Die sample krijg je dan van mij.quote:Op zondag 23 november 2014 20:50 schreef Karstman het volgende:
Ongeacht de prijs? En ik haal er dan wel een sample vanaf
Gezocht via google, dat zijn flessen die geveild worden.quote:Op zondag 23 november 2014 20:49 schreef MadMaster het volgende:
Herhaald verzoek...
Als iemand deze fles vol tegenkomt, mag/moet je 'm blind kopen en mij daarna per PM informeren:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goedkoop zal het niet wordenquote:Op zondag 23 november 2014 20:59 schreef ShevaJB het volgende:
[..]
Gezocht via google, dat zijn flessen die geveild worden.
True, maar voor hetzelfde geld had je er misschien nog één liggen en wilde je er van af...quote:Op zondag 23 november 2014 20:59 schreef ShevaJB het volgende:
[..]
Gezocht via google, dat zijn flessen die geveild worden.
Valt nog niet mee...quote:Op maandag 24 november 2014 21:18 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Scharrel eens ergens de 2013 sample op dan
Flinke invloed van sherry cask zo te zien. mooi kleurtje.quote:Op maandag 24 november 2014 15:16 schreef JeMoeder het volgende:
Vanochtend binnen:
[ afbeelding ]
Volgen nog samples van Cairdeas 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012 deze week. Mocht iemand nog Cairdeas 2013 open hebben staan en wat CL willen opsturen (tegen vergoeding natuurlijk), meld je dan even
Ben van plan samen met Karstman de hele range in een tasting te doen.
Klinkt als een prima setup. Ik ben ook wel erg benieuwd naar Ledaig.quote:Op zondag 23 november 2014 21:30 schreef Karstman het volgende:
Gister een kleine proeverij van 10 Ultimate bottelingen gehad.
[ afbeelding ]
Mortlach 2003, Bunnahabhain 2005, North British 2007, Longmorn 1996, Alt A Bhainne 1995, Auchentoshan 2003, Blair Athol 1988, Strathmill 1990, Clynelish 2008, Ledaig 2008. Allemaal uitgebracht in 2014.
Longmorn zoals verwacht uitstekend. Persoonlijke favoriet Ledaig (uiteraard wil ik zeggen) en het meest verassend was de zeer a-typische Auchentoshan.
Ben ook druk aan het zoeken. Een malt maniac uit Israel kan me in januari aan een sample helpen, maar dat duurt me te langquote:
Ik denk ook dat er een flink Amontillado sausje over zitquote:Op maandag 24 november 2014 22:22 schreef Daklem het volgende:
[..]
Flinke invloed van sherry cask zo te zien. mooi kleurtje.
Euh?quote:Op dinsdag 25 november 2014 08:39 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ben ook druk aan het zoeken. Een malt maniac uit Israel kan me in januari aan een sample helpen, maar dat duurt me te lang
Oh sorry, iemand uit de MM community, niet een MM zelfquote:Op dinsdag 25 november 2014 08:43 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Euh?
In Israel zit voor zover ik weet geen Malt Maniac.
Wie bedoel je? Gal?
Ik was al nieuwsgierig of er weer wijzigingen waren geweest.quote:Op dinsdag 25 november 2014 08:43 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Oh sorry, iemand uit de MM community, niet een MM zelf
Die 30yo is inderdaad een erg mooie om zo'n line-up mee af te sluiten (of wellicht te beginnen omdat dit nog wel eens de meest subtiele kan zijn). Mijn speurneus is op gezet!quote:Op dinsdag 25 november 2014 08:52 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik was al nieuwsgierig of er weer wijzigingen waren geweest.
Maar MM kan je zeker niet helpen, ik heb de 2013 versie ook niet.
Wel geproefd en dat was de reden om 'm niet aan te schaffen.
Over het algemeen ben ik niet zo kapot van die Cairdeas bottelingen. De 2010 'Master Edition' versie vond ik wel OK, daarna heb ik het idee dat men vooral veel flessen op de markt wilde brengen en daarvoor enorm is gaan klooien met finishes e.d.
De 2014 versie is op die manier inderdaad op Amontillado vaten gefinished.
Probeer de 30y oude Cairdeas eens te vinden, die is geweldig!
Er zijn mensen die de Laphroaig PX lekker vinden. Van Wees heeft ook een Laphroaig in de Ultimate die in refill sherry heeft gezetenquote:Op dinsdag 25 november 2014 21:18 schreef Daklem het volgende:
Mijn fles Lagavulin 16yo is leeg. Nu ben ik rond aan het kijken voor een vervanger. liefst wat peaty, maar met sherry invloeden.
ik zit zelf te denken aan Ardbeg Uigeadail. prijs rond de 60 euro
Iemand een ander idee (IB of OB maakt niet uit)?
Of uit dezelfde cask serie een fles Laphroaig van Signatory Vintage 15yo.quote:Op dinsdag 25 november 2014 22:58 schreef Karstman het volgende:
[..]
Er zijn mensen die de Laphroaig PX lekker vinden. Van Wees heeft ook een Laphroaig in de Ultimate die in refill sherry heeft gezeten
De verklaring vanuit de moddereters:quote:Op woensdag 26 november 2014 15:55 schreef Karstman het volgende:
MM had een issuetje met de reeks en het openen van een nieuwe topic de reeks en toen ging het mis met de nummering denk ik.
Overigens is 42 altijd een beter nummer dan 41.
Kortom, nieuwe topics openen vanaf een mobiel of tablet werkt niet goed meer en levert dus problemen op...quote:Op maandag 24 november 2014 20:26 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Werkt sinds een paar weken geleden niet meer goed op mobiel. Maar je hoeft niet te verwachten dat het snel weer werkt want andere prioriteiten.
Beetje laat (3 dagen na de overtreding), maar dit moest even rechtgezet worden.quote:Op woensdag 26 november 2014 20:08 schreef Thezappa het volgende:
gister paar slokken arran 14 years gehad , lekkere whiskey
Een zgn. NAS whisky, oftewel No Age Statement. Wordt officieel ook niet over gecommuniceerd.quote:Op zaterdag 6 december 2014 23:51 schreef Cynix ® het volgende:
Is er een site waar je kunt terugvinden hoe oud whisky is?
Ik heb hier een Glen Moray Classic en ik kan gewoon nergens de leeftijd vinden, ook niet op hun eigen site. Ik ga maar uit van 3-6 jaar, maar zou het toch wel graag weten.
Mocht je info zoeken over whisky's trouwens, ga dan naar www.whiskybase.com. Daar staan zowat alle door de mens gekende flessen opquote:
smaak is natuurlijk subjectief en tastenotes net zo.quote:Op vrijdag 12 december 2014 09:27 schreef Stickers het volgende:
Ik wist niet dat een dergelijk whiskytopic bestond op fok![]()
Beginnend whisky drinker hier. Hoelang duurde het bij jullie voordat je echt bepaalde smaak kon (her)kennen? Momenteel lukt het mij alleen om enkele te onderscheiden op zoet, scherp, pittig enzovoort, maar geen specifieke smaken.
Dit ja.quote:Op vrijdag 12 december 2014 09:34 schreef gianni61 het volgende:
ik ga ook niet zeggen dat als ik whisky proef dat het smaakt naar gekarameliseerde peer of versegemaaid gras op een zondagmorgen aan oostkant van islay
Die zondagmorgen aan de oostkant van Islay, voor zover je dat al meldt, is het referentiekader van een individu. De smaken 'gekarameliseerde peer' en 'vergemaaid gras' zijn algemeen te duiden en dat soort omschrijvingen worden dus vaker gebruikt.quote:Op vrijdag 12 december 2014 09:34 schreef gianni61 het volgende:
[..]
smaak is natuurlijk subjectief en tastenotes net zo.
ik ga ook niet zeggen dat als ik whisky proef dat het smaakt naar gekarameliseerde peer of versegemaaid gras op een zondagmorgen aan oostkant van islay
toch zijn het smaken die ik er niet snel in zou herkennen. (maar misschien is dat omdat ik niet vaak gekarameliseerde peer of gras eet)quote:Op vrijdag 12 december 2014 09:45 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Die zondagmorgen aan de oostkant van Islay, voor zover je dat al meldt, is het referentiekader van een individu. De smaken 'gekarameliseerde peer' en 'vergemaaid gras' zijn algemeen te duiden en dat soort omschrijvingen worden dus vaker gebruikt.
Dat is dus de beperking van jouw referentiekader, die anderen dan kennelijk breder hebben.quote:Op vrijdag 12 december 2014 09:49 schreef gianni61 het volgende:
[..]
toch zijn het smaken die ik er niet snel in zou herkennen. (maar misschien is dat omdat ik niet vaak gekarameliseerde peer of gras eet)
quote:Op vrijdag 12 december 2014 10:09 schreef Karstman het volgende:
Ik heb ooit een whisky (ik dacht een glencadam 14 portwood, weet het niet zeker meer) omschreven als de smaak die je in je mond krijgt als je flink hebt zitten bouten en dan net teveel dennengeur wc-verfrisser spuit en net te lang in de wc blijft staan en dat dan dat bouquet van geuren op je tong landt...
Salutquote:Op vrijdag 12 december 2014 16:27 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
En met die man ga ik vanavond weer whisky proeven
Geen whisky voor watjes.quote:Op vrijdag 19 december 2014 18:45 schreef Tijn het volgende:
Kheb een fles Ardbeg gekocht en net een glaasje geproefd.
[ afbeelding ]
Niet slecht!
En een laphroaig quarter cask en The Balvenie 14 Caribbean Cask. Ardbeg en balvenie op aanraden van een vriend.quote:Op vrijdag 19 december 2014 18:45 schreef Tijn het volgende:
Kheb een fles Ardbeg gekocht en net een glaasje geproefd.
[ afbeelding ]
Niet slecht!
Cadenhead's is de oudste onafhankelijke bottelaar van Schotland, sinds 1842.quote:Op zondag 21 december 2014 21:37 schreef YoshiBignose het volgende:
Mij werd door de slijterij de volgende aangeraden Auchroisk 24 Year Old 1989 - Small Batch (Cadenhead). Zat ook in de Blue Label zei hij, maar ik ben geen fan van JW maar vond de blue wel te drinken. Deze is erg goed, maar ik moet wel zeggen dat je goed merkt dat het 57.5% alcohol is.
Is volgens mij ook zo'n tijdelijke batch, ik zie hem niet zoveel te koop. Heb ook nog nooit iets van dit merk gedronken.
Hoezo niet meer gemaakt?quote:Op vrijdag 26 december 2014 20:49 schreef Winski05 het volgende:
Ben een glaasje Black Bottle 10yo aan het drinken. Blijft een héérlijke blended whisky die zo voor een single malt door zou kunnen gaan. Erg jammer dat 'ie niet meer gemaakt wordt. Kom 'm sporadisch nog wel eens tegen, maar voor (soms zelfs meer dan) vijf tientjes neem ik hem niet meer mee...
Desalniettemin geniet ik nog maar even van dit mooie flesje whisky
Dat is niet de "oude" 10yo, maar de opvolger. Smaakt behoorlijk andersquote:Op zaterdag 27 december 2014 01:03 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Hoezo niet meer gemaakt?
[ afbeelding ]
Ik vind de 10y nog net wat te vlak, Uigeadail daarentegen, dagelijkse dramquote:Op vrijdag 19 december 2014 18:45 schreef Tijn het volgende:
Kheb een fles Ardbeg gekocht en net een glaasje geproefd.
[ afbeelding ]
Niet slecht!
Eens, maar Black Bottle wordt dus nog wel gemaakt...quote:Op zaterdag 27 december 2014 01:50 schreef CrashO het volgende:
[..]
Dat is niet de "oude" 10yo, maar de opvolger. Smaakt behoorlijk anders
[ afbeelding ]
Uiteraard, maar ik had het natuurlijk over de 10yo.quote:Op zaterdag 27 december 2014 08:38 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Eens, maar Black Bottle wordt dus nog wel gemaakt...
Sorry, het was laat gisteravond/vannacht.quote:Op zaterdag 27 december 2014 12:48 schreef Winski05 het volgende:
[..]
Uiteraard, maar ik had het natuurlijk over de 10yo.
GlenLivet, Dalwhinnie, Balvenie, Highland Park zijn wel goede.quote:Op woensdag 31 december 2014 10:57 schreef MagnumPI het volgende:
Op basis van deze ervaringen, welke whisky raden jullie me aan?
Dat zei de verkoper ook al: 'Deze heeft een milde rokerige smaak en is een beetje chocolade-achtig'. Ik was gewoon op zoek naar een milde whisky om mee te beginnen, in een redelijke prijsklasse.quote:Op woensdag 31 december 2014 11:15 schreef CrashO het volgende:
[..]
GlenLivet, Dalwhinnie, Balvenie, Highland Park zijn wel goede.
Maar eigenlijk gewoon alles zonder "peat" als ik je bowmore ervaring zie, veel meer valt er na 2 flesjes nog niet te zeggenMaar je zou ook eens voor wat proefflesjes kunnen gaan om wat meer te proberen.
Ik zou trouwens wel over een jaartje oid als je wat meer ervaring hebt, om rokerige whisky's nog eens een kans te geven. Smaak veranderd vaak wel wat met ervaring en je zou ze dan zomaar wel lekker kunnen vinden. Bowmore is wat kwa rook betreft trouwens nog vrij mild in vergelijking met andere islay's
Een gerookte whisky om mee te beginnen is ook dodelijk voor je smaakpapillen...quote:Op woensdag 31 december 2014 12:19 schreef Catch22- het volgende:
Je moet de smaken ook wat leren waarderen.
Unrelated: Ik heb een fles aberlour en een balvenie carribean. Beide wat minder heftige smaken. Als ik die drink na een glas laphroaig quarter cask of ardbeg, vind ik er niets aan. Maar als ik daarmee begin waardeer ik ze wel. Vind het wel leuk om mijn smaak en de smaak van de whis zo te ontdekken. Drink eigenlijk nooit twee glazen van dezelfde whis op een avond.
ja daar ben ik dus ook achterquote:Op woensdag 31 december 2014 12:28 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Een gerookte whisky om mee te beginnen is ook dodelijk voor je smaakpapillen...
Ach ja, dat doe ik ook...quote:Op woensdag 31 december 2014 12:34 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ja daar ben ik dus ook achter![]()
Denk dat ik nu gewoon elke maand 1 of 2 flesjes koop als kado voor mezelf.
"Whis" Is dat de nieuwe hippe term?quote:Op woensdag 31 december 2014 12:19 schreef Catch22- het volgende:
Je moet de smaken ook wat leren waarderen.
Unrelated: Ik heb een fles aberlour en een balvenie carribean. Beide wat minder heftige smaken. Als ik die drink na een glas laphroaig quarter cask of ardbeg, vind ik er niets aan. Maar als ik daarmee begin waardeer ik ze wel. Vind het wel leuk om mijn smaak en de smaak van de whis zo te ontdekken. Drink eigenlijk nooit twee glazen van dezelfde whis op een avond.
Het is 'wiz'...quote:Op woensdag 31 december 2014 12:39 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
"Whis" Is dat de nieuwe hippe term?
sorryquote:Op woensdag 31 december 2014 12:39 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
"Whis" Is dat de nieuwe hippe term?
I'm just a little boyquote:
Ik zie dat je in een eerdere post repte over de balvenie carribean. Die leek me ook wel interessant, aangezien ik de double wood erg lekker vind. Is die carribean dan een aanrader? Of is dat weinig nieuws onder de zon.quote:
geen idee tbh. Ik vind hem wel lekker, maar heb nog maar weinig referentie. Het is niet zo puncher, maar wel smaakvol.quote:Op woensdag 31 december 2014 13:54 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Ik zie dat je in een eerdere post repte over de balvenie carribean. Die leek me ook wel interessant, aangezien ik de double wood erg lekker vind. Is die carribean dan een aanrader? Of is dat weinig nieuws onder de zon.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |