Yannick567 | zondag 9 november 2014 @ 22:28 |
Welkom in het McDonald's Crew topic. Waar alle McDonald's Medewerkers ervaringen delen. Dit is geen zeurtopic voor gasten, die mogen verder in het topic in CUL! ![]() Vorige delen Staan hier netjes op een rijtje. Je kunt de OP vinden in de FOK!wiki, klik hier en pas gelijk de OP aan als je een nieuw topic opent! | |
Yannick567 | zondag 9 november 2014 @ 22:29 |
In welk restaurant werk je? | |
Woods | zondag 9 november 2014 @ 23:33 |
Salaris indicatie | |
tollahoofd | maandag 10 november 2014 @ 10:55 |
Morgen dan sollicitatie gesprek bij de McDonalds, ben benieuwd | |
waht | maandag 10 november 2014 @ 11:04 |
Succes. | |
tollahoofd | maandag 10 november 2014 @ 11:17 |
Even snel gekke vraag, wat kan ik verwachten als ik word aangenomen? Wat zou ik moeten gaan doen als een van eerste taken? Ik heb gesolliciteerd voor Crewlid | |
Meke | maandag 10 november 2014 @ 18:57 |
Hangt er vanaf of je voor keuken of voor counter aangenomen wordt. Mijn eerste dag bestond uit een training op een soort computer, daarna friet bakken en lobby. De tweede dag leerde ik pas het kassasysteem etc. | |
Roene | maandag 10 november 2014 @ 20:44 |
mcdonalds Charlemagne in Malden ![]() | |
Yannick567 | maandag 10 november 2014 @ 23:06 |
![]() | |
-_Guitarist_- | maandag 10 november 2014 @ 23:07 |
Ha oud-collega ![]() | |
Yannick567 | maandag 10 november 2014 @ 23:52 |
Kleine wereld ![]() | |
-_Guitarist_- | dinsdag 11 november 2014 @ 00:33 |
Dat is het ![]() Ik werkte in een ander filiaal van de franchiser ![]() | |
tollahoofd | dinsdag 11 november 2014 @ 08:47 |
Okay dankje ![]() | |
tollahoofd | dinsdag 11 november 2014 @ 11:34 |
Ik lees die oude topics allemaal en ik zie overal afkortingen zoals: BOP, HLZ, KvA, UHC, bin en veel meer Wat betekenen al die dingen? | |
MaximumRush | dinsdag 11 november 2014 @ 12:15 |
BOP: Bridge operation platform. Nieuwe versie van KVA. Plek waar alles wat in het frituur gemaakt moet worden wordt gemaakt. Het verschil met KVA is dat het bij BOP pas wordt gemaakt wanneer iets besteld wordt. Wel wordt alles wat gefrituurd wordt op voorraad gehouden, dit gebeurt in de UHC, universal heating cabinet. Wanneer er een order binnenkomt bij de BOP wordt dus een broodje gedresst en een pattie op geplaatst uit de UHC. Daarna wordt het doorgeschoven naar de HLZ, de heat landing zone. Dit is een warmtezone waar het warm blijft tot het aan de gast wordt gegeven. Ik kom trouwens ook niet meer van de Mac af. Zou met m'n werk een evenement organiseren voor een goed doel en kwam met het idee om dit voor het Kinderfonds te doen. De McDonald's waar ik werkte reageerde heel enthousiast dus over een paar maanden gaan we zoals het er nu uitziet een hele mooie inzamelingsactie houden. | |
Roene | woensdag 12 november 2014 @ 12:57 |
Nog niet lang genoeg geregistreerd om deze te bekijken... Binnenkort wordt het management en de crew getraind in Gorinchem en Oosterhout | |
tollahoofd | woensdag 12 november 2014 @ 14:45 |
Aangenomen ![]() Binnenkort eerste werkdag gelijk friet | |
Roene | woensdag 12 november 2014 @ 15:21 |
Gefeliciteerd en veel plezier gewenst alvast ![]() | |
tollahoofd | woensdag 12 november 2014 @ 15:22 |
Dankje ben benieuwd ![]() | |
Yannick567 | woensdag 12 november 2014 @ 23:10 |
Tot binnenkort dan, als je ook gaat trainen ![]() | |
Roene | donderdag 13 november 2014 @ 14:31 |
Jeej leuk ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 13 november 2014 @ 14:33 |
Bij de Mac werken ![]() | |
Moass | donderdag 13 november 2014 @ 14:36 |
heb er zelf 5 jaar gewerkt. Mag ik me hier melden? ![]() | |
Roces18 | donderdag 13 november 2014 @ 17:30 |
Vreselijk ![]() Ik heb overigens ook weer gesolliciteerd bij de MC, dit keer een andere, dan waar ik 'vroagah' zat. Hopen dat daar wat relaxere mensen werken. En wil eigenlijk ook doordeweeks werken overdag, maar vraag me af of ze daar parttimes voor aannemen. | |
TheGirlNextDoor | donderdag 13 november 2014 @ 17:34 |
Parttime of niet, als jij doordeweeks overdag wil werken zijn ze vaak heel blij met je. | |
Roces18 | donderdag 13 november 2014 @ 17:36 |
Weet je het zeker? Want het lijkt me dat daar juist 'volwassen' mensen voor zijn die vaak 40 uur p.w. staan. Ik wil graag alleen maar overdag doordeweeks ivm het ritme. Bij mijn vorige MC draaide ik 3/4 dagen achter elkaar van 9 tot 6 ('s nachts) en dat fuckt me hele ritme. | |
TheGirlNextDoor | donderdag 13 november 2014 @ 17:42 |
Zeker niet, want bij iedere Mc is dat weer anders. Maar bij de verschillende restaurants waar ik heb gewerkt maakte ze dat geen reet uit en waren ze blij met iedereen die tijdens schooltijden kon werken, aangezien verder nooit iemand dat kan ![]() | |
Roces18 | donderdag 13 november 2014 @ 18:52 |
Oke, ben benieuwd! | |
tollahoofd | vrijdag 14 november 2014 @ 08:56 |
Parttime, en alleen weekend kan ik overdag heb 40uur stage per week dus hele dag bezet erdoor | |
tollahoofd | maandag 24 november 2014 @ 09:04 |
Heeft iemand tips voor bij het friet? Ik verbrand namelijk bijna mijn hand door die hete lampen | |
unim | zondag 7 december 2014 @ 16:39 |
Iemand al een idee wat er precies in die sharebox zit? Wij werken nog gewoon met kva en zonder computers (gewoon schreeuwen ![]() | |
SuperFood | zondag 7 december 2014 @ 16:41 |
je moet ze dan ook niet aanraken. | |
Appleboy | zondag 7 december 2014 @ 23:10 |
Welke Mac? Je slaat je bestelling toch wel aan op een computer? En sharebox???? | |
Yannick567 | maandag 8 december 2014 @ 01:08 |
KVA, waar dan? Dat is bijna van voor de oorlog ![]() | |
-_Guitarist_- | maandag 8 december 2014 @ 02:59 |
Bestaat dat nog echt? ![]() Ik mis het wel, KVA ![]() | |
unim | maandag 8 december 2014 @ 15:33 |
Keuken is bijna niet veranderd sinds de opening eind jaren 90, en het kassasysteem is niet veel nieuwer. Sharebox zou vanaf morgen te verkrijgen moeten zijn. | |
Yannick567 | maandag 8 december 2014 @ 23:31 |
Welk restaurant is dat dan? ![]() | |
Remco | dinsdag 9 december 2014 @ 00:53 |
Er schijnt er nog 1 te zijn in Nederland | |
NoMONEY | woensdag 17 december 2014 @ 02:28 |
Sharebox: eerst 10 spicy bites, 12 nuggets en daar bovenop 3 wrap patties! Is alleen wel kut met een voorraad houden bij de BOP. ![]() | |
-_Guitarist_- | woensdag 17 december 2014 @ 14:23 |
Enorm kut ja. | |
Yannick567 | donderdag 18 december 2014 @ 00:07 |
Hij gaat hier ook best hard ![]() Wij hebben er als MFY restaurant niet heel veel last van. | |
Gulmez | vrijdag 19 december 2014 @ 17:24 |
Hallo misschien slaat dit nergens op mijn gedachtes omdat ik beetje stoned ben maar ik was dus bij een mcdonalds vandaag helemaal verbouwd en vroeger een stuk of 6 kassas maar nu die verbouwd is 3 en 2 x 2 computers als je drukt bestelling dan komt er een bon uit en dan moet je links gaan staan waar vroeger de kassas stonden komt je nummer op het scherm is het klaar Maar een vraag aan jullie deze automatisering betekend dit dat er per saldo minder banen zijn door dit nieuwe systeem? lijkt me in de crisis echt slecht idee want dat werkt nog meer werkloosheid in de hand albert heijn doet dat ook, wehkamp nieuwe distributie centrum in Zwolle is volledig geautomatiseerd , straks als niemand meer werk heeft kan ook niemand meer de producten bij die bedrijven kopen dus uiteindelijk valt de hele economie in elkaar als iedereen werkloos raak door automatsering wat is jullie vizie hier op en zijn er echt minder mensen nodig bij mcdonalds, | |
Erasmo | vrijdag 19 december 2014 @ 17:25 |
Beter dorsen we dan maar tegenwoordig ook weer met de hand, bedoel je? | |
Gulmez | vrijdag 19 december 2014 @ 17:27 |
toen bop kwam ter varvanging van kva waren naar mijn idee ook minder mensen nodig in dit deel van de keuken omdat bop ook makkelijk met 2 kan en in de rush 3 , grillkant word ook zoals bop had ik gehoord van oude collega + zelfscan kassas met een snelle berekening in mn hoofd gaat een gemiddeld restaurant van 120 personeel hierdoor naar 70 toch wel negatief voor de werkgelegenheid denk ik | |
Erasmo | vrijdag 19 december 2014 @ 17:31 |
Zullen we anders maar hier verder gaan? NWS / De geautomatiseerde maatschappij #4 ... the birth of AI. | |
TheSatanSlayer | zaterdag 17 januari 2015 @ 21:02 |
sluit lijkt mij wel kut, dan moet je alles opruimen en werk je misschien wel over.. wat is daar nou relaxt aan.. | |
1410 | woensdag 15 april 2015 @ 23:23 |
Ik ben bijna vijf jaar in dienst geweest bij McDonald's en ik had een vastcontract. Ik heb dit opgezegd omdat ik naar de andere kant van het land ga verhuizen. Ik ben ook bij de McDonald's aangenomen aan de andere kant van het land. Dit is puur een bijbaan overigens, maar ik zit in het management en heb hier uiteraard weer op gesolliciteerd. De restaurant manager van deze McDonald's wil mij alleen 2 euro per uur MINDER uitbetalen. Dan zit ik eigelijk bijna op minimumloon voor een hogere functie. Ipv dat je lang in dienst bent en omhoog gaat, ga ik er op achteruit. Is het normaal dat sommige restaurants zo laag uitbetalen aan hogere functies? | |
Roces18 | donderdag 16 april 2015 @ 08:49 |
Het is een bijbaan, wees blij dat je werk hebt ![]() | |
Louriox | maandag 11 mei 2015 @ 18:00 |
Ik kreeg vandaag een mail met een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek, hoe groot is de kans dan dat je wordt aangenomen? | |
Watdoeteenvulploegleider | maandag 11 mei 2015 @ 18:10 |
op welke functie heb je gesolliciteerd? Voor crewlid e.d. kan je het gewoon zien als een sollicitatiegesprek, lijkt me. Voor management neem ik aan dat het een soort voorgesprek is. Het ligt er natuurlijk aan hoe jij overkomt in het gesprek en of je de competenties hebt/kan ontwikkelen die je nodig hebt voor de functie. | |
Watdoeteenvulploegleider | maandag 11 mei 2015 @ 18:12 |
Zou iemand mij kunnen vertellen wat de feitelijke werkzaamheden zijn van een host? staat die bv. in minder drukke tijden ook in de keuken? | |
Louriox | maandag 11 mei 2015 @ 18:26 |
Ik heb gesolliciteerd op de functie crewlid. In de mail stond wel dat ik mijn ID/paspoort mee moest nemen, dus ik hoop dat ik meteen wordt aangenomen. | |
Meke | maandag 11 mei 2015 @ 21:36 |
Bij ons draaide een host gewoon mee als countermedewerker, maar was dat ook degene die voor de uitstraling van het restaurant zorgde, dus bijv. kerstmis/paas/zomerdecoratie, maar bijv. zich ook verdiepte in hoe een bepaalde actie vanuit de mac verwacht werd. Daarnaast was ze het eerste aanspreekpunt als de manager druk was, en nam ze bijv lastige klanten ook over. En tot slot natuurlijk de kinderfeestjes ![]() Ik denk dat bij ons, als je uitgaat van een vijfdagige werkweek, dat ze één dag in de week kwijt was aan hostess taken, en de rest gewoon counter of drive stond. | |
Watdoeteenvulploegleider | maandag 11 mei 2015 @ 22:05 |
Dankjewel voor je reactie. Hoe zit dit in de weekenden, gezien het feit dat het dan toch wel drukker is? weet je ook hoelang het host opleidingsprogramma duurt en eruit ziet? Meer info is gewenst ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Watdoeteenvulploegleider op 11-05-2015 23:28:18 ] | |
Yannick567 | donderdag 14 mei 2015 @ 00:14 |
Ik heb je een bericht teruggestuurd ![]() | |
Roces18 | donderdag 14 mei 2015 @ 09:24 |
Oh hosts... die voelen zich altijd heel wat beter dan een crewlid om de een of andere reden. Terwijl ze 90% van de tijd dezelfde werkzaamheden doen. ![]() | |
unim | zaterdag 23 mei 2015 @ 17:54 |
Werk er inmiddels niet meer, maar de koopgoot in Rotterdam. | |
wihehin | zaterdag 23 mei 2015 @ 22:42 |
Wat voor kleding moet je eigenlijk aandoen naar je sollicitatie-/kennismakingsgesprek (als crewlid)? Ik ga er vanuit dat een nette blouse en donkerblauwe broek voldoende is? | |
Thunder0x | woensdag 27 mei 2015 @ 07:54 |
Nee het moet een lichtbruine broek zijn | |
Roces18 | woensdag 27 mei 2015 @ 08:36 |
Voor hun part kom je in een vuilniszak, aangenomen wordt je toch wel | |
Yannick567 | woensdag 27 mei 2015 @ 23:58 |
![]() | |
Roces18 | donderdag 28 mei 2015 @ 18:54 |
Tis wel zo. Kan je wel doen alsof het niet zo is, maar elke klootviool nemen ze daar aan. | |
Yannick567 | zondag 31 mei 2015 @ 00:34 |
Nee. | |
Roces18 | zondag 31 mei 2015 @ 10:12 |
Ik ga geen onzin discussie met je aan ![]() | |
ChildishGambino | zondag 7 juni 2015 @ 09:11 |
hallo ik heb morgen mijn 1e werkdag bij de mac, maar wat kan ik ongeveer verwachten? en hoelang duurt het? alvast bedankt ![]() | |
Roces18 | zondag 7 juni 2015 @ 09:15 |
hoe oud ben je dan? en je hebt toch gewoon een rooster gekregen? | |
ChildishGambino | zondag 7 juni 2015 @ 09:17 |
16 en nee die krijg ik morgen dan denk ik ik heb ook nog geen kleding, maar hoe zit dat trouwens wanneer krijg je dat en moet je dat zelf betalen of krijg je het gewoon? ![]() | |
Roces18 | zondag 7 juni 2015 @ 09:23 |
kleding enz. krijg je schoenen worden ingehouden op je salaris en met 16 krijg je vooral de makkelijkere taken (denk schoonmaak/friet/kassa) maar je kan beter in een supermarkt werken met die leeftijd, verdien je denk ik beter. | |
ChildishGambino | zondag 7 juni 2015 @ 09:26 |
supermarkten zijn savonds en op zondag gesloten hier..en ik heb gehoord van verschillende mensen dat de mac hier beter betaalt dan de meeste mc donalds, maar eerst zien dan geloven ![]() | |
Roces18 | zondag 7 juni 2015 @ 09:32 |
ja als je nachtdiensten werkt en veel ingepland kan worden krijg je zat toeslagen ja. Maar met 16 mag je dat allemaal niet. | |
ChildishGambino | zondag 7 juni 2015 @ 11:06 |
je mag tot 11 uur werken de supermarkten hier in de buurt sluiten al om 6 uur weet je of je reiskostenvergoeding krijgt trouwens? | |
Roces18 | zondag 7 juni 2015 @ 11:11 |
denk het niet voor jou tien anderen he | |
ChildishGambino | zondag 7 juni 2015 @ 11:18 |
haha had gekund ![]() en hoe zit het met je korting? mag je die alleen uitgeven aan de restaurant waar je werkt tijdens het werken, of ook wanneer je niet werkt? of bijv in een andere mc donalds restaurant? ![]() | |
Roces18 | zondag 7 juni 2015 @ 11:25 |
uhm.. volgens mij is dat verschillend je hebt namelijk restaurants van mcdonalds nederland en franchise houders. Waar ik zat mocht je alleen een mcmenu met 50% korting.. Maar ik weet ook dat er een pas hoorde te zijn.. maar dat hoor je allemaal wel. | |
ChildishGambino | zondag 7 juni 2015 @ 11:39 |
hmm okee bedankt voor je antwoorden ![]() | |
Kuvira | maandag 24 augustus 2015 @ 10:19 |
Hey, Woensdag heb ik mijn orientatiedag bij de McDonalds en ik vroeg me af wat dat precies inhoudt? En waarom moet ik weer mijn bankpas meenemen? Aangezien ze daar al een kopie van hebben. | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 13:19 |
Had gehoopt dat dit topic wat actiever zou zijn haha ![]() | |
DenS | dinsdag 25 augustus 2015 @ 13:38 |
Zou niet weten wat dat inhoudt. Kon toen direct aan de slag. Betreft bankpas, volgens mij is dat een standaard mail. | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 14:03 |
Helaas, toch bedankt. ![]() | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 14:45 |
is een orientatiedag niet gewoon je eerste werkdag? en anders misschien een rondleiding ofzo van een half uurtje?? | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 14:53 |
Hoorde ook van iemand dat ze je dan gewoon alles uitleggen enz? De oriëntatiedag van een vriendin was alles uitleggen en voor de rest meteen friet bakken. | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 14:54 |
friet bakken is echt kut dat mogen alle noobjes doen ![]() warm en vies werk ![]() | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:01 |
Hoezo warm en vies? | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:07 |
Wat denk je van die hitte die van de lampen afkomt in de frituurbak. Die zoutrommel en niet te vergeten die vieze vetlucht en al die kutpiepjes die afgaan.:PIEP PIEP PIEP. heb er nog nachtmerries van ![]() ![]() | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:21 |
Ik kijk er nu al erg naar uit ![]() | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:23 |
Als je hard werken niet erg vind, kan je er best werken hoor. Maar niet te lang dan word je gek. Vieze kleren, en je handen die altijd maar stinken naar een mix van frituurvet en kipnuggets met een vleugje saus. Ook al was je je handen 100x , die geur krijg je er niet uit. | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:39 |
Hard werken is mijn ding wel haha, ik rook is dat een probleem? hoevaak heb je ong pauze? Yay kipnuggethanden ![]() | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:40 |
poe ik werk er al een paar jaar niet meer. Maar pauzes liggen aan je diensttijden. Werk je bijvoorbeeld 8 uur heb je volgens mij 3 kwartier pauze (1x kwartier , 1x halfuur). En roken mag gewoon. Deden ze bij mij gewoon in de kantine. maar kan aan je manager liggen he, en of je in een mcdonalds filiaal werkt of een franchise | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:43 |
Dan kun je dus op een werkdag van 8 uur maar 2 keer roken? of ook gewoon tussendoor als het rustig is? | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:44 |
ja dan moet je dat ff vragen dan mocht dat bij mij wel maar meestal is het druk en soms is het nog drukker :p | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 15:54 |
Ligt er natuurlijk ook aan welke tijden je moet werken haha. ![]() | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:01 |
4-6 erg druk en 10-12 als je tenminste ergens werkt waar mensen uitgaan | |
DenS | dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:09 |
Werkdag 8 uur, heb je halfuur pauze tegenwoordig. Roken is vrijwel nooit een probleem, als het maar niet te druk is. Gaat overigens ook gewoon van je werktijd dan af. | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 17:09 |
Oke, gelukkig rook ik geen 10/15 minuten haha ![]() | |
Roces18 | dinsdag 25 augustus 2015 @ 17:33 |
Is toch logisch. Als iemand 10 x per dag 5 minuten rookt is het wel 50 minuten ![]() ![]() | |
Kuvira | dinsdag 25 augustus 2015 @ 18:05 |
Logisch is het inderdaad, gelukkig rook ik niet erg veel 1 in de paar uur dus zal mss 10 minuten max missen hoor haha. Bij mn zus opt werk was het zelfs zo erg dat bepaalde mensen alleen op het werk rookten voor meer pauze, kan toch niet... ![]() | |
DenS | dinsdag 25 augustus 2015 @ 21:11 |
Straks weer 23:00 - 04:00 dienstje. Feest. ![]() | |
Sigaartje | dinsdag 25 augustus 2015 @ 21:15 |
Ik leef erg met jullie mee. Ik eet ongeveer om de maand een big tasty, jullie beste product. Met friet. Maar ik kan me voorstellen dat als je daar acht uur in staat je stinkt uit je bed. Volgens mij kun je dan geen mac meer zien. | |
DenS | dinsdag 25 augustus 2015 @ 21:20 |
Douchen na werk is wel fijn. "Prive" ga ik niet meer zo snel naar de mac. Maar tijdens de pauze is het wel lekker makkelijk. Effe een burger en een shake of iets. | |
DenS | dinsdag 25 augustus 2015 @ 21:21 |
--- [ Bericht 100% gewijzigd door DenS op 25-08-2015 21:21:51 (Foutje.) ] | |
Kuvira | woensdag 26 augustus 2015 @ 13:11 |
Ik ben nu officieel 'Assistent Medewerker Fastfood'.. ![]() | |
1410 | woensdag 26 augustus 2015 @ 13:40 |
Kijkend naar jouw andere topic ben je niet bepaald enthousiast over je nieuwe werk. Waarom heb je er voor gekozen om uitgerekend daar te gaan werken? | |
Kuvira | woensdag 26 augustus 2015 @ 14:28 |
Enthousiast ben ik wel hoor haha, dat ik t meeste eten niet lekker vind, de naam assistent medewerker fastfood een beetje apart vind etc, betekend niet dat ik meteen niet enthousiast ben. Redenen: Ik heb geld nodig + iemand die daar werkt zei dat het team heel gezellig was enzo. Van het werk zelf weet ik nog niet veel? | |
Kuvira | woensdag 26 augustus 2015 @ 14:30 |
Las ik het nou goed, de milkshake banaan terug? Daar ga ik van genieten haha, heb die zo erg gemist!! | |
DenS | woensdag 26 augustus 2015 @ 16:07 |
Klopt, tijdelijk. | |
Kuvira | woensdag 26 augustus 2015 @ 17:20 |
Jammer dat het tijdelijk is tho hahah | |
Kuvira | donderdag 27 augustus 2015 @ 10:02 |
Vanavond eerste werkdag en ik ga straks meteen even aan die manager vragen voor schoenen? K las dat McDonalds ook schoenen verkoopt waar je niet mee uitglijdt, wilde gister iets te hard achter die man aanlopen en lag bijna op de grond. ;p | |
DenS | donderdag 27 augustus 2015 @ 13:06 |
Die schoenen zijn ook niet alles ![]() | |
Kuvira | vrijdag 28 augustus 2015 @ 09:38 |
Klopt, ze glijden ook nog wel maar veel minder dan mn Vans.. Had ze van iemand gepast en geprobeerd haha. | |
Kuvira | zaterdag 29 augustus 2015 @ 22:26 |
4 uur counter gestaan, was wel leuk. Woensdag en vrijdag weer een 17-23 en zondag een 13-17. | |
dutch79 | maandag 31 augustus 2015 @ 16:33 |
En nu ik nog een bijbaan bij de McDonald's 😓, Ik kom maar niet aan een baan bij de Mac. Ik heb een nette Cv met werkervaring bij verschillende bedrijven. en ik ben 18jaar. Is het nou zo dat de Mac met opzet mensen zonder werkervaring of lijkt dat mij zo.. Wil echt graag aan een bijbaan bij de Mcdonalds komen. Iemand misschien tips? Regio rotterdam! | |
DenS | maandag 31 augustus 2015 @ 16:37 |
Zullen dan denk ik wel genoeg aanmeldingen hebben? Zie geen reden waarom ze mensen zoeken zonder werkervaring. Oude of nieuwe systeem? | |
dutch79 | maandag 31 augustus 2015 @ 17:14 |
[quote]![]() [..] Zullen dan denk ik wel genoeg aanmeldingen hebben? Zie geen reden waarom ze mensen zoeken zonder werkervaring. [..] Dat concludeer ik uit het volgende: In de vakantie zocht de Mac naar nieuwe mensen en een paar van mijn vrienden die geen werkervaring hebben zijn aangenomen. Aangezien ik ook zovaak gesolliciteerd heb bij verschillende filialen | |
#ANONIEM | dinsdag 1 september 2015 @ 15:46 |
Leuk dit. Wil toch er dit aan toevoegen inzake een opmerking van iemand zoals 1410 die vroeg waarom iemand juist bij Mc Donalds gaat werken. Simpel: Mc Donalds is als Amerikaans bedrijf uitstekend om je een basis te geven inzake hoe te opereren in de F&B industrie. Je leert namelijk theorie en praktijk tegelijkertijd en je leert het een beetje op de Amerikaanse manier i.c.m met je Hollandse eigenschappen. Dat maakt dat een hoop mensen die daar tijdelijk carrière maken op den duur een goed basis leggen om later eventueel zelfstandig verder te gaan in de horeca. Dus de opmerking die sommigen ventileren als ze horen dat iemand bij Mc Donalds werkt: "Oh...hamburgers flippen" doet zij die er werken te kort, want het is veel meer dan dat! Maar dat kan je leken nooit wijsmaken die denken dat hun werk zoveel meer of beter is op den lange duur. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2015 15:47:37 ] | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 15:50 |
Hah zie, meisjes mogen bijna altijd counter staan of drive-through terwijl jongens al het zware beunhazenwerk op zich moeten nemen. Emancipatie mijn reet. | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 17:19 |
![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:13 |
Kan je wel zo doen als meisje, maar het is wel zo. Heb nog nooit een vrouw hamburgers zien flippen | |
DenS | dinsdag 1 september 2015 @ 18:17 |
Oh gebeurd bij ons vaak genoeg ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:23 |
Ik wéét dat het anders is. Genoeg heren bij ons aan de kassa en genoeg dames in de keuken. Daarbij is keuken echt niet per definitie harder werken dan aan de counter. Plus 'de heren in de keuken' krijgen het gezeik van gasten niet over zich heen en hoeven geen constante fakesmile op te zetten. Eerst even naar feiten kijken voor je random rare dingen gaat roepen, meneer ![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:32 |
De keuken is niet harder werken dan de kassa , haha wat een lachertje (zegt de kassamiep zeker) | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:35 |
Zegt de manager ![]() En zeker weten, maar geeft niet, je zal wel jong zijn ![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:38 |
ja jij zal wel fulltime bij de mc werken ![]() | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:42 |
Parttime naast mijn studie. Maar ik hoef mij niet te verklaren aan jou. Ik heb overal gestaan, dus ook keuken, ook batch, ook grill, ook friet, maar ook kassa. Ik weet dondersgoed dat de werkdruk bij drukte overal hetzelfde ligt. Is dat bij jouw restaurant niet het geval, ligt dat aan jou, je collega's of je management ![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:42 |
gaat niet om de werkddruk maar om de zwaarte ga mij niet vertellen dat achter een hete grill staan, en dozen hamburgers aanslepen niet zwaarder is dan knopjes indrukken bij de kassa | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:44 |
Er is meer fysiek werk, ja. Maar mentaal wordt je aan de kassa juist meer uitgedaagd. De meeste heren die 'alleen maar keuken staan' weten bijvoorbeeld niet eens dat gasten over het algemeen retelastig kunnen zijn en dat je ondanks hun lastige gedrag ontzettend vriendelijk moet blijven. Het is maar net naar welk aspect je kijkt en welke je vergelijkt. Maar het totaal plaatje, daar zit geen verschil in, qua zwaarte van het soort werk ![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:46 |
ik denk dat het voor zwakbegaafden wel mentaal uitdagend is ja | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:47 |
Met jou valt geen fatsoenlijk woordje te wisselen of wel? Gelijk een persoonlijke aanval, gelijk komen met 'voor zwakbegaafden blabla'. Heb jij zelf eigenlijk ooit wel eens kassa gestaan? ![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:47 |
Niet ervoor, wel erachter. ik zie al dat nederlands niet je sterkste punt is | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:49 |
Ik zeg nergens 'ervoor' of 'erachter'. En wederom een persoonlijke aanval. Ik kap met deze discussie, met mensen die direct op de persoon gaan ga ik niet in discussie. Als jij wil denken dat je het zwaarder hebt, dan moet je dat vooral denken, jochie ![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:50 |
ik werk niet eens meer bij de mc , hihihi ik kom hier alleen om te klessebessen en dan ga jij meteen in de persoonlijke aanval dat gaat nergens over dus | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:50 |
Wat kom je dan zeuren, als je er toch niet meer werkt? ![]() | |
Roces18 | dinsdag 1 september 2015 @ 18:50 |
ik heb nog last van mijn nachtmerries | |
TheGirlNextDoor | dinsdag 1 september 2015 @ 18:51 |
Ach kindje. Succes daarmee. Ze hebben vast wel ergens een 'Ik heb nachtmerries' topic in R&P ![]() | |
1410 | zondag 6 september 2015 @ 16:02 |
Ik werk zelf al vijf jaar bij McDonald's en de vraag was meer bedoelt zo van: als je het eigelijk niets vindt (al van te voren), waarom begin je daar dan? ![]() | |
Roces18 | zondag 6 september 2015 @ 16:26 |
Denk je dat banen voor het oprapen liggen ![]() | |
Appleboy | donderdag 22 oktober 2015 @ 23:43 |
Hoi ik vroeg me af hoe het zit als je een 2-lane drive hebt, hoe dat werkt. Want heb je dan 2 order taker schermen? En als dan bij beide palen een bestelling word opgenomen hoor je de gasten toch door elkaar praten in je headset? Ik werk zelf bij een 1-lane drive. Maar kan me niet echt voorstellen dan een dubbele lane veel sneller is. | |
Yannick567 | vrijdag 23 oktober 2015 @ 20:48 |
Als je in een restaurant werkt met een dubbele drivelane dan heb je 2 ordertakers. De functies op de headsets zijn dan verdeeld over praatpaal 1 en praatpaal 2, zo spreek je ook niet door elkaar en kunnen er dus meerdere bestellingen tegelijkertijd worden opgenomen. | |
Xetran | maandag 4 april 2016 @ 21:40 |
Ik heb een gesprek morgen. Ik vind het al erg genoeg dat ik geen beter werk weet te vinden, maar goed. ![]() Even een vraag die wel handig is om te weten: mag je werken met een baard? En nu heb ik het niet over een moslimbaard, maar een van een millimeter of 6-7. | |
Yannick567 | maandag 4 april 2016 @ 22:41 |
Dat minderwaardige gedoe altijd... jammer. Een 'baard' van 6-7 mm wordt niet toegestaan. | |
Xetran | maandag 4 april 2016 @ 22:57 |
Bedrijfsleider van locatie in kwestie staat bekend om het intimideren van de werknemers. Verder is het gewoon geen baan voor een 22-jarige met een afgeronde opleiding. Wat dan wel? Helemaal niks? | |
Yannick567 | maandag 4 april 2016 @ 23:21 |
Niks is toegestaan inderdaad. | |
Xetran | maandag 4 april 2016 @ 23:30 |
Belachelijk als je kijkt naar hoe menig crewlid zijn/haar kapsel heeft onder die hoofddeksel die je moet dragen. Enfin, bedankt voor de informatie. Ik trek m'n sollicitatie wel weer terug. | |
Blord | dinsdag 5 april 2016 @ 12:21 |
Mogen jullie de hamburgers die niet verkochten raken meenemen naar huis ? Ik kan me voorstellen dat bij de sluitingstijd nog wat bij de warmhoud toestel liggen. Die gaan natuurlijk niet meer de koeling in. | |
Xetran | dinsdag 5 april 2016 @ 12:30 |
Lijkt me uit hygiëne-oogpunt alleen al iets dat je je werknemers niet aan wil doen als het al een tijd ligt. |