http://www.heelhollandbakt.nl/home/quote:Kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’ komt naar Nederland!
De Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit ‘The Great British Bake Off’ is vanaf juni te zien bij MAX.
In Heel Holland Bakt gaan we op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op met als uiteindelijk doel; Wie wordt de beste thuisbakker van Nederland?
Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van verjaardagstaart tot tarte tartin en van brood tot beignets.
Maar er staat toch niet bij 'dit is een knapperig koekje'?quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:51 schreef kwakz0r het volgende:
jamaar... ook als je sprits niet uit je hoofd kan, je weet toch dat een knapperig koekje niet te veel gekneed/gemixt moet worden? iets met short deeg...niet teveel gluten aan t werk zetten... brosheid...
Nee, aparte ruimte waar de twee juryleden bespreken wat er lastig aan proef isquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:51 schreef Sunnythesun het volgende: [..] Bij de jurering?? Ja nu je het zegt! Dat is altijd wel grappig, de gezichten als ze zien hoe het had moeten zijn
![]()
Maar dat doen ze wel hoor..quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:54 schreef computergirl het volgende:
[..]
Nee, aparte ruimte waar de twee juryleden bespreken wat er lastig aan proef is
gewoon een taart met dooie bladeren er doorheenqquote:
quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:56 schreef rhubarbje het volgende:
Oke zo'n boomstam vind ik wel echt kut
1x gedaan, zelfs mijn katten zaten onder de chocolade
Bij heel holland bakt, waarbij ze een voorbeeld proevenquote:
en dan een bak water er overheen gooienqquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:56 schreef Evertjan het volgende:
zandtaart met bladeren en een stok in het midden
quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef computergirl het volgende:
[..]
Bij heel holland bakt, waarbij ze een voorbeeld proeven![]()
![]()
Is duidelijk iets mis met mijn tv, of ik heb steeds mijn ogen dicht
t is een koekje dat je moet spuiten, met spritsingredienten... de meeste koekjes zijn wel knapperig toch?quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:54 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
Maar er staat toch niet bij 'dit is een knapperig koekje'?
Nee maar 'vroeger' bij de bbc lieten ze ook aan de kandidaten zien hoe het er uit had moeten zienquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]net nog in het tentje de eikenblaadjes. Erbij vertellen wat er moeilijk aan is en zo..
Ik heb een bijzondere vorm van dementiequote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]net nog in het tentje de eikenblaadjes. Erbij vertellen wat er moeilijk aan is en zo..
I know, maar dat bedoelt computergirl dus nietquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:58 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
Nee maar 'vroeger' bij de bbc lieten ze ook aan de kandidaten zien hoe het er uit had moeten zien
Oeh!quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef kwakz0r het volgende:
Ondertussen nom ik dit
[ afbeelding ]
ook zeer hoogstaand technisch recept dit...
90 gram bloem, zakje bakpoeder, 340 gram lichtbruine basterdsuiker, 225 gram gesmolten boter, wat vanille of vanillesuiker, 80 gram cacao, 120 gram (of hoeveel je hebt) gehakte geroosterde hazelnoten of amandelen (eergisteren deed ik er extra butterscotch chips in), 4 eieren
alles in 1 kom flikkeren, roeren tot t gemengd is, in een ingevette schaal, een uur stomen/bakken in de oven op 160 graden in een bak met tot halverwege water staand...
t hoort sticky en gerezen te zijn... koud ook lekker, beste combineren met custard of slagroom of vanille-ijs.
dus.
zeer hoogstaand.
nom.
Verdrongen blijkbaarquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:58 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ik heb een bijzondere vorm van dementie
juh dat deden ze net, ik citeerde de jury "ja dit is niet moeilijk, gewoon roeren!"quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef computergirl het volgende:
[..]
Bij heel holland bakt, waarbij ze een voorbeeld proeven![]()
![]()
Is duidelijk iets mis met mijn tv, of ik heb steeds mijn ogen dicht
die is lesbisch toch?quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:59 schreef MutedFaith het volgende:
Kan iemand Menno vertellen dat Anouk van ons is?
Hij grapt maar met Beth ofzo.
dit ja, zo kan ik niet handkarrenquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:59 schreef MutedFaith het volgende:
Kan iemand Menno vertellen dat Anouk van ons is?
Hij grapt maar met Beth ofzo.
Tja misschien ken jij de ingrediënten van een sprits uit je hoofd maar ik nietquote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
t is een koekje dat je moet spuiten, met spritsingredienten... de meeste koekjes zijn wel knapperig toch?
ja ik nu ook niet. maar als ik meedeed welquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:00 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
Tja misschien ken jij de ingrediënten van een sprits uit je hoofd maar ik niet
Volgens mij komt het ook allemaal in de buurt van een zandkoekje of madeleine
En die laatste is juist zacht
Dus ik vind het knap als jij aan de hand van een lijstje met ingrediënten kunt zien of iets knapperig of zacht moet zijn
Maar Menno is toch gewoon homo?quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:59 schreef MutedFaith het volgende:
Kan iemand Menno vertellen dat Anouk van ons is?
Hij grapt maar met Beth ofzo.
Klopt.quote:
Gaat Karin straks nog een week meequote:Op zondag 5 oktober 2014 21:00 schreef PaarsBeestje het volgende:
Het gaat niet goed met Jacques vandaag. Zo vliegt hij er nog uit.
Dan nog weet je toch niet alles uit je hoofdquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:01 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
ja ik nu ook niet. maar als ik meedeed weldan bereid je je toch voor?
zandkoekjes moet je ook niet te hard mengen volgens mij... en een madeleine moet wel meer ei in gaan...
Zie ik zo gebeuren op deze manier.quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:02 schreef GlennQuagmire het volgende:
[..]
Gaat Karin straks nog een week mee
terugkijken kan via NPO.nlquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:02 schreef Probability het volgende:
Godverdomme heb nu een belafspraak
Kan iemand screens maken
van Anouk?quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:02 schreef Probability het volgende:
Godverdomme heb nu een belafspraak
Kan iemand screens maken
quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:03 schreef Sunnythesun het volgende:
Die paddenstoeltjes van merengue zien er mooi uit
Anouk heeft lekkere kumquats!quote:
die eet alleen groenten van Hakquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:07 schreef PaarsBeestje het volgende:
Ik zie Martine trouwens nooit meeproeven.
dat hij naar huis kan gaanquote:
vlak van smaak, droge cake, waar zijn je kiwi's, het ziet er uit als een tekenfilmtaart, niet zo geraffineerd.quote:
Ik zeg Jacquesquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:11 schreef Postbus100 het volgende:
Nou, spannende strijd tussen jacques en karin, wie eruit moet.
Bedankt namens m'n vaderquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:10 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
vlak van smaak, droge cake, waar zijn je kiwi's, het ziet er uit als een tekenfilmtaart, niet zo geraffineerd.
Menno is gewoon een sympathieke gastquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:11 schreef Probability het volgende:
Meno isclose
en begint bevriend te raken......
!!!
quote:
Jaaaa maar hij doelt op die troela!quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:12 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Menno is gewoon een sympathieke gast
Ja dat snap ik maar hij is toch homo volgens julliequote:Op zondag 5 oktober 2014 21:12 schreef Probability het volgende:
[..]
Jaaaa maar hij doelt op die troela!
benzine eropquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:14 schreef Erasmo het volgende:
[..]
''Ik weet niet wat ik moet doen!''
Wat dacht je van blussen?
Ja maar hoe dan! Pan er op is een goed idee, maar of ik op dat idee was gekomen meteen weet ik ook niet hoorquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:14 schreef Erasmo het volgende:
[..]
''Ik weet niet wat ik moet doen!''
Wat dacht je van blussen?
Is toch ook geen juryquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:07 schreef PaarsBeestje het volgende:
Ik zie Martine trouwens nooit meeproeven.
ha, ik dacht ook even wat te zien opbloeienquote:
Geen idee dit zijn de eerste tien minuten dat ik kijkquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:14 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Ja dat snap ik maar hij is toch homo volgens jullie
Die hebben gisteravond bij het kampvuur samen recepten lopen uitwisselenquote:Op zondag 5 oktober 2014 21:18 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
ha, ik dacht ook even wat te zien opbloeien. Weet iemand ook of in die voorstelfilmpjes werd genoemd of Anouk een vriend heeft?
Bij Menno werd in ieder geval niet genoemd of hij een vriendin heeft.
Krijgt HHB nog een extra dimensie
Dat leest een beetje raar...quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:18 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Die stoppen als het ff kan hun zakken vol pies
quote:
Chocolade temperen zou toch gesneden koek moeten zijn ja.quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:25 schreef Pap89 het volgende:
Niveau/basiskennis is dit jaar wel benedenmaats.
Ook echt niet te vergelijken met de opdrachten van bijvoorbeeld The Great British Bake off
Anouk woont samen met haar vriend. Ik had het idee dat Menno homo was.quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:18 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
ha, ik dacht ook even wat te zien opbloeien. Weet iemand ook of in die voorstelfilmpjes werd genoemd of Anouk een vriend heeft?
Bij Menno werd in ieder geval niet genoemd of hij een vriendin heeft.
Krijgt HHB nog een extra dimensie
Homo was? En nu niet meer?quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:34 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Anouk woont samen met haar vriend. Ik had het idee dat Menno homo was.
Nog steeds denk ikquote:
quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:48 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Niet zo praktisch denkenEn als Minilot mee zou doen, dan zenden ze niet eens meer uit maar geven ze haar gewoon gelijk de prijs mee
Zeker nu Menno beetje aan het sjansen was met Anouk #AntiTeamMenno #ProTeamAnoukquote:
Anouk zet in haar filmpje een schaal met eigen gebakken koekjes neer voor haar vriend.quote:Op zondag 5 oktober 2014 21:18 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
ha, ik dacht ook even wat te zien opbloeien. Weet iemand ook of in die voorstelfilmpjes werd genoemd of Anouk een vriend heeft?
Bij Menno werd in ieder geval niet genoemd of hij een vriendin heeft.
Krijgt HHB nog een extra dimensie
Wat zijn wij ergquote:Op zondag 5 oktober 2014 22:24 schreef Joosie200 het volgende:
Anouk zet in haar filmpje een schaal met eigen gebakken koekjes neer voor haar vriend.Maar alles kan stuk en hoe meer ze op elkaars lip zitten /pun intended hoe meer geldt: alles kan stuk
Of gewoon keihard hipster met die baard, dat hele kapsel en zijn houdingquote:
Verdomme zeg, laat mensen nou eens een beetje!quote:Op zondag 5 oktober 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju zeg, kan dat gezeur over hun seksuele geaardheid nou afgelopen zijn?
Wat maakt mij dat nou uit met wie ze neuken? Ze zijn er om te bakken.
Hoe zo zeuren we erover? Ouwehoeren ala, maar met de aflevering van vandaag lokken ze dat ook wel uit /nofi Iemand als Menno valt gewoon op in zijn manier van doen issie totaal anders dan Victor/Jacque/Martijn. En voor de rest is er geen gezeur om zijn baksels anders. Terecht meesterbakker van de weekquote:Op zondag 5 oktober 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju zeg, kan dat gezeur over hun seksuele geaardheid nou afgelopen zijn?
Wat maakt mij dat nou uit met wie ze neuken? Ze zijn er om te bakken.
Omdat ie gewoon leuk isquote:Op zondag 5 oktober 2014 22:59 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Hoe zo zeuren we erover? Ouwehoeren ala, maar met de aflevering van vandaag lokken ze dat ook wel uit /nofi Iemand als Menno valt gewoon op in zijn manier van doen issie totaal anders dan Victor/Jacque/Martijn. En voor de rest wordt is er geen gezeur om zijn baksels anders. Terecht meesterbakker van de week
Tuurlijk issie leuk, maar Anouk is het leukste met pain flambéquote:Op zondag 5 oktober 2014 23:15 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Omdat ie gewoon leuk isaccepteer het nou maar, dat die mensen er ook zijn. Vaak nog zonder bijbedoelingen ook zelfs. Ooooh kan dat?
ja dat kan, dat is menselijk
Menno is gewoon zichzelf.
De worteltaart van Koekela wel eens gehad? Ook niet lekker?quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef RobinOok het volgende:
Alsof de worteltaart al niet vies genoeg was! Nee, we gaan pompoentaart maken. YUK!
Ik begreep niet echt waarom ze niet gewoon spritsen gingen maken. Leuk, zo'n technische opdracht, maar als je geen idee hebt hoe het eindresultaat er uit moet zien is het toch altijd gokken of je nou moet opkloppen of niet bijv?quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:46 schreef Joosie200 het volgende:
Vanmiddag maar eikenblaadjes maken. En de uitzending terug zien. Want ik zag alleen het spektakelstuk live. Wat is trouwens het verschil tussen spritsen en eikenblaadjes? Kan iig het Zeeuwse bloem nu inzetten
Ja, dat idd. Ik kan me dat van vorige keer ook niet meer zo voor de geest halen, die vage technische opdrachten.quote:Op maandag 6 oktober 2014 11:49 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het soms nogal obscure koekjes e.d. die ze moeten maken. Waarom niet wat bekendere klassiekers?
Ik vroeg het mij ook af en vroeg het aan iemand die veel bakt op Twitter. Volgens haar zijn de eikenblaadjes minder boterig en fijner qua structuur. Staat een recept op haar site: http://www.baksels.net/post/2014/10/05/Eikenblaadjes.aspxquote:Op maandag 6 oktober 2014 10:46 schreef Joosie200 het volgende:
Vanmiddag maar eikenblaadjes maken. En de uitzending terug zien. Want ik zag alleen het spektakelstuk live. Wat is trouwens het verschil tussen spritsen en eikenblaadjes? Kan iig het Zeeuwse bloem nu inzetten
quote:Op maandag 6 oktober 2014 12:31 schreef golfer het volgende:
http://www.speld.nl/2014/(...)n-alle-dagen-bakken/
Is patisserie een bepaalde fetish, of...?quote:“Je hoort weinig mensen openlijk over patisserie praten, terwijl het een natuurlijke behoefte is. Mensen moeten gaan beseffen dat bakken iets heel normaals is.”
Zoals ze het hier optekenen ga je dat wel denken ja... wát een fucking onzintekst.quote:Op maandag 6 oktober 2014 13:13 schreef MacorgaZ het volgende:
[..]
[..]
Is patisserie een bepaalde fetish, of...? [ afbeelding ]
Van mij mag het hoorquote:Op zondag 5 oktober 2014 23:19 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Tuurlijk issie leuk, maar Anouk is het leukste met pain flambéAan het geouwehoer hier moet je gewoon niet veel waarde hechten. Is gewoon ala de beste stuurlui staan aan wal de boel becommentariëren omdat het kan
Als dat zelfs niet meer mag wordt het wel saai zo
De Speld niet kennenquote:Op maandag 6 oktober 2014 14:41 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Zoals ze het hier optekenen ga je dat wel denken ja... wát een fucking onzintekst.
Speldquote:Op maandag 6 oktober 2014 12:31 schreef golfer het volgende:
http://www.speld.nl/2014/(...)n-alle-dagen-bakken/
Jup, Fok is wat dat betreft niet echt representatiefquote:Op maandag 6 oktober 2014 14:43 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Van mij mag het hoorsoms moet je als niet-gemiddelde Fokker eeh Fok!ker zoiets ja, even omschakelen.... dat deze discussies iets anders verlopen dan in het normale leven
excuseert u mij vooral
Wij hadden in de huiskamer net hetzelfde geroepen. Zo typisch iets van vrouwen om bij een beoordeling de ander maar alvast voor te zijn met het noemen van de eigen minpunten.quote:Op maandag 6 oktober 2014 15:11 schreef Bladergroen het volgende:
Ik denk: ik lees even terug wat jullie commentaren waren op Martines 'Joh, hou je kop toch Corina!' Die opmerking vond ik eigenlijk wel het hoogtepunt van deze aflevering. Maar helemaal niks
Precies wat ik dacht! Hoe kan je nou de technische kant begrijpen als je geen voorbeeld hebt. Geef anders gewoon iedereen 1 zo'n koekje om te bekijken en te proeven. En dan met die kennis aan de slag.quote:Op maandag 6 oktober 2014 11:09 schreef Dot. het volgende:
Ik begreep niet echt waarom ze niet gewoon spritsen gingen maken. Leuk, zo'n technische opdracht, maar als je geen idee hebt hoe het eindresultaat er uit moet zien is het toch altijd gokken of je nou moet opkloppen of niet bijv?
Oja, ook zoiets, gebakken cheesecakes. Zoooo vies.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:29 schreef Molo het volgende:
Zo vind ik cheesecake geen hol aan, snapt ook niemand wat van
Dat vind ik ook echt niet lekker! Vies is een te groot woord, maar ik zou het niet kiezen.quote:Op maandag 6 oktober 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Oja, ook zoiets, gebakken cheesecakes. Zoooo vies.
Je bent echt hilarisch.quote:Op maandag 6 oktober 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oja, ook zoiets, gebakken cheesecakes. Zoooo vies.
Tompouzen, ook bah ja!quote:Op maandag 6 oktober 2014 16:17 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je bent echt hilarisch.
Sinds Anouk haar tompoucen roepen we bij alles wat Anouk bakt: "Ik vind het zelf niet eens lekker!"
Nou, je gelooft het niet, maar dat doen nog best veel mensen.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tompouzen, ook bah ja!
Ik vraag me altijd af "wie eet nou zoiets vrijwillig op?"
quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nou, je gelooft het niet, maar dat doen nog best veel mensen.
Ik vind ze heerlijk, maar zou ze nooit kiezen voor/bij een visite. Want wie heeft er bedacht dat iets met twee bladerdeegkoekjes met een dikke laag room er tussen normaal op te eten is.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:32 schreef Lienekien het volgende:
Nou, je gelooft het niet, maar dat doen nog best veel mensen.
Maar dat is toch raar? Dat je iets eerst moet slopen voor het eetbaar is?quote:
Precies, maar dat heb ik ook met puddingbroodjes. Wie dat ooit bedacht heeft, sowieso iets met banketbakkersroom ligt er al vrij snel uit als je een hap neemt. Daarom idd demonterenquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind ze heerlijk, maar zou ze nooit kiezen voor/bij een visite. Want wie heeft er bedacht dat iets met twee bladerdeegkoekjes met een dikke laag room er tussen normaal op te eten is.
Al net zo gekquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:52 schreef Lienekien het volgende:
En soezen dan? Moorkoppen? Bossche bollen?
Meeste eten krijg je niet heel je mond in volgens mijquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar dat is toch raar? Dat je iets eerst moet slopen voor het eetbaar is?
www.holtkamp.nlquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:42 schreef Isegrim het volgende:
Die zooi van de Hema word je niet blij van, maar een écht goede tompouce vind ik heerlijk. Specker hier in Rotterdam heeft erg lekkere tompoucen.
Ik vind het geen probleem eigenlijk.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar dat is toch raar? Dat je iets eerst moet slopen voor het eetbaar is?
Familie van Cees neem ik aan?quote:Op maandag 6 oktober 2014 18:02 schreef Molo het volgende:
[..]
www.holtkamp.nl
www.holtkamp.nl
www.holtkamp.nl
quote:
Ik heb ze wel eens van Specker in Spijkenisse gehad. Erg lekker. Familie van Foodelicious Herman.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:42 schreef Isegrim het volgende:
Die zooi van de Hema word je niet blij van, maar een écht goede tompouce vind ik heerlijk. Specker hier in Rotterdam heeft erg lekkere tompoucen.
Eén grote incestbende, al die foodies.quote:Op maandag 6 oktober 2014 22:11 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik heb ze wel eens van Specker in Spijkenisse gehad. Erg lekker. Familie van Foodelicious Herman.
Iiiiiieeeeekkkksss, vies soezendeeg gevuld met slagroom. Brrrrr.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:52 schreef Lienekien het volgende:
En soezen dan? Moorkoppen? Bossche bollen?
At een paar jaar geleden mijn eerste (en enige) en was de hele middag misselijkquote:Op maandag 6 oktober 2014 22:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Iiiiiieeeeekkkksss, vies soezendeeg gevuld met slagroom. Brrrrr.
Vroeger, toen ik klein was at ik de chocola eraf en liet de rest liggen.
Snij ze in stukjes en maak een aardappelpuree met flink wat mosterd en kaas er door, en spekjes. Dan heb je stampot. Of doe die puree in een ovenschaal, kaas er op, en paneermeel er op. Dan heb je een sperziebonenovenschotel. Geen idee wat dit met HHB te maken heeft overigensquote:
Het zijn tips voor het kunnen maken van Parijse soezen. Heel on topic heurquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 09:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Snij ze in stukjes en maak een aardappelpuree met flink wat mosterd en kaas er door, en spekjes. Dan heb je stampot. Of doe die puree in een ovenschaal, kaas er op, en paneermeel er op. Dan heb je een sperziebonenovenschotel. Geen idee wat dit met HHB te maken heeft overigens![]()
Oh, ik zit weer eens maar half te lezenquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 11:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het zijn tips voor het kunnen maken van Parijse soezen. Heel on topic heur
Martine wordt een beetje de 2e Nelleke vd Krogt. Die heeft ook altijd van die mooie opmerkingenquote:Op maandag 6 oktober 2014 15:23 schreef Isegrim het volgende:
Tot dit programma vond ik Martine Bijl altijd maar suf. Maar ben nu fan!
Dat mag ik ook graag denken, maar in werkelijkheid zou ik er vast een enorme puinhoop van maken en me vreselijk gaan aanstellen omdat er een camera op me gericht staat.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Jammer dat je niet meedoet, zou het niveau wel wat opkrikken
Ik sluit me volledig hierbij aan. Waar GBBO kneuterig is, maar vermakelijk, is HHB gewoon saai.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:02 schreef minilot het volgende:
Zit toch nog maar even terug te kijken - al was ik eigenlijk van plan het niet meer te volgen wegens belabberd bakniveau, stomme themaweken, onnozele opdrachten en zeer beroerde jurering. Maar ik kon het toch niet laten.![]()
Tot nu toe:
- Waarom wordt het deeg voor gewone, knapperige koekjes door de meeste deelnemers in 's hemelsnaam luchtig geklopt? Het is geen cake!
- Arme Karin! Als ik deelnemer was, had ik toch echt gewoon geroepen: Karin, stop je koekjes maar even erbij in mijn oven. Zo'n oven kan gerust twee bakplaten tegelijk aan. Help elkaar gewoon! Waar is de broederschap? Ze lijken elkaar niet echt te mogen.
- Behalve zo te zien dan Menno en Anouk, maar die trekken vast vooral naar elkaar toe omdat ze (begrijpelijkerwijs) vinden dat ze de enige begaafde, kennisvolle en van trends op de hoogte zijnde foodies in de hele tent zijn. (Dat klopt bijna. Stiekem is Beth ook wel heel goed, maar wat minder uitgesproken). Ik denk dus dat er niet zozeer sprake is van fysieke aantrekkingskracht tussen Menno en Anouk, maar wel dat ze vanzelf een soort tweemans elite-clubje hebben gevormd. Ik snap wel hoe dat gaat.
- Ik zou me er niet meer over moeten verbazen, maar waarom kan bijna niemand chocolade tempereren? Als je een thermometer bij de hand hebt hoef je maar twee temperaturen te onthouden en verder kun je er weinig aan verpesten. Het blijft zo verschrikkelijk jammer dat er in deze Nederlande editie dit keer blijkbaar vrijwel geen deelnemers te vinden waren wiens kennis dat van de nog maar net beginnende hobby-bakker overstijgt. Hemel, hoe anders is dat bij The Great British Bakeoff?!
Is het zeuren? Ja, misschien. Maar ik ben zeer gehecht aan het ijzersterke format van GBBO en ik heb zomaar het gevoel dat Omroep Max er op allerlei fronten een zeer suffe variant op heeft gemaakt. Als ik de BBC was zou ik er pissig over zijn.
En voordat iemand roept: "Doe dan zelf mee! Als je het zo goed weet!"
Ik heb het inschrijfformulier gedurende de aanmeldprocedure wel drie keer helemaal in zitten vullenIk zou het namelijk an sich hartstikke leuk vinden om aan zoiets mee te doen, qua wedstrijdaspect. Het lijkt me alleen echt oervervelend om dan ook op televisie te komen, en dat hoort er nou eenmaal bij. Heb ik gewoon geen zin in.
Sinds 2010 elk jaar eentje, dus we zitten nu in het vijfde seizoen. Ik vond het eigenlijk elk seizoen weer nóg beter worden. Zeer aan te raden, er wordt enorm goed gejureerd. Die Paul Hollywood mag dan een lulhannes zijn, hij weet exact te vertellen wat er goed is aan een baksel en wat niet en waardoor dat dan precies komt. Duidelijke weekthema's op techniek (brood, patisserie, cakes, desserts) en heel veel inhoudelijke aandacht voor de opdrachten (en prachtige tekeningetjes van elk bakselquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:11 schreef Joosie200 het volgende:
Hoe langer ik dit topic volg hoe meer ik nu wel benieuwd ben naar de GBBHoeveel seizoenen zijn er en wat is volgens jullie het beste seizoen? En wat Minilot zegt kan ik goed begrijpen. Aan een bakcompetitie meedoen lijkt mij ook leuk maar ik hoef ook niet zo snel met mijn kop op televisie.
Een paar weken geleden heeft er volgens mij nog iemand overal fruit geleend om haar taart (af) te kunnen maken. Dus de broederschap is er wel een beetje.. Maar alleen als er om gevraagd wordt.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:02 schreef minilot het volgende:
- Arme Karin! Als ik deelnemer was, had ik toch echt gewoon geroepen: Karin, stop je koekjes maar even erbij in mijn oven. Zo'n oven kan gerust twee bakplaten tegelijk aan. Help elkaar gewoon! Waar is de broederschap? Ze lijken elkaar niet echt te mogen.
kijk mee met de finale as woensdag 21 uur op BBC1quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:11 schreef Joosie200 het volgende:
Hoe langer ik dit topic volg hoe meer ik nu wel benieuwd ben naar de GBBHoeveel seizoenen zijn er en wat is volgens jullie het beste seizoen?
Was niet overal, en geen fruit. Waren enkel wat aardbeien bij 1 andere deelnemer toch?quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 13:26 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Een paar weken geleden heeft er volgens mij nog iemand overal fruit geleend om haar taart (af) te kunnen maken. Dus de broederschap is er wel een beetje.. Maar alleen als er om gevraagd wordt.
Als Karin gevraagd had of ze ergens haar plaat bij mocht schuiven was dat vast geen probleem geweest.
Ja, en zolang niemand daar moeite mee heeft, geef ik ze groot gelijkquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 15:38 schreef MutedFaith het volgende:
valsgespeeld, vaslgespeeld.
Er wordt niet gemiereneukt op een paar seconden. Da's wat anders dan valsspelen.
Het zijn ook zeker wel boven gemiddelde thuisbakkers, maar beste thuisbakker van Nederland? Ik hoop van nietquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 16:32 schreef Serinde het volgende:
Qua niveau en vergelijking met GB kan ik nergens over oordelen maar ik word wel nieuwsgierig naar die serie! HHB ligt al boven mijn eigen niveau dus dat is vaak al interessant genoeg
Oja als je het zo zegt dan hebben jullie echt gelijk. Op die manier had ik er nog niet aan gedachtquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 16:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het zijn ook zeker wel boven gemiddelde thuisbakkers, maar beste thuisbakker van Nederland? Ik hoop van niet
Die echt goede bakkers durven gewoon niet op tvquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 16:46 schreef Serinde het volgende:
Oja als je het zo zegt dan hebben jullie echt gelijk. Op die manier had ik er nog niet aan gedacht
Die zitten allemaal op Fok!quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 16:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die echt goede bakkers durven gewoon niet op tv
Zou HHB een hit zijn op de radio?quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 16:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Die echt goede bakkers durven gewoon niet op tv
Met Martine? Tuuuurlijk!quote:
Alvast genoteerd voor ik het vergeet. Ben benieuwdquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 13:36 schreef computergirl het volgende:
[..]
kijk mee met de finale as woensdag 21 uur op BBC1
En? Als Koopmans goed betaald waarom zou je dat niet doen?quote:Op woensdag 8 oktober 2014 10:19 schreef roos85 het volgende:
Rutger (winnaar vorig jaar) is volgens mij met Koopmans in zee gegaan
Eensch! Ik werk in Maassluis en die tompouchen zijn echt goddelijk!quote:Op maandag 6 oktober 2014 18:02 schreef Molo het volgende:
[..]
www.holtkamp.nl
www.holtkamp.nl
www.holtkamp.nl
Ik vind Beth stiekem ook wel wat hebben, ja ik weet dat ze op vrouwen valtquote:
In de gas oven?quote:Op zondag 12 oktober 2014 20:30 schreef Evertjan het volgende:
[..]
nog een geluk dat ze geen Jodenkoeken bakken
Menno: bleh, bleh, blehquote:Op zondag 12 oktober 2014 20:35 schreef kwakz0r het volgende:
hmmmm dat brood van menno ziet er niet gaar uit...
Zoek op no knead bread, heel simpelquote:Op zondag 12 oktober 2014 20:37 schreef Kinga het volgende:
Brood bakken vind ik echt een kunst. Zonder broodmachine dan he. Ik kan het niet.
enriched dough? net zoiets als pofferd ofzo? of een haagse kakker (die maakte menno toch?)quote:
Thx voor de tipquote:Op zondag 12 oktober 2014 20:37 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Zoek op no knead bread, heel simpel
je hebt brood en brood. Zelf koop ik nooit supermarktbrood bijv. En zelf brood bakken is ook leuk om te doen met allemaal extra dingetjes erinquote:Op zondag 12 oktober 2014 20:38 schreef Cee het volgende:
Ik dacht in eerste instantie "he bah, brood" maar nu denk ik "brood
".
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |