Als je het even heel zwart-wit maakt, dan is het idee dat defensie werken in oorlogstijd aantrekkelijk maakt. Ik heb geen idee hoe ze dat zouden moeten doen, tenzij het idee is dat soldaten mogen kiezen of en waarnaartoe ze uitgezonden worden (een stuk aantrekkelijker dan in een oorlogsgebied gedropt worden).quote:‘Als het voor Defensie moeilijk is om mensen te werven op hogere leeftijd, dan is het zaak dat Defensie zijn opleidingen en banen aantrekkelijker maakt voor mensen op hogere leeftijd, in plaats van een vlucht naar voren te maken en in te zetten op minderjarigen. We hebben goede militaire apparaten nodig, maar kinderen moet je daar buiten houden.’
Ook dan is het handiger om eerst soldaatje te spelenquote:Je zou kinderen tijd moeten geven om kind te zijn. Ze kunnen fysiek sterk zijn, maar hun mentale capaciteiten zijn nog in ontwikkeling. Het is voor hen moeilijker om dingen in perspectief te plaatsen dan voor mensen die een paar jaar ouder zijn.
Als dat niets voor jou blijkt te zijn, dan stop je er toch gewoon mee? Beter dat je daar achterkomt op het moment dat je nog 'gewoon' kan stoppen, dan wanneer je je handtekening hebt gezet en aan een contract vastzit (ik ga er even voor het gemak van uit dat je niet zomaar kan stoppen met je militaire opleiding)quote:Tijdens elke vorm van militair onderwijs wordt je constant geconfronteerd met agressie. Er wordt je geleerd om andere mensen te raken in gevechtssituaties. Uiteindelijk zelfs om iemands leven te nemen. Met dit alles zou je niet op zo’n jonge leeftijd geconfronteerd moeten worden.
Ik heb nog geen mening. Juist daarom heb ik het artikel hier gepost. Ik hoop namelijk dat users hier wel interesse hebben in zo'n artikel en er een mening over hebben die ze ook kunnen onderbouwen zodat ik daar iets van kan opsteken.quote:Op woensdag 24 september 2014 18:11 schreef hugecooll het volgende:
Het had trouwens geen kwaad gekund als jij (TS) ook je mening zou geven i.p.v. dat je hier een artikel dropt dat 22 minuten leestijd in beslag moet nemen en anderen de discussie laat starten.
quote:Op woensdag 24 september 2014 18:15 schreef Metalfrost het volgende:
Dus als kinderen in het bos soldaatje spelen, dat vind jij ook kindsoldaten, TS? Lijkt me niet. Bovendien kiezen jongeren er zelf voor om in het leger te gaan, in een maatschappij dat veel keuzes kent, en niet gehersenspoeld in een Derde-Wereldland om te moeten vechten voor hun vaderland..
Ken de verschillen.
Kan je ook inhoudelijk reageren of is op de man spelen lekker makkelijk en kost je de minste moeite? Of mis je het vermogen om ergens over na te denken en een inhoudelijke reactie te formuleren?quote:Op woensdag 24 september 2014 20:58 schreef Bouke-p het volgende:
Waar vraag je dit TS, je bent toch expert op het gebied van VeVa en defensie? Je weet t toch altijd beter dan ieder ander? Zelfs beter dan militairen zelf.
quote:Wat doen ze daar zoal? Een AMOL-student in het kinderrechten-rapport: ‘Tijdens het introductieweekend is “zwemmen met een geweer” een van de oefeningen. Je moet het geweer hoog houden en zorgen dat het droog blijft. Intussen schreeuwen instructeurs constant naar je dat je niet hard genoeg je best doet. Je voelt je alsof je gaat verdrinken. Veel mensen vallen af tijdens deze oefening.’
Wat had hij dan verwacht inderdaad.quote:Op donderdag 25 september 2014 15:12 schreef fathank het volgende:
Nog een pareltje uit dat stuk
[..]
Boehoehoe
Die heb ik idd ook veel gehoord. Plus dat VeVa leerlingen een verkorte AMO krijgen terwijl ze een studieschuld moeten opbouwen om de VeVa te kunnen doen; Veel goedkoper dan een volledige AMO voor defensie dus.quote:Op donderdag 25 september 2014 15:15 schreef IkStampOpTacos het volgende:
Tevens hoor je van een aantal kanten dat die VeVa-opleiding voornamelijk is opgezet zodat rekruten een mbo-diploma op zak hebben. Defensie kan mensen zonder diploma niet zomaar op straat zetten en met de VeVa is dat 'probleem' opgelost.
Zal er vast mee te maken hebben dat veel lui er al snel weer worden uitgetrapt door onder andere bezuinigingen, maar daar weet ik niks van. Als je dat zeker wil weten zullen de echte DEF-lui moeten reageren.quote:Op donderdag 25 september 2014 15:49 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Die heb ik idd ook veel gehoord. Plus dat VeVa leerlingen een verkorte AMO krijgen terwijl ze een studieschuld moeten opbouwen om de VeVa te kunnen doen; Veel goedkoper dan een volledige AMO voor defensie dus.
Ik las bij de reacties ook dat VeVa leerlingen maar 4-5 jaar bij defensie blijven? Is dat echt zo?
Als je denkt dat Defensie een loopbaan voor het leven voor die dan ook verschaft (of je nou VeVa hebt gedaan of niet) dan kom je aardig bedrogen uit.quote:Op donderdag 25 september 2014 15:49 schreef Ouder1 het volgende:
Ik las bij de reacties ook dat VeVa leerlingen maar 4-5 jaar bij defensie blijven? Is dat echt zo?
Er zijn mensen die vlot uitvallen. Ik ken echter ook mensen die er al langer dan 15 jaar zitten. je kunt simpelweg pech hebben maar het kan soms ook aan je houding liggen. De tijd van mijn vader ligt idd achter ons, toen was defensie een werkgever voor het leven.quote:Op donderdag 25 september 2014 17:07 schreef Vortix het volgende:
[..]
Als je denkt dat Defensie een loopbaan voor het leven voor die dan ook verschaft (of je nou VeVa hebt gedaan of niet) dan kom je aardig bedrogen uit.
Ja, fantastisch voor de portomonnee van Den Haag...quote:Minister Hennis-Plasschaert (Defensie) acht de binding van jonge mensen voor de lange termijn van groot belang: ‘In dit verband houdt Defensie onverminderd vast aan de instroom via de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) bij Regionale opleidingscentra’, schreef zij vorig jaar aan de Tweede Kamer.
Volgens Kamerlid Angelien Eijsink, Defensiespecialist van de PvdA, is het plan om zeventig procent of meer van het Defensiepersoneel te laten instromen via VeVa-opleidingen. ‘Die VeVa’s zijn fantastisch,’ zei ze eerder dit jaar.
Nee hoor, dat was alleen van toepassing op de BOT'ers en daar werd net iets meer van verwacht dan de KVV'ers, TS'ers, KCV'ers etc. BOT'er werd je niet zomaar, daar zat een andere keuring aan vast, veel langere opleidingen enz. Over de hele krijgsmacht bekeken waren er feitelijk niet zoveel BOT'ers, het gros had een "tijdelijk" contract.quote:Op donderdag 25 september 2014 17:13 schreef Ouder1 het volgende:
De tijd van mijn vader ligt idd achter ons, toen was defensie een werkgever voor het leven.
Is dat erger na de defensie keuring dan de spijkerbroeken instroom op hetzelfde niveau?quote:Op donderdag 25 september 2014 17:23 schreef AchJa het volgende:
VeVa mag wmb per direct afgeschaft worden een grotere kneuzenkermis zie je zelden bijelkaar.
Euhhhh.. Officier in de luchtmacht?quote:Op donderdag 25 september 2014 17:34 schreef AchJa het volgende:
Nee hoor, dat was alleen van toepassing op de BOT'ers en daar werd net iets meer van verwacht dan de KVV'ers, TS'ers, KCV'ers etc. BOT'er werd je niet zomaar, daar zat een andere keuring aan vast, veel langere opleidingen enz. Over de hele krijgsmacht bekeken waren er feitelijk niet zoveel BOT'ers, het gros had een "tijdelijk" contract.
Dat waren ook niet allemaal BOT'ers.quote:Op donderdag 25 september 2014 17:40 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Euhhhh.. Officier in de luchtmacht?
Wat ik er van zie is het 1 pot nat en dat ligt aan de diverse tegenwoordig veel te korte opleidingen. Waar je vroeger nog wel een tijdje aan de bak kon bij een AMO is dat tegenwoordig een paar weken en de rest moet maar bijgespijkerd worden bij de eenheid...quote:Op donderdag 25 september 2014 17:39 schreef Ouder1 het volgende:
Is dat erger na de defensie keuring dan de spijkerbroeken instroom op hetzelfde niveau?
Ik ken de cijfers niet, maar het zou me niets verbazen...quote:En ik las dat 50% van de VeVa leerlingen na het behalen van hun diploma niet door de defensiekeuring komen. Klopt dat of is dat een broodje aap verhaal (die man zei wel meer dingen die me overdreven leken)?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |