abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_147331944
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:58 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik vind die zakjes vooral zo onpraktisch omdat ik soms meer en soms minder nodig heb en dan met van die halve zakjes blijf zitten. Ik bak lang niet elke dag brood en ook niet altijd per se meerdere malen per week. En voor een groot brood gebruik ik dan weer 10g.
Uiteindelijk zijn die zakjes ook weer duurder dan in een keer een groter pak, mits het niet dood gaan dan...
Ik bak momenteel een paar keer in de week brood en ik plak de zakjes tussendoor gewoon dicht met een plakbandje. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 6 december 2014 @ 14:01:41 #152
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147331976
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:57 schreef Isegrim het volgende:
Oh, bij mij vormt er altijd een enorme schuimlaag bovenop. Dan doe ik het wel met warme melk plus beetje suiker overigens, want ik gebruik gist meestal alleen voor verrijkte broodjes, weet niet of melk misschien beter werkt.
ja ik ken die schuimlaag wel.
Vorige week gebruikte ik gist uit zo'n klein zakje, want dat lag hier toevallig, en dat heb ik toen met lauwwarm water en een schepje suiker gemengd. Weinig te zien zo aan t begin, maar dat deeg kwam later de beslagkom bijna uit zo hoog klom t.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 6 december 2014 @ 14:05:31 #153
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147332069
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 14:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik bak momenteel een paar keer in de week brood en ik plak de zakjes tussendoor gewoon dicht met een plakbandje. :)
Ik mik het meestal in de koelkast dan.

Je hebt ook grote verpakkingen droge gist, die kocht ik weleens toen ik als student zijnde heel veel brood bakte voor Jan en alleman. Mocht het kostenaspect belangrijk zijn.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 6 december 2014 @ 14:54:46 #154
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147333084
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 december 2014 14:05 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik mik het meestal in de koelkast dan.

Je hebt ook grote verpakkingen droge gist, die kocht ik weleens toen ik als student zijnde heel veel brood bakte voor Jan en alleman. Mocht het kostenaspect belangrijk zijn.
ja precies, ik heb dus ook altijd grootverpakking.
Blijft het in de koelkast dan "eeuwig" goed?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 6 december 2014 @ 14:57:56 #155
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147333159
Nee dat niet, maar dan kleur je het weg en koop je nieuwe. Zo duur is die zut toch niet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 6 december 2014 @ 15:03:01 #156
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147333277
Nee, zo duur is het niet (en het is overigens ook niet de enige reden waarom weggooien zonde is). Maar als ik weggooien kan voorkomen door beter bewaren dan doe ik dat natuurlijk liever.

Vandaag koop ik in ieder geval nieuwe, en zal eens kijken of het beter gaat in de vriezer.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147353242
Net een maïsbrood gebakken. Alleen mijn man vond hem teveel naar gist smaken. Wellicht heb ik iets teveel gebruikt. Of kan er nog een andere reden zijn?

Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_147353271
Als ik brood bak, kan ik hem dan zonder zak een dag goed houden in een gesloten oven?
  zondag 7 december 2014 @ 10:47:25 #159
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147354301
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 07:18 schreef Tinuviel het volgende:
Net een maïsbrood gebakken. Alleen mijn man vond hem teveel naar gist smaken. Wellicht heb ik iets teveel gebruikt. Of kan er nog een andere reden zijn?

[ afbeelding ]
is dat met alleen maismeel? want aangezien daar nauwelijks gluten in zit heeft de gist qua werking geen enkele zin denk ik. Of heb je er ook tarwe in gedaan?

Wat maisbrood betreft vind ik zelf t lekkerst om een platte "koek" ervan te bakken met veel vet erin en die dan in kleine vierkanten te snijden, een beetje zoals je met een brownie zou doen :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147354370
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 10:47 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

is dat met alleen maismeel? want aangezien daar nauwelijks gluten in zit heeft de gist qua werking geen enkele zin denk ik.
in mais zitten geen gluten
pi_147354923
quote:
4s.gif Op zondag 7 december 2014 07:33 schreef fotostarter het volgende:
Als ik brood bak, kan ik hem dan zonder zak een dag goed houden in een gesloten oven?
Onaangesneden sowieso geen probleem. Verder hangt het nogal van het brood af.
pi_147355754
quote:
1s.gif Op zondag 7 december 2014 11:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Onaangesneden sowieso geen probleem. Verder hangt het nogal van het brood af.
Ik had gisterenavond 2 Kloosterbroden en een maisbrood gebakken :)
Thanks
  zondag 7 december 2014 @ 12:51:03 #163
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147356352
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 10:54 schreef computergirl het volgende:

[..]

in mais zitten geen gluten
oh, ik dacht een heeeeeel laag percentage?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 7 december 2014 @ 12:56:28 #164
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147356482
Ik heb vanochtend een tweede poging no-kneadbroodjes gedaan, half volkoren-half witte tarwe. Dit keer met nieuwe gist. 15 min op 230 en nog 10 min de temperatuur iets lager.
Ze zijn nagenoeg perfect O+
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147359740
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 12:51 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

oh, ik dacht een heeeeeel laag percentage?
Google vertelt:
De schadelijke gluteneiwitten die het meest voorkomen in voedingsmiddelen zijn afkomstig van tarwe: gliadine en glutenine. Die zitten ook in kamut en spelt, omdat het voorlopers van tarwe zijn. In rogge en gerst zitten gluteneiwitten met andere namen: hordeine in gerst en secaline in rogge. Mensen met coeliakie worden hier ook ziek van. In rijst zit orizaline en in mais zit zeine.
pi_147368748
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 10:47 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

is dat met alleen maismeel? want aangezien daar nauwelijks gluten in zit heeft de gist qua werking geen enkele zin denk ik. Of heb je er ook tarwe in gedaan?

Wat maisbrood betreft vind ik zelf t lekkerst om een platte "koek" ervan te bakken met veel vet erin en die dan in kleine vierkanten te snijden, een beetje zoals je met een brownie zou doen :)
Groter gedeelte tarwemeel zels dan maïsmeel. Mijn bedoeling was ook een meer brood- dan cakeachtig maïsbrood te maken. Een beetje richting degene die ah verkoopt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 7 december 2014 @ 19:58:39 #167
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147369189
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:58 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik vind die zakjes vooral zo onpraktisch omdat ik soms meer en soms minder nodig heb en dan met van die halve zakjes blijf zitten. Ik bak lang niet elke dag brood en ook niet altijd per se meerdere malen per week. En voor een groot brood gebruik ik dan weer 10g.
Uiteindelijk zijn die zakjes ook weer duurder dan in een keer een groter pak, mits het niet dood gaan dan...
Jumbo verkoopt verse gist.

Ik koop het bij de Duitse Lidl en daar kost het 9 cent voor 48 gram.

quote:
4s.gif Op zondag 7 december 2014 07:33 schreef fotostarter het volgende:
Als ik brood bak, kan ik hem dan zonder zak een dag goed houden in een gesloten oven?
Ik heb 3 dagen met een brood gedaan. Wij zetten hem op de kant waar we er boterhammen vanaf snijden met een theedoek eroverheen. Rechtop dus als het ware met de "open kant" op de broodplank.
  zondag 7 december 2014 @ 21:38:46 #168
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147373235
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 19:58 schreef qltel het volgende:

[..]

Jumbo verkoopt verse gist.

Ik koop het bij de Duitse Lidl en daar kost het 9 cent voor 48 gram.

de Turk ook :)
en jeetje, das goedkoop
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147373606
Ik was bij de batch van vanmorgen om de één of andere idiote reden vergeten zout door het deeg te doen! :')
Niet te vreten! :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_147373724
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 19:58 schreef qltel het volgende:
Ik koop het bij de Duitse Lidl en daar kost het 9 cent voor 48 gram.
Lees ik nu terwijl ik gisteren in een Duitse lidl stond :o :') Das echt niet duur!
mag het weten
pi_147374112
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 21:47 schreef minilot het volgende:
Ik was bij de batch van vanmorgen om de één of andere idiote reden vergeten zout door het deeg te doen! :')
Niet te vreten! :D
Vies is dat hè?
pi_147374318
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 15:03 schreef -Mellow- het volgende:
Nee, zo duur is het niet (en het is overigens ook niet de enige reden waarom weggooien zonde is). Maar als ik weggooien kan voorkomen door beter bewaren dan doe ik dat natuurlijk liever.

Vandaag koop ik in ieder geval nieuwe, en zal eens kijken of het beter gaat in de vriezer.
Paar eetlepels er uit en in de koeling, de rest van het zakje in de vriezer. Als je gekoelde voorraad op is, bijvullen uit de vriezer.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 7 december 2014 @ 22:03:47 #173
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147374368
quote:
0s.gif Op zondag 7 december 2014 21:49 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Lees ik nu terwijl ik gisteren in een Duitse lidl stond :o :') Das echt niet duur!
Als je er de volgende keer bent, goudkleurige pakjes, backhefe staat erop en ze liggen in het koelschap.
  maandag 8 december 2014 @ 16:17:54 #174
105905 peejdorie
... kinderpindakaas!
pi_147393913
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 december 2014 13:06 schreef -Mellow- het volgende:
Vanmorgen het no knead recept geprobeerd. Alleen een beetje jammer dat de oven het hier niet veel heter red dan 230 graden, en daarbij heb ik het idee dat mijn gist dood was omdat het nauwelijks heeft gerezen. Het resultaat was platte maar toch wel smakelijke broodjes. Vooral de korst was heel lekker, superdun en krokant, dat kreeg ik met mijn eerdere broden niet zo voor elkaar. Heeft natuurlijk te maken met het hoge waterpercentage van dit recept.
Zeker nog eens proberen, maar dan met wel werkende gist.

Hebben jullie ideeën over hoe het komt dat mijn gist dood was? Het zat namelijk gewoon in een afgesloten potje. Ik koop altijd "groot"verpakking bij de turk omdat ik die 7g zakjes zo onhandig vind. Deze had ik al een paar maand niet meer gebruikt, maar dat moet toch niet uitmaken mits goed bewaard? Of zou het toch zijn dat die 1g (1/8 theelepel heb ik gebruikt) uit het recept toch te weinig is?

Of misschien beter met verse gist? Ik heb ook het idee dat verse gist veel meer smaak aan een brood geeft en het ruikt ook altijd zo lekker, bijna kazig. Wat jullie?
Ik heb van 't weekend ook geprobeerd met een oud zakje (= een paar maanden oud) 'gedroogde gist' van de turk geprobeerd te bakken, maar er gebeurde 0,0.
Ik denk inderdaad zoals hierboven werd aangegeven dat je met zulke grote batches beter kunt invriezen en gekoeld bewaren.
Zelf gebruik ik van die 7g zakjes en ben ook bezig met een desemcultuur. Vanavond ga ik het eerste brood bakken :)
  maandag 8 december 2014 @ 16:29:40 #175
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147394362
quote:
0s.gif Op maandag 8 december 2014 16:17 schreef peejdorie het volgende:

[..]

Ik heb van 't weekend ook geprobeerd met een oud zakje (= een paar maanden oud) 'gedroogde gist' van de turk geprobeerd te bakken, maar er gebeurde 0,0.
Ik denk inderdaad zoals hierboven werd aangegeven dat je met zulke grote batches beter kunt invriezen en gekoeld bewaren.
Zelf gebruik ik van die 7g zakjes en ben ook bezig met een desemcultuur. Vanavond ga ik het eerste brood bakken :)
desem kweken is zoo leuk O+ Ik heb het van de zomer ook gedaan en werd zo blij van de nieuwe geuren elke dag. Na een paar dagen begon het naar bosbessen te ruiken. Het is me toen alleen niet gelukt een echt goede desem te krijgen met veel bubbels, maar het deeg heb ik nog steeds. Het is een preferment geworden dat ik in de vriezer bewaar en af en toe gebruik als ik weer brood bak, en er dan bij elk deeg weer opnieuw 100g afhalen om te bewaren. Het geeft zo veel smaak aan een simpel deeg.
Toevallig ben ik t nu weer aan t ontdooien om bij het no-knead deeg te doen voor morgenochtend. :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147415724
Heeft iemand hier een recept voor een kerststol zonder al te veel toeters en bellen?
pi_147449088
http://www.beginspiration.nl/speltbrood/

Dit wil ik binnenkort eens gaan proberen, Nu staat er:

Doe het bakblik in een schone plastic zak. Laat het voor ongeveer 1 uur rijzen, tot het deeg twee keer zo groot is geworden en terug veert wanneer je er met een vinger in drukt

Waarom wordt hier voor een plastic zak gekozen?
pi_147449416
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 12:24 schreef Questular het volgende:

Waarom wordt hier voor een plastic zak gekozen?
iets wat de meeste mensen wel in huis hebben
pi_147451009
Het idee is volgens mij ook dat je een flinke en stevige plastic zak een beetje 'omhoog' kunt zetten zodat het plastic het rijzende deeg niet raakt. Dat lukt met plasticfolie niet zo goed.
Let me see you stripped down to the bone
pi_147452605
Is er dan een verschil tussen laten rijzen in een plastic zak en gewoon een theedoek over de kom leggen?
pi_147452825
quote:
0s.gif Op woensdag 10 december 2014 14:13 schreef Questular het volgende:
Is er dan een verschil tussen laten rijzen in een plastic zak en gewoon een theedoek over de kom leggen?
Als je deeg flinkt rijst komt het op den duur vaak tegen je theedoek aan. En in/onder plastic wordt de warmte en het vocht wat beter vastgehouden.

Maar goed, zoveel maakt het uiteindelijk niet uit. Ik gebruik vaak een hele grote kom en zet daar een flink bord op.

Als het maar een beetje afsluit boeit het verder niet zo wat je gebruikt. Het is vooral wel handig als je de bovenkant van het gerezen deeg niet verstoort door na het rijzen en iets vanaf te moeten pulken dat er aan vast is gaan plakken.
Let me see you stripped down to the bone
pi_147452844
Wederom bedankt ^O^
  woensdag 10 december 2014 @ 14:44:28 #183
105905 peejdorie
... kinderpindakaas!
pi_147453665
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 09:46 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand hier een recept voor een kerststol zonder al te veel toeters en bellen?
deze gisteren gebakken, ziet er goed uit (al heb ik nog niet geproefd)

http://uitdekeukenvanarde(...)rststol-filmpje.html
  Moderator / FOK!Fotograaf woensdag 10 december 2014 @ 21:03:59 #184
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147465294
Ik krijg bloem van een vriend van me, wat van lokaal gekweekt graan is en gemalen is in een molen. Ik had alleen de bloem, maar nu heeft hij ook de zemelen (heet dat zo, in elk geval de buitenkant ervan) ervan gegeven. Daarmee heb ik een bruinbrood gebakken.







Het rees wat minder dan het witbrood van vorige week, maar het smaakt weer prima.
pi_147469949
Prachtig! :Y
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 14 december 2014 @ 15:37:56 #186
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147570672
En nog een bruin brood.



Bij het vorige brood was het gist kennelijk al niet geweldig meer, dit brood is weer goed gerezen, deze keer met droge gist.. En weer bloem met losse zemelen.
pi_147576665
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 15:37 schreef qltel het volgende:
En nog een bruin brood.

[ afbeelding ]

Bij het vorige brood was het gist kennelijk al niet geweldig meer, dit brood is weer goed gerezen, deze keer met droge gist.. En weer bloem met losse zemelen.
:9
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 december 2014 @ 20:33:55 #188
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147581552
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 18:34 schreef bibi het volgende:

:9
Klopt :D Hij smaakt weer prima!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147582114
quote:
0s.gif Op zondag 14 december 2014 20:33 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Klopt :D Hij smaakt weer prima!
Is al dat brood wel goed voor de heupjes? :D
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 december 2014 @ 22:20:36 #190
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147586575
quote:
1s.gif Op zondag 14 december 2014 20:46 schreef computergirl het volgende:

Is al dat brood wel goed voor de heupjes? :D
Zolang ik het er niet van op mijn heupen krijg :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147669443
2 kilo volkoren speltmeel gekocht, dit weekend maar eens kijken of ik een speltbrood kan maken :)
  donderdag 18 december 2014 @ 12:30:49 #192
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147702513



no knead spelt-roggebroodjes :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147702671
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 12:30 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

no knead spelt-roggebroodjes :)
kwijl!
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_147702708
Zit er trouwens een verschil in rijs-tijd van gewoon spelt of volkoren spelt?
Heb nu een recept voor gewoon spelt brood maar wil het volkoren meel gebruiken.
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 18 december 2014 @ 12:39:20 #195
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_147702709
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 12:30 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

no knead spelt-roggebroodjes :)
Wauw, die zijn mooi gerezen! Hoe lang hebben ze gerezen, ook 12 uur?
  donderdag 18 december 2014 @ 12:46:28 #196
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_147702889
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 12:39 schreef qltel het volgende:

[..]

Wauw, die zijn mooi gerezen! Hoe lang hebben ze gerezen, ook 12 uur?
Rond middernacht het deeg gemaakt, vanochtend rond tien het deeg uit de kom gestort en nog 45 min laten rijzen, broodjes gevormd en in de oven gedaan :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_147705380
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 december 2014 09:46 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand hier een recept voor een kerststol zonder al te veel toeters en bellen?
Recept voor normaal brood volgen + krenten/rozijnen naar keuze wellen, dagen van te voren alvast eigen spijs maken zodat het qua smaak kan ontwikkelen. Nadat je het normale brooddeeg even de tijd hebt gegeven om te rijzen (zeg 30min tot 1 uur) wat boter + rozijnen/krenten/vulling naar keuze er door heen doen > in omvang laten rijzen tot verdubbeld. Spijs in het midden, omslaan en intukken zodat ie een echt stolvorm krijgt. Nogmaals laten rijzen en bestrijken met ei, in de oven ermee. Afbakken tot ie gaar en met een mooie korst eruit komt. Nadien de korst inkwasten met wat gesmolten boter, laag poedersuiker eroverheen et voila?

Als je al met regelmaat eigen brood maakt, is een stol ook wel te doen. Is gewoon een goed gevuld brood, dus in de basis niet anders dan welk ander brood. Je bepaalt zelf hoeveel toeters en bellen erbij komen qua vulling.
mag het weten
pi_147706015
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 14:13 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Recept voor normaal brood volgen + krenten/rozijnen naar keuze wellen, dagen van te voren alvast eigen spijs maken zodat het qua smaak kan ontwikkelen. Nadat je het normale brooddeeg even de tijd hebt gegeven om te rijzen (zeg 30min tot 1 uur) wat boter + rozijnen/krenten/vulling naar keuze er door heen doen > in omvang laten rijzen tot verdubbeld. Spijs in het midden, omslaan en intukken zodat ie een echt stolvorm krijgt. Nogmaals laten rijzen en bestrijken met ei, in de oven ermee. Afbakken tot ie gaar en met een mooie korst eruit komt. Nadien de korst inkwasten met wat gesmolten boter, laag poedersuiker eroverheen et voila?

Als je al met regelmaat eigen brood maakt, is een stol ook wel te doen. Is gewoon een goed gevuld brood, dus in de basis niet anders dan welk ander brood. Je bepaalt zelf hoeveel toeters en bellen erbij komen qua vulling.
Dank je, maar ieuw, geen spijs! En voor mij heeft het toch wel een heel ander structuur dan gewoon brood. Ik ga voor het recept van Levine, dat hier eerder al gepost werd.
pi_147706175
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 14:36 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank je, maar ieuw, geen spijs! En voor mij heeft het toch wel een heel ander structuur dan gewoon brood. Ik ga voor het recept van Levine, dat hier eerder al gepost werd.
Als zelfs spijs ter discussie staat, is het dan nog wel een traditionele stol? :P Daarom lekker zelf maken adhv Levine bijvoorbeeld ja. Door het beetje aan boter en vulling krijg je inderdaad een andere structuur. :)
mag het weten
pi_147706451
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 14:42 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Als zelfs spijs ter discussie staat, is het dan nog wel een traditionele stol? :P Daarom lekker zelf maken adhv Levine bijvoorbeeld ja. Door het beetje aan boter en vulling krijg je inderdaad een andere structuur. :)
Nee, het is ook geen traditionele stol, daar heb je gelijk in. Hoewel onze warme bakker in de jaren 80 stollen met en zonder spijs verkocht. Maar goed, niemand in ons gezin vindt spijs lekker, dus het gaat er echt niet door.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')