Gezond en ook nog eens nuttigquote:Op zaterdag 1 november 2014 15:54 schreef Ole het volgende:
Pfff van huis schoonmaken ga je ook zweten..
Was wel weer nodigquote:
Gezellig!quote:
Echt hequote:Op zaterdag 1 november 2014 19:35 schreef Zeester het volgende:
Ik weet weer waarom ik dit nooit eet, wat worden de katten intens vervelend van tonijn ruiken!
Wat lief van zequote:Op zondag 2 november 2014 10:18 schreef Ole het volgende:
Er lag een kadootje voor me van de poezen..
Dieet is toch altijd 25+ geweest of nu niet meerquote:Op zondag 2 november 2014 17:10 schreef Tink89 het volgende:
Ik ben in de war btw... Hier minimaal 29, Slank is onder 25, boven de 27 is Dieetclub. Waar hoor ik nu met m'n 25,5?
Overigens prima aan m'n feestplan gehouden. Vanavond lasagne eten, jum!
Wat deze mevrouw zegt!quote:Op zondag 2 november 2014 18:25 schreef Zeester het volgende:
Van mij mag je hier. Denk namelijk dat je veel toe te voegen hebt!
Vertel eens meer over die pompoen?quote:Op zondag 2 november 2014 16:38 schreef mrspoeZ het volgende:
Zooo lekker ontbeten, een club7gezond heette het geloof ik, met gebraden ham en oude kaas en honingmosterddressing en sla en pijnboompitjes. En een grote latte.
Nu nog even verzinnen wat ik nog meer zal eten vandaag, ontbijt was om half één.
Wel al pompoen gestoomd, morgen half pond mengen met half ons geitenkaas en half ons kipfilet voor lunch op school. Nom.
Pompoen in vier stukken, in grote schaal in magnetron, minuut of 8. Uit magnetron, afkoelen, schil eraf (gaat dan vanzelf). In stukken snijden, met geitenkaas in schaal, minuut nuken. Afkoelen, kipfiletreepjes, pitjes, mengen, nachtje in koelkast. Nom.quote:
En dan eet je het zo uit een bakje als lunch, of op brood, of in een salade?quote:Op zondag 2 november 2014 18:51 schreef mrspoeZ het volgende:
[..]
Pompoen in vier stukken, in grote schaal in magnetron, minuut of 8. Uit magnetron, afkoelen, schil eraf (gaat dan vanzelf). In stukken snijden, met geitenkaas in schaal, minuut nuken. Afkoelen, kipfiletreepjes, pitjes, mengen, nachtje in koelkast. Nom.
Ik ben erg fan van geraspte wortels/julienne in een salade, vind een gewoon stuk wortel vaak te stevig en daardoor niet passen bij andere groentes. Verder, verdiep je een x in het schap met blikjes, zoveel dingen als linzen, kikkererwten, mais enzo zijn heerlijk in een salade en ook heel prima uit blik. Experimenteer met verschillend groen, neem een x spinazie of boerenkool ipv sla. Venkel is rauw ook heerlijk, vooral in combi met sinaasappel.quote:Op zondag 2 november 2014 23:51 schreef Isabeau het volgende:
Alle salade ideeën voor mijn lunchsalade zijn welkomPompoensalade ook maar eens proberen, alleen moet ik dan de pompoen koken/stomen/oven want mijn 2 maanden oude magnetron is terug naar de fabrikant
Deze post snap ik niet. MArgarine zou je niet zelf kunnen maken?quote:Op vrijdag 31 oktober 2014 20:01 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Omdat ik eigenlijk alleen dat probeer te eten wat ik zelf maak of zelf zou kunnen maken
Roomboter is stukken gezonder dan bv marganinequote:Op maandag 3 november 2014 07:20 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Deze post snap ik niet. MArgarine zou je niet zelf kunnen maken?
Ik doelde er meer op dat roomboter voor zover ik weet nou niet echt hoog in het lijstje met gezonde dingen staat.
ik zou niet weten hoe ik plantaardige oliën zou moeten harden bijvoorbeeld, roomboter is een kwestie van slagroom en schudden.quote:Op maandag 3 november 2014 07:20 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Deze post snap ik niet. MArgarine zou je niet zelf kunnen maken?
ligt eraan waar je het lijstje vandaan haalt. Het idee dat verzadigde vetten ongezond zijn, is achterhaald.quote:Ik doelde er meer op dat roomboter voor zover ik weet nou niet echt hoog in het lijstje met gezonde dingen staat.
Serieus?quote:Op maandag 3 november 2014 07:27 schreef Sjeen het volgende:
[..]
ik zou niet weten hoe ik plantaardige oliën zou moeten harden bijvoorbeeld, roomboter is een kwestie van slagroom en schudden.
Ik schil ze en doe vervolgens de kwarten nog eens in vieren en dat gooi ik met wat kaneel anderhalve minuut op 1000 watt in de magnetron.quote:Op maandag 3 november 2014 09:51 schreef Karstman het volgende:
Mijn weekend was eettechnisch een beetje een drama. Zaterdag ging nog wel, wel uit eten geweest (zat in de planning) en braaf geen toetje genomen en realtief gezonde keuzes van het menu. Maar zondag was een drama, appeltaart, oliebol een treinreis waarbij ik al mijn gezonde tussendoortjes was vergeten.. Over het avondeten wil ik daarom liever niet meer praten...![]()
Vandaag weer met frisse moed beginnen dus!
Tink, ik lees de hele tijd over die warme appels van je en ik denk dat ik dat ook maar eens ga proberen van de week. Hoe doe jij die appel, geschild, in stukjes of alleen de kern eruit geboord?
Inderdaad. Zag laatst op TV iemand een warme appel maken in de oven waarbij hij hem (deels) uitboorde en er iets in deed, maar in de oven wordt hij natuurlijk anders warmquote:Op maandag 3 november 2014 10:23 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik schil ze en doe vervolgens de kwarten nog eens in vieren en dat gooi ik met wat kaneel anderhalve minuut op 1000 watt in de magnetron.
Alleen boren denk ik dat de buitenkant zacht wordt, maar de binnenkant hard blijft.,
In de oven kan het primaquote:Op maandag 3 november 2014 10:35 schreef Karstman het volgende:
[..]
Inderdaad. Zag laatst op TV iemand een warme appel maken in de oven waarbij hij hem (deels) uitboorde en er iets in deed, maar in de oven wordt hij natuurlijk anders warm
Ik heb hier geen magnetron... maar misschien voor 's avonds thuis, waar ik dan ook weer een oven heb... keuzes keuzesquote:Op maandag 3 november 2014 10:48 schreef Tink89 het volgende:
[..]
In de oven kan het primaJum... Duurt me op m'n werk alleen te lang.
Als ik ruimte heb qua kcals wil ik er na het opwarmen ook nog wel eens een bastognekoek overheen verkruimelen. Lekker! Wel minder verantwoord, maar soms past dat prima binnen mijn dag.quote:Op maandag 3 november 2014 11:01 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb hier geen magnetron... maar misschien voor 's avonds thuis, waar ik dan ook weer een oven heb... keuzes keuzes
ja hoor kan wel. Het vocht in de gekookte rijst kan wel gaan kristaliseren waardoor het na ontdooien slap wordt (minder erg bij rijst dan bij pasta) Daarom vindt ik het over het algemeen lekkerder om alleen de prut in te vriezen en er vers rijst bij te koken de volgende keer.quote:Op maandag 3 november 2014 11:39 schreef Zeester het volgende:
Ik ga denk ik nasi maken voor vanavond. Kan dat in de vriezer (dus als het helemaal klaar is, met rijst en al)? En smaakt het dan nog ergens naar?
Dat kan ik inderdaad ook nog wel overwegen ja, gewoon de helft van de kip en groente de vriezer in. Lijkt me een beter idee eigenlijk.quote:Op maandag 3 november 2014 11:44 schreef Karstman het volgende:
[..]
ja hoor kan wel. Het vocht in de gekookte rijst kan wel gaan kristaliseren waardoor het na ontdooien slap wordt (minder erg bij rijst dan bij pasta) Daarom vindt ik het over het algemeen lekkerder om alleen de prut in te vriezen en er vers rijst bij te koken de volgende keer.
Precies!quote:Op maandag 3 november 2014 11:49 schreef Zeester het volgende:
[..]
Dat kan ik inderdaad ook nog wel overwegen ja, gewoon de helft van de kip en groente de vriezer in. Lijkt me een beter idee eigenlijk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |