quote:Op zondag 19 oktober 2014 15:49 schreef muzas het volgende:
[..]
Nou en ook in de smaak komt dat dus heel erg terug. Gewoon echt whiskytonen. En heel erg rokerig, maar op een goede manier (vind ik). Als je dat rokerige van whisky lekker vind, is dit bier ideaal. Hoewel bier.... Het is bijna een soort hybride . Maar de karakteristieken van een stout waren wel degelijk aanwezig. Erg lekker. Maar niet te vaak, en slokje voor slokje
quote:Op zondag 19 oktober 2014 15:54 schreef uniekhoorn het volgende:
nu een Gulpener Gladiator.. ja je kan wel proeven dan het de 'aso' bier onder de zware bieren is.
Tip: Café de Abdij heeft er véél meer en een ongelofelijk aardige barman die gigantisch veel weet. Hebben ook een enorme selectie whiskey's als je dat ook interesseert. Zit aan het Gasthuisplein tegenover de Kroon.quote:Op zondag 19 oktober 2014 15:58 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
Echt een bierwinkel is het niet maar de 'Belgische Keizer' , een horecagelegenheid in Zwolle, heeft ook tig overheerlijke speciaal bieren !
En of de volgende hier onder 'speciaal' valt weet ik niet, maar ik vind Vedett een overheerlijk extra blond biertje.
Ik heb een paar bokjes gekocht, maar dat is meer om te proeven. Ik vind ze altijd tegenvallen. Ze hebben het altijd over caramel en gebrande mout, maar die proef ik vaak amper. Altijd erg vlak van smaak en absoluut niet uitgesproken. Geef mij inderdaad maar een goede quad in gure tijden. Een heerlijk ouderwetse westvleteren 12, achel bruin extra of een rochefort 10 zijn wat dat betreft superieur. Of natuurlijk een keiharde imperial stout. Die hebben smaak!!quote:Op zondag 19 oktober 2014 22:04 schreef KLTZK het volgende:
Hier worden de bokken als vanouds overgeslagen.
Geef mij maar een dubbel of quadrupel in de herfst/winter.
De whiskey op zich niet, maar dat bier spreekt me wel erg aan. Bedankt voor de tip ! Zodra ik mijn voeten weer eens op Zwolsche bodem plant, ga ik een bezoekje wagenquote:Op maandag 20 oktober 2014 00:31 schreef Tchock het volgende:
[..]
Tip: Café de Abdij heeft er véél meer en een ongelofelijk aardige barman die gigantisch veel weet. Hebben ook een enorme selectie whiskey's als je dat ook interesseert. Zit aan het Gasthuisplein tegenover de Kroon.
Best lekker. Typisch wat je verwacht van een dergelijk abdijbiertje, lekker in het zonnetje denk ik. Maar zal niet op kunnen als je er een blok stevige kaas naast neerzet. Vrij lichte smaken, maar gaan wel goed samen. Drinkt zo weg.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 10:33 schreef Red_85 het volgende:
Iemand deze:
[ afbeelding ]
Al geprobeerd?
Bierfestivals zijn leuk om speciale dingen te proeven, niet om bier te drinken dat je in iedere supermarkt kunt halen. Verder zal het ongetwijfeld gezellig zijn geweest. Ik heb nu volgens mij nog 2 bokken staan (een van Weihenstephaner en een van SNAB), dan ben ik er ook wel weer klaar mee. Winterbieren vind ik een leukere stijl.quote:Op maandag 20 oktober 2014 09:30 schreef nils7 het volgende:
We hadden afgelopen donderdag in mijn stadje voor het eerst een Bokfestival (lees tent met Barretjes erin van lokale cafe's die de Bokbieren van hun brouwers lieten proeven).
Het was op een donderdag avond (bij ons geen koopavond) maar al met al was t drukker dan ze hadden verwacht dus hoop dat het uitgroeit
Het werkte via een strippenkaart die je vooraf kocht met een glas, heb een Grolsch, LaTrappe, Jopen en Brand Bok op.
Klopt ook wel gezien de hoeveelheid en eerste keer, en de ondernemers (zover ik weet) er geen geld op toe willen leggen. Snap ik wel waarom deze opzet gekozen is...quote:Op maandag 20 oktober 2014 10:39 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Bierfestivals zijn leuk om speciale dingen te proeven, niet om bier te drinken dat je in iedere supermarkt kunt halen. Verder zal het ongetwijfeld gezellig zijn geweest. Ik heb nu volgens mij nog 2 bokken staan (een van Weihenstephaner en een van SNAB), dan ben ik er ook wel weer klaar mee. Winterbieren vind ik een leukere stijl.
Ik was toevallig in Zwolle vrijdag, en we zijn daar gaan zitten voor een Cuvee du Chateau.quote:Op maandag 20 oktober 2014 00:31 schreef Tchock het volgende:
[..]
Tip: Café de Abdij heeft er véél meer en een ongelofelijk aardige barman die gigantisch veel weet. Hebben ook een enorme selectie whiskey's als je dat ook interesseert. Zit aan het Gasthuisplein tegenover de Kroon.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Texels vond ik dan weer veel minder.Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
quote:Op maandag 20 oktober 2014 20:36 schreef uniekhoorn het volgende:
Dit is het lekkerste biertje wat ik volgens mij ooit heb geproeft.
De Carolus. Echt een heerlijke smaak, kan het niet omschrijven.
Is al een tijdje geleden dat ik hem heb gedronken en ik kom hem helaas niooit op bierkaarten tegen.Gouden Carolus kom ik best af en toe op een bierkaart tegenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Texels vond ik dan weer veel minder.
Alleen welke vind je lekker?
Samen met Karmeliet tripel is dat (de tripel) het bier waar ik mee ben 'begonnen'. Moet het weer eens kopen voor de good old sweet flavour.
De blauwe of de rode? De blauwe is sowieso een topper, helemaal als hij een aantal jaar oud is. Ik heb een tijd geleden een serie gedronken van 2 tot ongeveer 10 jaar oud, mooi om te proeven wat dat met de smaak doet.quote:
Beide erg lekker.quote:Op dinsdag 21 oktober 2014 09:19 schreef Travok het volgende:
[..]
De blauwe of de rode? De blauwe is sowieso een topper, helemaal als hij een aantal jaar oud is. Ik heb een tijd geleden een serie gedronken van 2 tot ongeveer 10 jaar oud, mooi om te proeven wat dat met de smaak doet.
Het laten rijpen van bieren kan sowieso erg mooie resultaten hebben, Quadruppels zijn hier bijvoorbeeld erg geschikt voor... aanrader!
Ik mis de bockjes niet echt buiten de herfst om, maar vind sommige uitvoeringen wel lekker genoeg om wat van weg te werken in de herfst. De La Trappe Bock is bijvoorbeeld best puik spul. Dan heb je nog de Duitse uitvoeringen zoals Aventinus, ook heel prettig in te nemen. Met Lentebokbier heb ik dan weer geen enkele iota, zoete muk zonder enig bestaansrechts wat mij betreft.quote:Op maandag 20 oktober 2014 03:45 schreef mckroket het volgende:
[..]
Ik heb een paar bokjes gekocht, maar dat is meer om te proeven. Ik vind ze altijd tegenvallen. Ze hebben het altijd over caramel en gebrande mout, maar die proef ik vaak amper. Altijd erg vlak van smaak en absoluut niet uitgesproken. Geef mij inderdaad maar een goede quad in gure tijden. Een heerlijk ouderwetse westvleteren 12, achel bruin extra of een rochefort 10 zijn wat dat betreft superieur. Of natuurlijk een keiharde imperial stout. Die hebben smaak!!
Nice. Wist niet dat ze de nieuwe labels van Brewdog al in de verkoop hadden.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 09:33 schreef Rvhkd het volgende:
Gisteren in Rotterdam ook nog het een en ander meegenomen, ben benieuwd!
[ afbeelding ]
En vrijdag voor een weekendje naar Warschau, eens kijken was voor bier ze daar schenken :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |