegen, en productie waarde aanpassen. Nu is er geen lol meer aan.
pi_147546367
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:57 schreef borbit het volgende:
Ik vond dit een leuk spelletje. Toen kwam ik er achter dat ik gewoon ctrl-alt-c kan indrukken en dan onbeperkt geld toevoegen, en productie waarde aanpassen. Nu is er geen lol meer aan.
bij online niet
halltojes
pi_147547413
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 17:57 schreef borbit het volgende:
Ik vond dit een leuk spelletje. Toen kwam ik er achter dat ik gewoon ctrl-alt-c kan indrukken en dan onbeperkt geld toevoegen, en productie waarde aanpassen. Nu is er geen lol meer aan.
zelfs zonder die cheats is geld verdienen een eitje, maar die discussie hebben we al eens gehad hier
  zaterdag 13 december 2014 @ 18:54:24 #6
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_147547827
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:37 schreef mschol het volgende:

[..]

zelfs zonder die cheats is geld verdienen een eitje, maar die discussie hebben we al eens gehad hier
Ik weet het ook niet. Ik speelde gewoon af en toe offline. Maar sinds ik de cheat code weet is het niet meer leuk.
  zaterdag 13 december 2014 @ 18:58:39 #7
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147547937
ja, online werkt dat dus niet, dus waag een gokje ;-)
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  zaterdag 13 december 2014 @ 19:01:01 #8
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_147548021
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:58 schreef mickeyD het volgende:
ja, online werkt dat dus niet, dus waag een gokje ;-)
Vind ik niet leuk. Ik doe altijd gewoon het allerkleinste eilandje. En dan knoop ik alle industrie en stadjes aan elkaar. Gewoon een klein potje tussendoor.
  zaterdag 13 december 2014 @ 19:01:59 #9
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147548047
tsja, dat gaat nu niet meer ;)
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
pi_147549854
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 december 2014 18:58 schreef mickeyD het volgende:
ja, online werkt dat dus niet, dus waag een gokje ;-)
Dat wil ik wel maar......

Nu schijnt het aan de wifi te liggen iemand hier bekend mee..

Ook loopt deze versie vast bij het afsluiten, heb nu diverse scans lopen op de laptop hoop dat die wat vinden....
  zondag 14 december 2014 @ 00:36:50 #11
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147559539
geeeen idee..
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
pi_147602533
volgens mij is de server kapot :'(?
halltojes
  maandag 15 december 2014 @ 15:06:24 #13
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147602837
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 14:53 schreef Tjarda010 het volgende:
volgens mij is de server kapot :'(?
Nee hoor, maar wel offline... Ben aan het klussen thuis.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_147602906
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 15:06 schreef Bart het volgende:

[..]

Nee hoor, maar wel offline... Ben aan het klussen thuis.
ik dacht al :P hoop niet dat we alles kwijt zijn :)? anders beginnen we gewoon opnieuw
halltojes
  maandag 15 december 2014 @ 16:21:42 #15
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147605453
Server draait weer. Wel reset, ik moest de spanning eraf halen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_147605482
als er opnieuw begonnen word lijkt mij het leuk om weer eens te spelen :P
  maandag 15 december 2014 @ 16:24:06 #17
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147605515
quote:
0s.gif Op maandag 15 december 2014 16:22 schreef JohnKarton het volgende:
als er opnieuw begonnen word lijkt mij het leuk om weer eens te spelen :P
Dan moet je nú inloggen :P.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_147605534
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 16:24 schreef Bart het volgende:

[..]

Dan moet je nú inloggen :P.
ah leuk1
pi_147606034
quote:
1s.gif Op maandag 15 december 2014 16:24 schreef Bart het volgende:

[..]

Dan moet je nú inloggen :P.
had bijna me doel bereikt van 1 biljoen per jaar jammer maarja het is niet erg
halltojes
pi_147639742
Anders wil ik het ook wel hosten hoor op een server in een datacenter? Of is daar geen behoefte aan.
  dinsdag 16 december 2014 @ 15:59:24 #21
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147639866
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:54 schreef xaban06 het volgende:
Anders wil ik het ook wel hosten hoor op een server in een datacenter? Of is daar geen behoefte aan.
Het draait nu al op een server :P.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_147649781
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:59 schreef Bart het volgende:

[..]

Het draait nu al op een server :P.
Een server hoort in een datacenter :P
  dinsdag 16 december 2014 @ 20:52:18 #23
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147649873
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 20:50 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Een server hoort in een datacenter :P
Welnee.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_147657994
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 20:50 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Een server hoort in een datacenter :P
onzin joh.. ken genoeg servers die ergens in een keuken of woonkamer staan :Y
  woensdag 17 december 2014 @ 13:04:19 #25
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147667324
voor mn ip-cam in t portiek bijvoorbeeld ;-)
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
pi_147669425
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 23:28 schreef mschol het volgende:

[..]

onzin joh.. ken genoeg servers die ergens in een keuken of woonkamer staan :Y
Dan hebben we beide een andere definitie voor server :P
  woensdag 17 december 2014 @ 21:16:27 #27
173887 cablegunmaster
Alleen voor Lieve mensjes!
pi_147683159
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 13:04 schreef mickeyD het volgende:
voor mn ip-cam in t portiek bijvoorbeeld ;-)
kut daar sta ik nog op... terwijl ik babet nog berijd. gvd, wat was ik bezopen
  woensdag 17 december 2014 @ 21:44:38 #28
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147684751
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 14:19 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Dan hebben we beide een andere definitie voor server :P
ser·ver (de; m; meervoud: servers)
1 computer die in een netwerk een ondersteunende taak vervult
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 17 december 2014 @ 22:53:37 #29
173887 cablegunmaster
Alleen voor Lieve mensjes!
pi_147689257
Over het algemeen worden servers voorzien van aangepaste hardware. Denk dat hij dit bedoelt :). Maarja, servers zijn er in alle vormen :P
pi_147689663
quote:
10s.gif Op woensdag 17 december 2014 22:53 schreef cablegunmaster het volgende:
Over het algemeen worden servers voorzien van aangepaste hardware. Denk dat hij dit bedoelt :). Maarja, servers zijn er in alle vormen en maten :P
mijn raspberry PI is een (web)server :7
  woensdag 17 december 2014 @ 23:01:32 #31
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147689759
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 21:16 schreef cablegunmaster het volgende:

[..]

kut daar sta ik nog op... terwijl ik babet nog berijd. gvd, wat was ik bezopen
hahaha, gelukkig niet de mijne, denk niet dat t chinese glas tegen die behaarde kont van een vent kan ;)
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  vrijdag 19 december 2014 @ 16:47:35 #32
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147746060
hah, vanmiddag hadden we een (gedetailleerde) prestatiescore van 99% :)
992/1000 punten.
(klik op de winnaarsbeker bovenin, houd je muis ingedrukt en kies de onderste optie. kies jouw kleur, en tadaa.)

kun je zien wat je nog moet verbeteren aan jouw game om baas te worden :p

1) voertuigen: minimum aantal voertuigen om 100% te scoren
2) stations: min aantal stations om 100% te scoren
3) min. winst: voertuig dat de minste winst maakt mag niet onder een bepaald bedrag komen om 100% te scoren (meestal ¤20.000)
4) min. inkomen: je inkomen moet boven dat bedrag komen voor 100% score
5) max. inkomen, je inkomen moet boven dat bedrag komen voor 100% score
6) afgeleverd: bepaalde hoeveelheid eenheden afgeleverd voor 100% score
7) vracht: probeer zoveel mogelijk verschillende soorten vracht te vervoeren voor 100% score
8) geld: benodigde hoeveelheid cash in bezit voor 100% score
9) lening: 0 is 100% score
totaal: 1000 is perfect (tycoon), daar onder krijg je al snel andere rangen als: voorzitter, directeur en onderdirecteur..

[ Bericht 21% gewijzigd door mickeyD op 19-12-2014 17:06:54 ]
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  vrijdag 19 december 2014 @ 17:45:40 #33
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_147747764
Ik heb het er ook maar weer eens op gezet. Die Dutch Train pack is zo vet.

Welke GRF had ik ook alweer nodig om de looks een beetje te pimpen? Je had toch twee van die redelijk standaard packs ofzo?
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_147776867
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 17:45 schreef AgLarrr het volgende:
Ik heb het er ook maar weer eens op gezet. Die Dutch Train pack is zo vet.

Welke GRF had ik ook alweer nodig om de looks een beetje te pimpen? Je had toch twee van die redelijk standaard packs ofzo?
Ikzelf gebruik altijd zBase, wordt alles een beetje smooth enzo :P
  zondag 21 december 2014 @ 00:52:58 #35
217148 Saninl
Kermit is gangstar!
pi_147789834
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 december 2014 16:22 schreef JTT het volgende:

[..]

Ikzelf gebruik altijd zBase, wordt alles een beetje smooth enzo :P
Wel jammer als je de NL trainset gebruikt met zBase, want dan zijn alle voertuigen dus nog gewoon lage kwaliteit :'(
pi_147824073
quote:
0s.gif Op zondag 21 december 2014 00:52 schreef Saninl het volgende:

[..]

Wel jammer als je de NL trainset gebruikt met zBase, want dan zijn alle voertuigen dus nog gewoon lage kwaliteit :'(
Ja, daar erger ik me ook altijd aan met de tramset... :r
  dinsdag 23 december 2014 @ 15:45:53 #37
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147882730
de Server is gereset, tijd voor een nieuwe game..
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  dinsdag 23 december 2014 @ 15:49:06 #38
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147882838
Ja, ik ben deze vakantie druk aan het klussen, ook met de elektra en ook met het utp-netwerk. Server zal dus nog wel vaker resetten. Tevens heb ik een synology-nas aangeschaft. Die gaat het overnemen van mijn Windows server. Het schijnt dat openttd ook op een synology te draaien is, maar geen idee wat de performance gaat zijn. En of ik het überhaupt aan de praat krijg. Even afwachten dus de komende weken.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 23 december 2014 @ 20:01:51 #39
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147890963
okay, ik hoop dat je dan wel ff een savegame maakt en weer laad na reset, of gaat dat niet?
succes met het klussen :)
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  dinsdag 23 december 2014 @ 20:21:39 #40
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147891873
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 december 2014 20:01 schreef mickeyD het volgende:
okay, ik hoop dat je dan wel ff een savegame maakt en weer laad na reset, of gaat dat niet?
succes met het klussen :)
Ik kan wel een savegame maken, maar er wordt niet onthouden wie welk bedrijf had, en alle wachtwoorden worden gereset. Dus iedereen kan iedereens company jatten. Dus daar heb je niets aan.

En bedankt, het schiet al lekker op :P.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 24 december 2014 @ 00:07:21 #41
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147903278
ohhh, helaas!
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
pi_147967932
Weer lekker aan het klussen Bart? :P
pi_147968018
Reden dat ik ff niet mee ga doen :P
halltojes
pi_147968068
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 09:20 schreef Tjarda010 het volgende:
Reden dat ik ff niet mee ga doen :P
Dan is je bedrijfje na 3 dagen alweer weg ja...
Maar laten we dat Bart niet kwalijk nemen, straks hebben we een prachtige synology-openttd-server :P
  vrijdag 26 december 2014 @ 11:33:46 #45
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_147970144
Druk aan het behangen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_147970234
Ik wil wel een dedicated server starten, maar heb geen goede config. Iemand een config beschikbaar?
  vrijdag 26 december 2014 @ 13:37:52 #47
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147973375
ach, rood was weer baas, ook al is t spel nu al weer weg ;)
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
pi_147974450
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 13:37 schreef mickeyD het volgende:
ach, rood was weer baas, ook al is t spel nu al weer weg ;)
Paas mij ff een goede config dan :P
Er zijn teveel instellingen, weet niet hoe jullie het willen.
  vrijdag 26 december 2014 @ 14:27:15 #49
131319 mickeyD
lekker is maar een vinger lang
pi_147974743
ik heb het niet..
belangrijkste is: geen vliegtuigen en boten
en stationsomvang 16 vakjes
verder geen breakdowns en treinen mogen niet vertragen op heuvels
Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
pi_147975039
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 december 2014 14:27 schreef mickeyD het volgende:
ik heb het niet..
belangrijkste is: geen vliegtuigen en boten
en stationsomvang 16 vakjes
verder geen breakdowns en treinen mogen niet vertragen op heuvels
https://wiki.openttd.org/Openttd.cfg

Stationsomvang kan ik niet zo snel vinden.
En default zijn er geen olie fabrieken ding, die dingen op zee zeg maar, tenminste heel weinig.

/edit
Server: 185.56.30.59

Check anders ff wat er niet klopt. Wachtwoord is hetzelfde.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')