iets wat de meeste mensen wel in huis hebbenquote:Op woensdag 10 december 2014 12:24 schreef Questular het volgende:
Waarom wordt hier voor een plastic zak gekozen?
Als je deeg flinkt rijst komt het op den duur vaak tegen je theedoek aan. En in/onder plastic wordt de warmte en het vocht wat beter vastgehouden.quote:Op woensdag 10 december 2014 14:13 schreef Questular het volgende:
Is er dan een verschil tussen laten rijzen in een plastic zak en gewoon een theedoek over de kom leggen?
deze gisteren gebakken, ziet er goed uit (al heb ik nog niet geproefd)quote:Op dinsdag 9 december 2014 09:46 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand hier een recept voor een kerststol zonder al te veel toeters en bellen?
quote:Op zondag 14 december 2014 15:37 schreef qltel het volgende:
En nog een bruin brood.
[ afbeelding ]
Bij het vorige brood was het gist kennelijk al niet geweldig meer, dit brood is weer goed gerezen, deze keer met droge gist.. En weer bloem met losse zemelen.
Klopt Hij smaakt weer prima!quote:
Zolang ik het er niet van op mijn heupen krijgquote:Op zondag 14 december 2014 20:46 schreef computergirl het volgende:
Is al dat brood wel goed voor de heupjes?
kwijl!quote:Op donderdag 18 december 2014 12:30 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
no knead spelt-roggebroodjes
Wauw, die zijn mooi gerezen! Hoe lang hebben ze gerezen, ook 12 uur?quote:Op donderdag 18 december 2014 12:30 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
no knead spelt-roggebroodjes
Rond middernacht het deeg gemaakt, vanochtend rond tien het deeg uit de kom gestort en nog 45 min laten rijzen, broodjes gevormd en in de oven gedaanquote:Op donderdag 18 december 2014 12:39 schreef qltel het volgende:
[..]
Wauw, die zijn mooi gerezen! Hoe lang hebben ze gerezen, ook 12 uur?
Recept voor normaal brood volgen + krenten/rozijnen naar keuze wellen, dagen van te voren alvast eigen spijs maken zodat het qua smaak kan ontwikkelen. Nadat je het normale brooddeeg even de tijd hebt gegeven om te rijzen (zeg 30min tot 1 uur) wat boter + rozijnen/krenten/vulling naar keuze er door heen doen > in omvang laten rijzen tot verdubbeld. Spijs in het midden, omslaan en intukken zodat ie een echt stolvorm krijgt. Nogmaals laten rijzen en bestrijken met ei, in de oven ermee. Afbakken tot ie gaar en met een mooie korst eruit komt. Nadien de korst inkwasten met wat gesmolten boter, laag poedersuiker eroverheen et voila?quote:Op dinsdag 9 december 2014 09:46 schreef Bleie het volgende:
Heeft iemand hier een recept voor een kerststol zonder al te veel toeters en bellen?
Dank je, maar ieuw, geen spijs! En voor mij heeft het toch wel een heel ander structuur dan gewoon brood. Ik ga voor het recept van Levine, dat hier eerder al gepost werd.quote:Op donderdag 18 december 2014 14:13 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Recept voor normaal brood volgen + krenten/rozijnen naar keuze wellen, dagen van te voren alvast eigen spijs maken zodat het qua smaak kan ontwikkelen. Nadat je het normale brooddeeg even de tijd hebt gegeven om te rijzen (zeg 30min tot 1 uur) wat boter + rozijnen/krenten/vulling naar keuze er door heen doen > in omvang laten rijzen tot verdubbeld. Spijs in het midden, omslaan en intukken zodat ie een echt stolvorm krijgt. Nogmaals laten rijzen en bestrijken met ei, in de oven ermee. Afbakken tot ie gaar en met een mooie korst eruit komt. Nadien de korst inkwasten met wat gesmolten boter, laag poedersuiker eroverheen et voila?
Als je al met regelmaat eigen brood maakt, is een stol ook wel te doen. Is gewoon een goed gevuld brood, dus in de basis niet anders dan welk ander brood. Je bepaalt zelf hoeveel toeters en bellen erbij komen qua vulling.
Als zelfs spijs ter discussie staat, is het dan nog wel een traditionele stol? Daarom lekker zelf maken adhv Levine bijvoorbeeld ja. Door het beetje aan boter en vulling krijg je inderdaad een andere structuur.quote:Op donderdag 18 december 2014 14:36 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank je, maar ieuw, geen spijs! En voor mij heeft het toch wel een heel ander structuur dan gewoon brood. Ik ga voor het recept van Levine, dat hier eerder al gepost werd.
Nee, het is ook geen traditionele stol, daar heb je gelijk in. Hoewel onze warme bakker in de jaren 80 stollen met en zonder spijs verkocht. Maar goed, niemand in ons gezin vindt spijs lekker, dus het gaat er echt niet door.quote:Op donderdag 18 december 2014 14:42 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Als zelfs spijs ter discussie staat, is het dan nog wel een traditionele stol? Daarom lekker zelf maken adhv Levine bijvoorbeeld ja. Door het beetje aan boter en vulling krijg je inderdaad een andere structuur.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |