#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 03:26 |
![]() Gast ![]() Domste Turk ooit. Klacht: Turken die denken dat baklawa Turks is en nee het is niet baklava dat slaat nergens op | |
BlueJeans | zaterdag 26 juli 2014 @ 03:27 |
''hun'' ![]() | |
TimMer1981 | zaterdag 26 juli 2014 @ 03:31 |
De correcte antwoorden:"Ik moet helemaal niets." "Wie is 'ons'? Nederlanders?" "Klopt en klopt." | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 03:34 |
Wat? | |
BlueJeans | zaterdag 26 juli 2014 @ 03:35 |
Het is 'hen' | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 03:40 |
Podverdikkeme je hebt gelijk ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 04:44 |
![]() | |
blikjetonijn | zaterdag 26 juli 2014 @ 04:56 |
ts is turk | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 05:02 |
Nee ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 05:23 |
Baklava (Turks: baklava; Azerbeidzjaans: Paxlava; Grieks: Μπακλαβάς, Arabisch: بقلاوة, baqlāwaḧ; Armeens: փախլավա ,pʼaḫlawa) is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in landen die ooit behoorden tot het Byzantijnse of Ottomaanse rijk, het huidige Turkije, dat wil zeggen van de Balkan tot het Midden-Oosten (daar genoemd "Tunesische Baklava"). In België en Nederland is hij vaak te vinden in Turkse en Griekse winkels, of als dessert in Turkse restaurants. De Turkse stad Gaziantep is beroemd vanwege deze specialiteit, hoewel die pas in 1871 via Damascus naar Gaziantep is gebracht. In 2008 heeft het Turkse patentbureau een Geographical Indication Certificate voor "Antep Baklava" geregistreerd. Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, dat op bladerdeeg lijkt, gevuld met gemalen stukjes noot, doorgaans walnoot of pistache maar ook wel amandel. Er zijn allerlei varianten waarbij ook wel kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenrasp, sinaasappelrasp, rozenwater en vanillesuiker worden toegevoegd. Het geheel wordt, na het bakken, doordrenkt met een zoete siroop van suiker of honing. Vaak wordt de baklava op een grote schaal gemaakt, en vervolgens in kleine stukjes gesneden. Omdat de baklava erg zoet en vet is, is hij ook zeer machtig. Daarom wordt er vaak Turkse koffie bij gedronken, en in de toeristische gebieden wordt hij ook wel met een bolletje ijs geserveerd. Ook is er een "Tunesische" baklava, deze is veel bekender in de Arabische landen dan de Turkse Baklava. Bij de Tunesische Baklava word er honing gemengd met gemalen stukjes noot, tot een massa. Bij de Turkse variant word de Baklava doordrenkt met een zoete siroop. De Turkse Baklava is Stroperiger en daardoor dus zachter dan de Tunesische Baklava. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 06:11 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 06:11 |
KIRMIZIII!!!!! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-07-2014 06:11:54 ] | |
El_Matador | zaterdag 26 juli 2014 @ 06:35 |
Dankzij dit topic een improvisatiebaklavaatje in elkaar geflanst, es kijken hoe het wordt. ![]() Missie geslaagd, snel, simpel en viel zeer in de smaak. Binnenkort maar es wat beter, de bogotaanse baklavabakkerij. [ Bericht 25% gewijzigd door El_Matador op 26-07-2014 07:09:39 ] | |
nietzman | zaterdag 26 juli 2014 @ 06:48 |
Niet weten dat de hele planeet is uitgevonden door ataturk. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 06:52 |
![]() | |
hugecooll | zaterdag 26 juli 2014 @ 06:55 |
Turken ![]() zarGon ![]() Baklava ![]() ![]() | |
-supergirl- | zaterdag 26 juli 2014 @ 08:53 |
Ik dacht altijd dat het Grieks was | |
Hallojo | zaterdag 26 juli 2014 @ 08:58 |
Ik dacht altijd dat het Belgisch was ![]() | |
Leafeon672 | zaterdag 26 juli 2014 @ 09:06 |
| |
Woestijnvos | zaterdag 26 juli 2014 @ 09:12 |
Nog nooit gegeten. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 13:42 |
Wikipedia als bron gebruiken ![]() | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 13:43 |
Baklava ![]() ![]() | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 13:45 |
Kan toch gewoon in deze zin? Ik neem aan dat je het over de TT hebt tenminste. Het is niet 'aan hen' dus is het 'hun'. Of wat? | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 13:45 |
Lekker man, honing met nootjes ![]() | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 13:46 |
Ik vind dat zo smerig ![]() Zoet en vet ![]() | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 13:51 |
De enige nare nasleep die ik van baklava heb is het brandende gevoel in m'n rechter achterzak, die beduidend geslonken is doordat die huichelaar achter de toonbank één euro rekent voor een stukje bladerdeeg met wat notenvulling ![]() Wat dat aangaat kan TS wel roepen Assyrië dit Assyrië dat, maar uiteindelijk zal het mij niks verbazen als baklava uitgevonden is aan de oevers van de Jarmuk. | |
Linkesoep | zaterdag 26 juli 2014 @ 13:57 |
Vieze troep | |
SuperHarregarre | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:00 |
Turken zijn verdwaalde Grieken. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:00 |
Dit topic heeft te weinig Turken. | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:01 |
Het zal uitgevonden zijn door de illuminatie, om mensen hartproblemen te geven en de portefeuille lichter te maken. Die vieze smaak komt door de eenogige illuminatiepiramide die een gegeven paard graag in de bek kijkt. | |
HCFeestbeest | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:01 |
mpaklabas ![]() | |
hugecooll | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:03 |
Ja, da's niet helemaal hoe dat werkt. | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:04 |
TS is armeen Kontpijn gespot | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:04 |
| |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:04 |
![]() Baklava is niet zomaar een stukje bladerdeeg. Daar zit echt heel veel werk in | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:05 |
Hartproblemen van nootjes en honing? In dit geval eerder van de stress denk ik. | |
Piger | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:05 |
Als ik baklava koop, dan is die van mij. Niet van een turk, niet van een griek, maar van mij. En als ik er op wil stampen, dan doe ik dat. | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:05 |
Namelijk? | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:05 |
Het ging toch over baklava? ( ![]() Honing vind ik wel lekker, maar door de yoghurt, op brood of gewoon zo. | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:06 |
Baklava is honing met nootjes. | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:06 |
Heel veel laagjes heeeel dun deeg. Daar zit echt héél veel werk in | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:07 |
Dan kan ik mij inderdaad niet voorstellen dat het Turks is. | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:07 |
Dat moet je zelf weten. Baklava ![]() | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:07 |
Nee, dat is vies, vet en zoet bladerdeeg. | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:07 |
Soort mislukte lasagne. | |
Piger | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:08 |
Ooit zelf gemaakt, was 10x lekkerder dan van een of andere dikke turk. Waarschijnlijk ook een stuk hygiënischer. | |
Twiitch | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:08 |
Vieze mierzoete rommel We kunnen niet bakken dus we maken het zo zoet mogelijk, dan proef je toch niks. | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:09 |
![]() Honger ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:09 |
met jullie onderontwikkelde smaakpapillen door al die kaas en aardappelen ![]() | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:09 |
Lekker stampot togg. Alles in een pot gooien en koken. Vet lekker enzo | |
Twiitch | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:10 |
twee turken met rotte tanden gespot ![]() | |
voederbietel | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:10 |
Beetje prakken, beetje jus. | |
superdrufus | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:34 |
Smaken verschillen, sommige mensen vinden baklava heerlijk, anderen eten liever een roze koek of een stroopwafel. | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:35 |
Het glimt gewoon van de vettigheid ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:35 |
Ja, dit idd. Veel volkeren en landen rondom Turkije hebben tot nu toe baklava proberen te claimen maar geen van hen is met bewijs kunnen komen. De Grieken die een paar jaar terug zelfs in het nieuws kwamen met hun baklava claim kwamen niet verder dan het showen van een Byzantijns recept voor gebak met walnoten ZONDER fyllodeeg. ![]() Anyway, het gebruik van laagjes deeg etc. is typisch Turks/Turkic en terug te vinden in bijna alle Turkse culturen over de hele wereld, ook al verschillen de keukens onderling veel van elkaar. En dat de baklava 1200 jaar terug hoogstwaarschijnlijk primitiever was en niet hetzelfde als de baklava van nu spreekt voor zich. Er zullen vast wel invloeden van buitenaf een rol hebben gespeeld in het vormen van de baklava die we nu kennen, maar de essentie blijft gewoon Turks. | |
Five_Horizons | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:39 |
Een discussie over een zoet deeggerechtje. Over dit soort dingen ontstaan gewoon echt oorlogen. Mensheid: ![]() | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:41 |
Nog nooit gehad maar ik eet geen voedsel dat van islam bronnen komt of midden oosten. Dus terechte opmerking. | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:41 |
Dat zeg je nu wel maar hier is altijd de friet-patat discussie.... | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:41 |
Is een gevoelig onderwerp hoor. ![]() | |
Stimorol- | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:42 |
SAAAAARRRIIIIIIIIIII | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:43 |
Wat maakt het uit? Er zijn ook tijden waarin twee lui aan de andere kant van de wereld aan de precies zelfde theorie werkte. En wie heeft het wiel uitgevonden? Een man die daarna met magische duiven zijn nieuwe ontdekking heeft gedeeld of werd het overal gewoon uitgevonden doordat mensen verder gingen. Net als hoe je vuur moest maken dat is ook niet door een man uitgevonden, misschien was er een het eerst.... Maar dan nog, was dat de uitvinder als aan de andere kant in de wereld in Azië iemand het ook heeft bedacht? Mensen die denken dat iets van een plek moet afkomen. ![]() | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:43 |
![]() ![]() ![]() | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:43 |
Ze hebben wel prima gerechten hoor, vooral het veelvuldig gebruik van lam kan ik wel waarderen. Maar zoetigheid is sowieso niet echt mijn ding. Als het niet vet of zoet is lust ik het meestal wel. | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:44 |
lammetjes zijn super lief maar ik eet gewoon nooit turks etc. Ik eet ook nooit Amerikaans, uiteindelijk ben je wat je eet en beide culturen staan me niet aan. | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:45 |
Het feit dat de mensen die dit claimen niet aan de andere kant van de wereld zitten is nou het probleem. | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:45 |
Elke avond stamppot of boerenkool met worst jwt | |
Immerdebestebob | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:46 |
Je eet mensenvlees? | |
Five_Horizons | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:46 |
Ik zei toch ook: Mensheid ![]() | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:47 |
| |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:48 |
Maar is er bewijs om de claim te vergelden? Waarom kun je niet gewoon zeggen het is in deze regio uitgevonden, soberzo lagen landen heel anders in de geschiedenis zo is Turkije ooit eens het Ottomaanse rijk geweest en die waren groot... Met spekjes. Bah Merikanen. ![]() Doe mij maar lekker rijst. In je ondertitel staat Feynoord, dus je doet niet mee als het om eten gaat maar om een voetbalclub is het wel goed te praten of te verantwoorden? | |
ClapClapYourHands | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:50 |
gadver, Aziatisch eten :S :S :S is viesssssss | |
Five_Horizons | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:50 |
Hoe is dat relevant? ![]() | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:50 |
De mensen daar zijn introvert alles tof. Dat mensen die elkaar de kop in slaan over waar een gerecht vandaan komt, naar mijn mening gelijkstaan met voetbalsupporters die andere clubs belachelijk maken en blijven roepen dat die van hun de beste is. Objectief gezien gaat het toch gewoon om goed voetbal? | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:51 |
Als je mijn eerdere post had gelezen dan had je gezien dat er inderdaad bewijs is. Of in ieder geval, het beste bewijs van de Turken komt. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:51 |
![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-07-2014 14:51:36 ] | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:52 |
Het beste bewijs wilt niet zeggen dat iets zo is, als we het beste bewijs erbij pakken dat aliens bestaan dan? En wat als de Turken die het uitvonden in Turkije eigenlijk een stam was van het landje ernaast? | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:52 |
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BClla%C3%A7 | |
Five_Horizons | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:52 |
Wat heeft dat precies met mijn ondertitel te maken? (hoe kun je 'goed' en 'objectief' in één zin zetten? ![]() En wat begrijp je niet aan het begrip 'mensheid'? | |
Degodvader | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:54 |
Het is friet. | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:55 |
Ja goed ik wilde gewoon kijken of jij niet mee wilde doen om samen voor een betere mensheid te zorgen door die ondertitel te veranderen en een objectieve opzichter en waarnemer te worden samen met mij. Tja de Italianen werken ook met laagjes in de lasagna? Maar goed wat maakt het uit het is niet dat je er een patent op kan vragen en het land waarvan het vandaan komt geld krijgt. | |
RodeNek | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:58 |
Baklava komt uit die regio, zelf toen het huidige Turkije niet eens bestond. Die gast moet gewoon zijn bek houden. Alsof hij er uberhaupt mee wat te maken had. | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:58 |
Ik ga niet voor iedere zin die ik typ een uitleg van een tien zinnen erbij typen. Dat jij het niet wil snappen is niet mijn probleem. Yufka (het deeg dat wordt gebruikt in baklava en verder essentieel is in de Turkse keuken in Turkije en de andere Turkse volkeren op de wereld) is niet te vergelijken met het deeg in lasagne. En zoals eerder gezegd, het staat zwart op wit, genoteerd door de Chinezen, dat de Turken eeuwen geleden al gebak maakten wat heel erg veel op de baklava van nu leek. | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:59 |
Heb jij even pech dat baklava dus niet uit Anatolie komt maar uit dezelfde regio als waar de Turken vandaan komen. | |
hugecooll | zaterdag 26 juli 2014 @ 14:59 |
Borte, kan jij een beetje fatsoenlijk koken? | |
hugecooll | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:00 |
Waarbij 'een beetje' een beetje meer dan ![]() | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:00 |
Redelijk. | |
hugecooll | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:00 |
Nice, nice ![]() | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:05 |
Achja de Spanjaarden hebben stampot ontdekt maar wij eten het gewoon in Nederland en het boeit ons geen flikker. Waarom zo'n idioterie over wie wat waar.... Ben blij dat je het kan eten. ![]() | |
hugecooll | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:06 |
Goeie post:ondertitel ratio | |
RodeNek | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:07 |
Ja dus? Man het hele Midden-oosten was Ottomaans. Het is een midden-oosters gebakje, deal with it. | |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:10 |
Het gebak komt niet uit het Midden-Oosten. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:10 |
Ehm, het gaat wel wat dieper dan dat, Baklava zoals we het vandaag de dag kennen komt voort uit het Topkapi Paleis, huis van de Sultan, niet uit een ver afgelegen Ottomaane provincie. | |
Five_Horizons | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:10 |
![]() ![]() | |
RodeNek | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:15 |
Er zijn meerdere theorieën die de oorsprong beschrijven van baklava, jij noemt er één van. Seriously, het boeit mij eerlijk gezegd niet waar het vandaan komt, ik vind het lekker. Maar het laatste waar ik tegen kan zijn mensen die gerechten gaan lopen opeisen. | |
housesoftheholy | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:25 |
Türkiyem ![]() | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:38 |
Terechte klacht, ik bedoel wat maakt het ook uit. Vaak is een gerecht ergens uitgevonden werd het niet gegeten en een ander gaat er dan mee rondlopen. De hamburger komt uit Hamburg, maar Amerika wordt ermee groot getrokken ik zie de Duitsers niet zeiken. | |
housesoftheholy | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:40 |
De hamburger is voor het eerst gecreëerd in de Verenigde Staten. En niet eens door een Duitser. | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:40 |
De hamburger is afkomstig uit de Duitse stad Hamburg. Men bakte daar platgedrukte ballen gehakt vlees en serveerde die op ronde broodjes. Duitse emigranten namen deze eetgewoonte mee naar de Verenigde Staten, waar het hamburger werd genoemd en de hedendaagse hamburger is ontstaan. | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:42 |
Ik dacht dat jij niets van idioot nationalisme moest hebben? | |
housesoftheholy | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:42 |
De hamburger is toch gewoon uitgevonden en gepopulariseerd in de Verenigde Staten? Op basis van deze logica zou een bakje kapsalon ook een Turkse delicatesse zijn ![]() | |
housesoftheholy | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:44 |
Ik maak graag een uitzondering in topics van constant verontwaardigde boze Koerden en/of Armeniërs die voortdurend janktopics openen. | |
2NutZ | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:45 |
haha ![]() | |
Frank_Drebin | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:46 |
Neutraal zijn en maar laten lullen is vaak beter voor de bloeddruk. | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:47 |
Emigranten uit Duitsland namen het mee, Als jij bedoelt het gerecht moet uitgevonden zijn als in het moet ergens populair worden zoals de hamburger in Amerika is terecht gekomen door die emigranten en hun eetgewoonte dan is baklava ook gewoon midden oosters want het is niet alleen groot geworden in Turkije. En door lui in Turkije meegenomen. Overigens weet je ook niet of de uitvinders puur Turks waren misschien hadden ze Griek of Egyptisch bloed dus tja wat wil je? Iets willen claimen is gewoon idioot dat wilde ik bewijzen niet meer niet minder. | |
Kapitein_Scheurbuik | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:48 |
Nee hij komt uit Hamburg waar een zekere kok de balletjes plat had geslagen zodat ze eerder gaar waren. In de VS denken ze ook dat ze pizza hebben uitgevonden. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:48 |
Wat ik noem is geen theorie, maar iets wat geschiedkundig gedocumenteerd is en daar zit het verschil, als er 4 theorieen zijn, kunnen we er nu nog tig bij verzinnen, maar anders is wanneer het terug te voeren valt op iets concreets. | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:50 |
Amerikaanse pizza's, bah... ![]() ![]() | |
Kapitein_Scheurbuik | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:50 |
Waar gaat deze discussie trouwens over ![]() | |
Kapitein_Scheurbuik | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:51 |
ik hou ook niet van die dikke bodems | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:52 |
Ze steggelen over wie het nationalistische recht heeft om te zeggen dat Baklava van hun is omdat iemand die zij totaal niet kennen en of gekend hebben baklava zou hebben uitgevonden voor hun land, terwijl de afkomst van de uitvinder niet gedocumenteerd is zou zomaar een kaas kunnen binnen lopen. Zien hoe zij bakken met verschillende laagjes en bij zichzelf kunnen denken 'wat als ik dit erbij doe' en je hebt baklava. Maar goed dat is niet de aard van de discussie hier. Het gaat er puur om WAAR en niet om wie... Want de Turkse keuken is natuurlijk Turks buitenstaanders kunnen die niet gebruiken of afkijken en dan hun eigen verfrissing erin gooien en een nieuw recept kunnen maken zo... Ik bedoel ik ben een kaas en kan Aziatisch koken, en ik zou per-ongeluk zo iets nieuws kunnen maken. | |
deadprez | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:53 |
Gewoon eten en niet zeiken over waar het vandaan komt. | |
Spongeboss | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:55 |
Het ligt daar te gevoelig voor... Want Grieken en of Assyrische mensen zijn natuurlijk duivels die de baklava van Turkije willen stelen. Dat zijn erg gemene mensen, geen mensen zoals jij en ik. troll modus off/ | |
Kapitein_Scheurbuik | zaterdag 26 juli 2014 @ 15:55 |
| |
Bortecinem | zaterdag 26 juli 2014 @ 21:04 |
Mijn God Spongeboss, wat een idioterie hier. Je komt aanzetten met de meest far-fetched theorieën om maar niet te accepteren dat baklava een Turks gebakje is, maar claimt tegelijkertijd wel dat het helemaal niet uitmaakt wie of welk volk het heeft bedacht. Volgens mij heb je gewoon zin in een stukje baklava en durf je het niet te eten omdat je 'geen Turks eten' eet. Houd jezelf lekker voor de gek en neem dat stukje gewoon. | |
oksel12 | zaterdag 26 juli 2014 @ 22:01 |
turkije ![]() | |
Sapstengel | zaterdag 26 juli 2014 @ 22:29 |
Ben je Assyrisch? | |
hottentot | zaterdag 26 juli 2014 @ 22:34 |
Baklava is net zo Turks als dat Tulpen Hollands zijn. Zo ga daar maar over nadenken TS. | |
#ANONIEM | zaterdag 26 juli 2014 @ 22:38 |
Waar je je al niet druk om kunt maken zeg ![]() | |
highender | zaterdag 26 juli 2014 @ 22:46 |
In Cyprus maken ze ook lekkere baklava. | |
LookAtMe | zaterdag 26 juli 2014 @ 22:47 |
een bak met lava eten ![]() | |
Stimorol- | zaterdag 26 juli 2014 @ 23:12 |
Goh zo verfrissend. | |
Helsinki | zaterdag 26 juli 2014 @ 23:14 |
Voor mij is het gewoon baklava en het kan me bar weinig schelen waar het vandaan komt... Het is goddelijk ![]() | |
Stimorol- | zaterdag 26 juli 2014 @ 23:16 |
Baklava is Koerdisch. Die Turken jatten alles. | |
Spongeboss | zondag 27 juli 2014 @ 00:04 |
Ho Ho wacht even hou je paarden. Hoe kan ik zin hebben in iets dat ik nooit gehad heb? Begrijp me niet verkeerd ik heb eens een pizza bij de turk gegeten of wat het ook was. Dat was prima, alleen Turken en of andere landen die geen varkensvlees eten ik weet niet waarom maar die gebruiken veel lam etc. Ik eet geen lam, kalf of biggetje. Ook eet ik het niet omdat wat de boer niet kent..... Maar goed mij kan het geen zier schelen wat ik wel zeg is als ik morgen iets ga uitvinden, is het dan Nederlandse uitvinding? Mijn stamboom is terug te traceren naar een Duitse huurling tegen de grens van frankrijk. Dat kan betekenen dat zijn voorvaders uit frankrijk komen of fuck waarvandaan. Dus als ik iets uit zou vinden is het niet 100% Nederlands en dat zal ik er ook bij zeggen. Overigens mag ik nu doodvallen als ik ooit bewust baklava heb gegeten. Want ik ga ook zelden (drie keer geweest in mijn leven) naar de griek paar keer geweest daar en dan pakte ik gewoon een schotel. Kovta vind ik wel lekker maar dat is ook of Grieks of Turks heb ik vernomen ik eet de Griekse variant met gemengd gehakt. Alles cool nu? En mag ik je een fijne dag wensen met een mooi suikerfeest ik moet pas vasten rond carnaval als ik dat wil. | |
WammesWaggel | zondag 27 juli 2014 @ 18:50 |
Tja ach ieder zo zijn variant he. | |
WammesWaggel | zondag 27 juli 2014 @ 18:55 |
Aparte combinatie.. Ga ik eens proberen ![]() | |
KingRoland | zondag 27 juli 2014 @ 22:23 |
Waar is de harde kern van Fener en Galatasaray? |