abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146381517
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 18:59 schreef Clubsoda het volgende:
Ik zit kersttechnisch met het volgende, misschien zijn hier wel mensen die met me mee willen denken. Wij zijn vanaf het weekend voor kerst bij schoonfamilie in Duitsland en komen tweede kerstdag terug. Tweede kerstdag is er dus bar weinig tijd voor koken en bovendien moeten de boodschappen eigenlijk al in huis zijn. Vorig jaar hebben we heel gewoon gegeten maar dat vond ik eigenlijk een beetje saai, dus ik wil proberen er dit jaar wat feestelijkers van te maken. Heeft iemand briljante ideeën voor gerechten die ofwel ingevroren kunnen worden en/of ingrediënten die ruim (minsten een week) van te voren gekocht kunnen worden? Een soepje als voorgerecht is sowieso een optie natuurlijk, maar ik ben een beetje inspiratieloos voor het hoofdgerecht.
Maak een lekkere pan stoofvlees! O+
pi_146390894
Stoofvlees is inderdaad een hele lekkere optie..
Zelf gesneden frieten, en lekkere verse mayo erbij, en misschien lekker gebakken rode kool met ui, knof afblussen met balsamico en serveren met gebruneerde walnoten
Keep on Tripp'n
pi_146414240
In een episode van "Save with Jamie" oid. kwam een fantastisch recept voor een varkensschouder aan bod. Het ding moet iets van 5 tot 6 uur in de oven, er zit zelfgemaakte appelmoes bij + een rits recepten voor de restjes, je kunt er echt nog een week van eten ofzo.

Dat lijkt me wel wat. En daarnaast hopelijk rendang maken. Niet heel traditioneel kerst, maar wel duur vanwege alle verse kruiden dus we eten het niet zo vaak.

Kerstdiner O+
pi_146418144
ingrediënten rendang duur? dat valt toch wel mee?...
Keep on Tripp'n
  zaterdag 8 november 2014 @ 01:56:05 #230
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_146424401
gourmetten
zzzzz
pi_146457937
Ik maak op Eerste Kerstdag een dessert voor 7 volwassenen en 6 kinderen (1-10 jaar). Hoofdgerecht wordt waarschijnlijk pollo parmagiano. Ik zat te denken aan een soort grand dessert. Iemand tips voor wat ik daar allemaal bij kan doen? Het moet wel vervoerd kunnen worden van Amsterdam naar Rotterdam.
  zondag 9 november 2014 @ 13:18:59 #232
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_146460506
Oooo yeah!! Mijn familie heeft besloten kerst op 2 uur afstand te vieren. Nu ga ik dat met een nieuwe baby niet doen, dwz dat ik dit jaar niet vast zit aan de afhaalchinees en 1 dag voor ons gezin kan koken *O* .

Kan ik ook wat gaan maken ipv alleen meelezen hier!

(Helaas zit ik eerste kerstdag nog wel vast aan de gourmet ;( )
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zondag 9 november 2014 @ 13:22:43 #233
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_146460644
hazenpeper
zzzzz
pi_146460872
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 november 2014 19:50 schreef RoelerMF het volgende:
Is er trouwens iemand met ervaring hoe je kletskoppen kan vouwen tot een bakje waar een bolletje ijs in kan? :D
Lege eierdozen worden hier vaak voor gebruikt.
pi_146460924
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 18:59 schreef Clubsoda het volgende:
Ik zit kersttechnisch met het volgende, misschien zijn hier wel mensen die met me mee willen denken. Wij zijn vanaf het weekend voor kerst bij schoonfamilie in Duitsland en komen tweede kerstdag terug. Tweede kerstdag is er dus bar weinig tijd voor koken en bovendien moeten de boodschappen eigenlijk al in huis zijn. Vorig jaar hebben we heel gewoon gegeten maar dat vond ik eigenlijk een beetje saai, dus ik wil proberen er dit jaar wat feestelijkers van te maken. Heeft iemand briljante ideeën voor gerechten die ofwel ingevroren kunnen worden en/of ingrediënten die ruim (minsten een week) van te voren gekocht kunnen worden? Een soepje als voorgerecht is sowieso een optie natuurlijk, maar ik ben een beetje inspiratieloos voor het hoofdgerecht.
Gekonfijte eendenbouten?
  zondag 9 november 2014 @ 13:38:27 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146461202
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 13:18 schreef AwayTL het volgende:
Oooo yeah!! Mijn familie heeft besloten kerst op 2 uur afstand te vieren. Nu ga ik dat met een nieuwe baby niet doen, dwz dat ik dit jaar niet vast zit aan de afhaalchinees en 1 dag voor ons gezin kan koken *O* .

Kan ik ook wat gaan maken ipv alleen meelezen hier!

(Helaas zit ik eerste kerstdag nog wel vast aan de gourmet ;( )
Lekker aardig van je familie zeg :')

Nu wel dan lekker alles maken wat je zelf lekker vindt, bonus!!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 9 november 2014 @ 13:39:47 #237
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146461253
Lidl kerst assortiment is echt briljant dit jaar voor de Bourgondiërs onder ons O+

Zie Lidl topic voor linkje met digitale folder.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 9 november 2014 @ 14:00:59 #238
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_146461965
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 13:38 schreef Molo het volgende:

[..]

Lekker aardig van je familie zeg :')

Nu wel dan lekker alles maken wat je zelf lekker vindt, bonus!!
Nou ja, opa en oma wonen hier, vandaar dat het altijd bij hun in de buurt was. Maar aangezien zij het niet aankunnen om te organiseren en mijn vader vast geen zin heeft om dat te gaan doen ( gescheiden nu ), vind ik het niet zo heel raar. Daar woont ook de helft dus ach ;) .

Ik dacht er aan om buikspek te gaan maken. Nog nooit gegeten, maar ziet er zoo lekker uit!

Iemand het recept voor in de oven? En om welk stuk moet ik vragen bij de slager? Hoe kan ik eventuele restjes gaan verwerken? :D

Kan ik het misschien nog in mijn verlof gaan testen!
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zondag 9 november 2014 @ 14:06:32 #239
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_146462161
zzzzz
  zondag 9 november 2014 @ 14:18:08 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146462648
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 14:00 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Nou ja, opa en oma wonen hier, vandaar dat het altijd bij hun in de buurt was. Maar aangezien zij het niet aankunnen om te organiseren en mijn vader vast geen zin heeft om dat te gaan doen ( gescheiden nu ), vind ik het niet zo heel raar. Daar woont ook de helft dus ach ;) .

Ik dacht er aan om buikspek te gaan maken. Nog nooit gegeten, maar ziet er zoo lekker uit!

Iemand het recept voor in de oven? En om welk stuk moet ik vragen bij de slager? Hoe kan ik eventuele restjes gaan verwerken? :D

Kan ik het misschien nog in mijn verlof gaan testen!
Tsja, gelukkig dan maar dat jij het snapt. Ik zou pisnijdig zijn. Dan maar broodje en soep regelen of iets simpels ofzo als het niet anders kan, maar het draait bij ons echt om bij elkaar zijn met kerst, hoe dan ook.

Buikspek klinkt lekker, wil je het Europees maken met stoof groenten enzo erbij? Of Chinese stijl?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 9 november 2014 @ 16:33:18 #241
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_146466866
quote:
1s.gif Op zondag 9 november 2014 14:18 schreef Molo het volgende:

[..]

Tsja, gelukkig dan maar dat jij het snapt. Ik zou pisnijdig zijn. Dan maar broodje en soep regelen of iets simpels ofzo als het niet anders kan, maar het draait bij ons echt om bij elkaar zijn met kerst, hoe dan ook.

Buikspek klinkt lekker, wil je het Europees maken met stoof groenten enzo erbij? Of Chinese stijl?
Hoe dan ook, ja dan zou ik mij natuurlijk ook aan kunnen passen. Zie het zelf alleen niet zitten om die reis af te leggen als we net 3 weken een mini erbij hebben. Zullen er genoeg zijn die het wel zouden doen. En zoals je ziet kan ik nu mijn eigen ding doen, waar ik ook niet rouwig om ben ;) .

Hm Chinese stijl lijkt mij lekkerder, maar scherp kan dan alweer niet, omdat er een peuter mee eet. Denk dat dan Europees makkelijker is? Al zou Chinees wel weer zoeter zijn?..

Gooi beide recepten er maar in! :D
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_146488784
Ik heb gisteren nog buikspek klaargemaakt.
Dit recept heb in ongeveer aangehouden.
Alleen heb ik de Chinese ingrediënten vervangen door een bbq-rub. Het stuk wat ik gebruikte was ongeveer 500g. Kleiner zou ik niet doen.

De Chinese versie lijkt mij ook lekker!

Gewoon bij de slager om buikspek met zwoerd vragen.
Denk dat je geen restjes overhoudt en anders op brood ook erg lekker ;)
pi_146554928
Als hoofdgerecht wordt het dit jaar varkensschouder met o.a. appeltjes erbij geloof ik. Uit het boek van Save with Jamie.
We hebben alleen nog geen flauw idee wat te doen qua dessert en voorgerecht. :{
pi_146741510
Met Kerst ben ik waarschijnlijk niet de kok, we zijn uitgenodigd om bij familie te komen eten.

Maar voor Sinterklaas ben ik al wel ver met het menu :Y

Het wordt denk ik dit:

Filodeeg-pakketjes, in de vorm van de zak van Sinterklaas, met tonijn, ansjovis, courgette en paprika als voorgerechtje.

Als hoofdgerecht denk ik kip met worteltjes en mandarijn uit de oven: http://www.leukerecepten.(...)bouten-met-mandarijn met knoflookaardappeltjes: http://www.okokorecepten.(...)ppelen-knoflook-oven

En dan als toetje een kruidnoten-tiramisu.

Ik ga ook menu-kaartjes maken, maar weet iemand toevallig nog een leuke Sinterklaas benaming voor het hoofdgerecht? :@ Iets met appeltjes van oranje of iets voor Amerigo ofzo :@ :+
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_146742108
Ik mag met kerst gaan koken dit jaar *O* nu nog bedenken wat ik wil maken.. Moet niet te moeilijk/vreemd voor de familie. Geen gedoe met allerlei hapjes en geen voorgerecht. Gewoon alles op tafel en scheppen maar. We zullen waarschijnlijk ook maar met een klein groepje zijn. 6-8 man.
Kalkoen maken lijkt mij heel gaaf of gewoon een grote kip. Misschien iets van lamsbout? Vlees wil ik bij beef en steak halen :9
Groente.. Standaard bij ons is meestal boontjes, witlof ham/ kaas en een pot doperwtjes.. Geen inspiratie voor nog.
Als toetje zit ik aan crème brulee te denken.
Suggesties zijn welkom. Ik blijf hier mee lezen voor inspiratie.

[ Bericht 2% gewijzigd door Dragonberry op 17-11-2014 14:44:41 ]
  dinsdag 18 november 2014 @ 22:06:36 #246
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_146789967
Ooh wat leuk, 2 van mijn gerechtjes in de openinspost van dit topic :D

Dit jaar bij mijn zus eten met kerst, ze heeft net een (nieuwe) keuken in haar huis na een aantal jaar een soort van kamperen. Zal dus vast wel gaan helpen, maar laat haar in eerste instantie dingen bedenken.

Bij de schoonfamilie nog helemaal geen plannen ivm de gezondheidssituatie van mijn schoonvader. Maar naar aanleiding van m'n schoonzus die dit weekend terwijl we in een restaurant aten zei, ooh eten we dit jaar creme brulee met kerst ;) Gaan we hen in ieder geval rond kerst uitnodigen voor een lekker diner, met creme brulee als dessert.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_146790576
We vieren dit jaar maar 1 dag met de familie kerst. Bij m'n ouders en iedereen wordt ergens verantwoordelijk voor. Ouders zorgen voor het vlees bij het hoofdgerecht en het drinken.
Verder moeten we over de 4 zusjes nog het voorgerecht, bijgerechten en nagerecht verdelen. Nog niet over gehad wie wat doet.

2e Kerstdag ga ik lekker luxe voor mezelf koken, weet nog niet wat :).
En kerstavond ga ik wat lekkers en makkelijks eten. En altijd lekkere hapjes bij AYNIL kerstuitzending :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_146813410
Jaaaaaaaaaaaaaaaa! Insane kerstmenu!

Of voor 4 of voor 6 man. Of in mijn keuken of in de keuken van m´n schoonouders, maar ik kan gaan nadenken over menu´s! O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_146813725
Ik weet het, stuffing is voor Thanksgiving en niet voor kerst, maar oooo, wat zat ik net te kwijlen toen ik dit broodjes-recept net zat te lezen.

Uitleg, stap voor stap:
The Food Lab: How to Make Pull-Apart Stuffing-Flavored Rolls
Verkort recept:
http://www.seriouseats.co(...)ll-bread-recipe.html




Mocht iemand op zoek zijn naar belachelijk calorierijke dinner rolls voor op de kersttafel, dan is dit volgens mij een erg lekkere optie!
Ik ga ze volgende week uittesten >:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146813843
O, en voor wie op zoek is naar een bijzondere hartige garnering en een wauw-effect bij je gasten.. '
Glazen' aardappelchips!

Foto van de mijne, afgelopen zondag:


Het is even een werkje, maar het resultaat is er wel naar: chippies die smaken naar gebakken aardappelen en kraken als normale chips, maar dan zo doorzichtig als glas!

Hier staat hoe je ze maakt:
http://www.instructables.com/id/Glass-Potato-Chips/
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')