abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147339374
Confit de canard (eend uit blik) met provencaalse groenten

[ Bericht 1% gewijzigd door Karzai op 06-12-2014 22:14:05 ]
pi_147343112
Kip met cashewnoten en een Krombacher erbij :9
  zaterdag 6 december 2014 @ 21:49:20 #278
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_147344137
Cola-berenburg, zoute stokjes gedipt in nutellla
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 6 december 2014 @ 21:51:39 #279
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_147344242
Diet Dr Pepper :9 zo met naturel chips met heksenkaas. Omnom.
it's the map in my mind that sends me on my way.
pi_147344675
Naturel ribbelchips en limonade
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_147350315
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 december 2014 18:38 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dunschiller! Of nog beter, een flespompoen door midden snijden, pitjes eruit en verder niet schillen. In de twee helften roosteren in de oven en het gare vruchtvlees daarna zo uit de schil scheppen! O+
Leuk idee, maar hoe krijg ik dat ding door midden is dan al vraag een. :') Enige manier voor mij om dat ding veilig te slachten is om er kleine stukjes vanaf te hakken. Maar misschien heb ik gewoon een groter mes nodig... Thanks for the advice tho! :)
Your opinion of me is none of my business.
pi_147353138
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 00:29 schreef Sarasi het volgende:

[..]

Leuk idee, maar hoe krijg ik dat ding door midden is dan al vraag een. :') Enige manier voor mij om dat ding veilig te slachten is om er kleine stukjes vanaf te hakken. Maar misschien heb ik gewoon een groter mes nodig... Thanks for the advice tho! :)
Met een groot keukenmes moet 't wel lukken. Nou ja, 't is mij daar in ieder geval al vaak genoeg mee gelukt, want butternut squash soup is lekker. :9.

OT: Eerder vandaag clam chowder, en daarna een beetje snacken op van alles en nog wat. Bier, diepvries loempias, Kettle Dijon & honey chips.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_147354110
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 00:29 schreef Sarasi het volgende:

[..]

Leuk idee, maar hoe krijg ik dat ding door midden is dan al vraag een. :') Enige manier voor mij om dat ding veilig te slachten is om er kleine stukjes vanaf te hakken. Maar misschien heb ik gewoon een groter mes nodig... Thanks for the advice tho! :)
  zondag 7 december 2014 @ 10:59:52 #284
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_147354415
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 00:29 schreef Sarasi het volgende:

[..]

Leuk idee, maar hoe krijg ik dat ding door midden is dan al vraag een. :') Enige manier voor mij om dat ding veilig te slachten is om er kleine stukjes vanaf te hakken. Maar misschien heb ik gewoon een groter mes nodig... Thanks for the advice tho! :)
Maar een dunschiller al geprobeerd dan? Werkt echt veel fijner dan stukjes eraf hakken plus je houdt nog wat meer over :)

pi_147354514
ik heb het nog nooit geprobeerd maar een dunschiller lijkt me niet fijn voor een pompoen.
  zondag 7 december 2014 @ 11:12:35 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147354568
Verse broodjes, espresso, sapjes. Heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 7 december 2014 @ 11:24:51 #287
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147354760
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 11:08 schreef SuperFood het volgende:
ik heb het nog nooit geprobeerd maar een dunschiller lijkt me niet fijn voor een pompoen.
Die wordt binnen no time bot met die harde schil.

Gewoon pompoen stabiel zetten op snijplank, dan punt van groot mes in het midden zetten en insnijden. Vervolgens je schouderspieren aan het werk zetten en de zwaartekracht zijn werk laten doen en achterste stuk mes met kracht naar beneden duwen. Dus zodat het laatste stuk mes net buiten de pompoen steekt.
Dan klief je 'm heel makkelijk.
Wel altijd stabiel leggen en je mest op een stabiele plek plaatsen anders heb je kans een arm of been kwijt te raken ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 december 2014 @ 12:04:31 #288
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_147355406
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 11:24 schreef Molo het volgende:

Wel altijd stabiel leggen en je mest op een stabiele plek plaatsen anders heb je kans een arm of been kwijt te raken ;)
:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 december 2014 @ 12:08:43 #289
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147355478
quote:
11s.gif Op zondag 7 december 2014 12:04 schreef golfer het volgende:

[..]

:')
LOL!

Duf op je mobiel rammen heeft wat side effects soms >:O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 december 2014 @ 12:12:31 #290
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_147355550
Twee gevulde eitjes, beschuitje kaas en een sinaasappel

Vanavond: Sperziebonen, zelfgemaakte rode kool, stoofvlees met bokbier, zelfgemaakte aardappelpuree met beetje truffelkaas
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 7 december 2014 @ 12:18:34 #291
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_147355666
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 11:24 schreef Molo het volgende:

[..]

Die wordt binnen no time bot met die harde schil.

Gewoon pompoen stabiel zetten op snijplank, dan punt van groot mes in het midden zetten en insnijden. Vervolgens je schouderspieren aan het werk zetten en de zwaartekracht zijn werk laten doen en achterste stuk mes met kracht naar beneden duwen. Dus zodat het laatste stuk mes net buiten de pompoen steekt.
Dan klief je 'm heel makkelijk.
Wel altijd stabiel leggen en je mest op een stabiele plek plaatsen anders heb je kans een arm of been kwijt te raken ;)
Nee hoor, word niet bot! :)

Maar er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden, t blijft altijd een klein projectje zo'n pompoen

Ot, afbak meergranen broodjes met lekkers en een grote pot thee
  zondag 7 december 2014 @ 12:52:48 #292
296595 foodlover
live and learn
pi_147356384
Restjes opgemaakt: Afbak stokbrood, gekookte eitjes, smeerkaas, koffie verkeerd.
  zondag 7 december 2014 @ 13:33:44 #293
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147357351
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Verse broodjes, espresso, sapjes. Heerlijk
idem dito hier :9

Alleen geen sapjes, maar wél amandel-boekweitmuffins met gedroogde abrikozen erin. Zeer fijne combinatie :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 7 december 2014 @ 13:37:40 #294
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147357434
Vanavond kook ik voor het eerst Ethiopisch. Ik maak een linzenprutje, een spinazieprutje en misschien nog iets (?). Daarbij injera, een soort brood/ pannekoek gemaakt van teffmeel, waarvan het beslag nu al twee dagen staat te fermenteren.

Ik ben heel benieuwd.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 7 december 2014 @ 13:40:58 #295
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147357511
Als je nog een geit hebt liggen past dat er wel bij :P

Sterkte trouwens, ik vond injera echt niet te kanen.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Berbere is ook typisch Ethiopisch trouwens.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_147357734
Zelfgemaakte paprikasoep met stukjes chorizo erdoor en een paar sneetjes met hummus.
  zondag 7 december 2014 @ 13:50:19 #297
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147357747
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 13:40 schreef Molo het volgende:
Als je nog een geit hebt liggen past dat er wel bij :P

Sterkte trouwens, ik vond injera echt niet te kanen.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Berbere is ook typisch Ethiopisch trouwens.
Haha, ja dat zou mooi zijn. Ik ben alleen nogal kieskeurig en selectief met mijn sporadische vlees eten.

Ja Berbere las ik al over, best wel wat kruiden waar ik nog nooit van gehoord had. En volgens mij verschilt de kruidencombinatie ook nog al eens? Ik denk dat ik in ieder geval zelf een beetje ga knutselen, dus heel authentiek zal het wel niet worden. Sowieso heb ik ook maar weinig referentiekader want ik heb slechts één keer Ethiopisch gegeten. En ik vond injera juist echt heel lekker! Het is alleen nog maar de vraag of ik hetzelfde resultaat krijg, want ik heb best willekeurig uit de losse pols een beslag gemaakt :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 7 december 2014 @ 13:50:53 #298
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_147357759
Ik ga voor vanavond een kikkererwten-doperwten salade maken.
Al eens eerder gemaakt en toen beviel het. Erg vullend.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  zondag 7 december 2014 @ 13:53:21 #299
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147357817
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 13:50 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik ga voor vanavond een kikkererwten-doperwten salade maken.
Al eens eerder gemaakt en toen beviel het. Erg vullend.
Lekker! Wat doe je erbij?

Ik heb net kleine Ierse sodabroodjes gemaakt maar net teveel baksoda erdoor gemikt vrees ik ;(

Beetje extra boter en kaas erop en ik proef het iig minder :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 7 december 2014 @ 13:55:20 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147357860
Berbere nooit gegeten dus ik zou het niet weten hoe het smaakt. Maar er zijn verschillende recepturen voor verschillende regio's ja.

Is niet helemaal mijn keuken dus weinig kans dat ik het eens probeer
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')