Verdomme zeg, laat mensen nou eens een beetje!quote:Op zondag 5 oktober 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju zeg, kan dat gezeur over hun seksuele geaardheid nou afgelopen zijn?
Wat maakt mij dat nou uit met wie ze neuken? Ze zijn er om te bakken.
Hoe zo zeuren we erover? Ouwehoeren ala, maar met de aflevering van vandaag lokken ze dat ook wel uit /nofi Iemand als Menno valt gewoon op in zijn manier van doen issie totaal anders dan Victor/Jacque/Martijn. En voor de rest is er geen gezeur om zijn baksels anders. Terecht meesterbakker van de weekquote:Op zondag 5 oktober 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju zeg, kan dat gezeur over hun seksuele geaardheid nou afgelopen zijn?
Wat maakt mij dat nou uit met wie ze neuken? Ze zijn er om te bakken.
Omdat ie gewoon leuk isquote:Op zondag 5 oktober 2014 22:59 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Hoe zo zeuren we erover? Ouwehoeren ala, maar met de aflevering van vandaag lokken ze dat ook wel uit /nofi Iemand als Menno valt gewoon op in zijn manier van doen issie totaal anders dan Victor/Jacque/Martijn. En voor de rest wordt is er geen gezeur om zijn baksels anders. Terecht meesterbakker van de week
Tuurlijk issie leuk, maar Anouk is het leukste met pain flambéquote:Op zondag 5 oktober 2014 23:15 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Omdat ie gewoon leuk isaccepteer het nou maar, dat die mensen er ook zijn. Vaak nog zonder bijbedoelingen ook zelfs. Ooooh kan dat?
ja dat kan, dat is menselijk
Menno is gewoon zichzelf.
De worteltaart van Koekela wel eens gehad? Ook niet lekker?quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:57 schreef RobinOok het volgende:
Alsof de worteltaart al niet vies genoeg was! Nee, we gaan pompoentaart maken. YUK!
Ik begreep niet echt waarom ze niet gewoon spritsen gingen maken. Leuk, zo'n technische opdracht, maar als je geen idee hebt hoe het eindresultaat er uit moet zien is het toch altijd gokken of je nou moet opkloppen of niet bijv?quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:46 schreef Joosie200 het volgende:
Vanmiddag maar eikenblaadjes maken. En de uitzending terug zien. Want ik zag alleen het spektakelstuk live. Wat is trouwens het verschil tussen spritsen en eikenblaadjes? Kan iig het Zeeuwse bloem nu inzetten
Ja, dat idd. Ik kan me dat van vorige keer ook niet meer zo voor de geest halen, die vage technische opdrachten.quote:Op maandag 6 oktober 2014 11:49 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind het soms nogal obscure koekjes e.d. die ze moeten maken. Waarom niet wat bekendere klassiekers?
Ik vroeg het mij ook af en vroeg het aan iemand die veel bakt op Twitter. Volgens haar zijn de eikenblaadjes minder boterig en fijner qua structuur. Staat een recept op haar site: http://www.baksels.net/post/2014/10/05/Eikenblaadjes.aspxquote:Op maandag 6 oktober 2014 10:46 schreef Joosie200 het volgende:
Vanmiddag maar eikenblaadjes maken. En de uitzending terug zien. Want ik zag alleen het spektakelstuk live. Wat is trouwens het verschil tussen spritsen en eikenblaadjes? Kan iig het Zeeuwse bloem nu inzetten
quote:Op maandag 6 oktober 2014 12:31 schreef golfer het volgende:
http://www.speld.nl/2014/(...)n-alle-dagen-bakken/
Is patisserie een bepaalde fetish, of...?quote:“Je hoort weinig mensen openlijk over patisserie praten, terwijl het een natuurlijke behoefte is. Mensen moeten gaan beseffen dat bakken iets heel normaals is.”
Zoals ze het hier optekenen ga je dat wel denken ja... wát een fucking onzintekst.quote:Op maandag 6 oktober 2014 13:13 schreef MacorgaZ het volgende:
[..]
[..]
Is patisserie een bepaalde fetish, of...? [ afbeelding ]
Van mij mag het hoorquote:Op zondag 5 oktober 2014 23:19 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Tuurlijk issie leuk, maar Anouk is het leukste met pain flambéAan het geouwehoer hier moet je gewoon niet veel waarde hechten. Is gewoon ala de beste stuurlui staan aan wal de boel becommentariëren omdat het kan
Als dat zelfs niet meer mag wordt het wel saai zo
De Speld niet kennenquote:Op maandag 6 oktober 2014 14:41 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Zoals ze het hier optekenen ga je dat wel denken ja... wát een fucking onzintekst.
Speldquote:Op maandag 6 oktober 2014 12:31 schreef golfer het volgende:
http://www.speld.nl/2014/(...)n-alle-dagen-bakken/
Jup, Fok is wat dat betreft niet echt representatiefquote:Op maandag 6 oktober 2014 14:43 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Van mij mag het hoorsoms moet je als niet-gemiddelde Fokker eeh Fok!ker zoiets ja, even omschakelen.... dat deze discussies iets anders verlopen dan in het normale leven
excuseert u mij vooral
Wij hadden in de huiskamer net hetzelfde geroepen. Zo typisch iets van vrouwen om bij een beoordeling de ander maar alvast voor te zijn met het noemen van de eigen minpunten.quote:Op maandag 6 oktober 2014 15:11 schreef Bladergroen het volgende:
Ik denk: ik lees even terug wat jullie commentaren waren op Martines 'Joh, hou je kop toch Corina!' Die opmerking vond ik eigenlijk wel het hoogtepunt van deze aflevering. Maar helemaal niks
Precies wat ik dacht! Hoe kan je nou de technische kant begrijpen als je geen voorbeeld hebt. Geef anders gewoon iedereen 1 zo'n koekje om te bekijken en te proeven. En dan met die kennis aan de slag.quote:Op maandag 6 oktober 2014 11:09 schreef Dot. het volgende:
Ik begreep niet echt waarom ze niet gewoon spritsen gingen maken. Leuk, zo'n technische opdracht, maar als je geen idee hebt hoe het eindresultaat er uit moet zien is het toch altijd gokken of je nou moet opkloppen of niet bijv?
Oja, ook zoiets, gebakken cheesecakes. Zoooo vies.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:29 schreef Molo het volgende:
Zo vind ik cheesecake geen hol aan, snapt ook niemand wat van
Dat vind ik ook echt niet lekker! Vies is een te groot woord, maar ik zou het niet kiezen.quote:Op maandag 6 oktober 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
Oja, ook zoiets, gebakken cheesecakes. Zoooo vies.
Je bent echt hilarisch.quote:Op maandag 6 oktober 2014 15:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oja, ook zoiets, gebakken cheesecakes. Zoooo vies.
Tompouzen, ook bah ja!quote:Op maandag 6 oktober 2014 16:17 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je bent echt hilarisch.
Sinds Anouk haar tompoucen roepen we bij alles wat Anouk bakt: "Ik vind het zelf niet eens lekker!"
Nou, je gelooft het niet, maar dat doen nog best veel mensen.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tompouzen, ook bah ja!
Ik vraag me altijd af "wie eet nou zoiets vrijwillig op?"
quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:32 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nou, je gelooft het niet, maar dat doen nog best veel mensen.
Ik vind ze heerlijk, maar zou ze nooit kiezen voor/bij een visite. Want wie heeft er bedacht dat iets met twee bladerdeegkoekjes met een dikke laag room er tussen normaal op te eten is.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:32 schreef Lienekien het volgende:
Nou, je gelooft het niet, maar dat doen nog best veel mensen.
Maar dat is toch raar? Dat je iets eerst moet slopen voor het eetbaar is?quote:
Precies, maar dat heb ik ook met puddingbroodjes. Wie dat ooit bedacht heeft, sowieso iets met banketbakkersroom ligt er al vrij snel uit als je een hap neemt. Daarom idd demonterenquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind ze heerlijk, maar zou ze nooit kiezen voor/bij een visite. Want wie heeft er bedacht dat iets met twee bladerdeegkoekjes met een dikke laag room er tussen normaal op te eten is.
Al net zo gekquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:52 schreef Lienekien het volgende:
En soezen dan? Moorkoppen? Bossche bollen?
Meeste eten krijg je niet heel je mond in volgens mijquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar dat is toch raar? Dat je iets eerst moet slopen voor het eetbaar is?
www.holtkamp.nlquote:Op maandag 6 oktober 2014 17:42 schreef Isegrim het volgende:
Die zooi van de Hema word je niet blij van, maar een écht goede tompouce vind ik heerlijk. Specker hier in Rotterdam heeft erg lekkere tompoucen.
Ik vind het geen probleem eigenlijk.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar dat is toch raar? Dat je iets eerst moet slopen voor het eetbaar is?
Familie van Cees neem ik aan?quote:Op maandag 6 oktober 2014 18:02 schreef Molo het volgende:
[..]
www.holtkamp.nl
www.holtkamp.nl
www.holtkamp.nl
quote:
Ik heb ze wel eens van Specker in Spijkenisse gehad. Erg lekker. Familie van Foodelicious Herman.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:42 schreef Isegrim het volgende:
Die zooi van de Hema word je niet blij van, maar een écht goede tompouce vind ik heerlijk. Specker hier in Rotterdam heeft erg lekkere tompoucen.
Eén grote incestbende, al die foodies.quote:Op maandag 6 oktober 2014 22:11 schreef n0a het volgende:
[..]
Ik heb ze wel eens van Specker in Spijkenisse gehad. Erg lekker. Familie van Foodelicious Herman.
Iiiiiieeeeekkkksss, vies soezendeeg gevuld met slagroom. Brrrrr.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:52 schreef Lienekien het volgende:
En soezen dan? Moorkoppen? Bossche bollen?
At een paar jaar geleden mijn eerste (en enige) en was de hele middag misselijkquote:Op maandag 6 oktober 2014 22:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Iiiiiieeeeekkkksss, vies soezendeeg gevuld met slagroom. Brrrrr.
Vroeger, toen ik klein was at ik de chocola eraf en liet de rest liggen.
Snij ze in stukjes en maak een aardappelpuree met flink wat mosterd en kaas er door, en spekjes. Dan heb je stampot. Of doe die puree in een ovenschaal, kaas er op, en paneermeel er op. Dan heb je een sperziebonenovenschotel. Geen idee wat dit met HHB te maken heeft overigensquote:
Het zijn tips voor het kunnen maken van Parijse soezen. Heel on topic heurquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 09:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Snij ze in stukjes en maak een aardappelpuree met flink wat mosterd en kaas er door, en spekjes. Dan heb je stampot. Of doe die puree in een ovenschaal, kaas er op, en paneermeel er op. Dan heb je een sperziebonenovenschotel. Geen idee wat dit met HHB te maken heeft overigens![]()
Oh, ik zit weer eens maar half te lezenquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 11:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het zijn tips voor het kunnen maken van Parijse soezen. Heel on topic heur
Martine wordt een beetje de 2e Nelleke vd Krogt. Die heeft ook altijd van die mooie opmerkingenquote:Op maandag 6 oktober 2014 15:23 schreef Isegrim het volgende:
Tot dit programma vond ik Martine Bijl altijd maar suf. Maar ben nu fan!
Dat mag ik ook graag denken, maar in werkelijkheid zou ik er vast een enorme puinhoop van maken en me vreselijk gaan aanstellen omdat er een camera op me gericht staat.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:06 schreef Njosnavelin het volgende:
Jammer dat je niet meedoet, zou het niveau wel wat opkrikken
Ik sluit me volledig hierbij aan. Waar GBBO kneuterig is, maar vermakelijk, is HHB gewoon saai.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:02 schreef minilot het volgende:
Zit toch nog maar even terug te kijken - al was ik eigenlijk van plan het niet meer te volgen wegens belabberd bakniveau, stomme themaweken, onnozele opdrachten en zeer beroerde jurering. Maar ik kon het toch niet laten.![]()
Tot nu toe:
- Waarom wordt het deeg voor gewone, knapperige koekjes door de meeste deelnemers in 's hemelsnaam luchtig geklopt? Het is geen cake!
- Arme Karin! Als ik deelnemer was, had ik toch echt gewoon geroepen: Karin, stop je koekjes maar even erbij in mijn oven. Zo'n oven kan gerust twee bakplaten tegelijk aan. Help elkaar gewoon! Waar is de broederschap? Ze lijken elkaar niet echt te mogen.
- Behalve zo te zien dan Menno en Anouk, maar die trekken vast vooral naar elkaar toe omdat ze (begrijpelijkerwijs) vinden dat ze de enige begaafde, kennisvolle en van trends op de hoogte zijnde foodies in de hele tent zijn. (Dat klopt bijna. Stiekem is Beth ook wel heel goed, maar wat minder uitgesproken). Ik denk dus dat er niet zozeer sprake is van fysieke aantrekkingskracht tussen Menno en Anouk, maar wel dat ze vanzelf een soort tweemans elite-clubje hebben gevormd. Ik snap wel hoe dat gaat.
- Ik zou me er niet meer over moeten verbazen, maar waarom kan bijna niemand chocolade tempereren? Als je een thermometer bij de hand hebt hoef je maar twee temperaturen te onthouden en verder kun je er weinig aan verpesten. Het blijft zo verschrikkelijk jammer dat er in deze Nederlande editie dit keer blijkbaar vrijwel geen deelnemers te vinden waren wiens kennis dat van de nog maar net beginnende hobby-bakker overstijgt. Hemel, hoe anders is dat bij The Great British Bakeoff?!
Is het zeuren? Ja, misschien. Maar ik ben zeer gehecht aan het ijzersterke format van GBBO en ik heb zomaar het gevoel dat Omroep Max er op allerlei fronten een zeer suffe variant op heeft gemaakt. Als ik de BBC was zou ik er pissig over zijn.
En voordat iemand roept: "Doe dan zelf mee! Als je het zo goed weet!"
Ik heb het inschrijfformulier gedurende de aanmeldprocedure wel drie keer helemaal in zitten vullenIk zou het namelijk an sich hartstikke leuk vinden om aan zoiets mee te doen, qua wedstrijdaspect. Het lijkt me alleen echt oervervelend om dan ook op televisie te komen, en dat hoort er nou eenmaal bij. Heb ik gewoon geen zin in.
Sinds 2010 elk jaar eentje, dus we zitten nu in het vijfde seizoen. Ik vond het eigenlijk elk seizoen weer nóg beter worden. Zeer aan te raden, er wordt enorm goed gejureerd. Die Paul Hollywood mag dan een lulhannes zijn, hij weet exact te vertellen wat er goed is aan een baksel en wat niet en waardoor dat dan precies komt. Duidelijke weekthema's op techniek (brood, patisserie, cakes, desserts) en heel veel inhoudelijke aandacht voor de opdrachten (en prachtige tekeningetjes van elk bakselquote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:11 schreef Joosie200 het volgende:
Hoe langer ik dit topic volg hoe meer ik nu wel benieuwd ben naar de GBBHoeveel seizoenen zijn er en wat is volgens jullie het beste seizoen? En wat Minilot zegt kan ik goed begrijpen. Aan een bakcompetitie meedoen lijkt mij ook leuk maar ik hoef ook niet zo snel met mijn kop op televisie.
Een paar weken geleden heeft er volgens mij nog iemand overal fruit geleend om haar taart (af) te kunnen maken. Dus de broederschap is er wel een beetje.. Maar alleen als er om gevraagd wordt.quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 12:02 schreef minilot het volgende:
- Arme Karin! Als ik deelnemer was, had ik toch echt gewoon geroepen: Karin, stop je koekjes maar even erbij in mijn oven. Zo'n oven kan gerust twee bakplaten tegelijk aan. Help elkaar gewoon! Waar is de broederschap? Ze lijken elkaar niet echt te mogen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |