abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 september 2007 @ 18:52:16 #1
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_53152123



Transport Tycoon Het beste spel ooit gemaakt

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen. In de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, daarna diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD.

Maar wil ik nu OpenTTD of TTDPatch?
Er zijn een aantal verschillen tussen OpenTTD en TTDPatch. Hieronder de belangrijkste vernieuwingen op een rij:

Belangrijkste verbeteringen OpenTTD t.o.v. TTD for Windows:
  • grotere maps
  • meer en grotere vliegvelden
  • beperkte newgrf ondersteuning
  • kanalen
  • elektrisch spoor
  • realistische acceleratie
  • open source (zelf patches programmeren en compilen)
  • mammoet treinen
  • vrij gevormde stations
  • vensters vergroten en verkleinen
  • spelen in een window
  • resolutie aanpassen
  • nieuwe route-vind-algoritmes
  • nieuwe AI (in ontwikkeling)
  • multiplayer via internet
  • nieuwe map-generator met realistische heuvels e.d.
  • mogelijkheid om heightmaps in te laden om zo echte landen zelf na te maken in OpenTTD
  • PBS is nog in ontwikkeling
  • nieuwe map-array in ontwikkeling die seinen op bruggen en in tunnels e.d. mogelijk maakt
  • volledig nieuw gerenderde hi-res sprites in ontwikkeling voor de nieuwe map-array
  • bruggen over schuine sporen en sporen met seinen
  • trams
  • extra zoomlevels
  • 32 bits kleuren versie met verbeterde zoom
  • drive-through bushaltes

    Belangrijkste verbeteringen TTDpatch t.o.v. TTD for Windows:
  • goede newgrf ondersteuning
  • pbs (path-based signalling)
  • elektrisch spoor
  • kanalen
  • realistische acceleratie
  • mammoet treinen
  • resolutie aanpassen
  • realistische vliegtuigsnelheid
  • vrij gevormde stations
  • trams

    Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
    Installeren van OpenTTD:
    Installeer eerst Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Bij OpenTTD zit een installatie programma (kies de stable of release candidate, het maakt niet veel uit). De installatie vraagt waar je TTD for Windows hebt geinstalleerd, dit wijst zichzelf. Ook het wijzigen van patches zit in de grafische interface van OpenTTD verwerkt, in het spel zelf. Voor de officiële installatiehandleiding, klik hier.

    Installeren van TTDPatch:
    Installeer eerst Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Unzip de bestanden van TTDPatch in je TTD-map. Klik hier voor een FAQ over de installatie. Om het spel te spelen moet je ttdpacthW.exe starten. Om patches te wijzigen moet je ttdpatch.cfg openen in kladblok, je kunt dan wijzigen wat je wil.

    Ik snap er helemaal niets van!
    Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

    Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Klik hier voor een cargo-flow tabel. Voor het transport van goederen kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Over het algemeen worden treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

    De basis is voor alle voertuigen hetzelfde. Je hebt minimaal 2 stations/docks/vliegvelden/bushaltes (vanaf nu allemaal stations) nodig. Verder heb je natuurlijk een voertuig nodig, die bouw je in een depot. Je geeft een voertuig een or

    Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:

    1. Bouw een depot in de juiste richting.
    2. Klik op nieuwe voertuigen.
    3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
    4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
    5. Klik op de Ga naar-knop.
    6. Klik op een station.
    7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
    8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

    Ik wil meer winst!
    Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen. Om botsingen te voorkomen maak je seinen (signals).


    Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


    Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


    Oke, wat zien we hier? Weer een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is er zo gemaakt dan aankomende treinen naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, en tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het "afvoer"-spoor rijden.

    Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het "aanvoer"-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter


    Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).


    Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing? Bij een splitsing met one-way signals (onderste situatie) zal een trein de korste route kiezen. De route is in dit geval bezet, voor de trein maakt dit echter niet uit, hij zal net zo lang wachten tot de route vrij is. Bij een two-way signal splitsing zal de trein niet de kortste route pakken, maar de vrije. Zie de bovenste situatie. Dit is ook de reden waarom bij de ingang van een station altijd two-way signals moeten zijn. Op deze manier zal een trein altijd een leeg spoor kiezen, tenzij er geen meer zijn! Als een station one-way signals zou hebben, zou een spoor altijd bezet zijn, en er een file voor dat spoor staan, terwijl er bijvoorbeeld 3 lege sporen zijn! Hieronder zie je een plaatje waarin het verschil tussen pre-signals en gewone signals wordt weergegeven:


    Voor een nog veel uitgebreidere sein-uitleg verwijs ik naar deze site.

    Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

    Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.


    Zo maak je een kruising van een lijn naar een andere lijn.

    Hieruit kun je ook een soort van klaverblad afleiden:


    Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

    Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
    Jazeker!
  • Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
  • Hier is een scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.
  • Er zijn ook nightlies (soort van Beta-versie) te downloaden voor OpenTTD. Deze hebben vaak net iets meer "neat features" dan de officiële versie. Downloaden kan hier
  • Tot slot zijn er ook nieuwe graphics en voertuigen te downloaden voor zowel TTDPatch als OpenTTD. Deze dingen heten newgrf's. Op deze site zijn er een hoop te vinden.

    Handige links
    OpenTTD
  • Officiële website: http://www.openttd.org
  • Laatste versie: http://www.openttd.org/downloads.php
  • SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
  • Nightlies: http://www.openttd.org/nightly.php
  • Server browser: http://servers.openttd.org
  • OpenTTD Wiki (met manual): http://wiki.openttd.org/index.php/Main_Page
  • Lijst met nieuwe features in de nightlies: http://wiki.openttd.org/index.php/Recent_and_Current_Developments

    TTDPatch
  • Officiële website: http://www.ttdpatch.net
  • Development versie (alpha's): http://www.ttdpatch.net/src/

    Informatie
  • Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
  • Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net
  • Signal Guide: http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal.html

    Vorige delen:
    Transport Tycoon - Deel 14
    Transport Tycoon - Deel 13
    Transport Tycoon - Deel 12
    Transport Tycoon deeltje 11
    Transport Tycoon deel 10
    Transport Tycoon Deel 9
    Transport Tycoon Deel 8
    Transport Tycoon Deel 7
    Transport Tycoon Deel 6
    Transport Tycoon Deel 5
    Transport Tycoon Deel 4
    Transport Tycoon Deel 3
    Transport Tycoon Deel 2
    Transport Tycoon

    Servers van Fok!Users
  • Barts Server, Big Endless en Nightly server (85.144.78.174:3979 t/m 85.144.78.174:3981) gehost door Merovingian
  • Maarten 1t/m5 (66.74.155.152:3977 t/m 66.74.155.152:3981) gehost door Maartena
  • Automatic Rock Server (85.144.78.174:3982) gehost door Merovingian

    Deze OP is gemaakt door Merovingian, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.

    [ Bericht 1% gewijzigd door Bart op 14-09-2007 21:30:10 ]
  • I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 13 september 2007 @ 18:53:53 #2
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53152175
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 18:51 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Done!!

    Bedankt Merovingian
    Een Automatic-rock server

    Die instellingen die je allemaal vroeg over eindjaar etc, zijn die nu nog in te stellen, of is het daar te laar voor??
    Er zijn al 3 andere mensen die m'n map aan het spelen zijn
    Nee alles kan ik nog instellen, dat kan je zelf trouwens ook met het wachtwoord
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 13 september 2007 @ 18:55:56 #3
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_53152236
    Geweldig spel binnenkort maar weer eens installeren. Heb hem op deze PC nog niet geinstalleerd
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_53152263
    ff tvpen
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      donderdag 13 september 2007 @ 19:06:14 #5
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53152502
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 18:53 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Nee alles kan ik nog instellen, dat kan je zelf trouwens ook met het wachtwoord
    Uhmm, mag ik dat wachtwoord dan ook hebben??
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53152624
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 18:56 schreef liefie_ het volgende:
    ff tvpen
    Dat mag niet he.
    pi_53152728
    ja daarom tvpt het hele forum ook niet idd
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53152778
    nou ik heb trouwens 2 treintjes gemaakt en een jaar gewacht en ik heb als winst: -2000 nog wat
    dus ik doe vast iets niet goed of zo
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      donderdag 13 september 2007 @ 19:18:01 #9
    693 ChOas
    ** Warning: Choking hazard **
    pi_53152807
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:10 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Dat mag niet he.
    Niet ?
    "I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do.
    When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

    [Stephen Roberts]
      donderdag 13 september 2007 @ 19:34:44 #10
    84808 Hari-Bo
    Onbegrijpelijk?
    pi_53153204
    Wie speelt er nog meer OpenTTD 0.5.2 kan ik wel ff een server starten.
    Let's get down to brass tacks. How much for the ape?
    Oh, shit. I forgot about the beer. You want one? No, how 'bout some ether?
    pi_53153209
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:15 schreef liefie_ het volgende:
    ja daarom tvpt het hele forum ook niet idd
    Sarcasme moet je maar net snappen
      donderdag 13 september 2007 @ 19:36:59 #12
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53153265
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:06 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Uhmm, mag ik dat wachtwoord dan ook hebben??
    Dat heb je al. Speltip 1: Check je e-mail.
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:34 schreef Hari-Bo het volgende:
    Wie speelt er nog meer OpenTTD 0.5.2 kan ik wel ff een server starten.
    Waarom een verouderde versie spelen
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 13 september 2007 @ 19:38:06 #13
    84808 Hari-Bo
    Onbegrijpelijk?
    pi_53153296
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:36 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Dat heb je al. Speltip 1: Check je e-mail.
    [..]

    Waarom een verouderde versie spelen
    The latest stable version is 0.5.2, released on May 29th 2007.

    Ik heb het niet op RC's
    Let's get down to brass tacks. How much for the ape?
    Oh, shit. I forgot about the beer. You want one? No, how 'bout some ether?
      donderdag 13 september 2007 @ 19:40:08 #14
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53153350
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:38 schreef Hari-Bo het volgende:

    [..]

    The latest stable version is 0.5.2, released on May 29th 2007.

    Ik heb het niet op RC's
    Laat ik het zo zeggen: Ik heb echt zelden (zeg 2x per jaar) een crash gehad met een nightly, en nog nooit met een RC (op 0.5.3 RC1 na dan), dus waarom met een oude versie gebruiken als de laatste ook betrouwbaar is?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 13 september 2007 @ 19:41:24 #15
    84808 Hari-Bo
    Onbegrijpelijk?
    pi_53153379
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:40 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Laat ik het zo zeggen: Ik heb echt zelden (zeg 2x per jaar) een crash gehad met een nightly, en nog nooit met een RC (op 0.5.3 RC1 na dan), dus waarom met een oude versie gebruiken als de laatste ook betrouwbaar is?
    Dat zal best maar toch blijf ik bij de laatste stable versie.
    Let's get down to brass tacks. How much for the ape?
    Oh, shit. I forgot about the beer. You want one? No, how 'bout some ether?
    pi_53153502
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:34 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Sarcasme moet je maar net snappen
    ja als ik jou was zou ik idd nog een beetje door oefenen
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53153985
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 19:47 schreef liefie_ het volgende:

    [..]

    ja als ik jou was zou ik idd nog een beetje door oefenen
    Ja, want ik was degene die het niet snapte
    pi_53154268
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 20:07 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Ja, want ik was degene die het niet snapte
    ik was ook sarcastisch

    maar mn treintjes maken eindelijk winst!
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      donderdag 13 september 2007 @ 20:40:24 #19
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53154834
    Treinen
    Vliegtuigen
    Post vervoeren
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      donderdag 13 september 2007 @ 21:22:20 #20
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53156140
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 20:18 schreef liefie_ het volgende:

    [..]

    ik was ook sarcastisch

    maar mn treintjes maken eindelijk winst!
    Tip: Hoe groter de afstand waarover je goederen vervoert, hoe meer winst je maakt. Het duurt alleen wat langer voor het binnenkomt
    Maak in het begin echter niet te lange lijnen, als je eerste lijn zolang wordt dat je geld op is voor de lijn af is, kun je opnieuw beginnen
    zelf ook regelmatig gehad
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53156381
    tnx!
    ik heb voortaan autos en treinen

    geniaal spelletje!
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      donderdag 13 september 2007 @ 21:52:09 #22
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53157121
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 21:29 schreef liefie_ het volgende:
    tnx!
    ik heb voortaan autos en treinen

    geniaal spelletje!
    Ik speel het niet voor niets al zeker 13 jaar
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53157342
    kunnen er ook autotjes met verschillende taken op dezelfde weg rijden?
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      donderdag 13 september 2007 @ 22:05:25 #24
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53157571
    quote:
    Op donderdag 13 september 2007 21:59 schreef liefie_ het volgende:
    kunnen er ook autotjes met verschillende taken op dezelfde weg rijden?
    ja.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53157646
    wauw!
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53159043
    Wow topic ging ineens snel
      donderdag 13 september 2007 @ 22:52:39 #27
    165780 Luctor.et.Emergo
    Fremantle Dockers FC
    pi_53159132
    ff tvp
    Autore Deo, favente Regina Luctor et Emergo
    Meneer de Voorzitter, het is alles behalve onjuist dat ik ontkend heb dat ik niet tegen het verbod op het embargo ben.
    Het is echt waar, ik heb het in mijn dromen zelf gezien.
    pi_53164843
    Nightly met de total conversionset en de uk treintjes set .. wow ..ziet er fantastische uit
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
      vrijdag 14 september 2007 @ 09:57:55 #29
    39436 Dreammaster
    Dat zei je moeder vannacht ook
    pi_53165282
    is hier een reeks van

    de meest gruwelijke game ooit

    zal hem van het weekend eens installeren en dan kijken of ik verder kom. Verders was het wel altijd erg simpel om tegenstanders blut te spelen, beetje treintjes opblazen en zulks was niet echt moeilijk
      vrijdag 14 september 2007 @ 10:51:04 #31
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53166366
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 09:38 schreef Lord Dreamer het volgende:
    Nightly met de total conversionset en de uk treintjes set .. wow ..ziet er fantastische uit
    Nightly inderdaad TTRS_v3 is geniaal. steden worden zo veel realistischer. veel meer variatie in de gebouwen, en de bushaltes zien er ook veel beter uit. En je kan in de nightly ook bushaltes hebben als in het echt, gewoon aan de straat en niet voor elke halte een soort busstation.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53167518
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 10:51 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Nightly inderdaad TTRS_v3 is geniaal. steden worden zo veel realistischer. veel meer variatie in de gebouwen, en de bushaltes zien er ook veel beter uit. En je kan in de nightly ook bushaltes hebben als in het echt, gewoon aan de straat en niet voor elke halte een soort busstation.
    Die heb ik ook voor de kleinere plaatsen , kunnen ze gewoon doorscheuren De steden zien er gewoon erg mooi uit helemaal met de groei erin . Alleen ik heb een vergrootglas nodig :d die ford T in 1920 is zo kleinnnnnn
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
      vrijdag 14 september 2007 @ 12:32:17 #33
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53168992
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 10:51 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Nightly inderdaad TTRS_v3 is geniaal. steden worden zo veel realistischer. veel meer variatie in de gebouwen, en de bushaltes zien er ook veel beter uit. En je kan in de nightly ook bushaltes hebben als in het echt, gewoon aan de straat en niet voor elke halte een soort busstation.
    Hoe werkt zo'n nightly eigenlijk, hoe installeer je het enzo??
    En misschien heeft een iemand een screenshotje??
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53171224
    oke nu snap ik t even echt niet
    in het begin ging het heel goed met mn treinen en autos en ze maakte winst
    nu word elk jaar mn verlies erger! als het zo door gaat ben ik over een paar jaar weer faliet!
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53171398
    Ik speel het niet zo veel meer maar wil dit topic wel blijven volgen.
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
    pi_53171597
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 12:32 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Hoe werkt zo'n nightly eigenlijk, hoe installeer je het enzo??
    En misschien heeft een iemand een screenshotje??
    kale installtie van TTD
    dan open TTD installeren
    dan alles van de nightly patch in de dir van open TTD pleuren en klaar is nightly.

    dan werkt de TTRS 302 a ( of zoiets) toal conversion gewoon als je hem bij de patches toevoegd.
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
    pi_53171632
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 13:58 schreef liefie_ het volgende:
    oke nu snap ik t even echt niet
    in het begin ging het heel goed met mn treinen en autos en ze maakte winst
    nu word elk jaar mn verlies erger! als het zo door gaat ben ik over een paar jaar weer faliet!
    produceren de fabrieken nog wel genoeg ? en blijf je nieuwe lijnen aanlegen. Het werk in TTD ligt nooit stil he totdat je miljoenen hebt , daarna loopt het vrij vanzelf met de juiste instellingen
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
      vrijdag 14 september 2007 @ 14:12:01 #38
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53171634
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 13:58 schreef liefie_ het volgende:
    oke nu snap ik t even echt niet
    in het begin ging het heel goed met mn treinen en autos en ze maakte winst
    nu word elk jaar mn verlies erger! als het zo door gaat ben ik over een paar jaar weer faliet!
    Maak eens een printscreen van je eindejaarsrekening
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53171657
    een printscreen? hoe moet dat?
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      vrijdag 14 september 2007 @ 14:16:16 #40
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53171755
    @Merovingian

    Ik heb m'n server plat gegooid
    Ik wou het spel opnieuw opstarten.....
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      vrijdag 14 september 2007 @ 14:16:50 #41
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53171769
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 14:12 schreef liefie_ het volgende:
    een printscreen? hoe moet dat?
    Het rechtse knopje geloof ik
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53173955
    Ik heb in een desert landschap een gigantisch treinenenetwerk met 42 treinen, aleen de snelste trein is al 28 jaarde Turner Turbo, en ik heb dus liever een monorail trein.

    Is er een manier waarbij je alle standaart treinen kan vervangen door monorailtreinen?
    pi_53174263
    volgens mij met de hand vervangen , omdat ze naast elkaar kunnen bljiven bestaan en niet elkaar opvolgen. zou ook zeer in grijpend zijn want wat doe je met kruisende lijnen splitsingen etc etc.
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
    pi_53174528
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53174635
    ow hij is een beetje klein.....
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      vrijdag 14 september 2007 @ 17:15:28 #46
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53176245
    @liefie: Maak je stations wat groter en je treinen wat langer. Je treinen maken nu heel weinig winst, omdat ze heel klein zijn. Kijk of er veel goederen op je stations staan te wachten. Maak je stations op zijn minst even lang als de langste trein die er stopt. En een screenshot maak je met ctrl-s. Wel eerst in de opties bestandsformaat van screenshots op PNG zetten. En gebruik xs.to in plaats van imageshack, veel gebruikers zien alleen een gele kikker.

    @AR: met het commande newgame start je een nieuwe game. Dan start ie volgens mij wel een random game, niet meer je scenario.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53176320
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 17:15 schreef Merovingian het volgende:
    @liefie: Maak je stations wat groter en je treinen wat langer. Je treinen maken nu heel weinig winst, omdat ze heel klein zijn. Kijk of er veel goederen op je stations staan te wachten. Maak je stations op zijn minst even lang als de langste trein die er stopt.
    maar de fabriekjes maken gewoon ook niet meer.... meestal ligt er bijna niks te wachten! maar ik ben al weer aan een nieuwe begonnen
    quote:
    En een screenshot maak je met ctrl-s. Wel eerst in de opties bestandsformaat van screenshots op PNG zetten. En gebruik xs.to in plaats van imageshack, veel gebruikers zien alleen een gele kikker.

    @AR: met het commande newgame start je een nieuwe game. Dan start ie volgens mij wel een random game, niet meer je scenario.
    euhm dat was weer chinees voor me
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53176819
    blijft een super spel
    daar schrok je van!!
      vrijdag 14 september 2007 @ 19:54:49 #49
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53179990
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 17:18 schreef liefie_ het volgende:
    euhm dat was weer chinees voor me
    Je weet wat de ctrl toets is? Dat is de toets met ctrl erop. Die druk je tegelijk met de s in. Dat heet dan ctrl-s. En in de spelopties (in het hoofdmenu) kun je het screenshot formaat wijzigen. Dat doe je met de knop screenshotformaat. Als je dan PNG wil kiezen, dan moet in het lijstje PNG kiezen. Zo duidelijker?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 14 september 2007 @ 19:57:00 #50
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53180051
    En liefie, je kunt kijken wat een fabriek produceert. Kies dan voor fabrieken die veel transporteren. Je kunt ook op de industrie-knop klikken (13e knopje), en dan sorteren op productie (klik op productie), dan is het heel makkelijk zien welke industrie het meeste produceert.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53180686
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 19:54 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Je weet wat de ctrl toets is? Dat is de toets met ctrl erop. Die druk je tegelijk met de s in. Dat heet dan ctrl-s. En in de spelopties (in het hoofdmenu) kun je het screenshot formaat wijzigen. Dat doe je met de knop screenshotformaat. Als je dan PNG wil kiezen, dan moet in het lijstje PNG kiezen. Zo duidelijker?
    ja dat van crtl snapte ik nog wel
    maar dat png stuk
    ik geloof namelijk dat mijn afbeelding sowieso al png was

    maar nu gaat t goed!
    ik doe niet meer aan treinen treinen en ik waren geen match
    nu heb ik gewoon heel veel vrachtautos
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      vrijdag 14 september 2007 @ 20:37:28 #52
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53181101
    ja standaard worden de screenshots als png opgeslagen, dat is ook verreweg het beste formaat daarvoor, dus houden zo

    alleen nu kan ik m niet meer zien omdat er zo een leuke kikker op de plaats van je plaatje staat
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53181307
    ja zo ziet mijn wereld er uit... een gele kikker met treinen in zn buik...
    welk spelletje spelen jullie dan??

    nee ik zal m wel ff veranderen
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53181396
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53182555
    ik heb het weer draaien, heerlijk
    pi_53188258
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 20:48 schreef liefie_ het volgende:
    [afbeelding]
    Wat vind ik dat toch een vreselijke wereld
      zaterdag 15 september 2007 @ 04:09:01 #57
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53190798
    quote:
    Op vrijdag 14 september 2007 20:48 schreef liefie_ het volgende:
    [afbeelding]
    Je station's zijn veel te kort!! maak ze wat langer. (muisknop ingedrukt houden en dan slepen)

    En dan kan je wat langere treinen maken
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zaterdag 15 september 2007 @ 09:43:27 #58
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53191455
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 04:09 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Je station's zijn veel te kort!! maak ze wat langer. (muisknop ingedrukt houden en dan slepen)

    En dan kan je wat langere treinen maken
    Speltip 2: lees het topic door
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 15 september 2007 @ 10:43:51 #59
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53192045
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 00:43 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Wat vind ik dat toch een vreselijke wereld
    Idd, ik heb het laatst weer eens geprobeerd maar na een paar minuten kan ik gewoon niet meer naar dat "gras" kijken.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53193466
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 09:43 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Speltip 2: lees het topic door
    ja maar dat laat mn fabrieken toch niet meer produceren?
    ik kan wel langere treinen maken maar als er niets is om op te halen...
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53193487
    Fabrieken gaan meer produceren als je er maar vaak genoeg komt. En zorgen dat je een volle lading meeneemt helpt ook al...
    pi_53193520
    oke
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53194795
    beetje jammer dat ik nu in 1985 zit en al dik 10miljoen per jaar verdien

    Beetje jammere van het spel dat de uitdaging eraf is als je eenmaal een goed inkomen hebt.
    pi_53195651
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 12:57 schreef Fugie het volgende:
    beetje jammer dat ik nu in 1985 zit en al dik 10miljoen per jaar verdien

    Beetje jammere van het spel dat de uitdaging eraf is als je eenmaal een goed inkomen hebt.
    De uitdaging is al lang niet meer het halen van zo veel mogelijk geld. De uitdaging is het aanleggen van een zo groot en efficient mogelijk spoornetwerk
    Je bent er een paar jaartjes uit geweest he
    pi_53197031
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 13:45 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    De uitdaging is al lang niet meer het halen van zo veel mogelijk geld. De uitdaging is het aanleggen van een zo groot en efficient mogelijk spoornetwerk
    Je bent er een paar jaartjes uit geweest he
    ja

    ga ik morgen maar even mee verder dan
    pi_53200451
    geweldig spel.. sinds kort ook op mn pda, dus zorgt alweer voor vele uurtjes vermaak in de trein
    ..non est vivere sed valere vita est ..
    pi_53200489
    ja me again

    ik ben nu toe aan de vliegvelden! en dat gaat best goed!
    alleen dacht ik dat het vast het zelfde zou werken als bij de andere dingetjes (ik heb bv een toffee fabriek met een vliegveld en dat je er dan gewoon een paar keer heen vliegt en dat er dan vanzelf toffee op je ligt te wachten) maar of ik heb te weinig geduld of het werkt zo niet
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53200974
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 17:59 schreef liefie_ het volgende:
    ja me again

    ik ben nu toe aan de vliegvelden! en dat gaat best goed!
    alleen dacht ik dat het vast het zelfde zou werken als bij de andere dingetjes (ik heb bv een toffee fabriek met een vliegveld en dat je er dan gewoon een paar keer heen vliegt en dat er dan vanzelf toffee op je ligt te wachten) maar of ik heb te weinig geduld of het werkt zo niet
    Vliegtuigen vervoeren alleen passagiers of post, dat kun je zien als je ze koopt. Je kunt de vliegtuigen nadat je ze koopt wel ombouwen, als ze in het depot staan, om ze andere dingen te laten vervoeren.
    pi_53200994
    ja dat had ik al gedaan
    maar er ligt gewoon nog steeds geen toffee op hem te wachten op het vliegveld!
    dus nu vliegt ie maar een beetje kansloos op en neer
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53201015
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 18:21 schreef liefie_ het volgende:
    ja dat had ik al gedaan
    maar er ligt gewoon nog steeds geen toffee op hem te wachten op het vliegveld!
    dus nu vliegt ie maar een beetje kansloos op en neer
    Staat je vliegveld wel dichtbij genoeg? En je moet vliegtuigen zo vaak mogelijk laten wachten op 'full load', dan zijn ze het meest rendabel. Dus dan vliegt hij ook niet meer kansloos heen en weer
    pi_53201057
    er precies mooi tegenaan staat ie
    en hoe laat je hem wachten op full load?
    maar er is echt geen enkele zak toffees om op te wachten!
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53201591
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 18:25 schreef liefie_ het volgende:
    er precies mooi tegenaan staat ie
    en hoe laat je hem wachten op full load?
    maar er is echt geen enkele zak toffees om op te wachten!
    In het schermpje waar je orders geeft kun je, als je het station in de orderlijst selecteert, ook opdrachten als 'full load' meegeven. Dit staat in het regeltje onderin het orderscherm.
    En ik heb geen idee waarom er geen toffees op je staan te wachten... Misschien moet je grondstoffen naar de toffeefabriek ( ) aanvoeren, waarna toffees geproduceerd kunnen worden?
    pi_53201633
    nee toffees zijn zeg maar zo een die je gewoon krijgt die hoef je niet te maken
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53201670
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 18:56 schreef liefie_ het volgende:
    nee toffees zijn zeg maar zo een die je gewoon krijgt die hoef je niet te maken
    Heb je wel de goede wagons aan je treintje?
    Open anders eens van allerlei schermpjes van het station (laat waardering/rating zien), je treinorders, de fabriek en maak er eens een mooi screenshotje van.
    pi_53202221
    nee het gaat om een vliegtuig weet je nog?
    en ik heb m op full load dinges zet en hij vliegt nog nutteloos op en neer want er liggen gewoon geen toffees te wachten!!
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53202330
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 19:23 schreef liefie_ het volgende:
    nee het gaat om een vliegtuig weet je nog?
    en ik heb m op full load dinges zet en hij vliegt nog nutteloos op en neer want er liggen gewoon geen toffees te wachten!!
    Verander station/trein in vliegveld/vliegtuig en het komt op hetzelfde neer
    En een vliegtuig gaat niet eerder vliegen (als je full load opdracht hebt gegeven op dat vliegveld) dan wanneer hij vol is met een bepaalde lading.
    pi_53202445
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53202682
    Ik zie dat er 35% wel wordt getransporteerd, is dat misschien door vrachtwagens? Heb je het vliegtuig ook al omgebouwd?
    pi_53202732
    ja het vliegtuig is verbouwt en het komt door de vrachtwagens
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      zaterdag 15 september 2007 @ 19:54:41 #80
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53203042
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 11:55 schreef liefie_ het volgende:

    [..]

    ja maar dat laat mn fabrieken toch niet meer produceren?
    ik kan wel langere treinen maken maar als er niets is om op te halen...
    Maar je treinen hoeven dan minder vaak te rijden.
    Je 'train running cost' is erg hoog in vergelijking met je 'train income'
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53203179
    nee treinen en ik liggen elkaar niet meer
    ik doe nu aan vrachtautos en vliegtuigen als ie gaat doen wat ik wil
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      zondag 16 september 2007 @ 00:00:31 #82
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53209047
    quote:
    Op zaterdag 15 september 2007 20:01 schreef liefie_ het volgende:
    nee treinen en ik liggen elkaar niet meer
    ik doe nu aan vrachtautos en vliegtuigen als ie gaat doen wat ik wil
    het spel gaat juist om treinen, maargoed ieder zijn ding

    Ik heb toch maar doorgezet op speelgoedland en heb er nu een redelijk lopend potje. Maar het blijft pijn doen aan de ogen. Ik moet zeggen dat de industrieset wel leuk is. Er zijn nu 3 industrieen die meerdere grondstoffen combineren: snoepfabriek (toffee, suikerspin en suiker), frisdrankfabriek(bellen en cola) en speelgoedfabriek(plastic en batterijen). steden kunnen afhankelijk van de grootte snoep en frisdrank aannemen en soms heeft een stad ook een speelgoedwinkel
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53209171
    ja leuk he speelgoed land!

    en misschien begin ik over een tijdje weer aan de treinen maar nu botert het gewoon even niet tussen onz
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53212084
    Sinds nog niet zo lang geleden is er weer een nieuwe stable uitgegeven, 0.5.3 , deze is natuurlijk hier te downloaden en hier staat de changelog.
      zondag 16 september 2007 @ 10:24:09 #85
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53213688
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 03:01 schreef vanOekelen het volgende:
    Sinds nog niet zo lang geleden is er weer een nieuwe stable uitgegeven, 0.5.3 , deze is natuurlijk hier te downloaden en hier staat de changelog.
    Die kwam inderdaad uit op 15 september, tof verjaardagscadeautje van de devs voor mij
    Mijn server zijn in ieder geval ge-updated. Dus AR, als je wil spelen zul je ook even je versie moeten bijwerken
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 16 september 2007 @ 10:54:20 #86
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53214004
    Hee hij is stable. ik had de RC3 van 0.5.3 pas een week of 2 nou ja denk niet dat er veel veranderd is sinds RC3 maar natuurlijk ff downloaden die stable.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      zondag 16 september 2007 @ 11:07:19 #87
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53214165
    Er verandert nooit veel tussen de RC's en de stable's. Eigenlijk alleen maar bugfixes. Maar die moeten er ook zijn
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53214915
    Ik word gek van dat speelgoed-scenery. Het doet gewoon pijn aan me ogen
    pi_53215625
    tvp.
    This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
    pi_53232662
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 11:56 schreef AffenStrudel het volgende:
    Ik word gek van dat speelgoed-scenery. Het doet gewoon pijn aan me ogen
    Ja, ik vond het ook erg raar om over toffee-aanvoer te praten
      zondag 16 september 2007 @ 23:56:58 #91
    133012 rood_verzet
    The needs of the many
    pi_53232774
    Dit was een tof spel alleen veel te traag naar mijn mening (en de muziek was suf), is er nooit een vervolg op gemaakt?
      maandag 17 september 2007 @ 00:01:49 #92
    91300 pieter_pontiac
    For whom the bell tolls..
    pi_53232896
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 23:56 schreef rood_verzet het volgende:
    Dit was een tof spel
    hostes ad pulverum ferire
    Spatie is kapot.
    's Avonds een vent, 's ochtends gebanned
      maandag 17 september 2007 @ 18:13:41 #94
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53249240
    quote:
    Op zondag 16 september 2007 23:56 schreef rood_verzet het volgende:
    Dit was een tof spel alleen veel te traag naar mijn mening
    Fast-Forward-knop.
    quote:
    (en de muziek was suf)
    Dude, de muziek is juist perfect voor dit spel!
    quote:
    , is er nooit een vervolg op gemaakt?
    Locomotion. En dat is echt een kutspel.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 17 september 2007 @ 20:37:03 #95
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53253640
    Die muziek zet je dus uit en je zet winamp aan. OpenTTD laat de taakbalk ook vrij dus je kunt mooi switchen. Moet iedereen natuurlijk zelf weten maar als je niet compleet knettergek wilt worden...
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53255846
    Ik speel het ook al jaren zonder de TT-muziek. Daar word je inderdaad best wel gek van na al die jaar
      woensdag 19 september 2007 @ 00:19:38 #97
    133012 rood_verzet
    The needs of the many
    pi_53289301
    Ok dan, ik moet ook nog wel ergens het cd-tje hebben liggen, kan dat wel gewoon op XP geinstalleerd worden of moet ik daar ook al die extra bestanden voor downloaden?
      woensdag 19 september 2007 @ 04:13:03 #98
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53290910
    lees de OP
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53304898
    ik heb van het begin af aan de muziek uit staan.

    en ddat snoep veld heb ik een zonnebril voor nodig dan is eht wat rustiger voor me ogen
    ik type ook mar wat
      woensdag 19 september 2007 @ 23:08:14 #100
    133012 rood_verzet
    The needs of the many
    pi_53315183
    Zo hey, ik heb alles gedownload, dat zo'n oud spel zo ongelovelijk verslavend kan zijn
      donderdag 20 september 2007 @ 17:12:13 #101
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53331909
    Bekend probleem
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53332555
    mijn multiie player mode doet het niet meer. heeft iemand dat we eens eerder gehad.

    me internet doet het wel want anders kan ik geen berichtje sturen en ik ben ook geen verbinding aan het maken met een netwerk in plaats van internet.
    ik type ook mar wat
      donderdag 20 september 2007 @ 17:39:13 #103
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53332673
    Firewall die het spel blokkeert?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53332782
    heb geen firewall op me pc staan. maar het is al gelukt ik heb 5.3 er weer over heen geinstallerd alleen is dat niet meer de laatste versie want alle bolletjes zijn rood.
    ik type ook mar wat
      donderdag 20 september 2007 @ 17:48:44 #105
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53332933
    0.5.3 is de laatste versie.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53333211
    de meeste zullen wel werken met de laatste MiniIN of de laatste nightly. Ik gebruik zelf de laatste MiniIN en vind dat lekkerder spelen dan 0.5.3
      donderdag 20 september 2007 @ 18:07:54 #107
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53333462
    Waarom de MiniIN? Die is echt zwaar verouderd... Gebruik dan tenminste de ChrisIN.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53333783
    Ik begin ook weer een keer , was een aantal jaren geleden verslaafd.. en het is weer tijd om te beginnen.
    Come on you cunt, let's have some Afx. acid.
    pi_53336741
    quote:
    Op donderdag 20 september 2007 18:07 schreef Merovingian het volgende:
    Waarom de MiniIN? Die is echt zwaar verouderd... Gebruik dan tenminste de ChrisIN.
    Die was ik nog niet tegengekomen
    pi_53338757
    Welke features uit de MiniIn die niet in de nightly's zitten gebruik je dan vaak?
    pi_53402363
    ik was online aan het spellen en dan heb je in dat balkje een beker staan kan je totaal 1000 punten halen. maar ik kom niet verder dan 900. min winst van 10,000 haal ik niet maar snap niet helemaal de bedoeling van die halen. want ik heb niet eens 1 procent .
    ik type ook mar wat
      zondag 23 september 2007 @ 12:59:26 #112
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53402846
    Die minimale winst van 10.000 is de winst van het voertuig met de laagste winst. Oftewel, als je een voertuig met verlies hebt, zal je nooit hoger dan 900 punten kunnen halen. Zorg dat al je voertuigen meer dan 10.000 winst maken per jaar, en je haalt die 1000 punten wel.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53407743
    als je dus al 1 bus of vrachtwagen er in heb zitten kan je het al vergeten
    ik type ook mar wat
      zondag 23 september 2007 @ 21:13:40 #114
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53415496
    Correct.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53416721
    Als je inflatie aanzet en lang genoeg wacht is het niet moeilijk meer om te halen .
      zondag 23 september 2007 @ 21:59:20 #116
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53417013
    Als je lang genoeg wacht, is het onmogelijk om winst te maken, aangezien je brandstofkosten exorbitant hoog worden... Ik heb een keer een game een nachtje op fast forward door laten draaien, een bus had toen ongeveer een miljoen kosten per jaar, en een daardoor een verlies van een paar ton
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53417811
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 21:59 schreef Merovingian het volgende:
    Als je lang genoeg wacht, is het onmogelijk om winst te maken, aangezien je brandstofkosten exorbitant hoog worden... Ik heb een keer een game een nachtje op fast forward door laten draaien, een bus had toen ongeveer een miljoen kosten per jaar, en een daardoor een verlies van een paar ton
    Dus de brandstofkosten stijgen sneller dan de inkomsten, door de inflatie?
      zondag 23 september 2007 @ 22:28:12 #118
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53418114
    Raar maar waar... Op een gegeven moment is het gewoon onmogelijk om nog winst te maken.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53419556
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 22:28 schreef Merovingian het volgende:
    Raar maar waar... Op een gegeven moment is het gewoon onmogelijk om nog winst te maken.
    Naja, ik vond inflatie sowieso al crappy, omdat je dan nooit echt kunt zien in hoeverre je winst vergroot is..
    pi_53419748
    Zit die bug er nog steeds in?
    Maar goed, ikzelf speel toch altijd zonder inflatie.
      maandag 24 september 2007 @ 18:20:14 #121
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53438027
    quote:
    Op zondag 23 september 2007 23:13 schreef vanOekelen het volgende:
    Zit die bug er nog steeds in?
    Maar goed, ikzelf speel toch altijd zonder inflatie.
    Het zou best kunnen dat ie eruit is. Ik speel altijd zonder, dan kun je tenminste vergelijkingen maken in de loop der jaren.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53451932
    Geniaal, kwam per ongeluk in dit topic terecht en mijn oude liefde voor dit spel is weer aangewakkerd. Met dat OpenTTD is het echt relaxed spelen!!! Dit gaat weer heel wat uurtjes slaap en vrije tijd opsnoepen Candyland is wel mijn favoriet!
    pi_53452279
    Geslacht: vrouw

    Zegt genoeg
      woensdag 26 september 2007 @ 00:03:30 #124
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53476323
    quote:
    Op dinsdag 25 september 2007 09:03 schreef CasB het volgende:
    Geslacht: vrouw

    Zegt genoeg

    Met dit spel mag dat! Zeker als ze hun best doen, zoals liefie... Domme vragen die ook beantwoord kunnen worden als men het topic even doorleest zijn wel jammer, maar inzet wordt altijd gewaardeerd!
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53476337
    inzet?
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      woensdag 26 september 2007 @ 00:09:14 #126
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53476453
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:04 schreef liefie_ het volgende:
    inzet?
    inzet? Nou, je probeert het tenmiste, en geeft het niet na 10 minuten op! Je hebt wel een hoop vragen, maar ik heb liever dat je die gewoon stelt en dat je daarna na wat hulp een hoop plezier hebt aan dit spel! En dat waardeer ik wel aan je, dat je het al in ieder geval durft te vragen!

    Meisjes die hun best doen TTD te spelen: en

    [ Bericht 10% gewijzigd door Bart op 26-09-2007 00:19:51 ]
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53476477
    ow nou tnx dan geloof ik haha

    maar nu snap ik het wel een beetje geloof ik
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      woensdag 26 september 2007 @ 00:14:37 #128
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53476559
    Alsjeblieft
    Ik noem mijn meisje ook altijd liefie dus je hebt wel een streepje voor
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53476588
    liefie's zijn de beste
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      woensdag 26 september 2007 @ 00:19:00 #130
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53476652
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:15 schreef liefie_ het volgende:
    liefie's zijn de beste
    * FTW
    blond en blauwe ogen?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53476685
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:19 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    * FTW
    blond en blauwe ogen?
    fobo
    maar blond met saaie grijze ogen
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      woensdag 26 september 2007 @ 00:23:43 #132
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53476735
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:20 schreef liefie_ het volgende:

    [..]

    fobo
    maar blond met saaie grijze ogen
    al bekeken, maar haarkleur kan nep zijn en ogen zijn niet zichtbaar
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53476935
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:03 schreef Merovingian het volgende:

    [..]


    Met dit spel mag dat! Zeker als ze hun best doen, zoals liefie... Domme vragen die ook beantwoord kunnen worden als men het topic even doorleest zijn wel jammer, maar inzet wordt altijd gewaardeerd!
    Het ging me er meer om dat vrouwen Candyland het leukste vinden...vanwege de chocola enzo
    pi_53477075
    er zit geen chocolade in candyland toch?
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53477103
    Is de zee geen chocola?
    This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
      woensdag 26 september 2007 @ 00:47:51 #136
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53477120
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:44 schreef liefie_ het volgende:
    er zit geen chocolade in candyland toch?
    Scherp
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 26 september 2007 @ 00:48:45 #137
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53477138
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:46 schreef existenz het volgende:
    Is de zee geen chocola?
    Ken jij blauwe chocola? En blauwe M&M's tellen niet!
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53477184
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:48 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Ken jij blauwe chocola? En blauwe M&M's tellen niet!
    Ik heb dat candy gedoe nooit geopend
    This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
    pi_53477230
    oeh heaven!
    een zee van chocolade!
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
      woensdag 26 september 2007 @ 00:55:37 #140
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53477259
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:50 schreef existenz het volgende:

    [..]

    Ik heb dat candy gedoe nooit geopend
    Gelul! Dan zou je ook niet over een zee van chocola beginnen
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53477280
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:55 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Gelul! Dan zou je ook niet over een zee van chocola beginnen
    Klopt dat dan Candyland, dus dan leg ik die link al snel
    This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
      woensdag 26 september 2007 @ 00:59:08 #142
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53477306
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:57 schreef existenz het volgende:

    [..]

    Klopt dat dan Candyland, dus dan leg ik die link al snel
    Nee! Maar als je het nooit gespeeld zou hebben, zou je geen idee hebben wat het was en dus ook niet zoiets zeggen. Dit komt nog uit een verre (foutieve) herinnering!
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53477347
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:59 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Nee! Maar als je het nooit gespeeld zou hebben, zou je geen idee hebben wat het was en dus ook niet zoiets zeggen. Dit komt nog uit een verre (foutieve) herinnering!
    Het zou kunnen dat ik het onderdruk inderdaad
    This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
      woensdag 26 september 2007 @ 01:08:32 #144
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53477447
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 01:01 schreef existenz het volgende:

    [..]

    Het zou kunnen dat ik het onderdruk inderdaad
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 26 september 2007 @ 02:18:52 #145
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53478187
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 00:53 schreef liefie_ het volgende:
    oeh heaven!
    een zee van chocolade!
    Zwemt wel lastig hoor
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53481196
    quote:
    Op dinsdag 25 september 2007 09:03 schreef CasB het volgende:
    Geslacht: vrouw

    Zegt genoeg
    Ja vrouw ja, en misschien is dat de reden dat ik die Candyland leuk vind... maar gewoon vanwege de leuke graphics, heb zelf namelijk een hekel aan snoep (ja echt waar!)... Maar het is in dat land gewoon allemaal blijheid, vrijheid!!!

    Werkt wel relaxed zo met dat OpenTTD, vind het heel stoer weer zo!
    pi_53481784
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 10:38 schreef Lijnloos het volgende:

    [..]

    Ja vrouw ja, en misschien is dat de reden dat ik die Candyland leuk vind... maar gewoon vanwege de leuke graphics, heb zelf namelijk een hekel aan snoep (ja echt waar!)... Maar het is in dat land gewoon allemaal blijheid, vrijheid!!!

    Werkt wel relaxed zo met dat OpenTTD, vind het heel stoer weer zo!
    Misschien, als je later groot bent, dat je weer overschakelt naar het normale landschap
    pi_53483071
    wie weet...
    pi_53483768
    Niets mis met candy land. Het werkt allemaal het zelfde
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
      woensdag 26 september 2007 @ 12:48:35 #150
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53484290
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 12:23 schreef Lord Dreamer het volgende:
    Niets mis met candy land. Het werkt allemaal het zelfde
    Er zijn 2 dingen mis met candyland:
    1. de kleuren
    2. geen chimaera's

    Verder is het prima
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 26 september 2007 @ 12:50:34 #151
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53484331
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 12:48 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Er zijn 2 dingen mis met candyland:
    1. de kleuren
    2. geen chimaera's

    Verder is het prima
    Wat zijn chimaera's nou weer??
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53484409
    het klinkt als een soort eekhoorn
    Women might be able to fake orgasms.
    But men can fake whole relationships
    pi_53484453
    Ik zou denken, dat zijn die maglev-treinen die je op het laatst krijgt. Maar dat zou nergens op slaan
    pi_53484516
    Het is de snelste van de treinen voor alle klimaten behalve toyland.

    Hij kan 643 km/u
    pi_53484588
    Ah, dus wel. Maar waarom zitten die niet in toyland dan?
      woensdag 26 september 2007 @ 13:02:17 #157
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53484621
    Oh ja, dat ding. Ik let nooit zo op de namen van de voertuigen
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      woensdag 26 september 2007 @ 14:41:07 #158
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53487568
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 13:01 schreef MaxMark het volgende:
    OMG
    De "Wizzowow Rocketeer"
    Wat denk je van die stoomlocomotieven van het merk Choo-Choo
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      woensdag 26 september 2007 @ 20:51:21 #159
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53496909
    Chimaera's zijn
    Door hun hoge snelheid heb je op grote maps er veel minder van nodig waardoor je je netwerk nog meer kan uitbreiden...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53502803
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 20:51 schreef Merovingian het volgende:
    Chimaera's zijn
    Door hun hoge snelheid heb je op grote maps er veel minder van nodig waardoor je je netwerk nog meer kan uitbreiden...
    Ik doe alleen aan echte treinen
    This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
      woensdag 26 september 2007 @ 23:36:00 #161
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53503256
    Echte treinen zijn wel leuker maar ik moet toegeven dat zo'n maglev ook wel wat heeft. ziet er toch wel gelikt uit.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53503354
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 23:36 schreef Zero2Nine het volgende:
    Echte treinen zijn wel leuker maar ik moet toegeven dat zo'n maglev ook wel wat heeft. ziet er toch wel gelikt uit.
    Met een passagiersnetwerk brengen die chimera's bij mij soms meer tijd door op het station om te laden/lossen dan op het spoor, zo snel zijn ze
      donderdag 27 september 2007 @ 01:27:33 #163
    133012 rood_verzet
    The needs of the many
    pi_53505204
    Nou dat was leuk, totdat ik voertuigen moest gaan vervangen
    pi_53505292
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 01:27 schreef rood_verzet het volgende:
    Nou dat was leuk, totdat ik voertuigen moest gaan vervangen
    Dat kan heel snel hoor, met OpenTTD
      donderdag 27 september 2007 @ 01:37:15 #165
    133012 rood_verzet
    The needs of the many
    pi_53505322
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 01:35 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Dat kan heel snel hoor, met OpenTTD
    Ik ben er nog niet achter gekomen...
    pi_53505402
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 01:37 schreef rood_verzet het volgende:

    [..]

    Ik ben er nog niet achter gekomen...
    Bedoel je dat er gezeurd wordt dat de voertuigen te oud zijn, of wil je veranderen van spoortype?
    pi_53507506
    quote:
    Op woensdag 26 september 2007 20:51 schreef Merovingian het volgende:
    Chimaera's zijn
    Door hun hoge snelheid heb je op grote maps er veel minder van nodig waardoor je je netwerk nog meer kan uitbreiden...
    Ik vind dan de ouderwetse stoomlocks er toch wel mooier uitzien en dan 3 achterelkaar met een kilometerslange goederenwagon lading.
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
      donderdag 27 september 2007 @ 18:12:14 #168
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53522260
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 01:37 schreef rood_verzet het volgende:

    [..]

    Ik ben er nog niet achter gekomen...
    Je kent de autoreplace nog niet?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 27 september 2007 @ 19:10:15 #169
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53523658
    Ah, hier is dat topic gebleven.

    Mijn 5 servers draaien nog steeds op volle toeren, ik ga zelf ook maar weer eens spelen denk ik.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 27 september 2007 @ 19:29:40 #170
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53524229
    Ja ik ben nu ook weer bezig met een leuk netwerkje, zie Barts Biergame
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 27 september 2007 @ 19:57:24 #171
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53525052
    Vinden jullie monorail trouwens ook zo nutteloos? het is eigenlijk maar een korte periode dat het een beetje leuk is, te kort en mij de moeite van het vervangen niet waard.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      donderdag 27 september 2007 @ 20:09:11 #172
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53525439
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 19:57 schreef Zero2Nine het volgende:
    Vinden jullie monorail trouwens ook zo nutteloos? het is eigenlijk maar een korte periode dat het een beetje leuk is, te kort en mij de moeite van het vervangen niet waard.
    Eigenlijk vind ik dat monorail wel uit het spel kan worden gehaald. Introduceer dan in 2001 een trein die weer wat sneller is dan de AsiaStar, en introduceer dan in 2010 de Maglev.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 27 september 2007 @ 20:09:28 #173
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53525453
    Ik gebruik inderdaad echt nooit monorail, veel te kort beschikbaar, en de monotreinen zijn ook niet noemenswaardig sneller dan de normale treintjes. Tel daarbij de moeite van het vervangen bij op, en ik ga van rails naar maglev zonder mono
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 27 september 2007 @ 20:54:14 #174
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53526882
    Ik verander vaak wel naar mono, het is toch 20 jaar beschikbaar, en ik ben intussen vrij goed geworden in het snel converteren van tracks en het opnieuw inzetten van treinen. Vaak ben ik dan al vrij lang bezig met spelen, en haal ik de maglev niet eens
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 27 september 2007 @ 23:13:02 #175
    133012 rood_verzet
    The needs of the many
    pi_53531462
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 01:45 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Bedoel je dat er gezeurd wordt dat de voertuigen te oud zijn, of wil je veranderen van spoortype?
    dat de voertuigen te oud zijn
    pi_53534828
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 23:13 schreef rood_verzet het volgende:

    [..]

    dat de voertuigen te oud zijn
    Dat kun je uitzetten onder het knopje "Kies Patches" (3e van links) > "Voertuigen" > "Vernieuw voertuig automatisch wanneer deze oud wordt". Daaronder kun je ook nog aangeven wanneer precies.
    En als je toch een hele batterij oude voertuigen hebt, dan kun je deze vervangen via het voertuigenmenu bovenin. Daarna alleen nog even alle voertuigen tegelijk het bevel geven het depot in te rijden, en klaar
      vrijdag 28 september 2007 @ 07:25:53 #177
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53535286
    Hey Merovingian, waarom is mijn map herstart??
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53535876
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 07:25 schreef Automatic_Rock het volgende:
    Hey Merovingian, waarom is mijn map herstart??
    Jij was toch van die Nederland-map?

    Ik speel m ook, maar dan alleen

    1 klein bugreport: Velzen-Zuid moet Velsen-Zuid zijn. En je had misschien beter IJmuiden kunnen doen ipv Velsen-Zuid en Beverwijk ipv Heemskerk. Maar ik heb geen idee hoe je die map hebt gemaakt, dus dat kon misschien niet.
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
      vrijdag 28 september 2007 @ 08:57:56 #179
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53536087
    Uhmmm, nee, ik ben niet van de Nederland map
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53539379
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 08:44 schreef EnGCatjuh het volgende:

    [..]


    1 klein bugreport: Velzen-Zuid moet Velsen-Zuid zijn. En je had misschien beter IJmuiden kunnen doen ipv Velsen-Zuid en Beverwijk ipv Heemskerk. Maar ik heb geen idee hoe je die map hebt gemaakt, dus dat kon misschien niet.
    Dat zijn geen bugs, maar meer 'feitelijke fouten'
      vrijdag 28 september 2007 @ 11:34:06 #181
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53539563
    quote:
    Op donderdag 27 september 2007 20:09 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Eigenlijk vind ik dat monorail wel uit het spel kan worden gehaald. Introduceer dan in 2001 een trein die weer wat sneller is dan de AsiaStar, en introduceer dan in 2010 de Maglev.
    Is ook wel realistisch want de eerste maglevs "rijden" anno 2007 al. Natuurlijk is er al decennia een maglev in de testfase (Duitsland) maar in China heb je er sinds een aantal jaren eentje operationeel (wel het Duitse maglevontwerp) en er zijn plannen hetzelfde te doen in München (van vliegveld naar stad, dat moet nu met de S-Bahn).
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53539785
    welke treinsets gebruiken jullie met open ttd .
    uberhaubt welke extra sets gebruiken jullie
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
    pi_53539991
    Ik gebruik momenteel een andere set voor steden, en ik gebruik Nederlandse stations... Moet nog ff kijken of ik een leuke set kan vinden voor treinen...die van de uk vind ik niks
    pi_53540040
    voor de steden gebruik ik die total conversion onder de nightly built
    It is a sad day, it is a red day. It is going to be a black day. When the sun rises........
    Some day you shall flee, Panted and weak - Master, Passion, Greed.
      vrijdag 28 september 2007 @ 11:55:49 #185
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53540178
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 11:41 schreef Lord Dreamer het volgende:
    uberhaubt welke extra sets gebruiken jullie
    geen

    Moet nog steeds een keertje uitzoeken hoe en wat...
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      vrijdag 28 september 2007 @ 17:11:26 #186
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53548415
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 07:25 schreef Automatic_Rock het volgende:
    Hey Merovingian, waarom is mijn map herstart??
    Server-crash...
    Als je nou zelf trouwens elke dag ofzo even met "save bestandsnaam" de game opslaat, kun je deze bij een incidentele reset weer laden met "load bestandsnaam" (uiteraard eerst rcon enz).
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 11:41 schreef Lord Dreamer het volgende:
    welke treinsets gebruiken jullie met open ttd .
    uberhaubt welke extra sets gebruiken jullie
    Geen.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 28 september 2007 @ 17:18:57 #187
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53548589
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 17:11 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Server-crash...
    ai..
    IK heb je toevallig zojuist een mailtje gestuurd btw
    quote:
    Als je nou zelf trouwens elke dag ofzo even met "save bestandsnaam" de game opslaat, kun je deze bij een incidentele reset weer laden met "load bestandsnaam" (uiteraard eerst rcon enz).
    Ik heb nog wel een savegame van 2 dagen geleden ofzo.
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      vrijdag 28 september 2007 @ 17:57:48 #188
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53549487
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 17:18 schreef Automatic_Rock het volgende:
    IK heb je toevallig zojuist een mailtje gestuurd btw
    Hij draait...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 28 september 2007 @ 18:07:13 #189
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53549707
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 17:11 schreef Merovingian het volgende:
    Server-crash...
    Ik heb daar sinds 0.5.2 eigenlijk helemaal geen last meer van. Mijn servers draaien eigenlijk continue door totdat ik een upgrade doe. Tijdens mijn vakantie in Nederland heb ik op afstand mijn servers nog geupgrade naar 0.5.3, en daar draaien ze sinds die tijd ook prima op.

    In de 0.5.1 versie kwam het nog wel eens voor dat openttd een segmentation fault gaf, maar nu echt nooit meer.

    Laatste keer dat mijn server rebootte was ook door een stroomstoring.....
    09:00:22 up 42 days, 6:39, 2 users, load average: 1.12, 0.76, 0.66
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      vrijdag 28 september 2007 @ 18:11:30 #190
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53549801
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 11:41 schreef Lord Dreamer het volgende:
    welke treinsets gebruiken jullie met open ttd .
    uberhaubt welke extra sets gebruiken jullie
    Helemaal geen. Ik speel eigenlijk alleen online op mijn eigen servers, en die laat ik helemaal origineel zonder toevoegingen etc.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      vrijdag 28 september 2007 @ 19:32:58 #191
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53551837
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 17:57 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Hij draait...
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      vrijdag 28 september 2007 @ 20:24:41 #192
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53553244
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 18:07 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Ik heb daar sinds 0.5.2 eigenlijk helemaal geen last meer van. Mijn servers draaien eigenlijk continue door totdat ik een upgrade doe. Tijdens mijn vakantie in Nederland heb ik op afstand mijn servers nog geupgrade naar 0.5.3, en daar draaien ze sinds die tijd ook prima op.

    In de 0.5.1 versie kwam het nog wel eens voor dat openttd een segmentation fault gaf, maar nu echt nooit meer.

    Laatste keer dat mijn server rebootte was ook door een stroomstoring.....
    09:00:22 up 42 days, 6:39, 2 users, load average: 1.12, 0.76, 0.66
    OTTD crashte ook niet, mijn server crashte... Uptime was inmiddels ook wel een maandje denk ik. Ik was ff wat aan het uitpakken, maar 7zip had er niet zo'n zin in en liet Windows niet meer reageren. Dus reset...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      vrijdag 28 september 2007 @ 21:06:29 #193
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53554340
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 20:24 schreef Merovingian het volgende:
    liet Windows niet meer reageren.
    Tja Draai de servers dan ook op een aparte Linuxbak, dan heb je ook niet dat een in of uitpak procesje opeens veel CPU vreet en de boel laat ophangen.

    Ik reboot mijn Windows bak ook met regelmaat (paar keer per maand) dus ik laat mijn server procesjes liever lopen op een bak die ik niet reboot, en waar ik niet zelf zware apps op draai zoals een keertje photoshoppen of spelletjes etc.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      zaterdag 29 september 2007 @ 12:06:58 #194
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53564502
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 21:06 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Tja Draai de servers dan ook op een aparte Linuxbak, dan heb je ook niet dat een in of uitpak procesje opeens veel CPU vreet en de boel laat ophangen.

    Ik reboot mijn Windows bak ook met regelmaat (paar keer per maand) dus ik laat mijn server procesjes liever lopen op een bak die ik niet reboot, en waar ik niet zelf zware apps op draai zoals een keertje photoshoppen of spelletjes etc.
    Ik draai ook geen zware applicaties ofzo, en Windows draait maanden prima zonder reboot... Nu was ik toevallig wat aan het uitpakken, en een van de bestanden was in gebruik. Blijkbaar kan 7Zip daar niet zo goed tegen en belandde in een of andere loop ofzo. Maar normaal draai ik op mijn Windows server alleen OTTD, WAMP, HMailserver, Bind, en Mozilla server. En dat doet ie prima, hoef ik geen Linux voor te installeren
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53567199
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 11:28 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Dat zijn geen bugs, maar meer 'feitelijke fouten'
    Wat jij wil
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
      zaterdag 29 september 2007 @ 18:53:40 #196
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53572889
    quote:
    Op zaterdag 29 september 2007 14:08 schreef EnGCatjuh het volgende:

    [..]

    Wat jij wil
    Als je zelf een betere map maakt, mag je commentaar hebben
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53573385
    quote:
    Op zaterdag 29 september 2007 18:53 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Als je zelf een betere map maakt, mag je commentaar hebben
    Er is verder helemaal niks mis met die map hoor. Tis een goede map. Alleen een paar kleine schoonheidsfoutjes, maar helemaal niet erg.
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
      zondag 30 september 2007 @ 09:40:03 #198
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53583389
    Automatic Rock: je moet wel af en toe even de spelers van je server verwijderen met 0 voertuigen... Er waren net 8 companies waarvan 6 lege. Er kan dan niemand meer spelen die het wil...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 30 september 2007 @ 09:48:12 #199
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53583437
    quote:
    Op zondag 30 september 2007 09:40 schreef Merovingian het volgende:
    Automatic Rock: je moet wel af en toe even de spelers van je server verwijderen met 0 voertuigen... Er waren net 8 companies waarvan 6 lege. Er kan dan niemand meer spelen die het wil...
    Die verwijder ik ook altijd
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zondag 30 september 2007 @ 10:18:41 #200
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53583689
    Er waren toch 8 acht lege companies, en die waren er gister ook al... Maargoed ik heb het net even gedaan, en speel nu ook maar eens mee op je server
    Breakdows zijn trouwens klote imho
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 30 september 2007 @ 10:21:06 #201
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53583705
    gister ben ik ook niet online geweest... Ik speel niet iedere dag

    Breakdowns are part of life
    Ik hou niet van maps waar alles vlak is, bijna geen water, een hoge lenning, lage kosten, geen breakdows, etc etc.
    Ik maak het mezelf liever wat moeilijk

    Alleen nu heb ik een hele dure spoorlijn gebouwd, en nu is de fabriek verdwenen. DAT is pas klote imho
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zondag 30 september 2007 @ 10:43:28 #202
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53583959
    bwahaha ik ken het probleem... Bouw je toch gewoon een nieuwe
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 30 september 2007 @ 10:46:06 #203
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53583991
    ja, later kan dat.
    Maar nu speel ik TTD met een half oog, dus ik ben nog steeds arm
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zondag 30 september 2007 @ 10:49:58 #204
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53584038
    Maar Mero, jij houd deze map nu ook in de gaten he??
    Want ik zal de komende tijd niet zo veel kunnen spelen
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zondag 30 september 2007 @ 10:50:39 #205
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53584044
    Ik hou hem wel in de gaten voor je. Ben er zelf op aan het spelen nu, dus ik zal wel moeten
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 30 september 2007 @ 11:00:04 #206
    133012 rood_verzet
    The needs of the many
    pi_53584176
    quote:
    Op vrijdag 28 september 2007 02:18 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Dat kun je uitzetten onder het knopje "Kies Patches" (3e van links) > "Voertuigen" > "Vernieuw voertuig automatisch wanneer deze oud wordt". Daaronder kun je ook nog aangeven wanneer precies.
    En als je toch een hele batterij oude voertuigen hebt, dan kun je deze vervangen via het voertuigenmenu bovenin. Daarna alleen nog even alle voertuigen tegelijk het bevel geven het depot in te rijden, en klaar
    Hey bedankt, werkt dit ook met voertuigen die niet meer bestaan? Zoals een oude bus die vervangen moet worden maar de bus is niet meer in productie?
      zondag 30 september 2007 @ 11:01:24 #207
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53584199
    quote:
    Op zondag 30 september 2007 10:50 schreef Merovingian het volgende:
    Ik hou hem wel in de gaten voor je. Ben er zelf op aan het spelen nu, dus ik zal wel moeten
    Ik ben zelf ook aan het spelen. Alleen ik heb deze weken/maanden niet de tijd om de beste/grootste/rijkste company te bouwen. Dus ik speel nu af en toe een beetje puur om het bouwen van spoorlijntjes
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      zondag 30 september 2007 @ 11:07:10 #208
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53584279
    quote:
    Op zondag 30 september 2007 11:00 schreef rood_verzet het volgende:

    [..]

    Hey bedankt, werkt dit ook met voertuigen die niet meer bestaan? Zoals een oude bus die vervangen moet worden maar de bus is niet meer in productie?
    Als je gewoon in de patches "voertuigen verlopen niet/vehicles don't expire" aanzet, blijven ze altijd in productie en kun je ze dus altijd vervangen. Wat het nut ervan is mag je me nog wel even uitleggen.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53587632
    Ik ga ook even de Automatic Rock server joinenspectaten.
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
    pi_53603965
    Ik heb vaak dat ik denk van "Goh, laat ik eens even een servertje opzoeken". En dan komt die serverliist en wil ik joinen, maar dan heb ik ineens geen zin meer
    Dan moet je weer zo lang blijven om een beetje mee te draaien met de top en je kunt niet zomaar even stoppen, want de rest gaat wel door. En daarbovenop, de map houdt eerder op dan je zelf wil. Nou, dat dus
      maandag 1 oktober 2007 @ 04:11:25 #211
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53608275
    quote:
    Op zondag 30 september 2007 23:06 schreef MaxMark het volgende:
    Ik heb vaak dat ik denk van "Goh, laat ik eens even een servertje opzoeken". En dan komt die serverliist en wil ik joinen, maar dan heb ik ineens geen zin meer
    Dan moet je weer zo lang blijven om een beetje mee te draaien met de top en je kunt niet zomaar even stoppen, want de rest gaat wel door. En daarbovenop, de map houdt eerder op dan je zelf wil. Nou, dat dus
    Mijn map stopt pas in 2525 if man are still alive...
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      maandag 1 oktober 2007 @ 18:59:46 #212
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53623887
    quote:
    Op maandag 1 oktober 2007 04:11 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Mijn map stopt pas in 2525 if man are still alive...
    En ik heb een server draaien die pas stopt in 9999...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53624163
    Kan dat gedoe over 'mijn server kan dit en mijn server doet dat' eens ophouden?
      maandag 1 oktober 2007 @ 19:39:36 #214
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53624688
    quote:
    Op maandag 1 oktober 2007 19:13 schreef MaxMark het volgende:
    Kan dat gedoe over 'mijn server kan dit en mijn server doet dat' eens ophouden?
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      maandag 1 oktober 2007 @ 21:03:11 #215
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53626612
    quote:
    Op maandag 1 oktober 2007 19:13 schreef MaxMark het volgende:
    Kan dat gedoe over 'mijn server kan dit en mijn server doet dat' eens ophouden?
    Je bent gewoon jaloers dat je zelf geen server hebt draaien!
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53626865
    quote:
    Op maandag 1 oktober 2007 21:03 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Je bent gewoon jaloers dat je zelf geen server hebt draaien!
      maandag 1 oktober 2007 @ 22:03:26 #217
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53628140
    quote:
    Op maandag 1 oktober 2007 21:03 schreef Merovingian het volgende:
    Je bent gewoon jaloers dat je zelf geen server hebt draaien!
    Ik heb er 5!

    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:01:15 #218
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53644558
    ik heb er 4 maar die draaien dus wel allemaal OTTD 0.6.1 die kunnen jullie nog niet zien
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:45:18 #219
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53645607
    Maar... maar maar ik ben toch beter dan jullie allemaal bij elkaar
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      dinsdag 2 oktober 2007 @ 17:53:03 #220
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53645752
    quote:
    Op dinsdag 2 oktober 2007 17:45 schreef Merovingian het volgende:
    Maar... maar maar ik ben toch beter dan jullie allemaal bij elkaar
    Je hebt iig wel een hele mooie map op je server draaien
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      dinsdag 2 oktober 2007 @ 18:16:36 #221
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53646333
    quote:
    Op dinsdag 2 oktober 2007 17:53 schreef Automatic_Rock het volgende:

    [..]

    Je hebt iig wel een hele mooie map op je server draaien
    Ik denk dat ik binnenkort maar eens huur ga vragen
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 4 oktober 2007 @ 12:26:20 #222
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53689957
    Mero, want denk je er van om alle company's die nog met normale treinen op normaal spoor rijden te verwijderen?? Want die staan meer stil dan dat ze rijden...
    Het is inmiddel al 2105, dus monorail is wel het minste..

    Jullie hoofdlijn is trouwens ook regelmatig verstopt
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      donderdag 4 oktober 2007 @ 12:27:50 #223
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53689987
    Of hun wachtwoorden verwijderen, dat zou nog beter zijn. Ik weet alleen niet of dat kan??
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
    pi_53690291
    Je zou het spel even kunnen saven en vervolgens weer opnieuw laden, dan zijn echter wel alle wachtwoorden eraf...
    Op een andere manier zal het ook wel kunnen, geen idee hoe eigenlijk.
      donderdag 4 oktober 2007 @ 17:32:35 #225
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53697344
    Je kan alleen wachtwoorden verwijderen door saven en weer laden, maar dan zijn dus van alle companies alle wachtwoorden eraf... Maar je moet doen wat je wil, het is jouw server
    Wat ik meestal doe, is kijken naar de cost sheet, alle companies waarvan de bovenste 2 posten al 3 jaar leeg zijn, zijn al 3 jaar inactief, en die delete ik...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 4 oktober 2007 @ 17:38:44 #226
    36763 Automatic_Rock
    Onaangepast eerlijk..
    pi_53697472
    quote:
    Op donderdag 4 oktober 2007 17:32 schreef Merovingian het volgende:
    Je kan alleen wachtwoorden verwijderen door saven en weer laden, maar dan zijn dus van alle companies alle wachtwoorden eraf... Maar je moet doen wat je wil, het is jouw server
    Wat ik meestal doe, is kijken naar de cost sheet, alle companies waarvan de bovenste 2 posten al 3 jaar leeg zijn, zijn al 3 jaar inactief, en die delete ik...
    Maar als ik dat doe had ik jou ook al moeten deleten
    Have you ever picked your feet in Poughkeepsie?
      donderdag 4 oktober 2007 @ 17:56:47 #227
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53697888
    Oke, ik verwoord het verkeerd. Je delete alle companies die al meer dan drie jaar geen bouw-activiteit hebben, behalve als de company van de server-eigenaar is. Zo beter?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53730939


    Compacte T-splitsing met 3 lijnen heen en 3 lijnen terug.

    Aan de rechter kant een makkelijke transfer die ik gebruik zodat ze op elke lijn kunnen komen.

    (zijn wel een beetje ongelukkig achter elkaar gezet).

    Iemand nog verbeterpunten?
    pi_53731965
    Weet iemand welke newindustries het leukst zijn om mee te spelen? Sinds vandaag werkt dat ook in OpenTTD .
      vrijdag 5 oktober 2007 @ 22:43:20 #230
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53732762
    quote:
    Op vrijdag 5 oktober 2007 22:14 schreef vanOekelen het volgende:
    Weet iemand welke newindustries het leukst zijn om mee te spelen? Sinds vandaag werkt dat ook in OpenTTD .


    Als deze dezelfde zijn als in TTDPatch: Bier Bier krijg je door graan naar de brouwerij te brengen. probleem in TTDPatch was dat bier alleen werd geaccepteerd in de buurt van stadions, maar die verplaatsen steeds Ook toeristen lijkt me wel een leuke zeker omdat de hotels al in de nightlies zaten (met de graph set TTRS v3).

    Maar dit is geweldig nieuws, dit vond ik verreweg de leukste feature die TTDPatch wel had maar OpenTTD nog niet.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53732869
    quote:
    Op vrijdag 5 oktober 2007 21:42 schreef sk888er het volgende:
    [afbeelding]

    Compacte T-splitsing met 3 lijnen heen en 3 lijnen terug.

    Aan de rechter kant een makkelijke transfer die ik gebruik zodat ze op elke lijn kunnen komen.

    (zijn wel een beetje ongelukkig achter elkaar gezet).

    Iemand nog verbeterpunten?


    Heb het spel een tijdje gespeelt maar zoals jij het hebt vind ik er zelf persoonlijk niet veel aan... Want dat hele middenstuk is zo onrealistisch als de pest zelf bouw ik altijd in dit soort spellen zo realistisch mogelijk
    pi_53733040
    quote:
    Op vrijdag 5 oktober 2007 22:47 schreef Wouser het volgende:

    [..]

    Heb het spel een tijdje gespeelt maar zoals jij het hebt vind ik er zelf persoonlijk niet veel aan... Want dat hele middenstuk is zo onrealistisch als de pest zelf bouw ik altijd in dit soort spellen zo realistisch mogelijk
    Wat is er onrealistisch aan? In het echt bouwen ze van die weirde betonnen bocht-bruggen, maar dat kan niet in TT.
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
    pi_53733604
    quote:
    Op vrijdag 5 oktober 2007 22:52 schreef EnGCatjuh het volgende:

    [..]

    Wat is er onrealistisch aan? In het echt bouwen ze van die weirde betonnen bocht-bruggen, maar dat kan niet in TT.


    Ja inderdaad, sowieso zijn realistische netwerken zonder pbs vrijwel onmogelijk.

    En persoonlijk vind ik het ook wel een uitdaging om alles zo efficient mogelijk te laten lopen, hoe het er verder uitziet doet mij er niet zoveel toe (alhoewel ik wel meestal maar dubbele lijntjes maak, ipv driedubbele )
      vrijdag 5 oktober 2007 @ 23:32:46 #234
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53734051
    Ik ben het wel eens met Wouser, hou de kruisingen zelf liever plat. het is niet zo heel moeilijk zonder pbs, gewoon bij een tweebaans spoor 1 vakje ruimte laten tussen de sporen zodat je gelijkvloerse afsplistingen kan maken zonder dat tegemoedkomende treinen moeten stoppen. Ik vind het een stuk mooier, neemt niet weg dat een efficiente kruising ook mooi kan zijn natuurlijk, zeker als je met grote hoeveelheden treinen wilt gaan werken.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 09:44:07 #235
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53738607
    quote:
    Op vrijdag 5 oktober 2007 21:42 schreef sk888er het volgende:
    [afbeelding]

    Compacte T-splitsing met 3 lijnen heen en 3 lijnen terug.

    Aan de rechter kant een makkelijke transfer die ik gebruik zodat ze op elke lijn kunnen komen.

    (zijn wel een beetje ongelukkig achter elkaar gezet).

    Iemand nog verbeterpunten?
    Er zitten teveel scherpe bochten in (mits je met realistic acceleration speelt) en de tunnels zijn veeeeeel te lang. Hierdoor krijg je echt mega-files als je er flink wat treinen over laat rijden.

    Kijk bijvoorbeeld eens naar:


    Dit is een T-junction van 2x2 tracks, waarin alle treinen naar alle sporen kunnen, met bochten zo ruim dat de treinen niet hoeven af te remmen. Ook zijn de bruggen zo kort mogelijk gehouden omdat treinen regelmatig op 2 vakje achter elkaar rijden. Als er dan een brug/tunnel van meer dan 2 vakjes komt, zal de achterste trein moeten wachten tot de voorste er over/doorheen is...

    [ Bericht 7% gewijzigd door Bart op 06-10-2007 09:56:36 ]
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53738897
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 09:44 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Er zitten teveel scherpe bochten in (mits je met realistic acceleration speelt) en de tunnels zijn veeeeeel te lang. Hierdoor krijg je echt mega-files als je er flink wat treinen over laat rijden.

    Kijk bijvoorbeeld eens naar:
    [[url=http://vlingen.nl/img/2x2Tsmall.png]afbeelding][/url]

    Dit is een T-junction van 2x2 tracks, waarin alle treinen naar alle sporen kunnen, met bochten zo ruim dat de treinen niet hoeven af te remmen. Ook zijn de bruggen zo kort mogelijk gehouden omdat treinen regelmatig op 2 vakje achter elkaar rijden. Als er dan een brug/tunnel van meer dan 2 vakjes komt, zal de achterste trein moeten wachten tot de voorste er over/doorheen is...
    Ook knap, zo weinig geld hebben met zo'n infrastructuur
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 10:42:41 #237
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53739016
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 10:29 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Ook knap, zo weinig geld hebben met zo'n infrastructuur
    Het was een multiplayer game waarin onze company nummer 2 was, nummer 1 bestond niet meer. Dus ik laad hem als singleplayer net, dan word je automatisch company 1 en begin je dus met 200k... De echte company heeft circa 90 miljard euro op de lopende rekening

    Nog een screenshot van een andere game, met een 2x2 4-way junction (niet alles kan naar alles, dus het kan in de toekomst druk worden op bepaalde sporen, maar tegen die tijd gaan we wel switchers maken...


    Bovenstaande shot is van een 2048² map waarin we dus over de gehele lengte en breedte een 2x2 spoor hebben gelegd, met in het midden dus deze junction. Aan de vier eindes van de poten hebben we een steel mill in het westen, een factory in het oosten, een power station in het zuiden en een sawmill in het noorden. En dan maar volgooien die sporen
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53739615
    ik heb misschien een kleiner T spitsing hij is een betje onduidelijk want ik kan geen screenshot maken.
    nou ik kan ze wel maken maar maar ik kan ze niet vinden.

    http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=image&file=4176DSC01996.JPG

    [ Bericht 19% gewijzigd door armmoetzaaier op 06-10-2007 11:39:09 ]
    ik type ook mar wat
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 11:33:35 #239
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53739671
    Ze staan gewoon in je openttd folder... Ze hebben dezelfde naam als je company, dus als je company "bla transport" heet, zoek dan gewoon je hele HD af naar bestanden met "bla transport" erin. Dan vind je het vanzelf
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53739714
    ja ik weet hoe het bestand heet maar ze komen er niet te staan ik heb zelfs de zoek funtie gebruikt.
    en als ik op de knop druk op me toetsenboard met prt scr waar komen ze dan te staan

    ik zie op die plaatsje dat je schuin onder een brug kan. mij is dat nog niet gelukt ???

    [ Bericht 20% gewijzigd door armmoetzaaier op 06-10-2007 11:48:06 ]
    ik type ook mar wat
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 12:01:16 #241
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53740163

    Nog even een plaatje van de factory
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 12:02:19 #242
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53740179
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 11:36 schreef armmoetzaaier het volgende:
    ja ik weet hoe het bestand heet maar ze komen er niet te staan ik heb zelfs de zoek funtie gebruikt.
    en als ik op de knop druk op me toetsenboard met prt scr waar komen ze dan te staan

    ik zie op die plaatsje dat je schuin onder een brug kan. mij is dat nog niet gelukt ???
    Screens maak je met ctrl-s, niet met prtscreen. Bruggen over schuine dingen kan in de nightlies.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53740276
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 12:02 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Screens maak je met ctrl-s, niet met prtscreen. Bruggen over schuine dingen kan in de nightlies.


    ja dat heb ik ook gedaan maar dat wil niet. geen idee waarom.
    ik type ook mar wat
    pi_53740790
    Als je met printscreen een screenshot maakt, dan kun je deze kopiëren naar paint. Gewoon ctrl+v.
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 16:10:48 #245
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53744452
    new industries werken, jippie. ik moest er nog wel even de goede newgrf sets bijzoeken.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53744481
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 12:01 schreef Merovingian het volgende:
    [[url=http://vlingen.nl/img/factorysmall.png]afbeelding][/url]
    Nog even een plaatje van de factory
    Waar dienen die vierkantjes voor met seinen?
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 16:32:36 #247
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53744862
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 12:01 schreef Merovingian het volgende:
    [[url=http://vlingen.nl/img/factorysmall.png]afbeelding][/url]
    Nog even een plaatje van de factory


    het station is 10 X zo groot als de fabriek, toch knap dat alles in dat kleine gebouwtje wordt verwerkt. Ik vraag me wel eens af wat voor producten ze daar maken Maar ff een sereus vraagje: het lijkt erop dat de fabriek buiten de catchment area van het station valt, hoe accepteert dat ding dan boerderijzooi en staal?
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 16:41:08 #248
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53745043
    Ook erg relax in de nightlies trouwens: Wanneer je een seintje sleept dan wordt automatisch langs het hele spoor datzelfde sein geplaatst
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
    pi_53745169
    Ok heb de tips meegenomen. Minder lange tunnels meer bruggen en had deze keer iets meer ruimte.
    Ik gebruik geen nightly dat ik schuin onder een brug door kan daardoor heb ik soms iets te scherpe bochten. Het gaat er vooral om dat hij niet buiten een bepaald gebied gaat qua ruimte die ik gebruik en er toch een zo goed mogelijke doorstroming is.

      zaterdag 6 oktober 2007 @ 17:26:59 #250
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53745964
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 16:12 schreef EnGCatjuh het volgende:

    [..]

    Waar dienen die vierkantjes voor met seinen?
    Dan kunnen treinen door rijden. Als een trein naar het eennalaatste spoor moet, moet de trein erachter wachten tot de trein ervoor het sein voorbij is. Door deze loops te maken, kan de trein erachter als het ware vooruit kijken of er nog een spoor vrij is, en door dat er tussen elk spoor nog een sein zit, kan de trein gewoon achter zijn voorganger aan doorrijden. Minder files dus. Zie ook deze link.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 17:30:27 #251
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53746025
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 12:07 schreef armmoetzaaier het volgende:

    [..]

    ja dat heb ik ook gedaan maar dat wil niet. geen idee waarom.
    Doe dan eens het volgende: klik op het meest rechter ikoontje (het vraagteken) en hou deze ingedrukt. Je ziet dan vanzelf "maak screenshot" verschijnen.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 17:30:30 #252
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53746026
    Ik meld me ook maar even ( tvp ).

    @EnGCatjuh: Die vierkantjes met seinen heten Presignal Bypass.
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 16:32 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    het lijkt erop dat de fabriek buiten de catchment area van het station valt, hoe accepteert dat ding dan boerderijzooi en staal?


    Er zit ook nog een stukje station aan de fabriek vast. Gewoon klein station ertussen maken, grote eraan vastmaken en de kleine weer deleten behalve 1 stukje.
    quote:
    Ook erg relax in de nightlies trouwens: Wanneer je een seintje sleept dan wordt automatisch langs het hele spoor datzelfde sein geplaatst

    Moet je wel Control erbij doen.

    Edit: Merovingian was me voor.

    [ Bericht 2% gewijzigd door yorP op 06-10-2007 17:32:07 (Merovingian was me voor.) ]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 17:33:39 #253
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53746084
    Welkom op Fok!, Yorick! Je kon het toch niet laten
    Verder bouwen aan ons netwerk op de bierserver?
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zaterdag 6 oktober 2007 @ 17:37:20 #254
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53746151
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 16:48 schreef sk888er het volgende:
    Ok heb de tips meegenomen. Minder lange tunnels meer bruggen en had deze keer iets meer ruimte.
    Ik gebruik geen nightly dat ik schuin onder een brug door kan daardoor heb ik soms iets te scherpe bochten. Het gaat er vooral om dat hij niet buiten een bepaald gebied gaat qua ruimte die ik gebruik en er toch een zo goed mogelijke doorstroming is.

    [afbeelding]
    Ziet er al een stuk beter uit. Speel je single of multiplayer? Als je singleplayer speelt, kan ik je toch aanraden de nightlies te gebruiken... Veel meer opties, wat toch net ff wat leuker speelt.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 7 oktober 2007 @ 09:26:25 #255
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53757994
    Ik post meteen maar even een screenshot van newindustries en newhouses in nightly's:
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_53759051
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 09:26 schreef yorP het volgende:
    Ik post meteen maar even een screenshot van newindustries en newhouses in nightly's:
    [[url=http://xs220.xs.to/xs220/07400/newindustriesennewhouses.png.xs.jpg]afbeelding][/url]
    downloadlinkjes?
    There's a monkey in the jungle watching a vapour trail. Caught up in the conflict between his brain and his tail.
    Winnaar Voetbalfoto-onderschriftcompetitie 2006-II, 2008-I.
    The Terrifying Snoman | De Wageningse Berg
      zondag 7 oktober 2007 @ 11:20:00 #257
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53759268
    Komt allemaal van de GRFCrawler

    de stad: Total Town Replacement Set
    de industrieën: Pikka's Basic Industries
    lijst van newindustries-GRFs: GRFCrawler - Industries / Cargos
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      zondag 7 oktober 2007 @ 11:28:17 #258
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53759391
    Je moet ook een treinenset hebben die de nieuwe grondstoffen ondersteunt. In de basic treinset kan je bijvoorbeeld geen klei vervoeren of gravel. http://grfcrawler.tt-forums.net/index.php?do=list&cid=101 evenees in de grfcrawler te vinden deze sets maken het spel echt een stuk leuker.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      zondag 7 oktober 2007 @ 12:58:16 #259
    75049 BasOne
    Spaceship!
    pi_53761123
    Barts bier server, version mismatch... aw comeone
    Maarten's servers.... no planes..... sheeesh...
    Free speech?....... Yeah about as free as a Ferrari!!
    Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
    Laboro te salutante
      zondag 7 oktober 2007 @ 13:07:07 #260
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53761358
    Bierserver is nightly r11190.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    pi_53762327
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 12:58 schreef BasOne het volgende:
    Barts bier server, version mismatch... aw comeone
    Maarten's servers.... no planes..... sheeesh...
    No planes is ook veel beter bij Multiplayer.
      zondag 7 oktober 2007 @ 13:48:07 #262
    75049 BasOne
    Spaceship!
    pi_53762404
    that worked
    Free speech?....... Yeah about as free as a Ferrari!!
    Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
    Laboro te salutante
      zondag 7 oktober 2007 @ 13:49:28 #263
    75049 BasOne
    Spaceship!
    pi_53762452
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 13:45 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    No planes is ook veel beter bij Multiplayer.

    Maar het is TRANSPORT tycoon, planes, trains and automobiles, niet Train tycoon.
    Free speech?....... Yeah about as free as a Ferrari!!
    Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
    Laboro te salutante
      zondag 7 oktober 2007 @ 13:58:24 #264
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53762788
    Het is ook wel transport tycoon, maar vliegtuigen in multiplayer hebben gewoon een nadeel: ze leveren te gemakkelijk veel geld op, waardoor je in no time 8 companies hebt die elk 500 vliegtuigen hebben. En je krijgt van die megasteden die gigantisch in de weg zitten. Voor bijna alle spelers ligt de uitdaging toch wel bij treinen, omdat je daar een netwerk moet gaan bouwen. Met bussen ook, maar die kunnen weer niet botsen. Treinen komen seinen bij kijken....
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 7 oktober 2007 @ 14:05:19 #265
    154952 spoor4
    Spoort niet
    pi_53763046
    quote:
    Op zondag 7 oktober 2007 13:58 schreef Merovingian het volgende:
    Het is ook wel transport tycoon, maar vliegtuigen in multiplayer hebben gewoon een nadeel: ze leveren te gemakkelijk veel geld op, waardoor je in no time 8 companies hebt die elk 500 vliegtuigen hebben. En je krijgt van die megasteden die gigantisch in de weg zitten. Voor bijna alle spelers ligt de uitdaging toch wel bij treinen, omdat je daar een netwerk moet gaan bouwen. Met bussen ook, maar die kunnen weer niet botsen. Treinen komen seinen bij kijken....

    Je kan ook een limiet instellen.
      zondag 7 oktober 2007 @ 14:09:01 #266
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53763188
    Op mijn gewone server heb ik een limiet van 10 planes
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 7 oktober 2007 @ 16:53:41 #267
    75049 BasOne
    Spaceship!
    pi_53768255
    Het gaat er toch gewoon om plezier te hebben met je spelletje, tuurlijk is het leuk om #1 te staan, maar het is leuker om je bedrijf goed draaient te hebben.
    Als ik train tycoon wil spelen start ik dat wel op.
    Free speech?....... Yeah about as free as a Ferrari!!
    Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
    Laboro te salutante
      zondag 7 oktober 2007 @ 16:55:53 #268
    75049 BasOne
    Spaceship!
    pi_53768310
    Bier transport 8 miljard
    Danny transport 4 miljard
    Basone transport 150 miljoen.....

    Yikes...
    Free speech?....... Yeah about as free as a Ferrari!!
    Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
    Laboro te salutante
      zondag 7 oktober 2007 @ 17:22:31 #269
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53768903
    Waarbij vermeld dient te worden dat 40 miljoen van het vermogen van Basone gedoneerd is door Bier Transport
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      zondag 7 oktober 2007 @ 17:28:24 #270
    75049 BasOne
    Spaceship!
    pi_53769037

    Dank u dank u
    Free speech?....... Yeah about as free as a Ferrari!!
    Nothing travels faster than the speed of light with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.
    Laboro te salutante
      zondag 7 oktober 2007 @ 18:28:32 #271
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53770418
    Volgens mij is dit trouwens het snelst lopende TT-topic ooit... Nog geen maand oud en al bijna vol
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 8 oktober 2007 @ 17:42:16 #272
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53794803
    Ik las even deeltje 14 door en vond dit:
    quote:
    Op woensdag 8 augustus 2007 20:50 schreef Merovingian het volgende:
    Ik zit eens te denken, is het misschien wat om een Fok-beginners-server op te zetten, met wachtwoord beveiligd, zodat alleen Fokkers erop kunnen? Daarin kunnen beginners dan dingen bouwen en aanklooien, en hulp vragen aan ervaren spelers. Als er geen ervaren spelers aanwezig zijn, kun je bordjes plaatsen met je vraag bij het stukje dat je hebt gebouwd, waarna de ervaren spelers het vervolgens aanpassen of uitleggen op het forum.

    Is hier animo voor?
    Komt er nog wat van?
    * yorP meld zich aan als admin als de server er komt

    Er werd ook nog gevraagd om een 32bpp screenshot.
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 8 oktober 2007 @ 17:54:25 #274
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53795022
    Er is ook nog niet zoveel qua 32bpp graphics, het gras komt hier vandaan.

    hmm... mijn trein-icoon is gesneuveld door die nieuwe 32bpp-optimized mode. RIP trein-icoon * yorP Kondigt 1 minuut stilte af.
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 8 oktober 2007 @ 17:55:07 #275
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53795036
    Wat betreft de FOK! server, die kan ik ook wel draaien. Ik kan er makkelijk nog eentje bij gooien, en ik kan em vanaf afstand beheren/onderhouden. Zit nu op mijn werk, maar met SSH kan ik em zo starten

    Wat voor instellingen zijn dan gewenst?
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 8 oktober 2007 @ 18:03:09 #276
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53795200
    quote:
    Op maandag 8 oktober 2007 17:42 schreef yorP het volgende:
    Ik las even deeltje 14 door en vond dit:
    [..]

    Komt er nog wat van?
    * yorP meld zich aan als admin als de server er komt

    Er werd ook nog gevraagd om een 32bpp screenshot.
    Oke dan doen we het volgende: jij stelt de settings in, zoals jij denkt dat ze goed zijn (makkelijk voor beginners) en dan mail je de openttd.cfg naar mij. Ik gooi hem daarna wel online.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      maandag 8 oktober 2007 @ 18:04:52 #277
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53795229
    quote:
    Op maandag 8 oktober 2007 18:03 schreef Merovingian het volgende:
    Ik gooi hem daarna wel online.
    Kan ook

    Ik vind het idee wel leuk, een wachtwoordbeveiligde FOK! server waarop dus voornamelijk FOK! mensen zitten
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      maandag 8 oktober 2007 @ 18:34:13 #278
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53795893
    quote:
    Op maandag 8 oktober 2007 18:03 schreef Merovingian het volgende:

    [..]

    Oke dan doen we het volgende: jij stelt de settings in, zoals jij denkt dat ze goed zijn (makkelijk voor beginners) en dan mail je de openttd.cfg naar mij. Ik gooi hem daarna wel online.
    Ok, de config is onder weg, zet er zelf maar een leuk welkomstbericht-script bij.

    Ik wil wel het rcon-wachtwoord, hè?
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_53800077
    Heey, heb het spel via een vriend van mij gekregen en ben helemaal verslaafd
    Ben nog een beetje een noob, snap net hoe het met wissels enzo werkt.
    Alleen die tegenstanders die bouwen soms zo kut, denk je net een 3 perronsstation aan te leggen krijg je dit:
    http://xs.to/xs.php?h=xs220&d=07411&f=NewWontfingfordTransport.png
    Daar kan ik dus niets meer mee
      maandag 8 oktober 2007 @ 21:43:06 #280
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53800208
    Hier al geweest?
    Daar kun je gewoon wat mee hoor, spoortje naar links vast op de andere twee. Anders kun je ook nog cheaten, Ctrl-Alt-C om de AI tijdelijk over te nemen.

    En je plaatje doet het zonder omwegen niet.
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
      maandag 8 oktober 2007 @ 22:52:17 #281
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53802045
    quote:
    Op maandag 8 oktober 2007 18:34 schreef yorP het volgende:

    [..]

    Ok, de config is onder weg, zet er zelf maar een leuk welkomstbericht-script bij.

    Ik wil wel het rcon-wachtwoord, hè?
    Morgen zal ik me er eens even mee bezig houden. Dan post ik het wachtwoord ook wel even hier op Fok!.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      woensdag 10 oktober 2007 @ 20:17:09 #282
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53846532
    Draait de FOK! server al? Of moet ik em gaan starten?
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_53846812
    quote:
    Op zaterdag 6 oktober 2007 17:30 schreef yorP het volgende:
    Ik meld me ook maar even ( tvp ).

    @EnGCatjuh: Die vierkantjes met seinen heten Presignal Bypass.
    [..]

    Er zit ook nog een stukje station aan de fabriek vast. Gewoon klein station ertussen maken, grote eraan vastmaken en de kleine weer deleten behalve 1 stukje.
    [..]

    Moet je wel Control erbij doen.

    Edit: Merovingian was me voor.
    Dat van het staiton krijg ik niet voor elkaar, ik kan niet 2 stations met verschillende namen naast elkaar maken . Ook het deleten en dan 1 stuk overlaten lukt me niet want dan delete ik het hele station...
    pi_53847193
    quote:
    Op maandag 8 oktober 2007 21:43 schreef yorP het volgende:
    Hier al geweest?
    Daar kun je gewoon wat mee hoor, spoortje naar links vast op de andere twee. Anders kun je ook nog cheaten, Ctrl-Alt-C om de AI tijdelijk over te nemen.

    En je plaatje doet het zonder omwegen niet.
    Ja, was daar al geweest. Maar ik ben meer van het type zelf aankloten en als je het echt niet meer snapt de boel gaan lezen. Maar het is nu gelukt, en heb zelf ook al een relatief goeddraaiend netwerk, alleen nu begint het druk te worden... Heb alle tegenstanders uitgezet, zodat ik zelf lekker kan aankloten
      woensdag 10 oktober 2007 @ 20:44:41 #285
    193591 yorP
    (Insert leuke tekst hier)
    pi_53847351
    Je moet het station ook de zelfde naam laten hebben.

    Het deleten: als je op station klikt in de railway toolbar komt er een geel bulldozer knopje tevoorschijn dat eerste grijs was. Als je dat knopje aanklikt terwijl je in de station-bouw-mode zit kun je stationsDELEN deleten.

    Soutor: Heb je de multiplayer opties al geprobeerd?

    [ Bericht 9% gewijzigd door yorP op 10-10-2007 20:48:32 (Post van Soutor) ]
    Always remember you're unique, just like everyone else.
    Kijk een signature! :D:D
    pi_53847778
    quote:
    Op woensdag 10 oktober 2007 20:44 schreef yorP het volgende:
    Je moet het station ook de zelfde naam laten hebben.

    Het deleten: als je op station klikt in de railway toolbar komt er een geel bulldozer knopje tevoorschijn dat eerste grijs was. Als je dat knopje aanklikt terwijl je in de station-bouw-mode zit kun je stationsDELEN deleten.

    Soutor: Heb je de multiplayer opties al geprobeerd?
    Nee, nog niet... Maar ik denk dat multiplayer te veel tijd gaat kosten, wat ik eigenlijk niet heb
      donderdag 11 oktober 2007 @ 01:31:39 #287
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53854543
    quote:
    Op woensdag 10 oktober 2007 20:17 schreef maartena het volgende:
    Draait de FOK! server al? Of moet ik em gaan starten?
    Nou YorP, als Mero niet meer wil, mail em dan maar naar mij die config, dan gooi ik wel een FOK! server online

    maarten dutchusa com - zoek zelf maar uit waar de punt en de apenstaart moet.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 11 oktober 2007 @ 18:40:05 #288
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53868234
    Ik ga hem nu online gooien...
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 11 oktober 2007 @ 18:53:56 #289
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53868507
    En hij draait.

    Naam: FOK! Server
    IP/port: 85.144.78.174:3984
    Wachtwoord: fokyou

    Voor de mensen die niet gevolgd hebben waar deze server voor is: Ten eerste natuurlijk om lekker te spelen. Ten tweede om nieuwe spelers op weg te helpen. Als je vragen hebt, kun je inloggen en een proefopstelling bouwen en ervaren spelers ernaar laten kijken. Als er niemand online is, plaats dan wat bordjes met vragen bij je gebouwde stukje, en zodra iemand het antwoord weet kan het erbij gezet worden of hier op het forum geplaatst worden. Game on!

    [ Bericht 0% gewijzigd door Bart op 11-10-2007 19:01:36 ]
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 11 oktober 2007 @ 19:00:40 #290
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53868645
    quote:
    Op donderdag 11 oktober 2007 18:53 schreef Merovingian het volgende:
    En hij draait.

    Naam: FOK!Server
    IP/port: 85.144.78.174:3984
    Wachtwoord: fokyou

    Voor de mensen die niet gevolgd hebben waar deze server voor is: Ten eerste natuurlijk om lekker te spelen. Ten tweede om nieuwe spelers op weg te helpen. Als je vragen hebt, kun je inloggen en een proefopstelling bouwen en ervaren spelers ernaar laten kijken. Als er niemand online is, plaats dan wat bordjes met vragen bij je gebouwde stukje, en zodra iemand het antwoord weet kan het erbij gezet worden of hier op het forum geplaatst worden. Game on!
    Server lijkt offline..... Heb em handmatig toegevoegd (copy/paste IP adres en poort hierboven) maar geen resultaat.
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 11 oktober 2007 @ 19:05:01 #291
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53868737
    Nu niet meer...
    als het goed is
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 11 oktober 2007 @ 19:46:59 #292
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53869694
    Werkt Ik heb intussen op de FOK! server al een lijntje neergepoot, en ben momenteel ook online als men uitleg wil of men gewoon even lekker wil spelen
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 11 oktober 2007 @ 20:46:14 #293
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53870981
    Nou, waar blijven jullie? Serverversie is trouwens 0.5.3, de laatste stable.
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 11 oktober 2007 @ 21:33:57 #294
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53872017
    64 station spread....

    Beetje overdreven naar mijn mening
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
      donderdag 11 oktober 2007 @ 21:49:24 #295
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53872482
    Maar wel handig Jij met je mooie maar nutteloze transfers
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
      donderdag 11 oktober 2007 @ 22:30:37 #296
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53873756
    ik wil alleen even kijken maar ik heb 0.5.3 RC3 moet ik dus downgraden om op de server te kunnen
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      vrijdag 12 oktober 2007 @ 01:32:25 #297
    10864 maartena
    Needs more cowbell.
    pi_53877959
    quote:
    Op donderdag 11 oktober 2007 22:30 schreef Zero2Nine het volgende:
    ik wil alleen even kijken maar ik heb 0.5.3 RC3 moet ik dus downgraden om op de server te kunnen
    Nee, upgraden.

    0.5.3 RC3 is slechts een release candidate voor 0.5.3, dus 0.5.3 is nieuwer.....
    Proud to be American. Hier woon ik.
    "Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
    -
    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
    pi_53879306
    quote:
    Op vrijdag 12 oktober 2007 01:32 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Nee, upgraden.

    0.5.3 RC3 is slechts een release candidate voor 0.5.3, dus 0.5.3 is nieuwer.....
    Hilarisch, inderdaad

    pi_53879859
    quote:
    Op donderdag 11 oktober 2007 18:53 schreef Merovingian het volgende:
    En hij draait.

    Naam: FOK! Server
    IP/port: 85.144.78.174:3984
    Wachtwoord: fokyou

    Voor de mensen die niet gevolgd hebben waar deze server voor is: Ten eerste natuurlijk om lekker te spelen. Ten tweede om nieuwe spelers op weg te helpen. Als je vragen hebt, kun je inloggen en een proefopstelling bouwen en ervaren spelers ernaar laten kijken. Als er niemand online is, plaats dan wat bordjes met vragen bij je gebouwde stukje, en zodra iemand het antwoord weet kan het erbij gezet worden of hier op het forum geplaatst worden. Game on!
    TVP vanavond ff chekcen
    Upon initial contact with ScareFreak
    I had envisioned him to be an ill-mannered and psychologically unstable man
      vrijdag 12 oktober 2007 @ 11:31:15 #300
    100980 Zero2Nine
    Fatsoen moet je doen
    pi_53882419
    quote:
    Op vrijdag 12 oktober 2007 01:32 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Nee, upgraden.

    0.5.3 RC3 is slechts een release candidate voor 0.5.3, dus 0.5.3 is nieuwer.....
    damn je hebt gelijk. Ik dacht ff dat het dan de rc3 voor 0.5.4 was

    het is gewoon lastig bijhouden ik heb openttd op 5 systemen (3 desktop pcs thuis, 1 op laptop, 1 op terminal op de universiteit) en allemaal een verschillende versie omdat ik ze niet tegelijk speel op alle systemen. op 2 systemen wel 0.5.3 stable.
    ---
    And when the leaves fall the land looks more human
    it's got me questioning the essence of my farm boy blues
    hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
      vrijdag 12 oktober 2007 @ 20:03:39 #301
    65252 Bart
    Slecht voor de gezondheid
    pi_53893290
    Vol!
    Volgend deel: Transport Tycoon - Deel 16
    I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
    Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
    Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')